Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

HTT Creative Commons License 2004.12.30 0 0 190

Halihó

 

Tegnap hallottam a rádióban, hogy elhárult az akadálya a kamerás képek felhasználásának, így már teljes gőzzel videóznak és nyomatják a büntetéseket a nemfizetőknek :o))

 

Teo >

sombala Creative Commons License 2004.12.29 0 0 189

Igen szarcsimbók ez vád.

Vádról most van szó először a topikban. (mondd, hogy mindent befizetsz amit kell. csak egyszer)

Bunkóparaszt módjára viszont te reagáltál először, tehát te kezdted szarcsimbók.

VAZZEG

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 188

(146):

 

"...Te meg pont a matricával nem, nagydolog. Csalsz mással. Közben meg fel vagy háborodva, ha valaki csalni akar melletted.

Ja, ha megírod mivel foglalkozol, megírom, hogy kb. hány helyen vétesz, vagyis károsítod meg a gazdaságot, vagy esetleg az alkalmazottaidat, csakhogy nehogy az legyen, hogy vádaskodás amit írok. ..."

 

Szerintem ez elég nyílt vád, és ehhez képest finoman, mondhatni nőiesen reagáltam, vazzeg.

Előzmény: sombala (187)
sombala Creative Commons License 2004.12.26 0 0 187
mivel is?
Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.21 0 0 186

Jol szét k****anyáztátok a topicot.Talán a régi "ki fizesse a pályaépítést" vitához is kapcsolódik amit ide írtam ma(bár ez parkoló,de a téma hasonló):

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=40586977&t=9118241

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.21 0 0 185
Csak, hogy kevésbé érezd jól magad: te kezdted.
Előzmény: sombala (182)
HTT Creative Commons License 2004.12.20 0 0 184

:)))

 

Teo >

Előzmény: ghosty9 (183)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 183
Ez jo. :-) (Raadasul igaz is. :-/ )
Előzmény: Törölt nick (180)
sombala Creative Commons License 2004.12.19 0 0 182

Nem szakértek, főleg nem neked.(büdösgyökér?)

Ne olvasd el szarcsimbók.

Előzmény: Törölt nick (162)
sombala Creative Commons License 2004.12.19 0 0 181

Nem dícsértem magam,

de azt hiszem, kettőnk közül te vagy a nagyobb paraszt.

Aki visszaolvas annak is kiderül.

Én lehet, hogy demagóg vagyok, de te egy büdösnagy tahó vagy.

hali

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.19 0 0 180
Ne dícsérd magad, hidd el, nem szolgáltál rá.
Előzmény: sombala (179)
sombala Creative Commons License 2004.12.18 0 0 179

Na most aztán jómegmondtad.

Gratulálok söpredék.

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 178

De lecsendesedett a topic..ja persze,le van fagyva a pálya is:)

Vajon ilyenkor hogy kukucskál ki a kamera a jégcsap mögül?:)

 

 

Előzmény: ghosty9 (177)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.15 0 0 177
Jo, semmi gond, en is begozoltem kicsit, az se volt szandekos.
Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.14 0 0 176

Nem állt szándékomban lekezelően írni rólad,ha mégis igy értetted,akkor sajnálom.

 

Előzmény: ghosty9 (175)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 175
"Az autópálya pedig akkor máshogy hajt hasznot:A szállítás egyszerűbbé tétele,az emberek közérzetének javítása(nem dübörögnek 40tonnás kamionok a falujukon át,mint most),környezetki károk csökkentése,illetve szinte teljes megelőzése,stb,stb."

Ez igy van, viszont ezt legyen szives az fizetni (az atlagosnal jobban, legalabbis), aki az elonyeit is elvezi. Egy elkerulo utba szalljon be az onkormanyzat is anyagilag, egy autopalyaba szalljanak be a 40tonnas kamionok tulajdonosai is, meg azok, akiknek nem kell Ifak mogott totyogniuk, hanem mehetnek nyugodtan 150-nel, mert uri kedvuk ugy tartja. Es mondom: nem azt varom el, hogy az egeszet ok tartsak el, mint mondjuk Franciaorszagban vagy Olaszorszagban (hoppa, ugye, most akkor keressuk csak elo, hogy mennyi ott az atlagfizetes), csak tobbel szalljanak be, mint a legkozelebbi autopalyatol 100km-re lako.

A lekezelo szovegedet meg kend a hajadra, plane, ha semmit nem tudsz rolam.
Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.14 0 0 174
Az erdő csak egy erős példa volt..lehet,hogy fát termelnek benne és elsősorban igy hajt hasznot.Az autópálya pedig akkor máshogy hajt hasznot:A szállítás egyszerűbbé tétele,az emberek közérzetének javítása(nem dübörögnek 40tonnás kamionok a falujukon át,mint most),környezetki károk csökkentése,illetve szinte teljes megelőzése,stb,stb. Megértelek egyébként,csak az érveidet nem fogadhatom el..teljesen más környezetben más életet élsz mint én.Nem irigyellek,csak mert boldog naivitásban leledzel...Szeged kellemes hely,ha ott laknék én is máshogy gondolkodnék pl a parkolásról,vagy más egyebekről. De itt arról van szó,hogy Orweli hasonlattal az 1984ben is mindenki lehet boldog és elégedett.Kicsi elnyomás? naés..ugysincs jobb,nincs alternatíva. Tudod itt pesten naponta látja az ember,hogy kik és hogyan szipolyozzák ki a vérét és a verejtékét. Mikor elmegyek kicsit nyugatabbra,akkor az ottaniak hallgatnak illedelmesen,ha a megélhetés kerül szóba,mert 5-8 szor annyi keresetből kevesebb munkáért tényleg tellik nekik még autópálya díjra is.Ha kelet magyarországra megyek,én hallgatok illedelmesen,és közben tüspöngök hogyan lehet egyáltalán megélni a minimálbér +10ezerből? Hogy él meg egy család ennyiből?És hogy érezheti magát megközelítőleg jól aki ennyit keres?És nem egy földet lapátoló segédmunkásról van szó,aki vihette volna többre is. Tudom,ezek nagyon filozófikus kérdések és meszire vezetnek,talán ez igy kicsit OFF is,de végülis erről van szó,amikor meghatározzuk,hogy mi az ami társadalmilag káros és elfogadhatatlan magatartásforma,és mi az ami még elfogadható adott esetben.
Előzmény: ghosty9 (173)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 173
"Nem veszed észre,hogy ez egy kamu?"

Tehat akkor megiscsak nem a semmiert fizetsz. :-)

Kozelitsuk meg onnan a kerdest, hogy kell-e nekunk autopalya. Jo, igen, kell. Ingyen van-e? Nem, nincs ingyen. Elvarhato-e, hogy a hasznalok nagyobb reszben szalljanak be a letesitesbe, karbantartasba(!), mint a nem hasznalok? Szerintem igen.

"Vagyis ha kimész az erdőbe sétálni,akkor is fizess légyszives,mert ez erdő is szolgáltatás ám."

Azert tartjak fent az erdot, hogy lehessen benne setalgatni, vagy elsosorban fat termelnek benne? Mert ha az elso a helyzet, akkor bizony szokas penzt kerni (a szarvasi vagy zirci arboretumba, a szegedi fuveszkertbe nem engednek be ingyen).

"A parkolás ugyanez a téma,csak ott még a minimális ellenértéknek az érzése sincs meg,egyszerüen fizetsz a semmiért."

Igazabol nem ismerem a pesti rendszert, illetve csak hirbol, de lehet azert a parkolasi rendszert normalisan is megoldani. Itt Szegeden pl. nincs lazadas a fizetos parkolas ellen, pedig itt sincs ingyen. Lehet, hogy ahol tenyleg a forgalom korlatozasa a cel, ott elfogadjak a helyzetet az emberek? (Apropo, a lakoknak is fizetniuk kell mar miota, persze kedvezmenyes a dolog. Megse ebbol lett cirkusz, hanem abbol, hogy Pesten is ezt akarjak. Ezt magyarazza mar el nekem valaki.)

Egyebkent en inkabb villamossal jarok be, mint kocsival, pedig ceges parkolohelyem is lenne (ui. igy is tulzsufolt a belvaros, minek terheljem plusz egy autoval, lenyegeben foloslegesen?). Na ez az elv, nem az, hogy logok a metron, mert milyen jogon kernek tolem penzt ezek a mocskok.
Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.14 0 0 172
Ennyi erővel minden hídon hídadót,minden településen mikor belépsz a táblánál kis bódéban áthajtási adót,esetleg levegővételi adót is fizethetnél.Gondolom ezeket mind lelkesen megfizetnéd,hisz egész életedben szolgáltatásokat veszel igénybe,a civilizációban semmi nincs ingyen.Még ha kimész a "természetbe",a budai hegyekbe pl,azt az erdőt is karbantartja valaki,sőt nem is állami tulajdon már jórésze(de ezt kevesen tudják).Vagyis ha kimész az erdőbe sétálni,akkor is fizess légyszives,mert ez erdő is szolgáltatás ám.Nem veszed észre,hogy ez egy kamu? Mindössze egy újabb népnyúzó adóztatási forma,amin mindenki nyer,csak Te nem.Az állam nem nyer,de az Te vagy,meg én,vagyis MI kollektíven.De az adócsaló vállakozótól a korrupt politikuson keresztül,egészen a bankig mindenki nyer rajta.A parkolás ugyanez a téma,csak ott még a minimális ellenértéknek az érzése sincs meg,egyszerüen fizetsz a semmiért.Persze alternatíva mindig van,pl visszavonulsz remetének egy lakatlan szigetre.De talán ezeket a kérdéseket nem így kellene megközelíteni.
Előzmény: ghosty9 (171)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 171
"Hű mekkora szemetek"

Valoban. Mert a "csokkentett" vizdijuk kulonbseget tenyleg en fizetem ki. De itt raadasul arrol a minositett esetrol beszelunk, amikor valaki meg buszke is erre, mert hat o nem lop meg csal, hanem ugyes.

"még sértheti a személyes igazságérzetemet,hogy egy vagyonra levesznek a semmiért"

Ha tenyleg a semmiert vesznek le, akkor mehetsz a 7-es (5-os, 3-as stb.) uton is. Ja, vagy az autopalya tenyleg nyujt valamifele szolgaltatast?
Előzmény: Törölt nick (168)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 170
"Az autópálya építés a legnagyobb lenyúlás,ezt ma már minden kisikolás tudja,nem véletlenül szerepel 2hetente a hiradóban a téma,igy vagy ugy."

Marmint hogy dragan, gyakran tul dragan epitik. De ennek semmi koze ahhoz, hogy a hasznalora eso, a tenyleges koltseghez kepest nevetseges osszeget valaki "elvbol" nem fizeti be, mert mar igy is peldatlanul nyuzzak (szerinte(. (Erdekes modon persze a legtobb ilyen "elv" pont kapora jon neki. Biztos szerencses.)
Előzmény: Törölt nick (166)
ghosty9 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 169
"miert nem ?
nem fér el vagy mi?"

Benne volt a szerzodesben. Ugy latom, te tenyleg most jottel le a falvedorol. :-)

"te nem értesz semmit, de főleg azt nem, hogy nem akarlak semmiről meggyőzni, úgyhogy te se akarj."

Nem is a meggyozesrol volt itt szo, hanem hogy te azt bizonygattad, hogy jogod, sot szinte erkolcsi kotelesseged logni. En meg azt mondtam, hogy loszart.
Előzmény: sombala (160)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.13 0 0 168

"De azert szolnek, hogy ha a "nem fizetek es pont"-ot a Tecsoban (ami szinten fuj, gonosz multi) probalnad eloadni, azt mindenki egyszeruen lopasnak hivna. :-) "

Ezt hivják közerkölcsnek.Ma magyarországon "idegenek" előtt is nyugodtan bevallhatod(sőt akár egy rendőrrel sör mellett összekacsintva is),hogy hogyan csalsz az adóddal.Csal ő is..ha tud.(senki nem fog feljelenteni,maximum a rosszakaróid)Tucatnyi embert ismerek,akik lopják az áramot,a vizet,a gázt,mindent amit tudnak.Hű mekkora szemetek,és mindenki az aki a másik kárára ügyeskedik,mert a nagygenyók akik a milliárdokat számolják,csak végigvágnak a korbáccsal,hogy "húzzatok ökrök" és a pórnép húz és fizet.Ha a másik lop,akkor az egyik fizet (bünhődik helyette is).A tesco is leveheti a hiányt a szerencsétlen agyondolgoztatott alkalmazottaktól,ha meg köt rá egy biztosítást,akkor a biztosító abból a nyereségből fizeti ki őt,ha kára van,amit máshol,pl a genyó kötelezőn lehúzott.

Lehet,hogy ez egy kommunista szöveg,de én nem állítottm,hogy hiszek a kommunizmusban,sem azt,hogy a kommunizmus működik.A kapitalizmus működik,mert igazából a feudalizmus,vagy a rabszolgatatrás modern formája.Az meg már többezer éves múltra tekint vissza.Ez tulajdonképpen egy ideológiai vita,hogy ki fizet a pályán és ki nem,de attól még,hogy ezzel közvetetten kárt okozok másoknak,még sértheti a személyes igazságérzetemet,hogy egy vagyonra levesznek a semmiért.(akárcsak a parkolásnál)

 

 

 

Előzmény: ghosty9 (159)
andD Creative Commons License 2004.12.13 0 0 167

Oké, elhiszem, alig várom már...

Kíváncsi lennék, hogy az a kamera milyen képeket tud csinálni.

Előzmény: HTT (165)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.13 0 0 166

Ez nem üldözöttség,hanem kizsákmányoltság.

Az más:)

Olyan ritkán megyek a pályán,hogy inkább veszek jegyet,(mert ha megba**nak akkor nagyon anyáznék ammiatt az egy drága utazás miatt),de ha gyakran járnék,akkor én is tilosban surrannék.Az autópálya építés a legnagyobb lenyúlás,ezt ma már minden kisikolás tudja,nem véletlenül szerepel 2hetente a hiradóban a téma,igy vagy ugy.

 

 

Előzmény: ghosty9 (155)
HTT Creative Commons License 2004.12.13 0 0 165

Dehogy

 

Nem is ez a lényeg szerintem. Mikor mész a pályán a kamerás autó mellett, akkor felvesznek .. felvettek. Simán kinézik, hogy volt-e matricád és jövőre behajtják az ideit is :-(((( .... és akkor nézel, mint a moziban :o

 

Teo >

Előzmény: andD (164)
andD Creative Commons License 2004.12.13 0 0 164

Na, tudsz valamit?

Miközben az emberkék nézik a matricát, közben a mellettük ááló autójukban folyamatosan megy a film?

Előzmény: HTT (163)
HTT Creative Commons License 2004.12.09 0 0 163

Halihó

 

Mér? Gondolod, hogy a kamerás felvétel nem lesz elég hozzá??? Lehet, hogy Te is meglepődsz, ha kijön visszamenőleg a bünti :o

 

Teo >

Előzmény: andD (161)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 162

Te meg dugd vissza a kapát a redvás pofádba, büdösgyökér.

 

Nekem te a gazdasághoz ne szagércs, ha eccer nem értesz hozzá vazzeg.

Előzmény: sombala (146)
andD Creative Commons License 2004.12.09 0 0 161

Csodálkozom is, hogy azóta sem kaptam semmyilen értesítést, hogy simán kikerültem a matricát csekkoló emberkéket, akik meg akarták nézni, hogy van-e érvényes matricám.

Biztos felírták a rendszámomat.

Arra azért kíváncsi leszek, hogyan bizonyítják majd, hogy pont akkor arra jártam. Nem hinném, hogy az 5-6 matricellenQr elég lenne hozzá...

Előzmény: HTT (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!