Keresés

Részletes keresés

ayantaqe Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1996
Biztosan nem háborodnál fel, ha közölné a BRFK vezetője, hogy az összes idei bank,posta és bolti rablást fehérek követtek el, így Budapesten tombol a magyarbűnözés, kijelenthető, hogy ez egy veszélyes tendencia és komoly következményei lehetnek, ezzel párhuzamosan a médiumok egy része kifejezné rettegését a magyaroktól és en bloc a külsőre fehérnek tűnő emberektől, hiszen veszélyesek és feltehetőleg fegyverrel rendelkeznek.

Hihetetlen, egykoron liberális szemléletű emberek hogy fel tudnak ülni a demagóg propagandának.
Előzmény: borzimorzi (1991)
borzimorzi Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1995
Semmi. Ha nem akarsz, nem kell következtetéseket levonnod. Nem kötelező.

A tények attól még tények. És másoknak esetleg jogában áll következtetéseket levonni. Például olyanokat, hogy talán időben észre kellett volna vennie az adónkból tartott gyámügynek azt, hogy egyes, még vétőképtelen korú gyerekeket a szüleik-rokonaik bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használnak. Vagy hogy egyes családokban a tiniket módszeresen bűnözővé képezik ki.

És engem hidegen hagy, hogy az adott bűnözőképző család milyen származású. Ott abúzus van. És ahol abúzus van, ott gyereknek keresnivalója nincs. Kimenekítendő.

Szerintem. Persze, én már csak ilyen ódivatú konzervatív liberális vagyok, aki még hisz az emberi és gyermeki jogokban, meg a törvény előtti egyenlőségben.

Meg abban, hogy neked is jogod van bizonyos tényeket figyelmen kívül hagyni.

Remélem, megbocsátod, hogy én meg nem szeretnék majd 70 évesen mozgásérzékelőket telepíteni a házban mindenütt, és géppuskafészket csinálni a hálószobából, csak mert meg akarom érni a reggelt...

Csót:
b
Előzmény: Alpári Gnác (1992)
balacy Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1993
Igen, valóban felesleges egy ismert tényt ismételgetni.
Előzmény: Alpári Gnác (1992)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1992

Ugyan már!

 

Mint már írtam korábban, ebből a tényből semmiféle plusz információ nem származik.

Azt is kérdezhetném, hogy és akkor mi van?

Előzmény: borzimorzi (1991)
borzimorzi Creative Commons License 2009.02.09 0 0 1991
Mert kötelessége a közvélemény tájékoztatása. Tájékoztatta is a közvéleményt. 20 rablásból 20-at romák kovettek el. Ennyi a tény.

A magyar közbeszéd szinvonalának hihetetlen mértékű leromlottságát mutatja, hogy mára tények is rasszistáknak minősülnek. Agyrém.

Csót:
b
Előzmény: Alpári Gnác (1990)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1990

egy város rendőrkapitányának nincs joga a cigányok bűnözésével kapcsolatban sommás, és igazolhatatlan kijelentéseket tenni

 

Az még hagyján, hogy van-e joga, hanem hogy értelme van-e?

 

Hallottam egy klubrádiós betelefonálót, aki szerint nem azt mondta a kapitány, hogy minden cigány bűnöző, hanem hogy ezeket a cselekményeket cigányok követték el, ergo nem rasszista.

Valóban ezt mondta, de ha ő maga nem akart ebből következtetéseket levonni és másokat sem akart ilyen következtetések levonására sarkallni, akkor miért is mondta?

 

Miféle plusz információt jelent az, hogy minden utcai rablást cigányok követnek el?

Már amennyiben nem arra akarunk utalni, hogy óvakodjunk a cigányoktól, menjünk át a másik oldalra, satöbbi.

Ha valaki ilyen okfejtésekbe akar bocsátkozni, akkor menjen szociológusnak, ott kockázat nélkül lehet hülyeségeket beszélni...

Előzmény: Törölt nick (1984)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1989
A személyes tapasztalat az semmi, a fotelstatisztika meg hiteles.

Nem tetszik bölcsésznek lenni?
Előzmény: Törölt nick (1982)
balacy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1988
A megtapasztalt valóságnál nincs nagyobb érték. Én tapasztaltam, más még nem.

Én sokáig hasonlóan vélekedtem és elítéltem azt a katonatársamat, aki olyanokat mondott mint most én. De volt egy halk szavú srác, aki azt mondta, hogy akkor beszélj, ha köztük élsz és a feleségedért naponta kell elébe menni a munkába, mert különben kirabolják. Hol is lakhatott? Ja, mostanság elég sokat emlegetett ipari városban...

Persze addig, amig ez a kérdés meg lesz oldva sok szép szó elhangzik, sok lufi meg lesz újra és újra hámozva, nem számít, csak olyan legyen ami eddig sem vállt be és ha lehet nagyon drága és hangzatos legyen a program.

Előzmény: Wormie (1987)
Wormie Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1987

Húnyjuk be a szemünket, dugjuk be a fülünket, tegyünk fel egy rózsaszín szemüveget, és jöhet a "What a wonderful woooorld...."

 

:-(((

Előzmény: balacy (1985)
balacy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1986
Ja igen, azt azért tudni kell, hogy valóban nem mérvadóak a tapasztalataim: én egy olyan helyen lakom, ahol relatíve alacsony szintem vagyunk érintve.
Előzmény: balacy (1985)
balacy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1985
Perszehogynem! Ahogy a börtönigazgató személyes tapasztalata sem LIFE szerint és sokak szerint egy rendőrkapitányé sem, aki esetlegesen naponta jár be az rk-ra. :)

Előzmény: Törölt nick (1982)
balacy Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1981
lehet :)
Előzmény: Detonátor (1980)
Detonátor Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1980
Előzmény: balacy (1979)
balacy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1979
Sok esetben mintegy védekezésképp vagy pedig ellentámadásképp kerül a jegyzőkönyvbe az, hogy cigánynak vallja magát

Amúgy szerintem még párszor meg lesz ez a lufi hámozva, hogy nem lehet tudni azt, hogy ki milyen származású, meg nyilvántartani sem lehet. :) Az persze nem szokott leesni senkinek, hogy sokszor a dolgokat ránézésre könnyebb megszámolni, mint különböző virtuális elméletekkel és egyenletekkel.

Amúgy érdekes olvasnivaló Dr. Kiszelyné Gábor Enikő börtönstatisztikáit. Én ismerve az itteni helyzetet, de padlót fogtam egyes számaitól. (valami keszthelyi konferencián volt előadás) IMHO a másik topikban szívesen elküldi valaki :)

Előzmény: Nagylexikon (1978)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1978
Ha az elkövető cigánynak vallja magát, akkor miért ne lehetne?
Előzmény: Törölt nick (1972)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1977
Tehát akkor mi vanM lumpenprobléma, és akkor persze helytelen a cigányságra hivatkozni, még akkor os ha a lumpenek jelentős része cigány, mivel szerinted ez irreleváns. Akkor viszont a cigányfelzárkóztató programokat fejezzük be és fordítsuk másra az összeget.

Vagy létezik mégis cigányprobléma és kellenének normális programok?
Előzmény: Törölt nick (1970)
balacy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1976
érdekes erre rögtön rámozdult a teljes jobboldal.

Igen, a teljes jobboldali egységfront kezd kialakulni:

az MSZP-s polgármester szerint nem leváltani, támogatni kellene Pásztort
a megmozduláson a polgármester és több MSZP-s helyi és országgyűlési képviselő is jelen lesz.

A Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Farkas Félix a rendészeti és igazságügyi minisztert döntésének átgondolására kéri.

Lakatos Attila borsodi cigányvajda felháborodott a rendőrkapitány leváltásán.

Azonkívül a TMRSZ és a FRSZ is nagyon egyetért a dologban.

Ja igen a SZDSZ helyi szervezete is valami jobboldali tömörülésbe kezdett.

Nem lehet fura az, hogy a helyiek ennyire egyetértenek?


Előzmény: Törölt nick (1972)
[virgo] Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1975
Ó, hát persze: valaki a hivatalos emberek közül kiállt, és ki merte mondani azt amit amúgy is mindenki tud, holott ki volt adva az ukáz hogy ez tilos...
ezért megkapta a selyemzsinórt azonnal.

Veszélyes játékot játszik ez a kormány.
Előzmény: Törölt nick (1973)
balacy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1974
Dehogynem tudja, dehogynem.
Javaslom menj be a kóterba és nézz körül. Ennyi és nem több az ami bizonyíték. :) Bocsika, de én rendszeren jártam be... :)

Persze ez sem bizonyít semmit sokaknak, de majd eljő a szép nap, amikor eléri a lakóhelyüket is a nemlétező dolog, nemlétező hatása. :) Vicces lesz.
Előzmény: Törölt nick (1972)
balacy Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1969
Persze. Kollega, volt mesterem is halogatta a műtétet, pedig tudta , hogy baj van, de mindig másra fogta, mondogatták neki, hogy ez nem jó, de mindenki hülye, pesszimista és aggódó volt. Két hete temettük.

Ezt értse úgy mindenki ahogy akarja.

****

Ezen a téren egyik nagy párt sem jó, egy ilyen nagy rendszerhez nyúlni csak nagy politikai összefogással vagy egyeduralmi pozícióban lehet. Vagy akut esetben, de akkor meg már lehet, hogy feltárják a beteget és visszazárják, mert minek bolygatni.

Én úgy érzem, hogy a dolog már önálló életet él, reálisan nem lehet tenni benne semmit. Egyrészt a dolog mértéke annyira megnőtt (költségek), másrészt a finanszírozás annyira lecsökken (egyre kevesebben, egyre kevesebbért dolgoznak), hogy a két egyazon irányba ható erő fel fogja erősíteni egymást. Ezen pedig a strucc politika sem fog segíteni. Persze közben nagyon jól el lesznek foglalva azzal, hogy lehet-e és hogyan csinálta, meg a rendőrség keretén belül vagy magánakcióban összeszámlálni, hogy az utcai esetek milyen részét képezik vagy nem képezik. Ez kell a népnek: cirkusz. Persze sokan azt hiszik, hogy az ő városukat vagy falujukat ez nem érinti. Rá fognak jönni, hogy mi az ami elválasztja a közbeszédet és a szép eszméket a valóságtól. Meg is érdemlik, igazából nem sajnálom azokat akiket érinteni fog a téma és most a szép ideákat emlegetik.
Talán jókor is jött ez a kis gazdasági anomália a témának, mert eddig senki nem hitte el, hogy a két oldal nincs egyensúlyban: a bevételi/eltartó és a szociális transzfer, nem jó az egyéni és közösségi mértéken felüli hitelfelvétel, nem biztos, hogy a gazdaság igazolja azt, hogy ennyire jól éljünk, mondjuk 20évvel a rendszerváltás után, miért 240-250 volt az euro, miért olyan a gazdaság szerkezete, amilyen? Miért van az, hogy magas adózás van és kicsi az állam hatékonysága? Stb. stb.

Kicsit igazolva látom a régi gondolataimat, hogy gond lesz és nem is kevés.
Előzmény: Törölt nick (1968)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1967

Ebben igazad lehet. Nem is avatom szentté a kapitányt. (Aki egyébként ismereteim szerint nagyon jó rendőr.)

De Draskovicsék is hülyék voltak, mert nem mérték fel az azonnali intézkedésük politikai hatását. Most aztán rászabadítják az idióta gárdát meg a Jobbikot Miskolcra.

Kinek jó ez?

Előzmény: Alpári Gnác (1965)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1966
Sőt.. mi?

Ja bocs, hazudni kell éjjel nappal....
Előzmény: Alpári Gnác (1965)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1965

Ott van a baj, hogy egy megyei főkapitányi sajttáj nem egy füstös kocsma, ahol két nagyfröccs között közhírré tesszük az igazságot.

 

És egy főkapitánynak egyszerűen nem feladata az ilyen igazságok éterbe bocsátása. Sőt...

Előzmény: Nagylexikon (1964)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1964
A most történtek fényében, hogy valakit leváltanak, mert az igazságot kimondja, van min töprengeni. Például azon, hogy kinek és miért érdeke fenntartani a tarthatatlant.
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1963
Pontosan. Egyre inkább úgy érzem, hogy "nekünk Mohács kell". Amíg ez a nép egyszer nem tapasztalja meg, hogy milyen is igazán szenvedni egy válságtól, magyarul amíg nem következik be, hogy az állam fizetőképtelenné válik, és nem jön meg a postás nem a 13. havi, de már az első havi nyugdíjjal se, addig itt józandás nem lesz. És ész nélkül fognak szavazni továbbra is bárkire, a Belzebúbot is beleértve, csak ígérje meg a 20. havi nyugdíjat és közalkalmazotti-köztisztviselői juttatást. Meg persze a segélyösszegek emelését.

Már a fülünkig el vagyunk adósodva, a GDP 67%-áig. Tekintve, hoyg a GDP csökkenni fog az idén, év végére meg fogja haladni a 70%-ot. Az unokáink is ezt fogják nyögni. :-((

És ráadásul szinte semmi se lett belőle olyan, ami felemelné az országot. Főképp a csődbe ment múlt rendszert ránk hagyó nyugdíjasok érdemükön és erőnkön felül való támogatására, meg a lumpenproletariátus bővített újratermelésére ment el...

Csót:
b
Előzmény: balacy (1962)
balacy Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1962
Azt hiszem, hogy rátapintottál a lényegre. :(

Feloldhatatlan ellentét van a szavazatokért való harc és aközt, hogy a szoc.transzfer rendszere megváltozzon.

Igencsak marxista a szavazók gondolkodása: a lét határozza meg a tudatot... Mivel egyre több lesz az eltartott annál jobban csökken az eltartók száma és az, hogy mennyire lesztek érdemi szempont a politikusok szemében.
Előzmény: borzimorzi (1960)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1961
... végképp, természetesen.
b
Előzmény: borzimorzi (1960)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1960
Ezt jól látod.

A baj csak az, hogy itt lassan 20 éve "szociálpolitika" címszó alatt egy olyan politikát kényszerfinanszíroztatnak velünk, amely nem szociálpolitika, hanem csak nyálas szentimentalizmus, ráadásul aljas is. Vagyis együttérzés és krokodilkönnyek, de a gödörben levők valós megsegítésének legcsekélyebb szándéka nélkül, mivel szigor és világos útmutatás nem társul melléje. A különösen aljas az benne, hogy nem a saját szebükből, hanem az összes adófizetőéből szórják el erre a milliárdokat. Az ÁSZ szerint eddig 120 milliárdot.

Ennek a politikának nem a segítés a célja. Ha az lenne a célja, akkor nem egyre többen lennének a HHH emberek, hanem egyre kevesebben. De a cél nem a segítés. Hanem egy Eric Berne-féle játszmát játszanak a kedves MSZP-s és SZDSZ-es törvényalkotók és kormánytényezők, mégpedig az ún "Segítő" játszmát. Ennek pedig csakis az a célja, hogy a Segítő szerepét alakító játszmázó önmagát altruistának és segítőkésznek mutathassa, és így arathasson rokonszenvet. Magyarul önfényezés. Az ilyen Segítő gondosan ügyel arra, hogy az általa segítettek soha a büdös életben önállósodni ne tudjanak, hanem minél rosszabb, kiszolgáltatottabb és rászorultabb állapotban legyenek. Lehetőleg minél többen. Így tud a Segítő játszmázó egyre több rokonszenvet aratni, hiszen lám, milyen sziszifuszi munkát végez a "jó ügy" érdekében.

A mai szociálpolitika egyértelműen egy Segítő típusú játszma, a mi kontónkra. Európa legnagyobb szociális transzferét üzemelteti a magyar kormány.

Gondosan ügyelnek rá, nehogy a HHH emberek fel tudjanak emelkedni, nehogy valaha is emelt fővel kijelenthessék Villon után szabadon, hogy nem éltek a mások zsebére.

Ó, nem. Ehhez ugyanis felvilágosítás kellene és megfelelő munkára nevelés. Az, hogy legkésőbb 10 éves korára mindenkiben tudatosítsuk: legfőbb feladata az életben önmagát eltartani, s ha az már jól megy, jöhetnek a gyerekek.

Ezt persze nem teszik, hiszen akkor hol lenne a rászorulók létszámának növekedése, a fokozott adópréshez való hivatkozási alap, hogy aztán a HHH-k nyomorára való hivatkozással szedett irdatlan adóból minél többet lehessen a haveri cégeken keresztül kisíbolni?

Ehelyett csakis azt támogatják, amitől azok az emberek, akik magukat sem képesek eltartani, végkép lehetetlen helyzetbe kerülnek. Igen, a felelőtlen, megélhetési gyerekgyártást. Így aztán mindig sok, és generációról generációra, exponenciális függvény mentén növekvő számú HHH lesz. Vagyis mindig lesz hivatkozási alap arra, hogy Európa második legdurvábban adóztató kormánya lehessen a magyar kormány, és jó sokat lehessen lopni.

Épp csak az a birka, amelyet folyton csak nyírnak, idővel vagy megdöglik, vagy elszelel. Na, ez a birka a magyar adófizető. A jól keresők vagy elmennek más országokba, vagy itthon csődbe mennek a cégeik, mert nem bírják a versenyt a jóval kedvezőbb adózási környezetben működő konkurenseikkel. A régiós versenytársakkal, ha úgy jobban tetszik.

Ez az út a szakadékba visz. GYF pedig ül a bakon, és egyre ostorozza a lovakat...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (1953)
Wormie Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1959

Itt egy vitaindító cikk, azt hittem, a témával oly odaadóan ;-) foglalkozók rögtön kommentálni fogják. Tévedtem, mert nulla visszhangja van.

 

http://www.mno.hu/portal/610211

 

Kíváncsian várom, az itt jelenlévő olvtársaknak mi a véleménye erről.

 

 

 

 

Visszatérve pedig a kiemelkedés lehetőségére, itt egy példa, most volt délután a két alkotóval beszélgetés a filmről, vetítés este 22-kor:

 

Vetítő: Aki hallja, aki nem hallja - Orsós Jakab portré

Rendező: Kóthy Judit

Vetítés:
2009. január 25. vasárnap 22.05


Az erdőszéli cigány putriban nevelkedő Orsós Jakab élete példa arra, hogy akár egy emberöltő alatt képes egy ember az archaikus, a XX. századra teljesen élhetetlen kultúrából betagozódni a többség világába. Példát mutatott a sok keserűség, a munka. És ahogy mondja „lezserség” (türelem, bölcsesség) által közmegbecsülést kivívni. Mindezt úgy, hogy a cigány kultúra értékeit írásaiban, mindennapjaiban megőrizte. Nádas Péter a filmben így beszél róla: „Orsós Jakab tudása archaikus tudás, egy bölcsnek, egy mesemondónak a tudása. Sokkal többet tud, mint amennyit egy ember tudhat. Mindig az emberi egyenlőségnek és az emberi méltóságnak az eszméjét vagy a vágyát adja tovább.”

Wormie Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1958

Addig em lesz megoldás amig egyik oldalról ugyan hangoztatjuk a felzárkóztatás szükségességét, a másik oldalról viszont tagadjuk a probléma meglétét.

 

 

Ez az örök ellentmondás, amit a legbőszebb jogvédők sem tudnak feloldani. Mindig azt a felét hangsúlyozzák, amiből a legtöbb pénzt tudnak (maguknak) kiszakítani. :((

 

Egyrészt ugye nem lehet megállapítani, hogy ki a cigány, ugyanakkor meg milliárdokat címkéznek cigány célokra. És akkor ezt így most hogy ((R) by Tornóczky A.)

Előzmény: Nagylexikon (1957)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!