Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1168
Miért dobálnának meg? Egy soványnak nem egy kövér tudja a legjobb tanácsokat adni? :-)))

Egyébként ez a bevitel-ürítés azaz az anyagcsere gyakorisága nem is annyira hülyeség. Végül is az emberi szervezet olyasmi deréktől lefele mint egy csatornarendszer, ha nem dugul el rendben van, de ha állandóan pumpálni kell meg egyebek, akkor zavaró nem? Szóval akár beszélhetünk a szarról is, sokaknak okoz problémát - és most hogy így említve volt, ha jól emlékszem, a szomszéd család (ahol régebben laktam) minden tagja megrögzött székrekedéses volt, és MIND soványak voltak... vagyis itt is lehet valami összefüggés, de ezek szerint egyáltalán nem áll egyenes arányban az ürítés gyakorisága és a bevitt anyag mennyisége.

Előzmény: Törölt nick (1167)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1167
kicsi kedvesem, elég, ha nekem elmondod, ne ijesztgesd a topicot ;-)))))

mellesleg csak benéztem ide, már megyek is, én ugyanis túlsúlyos vagyok, szóval mindjárt megdobálnak a topiclakók :-)))))

Előzmény: Fafara (1165)
zocsi Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1166
Ezt a vörösboros dolgot kipróbálom! :)
Fafara Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1165
meséljek? :) egyik kedvenc témám ;)
Előzmény: csotrog (1164)
csotrog Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1164
Az jó!
Na de mennyit, milyen szagút, állagút, milyen gyakran... 8-)
Tudom, a szarról mindenkivel jól el lehet beszélgetni - vicc, vagy sem...

A kereszlányom volt 30 éves koráig abszolút gebe - hetente egyszer robbantották ki belőle...
Rendbehozták az emésztését, azóta normál alakú...

Előzmény: Fafara (1163)
Fafara Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1163
eszünk, 'oszt jókat sz.runk :)
bocs :)
Előzmény: csotrog (1162)
csotrog Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1162
Sokban belejátszik az anyagcsere (pl. a pajzsmirigy működése) - igaz.
Az emésztésetekkel - napi széklet, stb ... hogy álltok gebécskék?
A felszívódás, emésztés milyensége is beleszólhat a testsúlyba. (gyomorsav mennyisége, epe, hasnyálmirigy, bélműködés stb...)
Ezek rendben?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1161
Azt olvastam, hogy a napi MINIMUM 3 tojás fogyasztása elősegíti a táplálékok teljes, illetve legoptimálisabb felszívódását. Azonkívül a védő-koleszterint is növeli.

Mondjuk ahhoz képest, hogy évtizedek óta óvnak mindenkit a tojástól... én imádtam és imádom a tojást, nekem a rántotta 4 tojásnál kezdődik, és jó alacsony a koleszterinszintem, hálistennek soha nem vettem be ezt a tojás maszlagot, meg hogy a penót meg a paradicsom rákkeltő meg ilyesmi rémtörténeteket... én annyit és akkor eszem amennyit kívánok - igaz nem vagyok sovány egyáltalán... de ha valaki éppenséggel hízni akar - javaslom még az étkezések előtti kis pohár vörösbor fogyasztását is, savat csinál, illetve étvágyat.

zocsi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1160
Akkor valszleg én is annak számítok. 165/57
Fafara Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1159
ha az anyagcseréd gyors, olyan mindegy mennyit eszel
sajnos alkatilag én is vékony vagyok (164/47), gyors anyagcserével
remek...
zocsi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1158
Ja, a fekvőtámasz csak azért kell, hogy beinduljon a tested nappali vérallátásának ritmusa. Nálam vannak olyan reggelek, hogy ez fél óra alatt indul be. Ami nem túl jó! Viszont azt tapasztaltam, hogy a hidegvizes arcmosás + fekvőtámasz + hideg levegő (az erkélyen állva) olyan hatással van rám, hogy éhes leszek.
1ébbként van már valami eredmény?
zocsi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 1157
Mi taszít a kondizásban? Az, hogy soványan kell megjelenned a kigyúrt "vadállatok" között? Ez nem így van. Tapasztalataim alapján (...persze ahhoz igényes, jól szituált helyre kell járnod, de nem kell a legmenőbbnek lennie...) ha látják, hogy kezdő vagy és rádfér, akkor készségesen segítenek mindenben. A lényeg ha már lent vagy és nem tudsz valamit, akkor merjél bátran kérdezni a haladóktól. Hidd el segíteni fognak. Még annyit jegyeznék meg, ha belevágsz mindenképpen keress valakit magad mellé, akivel együtt csinálod. Az a legjobb, ha egy olyan haverod mellé csapódsz, aki már régebb óta edz. Ő tud segíteni és vigyázni rád!
A sportokkal kapcsolatban csak annyi, hogy amiket felsoroltatok (szertorna, túrázás, küzdősport) szerintem egyáltalán nem vastagít, pont az ellenkezője. Szálkásan izmosít. Ezek álltalában az általános erőnlétedet és kondíciódat növelik hosszú távra. Ezt úgy értem, hogy erősödik pl. a szíved és jobban bírod az eröltetett menetet. A kondizással (főleg táplálék kiegészítőkkel) elérhető viszonylag hamar (néhány hónap) a látványos hízás izomra. Vigyázni kell azonban mert bizonyos szerek megtévesztőek lehetnek. Pl. creatin (a sejtek vízfelvételét segíti elő) használatától izmosodsz ugyan, de kicsit fel is "fújja" az izmaid. Ettől leszel az a manapság divatos diszkóan kigyúrt izomagy megjelenésű fazon, mely mögött nem áll igazi izom. Ha abbahagyod a creatin használatát, rögtön leengedsz. Persze, ha mondjuk kombinálod a creatint plusz fehérje bevitellel, akkor szép eredményt lehet elérni viszonylag gyorsan. Ez tartósabb is. Hát egyenlőre ennyi.
Előzmény: Paul de Man (1156)
Paul de Man Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1156
Zocsi, egyetértek abban, hogy rossz az életritmusom, ezért van ez az egész. A reggeli fekvőtámaszozást, egye fene, kipróbálom, hátha nem kívánkozik vissza a rántotta. Vagy annál inkább? :)

Viszont a sportolás mindenek fölött való üdvözítő erejéről nem vagyok meggyőződve, évekkel ezelőtt belebonyolódtam a küzdősportokba, de a kemény edzések eredménye csak az volt, hogy tovább szálkásodtam/szíjasodtam, de kilóra nem lettem több. Azonkívül éveken át vadul túráztam, de a testmozgás + jó levegő recept is hasonló eredménnyel járt.

Igaz, az utóbbi években ezeket mind elhanyagoltam, s el is tunyultam kicsit. Már nem vagyok szíjas, csak szimplán gizda. Különben irodai munkát végzek, fordítok, verem a billentyűzetet, miegyéb, ha már kérdezted, késő estig néha.

Talán a konditeremmel más lenne a helyzet, főleg jóféle porokkal megtámogatva. De az meg -- jóslatoddal ellentétben -- kicsit taszít, tudja a franc. Meg kell találnom a nekem valót, igazad lehet.

Előzmény: zocsi (1152)
petike23 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1155
van a konyhaasztal topicban egy hizokura altopic..
Kuksibonyok Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1154
Ti vagytok az én megmentőim!
10, vagy 11 éves lehettem ,mikor a szüleim elvittek orvoshoz, mert komolyan úgy néztem ki, mint egy etióp menekült. VAgyis csontsovány.
Most sem vagyok sokkal vastagabb. 168 cm és csak 48 kg. A nyarakat utálom a legjobban, mert kevés a ruha rajtunk és nem takarják el ronda soványságomat... No de majd gyakran ellátogatok erre a topicra, hátha segít vmi ötlet.
A sportolás nem jött be, versenyszerűen szertornáztam, ahol kemény edzések is voltak, de nem voltam utána éhes... Később pedig lovagoltam. (néha még ma is)
Szóval várom a segítő ötleteket. :))
Üdv mindenkinek!
nextdoor Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1153
Azt ígérik ezek a szerkezetek, hogy a zsírszövetekt bontják, azonban arról nem szól a fáma, hogy az hová, hogyan távozik, mi kerül a helyére
Fogyni életmódváltással lehet szerintem: optimalizálni az étkezési szokásokat és a mozgást
Előzmény: miklos1234 (1151)
zocsi Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1152
Én is hasonló problémával szenvedek, de mára már annyira nem zavar, mert fokozatosan elkezdtem "hízni". Bár én még csak 18 vagyok és nem vagyok egy nagy darab ember, azért nem vagyok elkeseredve.
Nem tudom, hogy nálad mit jelent az, hogy sok a meló nem tudok sportolni, de kategórikusan kijelentem, hogy ez ROSSZ hozzáállás. Ha nem vagyok indiszkrét mivel foglalkozol? Egyébbként hidd el a sport olyan, mint a káros szenvedélyek (cigi...stb) csak ez pozitív irányba hat. Ha megtalálod a Neked valót hamarosan azon veszed magad, hogy nem bírsz létezni mozgás nélkül. Régebben jártam konditerembe is (manapság lusta vagyok elkezdeni, dehát ezt teszi az egy év kihagyás) és méltán ki merem jelenteni, hogy amíg csináltam szinte már vártam a következő alkalmat. Nagyon jó érzés volt, hogy amíg edzettem nem járt a fejem a problémáim körül és a belső feszkót is királyul levezette. Emléxem volt olyan, hogy nagyon felbosszantottak és ahelyett, hogy törtem zúztam vagy megsértettem volna valakit egyszerűen lementem gyúrni és vidáman mentem haza. Hozzá kell persze szokni (kb. egy hét heti 3-4 alkalom mellett) a fizikai fáradsághoz, de ha jól dolgoztál a fitness teremben meglátod a szellemi is jobban fog menni. Az egész napod friss lesz és sokkal magamiztosabbá is fogsz válni amint meglátod, vagy megérzed a fejlődést. De egy valamit ne csinálj: ne nézegesd magad a tükörben állandóan, mert akkor csak rosszabb lesz!
Visszatérve a kajához. Nekem ez úgy ment, hogy mozgás előtt kaja (sok folyadékkal) fél óra múlva sport, és mire hazaértem már kopogott a szemem az éhségtől. Ha nagyokat eszel idővel kitágul a gyomrod és állandóan éhes leszel. Bepakolsz ebédre, de egy óra nem telik el már kívánsz valami nasit. Ha használod a táplálék-kiegészítő porokat is, akkor a hatás még gyorsabb. De csak ha mozogsz és kajázol mellé rendesen, mivel ezek a porok leginkább vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjét és egyébb fontos dolgot tartalmaznak egymásnak olyan arányban, hogy könnyítsék a felszívódást és a növekedést. De nem kell a kondizást erőltetni ha nem tetszik. (Bár mivel valamilyen szinten hiú vagy magadra, Neked tetszene szerintem. Csak akarat kérdése az egész.) Ha nem megy akkor ott az úszás, mind közül talán a legjobb sport, vagy a kerékpározás. Ha meg tényleg nincs időd, akkor a kedveseddel fél óra jogging vacsora után.
Arra, hogy nem bírsz reggel enni pedig csak annyit mondok, hogy azért, mert rossz az életritmusod és össze van szűkülve a pocid. Nyomj le ötven fekfőtámaszt miután megmosakodtál, állj ki az erkéjre és szívj egy kis frisslevegőt. Ha ez megvolt, akkor már jöhet a négytojásos rántotta reggelire. Szerintem a legfontosabb, hogy sok húst, gyümölcsöt (főleg mivel nyár van vagy mi :) és tejterméket (sajt) egyél.
Egyenlőre ennyi. Remélem hasznád veszed...
Előzmény: Paul de Man (1149)
miklos1234 Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1151
Akár TVben akár boltokban, lényeg hogy mindenütt hallani a fogyasztóövekről vagy hogy is hívják őket, lényegük hogy a hasra, vagy combra tekerve,majd a bekapcsolva, valami rezgést végezvén, fogyasztanak, erről szeretnék véleményeket hallani, érdemes e ilyet venni? hogy működik, stb. mert ha tényleg segít az emberen, akkor megéri azt az 5000FT-ot. S.O.S.
nevtelen_nulla Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1150
Nos? Van valami eredmeny?
Előzmény: Paul de Man (1149)
Paul de Man Creative Commons License 2003.07.17 0 0 1149
Csotrog,

ez már jóval szimpatikusabb, mint a zsíroskenyér, nekifutok, aztán majd beszámolok az eredményről.

A mozgásról írottakkal egyetértek, de az erősítés nem fog összejönni ezen a nyáron, tele vagyok melóval.

Előzmény: csotrog (1148)
csotrog Creative Commons License 2003.07.17 0 0 1148
Paul
Zsíroskenyér helyett délelőtt: darált dió, mogyoróféle, v.mandula, mézzel, almával v. répával, mazsolával, pár csepp citrommal....
- anno, gyerek erősítő, hizlaló nasi volt.
Próbáld ki!
Előzmény: Paul de Man (1146)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.16 0 0 1147
pedig ha tobbet mozognal, megjonne az etvagyad is tole, oke, hogy kevesled a sulyod, de azert gondolom nem a vekony alakodon torzul himbalozo rancos hajkupacokra vágysz...
Előzmény: Paul de Man (1146)
Paul de Man Creative Commons License 2003.07.16 0 0 1146
Kösz, irregular. Ébredés után úgy két óráig -- már nem du. 2-ig :) -- képtelen vagyok enni, a reggeli zsíroskenyér gondolatától meg egyenesen felfordul a gyomrom, de egy fene, olyan rövid az élet, megpróbálom. Nem lehetne inkább csokoládéval kezdeni :) Az talán menne. Vagy sörrel, az állítólag hízlal.

Apropó fitnessboltokban kapható tömegnövelő porok -- tud valaki valamilyen konkrét terméket ajánlani? S ezek szedése mellett nem kell keményen edzeni is? Szellemi munkát végzek, nem kubikos vagyok :)...

Előzmény: irregular (1145)
irregular Creative Commons License 2003.07.15 0 0 1145
Az emberi táplálék alapvetöen zsirböl,szénhidrátbol,fehérjéböl áll.Neked a zsirra,és a szénhidrátra kell koncentrálnod.Gondolom ébredés után még nem szoktál enni,pedig KELL,méghozzá zsiros kenyeret,továbbá javaslom a napi 6x étkezést,nem a degeszre zabálásra gondolok,hanem a zsir,és szénhidráttdus ételekre.És kitartás,ha régota/gondolom/tart ez az állapot,ezekkel honaprol-honapra fogsz kilokat felszedni.Javaslom még a fitnessboltokban kapható tömegnövelö porokat.
Egyenlöre ennyi.
Üdv:irregular
Előzmény: Paul de Man (1144)
Paul de Man Creative Commons License 2003.07.15 0 0 1144
Adott egy 25 éves, 175 magas fiatalember, aki halvány 64 kiló, mióta az eszét tudja. És bár makkegészséges, NAGYON szeretne felszedni legalább 10 kilót.

Hiába zabálja hülyére magát, hiába megy ki falura nagymamához, hiába szed vitaminokat, makacsul 64.

Tud valaki segíteni, tanácsot adni?

háccs Creative Commons License 2003.06.21 0 0 1143
Én is a cigis topikból vagyok, hasonló okokból; most már a pótcselekvés jellegű evés szerencsére szűnőben. Ha igen: mályvatea (DM-ben kapható, kiváló hashajtó hatású, semmi sem marad meg, ha éppen bűnbe estél). Ezenkívül állítólag jó a CM3 kapszula, igaz, hogy 10000 forint egy doboz, de elveszi az éhségérzetet (megduzzad a hasadban, bővebben: www.cm3.hu), hajrá, én is most kezdtem a fogyit, csak a vizsgaidőszak miatt kevésbé agresszíven.
jegyzőkönyv Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1142
Sziasztok!
Látom itt mindenki nagy fogyókúra szakértő. Örülök is, hogy rátok találtam, mert annak idején is, itt az indexen segítettek nekem a dohányzásról leszokni (motiváltuk egymást)
A cigiről leszoktam, de jól meghíztam és most utálom magam. Ma úgy döntöttem, hogy a jövő héttől elkezdek fogyózni. (ha a nikotinról le tudtam mondani, ez sem lehet akkora gáz)
Szóval hétfővel elkezdem. Remélem, fordulhatok ide tanácsért.
Addig is, kitartás mindenkinek! :-))
aagica Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1141
Tulajdonképpen csak azt szerettem volna tudatositani, hogy azért, mert valaki azt mondta, hogy a müzli fogyaszt, még nem kell elhinni... :)

Minden, de minden kaján ott a cimke a tápanyagösszetétellel. (Jó, a menzán nem írják rá a töltöttkáposztára, de egy tápanyagtáblázattal minden kiszámolható.)
Persze, időbe és energiába kerül ezzel foglalkozni, de semmit sem adnak ingyen, nincsennek hatásos csodamódszerek.

Előzmény: H_G (1138)
csogu Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1140
4 kg. Az tényleg nem az.

De 10-20-30-40 kg már az!!!
S megtartani a leadott súlyt nehezebb mint leadni.

Előzmény: Plébános (1135)
H_G Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1139
Mozogni lehet úgy is, hogy a zsírpárnáid csökkenjenek, úgy is, hogy izmot növelj tőle, de úgy is, hogy izomból veszíts, és úgy is, hogy semmi se történjen az alakoddal, csak jól elfáradj (tipikusan ilyen az egész nap lótó-futó, bevásárló, takarító háziasszonyok esete). A terhelés jellegétől, a pulzusszámtól és az edzések (vagy mik) időtartamától függ, melyik történik. Ha még nem tetted volna, feltétlenül olvasd el az Alakformálás topic 0. hozzászólását, ott együtt vannak a lényeges tudnivalók!
Előzmény: V63_1668 (1132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!