Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.30 0 0 topiknyitó
Egyik nyár eleji péntek napközben mentünk le Tatabányáról Szombathelyre, így még Tb-n belül megvettük a hetes matricát az autóra, majd irány az M1-es, és Savaria. Nekem másnap reggelre vissza kellett jönnöm Bp-re, így éjjel 11-kor elindultam, Győrön át, majd fel az M1-esre. Ekkor már éjfél volt, és útitársammal úgy döntöttünk, bemegyünk az első lehajtónál a McDrive-ba egy kis frissítőre. A bokor mögött mit látok? Matrica csekking. Leállok, nagy biztosan keresném a matricát és a hozzávalókat (sosem ragasztom fel, hanem a kártyával és a bizonylattal együtt összerakom) de nem a kocsiban, hanem Szombathelyen maradt másik útitársamnál hagytam. Ezt el is mondtam, félreállítottak. Na innen kezdődött a mizéria...

Azt mondták, nincs matrica, fizetnem kell a büntit. Mondtam, hogy VAN érvényes matrica a kocsira, csak nincs a kocsiban. Ez őket nem érdekelte, és sajnos igazuk volt. Azt mondták adnak egy csekket (kb.10eFt) és vegyek egy matricát is (1500Ft) hátul a furgonban. Hoppá, ha van matrica vétel, akkor kis okos palmtop is. Nem tudják azon megnézni, hogy van matricám? Nem, azon nem tudják. És ha beviszem hétfőn nekik az érvényes matricát+kártyát+bizonylatot, akkor visszatérítenek valamennyit? Nem tudják, hívjam fel a nonstop (!) ügyfélszolgit.

Felhívom, az ügyfélszolgis minden bizonnyal akkor ébredt, a hangjából ítélve. Elmondtam neki a történteket, mire azt mondta hogy levélben (!!!) fellebbezhetek, miközben a bünti egy napon túli fizetésnél megduplázódik! Azt már senki nem fogja nekem visszaadni... Nem jutottunk semmire, mivel ő sem tudta megnézni egy adatbázisban hogy nekem akkor is van matricám, és minden mondatomra ugyanazt a sablon szöveget ismételte, hogy "ez nem az ő hatásköre".

Szóval persze én voltam a hibás, mert nem voltak nálam a szükséges dolgok. DE ha már van egy meglévő, működő számítógépes rendszerük, mire használják egyáltalán? Tény, ha az M3-ason megyek és lekameráznak, akkor nem érdekli őket nálam van-e a matrica. Másik tény, hogy sokszor kitöltetlenül (!) kapom meg a kártyát pl. benzinkútnál, és a csekkingnél nem is érdekli őket, fent van-e a matrica az autón, mert abból nem derül ki meddig érvényes. Sőt, megnéztem, az azonosító száma sem ugyanaz a matricának mint a kártyának, akkor mi értelme minden héten/hónapban új matricát ragasztani?

A lényeg, hogy ez is ráébresztett, sok értelmetlen részlet van még a matrica rendszerben. Pl. arra a kérdésemre, hogy most bünti mellett kell vennem egy matricát, akkor a számítógépben a rendszámom mellett két érvényes párhuzamos matrica szerepel majd? Válasz: igen. A rendszer még ezt sem képes felismerni, esetleg hibaüzenettel jelezni hogy "hééé, ne vegyél erre matricát mert már van!"

Hiába tudom matricával, kártyával és bizonylattal is igazolni, hogy aznap délelőtt vettem egy matricát, mert nincs olyan rendszer mint a BKV-n, hogy ha otthonfelejtettem akkor bevihetem megmutatni és nem ennyi a bünti. Pedig itt a bizonylat is percre pontosan megmondja, mikor történt a vásárlás.

Sok lehetőség lenne a számítógépes rendszerben, nem kéne a kártyával meg matricával bajlódni, miért nem tud a mobil ellenőrzés azzal a palmtoppal állni a kezében amit vásárlásra amúgy is használnak, és csak beütni a rendszámot? Vagy egy rendszám leolvasót mint az M3-ason, csak mobil kivitelben... egyáltalán minek ennyi minden egyszerre? (Matrica, kártya, bizonylat, adatbázis?)

Hasonló tapasztalatok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!