Keresés

Részletes keresés

BJani Creative Commons License 2007.05.08 0 0 184
easybus?
Előzmény: tothocska1 (183)
tothocska1 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 183

Sziasztok!

 

2007.05.12-én utazom harmadmagammal a Wizzair-rel Londonba és 13-án jövünk vissza. A gép Luton Airport- on landol. Tud valaki tanácsot adni, hogy jutunk be legolcsóbban és leggyorsabban Londonba? Jelenleg a National Rail tűnik a befutónak, cca. 35 perc alatt bent van kb. 43 Fontért hármunknak. 

  Köszi

V.Gy. Creative Commons License 2007.03.26 0 0 182
Nemtom, mennyit kérhet egy + buszfordulóért a BARt vagy a Celebi vagy mi (kérdezzük meg VAG-ot!), de vajon nem érné meg a Wizz-nek kivitetni az elsőbbségeseket egy kanyarral előbb, az anyázás elkerülése (és a vállaltak teljesítése) céljából? (bár, igaz, a buszos helyeken nem is garantálják az elsőbbségi gépre-, csak a buszrajuttatást :-/ )
Előzmény: Utas2 (181)
Utas2 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 181

kedvenc példám egy easyjetes beszállítás megtekintése volt még tavaly.

 

Ha jól emléxem, 4 csoportba sorolták az utasokat. Az A, B és C csoportosokat - szépen sorrendben, ahogy illik - egymás után szólították, majd beszállhattak - ugyanazon buszba, amely jól megtelt.

Ezután a C csoportból a fennmaradó néhány embert, meg a D csoportba sorolt pár embert szólították, akik kényelmesen felkászálódtak és beszálltak a másik, alig telt buszba.

Az első busz meg addig - a "priority" boardingosokkal teletömve - szépen ott várakozott, majd a két busz végül egymás után indult el. Hiába, rend a lelke mindennek..... vagy valami hasonló...  

Előzmény: V.Gy. (180)
V.Gy. Creative Commons License 2007.03.26 0 0 180
Itt több esélyed van: Wizzair-airbus A320

Egyébként a buszozásos gépreszállításnál (pl. Ferihegy) sajnos nem túl sokat ér a megvásárolt elsőbbség, mert nem visznek ki külön busszal a géphez.
Előzmény: kesanya76 (179)
kesanya76 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 179

Sziasztok!

 

Lehet, hogy tök felesleges ökörséget csináltunk, amikor elsőbbségi beszállást is fizettünk a repjegyünk mellé?

 

Azt olvasom most itt-ott, hogy lehetetlen érvényesíteni a jogainkat... :O

Két felnőtt + egy 7 éves megyünk júniusban, és most bosszant a dolog, bár nem azon a 4.000,- Ft-on fog múlni a nyaralásunk... Szeretnénk nem lökdösődve, tülekedve kezdeni az egész nyaralás projektet! ;)

 

Van esetleg valakinek tapasztalata mostanában erről?

Előre is köszi, Kesanya

carby303 Creative Commons License 2006.09.10 0 0 178
szept 12-en london lutonba erkezo esti jaratrol autoval be tudunk vinni olcson a centralba. ha erdekel irj: kezike@freemail.hu
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 177

Kétszázezer ingyen repülőjegy a Wizz Airtől

 

Wizz Air kétszázezer ingyen repülőjegy felajánlásával indítja el új, csupán néhány napig tartó promócióját, ami a diszkont légitársaság téli menetrendjének összes, jelenleg elérhető útvonalára vonatkozik.

 

A kiadott közlemény szerint a társaság az egy évvel korábbi időszakhoz képest mintegy 30 százalékkal növeli kapacitását és 19 új úticéllal bővíti útvonalhálózatát idén télen. Az akciósan foglalható járatok között vannak olyan célállomás-újdonságok is, mint Bukarest, Marosvásárhely és Arad. Az ajánlat - amelyben az adókat és az illetékeket azért még ki kell fizetni - mától szeptember 4-ig él.

Utas2 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 176

Vélemény a Skytraxról:

 

Wizz Air - by John Little
3 August 2006

I will never book with Wizzair again. Each time I have booked with them the flight itinerary has changed by a day. First time Katowice to Liverpool on a Sunday, not even told the flight had changed to the following day and only found out when re-confirming the booking details so had to cancel as I had to be at work the day after. Second time Luton to Zagreb return - the outbound flight changed by 24 hours (at least I got email notification of the change on this one). Had to cancel outbound flight as I was due to catch an onward flight from Zagreb later the same day. Third time unlucky was Luton to Ljubljana return and although the flight had changed I never got an email till several weeks after the change and by which time I had to cancel the return flight due to the outward flight being moved so far - again by 24 hours. Wizzair are unreliable with their flights and short notice timetable changes you aren't guaranteed to get the flight on the day you book it for and as a result I will never book with these again and would advise others not to do so either.

 

Mióta jár is egyébként a wizz Zágrábba és Ljubljanába? Asszem, nem régóta.

NLQ Creative Commons License 2006.08.26 0 0 175
Előzmény: twiaj (173)
Zegzug Creative Commons License 2006.07.29 0 0 174
Múlt héten mentem Amsterdamba kora reggel Sky Europe-pal oda, és késő délután Wizzair-rel haza. Mind a két járat teljesen pontosan indult!
Korábban már utaztam egyszer Sky Europe-pal és 3x Wizzairrel, de egyiknél sem volt 1 óránál nagyobb késés, ami szerintem teljesen megfelelő.
twiaj Creative Commons License 2006.07.14 0 0 173

wizzair sucks

 

a tegnapelőtti malmöi járat szerda 00:05 helyett péntek 03:39-kor landolt Ferihegyen....

 

28 óra KÉSÉS, mert ez persze nem járattörlés, hogy nehogy a 250 EUR-t ki kelljen fizetni a rohadékoknak, így kiszúrják a szemed egy 40 EUR-os kajavoucherrel, azt' nyomasd a lazacos szendvicset hülye utas... grrrrrrr....

 

 

Tényleg hol a határa a KÉSÉS-nek és a TÖRLÉSNEK???? Na majd áttanulmányozom a vonatkozó jogszabályokat...., mert az ÁSZF-ükből nem derült ki.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 172

Igazából az a baj, hogy itt egy picit többen is szereptévesztésben vannak :-)

 

A kedves utast iszonyatosan nem érdekli, hogy kit milyen földi személyzet szolgál ki, ki hol tölti a gépet, miért ment az üzbegisztáni járat Fokvárosba. Megvett egy szolgáltatást (aminek ára az esetek döntö többségében össze sem hasonlítható az itt említett BKV meg MÁV jegyárakkal), és ezért jogosan háborodik fel, ha 12 órát dekkol a repülőtéren.

 

Tényleg nagyon irónikus visszaszólogatni, de gyanítom, ha valamelyik nagyokos került volna hasonló helyzetben, már minden létező fórumra felpostolta volna a problémáját.

 

Amit itt lejebb lehet olvasni Coke Girl esete kapcsán, az a másiknak a totális lenézése.

 

Én pl. nem vagyok hajlandó felszállni a MÁV-ra, mert az összehányt kocsik, a klíma nélkül közlekedő intercityk még akkor sem érik meg, ha olcsóbb lenne, mint autóval. Ez mindenkinek szuvenír joga :-), felesleges ezért a másikat leszólni.

Előzmény: TBK001 (171)
TBK001 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 171

Mi június 18-án repültünk Wizz Air járattal Burgaszba, majd 25-én vissza Budapestre.

Teljesen meg voltunk elégedve a pontosságukkal, precizitásukkal, mivel a gépek percre pontosan indultak-érkeztek.

A személyzet nagyon kedves, segítőkész volt.

Nagyon meg voltunk elégedve mindennel! Még akkor is, ha valaki esetleg ezzel nem ért egyet!!!

Ha legközelebb is lehetne választani, akkor is bátran válallnánk Velük az utat!!!

kka Creative Commons License 2006.06.28 0 0 170
Igen, sajnos itt nagyon kell figyelni arra, hogy inkább 30 perccel előbb mint 5 perccel később. A Wizzair szinte mindegyik úticélnál távoli repülőtereket választ (- akárcsak pl. a Ryanair), és ha összeadom a transzfereket, időt stb., akkor néha olcsóbban is kijöhet akár még egy állami légitársasággal is.  
Előzmény: pal.o (165)
vélemény Creative Commons License 2006.06.27 0 0 169

Érdemes még a járat foglalása ELŐTT tanyulmányozni a feltételeket, körülményket és ezek ismeretében foglalni.

Én HAZAFELÉ sosem utazom olyan reptérről,amelyik nagyon messze van a várostól- BVA nagyon messze van-és csak a járathoz igazodó busszal közelíthető meg.

 Ha végigolvastad volna ezt a topicot ill a másikat, a Low Cost-ot, olvashattál volna ugyanilyen eseteket és tanulhattál volna más kárán.

Utas2 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 168
Bizony..... a topictárs esete a nagy rácsodálkozás....
Előzmény: jeankis (166)
Lord Sage Creative Commons License 2006.06.26 0 0 167
már ne haragudj, de mi köze van a Wizz-nek ahhoz, hogy ti késtek? Van jegyed a foci VB döntőjére, de nem mész el, csak egy nappal később és reklamálnál?
Előzmény: pal.o (165)
jeankis Creative Commons License 2006.06.26 0 0 166

Szerény véleményem szerint nem a Wizzair tehet arról, hogy ti lekéstétek a buszt, és szerintem legközelebb számítsatok a kijutásra még 20 percet és nem lesz gond vele ...

 

 

pal.o Creative Commons License 2006.06.26 0 0 165
Ez itt a reklám helye

VAN KÉT JUTÁNYOS ÁRON ÁTADÓ PÁRIZS-BEAUVAIS BUSZJEGYEM!!


Wizzairre foglaltunk helyet Párizsból Budapestre (azt nem is ragozom, hogy a repülőjegy ugyan 59 euró/fő, de a különböző sallangokkal már eléri a százat..).
A reptér ahonnan a gépek indulnak, Párizs-Beauvais reptere. Ez 85 km-re van a várostól. A neten figyelmeztetést találtunk, hogy célszerű az erre az útra szóló buszjegyet is interneten megvásárolni, mert csak ebben az esetben van biztosan ülőhelyünk. Megfogadva a tanácsot, ezt a jegyet is lekötöttük, fejenként 14 euróért. A honlapon, ill. a kinyomtatott infon az szerepel, hogy a busz gép indulása előtt 195 perccel indul. Nincs menetrend rajta, nincs óra perc, csak visszaszámolás. Sajnos az egyik párizsi buszra 20 percet várakoztunk, és így nem 195, hanem kb. 170 perccel a gép indulása előtt értünk a parkolóba, ahol a busznak már csak hűlt helyét találtuk… Kiderült, hogy ez volt az egyetlen időpont, amikor busz megy a járathoz, a következő busz indulási időpontja 105 perc múlva lesz.. A jelenlévő „kedves” eligazító egy taxihoz kisért minket, ahol kiderült, hogy kb. 135 euróért (a repülőjegy másfélszerese) hajlandó elvinni minket Beauvais-ba. (Szép hosszan várakoztak a taxik, gondolom nem mi voltunk asz egyetlenek, akik szívtak..)
A reptérre megérkezve, megpróbáltuk az előre megvásárolt buszjegyünket visszaváltani (legalább bukjunk kevesebbet), de közölték, hogy az nem megy, mert ez nem jegy, hanem internetes fizetési igazolás. És egyébként is bármikor felhasználhatjuk..

DE MI NEM SZERETNÉNK SOHA TÖBBET, SEM PÁRIZSBA, SEM MÁSHOVÁ A WIZZAIRREL REPÜLNI !!!

vesevedo Creative Commons License 2006.06.19 0 0 164
Sziasztok,

 

azt szeretném kérni hogy ha valakinek van tapasztalata a Jet2 társasággal az ossza meg velem és a többiekkel is! Főleg ilyesmi érdekelne h előfordul-e olyan mint a múltkor a Wizz-nél, hogy 12 órával eltolták az indulást. Szóval mennyire megbízható, pontos társaság?.

 

Tudom h ez nem kifejezetten egy ilyen tapasztalatmegosztós topic, ha van a kérdésemhez jobban illő topic, irányítsatok át nyugodtan!

 

Előre is köszi a segítséget!

 

üdv

 

vv

ICPX Creative Commons License 2006.01.25 0 0 163

AllaH!

 Oly kerdesem lenn, hogy marc vegen megyunki Torokorszagba es szeretnenk atnezni gruziaba is. Gruziabol vagy szomszedos orszagokbol - ami nincsmesze- repulovel/ es vonaton/ hogy lehetn visszajutni Bpre, mily ekondiciokkal?

 Fapados legitarsasagok elonyben!

fakéz Creative Commons License 2006.01.23 0 0 162
Luton nem egy Abertis nevű spanyol befektető cégé?
Előzmény: Retailer_ (158)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 161

persze egyetertunk,  az arakat a piac szabja meg, de nem a legitarsasag.

Szoval egyes helyeken lehet valakinek jobb ara.

Előzmény: Retailer_ (160)
Retailer_ Creative Commons License 2006.01.23 0 0 160
Akkor tehát a dolog lényegében egyetértünk.
Azért irtam ezt a példát, hogy a kevésbé járatos emberkék is megértsék.
Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 159
A gondolat menet jo csak, az a kulombseg hogy ez egy "Public Utility" nem egy magan garazs, a masik baj a versenyhivatal, se az EU, se nem Nagy Britania ezt nem engedi. Nagyon keves orszag van ahol ez igy megy, altalaban az is 3. vilagi. Viszont az lehet hogy az Easyjet jobb arat alkudot ki, tobb jarat, stb..
Előzmény: Retailer_ (158)
Retailer_ Creative Commons License 2006.01.23 0 0 158
Az illeték-vitához néhány apróság:
A lutoni repülőtér egy Budaörs szintű apró kis sport és kisgépes repülés kiszolgálására való repülőtér volt. Beton kifutópálya is azután épült, hogy London milliárdosai itt állomásoztatták a BusinessJet-eket. Amikor az EasyJet kitalálta, hogy itt hozza létre a bázisát, akkor saját tőkéből kezdte el fejleszteni a repülőteret. Egyértelmű, hogy magától kevesebb illetéket fog "Kérni" mint az "idegenektől". Képzeled el azt, hogy te épitenél egy garázst a házad mellé, de akkora lenne, hogy 4 autó elfér benne. Te ingyen parkolsz itt, lévén a saját garázsod, csak pl. a villanyszámlát fizeted ki. De ha odamenne hozzád 3 ember, hogy úgyis van itt hely, engedd meg, hogy itt parkoljanak, akkor tőlük már pénzt kérnél ezért.
Igy van ezzel az EasyJet is. Ha velük utazol a saját gépükön a saját repülőterükre, akkor csak kb az önköltségi árat kérik - valami általány formájában, hiszen a hasznot akkor hoztad, amikor megvetted a repjegyet. Az idegen társaságoktól viszont teljes árat haszonnal együtt, mivel azért épitették a repülőteret, hogy keressenek vele.
sz Creative Commons License 2005.12.19 0 0 157
részletezi a wizz is (foglalás végén), pl.:

A vásárlásra vonatkozó repülőtéri adók
és illetékek részletezése

Odaút :
2330.00 HUF Passenger Service Charge
890.00 HUF Security Tax
1260.00 HUF Insurance and Facility Charge
2930.00 HUF Fuel Surcharge

7410.00 HUF Összes adó
Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 156
van egy ismerosom aki a Wizz-nel van az azt mondja hogy az illeteken keresnek fuel surcharge stb. Nem tudom ebbol mi igaz persze de ha az illeteket nezzuk akkor van benne racio, erdekes lenne ha az illeteket reszleteznek mint pl. a nem low cost-oknal
Lord Sage Creative Commons License 2005.12.19 0 0 155
most mondjam, hogy meglepő eredmény? :)
Előzmény: drumlin (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!