Keresés

Részletes keresés

gyere a papához Creative Commons License 2001.11.07 0 0 184
... még annyit, hogy az említett Steelmasternél ez kb. 20%-al olcsóbb.
gyere a papához Creative Commons License 2001.11.07 0 0 183
Megint kérdeznék... Vettem egy "Puma Venture" bicsakot, de a neten semmi infót nem találok róla. Az eladó szintén tájékozatlan volt a tekintetben, hogy milyen acélból van a pengéje... A gyilok maga hasonlít a Puma Steelmasterhez, csak kb. 1 cm-rel hosszabb. A nyele (vagy mija franc- nem ismerem a terminológiát) szintén lyukas, de nem annyira mint amaz, és feketére van festve.
Kapsel Creative Commons License 2001.11.05 0 0 182
JamesTKirk

>A crunch-ot akcióban vettem, annyiért nem volt rossz vétel.

Pontosan azért akcióztuk meg, mert itt állt raktáron már egy éve, és a rendes áráért a kutyának sem kellett.

>Tudod hány helyen kérdeztem már a ST200-at ? Mindenhol hülyének néztek.

Ez azért lehet, mert csak mostantól szállítja a Leatherman, eddig csak Amerikában volt kapható, de tudomásom szerint ott is csak egy-két hónapja.
Nálunk ha minden jól megy jövő héttől lesz, meg az új Juice modellek is (ha írsz mélt, akkor az árú megérkezésekor szólok).

>Mini-Tool : a hivatalos ár kevesebb mint 1/3-áért szereztem - legálisan.

?????????????????
Ezzel nem tudok mit kezdeni, mert ha mindent legálisan csinálsz akkor képtelénség ilyen áron kihozni a szerszámot. Persze vannak elképzeléseim, de hidd el egyik sem 100%-ig legális.

Előzmény: Törölt nick (178)
mostazegyszer Creative Commons License 2001.11.05 0 0 181
Nekem 1 jó is megfelelne ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.05 0 0 180
Biztos nekiment géppel a vadállat ...
Ilyen anyagoknál csak a kézi élezést ajánlanám, mert a géppel túlságosan felmelegszik a penge anyaga, az ilyesmit inkább olyan helyen kell csinálni, ahol késkészítő dolgozik (ért az anyaghoz). Nincs sok ilyen hely ....
Előzmény: mostazegyszer (179)
mostazegyszer Creative Commons License 2001.11.04 0 0 179
Sziasztok!

Lécci segítsetek:

Hol tudnám megéleztetni a késem?
(AUS-6) PlainEdge

(elvittem egy késélezőhöz a Visegrádi utcába, ahol egy öreg bácsi dolgozik (ó, milyen romantikus) egy hetes határidőre vállata, mikor elkészült olyan szar lett, hogy igen kis híja volt, hogy pofán nem vágtam az idős szakembert)

Szóval hová?

kösz

ps.: nem akarom én élezni otthon, még a bácsinál is bénább vagyok.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.04 0 0 178
A crunch-ot akcióban vettem, annyiért nem volt rossz vétel.
Tudod hány helyen kérdeztem már a ST200-at ? Mindenhol hülyének néztek.

Mini-Tool : a hivatalos ár kevesebb mint 1/3-áért szereztem - legálisan - szvsz egy nagyon kis helyen elférő fogó, jobb, mint a micra, na az aztán semmire sem jó szvsz.

Előzmény: Kapsel (177)
Kapsel Creative Commons License 2001.11.04 0 0 177
A Crunch vmiert pedig Mo-n nem nagyon nepszeru (en ezt a Wave-vel megegyezo aranak tudom be) SZVSZ ezert a penzert a Wave sokkal jobb valasztas. Ha az araval lehetne vmit csinalni, biztos kelendobb lenne.

A Pulse legnagyobb elonye (legalabbis SZVSZ), hogy vegre ennel is lekerekitettek a fogantyukat így erös en megmarkolva sem vag bele az tenyerbe. Itt jegyzem meg, hogy a továbbfjleszett SuperTool a SupertTool 200-as is már végre ilyen lekerekített fogantyús lett.

A Pulse pengekioldó tényleg nehezen jar, de tapasztalatok szerint idovel bejaratodik.

Mi a velemenyed a Mini-Tool ról, mert szerintem ez a Leatherman, mostanában divatos kifejezzéssel élve, leggyengébb láncszeme. Kevés a pengéje és drága :(

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.04 0 0 176
off ok köszi

Hogy on is legyek : meglepő módon az újak közül a Crunch-ról gondoltam, hogy a legkevésbé használható, és meglepő, de a viszonylag "kevés" pengéjével - nekem - az egyik legjobban használható szerszám, a fogója meg egyszerűen zseniálisan van megcsinálva.
Ezzel szemben a Pulse-tól sokat vártam, de aztán kipróbálva meg sem vettem, mert nagyon nem esett kézre, a pengekioldó szerintem béna, és marha könnyen rálehet csukni a pengét az ujjadra ...
Esetleg másnak van ilyen tapasztalata ?

Előzmény: Kapsel (175)
Kapsel Creative Commons License 2001.11.04 0 0 175
JamesTKirk!

>eszembe jut a vicc a kohnbácsival, amikor azt >kérdezik tőle, hogy ha mindent olyan olcsón ad, >hogy veszít rajta akkor miért csinálja ...

Egy szoval nem allitottam, hogy veszitenenk rajta, de az is teny, hogy a nemetekhez kepest szerenyebb arressel dolgozunk.
Egybkent meg azért mert:

1. mi is megszállottak vagyunk, és "szeretjük" a Leatherman cuccokat.
2. reménykedünk, hogy idovel (EU tagsag>kedvezobb vamok,adok>magasabb eletszinvonal stb. miatt) jobban megeri majd ezzel foglalkozni, marcsak a nagyobbszamu eladasok miatt.

>Amit hordok (Wave) annyiért vettem, amennyiért >kapta a bolt (ismerős), és annyiért nem volt >rossz az ár, igaz egy hónapra rá volt egy >brutális emelés, arra igaz a drágább mint kint >a boltban állítás.

Ezt megintcsak nehezen tudom megérteni, mert most már régóta inkább lefele mennek az áraink a forint erösödése és a vám csökkenése miatt. Igaz, hogy a szeptemberi amerikai balhe miatt most nonek a szallitasi koltsegek, de megprobaljuk vhogy lenyelni.

>Támogatás
>Több helyen szerettem volna szerezni csiptetős >tokot a szerszámokhoz (van ilyen), ott voltam a >boltban (sok helyen próbálkoztam) amikor >felhívták a NAGY importőrt, aki elhajtott >mindenkit azzal, hogy ne is álmodjanak >ilyesmiről.

Tény, hogy nincsen minden raktáron, ez az USD árfolyamváltozás miatt nem lenne éppen ésszerü, ezért csak a legnépszerübb dolgokat tartjuk, DE bármit meg lehet rendelni és a következö szállítmányba benne lesz.
Csiptetös tok ügyben pedig mindenképpen írjál mélt, megoldjuk.

>Gondolom adott esetben a garancia is hasonló
módon zajlik...

Rosszul gondolod, alapesetben (ha a boltos nem veszi le/ki minden Leatherman csomagolásán rajta van egy matrica a címünkkel, a dobozoban a szerszám mellett pedig egy részletes magyar nyelvü útmutató. Azon le van írva, hol lehet a garanciális dolgokat elintézni. Általában két eset van, ha javitható a dolog akkor vaagy azonnal, v. legkésöbb 1-2 napon belül megtörténik a dolog; ha nem javitható és egyértelmü, hogy garanciális problémáról van szó, akkor azonnal cseréljük a szerszámot.

Egyébként várom a mélt, és csak reménykedni tudok, hogy a rólunk kialakult rossz véleményen idövel változtatni tudunk.

Üdv.

Kristóf

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.04 0 0 174
Kristóf

(Elöljáróban annyit, hogy Leathermanből szinte komplett a gyűjteményem, és rengeteg helyen érdeklődök folyamatosan, van fogalmam az árakról.)
Végre valaki a "másik" oldalról (már ha nem viccelődsz). Természetesen mindent elhiszek, és nem gondolom, hogy pofonegyszerű a dolog, de eszembe jut a vicc a kohnbácsival, amikor azt kérdezik tőle, hogy ha mindent olyan olcsón ad, hogy veszít rajta akkor miért csinálja ...

Az árak szvsz még mindig egy kicsit el vannak szállva, talán a korábban drága pénzen beszerzett készlet miatt...
Amit hordok (Wave) annyiért vettem, amennyiért kapta a bolt (ismerős), és annyiért nem volt rossz az ár, igaz egy hónapra rá volt egy brutális emelés, arra igaz a drágább mint kint a boltban állítás.

Támogatás
Több helyen szerettem volna szerezni csiptetős tokot a szerszámokhoz (van ilyen), ott voltam a boltban (sok helyen próbálkoztam) amikor felhívták a NAGY importőrt, aki elhajtott mindenkit azzal, hogy ne is álmodjanak ilyesmiről. Gondolom adott esetben a garancia is hasonló módon zajlik...

PS: Tényleg nem kötözködésképpen írtam, csak azért mert ezt tapasztaltam. Nem csak ennél a cégnél, csak valahogy ebbe szaladtam bele a legtöbbször. A korábban említett Böker és Klötzli üzlet nagyon simán ment, és nem jártam rosszul. Egyébként a tok és az új cuccok még mindig érdekelnek, úgyhogy lehet hogy élek az alkalommal, és dobok mélt.

Előzmény: Kapsel (173)
Kapsel Creative Commons License 2001.11.04 0 0 173
JamesTKirk:itthon az importőrök/nagykerek a szabad rablást gyakorolják (lásd Leatherman, vagy Maglite, ugyanaz hozza be, a boltoknak drágábban adják, mint amennyibe mondjuk Németországban kerül, ami nem olcsó... Megtehetik, ők a kizárólagos importőr...)

TKirk!

Mint a fentemlitett cegben erintettnek ugy ereztem nem hagyhatom szó nélkül a megjegyzesedet.

Abszolut értheto a felhaborodasod, de mielott szabadrablasrol beszelnel nem artana ha egy kicsit utananeznel a dolgoknak.

Eloszor is,a "drágábban adják, mint amennyibe mondjuk Németországban kerül" példa nehany evvel ezelott volt csak igaz, amikor a magyar vam az erintett termekere meg 50% volt (szemben pl. a nemetek 4.6%-ával), azota a helyzet jelentosen javult ma már csak 10% korul mozog. Mostanra ez a megallapitasod abszolut nem igaz, ha ilyenrol megis tudsz akkor az nem a mi arunk.

Masodszor, azzal te is tisztaban lehetsz, hogy (most mar akkor maradjunk a nemet peldanal) a nemeteknel mik az atlagkeresetek, mennyivel tobben vannak es ennek eredmenyekeppen mennyivel tobb Leatherman-t es Maglite-ot lehet ott eladni. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal jobb targyalasi pozicioban van a német képviselet és ezért további engedményeket is kap.

Ennek ellenére figyelemmel kiserjük a kinti árakat és olyan nagykereskedelmi árakkal igyekszünk dolgozni, amelyek a kiskereskedö részére reális árrést biztositva kb. ugyanazt az árat eredményezik mint a kinti árak.
Arra azonban, hogy a kiskereskedok betartsak az ajanlott kisker arakat nincs befolyasunk.

Felre ne erts(etek) abszolut nem azert irtam ezen sorokat, hogy mentegetozzek, csak a dolognak a masik oldalat is meg akartam egy kicsit mutatni.

Essen szo egy kicsit a pozitivumokrol is, nem tudom mennyire köztudott, de a Leatherman szerszámokra 25 év, a Maglite-ra pedig "Örök" garancia van. Gondolom megnyugtató lehet az, hogy a nem éppen olcsó terméket egyszer kell csak megvenni, és onnantól kezdve meghibásodás esetén elég csak hozzánk behozni, és v. kijavitjuk v. cseréljük.

Higgyétek el én lennék a lgboldogab ha nem az árakról kéne itt beszélnünk, hanem inkább termékeink jó vagy ha van ilyen, rossz tulajdonságairól.

Üdv.

M.Kristóf

P.S. Szándékosan nem írtam árakat, nehogy reklámnak tunjön a dolog, de ha bármilyen kérdésetek van Leatherman/Maglite ügyben akkor a kristof@audaxtrade.hu címre írjatok, igyekszem majd mindenkinek kielégíto válaszokat és mindenféle segítséget adni.

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.04 0 0 172
NA azért :-)))
Aszittem már lefikázod a kedvenc késemet...

Egyébként elég jó árban sikerült hozzájutnom, de egyetértek, itthon az importőrök/nagykerek a szabad rablást gyakorolják (lásd Leatherman, vagy Maglite, ugyanaz hozza be, a boltoknak drágábban adják, mint amennyibe mondjuk Németországban kerül, ami nem olcsó... Megtehetik, ők a kizárólagos importőr...)

Ez a másik Böker kés a gyűjteményemben.

Előzmény: sukosdg (171)
sukosdg Creative Commons License 2001.11.04 0 0 171
JamesTKirk:
Nem baj, sőt!!! csak pontosítani szerettem volna a képen lévő nagyon szép darabot!
Én most tervezem egy Böker titánpengés beszerzését. Persze nálunk majd 30%-al drágább mint külföldön, ezért várok még.


www.kes.inf.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 170
Bökerből már van, kedvelem őket a 440C miatt, ez az anyag szvsz nagyon bejön nekem.
Előzmény: Nemozoli (167)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 169
Miért kár, nekem nagyon tetszik...
Előzmény: sukosdg (168)
sukosdg Creative Commons License 2001.11.03 0 0 168

Kár, hogy ez egy Klötzli CHW Carbone Yellow , de azért szép!


www.kes.inf.hu

Nemozoli Creative Commons License 2001.10.31 0 0 167
Ejnye, Kirk kapitány, hát szabad ilyen szép Bökert venni? :-))))))) Nem elég hatásos a fézer a közelharcban, ugye?

A következő áldozatom nekem is egy Böker lesz, ha minden jól jön össze, és hát miért is ne jönne? :-)

Némó

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.29 0 0 166
Előzmény: Nemozoli (165)
Nemozoli Creative Commons License 2001.10.29 0 0 165
Hello késes banda!

Rég jártam itt... remélem, azóta mindenki bővítette a késgyűjteményét! Akárcsak én: rámszakadt a bank :-), és múlt héten megvettem végre az első CRKT-mat: egy Carson Design M-16 - 13 típusú egykezest, tudjátok, amelyiknek a penge hátoldalán egy kis, lyukasztott, recézett félkör alakú kiemelkedés van, amellyel iszonyat gyorsan kinyitható...

Nagyon tetszik, és jól használható. Ja, "drop point" penge, és nem a tanto változat.
(A nejem kiadás miatti lecsendesítése érdekében vettem egy Cold Steel filézőkést is, amellyel akár egy borjút is ki lehetne csontozni :-)))) Nem túl hajlékony a pengéje, fekete teflonborítású, és hosszúúúúúú!)

Újabb kések, amit megpróbálhat elvenni a rendőr! :-))))

Ki mit vett a közelmúltban?

Némó

ak_ Creative Commons License 2001.10.27 0 0 164
Bocs, a pillangókés sincs benne.
ak_ Creative Commons License 2001.10.27 0 0 163
Üdv
A rendőr nem jogalkotó csak jogalkalmazó, a közbiztonságra veszélyes eszközök között pedig nincs az egykezes bicska külön megnevezve (mint pld.: a rugósbicska vagy a pillangótőr) mint a közbintonságra különösen veszélyes eszköz. Így ha pengéjének vágó vagy szúró hossza nem haladja meg a 8 cm-t, akkor hordható.
gigant Creative Commons License 2001.10.27 0 0 162
Üdv!
Nem tudom látni fogom-e, attól függ honnan jön le a kép, reggel8 és este 5 között az extra, tar, meg ilyenek tiltva vannak:(((
Asszem valami M-1 a neve ennek a késnek, Debrecenben 35kHUF, Bp.-en a Westendben már csak 28kHUF volt az ára, most próbálom elérni német ismerősőket, nézzék meg ott mennyi lehet!
Előzmény: szucsr (160)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.26 0 0 161
az egykezeseket elszedi a rendőr mert harci késnek lettek minősítve

???????

Előzmény: pilar (157)
szucsr Creative Commons License 2001.10.26 0 0 160
Ha ide beteszem, latod?

Robi

Előzmény: gigant (159)
gigant Creative Commons License 2001.10.26 0 0 159
Üdv!
Kösz a segítséget, de nem tudom ám megnézni, a cégnél napközben le van tiltva, este meg nem vagyok itt:(((
Előzmény: szucsr (158)
szucsr Creative Commons License 2001.10.25 0 0 158
Erre gondoltal?

Robi

Előzmény: gigant (156)
pilar Creative Commons License 2001.10.25 0 0 157
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy mi értelme 50e-t kifizetni egy késért? Az OK hogy szétvágja még a vasat is de minek? Nekem egy Commandom van, teljesen jó mindenre (440es penge), és csak 4e volt. Más: múltkor jegyszedő voltam, és közben beszélgettünk a kidobókkal, az egyik meglátta a bicskát és megkérdezte, hogy minek van nálam. Mondam csak úgy ,meg lehet is mert csak 8 cm. Erre ő: Nem számít, az egykezeseket elszedi a rendőr mert harci késnek lettek minősítve. (gondolom mint a rugós, helyesen inkább közbiztonságra különösen vesz.) Ez igaz?
gigant Creative Commons License 2001.10.25 0 0 156
Ez ha jol tudom Gerber, azt hiszem elég komolynak kel(ene) lennie, mert az elnöki testőrségnek, vagy vmi más különleges alakulatnak csinázták!
Előzmény: Khop (155)
Khop Creative Commons License 2001.10.24 0 0 155
"...kétélű, a penge fele a tövétől kezdve mindkét oldalon hullámos(már tudom, hogy nem fűrészes) 4-5 cm hosszan, az árus szerint az amcsi elnöki testőrőknek, meg a különleges alakulat(ok)nak lett csinálva..."

Haaat azert ez nem ugy hangzik, mint egy igazan hasznalhato kes... Az, hogy ketelu, tudomasom szerint gyengiti a kest, az ilyen hullamos, fureszes csiribiri kesek pedig a legritkabb esetben komolyak... Ez a "kulonleges alakulatos" szoveg pedig max. arra jo, hogy a hiszekeny vevonek el tudjak adni a szart is dragan...

Viszont ha szep, neked tetszik, es normalis anyagbol van, akkor vedd meg, a tobbi meg kit erdekel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!