Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 2233

Sziasztok!!

Én is csatlakoznék a "kis-hölgy" elleni fan klubhoz, olvasva az előzményeket, nem bírom megállni, hogy ne írjam ki magamból ami végtelenül megbotránkoztat, szerintem nem csak engem,másokat is, akik ismerik őt, márpedig látom SOKAN vannak!! 

Hosszú évek óta vásárlója vagyok a pennynek, napi szinten bejárok sok mindent látok, hallok, talán olyat is amit nem kellenne!! Utóbbi időben amikor ő bent van, megfagy az boltban a levegő, a dolgozók még egymáshoz sem mernek szólni, nem , hogy a vásárlókhoz, mert ez egy önkiszolgáló bolt és tessék megkeresni!!

Tudni kell róla, hogy sok" jóbarát" veszi őt köröl, "EGYÜTT JÁRUNK BULIZNI BARÁT", kinek néznék el pl, hogy nyitás után fél órával ő még nincs sehol, pedig ő a műszak főnök.. buliból egyenesen dolgozni jön... ellehet képzelni aznap mennyit ért a munkája....ha mással fordulna elől úgykirúgnák, hogy a lába nem érné a földet, de mivel az " ivócimborájáról"van szó, semilyen következményt nem vont maga után, mivel a kishölgy mai napig dolgozik!Vajon ezt a felső vezetőknek  jelentette??

A pénztárosok olyan stresszesek, hogy gyakorlatilag  elfelejtettek mosolyogni, mi ez itt kérem, koncentrációs tábor vagy munkahely??Nem lehetne  ezen a helyzeten javítani estleg változtatni??

Nagyon szerettem ide járni , most is jövök, de már nem szívesen, az árak és a termékek viszont kedvezőek a pénztárcámat nézve, ezért  még ha le is kell nyelni  sokszor azt a bizonyos békát, továbbra is maradok penny törzsvásárló!!!

sidny00 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 2232

Ja azt elfelejtettem hogy akikröl meséltem,egyik nap mentek dolgozni és amikor beért mind a két müszak beálitott a fönökség és közölték velük hogy az egész társaság ki van rugva,nem nézték hogy voltak köztük olyanok akik egy esetleg két napja dolgozott ott.Sajnáltuk öket,és azélt lettek kirugva mert nagyok voltak a leltár hiányok.Részben volt igazuk részben nem.Ha vissza vették öket dolgozni mért lettek kirugva etöll helyre ált a leltár hiány.Na mindegy az okosak ezt jobban tudják.Persze néhány nagyokos közülük már nincs a cégnél.

Előzmény: cruciferous (2216)
Vona Creative Commons License 2012.02.21 0 0 2231

Gratulálok, nagyon jó a meglátásod sajnos legtöbb helyen nem a szakmai rátermettséget veszik figyelembe, hanem, ki és hogyan dörzsölődik a bv-hez. Nem tudják pontosan a központba, ha elmegy 1 dolgozó˛˛úgymond közös megegyezéssel˛˛˛kész majd jön egy másik.A bv- meg még mindig ua.

Előzmény: cruciferous (2216)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.20 0 0 2230

Szia cruciferous!!

 

Tény és való, hogy nagyon sok ember van aki szívesen végigaszisztálná a nagy bukást, de nagyon- nagy a területe, ezért, sajnos nem tudom ki az a volt kolléganő akire céloztál a válaszodban!!A baj azzal van, hogy senki nem mer senki előtt előtt beszélni ill. felvállalni, hogy esetleg csatlakozott "hozzád"még,ha csak, szimpatizánsként is! mert nem tudni ki kinek az embere, és sajnos a bizalmatlanságot jó mélyre ültették bennünk dolgozókba!!

Téged viszont csodállak a bátorságodért és sok erőt és kitartást neked!!

ui: ha  szükséges,állok rendelkezésedre és vállalom az itt leírtakat!!

Előzmény: cruciferous (2229)
cruciferous Creative Commons License 2012.02.19 0 0 2229

Kedves missFord!

Még nem volt meg a találkozó, de mint említettem meg lesz. Nincs gond az említett személlyel kapcsolatosan. Kívánságod hamarosan beteljesül! Arról vidékről hetente keresnek meg panaszaikkal és elég nagy számban vannak azok is, akik már nincsenek a pennynél és felmerik vállalni nevüket is a hölggyel szemben. Legyen annyi elég, hogy jóval  10 fő felett van azok száma, akik az igazságukat akarják érvényesíteni vele szemben. A szakmai tudásáról már nem is beszélve. De mivel elég nagy horderejű a dolog, legyen inkább meglepi. Ez már nem arról fog szólni, hogy "csúnya, rossz főnök" itt már komolyabb lesz a dolog. Inkább arra kérnélek, beszéljetek egy volt kolléganőtökkel, hogy csak keressen már meg, mert ő két területről is nagyon sok mindent tudna mondani és esetleg a hatóságokkal együtt működve tenni is megkönnyítve a dolgunkat. Egyenlőre a saját dolgát akarja elintézni és nem sikerült meggyőznöm.....

Előzmény: Törölt nick (2228)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.18 0 0 2228

Kedves cruciferous!

Légyszíves informálni a "szimpatizánsokat", meg volt-e a várva-várt találkozó és mire jutottatok.

Felhívám a figyelmedet, a "kis hölgy" ügyével kapcsolatban(dióhéjban megemlíthetnéd, amennyiben  még nem volt meg a találkozó), jó lenne, ha valaki komolyan venné, amit írtak róla, mert sajnos minden szó igaz, és jó lenne, ha valaki VÉGLEG leállítaná !!!Folyamatos az elbocsájtás a területén, lelkileg tönkre teszi a dolgozóit, akik persze, ha kérdezik  őket nem mernek szólni, mert féltik az állásukat, hozzáteszem joggal, mert jajj annak aki kiáll a saját igazáért!!!

Ha, másképp nem megy ajánlanám inkognitóban végignézni egy-egy boltbeli viselkedését, értem itt  az alkalmazottakkal szemben, vagy épp a vásárlókkal.

mazsola101 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 2227

Nekem tegnap hozta a group4!  :)

Előzmény: karát-párizsi (2226)
karát-párizsi Creative Commons License 2012.02.17 0 0 2226

szia köszönöm szépen az infot,rendes vagy.

mazsola101 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2225

Szia!

 

Hamarosan megkapjuk a beígért pénzt a szakszervezettől, csak betegség és egyéb kisebb akadályok voltak.

Ha jól emlékszem utalványt fogunk kapni!  :)

Előzmény: karát-párizsi (2221)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2224

Béna vagyok:)

Előzmény: Atlasz No1. (2223)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2223
Előzmény: Atlasz No1. (2222)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2222
Előzmény: cruciferous (2220)
karát-párizsi Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2221

sziasztok szeretném kérdezni mint szakszervezeti tagok hogy mit tudtok a karácsonyi kajajegyröl és a segélyröl amit adnánnak ha engedélyezik .elöre is köszönöm kelet régiobol irok.

cruciferous Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2220

Megkaptam a választ, ma 14,29-kor Tőled! Ellenőrizd kérlek!

Előzmény: Atlasz No1. (2218)
Ficzek Úr Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2219

A területi vezetők védik magukat,ezért inkább lojális emberekkel igyekeznek dolgozni.Annak idején megdobtam a bolt forgalmát úgy hogy a déli takarítás helyett töltöttünk,de a területi vezető ennek ellenére buzerált mert koszos a bolt.Szerinte az volt,de inkább az volt az ok hogy így a kedvenc boltvezetőjét lenyomtam forgalomba akinek a szakmája egyébként ápolónő volt.Ez hogy ilyen emberekkel veszik magukat körül,más cégeknél is működik.

Előzmény: cruciferous (2216)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.16 0 0 2218
Előzmény: cruciferous (2217)
cruciferous Creative Commons License 2012.02.15 0 0 2217

Tedd nyilvánossá holnapig az email címet amire küldhetek egy emailt.

Előzmény: Atlasz No1. (2214)
cruciferous Creative Commons License 2012.02.15 0 0 2216

Az egy teljeséggel korrekt eljárás volt! Mi is valami hasonlót szeretnénk azzal kiegészítve, hogy igen is nézzék meg a szakmai alkalmasságokat és ne aszerint legyen valaki vezető beosztásban, hogy milyen baráti viszony fűzi egy - egy vezetőhöz. Aki nem tud vezetőként gondolkozni, az ne irányítson embereket, főleg, ha a szakmához még érzéke sincs.
Egyszerű a penny dolga is. Meg kell nézni, melyik területen mennyire cserélődik az állomány és azon belül marad e a bv és a helyettes és csak a dolgozók cserélődnek (vajon miért is?) vagy kompletten cserélődik a gárda. Na ezekre a területekre kell összpontosítani és az esetleges felmondott volt pennysekkel felvenni a kapcsolatot: hogy miért is volt az a közös megegyezéssel való felmondás? Mert mostanában ez járja. Több helyről kaptam meg azt, hogy a tv egyszerűen közli "hogy vagy felmondasz magadtól vagy kikészítelek és akkor hibázol akkor meg kirúgunk".
Ebből ez idáig 21 betűvel is huszonegy ilyen jellegű felmondásról van tudomásom országszerte! Szakmailag képtelen "fogást" találni a tv, sőt, még féltékeny is, hogy a bv-je többet tud a kereskedelemről mint ő maga ezért jobb megszabadulni tőle. Miért jó egy ekkora kereskedelmi egységnek, hogy az igazi tudással rendelkezőket kidobja és a "bólogatós Jancsikákat" ülteti bv és helyettesi pozíciókba?

Előzmény: sidny00 (2215)
sidny00 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2215

A keleti régioba volt pár ilyen probléma:ott az lett a vége hogy voltak a tv-ben de peren kivül kilett minden tulora+juttatás fizetve és volt akiket ezek ellenére vissza vett a cég és dolgoztak tovább a maguk beosztásában,mintha misem történt volna.

Előzmény: cruciferous (2212)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2214

citromail

freemail

gmail

 

Én írnék neked, de úgy látszik nem értetted meg.Noname-mel.

Előzmény: cruciferous (2212)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2213

Már megbocsáss, de vaskalapos vagy.Az elméleted több sebből vérzik, ln csak segíteni akatam.

Ha így, hát legyen így, én nem állok ellen. Így magadra maradsz. Azt gondolod netán, hogy majd valami egyenrangú félként fognak kezelni???

Ne viccelj! Hiába az eltöltött évek, a háttérbe sosem fogsz belelátni. Konstruktivitásom zálogaként: a túlórák és egyéb sérelmek valamilyen történesek következményei. Kellemetlen lesz, amikor kérdeznek és nem tudsz majd válaszolni.Nem haragszom, nem az én ügyem, pláne nem így. A mennybe nem fogsz menni. A tulajdonosi összetételt pedig nem ismerheted.Nagyon sok paradoxont írtál, csak utána kell olvasni. Segíteni akartam, de így nem fogok. Statikus vagy. Ha a volt cégedről kitereged a szennyest, akkor vállald el és ne gyere ilyen "fals" infókkal. Mit fogsz mondani?"Tudom, hogy nem így mennek a dolgok odakint" Ez megint kevés lesz. jó lenne tudni, hogy kikkel és mivel állsz szemben. Felületes vagy és a nem a lényeget fogod.higgy nekem. Hidd el!

Ne haragszom, dölj a kardodba. Gondold át újra az egészet! Az aduk nem nálad vannak. Sokan már úgyis tudják ki vagyok. A jogászok nem tudnak semmit csinálni. Van egy emberi oldal és van egy szakmai! Te jó szakember voltál????

Még egyszer kérlek, hogy gondold át és ne csattintgass, mert bele fogsz bukni és ha nincs olyan kezedben, akkor az utánad következők egyre hiteltelenebbé vállnak majd.

Nem a Te problémáid körül forog a világ, én tartom, tudom:)))))))))

Előzmény: cruciferous (2212)
cruciferous Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2212

Ne haragudj, de amíg nincs meg a tulajdonossal a találkozó, addig nem teszem. Ez volt a másik fél kérése és ezt tiszteletbe tartom.

Utána viszont semmi akadálya.....

Előzmény: Atlasz No1. (2211)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.13 0 0 2211

Tegyél ki egy mail címet légyszíves!

Előzmény: cruciferous (2210)
cruciferous Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2210

Sziasztok!

 

Meg van a tulajdonosi találkozó időpontja. Sajnos nem akkorra, mikorra számítottunk rá, de ahogy a közmondás is tartja "jobb későn mint soha".
Még egyszer szeretném köszönetemet kifejezni "dragon1" (sárkány) hozzászólásának, mert ennek hatására nagyon sokan álltak az "oldalunkra" természetesen nevüket és mindenüket vállalva.
Köszönöm "sárkány"!
Az előzetes egyeztetések szerint, egyenlőre kihagyjuk a televíziós felvétel lehetőségét, mind addig, amíg értelmes, Európaihoz méltó keretek között folynak a tárgyalások.
Itt szeretném megjegyezni, hogy kíváncsi lennék a név szerint megnevezett tv-k képére, amikor több jelenlegi (igen, most már jelenlegi is) és volt pennys kolléga egyöntetűen, szemtől - szembe mondja el az igazságot. Ha tényleg van igazság, akkor esélye sem lesz egyiknek sem!

Amúgy egy érdekes infó is lejött. Az előzményeket tanulmányozva "odakintről" jött egy érdekes megállapítás, hogy gyakorlatilag milyen egyszerű is lenne a szakmai alkalmasság vizsgálata: bv, bv helyettes, ee. Csak azt kell megnézni, hogy tudják e, egyáltalán a beosztásukhoz képest használni a wws-t, az online rendelési és leltározási illetve készlet nyilvántartási dolgokat, hogy is végzik és milyen eredményekkel a munkájukat.
Van olyan üzlet pl. ahol még rendelni sem tudnak, de vezető beosztásban kapják (mert ugye így nehéz a munkakört ellátni) a fizetésüket és már jó pár éve a pennynél dolgoznak.

Na mindegy! Egyenlőre legyünk túl a találkozón, de a másik fél korrektségét tekintve, még ki sem kell utaznunk emiatt, inkognitóban fogunk az első találkozón túl lenni. Okos! Legalább nem lesz idő a "kosz" eltakarítására!

cool_night Creative Commons License 2012.02.10 0 0 2209

Szia AtlaszNo1!

 

Amikor te itt vagy, akkor ki tartja a globus-t? :-)

 

Ki tudja, talán tényleg ismerjük egymást, ha régi penny-s vagy, akkor lehetséges, hogy találkoztunk egy céges rendezvényen, vagy az is lehet, hogy 1 boltban dolgoztunk, vagy ugyanaz volt a tervezünk?

 

Kerestem az emiledet amit ígértél, de még nem publikus.

Mellesleg kérdezem, hogy miket vársz arra a címre?

Ki fog kapni hátszelet és milyen formában?

...és mit is akarsz bevállalni?

 

Üdv:CN

Előzmény: Atlasz No1. (2207)
cool_night Creative Commons License 2012.02.10 0 0 2208

Szia Kelet006!

 

"Rediviálom az álláspontomat"- és őszintén örülök, hogy eltörölték ezt az agyrémet.Csak a prémiumot, vagy magát az órateljesítményt is? Az volna fair, ha nem ezzel mérnék a boltok teljesítményét. Illogikus, hiszen ha belegondolsz, akkor már évekkel ezelőtt is ki lehetett számolni, hogy egy kisebb bolt alacsony forgalommal csak úgy képes teljesíteni az elvárt mutatót, hogy nem tudja munkaórával kitölteni a nyitvatartási időt. Vagyis papíron nyitva a bolt, csak "nincs benne dolgozó". (?) minimum 28-29 munkaóra naponta, ha csak két ember van jelen műszakonként

Erre aztán azt találták ki, hogy 1 fő nyit, kamionozik, kitölti a kenyeret, leválogatja a zöldséget stb, és 1 fő zár, felmos, kirendez, lekartonoz stb... Aztán jött a következő kérdés, hogy hol van betartva a pénzkezelési szabályzat, miszerint 2 fő jelenlétében számolnak kasszát?!

 

A lényeg, hogy egy okkal kevesebb, ami a számok meghamisítására kényszerít Titeket.

 

Sok értékes, a szakmáját szerető és hozzáértő ember dolgozik a Pennynél. Sajnos azt látom, hogy továbbra is csak egymás elismerésére számíthattok.  Ahol ezelőtt 1 évvel dolgoztam, már szinte senki sincs a régiek közül.

Úgy tűnik a hatékonyság mellett a fluktuáció sem számít...

 

Üdv Nektek!

CN

Előzmény: kelet006 (2206)
Atlasz No1. Creative Commons License 2012.02.08 0 0 2207

Miért is az az érzésem, hogy ismerjük egymást?

Hatékonysági prémium...pfff..nem volt fer? Belekényszerítették a kollektívát a hazugságba, amit ők is tudtak, hogy nem reális.

Láttam, tudom!

Ami érdekes, hogy "crucifix" puffogtat-e vagy sem! Szeretnék kérni egy ZDF-es interjút, ha meglesz.Meg jól lenne tudni, hogy melyik tudlajdonossal lesz a találka.

Lehet, hogy kapnál egy kis hátszelet?!;)

Visszatérve- talán- volt egy bejegyzés, hogy nem akar/tud valaki neveket kötni dolgokhoz.

Na ezt meg én vállalom be.

Hadd lássuk mi van ebben az akcióban.

Csinálok egy mail címet, dobjatok át mindent. Ígérem, hogy reagálok, ha időm engedi!

A

Előzmény: cool_night (2205)
kelet006 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 2206

Már nincs hatékonysági prémium(eltörölték) hála az égnek mert nem volt fer a kis forgalmú boltokkal szemben! Úgyhogy "annyira" már nem számít az órateljesítmény!

Előzmény: cool_night (2205)
cool_night Creative Commons License 2012.02.08 0 0 2205

Sziasztok!

Rég nem írtam már, mivel közel egy évvel ezelőtt másik céghez "költöztem". Amit viszont látnotok kell, hogy a Penny-nél minden egyes vezető (a legmagasabb beosztású is) maximálisan tisztában van azzal, hogyan zsákmányolják ki a dolgozókat. Egyrészt olvassák a fórumot - ezúton üdvözlöm is őket-, másrészt informális utakon eljut hozzájuk minden panasz... de nem tesznek semmit.

Miért is? Azért mert eddig még nem történt semmi bajuk, nem volt felelősségre vonás. Számukra sokkal kényelmesebb strucc-politikát folytatva a fejüket a homokba dugni és úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben volna... ti pedig csak morgolódtok, de ettől még megy tovább minden, mert féltitek a megélhetéseteket, ami abszolút normális reakció de ez hatja az ő malmukra a vizet.

A túlórák pedig azon egyszerű oknál fogva keletkeznek, hogy több vezetőnek nem kevés érdeke fűződik a hatékonysági mutatóhoz, mint mérőszámhoz. Hogyan lehet növelni a hatékonyságot papíron? Úgy hogy az adott forgalom elérését kevesebb munkaórával igazolod le.

Pld: .1000.000Ft forgalom 3fő 8órás dolgozóval (akik 16 óráznak) az 1.000.000/(3*16)=20.833Ft/óra hatékonyság.

ha viszont csak 8 órát írnak be, akkor 1.000.000/(3x8)=41.666Ft/óra! Hoppá, micsoda fejlődés, és mindez csak azért, mert nem lett beírva a túlóra... Ezt prémiummal jutalmazzák a boltvezetőtől a területvezetőn át még följebb is.

Egyszerre emelkedik a hatékonyság, nincs túlóra, amit le kellene csúsztatni, vagy kifizetni (de mindenképpen munka van vele), éppen ezért nem kell magyarázkodni. Aztán kimennek a jelentések a REWE csoporthoz és ott azt látják, hogy minden ok. Egyébként itt van a kölni központ összes elérhetősége:

http://www.rewe-group.com/en/press/contact/

 

Itt pedig közvetlenül is lehet nekik emailt írni:

http://www.rewe-group.com/en/kontakt/ angolul és németül is elérhető ez a lap.

 

Szóval így távolról is drukkolok Nektek, kíváncsi vagyok, hogy mikor élesz ebből akkora hír mint a tescos pénztárosok béréből.

 

Üdv:CN

 

 

 

 

 

ohne.name Creative Commons License 2012.02.07 0 0 2204

Téged valóban csak ez érdekel??? Egyébként meg nem béremelés... kompenzáció. A kormány elvette, a cégek, ha tudják, adják... Megtudod időben, amit meg kell tudnod. Ha még nem tudod, nem kell még tudnod. Van, aki már tudja a választ.

Előzmény: asroma01 (2203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!