Keresés

Részletes keresés

ntfsxp Creative Commons License 2002.11.04 0 0 topiknyitó
Üdvözlök minden kedves látogatót!

Először is, szeretném megmagyarázni miért is nyitottam ezt a topikot, majd pedig kitérek rá, hogy tulajdonképpen miről is szólna.

Nos a topik ötlete azért támadt bennem, mert igaz bár rengeteg tömegközlekedési topik van az Index fórumán, ám valahogy Debrecen ebből a vérkeringésből mindig kimarad. Budapestről szinte minden közlekedés-témájú topikban van szó (Városi és Elővárosi közlekedés, Mentsük meg a trolibuszokat!, Síndöcögények, de főleg a sárgák, ...), Szegednek és Miskolcnak pedig külön topikja van. Viszont Debrecennek valamiért nincsen - legalábbis nem itt, az indexen. A Haon (Hajdú Online) fórumján vannak tömegközlekedési topikok, ám a Haon topikjára sokkal kevesebben írnak, mint ide, és akik igazán profik a tömegközlekedés terén, itt az indexen vannak. Úgy is mondhatnám, hogy az Index a tömegközlekedési topikok gyűjtőhelye, az elsődleges okulási hely ebben a témában. Ennek oka az, hogy a nap-mint-nap változó tömegközlekedési helyzetet nagyon nehéz könyvekből megismerni, és az elméleti anyagot tárgyaló könyvekből is nagyon kevés van a piacon. Összefoglalásképpen azt szeretném, ha az Index "emberállományából" összekovácsolódna egy topik, amely Magyarország 2. legnagyobb városának és "térségének" tömegközlekedésével foglalkozna. Ha a miskolci és szegedi topikoknak van létjogosultsága, akkor a debreceninek miért ne lenne?! Ráadásul Szegednek is van egy másik topikja a Tisza volán honlapján!

Szóval: ide mindent beírhattok, amit csak gondoltok a témával kapcsolatban: ötletek, tények, gondolatok, hírek. A topik 1. számú alaptémája Debrecen helyi közlekedése lesz: Hajdú volán debreceni helyi üzeme, DKV villamos- és trolibuszjáratai. És mivel én térséget írtam, én szeretném, ha a topik kiegészülne Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (Észak-Alföld) tömegközlekedésével is. Különösen létjogosultása itt lenne a 100000 főnél is többet számláló Nyíregyháza helyi közlekedésének is. De ezenkívül a Hajdú volánnal és a Szabolcs volánnal kapcsolatban minden részlet ontopik! Nyugodtan írhattok a térségben lévő kisvasutakról, a vasútról is!

A topik pontos hosszú címe: Hajdú-Bihar megye, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tömegközlekedése, de legfőképpen Debrecen és Nyíregyháza helyi közlekedése.

Néhány link gondolom hasznos lehet indításképpen:

www.hajduvolan.hu - HV

www.dkv.hu - DKV

www.szabolcsvolan.hu - Szabolcs Volán

http://balint.cyberhungary.net/vtkall/index.html - Debrecen villamos és troli járműállománya HáBé jóvoltából

http://balint.cyberhungary.net/foto/debrec.htm - Debreceni villcsi és troli képek HáBé jóvoltából

http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/troliman/ - Troliman debreceni trolis oldala

Először ötleteket és kérdéseket várok, és remélem hamarosan fénysebességgel be is indul a topik!!!

ntfsxp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!