Keresés

Részletes keresés

fsrac77 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2516

Sziasztok!

Tavasszal kezdtem el IPL-lel lézereztetni a hátam. Az első hat kezelés probléma nélkül ment, a legutóbbi viszont eléggé megviselt: úgy néz ki a hátam, mintha egy grillezőre feküftem volna.

Ez most valami túlérzékenységi reakció, vagy csak aki a kezelést végezte, az állította túr erősre a gépet? (Mindig ő csinálta eddig és nem volt gond.)

Misslionas Creative Commons License 2012.08.23 0 0 2514

Sziasztok!

Sokat szenvedtem a szőrtelenítéssel. Neten kerestem lehetőségeket, hogy hogyan is szabadulhatnék. Nekem a szalonos megoldások drágának tűntek, ezért
körülbelül fél éve megvettem a rio lézer 20X-et. Féltem, hogy nem lesz hatásos, de úgy vagyok vele, hogy egyszer élünk.
Rendszeresen kezeltem vele a kiválasztott felületet. Majdnem feladtam, mikor változás lépett fel. A szőr elkezdett kihullani, és odáig eljutottam, hogy nem nő ki.
Nagyon jó ez a gép, csak az a gondom vele, hogy kicsi a kezelőfelülete.
Kitartást igényel a kezelés, de nagyon megéri.
Van nagyobb kezelőfelületű gép, ami igen drága. De most, hogy kiderült, hogy van értelme a dolognak, lehet, hogy megveszem.
Ha valakit érdekelne a mostani rio gépem, nyogodtan írjon, mivel ha másikat akarok akkor csak így tudom megvenni, hogy eladom az előzőt.
youlcsee91@gmail.com

klsderm Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2513

A lézernél és a villanófénynél is villan a fény. Folyamatosan (meghatározott ideig) a lézer akkor dolgozik, ha például vágnak vele. A "villan" szó valószínűleg a vakuval keres hasonlóságot, magyar fordítása a pulzáló (pulse) fénynek. A "villanás" itt széles hullámhosszúságú spektrumot jelent, míg a lézernél egy megadott hullámhoszt. De mindkettő csak egy pillanatra, villanásra adja a fényt.

Remélem érthető.

 

Kádárdr

Előzmény: Asztapaszta88 (2512)
Asztapaszta88 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 2512

Kedves Hozzáértők!

 

Az lenne a kérdésem, hogy a lézeres szőrtelenítésnél is villog a lézer fénye, vagy folyamatosan világít. Tekintve, hogy az IPL-t szokták villanófényesként is említeni, azt gondoltam, a lézernél nem villog. Ezért egy másik oldalon feltettem azt a kérdést, hogy a lézeresnél miért kizáró ok az epilepszia, és azt a választ kaptam, hogy a felvillanó lézer fénye miatt.

 

Köszi a segítséget

Edina0501 Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2511

Kedves Ants8019!

 

A végleges szőrtelenítésről szeretnék érdeklődni. Látom, hogy 2004-ben voltál kezelésen. Azóta mi a helyzet szőrügyileg? Kinőtt újra vagy még mindig sima vagy? Hány alkalomra volt szükséged?

 

Köszi a segítséget!

Üdv: Edina

Előzmény: ants8019 (73)
Babamaci2011 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 2510

Szia ppkrisz!

A Nevegyev utcába vettem kupont, el is mentem megbeszélésre, de az első kezelés időpontjában már senkit nem találta ott. Most én is a fogyvédhez szeretnék fordulni, mert futhatok a pénzem után. Én egy testkezelés kupont kaptam a férjemtől ajándékba, amit most bebuktam. Valami nagyon nem stimmelt ott, mert egyébként több hetes várólistájuk volt...Szerintem így több száz embert vághattak át a kuponjaikkal.

A lábadat jól elcseszték, nagyon sajnálom; jobbulást.

Üdvözlettel: Babamaci

Előzmény: ppkrisz (2472)
klsderm Creative Commons License 2012.07.09 0 0 2509

Budapesten adok vizitet.

Nyáron szőrtelenítek, de csak olyan testrészen, ahol a napfénymentesség biztosított. Nyáron új pácienst nem vállalok. Nyáron, napfényes időszakban vizitet adok. Lát valahol valamilyen összeférhetetlenséget?

 

Kádárdr

Előzmény: Jessa_ (2506)
klsderm Creative Commons License 2012.07.09 0 0 2508

Azt hiszem, hogy a kérdésére kielégítő választ adtam (2503), kérem, olvassa el figyelmesen.

 

Ha úgy gondolja, hogy bizonytalan, vagy nem elég kielégítő a válaszom, úgy keresse fel a Bársony ill. Aesthetica lézerklinikákat.

 

Kádárdr

Előzmény: Fannimanni (2507)
Fannimanni Creative Commons License 2012.07.09 0 0 2507

Találó kifejezés: Nesze semmi, fogd meg jól.

Ön is pont ilyen válaszokat ad.

Pénzt csak akkor fizet vissza, ha semmi javulás sincs.

Ezek szerint akkor sem jár vissza a kezelés költsége, ha például 5 év alatt sem éri el az ígért eredményt?

Így nem ér semmit a garancia, legfeljebb jól hangzik.

 

Közben pedig wtth-nak azt válaszolta, hogy jogosan kérheti vissza a kezelés költségét. Szóba sem került, hogy vállalt-e ilyet a hely, hogy visszaadják a pénzt. Sőt utána Ön is írja, hogy nem tud olyan helyet, ahol visszaadják a pénzt.

 

Elég nagy ellentmondás!

 

És 'érdekes' önreklám.

 

 

 

 

Előzmény: klsderm (2505)
Jessa_ Creative Commons License 2012.07.09 0 0 2506

Azt írta pár nappal ezelőtt, hogy elmehetek egy ingyenes vizitre. Arra lennék kíváncsi, hogy ennek a helyszíne Budapesten van, vagy Debrecenben is van rá lehetőség?

Nyáron végez lézeres szőrtelenítést? Beszéltem egy orvossal, aki azt mondta nem vállalja.

 

Előzmény: klsderm (2497)
klsderm Creative Commons License 2012.07.09 0 0 2505

http://www.szortelenites.info.hu/vegtagok.htm

 

A szőrtüszőgyulladás elmúlik örökre, de garancia nincsen rá, mert az emberi leleményesség határtalan. Valaki naponta 2-3x erős tusfürdővel mossa, valaki dörzskővel "frissíti" a bőrt, más esténként jéggel dörzsöli be, míg van aki reggel, este testápolózza. És van aki minden szőrszálat kitépked, utána fertőtlenítő krémmel ken be...és még sorolhatnán azokat a módszereket, mellyel tönkre teszik az emberek a bőrüket.

 

Kádárdr

Előzmény: Fannimanni (2504)
Fannimanni Creative Commons License 2012.07.09 0 0 2504

És lábon? Írtam, hogy engem az érint.

Sok a szőr, erősek is, és szőrtüszőgyulladás is van sajnos.

 

Ha jól értem, nyilván marad valamennyi szőr, de az összes megmaradó csak pihe lesz a kezelések végére?

A szőrtüszőgyulladás mikorra múlik el teljesen? Erre van garancia?

 

 

 

 

 

Előzmény: klsderm (2503)
klsderm Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2503

Teljesen igaza van, én sem fizetnék ki egy rakás pénzt a bizonytalanért.

 

A „kívánt eredmény” értelmezése… Ön és jómagam együttesen határozzuk meg.

 

Egy szőrtelenítő procedúra drága és hosszadalmas. Az egész egy bizalmi kapcsolaton alapul, mely során mindkét félnek meg kell bizonyosodni a másik fél jóakaratáról. Van, aki a szőrzet némi csökkentésével már boldog, míg más, ha marad 5% szőrzet, azt is nehezen viseli el és reklamál. Ez senkinek sem jó dolog. Van, aki a szőrzetcsökkentés mellett a gyulladt bőrt kezelteti, míg más biliárdgolyó simaságot szeretne. Bármilyen furcsán is hangzik, nekem az első a saját érdekem, a családom, a lelki békém, a boldogságom. Ha mindennap balhé van, az nagyon rossz és az egész életemre kihathat. Tehát a reklamálást minden körülmények között el akarom kerülni. Ezt úgy érem el, hogy csak azt ígérem meg, amit maradéktalanul tudok teljesíteni. Erre való a vizit. Itt már kezelt páciensek képét mutatom meg, közösen elemezzük. Ilyenkor általában kijön, hogy a páciens mit is szeretne. Ha a lehetőségek és kívánalmak egybeesnek, jöhet a fotó. Jó fényképezőgépem van, mely sokszor „megmentette az életemet”. A bőrgyógyász kollégáim sokszor panaszkodnak, hogy a páciensnél jól látható eredmény van – akár a szőrtelenítésnél, akár a rozácea, akár a bőrszépítésnél – de mégsem elégedettek, mert a kezelés időtartama alatt a páciens megszokja a szőrmentes állapotot, a szép bőrt, és a változás erősen redukálódik. Sok kollégám nem fényképez, így gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe. Tehát a kezelt területről fotó készül.  Minden évben van pár páciens, aki nem engedi magát fényképeztetni. Őket nem vállalom. Ilyenkor általában sértődöttség, kisebb botrány van. De ez így jó, mert nem alakul ki köztünk semmilyen „üzleti” kapcsoltat.

 

Kezelések közben, általában a második, harmadik kezelés után megnézzük a fotót és újból átbeszéljük a folyamatot. Ha nincs javulás, leállunk és pénz vissza. Olyan nincsen, hogy tíz kezelés után kezdünk el gondolkodni.

 

Az ingyen kezelés sok mindentől függ. De leginkább a testtájéktól. A viziten elmondom, hogy egy arcszőrzet kezelés egy életen át tart. Ha ezt megérti, akkor évente egy fenntartó kezelésre visszajön a páciens. Ha az arcon például nem érünk el olyan eredményt, mellyel mindketten elégedettek vagyunk, akkor azt szoktam mondani, bármikor jöhet ingyen egy éven belül, ha van szőrzet. Van, aki visszajön, nincs egy árva szőrszál sem az arcon, de elmondja, hogy pár napja borotválkozott, de nagyon szőrös, csak még nem nőtt ki, de kezeljem le. Nem kezelem, csak szőrösen, de azt ahányszor csak akarja és ingyen. Más a helyzet egy bikini vonallal. Itt már akár két kezelés is elég lehet a kívánt eredményig.

 

Pénz visszaadás tudtommal sehol sincsen. Láttam hirdetést, úgy hogy „visszaadjuk a pénzt, ha semmilyen javulás sincsen”. Nesze semmi, fogd meg jól.

 

Kádárdr

Előzmény: Fannimanni (2502)
Fannimanni Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2502

Nekem az a gondom, hogy nem igazán konkrét ez a mondat: 'ingyen kezelem a kívánt eredmény eléréséig'

 

Nagyon drágák ezek a kezelések ahhoz, hogy ha nem eredményes, ne kapja vissza az ember a pénzét.

 

Milyen gyakran, és mennyi ideig kezel tovább ingyen a kívánt eredmény eléréséig?

Mert ha évekig sem sikerül elérni az ígért eredményt, például csak egy kicsit javul a helyzet, akkor mit ér a garancia?

 

Többiek, tapasztaltabbak: Van egyáltalán olyan hely, ahol visszaadják a pénzt, ha nem sikerül az ígért eredményt elérni?

 

Teljes lábat szeretnék kezeltetni, a semmiért nem szívesen dobnék ki ennyi pénzt az ablakon.

Igyekeztem visszaolvasni a fórumban, de elég vegyes véleményeket találtam.

Hová érdemes menni?

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: klsderm (2501)
klsderm Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2501

…nem teljesült az ígérvény…

 

Az ígérvényben (szerződés) a felek rögzítik, hogy ki mit vállal. 1,2,..5 hónap…1 év  vagy végleges szőrmentesség…visszafizetés, esetleg ingyenes kezelés...

 

Nálam, ha nem teljesül az ígért eredmény, akkor ingyen kezelem a kívánt eredmény eléréséig. Persze ez is így kiragadva nem teljesen igaz, mert a besugárzott hajhagyma később is él. Például egy áll kezelést egy év múlva ismételni kell egyszer, míg egy bikini vonalat 5-10 évente egyszer.

 

Amúgy pénzvisszafizetés kirívó esetekben történik, ahol bizonyítottan nem történt semmi sem.

 

Kádárdr

Előzmény: Fannimanni (2500)
Fannimanni Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2500

Azért írtam, hogy ezek szerint, mivel Ön említette, hogy

'Ön fizetett időben, betartotta az utasításokat, így jogosan kérheti vissza a kezelés költségét, hogy nem teljesült az ígérvény.'

 

De ha Önt ennyire zavarja ez a két szó, hagyja ki, és olvassa a kérdést a 3. szótól.

 

 

 

 

 

Előzmény: klsderm (2499)
klsderm Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2499

Kedves Fannimanni!

 

Ott is nagy meleg van...

 

Ezek szerint... mi szerint?

 

Kádárdr

Előzmény: Fannimanni (2498)
Fannimanni Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2498

Tisztelt Doktor Úr!

 

Ezek szerint ha Önnél nem teljesül az ígért eredmény, akkor visszafizeti a kezelések árát?

 

 

 

 

 

Előzmény: klsderm (2479)
klsderm Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2497

Kedves Jessa!

 

Az árlistám nyilvános, az ott megadott árak érvényesek. Kedvezményt csak vizsgálat után ajánlok fel. Rendelési időben bármikor eljöhet egy ingyenes vizitre, ahol egyénileg elemezem az Ön esetét.

 

Sajnos nincs rálátásom a debreceni helyzetre.

 

Kádárdr

Előzmény: Jessa_ (2496)
Jessa_ Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2496

Tisztelt Kádár Dr!

Affelől szeretnék érdeklődni, hogy egy teljes láb (lábszár+comb) kezelés valóban 100000 Ft-ba kerül? A honlapon azt írják, hogy több testtájék esetén lefelé történő árkorrekció lehetséges. Ebben az esetben kb. ez mennyi lenne?

Nekem mindenképpen szükségem lenne egy végleges szőrtelenítéses kezelésre, mert nagyon erős és sötét a szőröm, és sajnos hajlamos vagyok a szőrtüszőgyulladásokra, ezért szinte megoldhatalan az hogy hogyan szőrtleneítsem magam. Sem a borotválás, sem az epilálás nem megoldás, mert borzasztóan csúnya lesz később a lábam.

Nekem nem elvárásom hogy teljesen csupasz legyen a lábam, csak annyi hogy gyengébb legyen a szőr.

Arra jutottam hogy szépségszalonokba nem szeretnék menni, nem szeretném hogy engem is összeégessenek. Inkább bőrgyógyászhoz mennék.

Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg nem tudna ajánlani Debrecenben olyan megbízható szakembert aki olcsóbban végzi ezeket a kezeléseket? Sajnos egy kezelésért 100000 Ft-ot nem tudnék kiadni, mert még diák vagyok, és ezt nem engehetem meg magamnak.

 

 

klsderm Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2495

A térd külön 10 000 Ft, de ezt az árat csak akkor kérem el, ha külön, magában kéri valaki a térdet. Gyakorlatilag a térd 3/4-ét kezeljük a lábszárral együtt.

A kezeléseket 2-6 havonta végezzük. Ezt viziten tisztázom a pácienssel.

Egy kezelés általában 40 perc.

A visszeresség nem kizáró ok. Sőt! Van a Syneron cégnek visszér kezelőfeje is (nekem nincsen, a kezelőfej kb. 5 millió Ft), és hasonló dióda sugárzással dolgozik, mint a szőrtelenítő. Ezzel azt akarom mondani, hogy a kisebb mint 1 mm-es, vörös, felületes ereket a szőrtelenítő fej is halványítja.

 

Kádárdr

Előzmény: Törölt nick (2493)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2494

...és ha a térd nincs benne, akkor az még pluszban mennyi?

 

Előzmény: klsderm (2492)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.29 0 0 2493

Tisztelt Doktor Úr!

Az 50.000 ft-os lábszárkezelés térd alattig értendő, vagy a térd még benne van?

Kezdetekben milyen gyakran kell menni? (amint kinő újra a szőr?)

Egy kezelés nagyjából mennyi időbe telik? (egy óra?)

Visszeresség kizáró ok?

Nagyon köszönöm előre is.

Előzmény: klsderm (2484)
klsderm Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2492

A serdülőkor befejezése után, 18-20 évesen.

 

Kádárdr

Előzmény: totoro_uj (2491)
totoro_uj Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2491

Én férfi vagyok, az átalgosnál szőrösebb, ráadásul erős, sötét szőrzettel. Nem is zavar a dolog, de sajnos a lányom is örökölte, és már most látom rajta, hogy nagyon zavarja, hogy 12-évesen gyantáznia kell a bajuszkáját, meg a lábát. A kérdésem az lenne, hogy milyen kortól szabad/érdemes egy végleges szőrtelenítést alkalmazni. 

klsderm Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2490

Kedves Szilvia82!

 

A lézeres szőrtelenítést a szőrzet eltüntetésére találták fel. Az, hogy a szőrösödésnek mi az oka, az csak a későbbiekben játszik szerepet. Ha van szőr és az megfelelő és a páciens kezelhető, a szabályok és EREDMÉNY ugyanaz. A kezelési számban, a kezelés sűrűségében, a melléadott gyógyszerek és a fenntartó kezelés gyakoriságában van különbség.

Aki arcszőrzet kezelésre jelentkezik, annak általában mindig van valamilyen hormonális, örökletes problémája. Ha nem tudnánk rajuk segíteni, éhenhalnánk.

 

Kádárdr

Előzmény: szilvia82 (2489)
szilvia82 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2489

Tisztelt Doktor úr!

Köszönöm a válaszát!Természetesen tisztában vagyok vele,h számomra a gyógyszer szedése elkerülhetettlen.Mivel még csak nőgyógyásznál voltam ő cypromixet irt fel (régebben Diane 35-öt szedtem).Folytatni fogom utamat endokrinológiára, ahol majd gondolom más gyógyszert(vagy mást is)irnak fel.A diéta és mozgás is sokat segithet (bár vékony testalkatú vagyok).Na de ezek mellet van-e hatása a lézeres kezelésnek?Milyen eredmények várhatók?Szörnyű dolog minden reggelt az arcom szörtelenitésével kezdeni.

Előzmény: klsderm (2488)
klsderm Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2488

Kedves Szilvia82!

 

Ha visszaolvas pár évvel korábbra a fórumon, tucatjával talál beírásokat a „végleges és fájdalommentes” szőrtelenítésre. Sok olyan cikkben jómagam is sokat vitatkoztam olyanokkal, hogy a gépen csak egy gomb van, azt bárki csak megnyomja, és hipp-hopp már nincs is szőr! Aztán ahogy múlnak az évek, úgy nőtt vissza a szőrzet és jöttek a kétségbeejtő írások, hogy a szőr visszanőtt, erősebb, több, itt becsapták, ott majd ő kiveri a balhét, stb.

 

A PCOS páciens ellátása igen nagy figyelmet érdemel.

 

Egy fontos szabály van: a PCOS páciens szőrtelenítése kizárólag nagyenergiájú fénnyel nem oldható meg!

 

A vizit alkalmával ezt a pácienssel megbeszéljük. Ezt a vizitet nem kozmetikusnak kell adnia! Egy magára adó páciensnek ezeket egy kicsit össze kell raknia: apám, anyám szőrösebb típus, nekem is erősebb a szőrzetem, amúgy minden rendben. Tehát valószínő örököltem a szőrösödésre a hajlamot. Vagy 15 éves koromban jött meg a vérzésem, azóta kicsit túlsúlyos vagyok, a vérzésem időnként kimarad, a hajam zsírosabb, a menszeszem előtt pattanások jönnek ki, és erősebb a szőrzetem az arcon, mint a barátnőimnek. Meg mintha nem is ott lenne erősebb a szőrzetem, mint annak a délvidéki leánynak.

 

A PCOS-nek is különböző stádiumai vannak, hol a súly, hol a pattanás, hol a szőrösödés dominál. Hol a tünetek szembeötlőek, hol a labor, hol a vérzési rendellenesség, hol az UH. A PCOS nem akut kórkép, lassan alakul ki, nagyon sokan az orvosnál döbbenek rá, hogy a tünetek rájuk illenek. Ezek rendbetétele nem egyszerre, hanem nagyon lassan, fokozatosan történik. A gyógyszerek lassan fejtik ki a hatásukat, ahogy mondani szoktam, ahogy kialakult önnek a tünet, panasz, hasonló úton haladunk a gyógyulás felé is. Ilyenkor a lézer és ipl mellé mindig gyógyszert is adunk.

 

Amit igazi problémának látok az nem a szőrösödés (súly, zsíros haj, pattanás, vérzési rendell.), hanem a gyermekvállalás. A szőrösödés „csak” kitartás (pénz, idő, gép, szakember, életmód változtatás) kérdése, "a szőr egy idő után feladja", de ezek a páciensek, ha nem kerülnek időben orvoshoz, akkor a fogantatás is nagy sok nehézségbe ütközhet.

 

Kádárdr

Előzmény: szilvia82 (2485)
szilvia82 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2487

Szia!

Azt hogy policisztás a petefészkem hüvelyi ultrahanggal állapitotta meg nőgyógyász,aki mellette vérképet(hormont) is nézett.Tudom,hogy endokrinológushoz is mennem kell,de oda sajna még nem jutottam be.Itt vidéken az egészségügy finoman szólva is kritikán aluli,de olvastam pesti klinikáról ami jó lehet.

Előzmény: Beautiful07. (2486)
Beautiful07. Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2486

Szia Szilvia!

Neked ezt hol mutatták ki? endokrinológián vagy nőgyógyásznál?? köszi  a választ!

Előzmény: szilvia82 (2485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!