Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2004.04.18 0 0 261
ja, elaltatna, de szerencsere mind a kutya gazdaja, mind a csaladfenntarto en vagyok, en pedig azt mondom, hogy ha egy allatot felvallalok, az 15 evre szol, nem a legkozelebbi kenyelmetlensegig, igy az eb most is itt huzza a lobort mellettem:)

mint a te peldadbol is latszik, meg sarkanyt is lehet a baba mellett tartani, ha valaki odafigyel.

Előzmény: kerteszjulko (260)
kerteszjulko Creative Commons License 2004.04.17 0 0 260
Mikolt, a Te családod se kutya, hogy úgy mondjam, elaltatná szerencsétlen 9 éves kutyust?!
Én már elég sok rámtörténetet hallottam nagyobb testvér által okozott sérülésekről, amik többek voltak holmi hajhúzásnál. Hallottam, hogy a nagyobb testvér betette a kicsit az ágynemű tartóba, és ha szülők pár perccel később érkeznek, hát nem is mondmom tovább. Ezen kívül , hallottam már bot és egyéb kemény tárgyak nem rendeltetés szerű használatáról is. Ezzel persze nem akarom elbagatelizálni a kutya tartás veszélyeit, de nekem szimpatikusabb az a megoldás amit JUdit ajánlott!
Előzmény: Mikolt (259)
Mikolt Creative Commons License 2004.04.16 0 0 259
nono! azert egy kutya nagyobb veszelyt jelent a gyerekre, mint egy nagyobb testver, es a fel arcanak leszakitasa sulyosabb, mint egy hajhuzas... szerintem nem szabad szem elol teveszteni, hogy a kutya egy allat, nem lehet racionalisan elore kiszamitani, hogy egy uj helyzetben hogyan fog viselkedni, meg ha ugy is erezzuk, hogy ismerjuk ot. nekem 9 eves a kutyam, az egesz csalad el akarja altatni a gyerek miatt. en inkabb eros, magas, esztetikus keritessel elvalasztom a baba leendo lakhelyet, es gondosan ugyelek arra, hogy az allat soha semmilyen korulmenyek kozott egy masodpercre sem maradhasson egyedul a kicsivel. en azt gondolom, hogy ha valaki ugy erzi, hogy nem tudja megoldani a szeparalast, ha nem tud elegge figyelni, es nem tartja minden masodpercben eszben, hogy hol a kutya eppen a gyerekhez kepest, inkabb adja el a kutyajat.
Előzmény: Thor (258)
Thor Creative Commons License 2004.04.15 0 0 258
Egy igen kedves ismerősöm azt mondta erre, hogy olyan dolog a kutyát elpaterolni, ha gyerek érkezik, mintha a nagyobbikat elajándékoznád, amikor születik a második, mert hátha meg fogja majd húzni a haját :)
Előzmény: Regős Judit (256)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.15 0 0 257
Kedves Sony!
Így láttatlanban, azt tudnám neked ajánlani, hogyha bármilyen averziód van a felengedett anyatejjel kapcsolatban, inkább ne add oda a babának. Lehet, hogy nincs semmi baja, de jobb a békesség. Ha van elég anyatejed, és a krumplin kívül más zöldséget és gyümölcsöt megeszik a baba, (sőt ebben a korban az is elég, ha csak ízlelgeti őket), én nem eröltetném a krumplit. Majd eszik később, mondjuk paprikás krumplit)):
Egyébként, én azt javasolom, hogy kezdetben, amíg átáll a baba gyomra az anyatejről más étel emésztésére, jobb, ha vagy biozöldséget adsz neki, vagy biokonzervet. Aztán, már nemsokára újra lesz nem üvegházi, agyon vegyszerezett zöldség-gyümölcs is, de kezdetben jobb nem terhelni a kis gyomrát ilyenekkel!

üdv.J

Kedves Lillamion!

A babamasszázst viszonylag korán, akár 2 hónapos kortól is el lehet kezdeni. Vannak különféle tanfolyamok is, ezekről a védőnők tudnak felvilágosítást adni, de könyvből is remekül meg lehet tanulni. A könyv címe (amiből egyébként én is tanultam), Leboyer (nem biztos, hogy így írják, bocsánat) Shantala, babamasszázs. Viszonylag nagy alakú könyv, és egy indiai asszony van az elején. Jót tesz a babának, mert ellazítja az izmait. Általában addíg alkalmazható, amíg a baba nem igazán tud mozogni, fordulni, mászni. Ilyenkor nagyon elgémberedhet a sok fekvésben, ezért nagyon jól esik neki egy kis masszázs. Nem beszélve arról, hogy jótékonyan hat az anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolatra is. Általában fürdés előtt érdemes csinálni, akár a fürdető krémmel, és azt később a kádban le is tudjátok róla mosni. Én nagyon ajánlom
és jó, ha minél korábban elkezditek.
A babaúszással már óvatosabb lennék. Úgy tudom, hogy 6 hónapos kor körül ajánlják. Sok baba élvezi is, de sajnos van egy pár probléma vele, ami nem azt jelenti, hogy nem ajánlom, csak meg kell fontolni ezeket. Előfordulhat bőrfertőzés (futószemölcs stb.), szemgyulladás és sajnos középfül gyulladás is. Ezek nem feltétlenül fordulnak elő, de jó, ha tudsz azért róluk. Egyébként biztos nagyon jót tesz a babáknak!
üdv J.

Előzmény: Sony (255)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.15 0 0 256
Kedves Juli!

Személyesen is érintett vagyok az általad említett kérdésben, ugyanis nekünk is van egy retriver jellegű kutyánk, Fülöp és egy abszolút házi macskánk Berci. Teljesen meg tudlak érteni, ugyanis én is átéltem azt amit te. Akkor sok könyvet elolvastam a kutyákról, Kondrad Lorenztől Csányi Vilmosig, mert persze azt mélyen éreztem, hogy nem fogok megválni az állatoktól, de persze bennem is felmerült ami benned, hogy azért a gyerekemnek semmiképpen nem akarok ártani.
Hogy a végéről kezdjem, állatok maradtak és a lányom 2 éves, jó egészségnek örvend.
Azért adnék egy pár praktikus tanácsot. Egyrészt tényleg ne vedd túlságosan szívedre a családod véleményét, nyílván ők is jót akarnak, és aggódnak. Főleg, ha a kisbabád lesz az első unokájuk. Majd, ha megszületik a baba és látják, hogy semmi baja nem lesz, megbékélnek a kutyával is. Tehát a praktikus tanácsok. A kutyák, ugyanúgy, mint a gyerekek érzik, hogy gyereket vársz. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy kisember van a pocakodban, megszaglászhatja. Ha valamilyen újdonságot vezettek be a kutya nevelésében, (pl. Fülöp addíg egy ágyban aludt velünk, miután megszületett a baba, kiszorult a másik szobába), jó ha ezt azelőtt teszitek meg, mielőtt a baba megszületne, nehogy a rossz élményeket a baba érkezésével azonosítsa. Mikor haza hozzátok a babát a kórházból, feltétlenül mutassátok meg a kutyának, hogy befogadja a falkába. Többször ismételjétek el, hogy ő hozzátok tartozik és itt a helye. Mi megengedtük, hogy Fülöp részt vehessen az első fürdetésnél,és még a lányunk lábát is megnyalhatta. Fontos az is, hogy egyszer-egyszer a baba születése után is elmenjetek vele kettesben sétálni, hogy érezze figyeltek rá is. Nem mondom, hogy nincs több gond, ha az ember kutyát is és gyereket is nevel egyszerre, főleg a városban. Nem beszélve a takarításról, meg a közös sétákról. De abszolút egyet értek THOr-ral, hogy egy családtagtól nem szívesen vállik meg az ember. Viszont, ha a kutya családtag úgy is kell vele bánni! És még egy, mindezek ellenére, lehet az a világ legbűbájosabb kutyája, soha ne hagyd egyedül, őrizet nélkül vele a gyereket! Ez fontos, mert ne felejtsük el a kutya nem ember, és a kisgyerekek sokszor elég brutálisan is tudnak viselkedni velük, ők meg nem tudják szépen elmagyarázni nekik, hogy ugyan már ne csináljátok ezt velem!
Egyszóval, szerintem kutya maradhat, de tudnod kell, hogy ő is legalább felér egy fél , de sokszor egy egész gyerekkel is!
üdv.J

Előzmény: Sony (255)
Sony Creative Commons License 2004.04.15 0 0 255
Kedves Judit!

A babám már majdnem 7 hónapos, tehát a dokinő szerint mást is kell ennie, mégpedig almát, répát, és krumplit. A gond ugye a krumplival van, ugyanis ha megérzi az ízét bármiben, nem hajlandó megenni. Csak anyatejjel. Tehát elővettük az eltett anyatejet a hűtőből. (fogadjunk, hogy már tudod, mi jön :)
Tehát én nagyon ügyeltem a sterilitásra, de ez a tej... szagos. A reggeli tejek fehérek, az estik pedig sárgák voltak. Van egy-két tiszta fehér adag, és azok nem 'büdösek' (felolvasztva sem), a sárgák viszont... A kérdésem az, hogy természetes-e ez a szag, és ha igen felhasznalható-e így, ha a baba hajlandó megenni?

Köszi: Sony

Thor Creative Commons License 2004.04.14 0 0 254
A környezet minden lehetséges dologgal izélgeti a terhes nőket, mintha csak időegységenkénti izélgetésszámra fizetnék őket, az állatok pedig kiemelten vörösposztó számba mennek. Szerintem jobb, ha rájuk se rántasz. A vizslafélék egyébként a betörőt se támadják meg, nemhogy családtagot, és kifejezetten hálásak minden újabb emberért, akit összenyálazhatnak.
Magán- és merőben egészségügytől mentes véleményem pedig az, hogy igen csúnya dolog egy családtagot kidobni (még ha állat is az illető) azért, mert egy új családtag érkezik.
Előzmény: kerteszjulko (252)
lillamion Creative Commons License 2004.04.14 0 0 253
Üdvözletem!
Kérdésem az volna, hogy mi a véleményetek a babamasszázsról és a babaúszásról? Nekem most 2 hónapos a pici fiam és igen gondolkozunk rajta, hogy járassuk-e úszni. Imád pancsizni! Mikortól ajánlott a babaúszás, és milyen káros hatásai lehetnek, ha van ilyen? Babamasszázst hol lehet tanulni és szintén mikortól lehet kezdeni? Előre is köszönöm a segítséget.
L.
kerteszjulko Creative Commons License 2004.04.14 0 0 252
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy van egy két éves vizsla jellegű keverék kutyám, és most vagyok 6 hónapos terhes. Az egész családom azzal izélget, hogy ajándékozzuk el a kutyát, mert majd bántani fogja a gyereket. Persze, mindíg az aktuális kutya támadásokra hivatkoznak, és arra, hogy azok a kutyák is a család kedvencei voltak stb. Én nem szertném elajándékozni a kutyánkat, de persze azt sem szeretném, hogy bántsa a gyerekünket.
Juli
szupics Creative Commons License 2004.04.14 0 0 251
Kedves Csupaszabó!
Nagyon jól esik, tényleg, hogy felajánlottad, hogy talákozzunk, ugyan mi mos Újpalotán lakunk, de azért biztos megoldható, hogy talákozzunk! Most 1 hónapra elutazunk a szüleimhez, de ha hazajövünk megkeresnénk titeket. Biztos, hogy jót fog tenni egy kis levegő változás és a régi barátok, már nagyon kellett ez az utazás nekem.
Judit!
Azt hiszem, mostmár csak a hazajövtelem után fogom megcsinálni Luca szobáját. Ami a függést illeti, én elég hamar elszakadtam a szüleimtól, egyrészt engem nem is igazán szoptatot az anyukám, talán ezt már írtam, és 14 évesen már kollégiumban laktam Zalaegerszegen, mert oda jártam középiskolába, aztán Budapestre egyetemre. Bár ami azt illeti a térbeli elszakadás nem jelenti azt, hogy lelkileg nem állnak közel hozzám, főleg most érzem, hogy mennire hiányoznak, hogy holnap találkozom velük! Most, hogy ezt írom , tényleg feltünt, hogy Luca is kiegyensúlyozpttabb, mióta tudom, hogy utazunk és ez jár a fejemben. Érdekes. Nem tudom, hogy tudok-e majd onnan is írni, de megpróbálok! Addíg is minden jót!
Előzmény: Regős Judit (250)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.14 0 0 250
Kedves Mindenki!

Bocsánat, hogy egy kicsit "eltüntem" a gép elől, de nem volt lehetőségem megnézni a hozzászólásokat. De örömmel látom, hogy így egymásra találtatok nélkülem is! Köszönöm a sok privát levelet is, és egyben egy kis türelmet is kérek, hogy kimerítően válaszolhassak rájuk.
Áprilistól otthon vagyok (mivel én is várandós vagyok a második gyerekemmel), így megváltozik az email címem, kérlek ezután ide írjatok: regosjudit@freemail.hu. Bár a legjobb lenne, ha fórumra írnátok, hiszen látjátok egymásnak is mennyit tudtok segíteni. Azért természetesen ezután is szívesen válaszolok minden privát levélre!
Megnéztem én is a jogászfórumon ezt a szociálpolitikai támogatást. Majdnem ugyanazt tudnám írni, amit Szöszenet1, csak annyit hozzá, hogy azt írták, hogy április 1-től megnőtt a szocpol határ, és most 24 millió Forint!
Sony!
Hát igen, sajnos az első lakásnál valóban csak 8 millióig jár az illetékkedvezmény, de az is csak maximum 40ezer Forint lehet! Viszont, ha valaki elad és még abban az évben vesz is másik lakást, akkor a kettő különbözete alapján állapítják meg az illetéket. Ezt jó tudni!
Szupics!
Teljesen egyetértek Zoé-val, és Csupaszabóval! Bár, ami a függést illeti, amennyiben az nem kóros,( vagyis a gyerek egy bizonyos kor után, ez lehet eltérő is, a körülményektől függően, sem képes a szülei nélkül elleni) fontos és egészséges dolog. Az első időszak nehéz lehet azoknak a nőknek ill.férfiaknak, akik nagyon szabad életet éltek addíg, vagy ők maguk is nehezen szakadtak el a saját szüleiktől, tehát negatív élményük van a függésről. Nem tudom, hogy Te Szupics, hogy élted meg a szüleittől való elszakadást, ill. azt, hogy ilyen messze éltek egymástól. Persze mindezzel együtt jó lenne, ha a sok gondolkozás mellett valóban járnátok társaságba, akár találkoznátok Csupaszabóval, mert az tényleg fontos, hogy érezd nem vagy egyedül!
Ami az alvást illeti. Szerintem jó gondolat, hogy legyen saját szobája Lucának, hogy meg legyen rá a lehetősége, hogyha szeretne ott aludhasson. Persze ez nem azt jelenti, hogy kötelező ott aludnia, de fontos megadni a lehetőséget rá. Jó, ha minden szoptatás után, vagy a nap egy bizonyos szakaszában, befekteted, és amaddíg jól érzi magát ott maradhat, így neki is jobban kialakul a saját kis rendszere, amihez te is jobban tudsz alkalmazkodni, és neki is jobb. Nem beszélve arról (saját tapasztalat), hogy milyen jó is tud lenni egy fél óra egyedül a szobában...

Előzmény: szösszenet1 (249)
szösszenet1 Creative Commons License 2004.04.13 0 0 249
Szia Alandin!

Sajnos nem tudom, hogy a méltányolható szobaszámmal hogy függ össze a lakás ára. Szerintem függetlenek. Azt gyanítom, hogy a következőképp működik a dolog: 1 gyerekkel méltányolható az igény, hogy legyen három szobád. (a félszoba, ami 12 nm alatti, egy fél szobának számít, tehát két félszoba méretű háló felel meg egy teljes szobának a méltányolhatóság terén). Egyidejűleg telek nélkül a leendő lakás ára nem lehet több 18,5 m-nál, de ha használt lakást veszel, az nyilván olcsóbb lesz. Arról sajnos fogalmam sincs, hogy ha már most is egy háromszobásban laktok, és ahelyett akartok egy másikba költözni, akkor jár-e a szocpol. Elvileg szerintem alanyi jogon jár, hacsak nem lóg ki a méltányolhatóság kereteiből.

szösszenet1

csupaszabo Creative Commons License 2004.04.12 0 0 248
Merre laksz? Mert mi közel lakunk a Bolgár Kultúra Házához, a Nagyvárad térnél. Ha gondolod néhanapján összejöheztnénk, nekem van 3 pici fiam, az ikrek 6 évesek múltak, a kicsi 4.
Mindig lányt szerettem volna.
És ne parázz. Ne akarj tökéletes anya lenni, legyél elég jó szülő. A kicsinek úgyis Te vagy a világ legjobb anyukája, akármilyen is vagy. És sokkal jobb egy tökéletlen, de nyugodt anya, mint egy tökéletességre törekvő, görcsölő anya.
Előzmény: szupics (242)
Sony Creative Commons License 2004.04.11 0 0 247
Sorry, azt hittem, időben lelőttem, amit elsőre írtam :) Tehát ne vegyétek figyelembe, csak morgok, morgok, de nem vészes!
Előzmény: Sony (246)
Sony Creative Commons License 2004.04.11 0 0 246
Szia Aladin!

Mi is most vettünk új lakást (használt). Arra vigyázzatok nagyon, hogy a első lakás után a illetékkedvezményt csak akkor kaptok, ha a lakás ára nem haladja meg a 8 millió forintot ;) Ez ugyanis a maximum, függetlenül attól, hányan költöztök be. Mi erre a kedvezményre számítottunk volna, jól meg is jártuk, mert utólag derült ki ez az apróság - a méltányolható lakás 8 millió forintját egyébként még 91-ben határozták meg :)
Szóval az illetékre mindenképp számítsatok, lehet ugyan halasztást és részletfizetést kérni, de horrorisztikus összeg. (4 millió forintig 2%, fölötte 6%, a tulajdonrész arányában osztva)

Üdv: Sony

Előzmény: alandin (244)
Sony Creative Commons License 2004.04.11 0 0 245
Szia Aladin!

Mi is most vettünk új lakást (használt). Arra vigyázzatok nagyon, hogy a első lakás után a illetékkedvezményt csak akkor kaptok, ha a lakás ára nem haladja meg a 8 millió forintot ;) Ez ugyanis a maximum, függetlenül attól, hányan költöztök be. Mi erre a kedvezményre számítottunk volna, jól meg is jártuk, mert utólag derült ki ez az apróság - a méltányolható lakás 8 millió forintját egyébként még 91-ben határozták meg :)
A szocpol gondolatával viszont csak játszottunk, különösen miután egy indexes fórumon a lakásügyi miniszternő kedvesen megírta, hogy az adóvisszatérítés lecsökkentését a megnövekedett szocpollal ellensúlyozzák, de az meg visszamenőleg nem jár, hiszen amikor a lakást vettük, tudtuk, mire számítsunk :(
No, morr-morr, ez rátok már nem vonatkozik, csak mi jártuk meg, mindenesetre az illetékre számítsatok, lehet ugyan halasztást és részletfizetést kérni, de horrorisztikus összeg. (4 millió forintig 2%, fölötte 6%, a tulajdonrész arányában osztva)

Üdv: Sony

Előzmény: alandin (244)
alandin Creative Commons License 2004.04.09 0 0 244
Köszi a segítséget! Judit írta, hogy csak 18 millióig lehet igénybe venni a szocpolt. Bocs, hogy értetlenkedek, de akkor ez most, hogy függ össze a méltányolható szoba számmal, amit írsz. Tehát mondjuk, ha én most 3 szobásban lakom, de ez a lakás nem ér 18 milliót, és én szintén 3 szobásba akarok költözni, mindjuk egy más környéken, amelyik lakás 19 milliót érakkor én nem vehetem igénybe a szocpolt?
A
Előzmény: szösszenet1 (243)
szösszenet1 Creative Commons License 2004.04.09 0 0 243
Kedves Alandin!

A félszocpol egész pontosan az, amire rákérdeztél: a használt lakásra igénybe vehető szocpol. Ami onnan kapta a nevét, hogy pontosan fele az egyébként felvehető szocpolnak. Tehát ha két gyereketek van, illetve egy + egy már a pocakodban, akkor a normál szocpol 2 millió lenne, ehelyett nektek 1 millió ft jár, ha használt lakást alakítotok át (a rendelet pontosan meghatározza, hogy milyen esetekben jár a használt lakásra szocpol; arra emlékszem pontosan, hogy ha még egy szobát kialakítotok benne). Lehetséges, hogy ha egyszerűen egy, a mostaninál nagyobb (legalább egy szobával!), de még a méltányolható szobaszámon belül lévő használt lakásba költöztök, akkor is jár a szocpol. Ebben azonban nem vagyok száz százalékig biztos. Azt megtaláltam leírva a rendeletben, hogy a tetőtérbeépítés, továbbá a plusz szoba kialakítása rendben van. Szimpla nagyobba költözés... passz. Érdemes megkérdezni egy banki szakembert, aki ennek a bürokráciájával foglalkozik.

szösszenet1

szupics Creative Commons License 2004.04.08 0 0 242
Kedves Zoe21!

Köszi a bátorító szavakat, nagyon jól esnek. Igen, néha én is úgy érzem talán tényleg túl komplikálom a dolgokat. Az biztos, hogy sokat vállalok magamra, de nem igazán van kire támaszkodnom. A férjem Bolgár államolgár és a cége ügyei miatt gyakran kell Bulgáriába mennie. Én Zalaegerszeg mellől egy kisebb faluból származom, és a szüleim is ott élnek. Kb. 2 éve élünk Budapesten, és még mindíg elég ismeretlen számomra. Sajnos a barátaim nagy része is ott él, bár már van egy két barátom itt fent is, de a legtöbbnek nincs gyereke. Rokonaim közül két unokatesóm él itt, velük szoktam a legtöbbet találkozni, és ők szoktak néha vigyázni a Lucára, de sajnos most, hogy nem tud máshol aludni és sokat sír , őket sem akarom terhelni. Talán, ha betölti a fél évet többet tudunk majd közösségbe járni és akkor majd több embert is megismerehetek, de minden esetre köszönöm a támogatást!

Előzmény: Zoe21 (240)
Zoe21 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 241
azomban= azonban...már késő van :)
Előzmény: Zoe21 (240)
Zoe21 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 240
Szia!

ne haragudj, hogy beleszólok, nekem ugyan még nincs gyermekem, (oviban azomban van 23 icike-picike) de nem lehet, hogy Te egy kicsit túl komplikáod ezt az egész gyerek dolgot? Nem lenne jobb, ha néha valami programot csinálnál magadnak barátnővel, vagy valakivel, kicsit a babót apura hagyva? szerintem túlságosan magadra vállalsz mindent, és ez érzelmileg biztosan megvisel.

A gyereknek szerintem az a legjobb, ha nincs hozzákötve senkihez, ez a függés később visszájára fordulhat. (tapasztalom a mostani minicsoprotomnál meg a szüliknél- egyszerűen beteges az a ragaszkodásuk, ami a gyerek számára látványosan nyűg.)

bocs, még egyszer, hogy beleszólok, csak azt kellene elhinned, hogy jó anya vagy, mindent úgy csinálsz, ahogy jónak látod, és ez a fontos!
Bízz Magadban!

Zoé

Előzmény: szupics (238)
alandin Creative Commons License 2004.04.07 0 0 239
Kedves Judit, vagy Szöszenet!
Köszi a segítséget, és majd meg is fogom nézni a rendeletet, de azt nem tudjátok esetleg, hogy használt lakásra is igénbe lehet-e venni a szocpolt, és nem teljesen értettem, hogy mi az a félszocpol, meg tudnátok magyarázni?
köszönöm
Előzmény: szösszenet1 (233)
szupics Creative Commons License 2004.04.07 0 0 238
Kedves Judit!
Hát igen, én is gondolkoztam már azon, hogy esetleg a hellyel van a baj, ugyanis Luca mostanáig velünk alszik a földön egy matracon. Van ugyan kiságya, de ott még 3 óránál többet talán sosem töltött. Éppen most gondoltam arra, hogy kipakolom a férjem tanulmányit a kisszobából és berendezem ott a kisszobát, hátha az a baj, hogy nem tud így velünk egy térben pihenni, bár másoktól meg pont azt hallom, hogy az a jó, ha sokat együtt vagyunk. Szóval én már nem tudom mi a jó? Szerinted akkor most hol aludjon a Luca?
Előzmény: Regős Judit (235)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.07 0 0 237
Kedves Dóra!
Szívből örülök, hogy jó úton haladsz a vágyaid felé, és nagyon tetszik az is, ahogy a szülés élményéről gondolkozol. Szerintem nem lehet egy gyereket eléggé elkényesztetni. Szerintem egy gyereknek alanyi jogon jár a kényesztetés, és ez nem egyenlő a következetlen mindent szabaddal!
Térjünk át a szorongásaidra, amelyek az álmaidban jelentkenek. Szerintem az majdnemhogy természetes, hogy az ember szorong attól amit nem ismer eléggé. Maga a terhesség egy új, ismeretlen állapot (főleg az első), és a felelősség is nőttön nő, ahogy haladunk előre az időben. Arról nem írsz, hogy miért kellett 7 évet várnotok a babára, de soraidból úgy érzem, hogy nem volt minden rendben ezelőtt. Ez is növelheti a szorongást. Minden álmod egy külön elemzést igényel, és ráadásul én nem is vagyok profi álomfejtő így csak kérdéseket tudok neked feltenni, amit akarsz mahadban, akár nekem is megválaszolhatsz, hátha sikerül közelebb jutnunk a megfejtéshez.
Először is azt kérdezném, hogy te mit gondolsz ki lehetett az a nő? (Esetleg érte-e valamelyik női hozzátartozódat korai, vagy nem természetes halál?) Mit gondolsz, ha az ember anya lesz csak életet ad, vagy veszít esetleg magáből is valamit, esetleg a régi életéből?
Mit jelent neked a 6 hónap? MOst hányadik hónapban vagy? Van -e valakivel olyan szoros kapcsolatod, mintha ikrek lennének a babával (esetleg férjed, anyukád, apukád, testvéred) mit gondolsz erről?
Az valóban furcsa érzés amikor mocorog az emberben egy kis élet, és szinte kiszorítja a belső szervei, hogy heyet szorítson magának, egy szimbion, egy kis lény, nem csoda hát, hogy öntudatlan állpotodban furcsa képket is látsz, én nem tulajdonítanák neki túl nagy jelentőséget, ahogy jönnek el is mennek! Sokszor a démonok attól tünnek el, ha beengedjük őket, keet fogunk velül és meglátjuk, hogy nem is olyan szörnyűek! Azt javaslom szelíditsd meg őket, és élvezd a tehességedet!
üdv Judit
Előzmény: hovdor (234)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.07 0 0 236
Kedves Madre 73!
Attól, mert az anya nem dolgozott a két gyerek születése között nem lesz kevesebb a GYED, amit a következő gyermek után kap. Az az idő, amit az első gyerekkel otthon töltöttél GYÁS (Gyermekágyi Segély-6 hónap), majd GYED-en és végül családi pótlékot kaptál, beleszámít a biztosítási időbe, tehát itt nem számít a 180 nap. Az csak akkor érdekes, ha valaki egyáltalán nem biztosított, ilyenkor valóban eleshet a GYED-től. Azonbn, ha valakinek az első gyereke születése után emelkedik a fizetése, és nem megy vissza dolgozni, akkor hiába emelkedett meg közben a fizetése akár a duplájára is, ő az előző gyereknél megállapítottat fogja kaplni, illetve annál egy picit többet, mert ilyenkor un. napra lebontott átalányt számolnak. Tehát ebben az esetben valóban elfőfordulhat, hogy kevesebb lesz valakinek a GYED-e, ha nem megy vissza dolgozni. De azt hiszem ez nem rád vonatkozik!
Előzmény: madre73 (232)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.07 0 0 235
Kedves Szupics!
Örülök, hogy Luca egy kicsit jobban alszik. Azt sajnos ilyen kevés információból nem tudom megmondani, hogy miért sír máshol a kislányod, de feltennék néhány kérdést neked, hátha a válaszok ismeretében többet tudok. Nállatok otthon hol a helye a babának,van külön szobája, vagy veletek alszik? Rácsos kiságya van, bölcsője, vagy egyéb megoldást választottatok, pl. matrac a földön, vagy közös ágy ? Egyszóval az otthoni alvási körülményekről szeretnék egy kicsit többet megtudni! Várom válaszod, Judit
Előzmény: szupics (231)
hovdor Creative Commons License 2004.04.06 0 0 234
Kedves Judit!

24 hetes terhes vagyok, első gyerekünket várjuk és , ahogy múlik az idő egyre jobban örülünk neki. Már most ő áll az életünk középpontjában .Egy kicsit tartok attól, hogy ha majd megszületik, nagyon el fogjuk kényeztetni.
Egyre többet gondolok a szülésre, de érdekes módon még nem félelemmel, hanem örömteli kíváncsisággal. Úgy készülök rá lélekben, mint egy egészen rendkívüli ünnepre, amikor végre megláthatjuk a kisfiunkat vagy a kislányunkat, akire már lassan hét éve vágyunk. A szüléssel járó fizikai fájdalmat egyelőre most úgy fogom fel, mint az "ünnep" részét, mint életem legnagyobb és "legnőibb" kihívását. És szinte örülök is annak, hogy nem adják ingyen az örömöt.
Éppen a fent leírt érzések miatt nem értem, hogy miért vannak rémálmaim. Álmodtam már azt, hogy egy ismeretlen nő meghalt a szülésben, meg azt is, hogy kiderült, ikreket várok, de a két magzat között hat hónap különbség van, és az orvosok azt mondják, hogy az egyiket el fogom veszíteni. Félelmetes és gusztustalan állatokról és lényekről is álmodtam már, és ami a legijesztőbb volt, hogy amikor felébredtem és megéreztem a baba mozgását, annyira az álom hatása alatt voltam, hogy megijedtem tőle. Vannak azért nagyon szép álamim is, de ezek az éjszakai rettegések aggódással töltenek el. Szerinted miért van ez? Vajon másnak is vannak ilyen démonai? (Nincs kedvem jópofa fantomnevet kitalálni, így maradok az, aminek születtem: Dóra)

szösszenet1 Creative Commons License 2004.04.05 0 0 233
Szia Alandin!

Csak még annyit, hgoy megjelent az a bizonyos rendelet, az 52/2004. (III. 25.) Korm.rend. a lakáscélú állami támogatások módosításáról!!! És van félszocpol, amit a múltkor még nem tudtam biztosan. Az eredeti rendelet száma 12/2001. (I. 31.), érdemes átolvasgatni a vonatkozó részeket!

szösszenet1

madre73 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 232
Kedves Judit!
Tudnál nekem GYED témában segíteni? A konkrét kérdésem a következő. Igaz-e, hogy amennyiben a két gyermek születése között (nálunk ez kb. 3 év lesz), az anya nem megy vissza 180 napot dolgozni, a kövekező gyerek után kapott GYED már kevesebb lesz, mint az előző??? Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!