Keresés

Részletes keresés

rabida Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5546
amit én raktam ide linket abból ez derül ki:

"A tarot kétségen kívül hermetikus, valószínűleg egyiptomi eredetű, bár mai alakjában kabalisztikus megfogalmazásban maradt ránk. A tarot huszonkét ábráját a héber huszonkét betűvel is a Kabala látta el, minden bizonnyal még Alexandriában. A tarot a hagyomány szerint HERMÉSZ TRISZMEGISZTOSZ műve. ELIPHAS LÉVY azt mondja, hogy a hermetikának az az eljárása, amelynek segítségével az úgynevezett nagy arkánumot meg lehet valósítani, itt rejtőzik. A nagy arkánum a tökéletesen felszabadított emberi személy, aki a világuralom és a béke megteremtője. Amint látszik, egyáltalán nem kis igényű dologról volt szó.

A tarot használatának egyik módja - mint a kínai Ji kingé, az asztrológiáé és a mexikói naptáré - sorselemzés volt. Később ezt a sorselemzést devalvált alakjában jóslásnak nevezték. A csillagokból, a kártyából, a tenyérből való jóslás alapja az archaikus aritmológia, amelynek segítségével az ember sorsának tényezőit bizonyos helyzetben és időpontban számba tudja venni, vagyis az azokkal való reális számolás lehetségét megismeri. Később, amikor a tarot kártyajátékká vált, az eredeti sorselemzés értelmét vesztette, a jóslás a merő primitív intuíció eszközeivel teljesen megbízhatatlan."
Előzmény: Törölt nick (5543)
rabida Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5545
ezt szeretném elkerülni...:))
Előzmény: Törölt nick (5544)
the soft cushions Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5542
"Mindazok a "boszorkányok", akiket Vágó üldözni akar, részei ennek a furcsán felépített világnak, melyben nekik helyük és szerepük van, nem is kicsi."

jaja, az a helyuk es szerepuk, h lehuzzak a tajekozatlan, az elet problemaira egyszeru megoldasokat kereso embereket.

egyebkent attol, h a topiknak ilyen kreten cime van (ezugyben konzultalj a sajatos vilaglatasu topiknyitoval), meg nem kell ezt tulsagosan komolyan venni. amit vagoek csinalnak, az a legkevesbe sem "boszorkanyuldozes". pontosabb lenne inkabb az "álboszorkany-leleplezes". a boszorkanyuldozes az, h:

1. en mondom meg, ki a boszorkany.
2. akire azt mondom, h boszorkany, azt meg _kell_ vizsgalni, oly modon, h pl beledobjuk a vizbe, aztan ha
a. nem fullad meg, akkor boszorkany, ezert megegetjuk.
b. megfullad, akkor nem volt boszorkany.

vagyis, akire azt mondom, h boszorkany, az irhatja a vegrendeletet.

ehhez kepest, amit vago csinal:

1. masok mondjak magukrol, h ok "boszorkanyok".
2. ha nem hiszem el, mert van ra okom, akkor szolok, h szerintem nem boszorkany ezert meg ezert, es tessek tajekozodni, mielott fizetnenek neki, ha azt igeri, h a boszorkanyhatalmaval vmi szolgaltatast fog nyujtani.
3. ha nagyon ragaszkodik hozza, h o megiscsak boszorkany, akkor nyitott a lehetoseg: mondja meg, mifele boszorkany, mit kepes csinalni, es mutassa meg. ha pl tud seprunyelen repulni, akkor tessek, itt ez a sepru, pattanjon ra, es tegyen egy kort a bazilika korul. harom eset lehetseges
a. nem vallalja. ez talan nehany embert elgondolkoztat.
b. sikerul neki, akkor boszorkany, es en azt mondom, h basszus, tevedtem, de erdekes, vannak boszorkanyok.
c. nem sikerul neki, es akkor igazam volt, ami egyebkent a legtobb hiszekeny embert a legkevesbe se erdekel, ok tovabbra is hisznek a boszorkanyokban, akar ebben a konkretan felsult verzioban is, masokat esetleg elgondolkoztat.

illetve van meg egy lehetoseg, az (a) utan a leggyakoribb:
c/2. nem sikerul neki, es megmagyarazza, h ez azert van, mert az en negativ hozzaallasom olyan hullamokat gerjesztett az eterben, amitol nem mukodik a sepru. a hiszekenyek eljeneznek, en faradtan legyintek, nehany ember elgondolkozik.

vagyis, akire azt mondom, h szerintem nem boszorkany, az vegrendelet irasa helyett v teljesen megdicsoul, v reszben megdicsoul, reszben nehany ember elgondolkozik.

amint latod, semmi osszefugges a boszorkanyuldozes es akozott, amit vago csinal.


"Olvastad már valahol azt a mondatot, hogy "legyen neked a te hited szerint"? Hát, valami ilyesmire gondolok."

kepzeld el, h vki meglepoen olcson kinal neked ingatlant, v nagy hozamot hozo befektetest, es te hajlassz ra, h elfogadd. tegyuk fel, h nekem vannak olyan informacioim, amik szerint at akarnak verni. szerinted mi a helyesebb, ha azt mondom, "legyen neked a te hited szerint", v az, ha szolok, h ilyen es ilyen informacioim vannak, legy ovatos? merthogy itt errol van szo.

persze ha ezt nem erted, akkor rajtad valoban nem ertelmezheto a csalas fogalma.
Előzmény: Barátocska :) (5518)
rabida Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5541
nem aláznak. Nem is cél és ennyivel engem nem is lehet. Nem a saját gyöngyeimet szórom, csak azt, amit azért kaptam, hogy elszórjam. Marad még bőven belőle, ne félts engem. A szelídség mögött nem gyávaság és félelem lapul.:)))
Előzmény: emsworth (5540)
emsworth Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5540
Te tudod. Egyszer szóltam, másodszor nem fogok. Szórd csak elébük a gyöngyeidet, ha gondolod, hátha ízleni fog nekik. És hátha nem aláznak meg az eddiginél sokkal jobban.
Előzmény: rabida (5539)
rabida Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5539
lehet, de mindenki úgy kezdi, hogy elmondják neki azt, hogy van zene. Addig ha hall valamit nem tudja, hogy zenét hall. És inkább vagyok azok közt, akik esetleg örülnek majd egyszer annak, hogy én is beszéltem nekik valamiről, amiről egyszer megtudták, hogy zene, mint sok olyannal, aki azt hiszi, hogy zenét hallgat, közben meg csak csörömpölést, de azt jó sokat. Abban hiszek, hogy békével is lehet előrébb jutni, bár azért nem mindig vagyok ennyire szelíd, a másik arcom borzalmas, azt ne akarja senki meglátni:))
Előzmény: emsworth (5538)
emsworth Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5538

Megtettem.

 

http://forum.index.hu/Article/addBookmark?a=70968454&t=9166893

 

Nézd meg, milyen izgalmas, termékeny, gondolatébresztő beszélgetés, micsoda szellemi pezsgés fakadt belőle.

 

Rabida, olyannak tűnsz a szememben, mint gyerekkoromban az iskola melletti templom harangozója, szegény jámbor Ervin. A gyerekek, ha meglátták az utcán, köré gyűltek, gúnyolták és lökdösték. Ervin pedig ebből csak azt érzékelte, hogy gyerekek veszik körül, és foglalkoznak vele. Kedvesen, jóságosan mosolygott az elvetemült kis ördögfattyakra, akik visszaéltek a jóságával, akik bolondként kezelték, pedig csak szelíd volt.

 

Ha valóban süketeknek akarsz zenéről beszélni, én nem akarlak eltántorítani ettől. De talán mégis inkább azokkal kellene beszélgetnünk, neked is, nekem is, akik legalább annyit tudnak, hogy létezik zene.

Előzmény: Nagylexikon (5505)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5537
nem, a Tarot nem jóskártya, hanem egy könyv. Lehet vele jósolni, jósolgatni, az igaz. A legtöbben ezt az arcát ismerik, de nem erre lenne való.
Előzmény: Törölt nick (5536)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5535
nem erre való:))) jó éjt!
Előzmény: RontóPál (5533)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5534
igen, sokat olvastam róla. A link alatt utána tudsz nézni, egy elég jó leírás róla, mindenféle lilaköd misztikus sallangtól mentesen.:))
Előzmény: Törölt nick (5531)
RontóPál Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5533

Holnap kiokosodom.:) Mik is lesznek a lottó számok?:)

 

Jó éjt!

rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5532
kevered:)))
a cigánykártya jóskártya, a Tarot nem az, de sokan arra használják. A Tarokk nevű játékot a Tarot nevű kártyával játszák, nem olyannal, hanem azzal.:))
Előzmény: Törölt nick (5529)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5530
Könyvesboltokban, nem csak ezoterikusokban, de ott mindegyikben lehet kapni, van legalább 20-30 féle változata.
Előzmény: RontóPál (5527)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5528
A legrégebbi kártya ami Európában megjelent. Eredetileg valamelyik kínai császár találta ki a kártyajátékot, hogy a feleségei ne unatkozzanak. Valószínűleg arab közvetítéssel került genovai hajósok kezébe. Másrészt Egyiptomból is eredeztetik. hogy ténylegesen melyik, nem lehet tudni, valószínű, hogy párhuzamosan fejlődött és itt összeért.
78 lapos, ami két részből áll. A nagy arkánum egy 22 lapos csomag, a másik négy színű figurákkal, számozott lapokkal. A legkorábbiak asszem a 13. sz. környékéről vannak.
játékra, jóslásra használják, de igazából, hasonlóan az asztrológiához, a belső utazás állomásait szimbolizálja. Az első lapja a Mágus, az utolsó a Bolond, aki mindentől megszabadult. Rengeteg szimbólum található rajta. Analóg a héber abc 22 betűjével is. innen is eredeztetik még.
itt olvashatsz róla többet.
Előzmény: RontóPál (5527)
RontóPál Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5527

mijaza tarotkártya? melyik boltban van?;)

Előzmény: rabida (5526)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5526
Előzmény: rabida (5525)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5525
Konkrétan mihez ígértem még linkeket? Kissé már magamat sem tudom követni néha és had ne keressek vissza. Ha ígértem, fogok hozni még.

Itt van addig egy vicceske, ha röhögni akarsz, én jót szórakoztam rajta. Ha a sok birkának ez kell...
Előzmény: RontóPál (5524)
RontóPál Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5524
Nyam, nyam... Én be akartam lépni abba, h Newton kicsoda. Amit linkeltél, elolvastam, pedig több okból nehezemre esett. Igértél további linkeket, de még nem találtam meg azokat... Tőlem akár lehetne tudomány is az ezo-okkult micsoda, már ha megvan benne az igény, hogy az legyen, de akkor legyen olyan, viselkedjen úgy, ahogy a tudomány szokott, és ne híveket toborozzon, ahogy azt a vallások szokták...
Előzmény: rabida (5522)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5523
Jó, talán holnap. Mára már nagyon kevés vagyok hozzá :))) Végül is, valószínüleg úgyis elôkerülne elôbb-utóbb, ha szeretném megértetni magam egy konkrét felvetéssel kapcsolatban. Yó éjt! :)
Előzmény: Nagylexikon (5521)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5522
tudom, de ez a kedves nick gondolja azt, hogy van egy gittegylet, ahonnét ki lehet zárni másokat. Nincs ilyen szabadcsapat. A belépés önkéntes.
Előzmény: RontóPál (5520)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5521
Rágunk egy csontot napok óta. Ha valakit nem érdekel, kreatív módon használja a gördítő sávot.
Szerintem írd be, engem érdekel.
Előzmény: Barátocska :) (5518)
RontóPál Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5520
rabida, kedves, itt nem arról van szó, h hiszünk vagy sem...
Előzmény: rabida (5519)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5519
De jó, sikerült félreértened, de nem baj.
Azt szerettem volna mondani, hogy van a világnak egy olyan része, amiben te és még sokan nem hisznek. És így tényleg nem fértek hozzá, de nem azért, mert én vagy más nem engedi, hanem azért, mert te nem vagy rá kíváncsi. Óriási különbség ez és az, amit te írtál, hogy minden tízezrediknek mondod el. Nem erről szól a történet, nagyon nem.
Előzmény: Indián (5515)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5518
Kicsit hosszú lenne kifejteni, és keveseket érdekelhet. :) És ez nem a filosz fórum, szóval az elméleti alapokkal nem untatnék senkit. A gyakorlati része viszont érdekes, mármint, ami ebbôl következik.

Mindazok a "boszorkányok", akiket Vágó üldözni akar, részei ennek a furcsán felépített világnak, melyben nekik helyük és szerepük van, nem is kicsi. Olvastad már valahol azt a mondatot, hogy "legyen neked a te hited szerint"? Hát, valami ilyesmire gondolok.
Előzmény: Nagylexikon (5516)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5517
Ha és valóban igaz amit állítasz, akkor nagy valószínűséggel sarlatán vagy. :)
Előzmény: Indián (5515)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5516
Ezt kezd el kifejtegetni.
Előzmény: Barátocska :) (5514)
Indián Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5515
Nemáááá... még illen etetést... "...még nem férhetnek hozzá." Én a Napfaló Kockás Krokodilban hiszek, amihez más nem férhet hozzá, és emijatt ismerem a kvantumgravitácijó és a zörökmozó elméletét, de Ti nem férhettek hozzá, és punktum!

Legfőjjebb minden 10 ezredik telefonálónak mondom, el emelt díjas telefonon.
Előzmény: rabida (5513)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5514
Azért, mert szubjektív világegyetemet gondolok a látszatvalóság mögé.
Előzmény: Nagylexikon (5511)
rabida Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5513
szerintem ne ebben a hangnemben tárgyalj, így te tűnsz fölényeskedőnek és elriasztod azokat is akik legalább elfogadják azt, hogy létezhet valami, amihez ők még nem férnek hozzá.
Heves fiatal természet vagy, de hidd el, ezzel inkább ártasz, mint használsz a metafizikának, ezoteriának, vagy nevezd annak, aminek akarod.
Előzmény: emsworth (5504)
RontóPál Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5512
Azt nem lehetne, hogy leszakadsz a nikkemről, és beírod azt, amit tudsz, esetleg amiből sikerült érettségizned?
Előzmény: emsworth (5504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!