Keresés

Részletes keresés

szomojsza Creative Commons License 2013.05.31 0 0 3785

Sziasztok! Miért nem tudok fényképet feltölteni? Hiába van kiírva alul,hogy feltöltés saját gépről,nem nyitja meg. Pedig annyi szép fotót szeretnék megosztani veletek! :(

ncsk Creative Commons License 2013.05.30 0 0 3784

Nálunk változó mikor mit eszik meg. Kiskorában mindenféle zöldséget, főleg a föld alatt termőket (répa, krumpli, sőt karalábé), aztán almából csak a friss és főleg a jóízű vadalmát eszi, de azt nagyon, a termesztett boltikat nem eszi meg. Répát is csak a frisset eszi mostanában, ha a földből akkortájt lett kiásva. Banán és paradicsomot meg csak azóta amióta gyerek van és ledobálja a földre, előtte rá sem nézett ezekre. Úgy tudom a krumplit, hagymát nem tudják megemészteni.

Előzmény: új mokka (3782)
Babetta72 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 3783

MIa amit eddig adtunk neki: aszalt szilva, aszalt erdei gyümi, banán, alma (nekünk nem nagyon tetszett), citrom :D ez haláli, de nem eszi meg csak ugatja :D, ananász, eper, borsó (és rágta!!! :D), kukorica, saláták, krumpli, répa (ezt imádja, mintha csontot rágna :D), petrezselyem, egy kis hagyma... de csak hogy bebizonyitsam neki h ő abból nem fog kérni :D, paradicsom paprika, uborka.... szerintem mindent lehet neki adni :) Jó tanács, ha konyhába ügyködsz, és kunyizik, ne dobáld le neki hanem vidd a kaja helyére és ott add oda.. nálunk mindig ugy van oda megyünk a tálhoz... ül, marad.. marad... lerakjuk, aztán tiéd és már habzsolja is! A betegsége után szerencsére már leszokott az asztaltól kunyizásról mióta kaphat rendesen enni.

Előzmény: új mokka (3782)
új mokka Creative Commons License 2013.05.30 0 0 3782

Sziasztok!

Ti szoktatok gyümölcsöt adni a kutyának?

A miénk meg van őrülve az almáért, mindennap adok neki 1-1 cikket, persze a magokat kiszedve. Az eper is nagyon tettszett neki. Ha bármit szeletelek a konyhában , hangosan ugat ,hogy ő is kér. 1 karika paprikát is adtam neki, az is ízlett, de ahogy olvasgattam , nem lehet mindent nekik adni. De az alma, az jöhet.

Ti miket szoktatok?

sziasztok!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.29 0 0 3781

Szia! Láttam az aprödon hogy keresitek a gazdit, a pestmegyei oldalon meg ő kereste a tacsit. Irtam neki és remélem egymásra talált ujra  a gazdi és kutyusa. )

Előzmény: HLárika (3775)
bicajosegér Creative Commons License 2013.05.28 0 0 3780

Szia!
Hétvégén érkezik.
Már nagyon várjuk :)

 

Előzmény: új mokka (3779)
új mokka Creative Commons License 2013.05.27 0 0 3779

Szia ! Megérkezett már az új jövevény? Majd rakjatok fel képeket!

 

Előzmény: bicajosegér (3742)
-carcass- Creative Commons License 2013.05.27 0 0 3778

Hello!

Nem tudom, volt már ilyen korábban, aztán kinőtt neki.

Az igazat megvallva nem tudom most miért ilyen...

A miénk talán 2x ha volt nyakörvvel a nyakán sétálni.Igaz, egész nap szabadon van az udvaron és szökni sem szokott még nyitott kapunál sem.

2-3 alkalommal lógott meg eddig, akkor kicsit helyre kellett tennem, így azóta tudja a rendet.

Előzmény: új mokka (3777)
új mokka Creative Commons License 2013.05.27 0 0 3777

Szia, édes a pofája!

De azért még van esély ,hogy visszanőjjön a szőr?

Mi áttértünk a nyakörvre, szerintem jobban szereti. Nem játsza el azt a rituálét , amit a hám felvétele előtt csinált, pedig nekem nagyon tettszett, mintha feleselt volna, szabályosan beszélt, acsarkodott, de nekem tetszett. Kiváncsi vagyok .hogy visszaerősődik e nekünk is, bár nem olyan feltünő, a hóna alatt. Egyre okosabb, egyre jobban ragaszkodik hozzánk. tegnap is szabályosan felkérezkedett az ölembe,hogy ott akar aludni , én persze hagytam , mintha mégegy gyermekem lenne. Imádjuk!

Mindenkinek szép napot, és jobb időt , mert ezt a "novembei" esős hideget már nagyon unjuk!!

Előzmény: -carcass- (3776)
-carcass- Creative Commons License 2013.05.26 0 0 3776

A miénknek most ilyen a füle:

 

És egy "portré":

Előzmény: új mokka (3762)
HLárika Creative Commons License 2013.05.26 0 0 3775

Vácon találtunk egy tacskót!

Pénteken Vácon a vasútállomáson találtunk egy tacskót. Fekete és cser színű. Szobatiszta, nagyon kedves, és szófogadó. Állatorvos nem talált chippet. Eredeti gazdáját keressük. Most nálunk van, de sajna csak ideiglenesen tudtuk befogadni. Köszönöm a segítségeteket.  06/306776411

ncsk Creative Commons License 2013.05.22 0 0 3774

A mi tacsink is vonzódik a nagytestű kutyákhoz, roti, labrador, meg főleg a juhászkutyákhoz :) A szukákkal nagyon toleránsak a kanok általában attól nem kell félni, nagytestű szukákkal kell óvatosnak lenni, főleg ha domináns a kutyátok. A miénk folyton hepciáskodik, így a szukákkal előfordul időnként összetűzés. Mondjuk most már hogy lassan 4 éves lesz kezdi érezni, hogy kinek nem szabad beszólni, mert amíg kicsi volt, mindenkinek odamorrant, aki barátságosan szaglászott a hátsójánál. Most csak a kanoknak és a kisebb szukáknak morran oda, a nagy szukákkal óvatos. Tegnap találkoztunk egy hatalmas staff szukával. Na annak nem mert beszólni, tartotta tőle a távolságot :) Meg ha szólunk neki előre, hogy a szembejövő kutyát kerülje el, akkor többnyire szótfogad. Amúgy mivel mindig szabadon fut és sok kutyával találkozunk naponta, mondhatom, hogy nagyon ritka a konfliktus, csak az erőszakosan szaglászósokat nem bírja :)

 

Hatalmas testű kanokkal csinálja, hogy eléjük fekszik és visít amikor szaglásszák, mint egy malac, de el nem menne, sőt ott fetreng elöttük direkt :) Mindenkire a frászt hozza, de én mindig mondom, hogy nyugi csak színészkedik :)

 

Ez az egész "kutyanevelés" szerintem csak türelemjáték, évekbe telik, míg megbízhatóan szófogadóak... többnyire :)

új mokka Creative Commons License 2013.05.22 0 0 3773

Reggel megint esett az eső...

Nagydologra kiment , de a pisit azt hazahozta. Nagyon örültem.

 

Viszont tegnap nagyon haragudtam rá, a szokásos esti séta-játék a baráttal közben oda akart szaladni  egy nagy rottweiler kutyához, aki éppen nem volt barátságos.

Bezzeg mindenki mástól szinte fél, elősször , majd vagányul ugatni kezd. Csak azért voltam bosszús,hogy nem jött a hívásra, hanem még elfele szaladt. Van valami nevelési tanácsotok ilyen esetre? De lehet az első rossz élményből tanulna, és jobban meggondolná meddig menjen.

 

Előzmény: ncsk (3772)
ncsk Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3772

De jó, ezek szerint ez tacskó szokás, mert esőben a miénk sem hajlandó kimenni, inkább visszatartja :) Amíg kicsi volt előfordult, hogy ilyen esetben bepisilt, meg egyszer a szomszéd lábtörlőjrére pisilt, de most, hogy már elmúlt 3 és fél éves inkább csak visszatartja és ha már nagyon nem bírja, akkor kirohan secperc alatt elvégzi és visszarohan. Ha szüleimnél vagyunk, na olyankor előkerül a póráz és addig sétálok vele az esőben, amíg legalább a pisivel nem végzünk, de nem egyszerű :)

Előzmény: Babetta72 (3771)
Babetta72 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3771

Az elején nekünk is ezt csinálta a kisasszony... kint esett kimentem vele (kertes ház) megállt az ajtóba, a fedett résznél kóvájgott, kiraktam a vizes fűre, állt ott és nézett hogy na köszi, majd bement a lakásba és bent csinálta... aztán a jobbik eset az volt h kiment megnézte h esik és visszament a lábtörlőre pisilni! :D Na nehogy már vizes legyen a pocak! (de most hogy már szobatiszta, nem gond neki az esőbe pisi, igaz ki keleltt rakni a fűbe mert nem hajlandó odamenni! :))

új mokka Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3770

Köszi a válaszokat!

Mokka normál, standard méret. Mi is csak séta idejére rakjuk rá a hámot, de ma kipróbáljuk a nyakörvet. Bár már nagyon ügyes , ha póráz nélkül mentünk, próbára tettük,hogy jön e szó nélkül, és jött. A hívásra is jön,bár néha erősebben kell rászólni.

Viszont az esőre nem hajlandó kimenni , ma reggel is meghátrált, mikor meglátta,hogy esik. Persze mikor feljött, akkor meg a konyhába pisilt...

Gondoltam varrok neki egy esőkabátot ,hátha akkor hajlandó lesz kimenni.

Egyre jobban nő, nyúlik az orrocskája, olyan édes , imádjuk!

Mindenkinek szép napot!

Előzmény: Babetta72 (3768)
ncsk Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3769

Szerintem a hám is meg a nyakörv is jó. Mondjuk nekem azt mondták jobb a nyakörv, de szerintem mindkettő mellett lehet érveket felhozni. A mi tacsink is póráz nélkül megy általában, de a pórázon is szépen közlekedik. A nyakörvet én azért találom jónak, mert hamarabb megtanulják, hogy ne húzzanak. Érdemes energiát fektetni a póráz nélküli sétába szerintem, bár ahogy hallom otthon elég rossz a helyzet és tombol a jóindulat :( A póráz nélküliséget viszont szerintem azonnal kölyök korban kell elkezdeni, amíg még félősek és nem mennek el messzire. Mondjuk így visszagondolva 2 év kemény meló benne van, hogy soha nem megy le az úttestre, megáll, ha rászólunk, stb... Vannak tabu helyek, amerre nem mehet, ezt annyira betartja, hogy simán kiengedhetem a 2 szomszéd házat látogatja csak meg, de pl soha nem megy át az út túloldalára és olyan távolságban marad, hogy ha kiabálok, akkor meghallja. A legérdekesebb, hogy a szemközti egyik házban nagyon sok a macska, na azokat szeretné kifilézni, de mivel nem szabad odamenni, így maximum az út túlfeléről ugatja őket :)

 

Szőrünk nekünk is elég ritkás, de nincs különösebb oka szerintem, egyszerűen csak ilyen típus :)

Babetta72 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3768

Mi zsebivel hámozunk... amig kicsi szerintem mindenképp hámot használj! (nem tudom a tied törpe?) mert ha igen méretéből adódóan olyan nagy sose lesz (persze belül  az lesz csak kivül nem:) Mi sokkal barátságosabbnak és egészségesebbnek tartjuk a hámot... igaz zsebi jön melettünk struktúrált sétában, szóval nem húzódik meg semmilye, és mellesleg rá való nyakörvet még nem igazán láttunk! :D Szóval szerintem mi ezt megtartjük... szőrtől meg ne aggódj... nekünk már nő az infúzió miatt leborotvált mancsunk! :) Fül mögött meg mi is kopaszok vagyunk! (megj: a hám viszont nem hagyott rajta semmi nyomot... persze csak kintlét alatt van rajta, más szituba egyből levesszük!)

új mokka Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3767

Jó lenne ,ha mindig szabadon szaladgálhatna, de sajnos nem olyan környéken lakunk. Mi is levesszük a pórázt,ha játszik másik kutyussal, de séta közben nem ,mert megszólnak.

Sajnos hallottam olyat is a környéken,hogy a kedves szomszéd kihívta köztereseket, mert a kutyák póráz nélkül játszottak.

Előzmény: GPS (3766)
GPS Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3766

 

"Szerinted melyik jobb a hám ,vagy a nyakörv?"

 

Hát én ebben biztos nem tudok tanácsot adni, mert Rudikának csak azért volt nyakörve-szijja - hogy meg tudjuk mutatni, ha valaki kérdezi.

 

Ha összeadom, nem hinném hogy több mit 10x volt rajta összesen - az is csak a látszat kedvéért, ha olyan helyre mentünk, ahol ez előírás volt.

 

Egyébként neki erre soha nem volt szüksége - 1, 1,5 méternél soha nem távolodott el messzebbre tőlünk az utcán - szij nélkül sem.

 

Ha fontos szaglászni-való akadt az úton, szinte szólt, hogy "Várjatok már egy picit, ezt meg kell szimatolni".

Általában megvártuk - de ha siettünk, akkor inkább otthagyta a szaglászni-valót, csak el ne veszítsen minket  a szeme elől.

 

Persze, ezt kutyusa válogatja - de nekem soha nem volt olyan tacskóm, amelyik "elszaladt" volna - úgymond.

 

Ami a választást illeti, csak megismételni tudom: "A tacskó nem kiskutya - csak rövid a lába".

Így hát részemről SOHA nem tennék rá hámot - de tudod, ez ízlés kérdése is.

.

Előzmény: új mokka (3765)
új mokka Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3765

Köszi a választ!

Szerinted melyik jobb a hám ,vagy a nyakörv? Azt javasolták,hogy a hám. Legalábbis amíg kicsi. Nem is nagyon szereti fölvenni, mindig elkavar, ha látja,hogy rá akarjuk adni. De aztán örömmel megy le.

szia

Előzmény: GPS (3764)
GPS Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3764

 

Kinő, persze, nem gond.

 

Pár éve Rudi felvette azt a hülye szokást, hogy rágcsálta a szőrét. Úgy, mint ha bolhás lenne - de persze nem volt az - csak valamiért rákapott erre a hülyeségre.

 

A combját-farkát rágcsálta - ahova elért.

 

Persze, itt-ott lettek emiatt foltok a bundán - jól le is szidtam, amikor hallottam hogy megint rágcsál - de aztán később ezt elhagyta, a szőr mindenhol visszanőtt - egy kivétellel:

 

A farka közepetájt egy kb. 1 centi átmérőjű folt soha nem nőtt vissza többé. Hogy miért? - az rejtély. De ott egy kis folton kopasz maradt.

 

De nem baj - így is imádtuk.

.

Előzmény: új mokka (3762)
-carcass- Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3763

Nem dől össze a világ, majd újra kinő.;-)

Akármit raksz rá, ahol hozzáér, ott valamilyen szinten koptatni is fog.Ez legyen a legnagyobb baj.

A miénknek most tavaszra totál kopasz lett mindkét füle ~85%-ban.Pedig semmi nem volt rajta.:-)

Előzmény: új mokka (3762)
új mokka Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3762

Sziasztok!

A hámtól a hóna alatt kicsit kiritkult a szőre, pedig nem szoros. Van valami ötletetek? Ti nyakörvet vagy hámot használtok?

 

Előzmény: Babetta72 (3761)
Babetta72 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 3761

Szia! Köszi! :) Már jobban van, legalábbis rosszalkodni rosszalkodik, a világot megenné olyan éhes mindig a diéta után (és rászokott a kunyizásra... amit sose csinált ugyhogy arrol kemény leszoktatás lesz), de sokkal jobban hallgat ránk, és a leszidást is komolyan veszi, nem kell mindent ezerszer elmondani... összehozott a baj minket. Ma lesz varratszedés, jöv héttől meg hízókúra! :) És kap majd remélhetőleg ma ilyen szájkosár szerüt, elvileg lefetyelni meg szaglászni tud tőle csak nagy dolgot bevenni a szájába nem... ha kint lesz a kertbe ez lesz rajta... nem tetszik nekünk se neki se... de egy ideig muszály... mert azért ezt ami történt nem lehet hetente előadni.... :/

Előzmény: új mokka (3760)
új mokka Creative Commons License 2013.05.16 0 0 3760

Imádni való a kutyitok, jó a mérleges kép is. Már jobban van? Olvastam a tortúráját szegénykém, én is állandóan figyelek,nehogy megegyen valamit, mert olyan mint egy kis porszívó.

Előzmény: Babetta72 (3723)
új mokka Creative Commons License 2013.05.16 0 0 3759

Játék az van dögivel, hál istennek mást nem is rág.Ha néha megkóstolna olyat , amit nem szabad, rászólunk és terelésbe megy át ,mintha ásítana. Zsivány.

Előzmény: Babetta72 (3758)
Babetta72 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 3758

A fogzástól ne félj... elvileg kettő van nekik egy pár honaposan aztán fél év körül... nekünk is most van a második... a hintaágyba volt is egy foghúzásom ahogy nekem gyerekkoromba! :) Inkább arra figyeljetek h biztositsatok neki szabad rágókát hogy abba tegyen kárt ne másba, és rághasson ha kedve támad.

Előzmény: új mokka (3757)
új mokka Creative Commons License 2013.05.16 0 0 3757

Akkor jó, még kezdő tulajdonosok vagyunk.Annyira féltem néha ,mintha a gyermekem lenne.

Előzmény: -carcass- (3755)
új mokka Creative Commons License 2013.05.16 0 0 3756

Kétszer futottam neki ennek a cikknek, mire el tudtam olvasni, a sírás folytogatott. 

Olyan szomorú,hogy ilyenek megtörténnek. Biztos el tudta volna ajándékozni a gazdi, ha egy kicsi időt fordított volna rá.

Előzmény: Qkorica (3694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!