Keresés

Részletes keresés

szupics Creative Commons License 2004.04.04 0 0 231
Köszi Judit, nem tudom, mitől, de tényleg hatott amit írtál. Este elköszöntem Lucától, de tényleg azzal a beletörödöttséggel, hogy lehet, hogy egész éjjel fenn leszünk, és valamiért csak hajnal 3-kor kelt csak fel és szopizott egyet, aztán még a cicin visszaaludt. Szóval tényleg műköghet valami ebben. Napközben még mindíg elég sokat sír, főleg, ha nem otthon a saját helyén fekszik. Ez szerinted mitől van?
Előzmény: Regős Judit (230)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.01 0 0 230
Kedves Szupics!

Nem csodálkozom, hogy Luca nem szereti a tápszert, az anyatej biztos sokkal finomabb.
Én sajnos nem nagyon hiszek az alvással kapcsolatos "divatos" módszerekben. S bár az igaz, hogy nagy részük valóban "működik". De nem vagyok biztos abban, hogyha egy tünetet megszüntetünk,akkor az ok is megszűnik, amitől fennáll, és előbb vagy utóbb máskor, más helyen más formában, újra előbukkan. Ha Luca nem jól alszik, annak nyilván oka van. És mivel még nagyon pici, valószínűsíthető, hogy az anya és az apa segíthet neki megtalállni ezt. Valószínűleg benned van valami feszültség, ami ebben a formában nyer teret. Valószínűleg "ráparáztál" erre az altatás ügyre, és Luca úgy érzi elvárod tőle, hogy aludjon. A kisgyerekek nagyon nem bírják ezt. A megoldás az lenne, ha kiegyeznél a gondolattal, hogy lehet, hogy többször fel fog ébredni az éjjel és, ha nem is örömmel, de elfogadnád azt. Végüs valóban nincs veszteni valód...
J.

Előzmény: szupics (225)
Regős Judit Creative Commons License 2004.04.01 0 0 229
Kedves Aladin!

Úgy látom, egy igazi szocpol szakértőre lelltél,Szöszenet1 személyében. Szinte nem is tudom mivel kiegészíteni az ő tanácsát. Még annyit, hogy valóban ápr. 1-től változik a rendelet, és úgy tudom 18 millió Forintig lehet igénybe venni!

Előzmény: szösszenet1 (228)
szösszenet1 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 228
Szia Alandin!

Azt nem tudom ugyan, hogy ha használt lakást vennétek, vagy bővítenétek, arra hogyan is jár a szocpol, DE: ha új lakást vesztek, akkor "be lehet vállalni" a gyereket! Tehát nem kell, hogy már megszülessen a gyerek, hanem neked csak meg kell ígérni, hogy 3 éven belül megszületik (ezt lehet, hogy most 4-re bővítik, nem tudom). Vigyázz, hogy ki ne csússz az időből, mert kamatostul kérik vissza a támogatást. Ha az első gyerek után még nem igényeltetek szocpolt, akkor idén ápr. 1-től 2 m ft jár (mert mindkét gyerek után meg lehet igényelni, ha még nem volt fölvéve), + 400 e ft áfa visszatérítés. Sajnos ehhez társulnak járulékos költségek is, kb. 100e ft-ot kell kifizetned zsebből, a 2,4 m-t pedig megkapja az építtető. Bele kell venni az adásvételi szerződésbe, hogy szocpol igényléssel lesz a vásárlás, és a bankon keresztül kapásból az építtető kapja meg a pénzt. Annyival csökken az általad fizetendő vételár. Valahogy így zajlik ez. Az otp-nél erről elég alapos felvilágosítást adnak. Azt nem tudom, létezik-e még a félszocpol intézménye, amikor is a rendes szocpol felét lehetett felhasználni használt lakás vételekor, vagy bővítéskor. De most fog megjelenni a vonatkozó kormányrendelet, érdemes nyitott szemmel járni. Mert most emelték az értékhatárokat, elvben április 1-től, tehát napokon belül az újságok címoldalán kéne lennie a témának. Még arra kell figyelni, ez is le van szabályozva a lakásépítési támogatásokról szóló kormányrendeletben, hogy a vásárolandó lakás értéke, szobák száma a méltányolható igényen belül legyen. Erről volt egy cikk a Magyar Hírlapban a múlt héten. Talán még fennvan a neten is.
Sok sikert!

szösszenet1

Előzmény: alandin (226)
Sony Creative Commons License 2004.03.30 0 0 227
Kedves szupics!

Olvastam egy tuti tippet a laleche liga oldalán (http://www.lll.hu/liga/egyesulet.shtml) az alvásra. Nekem bejött :)
Egyébként miért akartál tápszerezni? Nekünk a doki azt mondta, fél éves korára kell csak megdupláznia a babának a születéskori súlyát. Szoptatni olyan jó, és kényelmes ;) Csak hever az ember a baba mellett, aki csak annyi időre néz fel, hogy rajongó pillantásokat vessen rá.
Nekünk most rendelték el, hogy fél éves kortól kötelező mást is adni, hát az valami horror. Répát pucolni, felszeleteni, megfőzni, pépesíteni, brrr. Nekem, aki soha nem voltam konyhatündér! És ott az a sok vacakolás az előkével, meg arra is rájöttem, miért nem nagyon adtak 74-es ruhákat az ismerősök, ugyanis a babó mindent összeken nagy lelkesedésében.
Szóval szerintem használd ki azt a 2 hónapot, mert utána már úgyis kötelező lesz mást adni...
(most épp azon töprengek, mit szeressek ebben az etetésben, muszáj megbarátkoznom vele, elvégre évekig ez lesz :)

Üdv: Sony

Előzmény: szupics (225)
alandin Creative Commons License 2004.03.30 0 0 226
Szeptemberre várjuk a második gyerekünket, de már előbb szeretnénk nagyobb lakásba kölzözni, vagy építkezni. A kérdésem az lenne, hogy ön ted-e arról felvilágosítást adni, hogy mi a módja a gyerekek után igémyelhető szociálpolitikai támogatásnak? FEl lehet-e venni két gyerek után, akkor is, ha az egyik még nem született meg?
köszönöm
szupics Creative Commons License 2004.03.30 0 0 225
Kedves Judit!

Hát ez a tápszer ügy nem jött össze. Próbálkoztunk, de Luca úgy köpte ki, ahogy adagoltam neki. Úgyhogy, most visszatértünk a cicihez. Igazából az éjszakák, még mindíg nagyon nehezen telnek, pedíg már elmúlt 3 hónapos, és mindenki azt mondta, hogy az lesz a vízválasztó. Elalszik rendben, de 2-3 óra múlva felébred, és nagyon nehezen, van, hogy 1 óra múlva alszik el újra, az éjszaka közepén. Ez teljesen kikészít engem is és a páromat is! Minden este próbálom elmagyarázni neki, hogy aludjon, de nem használ. Tudsz valamit segíteni, mert teljsen tanácstalan vagyok!
köszi

Előzmény: Regős Judit (224)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.22 0 0 224
Kedves Szupics!

Azt gondolom, hogy sokkal nagyobb traumákat is viszonylag egészséges lélekkel eltudnak viselni a kisgyerekek, mint azt, hogy tápszerrel táplálják őket. A gyerekek nagyon szívosak és alkakmmazkodóak. Azonban, nekem erőteljesen az a véleményem, hogy a gyereknek az első 3 évben alanyi jogon jár az anya közelsége. Az első évben, tanulja meg, érzi meg azt, hogy ő mennyire értékes ebben a világban. Ezt pedíg a legjobban az anyai-apai szeretet biztosítja a számára. A szoptatás , ahogy már írtam nemcsak a táplálkozásról szól, hanem a baba elemi szeretet és bújás ígényét biztosítja. Ha te úgy érzed, hogy cumisüvegből táplálva is ugyanazt a biztonságot meg tudod adni a babának, amire szüksége van, semmi baja nem lesz a baba lelkének és szellemének. Azért azt jó, ha tudod, hogy az első 3 év meghatározó lesz a kislányod életében, ami bizonyosan nagyon hosszú, legalább 80-90 év lesz. Ez a 3 év adhatja neki azt a biztos magot amihez mindíg vissza tud majd nyúlni, akkor is, ha te már nem leszel!

Előzmény: szupics (223)
szupics Creative Commons License 2004.03.18 0 0 223
Kedves Judit!

Bevalva az igazságot, nekem még mindíg nem esik jól a szoptatás. Luca sem hízik igazán. 4 hónapos és 5 és fél kiló. Ezért konzultáltam a gyerekorvossal és az ő beleegyezésével áprilistól befejezem a szoptatást. Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy konkrétan tudsz-e arról, hogy milyen hátrányt okozhat ez Lucának, lelki és szellemi értelemben.
köszönöm

Regős Judit Creative Commons License 2004.03.12 0 0 222
Hahó Lányok!

Azt hiszem itt most egy kicsit mindenki a saját véleményét akarja a másik torkán lenyomni. Én biztos, hogy nem fogom ezt tenni. Szerintem mindenki úgy viseli a terhességét, és úgy nevezi a Magzatát, Babáját, Pocaklakóját, ahogyan kedve tartja, a lényeg, hogy elfogadja és ismerje meg őt és persze legfőképpen szeresse. Ugyanez vonatkozik a gyereknevelésre. Jó, ha valaki tud olvasni és az sem rossz, ha éppen nincs rá energiája, ereje, kedve, stb. Speciel én is ez utóbbiak közé tartozom, de nem érzem ettől sem rosszul magamat.
A reklámok és nagyon sok tv műsor engem is zavar és én is igyekszem egyre távolabb tartani magamat tőlük, főleg ahogyan nő a kislányom. Nem szeretném, hogy a fogyasztói társadalom túlontúl hamar betörjön az életünkbe. Kirekeszteni úgysem tudom, de legalább időt szeretnék nyerni, hogy felkészüljek rá, és kidolgozzak egy jó kis stratégiát a belső világunk védelmében.Ezt ajánlom neked is Kalibanga!

Előzmény: hatalmas aranyos (221)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.09 0 0 221
Bocsi, én egy szóval sem állítottam, hogy Te nem fogsz olvasni! Agresszív vagy egy picikét.
Előzmény: karamma (218)
karamma Creative Commons License 2004.03.09 0 0 220
a Juditnak szolo babahazas valaszomban akkora smiley-k vannak, hogy nagy muveszet nem eszrevenni:) amugy a gyermek a mehemben fejlodik, a hasambam a kaja landol:) a pocak, babuci, teci, cici vonulattal nem igazan tudok azonosulni:(

gyermeknevelest pedig szerintem senki nem akarta doktorival elintezni, egyszeruen arra celoztam, hogy baba mellett is lehet olvasni.

de miert kertel bocsanatot?

Előzmény: kalibanga (219)
kalibanga Creative Commons License 2004.03.09 0 0 219
Szerintem a baba házát Judit nem rád értette, hanem a hozzád tartozó részre a pocakodra, amiben növekszik a baba. Lehet, hogy később a párod megy gyesre és titeket a nagypátok nevelt (ha jól értettem), de most akkor is benned fejlődik a baba. Bocs!
Amúgy meg sok sikert az olvasáshoz,valamint szerintem ahogy a könyveket sem lehet számszerűsíteni, úgy a gyereknevelést sem lehet azzal elintézni, hogy mellette hány doktorit szerzett az illető. Ennyit erről.
Előzmény: karamma (218)
karamma Creative Commons License 2004.03.09 0 0 218
ki itelkezik? te elmondtad, hogy szerinted en miert nem fogok olvasni, en elmondtam, hogy szerintem miert igen. te mondtad magadrol, hogy bena vagy, vagy idiota, de hatterbe szorult nalad a kultura. amugy tudva amit irtal akkor van par kerdesem: minek koltesz annyit konyvre, ha nem olvasol? miert a darabszamot es az osszeget tartod fontosnak kozolni konyvekrol beszelve? 10.000et el lehet kolteni Vavyan Fable-re is, es a Julia sorozat darabszama is eleri a 4800at:)

nekem sajna ennyi penzem nincs, inkabb antikvariumba jarok, ott olcsobban is ki tudunk jonni.

Előzmény: hatalmas aranyos (217)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.09 0 0 217
Hát elég könnyen ítéletet mondasz olyanok felett, akiket nem ismersz.
Ahhoz képest, hogy nem tartom fontosnak állítólag az olvasást, elég szép, 4800 fölötti könyvtáram van /mármint kötet számot tekintve/ és havonta minimum 10.000-et költök könyvekre.
Érthetetlen, miért. Szerinted?
Előzmény: karamma (216)
karamma Creative Commons License 2004.03.09 0 0 216
apam 3 gyereket pelenkazott es mellette diplomazott tobbszor is, azota is kutat, konyvet ir, olvas, eload, stb, pedig a gyerekszam csak noni fog egy unokaval:) indittatas kerdese. szerintem. nem bena vagy, csak nem tartod fontosnak az olvasast.
Előzmény: hatalmas aranyos (215)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.09 0 0 215
Hát nekem 2 6 évesem és 1 4 évesem van, és könyvet olvasni csak akkor tudtam nyugodtan az elmúlt 6 év alatt, amikor a kórházban feküdtem.
Pedig isten bizony, lenne rá igényem, mint ahogy lenne igényem a színházra is és néha tánclni is elmennék.
Fene tudja, béna vagyok vagy idióta, mindig ezek kerülnek háttérbe, ha a srácaimmal van valami.
Előzmény: karamma (214)
karamma Creative Commons License 2004.03.09 0 0 214
es aztan miert leszel ram kivancsi, hogy olvasok-e klasszikusokat?:) ne aggodj, ha eddig megtettem, eztan is fogom, ha eddig nem tettem, a gyerek miatt nem szokom majd ra:)

amugy miert hiszi mindenki azt, hogy a gyerekneveles a no keresztje? nalunk pl. most ugy nez ki, hogy lehet, hogy a parom marad otthon, de ha megis en, akkor is erosen reszt akar venni a babazasban. szoval nem hinnem, hogy annyira rossz lesz nekem.

Előzmény: kalibanga (212)
karamma Creative Commons License 2004.03.09 0 0 213
Judit draga,
felreertettel:) totalisan nem erdekel, hogy hany kilo es centi vagyok, amig NORMALIS a dolog. merthogy mindenki racsodalkozik. de ha szerinted nem ciki, akkor jo:) (amugy nem vagyok a baba háza:))
Előzmény: Regős Judit (211)
kalibanga Creative Commons License 2004.03.08 0 0 212
Látom nem egyedül nézem a tévét, bár szerintem is egy kicsit sokat ülök előtte. Bár az az igazság, hogy kiváncsi leszek Karammára, ahogy pár hónapos síró gyerekével klasszikusokat olvas. Bár én kívánom neki! Egyébként a sőr reklámok engem is felhábotítanak. Úgy állítják, be mintha a sőr ivás lenne az ember legnagyobb kielégülése, Bocs a férfiaké. Aztán meg jönnek az anonimalkoholisták. Ha már Tv és tanács és életvezetés, a Dr. Csernust szoktátok nézni? POnt most volt benne egy internet függő nő, ezzel kapcsolatban jutott az eszmbe, hogy lehet, hogy én Tévé függő vagyok? Bár most büszke vagyok magamra, mert VAlóvilág helyet internetezek. Jaj, csak nehogy átfüggjek erre!
Előzmény: hatalmas aranyos (206)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.08 0 0 211
Bocs, de előszőr lélekbúvár válaszom következik. Szerintem tedd félre a centit és a mérleget egy rövid időre. Legalább is próbáld meg ne minden nap mérni magad, mert az pszichésen biztos, hogy nem tesz jót. Engedd, hogy nőjjön a baba háza! Különben az teljesen normális hogy, bár a kilóid nem növekednek, de a hastérfogatod, már nagyon korán. Ez azért van, mert a beleid kezdenek átrendeződni, helyet csinálnak a méh növekedésének. Ezért különösebb karfiol evés nélkül is majd kétszeresére duzzadhatnak. Ez általában estére szokott bekövetkezni, aztán reggelre lemegy. Ezen kívül beindulnak a hormonok is, és az ember elkezd a bizonyos helyeken (fenék, derék, cici) kikerekedni. Ez kinél-kinél eltérő lehet. Ez a kerekedés nincs egyenes arányban azzal, hogy mennyit eszel. Jó, nyilván, ha valaki nagyon sokat eszik, jobban kerekedik!
Jujj, remélem nem ilyesztettelek meg! Ha igen, gondolj arra, hogy ezek a kilók a szoptatással és némi testedzéssel észre vétlenül fognak majd leolvadni rólad. Ez tapasztalat is!
Előzmény: karamma (208)
karamma Creative Commons License 2004.03.07 0 0 210
nem hinnem, mert semmi bajom a szelekkel, es en mindig ugyanazt eszem:( amugy van olyan, hogy valami ennyi napon at felfujja az embert?
Előzmény: Törpagyú (209)
Törpagyú Creative Commons License 2004.03.07 0 0 209
Nem ettél valami olyasmit, ami felfúj? Én amikor terhes voltam aaz ikrekjkel, egyik alkalommal bevágtam efgy egész hatalmas fej karfiolt. Ennek borzasztó hatása volt, egyrészt szabályosan felfújódtam mint egy tehén, másrészt csak nyitott ablaknál tudtunk meglenni 2 napig. Igaz, akkor nem volt gond, lévén júniusban történt.
Vagy már a szelek sem a régiek? Ványadt bácsi után szabadon...
Előzmény: karamma (208)
karamma Creative Commons License 2004.03.07 0 0 208
ha mar igy oldodtunk/tam lenne egy kerdesem, Judit, vagy akinek tippje van. az elmult 3-4 napban a haskormeretem 90 cm-rol hirtelen megugrott 104 cm-re. viszont mindenhol azt hallom, hogy csak kesobb kezd el latszani (lassan a 9. hetbe erek). most akkor azert tagul, mert regen voltam nagyon kover, es konnyebben tud "mozdulni" a borom, vagy azert, mert alien van a hasamban? nem merem mondani senkinek, mert mind azt mondja, hogy ez egyszeruen nem lehetseges, en meg egyre jobban szegyellem es el vagyok keseredve:( ja, kilot is megmertem, hatha hiztam, de az teljesen stagnal. hogy nohettem ilyen balnara par nap alatt???
karamma Creative Commons License 2004.03.07 0 0 207
:) elso okos mondatod napok ota!;)
Előzmény: hatalmas aranyos (206)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.07 0 0 206
Röstellem magam. El is dobom a nick-nevemet és átmegyek törpagyúba!
Előzmény: karamma (205)
karamma Creative Commons License 2004.03.07 0 0 205
hihetetlen, hogy tudsz igy elni!?! es az sem zavar, ha nem a gyerekednek a legfeherebb az inge az osztalyban, es a tanitoneni nem ismeri meg a ferjedet a szuloi ertekezleten?? fujj:)
Előzmény: hatalmas aranyos (204)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.07 0 0 204
Sajnos, és a lengőbordáim is mind megvannak, és az orrom se műttettem meg, és az epilálást sose próbáltam.
Fúj, de igénytelen vagyok!
Mit csináljak, ha én a műdolgokat /műtej, műanyag, műfütyküs/ nem csípem!?
Előzmény: karamma (203)
karamma Creative Commons License 2004.03.06 0 0 203
micsoda igenytelen noszemely vagy:)
Előzmény: hatalmas aranyos (202)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.06 0 0 202
Lebuktam, hogy milyen kevés reklámot nézek!!!
Előzmény: karamma (201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!