Keresés

Részletes keresés

Monty Creative Commons License 2000.05.17 0 0 866
Robin,
"általában 3x kell megállnom, ebből a Gellért téri a leghosszabb, de előtte rendesen fel szoktam pörgetni, hogy legyen ami 'kitart' a zöldig. "
Az pedig nem rossz. Azért kérdeztem, mert még gyakorlott túrázóknál is gyakran megfigyelhető, hogy minden bokornál megállnak, ami önmagában persze nem baj, de ennek így csekély az edzésértéke. Érdemes megtanulni inni-enni menet közben és használni a "technikai zsebkendőt", bár elismerem, hogy ez gusztustalan. :)
"Már néztem, hogy a versenyzők milyen tempóban pörgetik a pedált, de nekem nem megy annyira gyorsan, ill. fárasztó egy idő után."
Mert még nem szokott hozzá az izomzatod. Kitartás, mert ez a zsíranyagcsere edzésének egyik legjobb módja.
"Viszont jó hír, hogy ma megjegyezték, hogy fogytam."
Na látod, akkor azért mégiscsak van eredmény!
Én is fogytam egy kicsit, a Bakony 200-on, pedig nem kimondottan zsírégető tempóban haladtunk (35-ös átlag).
Előzmény: Robin (833)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.17 0 0 865
AntiTest !
En a folyekony Karnitint az Oktogonnal levo VitaminStation-ben vettem. Asszem nekik ketfele van. En a higabbat hasznalom.

Robzon kepen felbuzdulva bevettem tegnap a karnitint es folzavartam magamat a Janos-hegyre. /hetkoznap nem szoktam/

Budafok - Sasadi ut - Normafa /hegymaszas/ - Janos-hegyi kilato - Szepjuhaszne - Huvosvolgy /Anyuci bodzaszorpjenek megkostolasa/ - Moszkwa ter - Dunaparton Budafok.

2 ora volt es TOK YOOOO ! :)

Amugy ezt a maraton valto utan is megcsinaltam, csak akkor meg kerengtem egy keveset az erdoben. /akkor 50km lett, most csak 38/

Ha ettol sem tunik el a maradek pocakom, akkor jon a konyhakes :).

P.

Előzmény: AntiTest (861)
AntiTest Creative Commons License 2000.05.17 0 0 864
Pdani

???Mivan???
"A gratulációddal kekeckedni kívánsz?"
Gratuláltam...
Ez valami beugratós kérdés???
...vagy valami rossssz zapasztalat...

>:-O

Előzmény: PDani (862)
PDani Creative Commons License 2000.05.16 0 0 863
Bocs Robz!
Nem én kérdeztem tőled a bőrredő vastagságot?!?
PDani Creative Commons License 2000.05.16 0 0 862
Visszavonom, amit az L-Carnitine-nel kapcsolatban mondtam! Ma a biciklizéshez nagyon bejött!!!!! Csúcsot tekertem (Nekem legalábbis csúcsnak számít a 2 órán keresztüli tekerés és 26,3-as átlag)

AntiTest!
A gratulációddal kekeckedni kívánsz?

AntiTest Creative Commons License 2000.05.16 0 0 861
Peter28, yodamastah

Ki gyártja a folyékony L-karnitint? Melyik L-karnitin készitmény vált be?

Előzmény: Peter28 (860)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.16 0 0 860
Robzon !

Jo neha ilyan hasizmokat latni. Asszem ma mar csak L-karnitint fogok enni (inni) es folfutok a Gellert-hegyre :)

Ismered az "Anti-k/catabolic FUEL" nevu szert. A VitaminStation-ben azt mondtak, hogy hagyjam abba a sok futkosast es bringat, ha izmokat akarok novelni. En inkabb a sulyzos edzest hagynam abba, mint ezeket, de mindet szeretem csinalni. Legfobb celom a maraton. Ezt a szert ajanlottak, mert allitolag megved az aerob edzesek alatti/utani izomvesztestol. Azt is mondtak, hogy a KOKO is ezt szedi. Nem tudom mennyi ebben a mese, de azert kiprobalom...
Velemeny ?

Amugy en tok atlagos 2 nap edzes 1 nap pihano edzeseket csinalok altalaban. /mell-kar es vall-hat megosztasban/ Most kiment alolam az auto es bringaval nem lehet edzesre menni, mert ellopjak. 1-2 hetig aerob edzes lesz csak. Nekem ugyis a tovabbi fogyas a lenyeg, ugyhogy nem gond a kihagyas.

Ja, megegy fontos kerdes.
Ilyet meg nem tapasztaltam. A fiuk altalaban szerencsesek, mert nem szokott rajtuk fogyasi csik megjelenni, mint a lanyokon. Nekem megis kezd a jobb bicepszem oldalan nemi csikozas megjelenni. Egyelore csak reggel, alvas utan latszik, amikor meg tok lazak az izmaim. Attol tartok, ha tovabb fogyok /meg vagy 5 kilot szeretnek/ tok hulyen fog kinezni. Lehet ezellen tenni valamit vagy kenytelen leszek nagyobb bicepszet noveszteni, hogy kisimuljon ?
Az is erdekes, hogy centire nem valtozott a karom kerulete csak szalkasabb lett, de megis jon a csik.

Peter

Előzmény: Robzon (857)
ezoterika Creative Commons License 2000.05.16 0 0 859
Antitest! Mindenképpen jó a fogyasztó övecske, nadrágocska, mert lokálisan fogyaszt. Intenzívebb lesz a vérkeringés azon a területen és könnyebben kimosható mindenféle zsír és egyéb méreganyag. A narancsbőr kezelésére is egy módszer... eltűntetni nem nagyon lehet, de egy kicsit láthatatlanabbá azért válhat.

Viszont! Ha valaki ilyen övet használ, arra ügyeljen, hogy a többi bőrfelület lehetőleg szabadon maradjon! Ne zacskózzuk be az egész testünket, csak ahol szükség van rá!

A masszázst illetően pedig Robzon, vitatkoznék veled! Igenis elősegíti a zsírégetést a masszázs. És azokon a területeken (pl, nőknél comb..), ahonnan már szinte lehetetlen lefogyni, a megélénkülő vérkeringés hatására + mozgás, szép eredmények érhetők el.

ezo

AntiTest Creative Commons License 2000.05.16 0 0 858
Almam ...na Robzon is elmondta az okosságot a mell kérdésrôl kicsit tudományosabban mint mi.

Azé azé az a foto egy kissé erôssss vót. Egy itzi-pitzit frlrusztráló... Robzon Robzon, hát szabad ilyet csinázni? Ilyesztegetni itt a népet, hogy mi lesz belôlünk, ha úgy dógozunk mint te?
Mi lesz igy veled? Még a végén mindenki szebb lesz nálad :-P

Tegnap éjjel megjelent álmomban a nagy zsirégetô Isten és azt mondotta vala: "Mikor ébredvén ébredz fel reggel az ágyadból, lépj rá mérleged tetejére, se ne az aljára, vagy oldalára. Majdan látni fogod, hogy határtalan szenvedésed jutalma képpen könnyitem tested, és 92 Kg-mal utadra engedlek..." És a nagy zsirgyilkos Isten visszacsúszott a legyilkolt zsiradék hullámzó tengerébe.

Április 15.: 95.4 Kg (A diéta kezdete)
Május 8.: 94.6 Kg (A tekerés és az 1400-1800 Kcal-ás diéta kezdete
Május 16.: 92 Kg (Működik!!!!!! ...és jól érzem magam és a súlyzós edzések is jól/jobban mennek! Táplálékkiegészítôk: Twinlab ATP / SN WPC / SN Scipro)

Köszi mindenkinek!

Robzon Creative Commons License 2000.05.16 0 0 857
Almam, Antitest!
Néhány kiegészítésem lenne:
- Olyan szinten, ahogy „érzitek” nem valószínű, hogy befolyásolják a zsírégetők a hormonháztartást, főleg nem „tavaszilag”. Tényleg tavasz van. :)
- Szerintem a legjobb talán a folyékony L-carnitine (aerobedzéssel), de ez is csak kb. 0-15%-al gyorsíthatja meg a fogyás folyamatát. Ha valaki hatásmániás, és mindenképp „kémiázni” akar, akkor vannak jobb megoldások, de nem javaslom. Kérjük meg Montyt, hogy meséljen az efedrinről…
- A képlet: alsóhatár = ébredésipulzus + 0,5 * (maximálispulzus – ébredésipulzus), felsőhatár = ébredésipulzus + 0,6 * (maximálispulzus – ébredésipulzus), de ez is csak közelítőleg, és nem túl edzett emberekre igaz. A pontosat mérni kell.
- Nincsenek „szálkásító gyakorlatok”. Vannak amik inkább tömeget hoznak, és vannak amik inkább definíciót, de ez utóbbi nem lokális zsírégetésből fakad. Hanem abból hogy a gyakorlat olyan terhelést ad az izomcsoportnak ami szeparálja az egyes izmokat. Persze ez a zsír alatt nem látszik.
- A comb izmainak nyújtása rendkívül egyszerű. De most nincs kedvem leírni a gyakorlatokat, meg a streching elveket megint.
- Egyáltalán nem biztos, hogy a melled fog először lefogyni. Általában onnan fogysz először, ahová utoljára híztál. Szóval a legrégebbi zsírpárnák maradnak meg – általában – legutoljára. Szóval a feneked nőt meg előbb vagy a cicid? :)
- Mozgás nélkül még aránytalanabbul fogysz le – és sokkal nehezebben -, mint mozgással. Csak mozgással lehet egészségesen fogyni.
- Masszázstól igaziból nem fogysz. Még ha fellazítaná is a zsírt (amit kétlek) akkor sem égne el. A fizikoterápiát meg kábémegqrhatod, betegségtudatot kelt és nyanya leszel tőle. Vegyél egy könyvet a strechingről, vagy ha „beütésed van” :) jógázhatsz is, ez utóbbi sokkal lassabban hozza az eredményeket, de a megfelelő lelkialkatú emberek inkább élvezik.

Peter28!
Ha erre gondolsz, itt 8mm körül ficeregtem. Idén lyobb lesz, ha minden jól megy. Még 3 7 és olyan 6 körül szeretnék lenni
Mesélhetnél mit, hogyan csinálsz…

AntiTest Creative Commons License 2000.05.16 0 0 856
almam

Hát úgytünik másoknak nem ez a véleménye... egy okos barátom (nô) azt mondja, hogy ez a mell dolog, ez igy van minden esetben, kivéve a biciklit, mert ott pont a comb dolgozik. Szerinte ki kellene próbálnod.

mindenki

Szerintetek jó a gumi szalag/öv edzés közben? (vagy a guminaci a nôknek)?

Ha igen miért? Mi köze a magasabb hônek a fogyáshoz?

Előzmény: almam (853)
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 853
Azt inkabb nem. Akkor marad a masszazs es a lokalis mozgas. Meg a fizikoterapia, stb.
Előzmény: AntiTest (852)
AntiTest Creative Commons License 2000.05.15 0 0 852
Sorry, de elôbb a melled... és csak utána minden más és legutoljára a fenék és comb külsô/belsô oldal fog fogyni...

A férfiaknál meg az úszógumi az utolsó... hál istennek elsôdleges nemiszervek nem fogynak :-)

Előzmény: almam (851)
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 851
Antitest, koszi, vegre egy nyom, amin elindulhatok. Amire az elobb utalni akartam a masik topicban volt, idemasolom:
Mit szolsz?

"igazsag szerint en mindenhol tok vekony vagyok, ugymond egy gramm zsir sincs rajtam, kiveve a comb felso reszet es esetleg a feneket, ha ehhez annak is koze van.
Tehat en tulajdonkeppen csak lokalisan tudok fogyni, mert mashonnan nincs mit.
Ugy 12 evvel ezelott vastag combokat akartam, es nemileg tuledzettem rajuk, sulyzos guggolassal. Akkoriban meg tenyleg holtvekony voltam. Aztan hirtelen hagytam abba, es egy evre ra elkezdett hizni ez a tajek.
Mindig is futottam, meg bicikliztem, de az utobbi 2-3 evben (akkor kezdtem el fogamzasgatlot szedni) egyre hiztam ott. Eredetileg tok szep labaim voltak, most le kellene fogynom ott. Ezennel abbahagytam a tablettat (kulonben is hulyeseg), hatha ez a dolog kulcsa.
Igen, elsosorban lokalisan dolgoztam ra. Ugy tunik, hogy az izmok maguk lokalisan megnottek, pedig kizarolag szalkasito gyakorlatokat vegeztem, hosszu idon at. Viszont nem fogyott abszolut a combom. A kulso izmok ellenben valoszinuleg tok begorcsoltek, bedagadtak es megkemenyedtek. Vegulis hogyan lehetne azt a reszt nyujtani? Sehogy. Ez most egy kisse sulyos, elegge faj, de remelem, hogy nem porc- es izuletgyulladasrol van szo, mert igy a masszazs meg segithet, ugy viszont mar nemsok minden. Szoval most futni fogok, hogy annyira ne legyen lokalis az edzes, de az eddigi tapasztalatokbol itelve nem a mozgas fog lefogyasztani. "

Előzmény: AntiTest (850)
AntiTest Creative Commons License 2000.05.15 0 0 850
almam...

Te ugye nem akarsz fogyni??!! ...de te tudod.

Nem tudom a képletet, de emléxem a táblázatra (Vizuális memória :-)).
Kb. 134-és 136 között vagy, akárcsak én. Ez a normál aerob pulzusod. Ehhez a normál pedálfordulat 70-80 RPM között van és az átlag workloadod kb. 70-90 Watt.

De ez a normál!

Ha felviszed a pulzust 140-re és a pedálfordulatot 90 RPM körülire, akkor az igazi.

De a lényeget tekintve az számit, hogy kb. 140-es (+/- 4) pulzussal csinálj bármit legalább 45 percig.

PDani.
Gratulálok.

Előzmény: almam (849)
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 849
No, 47, 26. Magassag nem kell? 160 cm, barna szem.
Előzmény: AntiTest (846)
PDani Creative Commons License 2000.05.15 0 0 848
Helló mindenkinek!
Ismételten beszámolok a fejleményekről. Jelenleg ~90,8kg vagyok (104kg indulás 03.09.-én akkor azt saccoltam, hogy 20%-os vagyok. Az igazság: volt az 25% is)! Rengeteget változtam. Folyamatosan szálkásodok, bár most még ~15,2%-os vagyok(106mm), de nem adom fel, továbbra is kitartok a zsírégető diéta és a sok sport mellett! Cél: <12%. Amit viszont észrevettem: Az L-Carnitine semmit sem ér, legalábbis nekem nem jött be. Amikor szedtem belőle naponta 500-1000mg-ot akkor is és most is(most nem szedem) kb. 1kg ment/megy le hetente! Meg fogom próbálni, hogy ha a koffein tablettát elhanyagolom, mi lesz az eredménye. Lehet hogy ez sem ér semmit se? A másik dolog: a biciklizés olvaszt ám, de rendesen! Kérdés: Robzon - hány mm a bőrredő a hasadon azon a képen ami fenn van a neten? (A kíváncsiságom hajt. Nekem most 19mm)

Megjegyzés: Ha erre a topicra nem találtam volna, akkor már réges régen feladtam volna!

AntiTest Creative Commons License 2000.05.15 0 0 847
Egyébként a leányzó a pultos csajszinak a barátnôje... nem edzeni járt oda. :-)
Előzmény: almam (845)
AntiTest Creative Commons License 2000.05.15 0 0 846
Életkor?
Súly?
Nem?
Előzmény: almam (845)
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 845
Szia, Antitest,

0 mozgassal is meg lehet uszni egy edzoteremben? Es utana is lattad a csajt, nem lett szoros a mellkasa?

Antitest, te tudod a pulzustartomanyt? A lentiek alapjan szerinted miert nem fogytam?

Előzmény: AntiTest (844)
AntiTest Creative Commons License 2000.05.15 0 0 844
Én szedtem a Diet Fuel-t (Twinlab) és mondhatom, hogy a legdurvább ilyen szempontpól... A tavasznak még a környékét sem érzed, sôt olyan, mintha folyamatosan -5 fokos vízben áznál :-/
Ráadásul idegfeszült vagy és hôhullámok is jönnek.

Én nem tapasztaltam igazi fogyási eredményeket, persze, akkor még nem voltam okoska zsirgyilkolásban. Lehet, ha most használnám, dupla eredményt érnék el vele. De emiatt a tavasz dolog miatt... hát inkább nem.

Egyébként abban aztán az általatok felsorolt minden hatóanyag megtalálható, plusz még vagy 5. Állítólag ez most a legdurvább formula.

Az edzôteremben egy csaj nagggyon nyomta és 2 hét alatt, 0 mozgás és kajakontroll mellett ment le neki 4 Kg. Nálam ez nem jött be. Lehet hogy nôkre jobban hat.

Előzmény: almam (843)
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 843
Igen, pont erre gondoltam. Egy ideig fokozza, aztan kozombositi a hormonokat.
Előzmény: Peter28 (842)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 842
Almam !

Ugy vettem eszre, hogy az L-Karnitin segit a leginkabb a fogyasban /nekem/. Persze ezt csak edzes/futas elott erdemes szedni. Mozgas nelkul kalap szmoczat sem er.

A hormonhaztartasomat ugy fefolyasolja, hogy hatvanyozottan erzem a tavaszt :). /ez igaz !!!/

P.

Előzmény: almam (841)
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 841
Kerestem a zsiregeto pulzustartomany leirasat, a Szerkesztes menu keresojevel is, de nem talaltam. Leirnatok megegyszer?

Tenyleg el lehet erni gyalogolva is?
Alatta es felette mi zajlik, ha mozog a szervezet?

Peter28, szoval szerinted az Lkarnitin jobb, mint a HCA? Gyorsabban fogysz vele? Nem befolyasolt hormonalisan?
Udv, almam

dohosa Creative Commons License 2000.05.15 0 0 840
Mi az a HCA?
Előzmény: almam (837)
Peter28 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 839
Almam !

En is szedtem HCA-t /es chitosant is/ Kozben fogytam, de nem vagyok meggyozodve, hogy attol, mert amikor nem szedtem, akkor is fogytam.

Mostanaban a folyekony L-C/K/arnitin/e/ es a sok futas az ami bejon. /Eddig -18 kg, mar csak 3-4 van fonn :) /

Szerencsefel!

Gratulalok ! :) /Nezd meg, lehet, hogy mail-t kaptal :)/

P.

Előzmény: almam (837)
szerencsefel Creative Commons License 2000.05.15 0 0 838
Ismét eltelt 1 hét, ismét búcsút intettem 1 kg-nak.
almam Creative Commons License 2000.05.15 0 0 837
En szedtem HCA-t. Semmi eredmenye nem volt. A HCA-Chitosan elvileg hatasosabb, csak szerintem az uj zsir beepuleset nem szabad akadalyozni, mivel a zsir csereje egy udvos folyamat.
A kromium-pikolinat szerintem egy tevedes, az l-karnitinnel karoltve. Ezek a hormonhaztartast is befolyasoljak. Noknek legalabbis tok rossz, de lehet, hogy a ferfiaknak is artalmas. Szerintem az.
A HCA-tol faradtnak ereztem magam.
Előzmény: AntiTest (836)
AntiTest Creative Commons License 2000.05.15 0 0 836
Mindenki

A kérdésem az, hogy ti használtok/tatok valamiféle anyagcsere gyorsítót, antikatabolikus szert, vagy fat burnerst a fogyi diéta alatt?
Pl.: TwinLab - Diet Fuel / Ripped Fuel
First A. N. - Razor II
vagy chromium-blablabla
vagy akármi...

Vagy ez már túl drasztikus lenne?
Vélemény?
Ajánlat?

(Csak az edzéssel és a low fat/Kcal alapú kajálással is fogyok, nem azért kérdezem, mindössze kiváncsi vagyok.)

ezoterika Creative Commons License 2000.05.15 0 0 835
"az alapvető illemszabályt nem tartottad be, amit mindenkivel közölnek már a legelején, a regisztrációkor, hogy ne írj olyan topicba, amit nem olvastál el. Bunkóság semmibe venni mások írásait, miközben elvárod, hogy a tiédre reagáljanak"

Azt hiszem ez nekem is volt címezve Robzon...
Nos jelentem elolvastam a topicot!

***

"Hozzáteszem, alacsony testzsíraránynál egyáltalán nem tekintem mérvadónak ezt a módszert, tekintve, hogy nem csak a bőr alatt van zsírszövet"

Ez így van Monty! :)
Ehhez csupán annyit szeretnék hozzátenni, hogy a férfiak eredményeinél pontosabbak a hölgyek bőr alatti zsírszöveti értékei, hiszen első körben a bőr alá történik a hízás és csak a második hullámban a belsőszervek falára. Ez egészségügyileg előnyösebb, de esztétikailag már kevésbé...
Míg nálatok ez a mechanizmus pont fordítva történik, így talán pontosabbak lehetnek ezek az értékek a hölgyeknél. Én viszont a megméréséhez vagy lusta vagyok, vagy pedig nem akarom tudni... :)

ezo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!