Keresés

Részletes keresés

petrobol Creative Commons License 2002.03.07 0 0 244
A Pengének 3 száma jelent meg. A Késmániának pedig még a 2001. szeptemberi számát láttam újságárusnál :-(
Előzmény: DrDGF (243)
DrDGF Creative Commons License 2002.03.05 0 0 243
Ha jól emlékszem, a pengének összesen talán két száma jelent meg.
A Késmánia is késlekedik november óta, és állítólag a főszerk. nem is nagyon igyekszik pótolni az elmaradást. Attól tartok, szellemi táplálék nélkül maradunk...
petrobol Creative Commons License 2002.03.05 0 0 242
A Penge magazinról ki mit tud? Én tavaly tavasszal tudtam megvenni legutóbb, azóta egyetlen újságárusnál sem láttam. Mi történt vele? Közben megjelent még valahol, vagy mi van?
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.03 0 0 241
Nekem is nagyon tetszik az említett kés kipróbálni sajnos nem volt lehetőségem, de szerintem biztosan nem okozna csalódást.A Késmánia forródrót telefaxán kértem róla és még egypár másik késről árajánlatot kb. két hónapja de választ nem kaptam ezidáig.Lehet hogy lefagyott a forródrót?/Mikor kétszer szóban érdeklődtem azzal vakartak le, hogy sok a munkájuk./Egyébként a KM Magazin nagyon tetszik.Tudtok valamit a novemberre igért új formájú Penge Magazinról?
human_b Creative Commons License 2002.03.03 0 0 240
Sziasztok!
Én nagyon nem értek a késekhez, ezért szeretnék Tőletek tanácsot kérni. Szeretnék venni agy igazi túlélőkést. Találtam egyet, a Ka-bar U.S.M.C. Next Generation Fighting/Utility Knife-ot, ami nekem nagyon tetszik. Mi a véleményetek róla, és úgy általában a Ka-bar-ról? Érdemes lenne megrendelni, vagy itthon is elérhető?
A http://www.1sks.com/store/kabar-next-generation-usmc-fighting-utility-knife.html címen lehet lecsekkolni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.03 0 0 239
Sziasztok Késmániások!
Én főleg a tőröket, bajonetteket kedvelem, de minden egyéb más kést is gyűjtök.Az utóbbi időben cserélni is szoktam, bár egy jó késtől megválni rosszabb érzés mint egy foghúzás.Hiába amióta a kislányom megszületett kevesebb a zsebpénzem/drága a pelus stb./, így hát időnként meg kell válnom néhány kedvencemtől.
Van egy pár olyan bajonettem amelyet eddig egyetlen elérhető könyvben, katalógusban sem sikerült beazonosítanom.Ha tudtok valamilyen korrekt kiadványról ami az első VH.-tól napjainkig követi a bajonettek fejlődését, típusait akkor írjátok meg.
Van egy régi Wengerinox katonai bicskám, azt szeretném megtudni, hogy a pegébe ütött 53-as szám a gyártási évet vagy esetleg valami mást jelent.
,,Szivesen" megválnék Spyderco Police/spyder edge/ késemtől, valamint jó állapotban lévő OMM utászkardomtól.Keresek cserére, vagy megvételre Ka-Bar USMC, vagy Camillus USMC tőrt/úgy tudom ezt a típust még vagy egy fél tucat cég gyártotta az USA-ban.
Ami egy kicsit más : Hatástalanított 22-es orosz MCM sportpisztolyt keresek megvételre, esetleg cserére/cserealap: hatástalanított OMM Rast Gasser 8mm-es 8 lövetű forgópisztoly/
e-mail címem frankdrebin@index.hu
Thomaster Creative Commons License 2002.02.20 0 0 238
Amikor a Lurdyban megnyílt a Késmánia bolt, volt egy eredeti, régi kardjuk, valahol 3 millió körüli áron. Talán most is tudnak rendelésre hozni. A másik tippem Bécsben a Galerie Zacke. 1992-ben voltam megnézni az akkori kiállításukat, gyönyörű volt. Vásárlásra persze nem is gondoltam, csak katalógust vettem. Most éppen nincs ilyen kiállításuk, de nézd meg őket a http://www.zacke.at oldalon, ott kérdezhetsz is tőlük e-mailben.
Előzmény: baltáspajtás (235)
Vgaby Creative Commons License 2002.02.19 0 0 237
100.000 $ fölött valószínüleg eredeti.
Előzmény: baltáspajtás (236)
baltáspajtás Creative Commons License 2002.02.19 0 0 236
Na mi van?
Megdöglesztettem a topicot??????
Valaki írjon már valamit!!
baltáspajtás Creative Commons License 2002.02.17 0 0 235
Sziasztok!

Japán kardot szeretnék vásárolni, ezügyben szeretném a segítségeteket kérni.
A nagy vágyam egy korabeli készítésű katana, USA régiségekkel foglalkozó oldalakon találtam is, bár elég kicsi a választék.

Kérdéseim:

- M.o.-on ki foglalkozik eladással, hogy lehetek biztos az eredet (kor) hitelességében?
- Mai Japán mesterek munkáit ki forgalmazza?

Köszi a segítséget!

DrDGF Creative Commons License 2002.02.16 0 0 234
Ez az, köszi:)
Előzmény: chbr (233)
chbr Creative Commons License 2002.02.16 0 0 233
Moskito a nagyker neve.
Előzmény: DrDGF (232)
DrDGF Creative Commons License 2002.02.15 0 0 232
Gerbert láttam a Zsaruboltban a Rezső téren, és az Obsit udvarban a Wesselényi utcai 4-es 6-os megáló mellett. De a legbiztosabb, ha a nagykereskedőhöz jutsz el, amelyik a Késmániát is nyomja, de most nem jut eszembe a neve.
Tin-Tin Creative Commons License 2002.02.09 0 0 231
Hali!

Tudja valaki, hogy hol lehet GERBER késeket venni?
Az történt ugyanis, hogy addig-addig nézegettem az egykezeseket, amíg megtetszett az egyik. A típusa: GERBER E-Z-OUT Junior

Egy ilyet szeretnék beszerezni.
Tud valaki segíteni?

Thomaster Creative Commons License 2002.02.07 0 0 230
Szia Csigani,

sajnos én egy másik Tamás vagyok... Szép és jó késeket soroltál fel, de az is látszik, hogy nem konkrét célra keresel eszközt, mert eléggé eltérő jellegű darabok. Árban is nagy a különbség, a Ka-Bar alig feleannyiba kerül, mint a SOG. Nézelődj még a neten, nem kell elsietni a választást. Itt a topikban is találsz sok tippet, hogy hol érdemes nézelődni. Nekem tetszik a www.knifecenter.com, a www.agrussell.com, a www.mdenterprise.com/knives stb., vásárolni meg ha fogok, akkor a www.toptexknives.com-on (pl a Böker Infiniti ott csak 95§, ami a vámhatár alatt is van).

Hogy mi a drága kés (vagy bármi más), az attól függ, hogy mire és mennyit fogod használni, no meg milyen vastag a pénztárcád. Egy vadász vagy egy kommandós biztos megveszi a százezer Ft körüli kést, ha tudja, hogy alkalomadtán az élete múlhat az eszköze minőségén. Én maximum kolbászt szeletelek a Herbertzemmel... na meg nézegetem, nyitom-csukom, játszok vele. Az Infinitinek se lenne több dolga, de mérnök szemmel egy csuda az a kerámia penge. Ugyanakkor az autómat le kéne fényezni (ő az 1. számú szerelmem), a lakásban is volna mit javítani... akkor adjak ki 30 ezret egy második késre?

Neked mindenesetre kellemes válogatást, kíváncsian várom (talán mondhatom a többi topiktárs nevében is, hogy várjuk) a fejleményeket!

Szia!
Thomaster

Előzmény: csigani (228)
blekpúder Creative Commons License 2002.02.06 0 0 229
sziasztok
mi az, hogy taktikai kés?
csigani Creative Commons License 2002.02.06 0 0 228
Kedves Thomaster!

Remélem, nem a barátom vagy, mert ő is Tamás (ha neked innen a neved), és remélem nem buktam le idő előtt... Mindenesetre a szívbaj hoztad rám! :))

Örülök, hogy sikerült élethűen leírnom a kést, mivel egyből felismerted...
Annak már kevésbé, hogy elkaptam ezt a betegséget... :)))

Bele is szerettem egy jó pár késbe, többek között a SOG Desert Dagger-ba, egy szintén SOG Trident-be, és két Black Ka-bar-ba, a 1211-es, és a 1212-es rajtszámúba....

De lehet, hogy ezek még nem az igaziak, azt még keresgélem. Ilyen szempontból női rajongó leszek: a tulajdonságokhoz, és a minőséghez csak kevéssé fogok érteni, viszint a szépség fog elsőként megfogni engem. Viszont könnyen tanulok... És ez végre érdekel is!

És annyira nem is drága a Böker. Mit tartasz drágának? Mit saccolsz erre?

Most pedig megyek és megnézem azt a Bökert, amit említettél, hátha falba verem a fejem!

És szerintem ne sajnáld rá a pénzt, mert csak bánni fogod, nincs igazam?

Szia!
Csigani

Előzmény: Thomaster (226)
killerlynx Creative Commons License 2002.02.06 0 0 227
Sziasztok!
Tud valaki mondani valamit a ColdSteel CAT Tanto-járól?
Mennyire tartós ennek a pengéje?
Bár lehet, hogy hiába szimpatikus, nehezen tudom beszerezni a 11.-ei dolgok miatt.
Előre is köszönöm,
Lynx
Thomaster Creative Commons License 2002.02.06 0 0 226
Szia Csigani!

Gratulálok a választásodhoz! Azt a Böker bökőt én is ismerem, ha a Geminiről van szó. Műanyag nyél, félig fogazott penge, "taktikai kés" design, jó minőség, igen jó áron... nekem is ez a szívem egyik vágya, csak még ennyi pénzt is sajnálok egy tulajdonképpen sose használt dologra. Azért van a zsebemben egy tiszta acél, egykezes Herbertz. Annak az ára a lélektani 10 ezer alatt volt, hát hirtelen felindulásból megvettem.

Amúgy a késmánia bizony betegség. Szerintem mindenki elkapja, aki egyszer bármilyen formában öt percnél tovább kénytelen egy vagy több igazán jó minőségű kés közelében tartózkodni. De így van ez minden minőségi használati tárggyal, órával, ruhával, bútorral, autóval... a MINŐSÉG minden formában megragadó. Egy jó kés ráadásul árban is elérhető... aztán még egy... aztán egy konyhai garnitúra... mi az, hogy pénzkidobás, tán nincs szükség késre a konyhában?

Vissza a Bökerre: a www.knifecenter.com-on láttad (láttátok) a Gemini kerámiapengés változatát, Infiniti néven? Gyönyörű!!! És csak 105§-ba kerül! Érzem a vesztem...

Előzmény: csigani (225)
csigani Creative Commons License 2002.02.05 0 0 225
Szia mindenkinek!

Nagyon kedvesek vagytok, hogy reagáltatok a mondataimra. Lehet, hogy hebehurgya nő vagyok, de ma megvettem a kést.
Egy tetőtől talpig fekete Bökert vettem. Egykezes, nem fix pengés.
Mint megtudtam, annak, ankinek venni szeretném, ez volt a vágya. Mármint nem a Böker, hanem egy fekete, csiptethetős, kinyitható késecske.
Mit gondoltok róla?

Azt hiszem ez alatt a pár nap alatt megtetszettek a kések. Minden lehetséges oldalt végignéztem róla.
Mi ez, betegség?
:))

Nemozoli Creative Commons License 2002.02.05 0 0 224
Hello!

Nekem is egy régebbi fa markolatú Marttiini-m van, amit az erdőben találtam ("a mocskos mázlista", hallom a suttogásokat a tömegből, "miért nem én találtam meg") :-)
bár a markolatot fel kellett újítani kissé, de amúgy semmi baja sincs.

Az enyém ki van téve mindenféle megpróbáltatásnak, pl. a konzerveket is mindig azzal nyitom konzervnyitó helyett :-)
de nem igazán akar kicsorbulni...

Némó

Előzmény: csigani (222)
chbr Creative Commons License 2002.02.05 0 0 223
Hello!

>Sajnos a Lurdyban nem lehet Ka-bart kapni! Az első uzam nekem is odavezetett.
Akkor szerintem hívd fel a Moskitó-t (ha a postai rendelés nem zavar) náluk nagy valószínűséggel van.

>És az említett késről mit gondolsz? A Marttiini-re gondolok....
Nekem egy régebbi fa markolatú Marttiini-m van, amivel meg vagyok elégedve, igaz túl sok igénybevételnek nem volt kitéve. Ezekkel az újabbakkal nincs tapasztalatom, de ár/érték viszonyban biztos nem jársz rosszul velük.

chbr

Előzmény: csigani (222)
csigani Creative Commons License 2002.02.04 0 0 222
Szia!

Sajnos a Lurdyban nem lehet Ka-bart kapni! Az első uzam nekem is odavezetett.
És az említett késről mit gondolsz? A Marttiini-re gondolok....

Ani

chbr Creative Commons License 2002.02.03 0 0 221
Szia!

KA-BAR-okat a Moskito forgalmaz, gondolom a Lurdy-házi mintaboltban is árulják őket.

Az olasz Fox cég Defender (689) modelljét más felírattal szállítja az Idegenlégiónak is. Itt megnézheted a "Military & Camping"-nél.

chbr

Előzmény: csigani (220)
csigani Creative Commons License 2002.02.03 0 0 220
Sziasztok!

Lány vagyok, így nem nagyon értek a kések, de ajándékozni szeretnék egy kést szeretőnek. A segítségeteket szereném kérni.

A Marttiini T390010-es típus jó? Minőségre gondolok.
Ka-bar késeket lehet kapni valahol Magyarországon? Esetleg Budapesten?
Létezik valami olyasmi kés, amit használnak a francia idegenlégióban, vagy hasonlít erre? Minőségre, külsőre, és felhasználhatóságra gondolok.

Előre is köszi:
Csigani

killerlynx Creative Commons License 2002.01.21 0 0 219
Köszönöm mindenkinek a segítséget, utánanézek az említett késeknek.
Közben megtaláltam azt a pár kiló késes katalógust is amit tavaly kaptam az IWA-n.
Azthiszem megvárom az idei kiállítást is, és majd ott megveszem (remélhetőleg kb. harmad áron) a konyhai késeket és a fenőket.
UI.: A ColdSteel nekem is nagyon bejön!
Előzmény: Nemozoli (218)
Nemozoli Creative Commons License 2002.01.19 0 0 218
Gyilkos Hiúz,

Ha nemcsak készletben gondolkodsz, hanem kellene egy igazán dögös kenyér-sajt-hús-porc-csontvágó multifunkciós hosszú kés is, semmiképpen ne hagyd ki a szórásból a ColdSteel teflonbevonatú filézőkés-alakú, de annál masszívabb kialakítású kését sem, amely gyönyörű FEKETE...

én is nemrég vettem a nejemnek (magamnak:-))) ), hogy elkerüljem a "Mire költöttél már megint 30.000 Ft-ot a Késmániában?" kezdetű kérdést (a fent említett kés ennek csak a felébe került, és bőven megéri az árát).

Némó

Előzmény: killerlynx (215)
Puli Barát Creative Commons License 2002.01.19 0 0 217
Az én kedvencem az egy anyagból készült japán Global konyhai késmárka, abból is a kovácsolt!!!
Kiváló minőség, tradicionális design, űrtechnológiás ötvözet anyago.
Nincs külön markolat, egybe z egész, gyönyörű és minden szempontnak megfelel.
A Késmánia mintaboltban van egy csomó belőle és az ára se rossz szvsz! :-)
Puli Barát Creative Commons License 2002.01.19 0 0 216
Mint akinek az egyik szakmája a szakácsat, csak olyat ajánlok ami márkás, megbízható, minőségi, tartós, strapabíró, masszív és higiénikus.
Főbb szempontok:
- legyen egybeöntve a nyél a pengével, vagy az illesztést észre se lehessen venni.
Ezek a legjobban, nagyon könnyen mosható és sehol nem áll meg a kajamaradék, és ezért nem képződik sehol se rajta baktérium. Ez könnyen gyorsan tisztán tartható.
- legyen kovácsolt vasból (ez job minőségű acél, van súlya, nem hagyja annyira az élét, tartósabb, minőségibb, értékállóbb)
-legyen súlya és megfelelően legyen kisúlyozva.
-legyen ergonómikus és funkcionális, azaz kényelmesen és stabilan álljon és mozogjon a kezedben, ne csússzon!
-legyen szép, hogy mindig örömmel és tisztelettel vedd a kezedbe és használd, sokára is.
-ha veszel kést, azonnal vegyél hozzá ugyanolyan vagy még jobb (a lehető legjobb fenő acélt is).
Enélkül nem ér a kés semmit, és nehogy köszörüshöz vidd, de fennd vagy vidd kézzel fenő szakemberhez.
A késmánia minataboltban nagyon segítőkészek, bár inkább értenek a bicskákhoz mint a konyhai késekhez, tudod ehhez szakács kell. :-)
Sok jó infó van még a konyhai késekről a Késmánia magazinban is.
Ismert és jó késmárkák: Itt Eu-ban meg talán világszerte a német Solingeni kések vezetnek, főleg a Dreizack Zwilling és a J.A. Henkels ha jól emléxem a pontos nevekre.
Kiválóak még a japánok, főleg ha Seki City-ből való az acél és a megmunkálás.
Attól is függ, hogy mire kell a kés és milyen konyhát szeretsz.
Én pl. ázsiai jellegű vagyok és az általános könnyebb bárdkéseket szeretem közepes méretben.
Ebben a japánok a legjobban.
Zöldségvágó kés rulez.
Ilyet gyárt a Solingeni gyár valamelyike is.
Az ami csúcsmárkák se rosszak, de azért én nem vennék olyat.
Most ennyi.
Szia.

Előzmény: killerlynx (215)
killerlynx Creative Commons License 2002.01.18 0 0 215
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Meguntam, hogy otthon a konyhában szerencsétlenkedem a gagyi késekkel és elhatároztam, hogy veszek valami normális (Cold Steel, Spyderco...) konyhai készletet. Melyiket ajánljátok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!