Keresés

Részletes keresés

M471312 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 298

Már nagyon vártam az új filmeket!

Nagyon kiváncsi vagyok!

Köszönjük!!!

Előzmény: maczko (296)
maczko Creative Commons License 2006.12.30 0 0 297

Filmesek:

A honlapon egyelőre technika probléma van, már szóltam a szerverkarbantartónak.

Megértést kösz.

maczko Creative Commons License 2006.12.30 0 0 296

Sziasztok!

Új filmek a honlapomon.

48, 49, 50 sorszámon.

 

B.ú.é.k.

Maczko

landsmann Creative Commons License 2006.12.19 0 0 295
Arra a címre nem jött semmilyen mail. Küldd el arra, amire tegnap válaszoltál.
Előzmény: maczko (294)
maczko Creative Commons License 2006.12.19 0 0 294
Mail ment a honlapodon lévő címre.
Előzmény: landsmann (291)
Nohabf Creative Commons License 2006.12.17 0 0 293
Annak a bizonyos R.T úrnak üzenném hogy elmehet Kenyába kekszet kapálni!!!!
Előzmény: maczko (287)
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2006.12.17 0 0 292
Tömören megmondtad a véleményt erről. Nekem is hasonló véleményem van az egészről.
Előzmény: landsmann (291)
landsmann Creative Commons License 2006.12.17 0 0 291

A fenyegetőző, szarrágóskodó úr, urak figyelmébe ajánlanám a következő írásomat.

 

Miért baj az, hogy valaki örömet akar szerezni másoknak azzal, hogy olyat láthat legalább videón, amilyet az életben talán sosem? Nagyon sok embert érdekel a vasút. Valljuk be, mégiscsak más a vonat vezetőállásából nézni a vasúti pályát, mint a vonatablakból. Nem lehet mindenki mozdonyvezető, hogy ilyen élményben legyen része. Ki ilyen, ki olyan okból nem lehet mozdonyvezető. Akkor most fosszuk meg ettől az élménytől a vasútbarátokat? Ilyen jól megy a vasútnak, hogy ennyi ingyen reklámot sem engedhet meg magának?

Évekkel ezelőtt az egyik német műholdas adón volt hetekig sorozatban a Németország legszebb vasútvonalai című műsor. Ugyanígy, a gép vezetőállásában volt egy kamera elhelyezve, ami mutatta végig az utat. Elárulom, éjszakánként videóra vettem, aztán a szabadnapjaimat és a hétvégéket azzal töltöttem, hogy ezeket a felvételeket tátott szájjal néztem. Igen, rátaláltam egy olyan műsorra, ami igazán érdekelt. Úgy gondolom nem csak engem, hanem még nagyon sokan másokat is. Különben nem öltek volna pénzt egy ilyen műsorba. Sokkal olcsóbban is el lehetett volna tölteni az éjszakai adásidőt.

Örültem hogy rátaláltam erre a weboldalra. Mint írtam korábban, megbíztam az egyik havert a filmek letöltésével, de folyamatosan hazudott, hogy már tölti őket, aztán persze el sem kezdte. Pofára estem. Most ismét megörültem, hogy újra le lehet tölteni. De úgy látszik, vannak, akik nem bírják elviselni, ha van, aki önzetlenül próbál saját magának és nagyon sokan másoknak örömöt szerezni.

Egyszer (több mint 10 éve) engem is elhívott az egyik mozdonyvezető haver egy körre egy Csörgővel. Nem haboztam, igent mondtam. Sajnos akkor (és most sem) nem volt videókamerám, pedig szerettem volna megörökíteni az élményeket. Így maradt a hagyományos fényképezőgép, ami még nagy vonalakban sem tudta visszaadni az ott szerzett élményeket. Persze most egy jó kis digitális géppel sokkal több fotót tudnák készíteni, nagyon jó minőségű néhány perces videófelvételt a memória erejéig. Én magam nem fogok kuncsorogni nála, hogy had mehessek vele. Nem akarom bajba sodorni. De ha ő magától felkínálja a lehetőséget, akkor bizonyára élnék is vele. Mostmár tudnák szerezni arra az időre videokamerát. De nem is ez a lényeg.

Ezen felvételek ellenzői még azt sem vethetik a szemére, hogy potyázott. Annak rendje és módja szerint megváltotta a menetjegyet. Semmilyen anyagi kár nem érte a vasútat. Sőt, még neki tartoznak köszönettel, amiért népszerűsíti a több sebből vérző közlekedési társaságot. Megvallom, személyesen én is szívesen ellátogatnák egy-egy vasútvonalra, mert tényleg csodálatos a táj. Össze sem lehet hasonlítani egy buszos vagy autós utazással. Csak sajnos elég messze van egynémelyik innen az Alföldtől. Pedig nem egy csodálatos szakaszt halálra ítéltek.

Semmi anyagi haszna nincs az egészből, ezt sem vethetik a szemére. Sőt, elég sok pénzt áldoz az utazások költségére és a filmek elkészítésére. (kamera, kazetták, akkumulátorok) Mindezt azért, hogy a vasútbarátokkal megoszthassa. Ezeket az élményeket sajnálják az emberektől? Azoktól, akiknek soha az életben nem lenne lehetősége ilyen perspektívából nézni a tájat, élvezni az utazást? Ennyire irígyek lennének egyesek? Vagy esetleg az a néhány párbeszéd zavarja egyes illetékes Urakat, akiknek éppen a szakmai hozzáértésüket bírálják? Vagy nyíltan kimondják szakmai hozzá nem értésüket? Talán azoknak az Uraknak kellene elgondolkodni, hogy esetleg nem éppen a megfelelő pozícióban vannak és nem éppen azt a munkát végzik, amire a legalkalmasabbak? Mindegy. Irígységből, szakmai féltékenységből próbálják elvenni a vasútbarátok örömét.

Én arra kérném az illetékeseket, ne gáncsoskodjanak, ne akadályozzák Maczkót, hogy folytassa ezen tevékenységét. Senkinek sem okoz kárt, csupán örömöt szerez embereknek.

M471312 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 290

Azt nem értem hogy miért vannak ilyen emberek akiknek semmi nem tetszik??

Én a szorgalmas letöltők közé tartozom!

És mindig örömmel és türelmetlenül vártam (várom) az új filmeket!

Pedig ilyen formában nem sokan láthatják a vasútat aki nem ott dolgozik!!

Előzmény: maczko (287)
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2006.12.17 0 0 289
Vagy egész egyszerűen nem zárttá tenni a honlapot, hagyni a szeptemberi állapotoknak megfelelően. Én sajnálnám ha megszűnne a honlap, mert nagyon jó kis filmek voltak rajta, igaz én csak a vonatindulós kisfilmeket töltögettem le főleg.
landsmann Creative Commons License 2006.12.17 0 0 288

Van egy javaslatom. Én is most töltögetem lefelé a filmeket, talán 15 van még hátra. Viszont azt tényleg nem akarhatja senki, hogy szankciók érjenek emiatt. De a vasútbarátokra való tekintettel, szerintem van megoldás. Ha a honlapon nincs kint a link publikusan, akkor az ugye nem látszik, tehát nincs, nem sértesz jogot. Szerintem más kategória, ha barátoknak adod oda a filmeket, vagy teszed lehetővé a letöltést, de úgy, hogy maguk a linkek nem publikusak.

Persze ez most így furcsa lehet, hogy hogy lehet valamit letölteni, aminek nem tudják a linkjét. Mondjuk az érdeklődők e-mailben innen-onnan, ismerősöktől tudhatják meg a linkeket.

Valahogy ezzel a módszerrel kellene életben tartani a honlapot. Így letölthető marad, viszont nyílvánosan nem látszik a link.

Ha kerül fel új videó, akkor elég csak a fájl pontos nevét publikussá tenni. Akik rendszeresen töltögetnek le, azok a tárhely címét úgyis tudják, számukra nem akadály a letöltés. Érdeklődőknek meg lehet mailben linket adni.

Persze felvetődhet a trükközők, mint zsiványok besompolygása. Erre talán biztosítékot adhat a fórumozó nickje, mióta ját a fórumra. Kivédve ezzel egy szankciókkal fenyegető általi link kicsikarása mailben. Mertz az ugye úgyis gyanús lenne, ha valaki linket kér, de sosem járt a fórumon, egyetlen egy hozzászólása sincs, ráadásul csak a kérés előtt 1-2 nappal regisztrált.

Én valami ilyesmi módon próbálnám életben tartani a lehetőséget.

Előzmény: maczko (287)
maczko Creative Commons License 2006.12.17 0 0 287

Tudod, ez igaz.

"Azokra" nem kaptam engedély.

Ez egész addig nem is volt gond, amig be nem zártam ideiglenesen az oldalam.

Ekkor egy bizonyos R.T. úr verte ki a balhét, biztos vagyok benne, hogy Ő áll a fogfenés mögött.

Viszont, jó, hogy figyelmeztettél, ugyanis ez azt jelenti, hogy az oldalam végleg bezár.

 

Pénzbüntetésre nem vágyom.

 

Előzmény: rg7 (285)
ks196 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 286
Ugyan, meg csak most kezdek toltogetni, de szuper az oldalad!
Előzmény: maczko (278)
rg7 Creative Commons License 2006.12.16 0 0 285

Jövő évi engedélyt pedig, a MÁV jelenlegi állapotánban nem biztos, hogy kapok.

 

Pláne annak fényében, hogy -állítólag- többen fenik rád a fogukat (jog is), miszerint publikálásra és árusításra nem kaptál engedélyt...

Ha így van, akkor van némi igazságuk.

Előzmény: maczko (281)
maczko Creative Commons License 2006.12.16 0 0 284

Nyersanyagban:

Tatabánya--Pápa,

Pápa--Csorna,

Csorna--Hegyeshalom,

Hegyeshalom-- Bp-Keleti.

 

Vátható elkészülés Január közepe...

landsmann Creative Commons License 2006.12.09 0 0 283
Én is örülök hogy újra letölthető. Éppen most töltök egyet. Korábbana  ahavert megbíztam a filmek letöltésével. Persze az ígéret ígéret maradt. Időnként rákérdeztem hol tart. Azt mondta, jönnek lefelé. Ha lesz egy lemeznyi, szól és kiírja. Nem nagyon hittem ám. Mikor láttam hogy leszedted az oldaladról a filmeket, újra rákérdeztem tőle. Még mindig azt mondta, jönnek a filmek. Akkor szembesítettem a hazugságával. :)
Előzmény: maczko (278)
tractorking Creative Commons License 2006.12.09 0 0 282
A Nyugati pu. Nosztalgiaboltban, a Vasuttörténeti Parkban kapható (vag már nem kapható) vasuti VHS filmek közül van-e valaki, akinek meg van valamelyik (vagy mindegyik) - eredetiben? Ha igen, kölcsön adná-e, hogy átirhassam DVD-re a filmeket. Persze nem ingyen kérném és a kész digitalizált anygot is adnám hozzá.
maczko Creative Commons License 2006.12.02 0 0 281

Talán a karácsonyi szünetben tudok forgatni még.

Azzal technikailag januárban készülök el.

 

Jövő évi engedélyt pedig, a MÁV jelenlegi állapotánban nem biztos, hogy kapok.

Előzmény: M471312 (279)
-Ződ- Creative Commons License 2006.12.01 0 0 280
Ez egy nagyon jó karácsonyi ajándék! Köszi!!!!
Előzmény: maczko (278)
M471312 Creative Commons License 2006.12.01 0 0 279

Szia

Új filmek mikorra várhatóak??

Előzmény: maczko (278)
maczko Creative Commons License 2006.12.01 0 0 278

Újra letölthetők a filmek az oldalamról.

Karácsonyi ajándék gyanánt.

DB_Jani Creative Commons License 2006.10.11 0 0 277
Ismer valaki olyan weboldalt, ahol külföldi vasútvonalakat lehet letölteni?
Akár ingyenes, akár fizetős.
Főleg cseh, olasz, és spanyol vonal érdekel, de bármi lehet.
maczko Creative Commons License 2006.10.08 0 0 276

Sziasztok!

Új film rendelhető meg a honlapról:

Záhony-Nyíregyháza.

Üdv.: Maczko

Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2006.09.27 0 0 275
A rövidfilmeket azért megtartod ugye?
Előzmény: maczko (273)
M471312 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 274

Szia Maczko

 

E-mailt küldtem!!

maczko Creative Commons License 2006.09.26 0 0 273

Mostantól érdektelenség miatt a filmletöltés oldal megszűnt.

A filmmegrendelés oldal továbbra is él.

Tisztelettel: Maczko.

 

maczko Creative Commons License 2006.09.21 0 0 272

Már küldtem mailt a szerverüzemeltetőnek.

Kösz a jelzést!

 

Előzmény: Grg (270)
majorcarter Creative Commons License 2006.09.21 0 0 271

Szia Maczko,

 

sajnos nem tudom letölteni :(

Próbálom-próbálom, de nem talál semmit a link alatt...

Előzmény: maczko (269)
Grg Creative Commons License 2006.09.21 0 0 270
Szia Maczko!

Épp most szedtem le a filmet, de hasonló gond van, mint legutóbb amikor ilyen nagyméretű film került fel. (Csak Nyírbátorig tart a letöltött rész.)
Előzmény: maczko (269)
maczko Creative Commons License 2006.09.20 0 0 269

Sziasztok!

Letölthető a 45. sorszámú film az oldalamról. Debrecen-Mátészalka...

Kérem, hogy aki letöltötte, az oldalon szereplő mailcímre küldjön egy jelzést, hogy ekkor leszedtem, megnéztem, meg hogy mennyire tetszett. Mondjuk 1-10-ig számozva 1 a leggyengébb, 10 a legjobb.

Köszönettel: Maczko.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!