Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 79
Igen kifogást mindig egyszerű találni.

Az önkormányzat tud a problémáról. Több év alatt azt sikerült kiokoskodniuk, hogy a parkban elkerítenek egy részt kutyafuttatónak.
A végeredmény nevetséges, az egész alig nagyobb egy zsebkendőnél.

Mintha azok akik a döntést hozták, fogalmuk se lenne a valóságról.

Ezen a törpe kutyafuttatón a gyerekesek vannak a legjobban kiakadva. Ugyanis a helyzet változatlan maradt. Ráadásul az önkormányzat most már felteszi a kezét, hogy ő mindent megtett.

Nem baj, lesz egy lakossági fórum, ott fel fogom vetni a problémát. Inkább egy piknikező helyet kéne elkeríteni a nem kutyásoknak. Ahol lehetne nyugodtan baba-mama találkozót tartani, sárkányt eregetni és labdázni.

de szerintem sose fog megvalósulni.
Előzmény: Gabiiiiii (78)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.13 0 0 78
nem tudom,ez nalatok milyen park...nem lehet esetleg a fenntartoval /onkormanyzat/ ezt a dolgot szabalyozni? szepen elosztani a parkot,egyik fele  a kutyake,masik fele a gyerekeke es ezzel meg az is megoldodhatna,hogy a gyerekek osszekenjek magukat a nemkivanatos vegtermekekkel...ha visszaolvasol kutyakaki temaban is latszik,hogy mennyire megosztott a tarsasag ebben is es milyen egyszeru mentsegeket es kifogasokat talalni
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 77
Igen ez így van.
Csak sajnos sok normális kutyás is elfoglalja a parkot, mondjuk ők kérés nélkül másfele dobják a botot.

Igazából az a szomorú, hogy nem alakult ki egy olyan hallgatólagos megállapodás, hogy egy részre nem jönnek oda.
Így eszükbe se jut, hogy a gyerekesek azért nem mennek oda játszani mert ők ott vannak.
Előzmény: Gabiiiiii (76)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.13 0 0 76

na,az utolso mondatod igen gyonyoru...Latod,nem gondolom,hogy itt az ellentet a kutyasok es a nemkutyasok kozott van,hanem a bunkok es a nembunkok kozott....Hogy valaki "paraszt" legyen,annak a kezeben fegyver  lehet a cigi,a kutya,ebben igazad van....

 

Mifelenk is vannak agressziv kutyasok is,de mar egesz jo kis osszeszokott kutyas tarsasag van,akik igencsak kivetik oket maguk kozul /nem mintha ez erdekelne oket/

Kutyas es kutyas kozott is vannak am olyan ellentetek,hogy eltatanad a szad,ha elmeselnem:)

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 75
Mondom van kivétel, de az édeskevés.
Előzmény: Gabiiiiii (73)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 74
Nem az a lényeg, hogy mennyire nagy gond, ha megnyalja a labdát (ám ha utána a gyerekem nyalja meg azért már kiakadnék!).
A lényeg az, hogy semmi jogunk nincs labdázni a fűben, mert mindig van ott néhány kutyás, aki leszarja, hogy a kutyája labdázik a gyerekem helyett.

Mi is szeretnénk nyugodtan labdázni. Már oda se megyünk a kutyások miatt. Ráadásul ez egy hatalmas park és nincs egy kis szeglete, ahol ne lennének eleresztve a kutyák.

És nemcsak kiskutyák vagy szelíd fajták vannak. A kutyásoknak is van egymással is problémájuk, volt már rá többször példa, hogy alig bírták lefogni a kutyájukat mert az kiskutyára támadt.

Emiatt nekem a legkisebb gondom a kutyaszar. Pedig nem egyszer belelépett már a gyerekem, vagy belement a motorjával. Másfél éves korában pedig beleesett, csupa szar lett az egész overállja meg a keze is. Alig bírtam hazavinni, mert figyelnem kellett, hogy ne kapja be a kezét.


Egyébként a múltkor a kutyás úgy ordibált velem, hogy közben a gyerek a kezemben üvöltött a félelemtől.

Előzmény: Gabiiiiii (72)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.13 0 0 73

Nem véletlen mondják, hogy a kutyásnál, alkoholistánál, és dohányosnál nincs egoistább"

 

hu,a manoba,ebbol a 3-bol csak az alkoholista nem igaz ram,de ennek ellenere masok szerint is ritka tolerans vagyok:)

Előzmény: Törölt nick (70)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.13 0 0 72

de el lehet fogadni...Azert azt csendesen megkerdezhetnem,hogy miert akkora rettenetes katasztrofa,ha egy kutya veletlenul megnyalja a gyerek labdajat?? Nem tul higenikus,elismerem,de talan ennyire nem is tragikus

 

az en kutyamat pl nem kell egy idegennek szeretnie,de ha sikitva kapja fel a gyereket az igen felelmetes,6 honapos kolyokkutyam lattan,az egesz egyszeruen komikus es a kutyat jatekra ingerli

Előzmény: Törölt nick (70)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.13 0 0 71

en teljesen megertem a rossz velemenyedet,mint gyerekes es mint kutyas is...

 

en akkor viszem csak a parkba a kutyat,mikor egy lelek sincs rajtunk kivul,a vegtemeket meg kiveteln nelkul eltakaritom....Ugyan hasonlo afferom mar nekem is volt,mikor egy kiskolok erkezett es mire eszrevettem,hogy megfogjam a kutyat mar labdazott.Az enyem kolyok,meg van orulve a labdaert,az egyetlen,amit tehettem,hogy uvoltottem,hogy gyorsan kapjak fel a labdat,mert oromeben kiharapja..Aztan odaertem es megfogtam a kutyat es elvittem,de abban a szituacioban sokkal tobbet nem tehettem...De nem volt ebbol gond,a gyerekes szulok ertekeltek a loholasomat,en meg mar miert haragudnek egy labdazo gyerekre a parkban??:)

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 70
Hiába a tárgyalóasztalnál igazam lett volna, de itt az utcán csak az anyázás megy.

Nem véletlen mondják, hogy a kutyásnál, alkoholistánál, és dohányosnál nincs egoistább. Ők nem veszik észre, hogy mennyire zavarják a másikat.


A kutyásoknak is végre fel kéne már fogniuk, hogy nem mindenki szereti az ő kutyájukat. Könyörgöm nem kötelező szeretni!!! Egy olyan világban, ahol elfogadjuk azt is, ha egy nő nem akar szülni - ezt miért nem lehet elfogadni és tolerálni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 69
Sajnos nem véletlen, hogy a többségnek rossz tapasztalata van. Vannak kivételek, de ez édeskevés.

Nekem tele van a puttyonyom. Nálunk a park a kutyásoké. A gyerekeknek van egy 100m2-es játszótér oszt kész. Labdázni ott nem lehet.
A minap akkora szél volt, hogy nem sok kutyás volt kint. Vagy csak kifogtunk egy jó időpontot. Kimentünk labdázni a FŰRE... A kisfiamban csupa jó emlék maradt meg, mondta is otthon többször, hogy "mentünk a fűje, jabdáztunk" (kicsi még alig múlt két éves)
Aztán megint mentünk. A labdát egy kutya kapta el, aki mellesleg a zöld terület túlsó felén volt. Megmondtam a lánynak a véleményemet. Persze akkor már nagyon ki voltam akadva, mert a múltkor is megkértem egy fiút, hogy fogja már le a kutyáját amíg elmegyünk mellette, így is jó sokáig kellett várni mire felbukkant a kutya után a kedves gazda is... Az egész parkon keresztül követett és utánunk dobálta a botot.
Na mindegy. MÁsnap megint kimentünk a fűre labdázni. Megint két kutya kapta el a kicsim labdáját, össze vissza nyalták.
Amikor rászóltam a gazdára a férjemmel együtt, majdnem verekedés lett belőle!
Hát nem veszik észre, hogy mi csak egy kis jogot szeretnénk!!!!
Nekünk is jogunk lenne a füves részen játszani! De nem övék az egész park és ha rájuk szólsz a következőket tapasztalod
-megsértődik és nem tesz semmit
-megsértődik és visszahívja a kutyáját
-megsértődik és megfenyeget
-kiröhög.

Írtam is egy levelet az önkormányzatnak, de nem hiszem hogy tesznek valamit, pedig jól tudnak a problémáról, nemcsak nekem van velük bajom, hanem az összes gyerekesnek, a futóknak és a bicikliseknek.
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.06 0 0 68

A kutyatartás morálja Magyarországon a béka feneke alatt van"

 

ezt mondom en is,meg a szemleletvaltast..Amig a sajat szuleimnek nem tudom megmagyarazni,hogy nem helyes a kismacskakat kirakni az erdoszelre,addig nem sokat tehetunk.Videken az allat sokszor fogyoeszkoz,nem csinalnak nagy ugyet belole,ha elcsavarog,elpusztul es a kutyakaki sem tema..Tudomasul kellene venni minden kutyatartonak,hogy a varos egesz mas tema.Kenyszerusegbol ossze vannak zarva az allatok es az emberek,meg kellene talalni a kozos nevezot es nem mentsegeket keresni,hogy valaki miert nem szedi ossze a kutyaja utan a kutyaszart.

Mindenre lehet kibuvot,jo kis elmeletet talalni,hogy mit miert nem,lehet onigazolni,de ettol meg ez a viselkedes nem marad mas,mint nemtorodomseg a tobbiekkel szemben.

Előzmény: stangli2 (67)
stangli2 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 67

Sziasztok! Ennek a témának két főszereplője van, és az egyik sajnos teljesen feldésbe merült. A kutyatartás morálja Magyarországon a béka feneke alatt van. A pesti nem takarít utána, a vidéki láncon tartja, éhezteti mert egy eszköz számára a kutya. Ha bevezetik az ebadót, vagy drágább lesz a kutyatáp, ezeknek a gazdának nem nevezhető embereknek a kutyái az utcán vagy a gyepmesteri telepen végzik...

A kutya nagyon jól érzi magát panellban is, lévén neki a gazda közelsége a fontos, sőt jobban érzi magát, mint a kertben a sarokban kikötve élő társa. Az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni, fogalmam sincs, hogy hogyan, talán az iskolában kellene tanítani a felelős állattartást.

Én is éltem Bp-en, léptem kutyaszarba, de emberi ürülékkel  hányadékkal és köpettel is jócskán találkoztam, ugye az is fertőzőnek tekintendő.

Tíz éve jöttem vidékre élvezem a friss levegőt, a saját termesztésű gyümölcsöt. Három kutyám van, de itt nem téma a kutyaszar, lévén mindenkié a saját kertbe szarik. Az erdőben sétálunk, a róka nem reklamál.. Viszont nem kell messzire menni, hogy illegális szemétdombot találjak.. és azt nem a kutyák hordják oda...

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.05 0 0 66

Azért mert 1 ember nem szedte össze a kutyájának a piszkát, azért ne akard a többi kutyatartót "szabályozni"

 

 

tudod,mikor en ugy dontottem,hogy magamhoz veszek egy kutyat,racionalisan atgondoltam,hogy ez anyagilag mivel jar.Oltasok,orvos,kaja,ilyesmi...Ha bevezetik az ebadot,en ugyan nem fogom letagadni,hogy kutyam van,hiszen orvosilag nyilvantartott chipes ebrol van szo.....

 

En sem ezalapjan "buntetnem" a kutyatartokat,hiszen azert gondoljunk abba bele,mennyi kidobott kutya van,akiket az allatbarat gazdaik siman kivagnak az erdobe,a  parkoloba,mittudomen hova.....Akik befogadjak ezeket az allatokat nem feltetlenul buntetest erdemelnek..A fejeket kellene megvaltoztatni..de ahogy fuj egymasra a dohanyos es a nemdohanyos,a gyerekes es a nemgyerekes,ez sem egyszeru....Kicsit remelem,hogy talan a kovetkezo generaciok mar maskepp allnak az allatt tartashoz is es pozitivan fog valtozni.....Es ehhez nekunk kell peldat mutatni,maskepp nem megy. Bunok pedig ugyaugy vannak a kutyatartok kozott is,mint barhol mashol

Előzmény: Slygirl-18 (63)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.05 0 0 65

tudod,nekem kutyam is van,gyerekem is egy zsakkal...Ne mondja nekem senki,hogy olyan rettenetes erofeszites a kutya utan felszedni a piszkat akar a kutyafuttatoban is..Ha oda ember nem is jar,de a sajat kutyam is belelephet,azt sem egy leanyalom letakaritani rola

 

 

Egyaltalan nem csodalkozom,hogy a nemkutyasok nagyresze ki van akadva a kutyasokra....Engem egyaltalan nem erdekel,hogy mas kutyas felszedi-e maguk utan a cuccot,en ugy latom jonak,hogy en felszedem es remenykedem benne,hogy a nevelesem hatasara majd felszedik a gyerekeim is..mindenestre a nagyobbak,akik mar setaltatnak,el sem indulnak otthonrol zacsko nelkul...

 

Hogy a hajlektalanok is piszkot es szemetet csinalnak,az sajnos igaz,de ebben az esetben ez csak kifogas.Fuves reszen,fuggetlenul attol,hogy jatszoter-e vagy sem,egy totyogos gyerek eloszeretettel maszkal es nem hiszem,hogy neki kevesebb joga lenne fuszalakat szamolni,mint a kutyasnak lustasagbol odaszaratni a kutyajat

Előzmény: Slygirl-18 (63)
godzilla06 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 64
Kedves Slygirl-18!Én kutyás vagyok, de voltam nem kutyás is! Mindkét oldalt kell nézni és akkor sok mindent meg lehet érteni. Igen, az lenne a természetes, ha mindenki összeszedné maga után a szemetét vagy a piszkát! A hajléktalan is meg a kutyás is! A kutyás terület nem azt jelenti, hogy ott lehet hagyni a kutya ürülékét. Azt is valaki takaritja( talán az önkormányzat) különben egy idő után térdig járnál benne! Valóban bosszantó,hogy én feszedem a kutyaszart és utána belelépek máséba.Nem kis fertőzésveszély a felnőttekre és a gyerekekre is! Még ha nem is játszótér a kijelőlt terület! Ugyanis, ha kutya ürüléke kezd megszáradni a szél viszi szanaszéjjel és mindenki, még Te is belélegzed. Ez aztán az egészséges!Arról már nem is beszélek, hogy vannak olyan kutyatartók akik az alapvető féreghajtást kihagyják. Na ilyenkor, a féregpetéket is viszi a szél. Jó belegondolni, hogy mimindent szipákolunk be!Én imádom a kutyámat, de mint szülő a gyerekeim és a saját egészségem is érdekel. Az ellenzőt azért néha le kéne venni!
Előzmény: Slygirl-18 (63)
Slygirl-18 Creative Commons License 2008.12.29 0 0 63
Kedves foldimogyoro! Azért mert 1 ember nem szedte össze a kutyájának a piszkát, azért ne akard a többi kutyatartót "szabályozni", itt a magas ebadóra gondolok. Ahol én lakom (város neve tökmindegy) van egy 10x10 méteres rész CSAK KUTYÁK részére, ha ide piszkít a kutyám, nem kell felszednem, mert ott embernek semmi keresnivalója. Van mellette betonút, ott az ember el tud menni, a gyerek meg menjen a játszótérre. Ahol vannak Parkok (nálunk nincs), ott mindenképpen fel kell szedni, de a garázssorunk mellett van egy hatalmas almafa, az alatt csak hajléktalanok szoktak aludni (ők természetesen nem szedik fel a szemetüket, meg az ürüléküket sem), onnan nem szoktam felszedni a kutyaszart, mert a normál ember nem jár ott. Azért van a járda, az úttest, nem? Én is léptem bele kutyaszarba, nem is egyszer, de ha ez füves területen volt, ÉN voltam figyelmetlen, nem a gazdi volt hanyag aki ott hagyta. Szerintem ne ítéld el az összes kutyás embert, 1-2 bunkó ember miatt.
Előzmény: foldimogyoro (53)
zildi Creative Commons License 2008.12.14 0 0 62
szerencsére ez a környékünkön (Bp. I.ker.) már nem nagy gond, mert majdnem minden gazdinál van sok zacskó, ha éppen elfogyott, kérünk egymástól. de vannak fekete tárolók is zacskóval ellátva, néha ugyan az unatkozók letekerik és hagyják, tekeredjen amerre a szél fújja. Figyeljük is egymást és figyelmeztetjük, mert a rendetlen emberekért utálják a kutyákat, és ezt utálom.
Előzmény: ) (59)
Ramboo817 Creative Commons License 2008.12.14 0 0 61
:)
Ramboo817 Creative Commons License 2008.12.14 0 0 60
Az szar ha a kutya szar!
Hogy lehet jómodorra szoktatni?
) Creative Commons License 2001.05.11 0 0 59
De nem betonon!!!

Lett kutyás ismerősöm és semmi bajom a rendesen nevelt kutyákkal, (amelyek hallgatnak a gazdájukra) de nem értem mitől szép legyek vidám ha mindenhol h*gyba, sz*rba lépek? Ennyi erővel én is odaszarok az útra+ a papirt amivel kitörlöm mellérakom, hisz bár fújja a szél, de úgyis "lebomlik"...

Előzmény: mokuss (56)
csin Creative Commons License 2001.05.11 0 0 58
Sziasztok!
A kutyaszar engem is zavar, bár amióta az eszemet tudom van kutyám. Nem volt rossz az ötlet, hogy bírságolni kéne. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nincs elég kutyafuttató. Szerintem sok kutyás boldogan takarítaná a trutyit a kutyája után, ha legalább annak a blökinek kellő méretű, és állapotú hely állna rendelkezésére a tojáshoz. Nem megoldás a 2X2 méteres ketrec (asszem a VIII.ker-ben láttam), ahova legalább 50 kutya járna, ha beférne. Ezen kívül a kutyának a görbülés legtöbbször szagra megy, nem úgy műkszik, hogy megmutatom neki, hogy "most ide pottyants kiskutyám!". Egy normál bírságolással el lehetne valahol kezdeni a dolgot. Egy nap alatt nem lehet megváltani a világot, tehát a cél felé vezető úton az első lépést kellene kitalálni. Egy társadalom gondolkodásmódját nem lehet ilyen rövid idő alatt megváltoztatni, és nálunk szerintem azzal van gond.
Bocsi, kicsit hosszú voltam.
Sziasztok!
Lord Iffy Creative Commons License 2001.05.11 0 0 57
a tetrapackos doboz viszont nem büdös és nem kenődik szét a cipődön.
Előzmény: mokuss (56)
mokuss Creative Commons License 2001.05.10 0 0 56
http://extra.hu/orph
állatbaratok, védok oldala

aldom a kutyakat, hogy szerves vegtermekuk helyett nem katonai akkumlatorokat pottyantanak, es kaparjak el...

a tetrapackos uditosdobozok sem bomlanak le, a kutyakaki igen...

nem latni, hogy az uditösdobozt gyarto ceg ellen önkormanyzati rendeletek születnenek...

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 55
hihetetlen szintű töketlenkedére vall pl. budapest városvezetőinek részéről, hogy több mint négy éve is ez volt a téma és még most is ez lehet a téma.
foldimogyoro Creative Commons License 2001.03.26 0 0 53
tegnap, miközben egy tv-t cipeltem le a kocsihoz, sikeresen kutyaszarba léptem. Ki az az állat marha barom, aki a parkoló autók közötti egy méter széles fűrészen szaratja a kutyáját...

én mondjuk többé kevésbé liberális vagyok, bár nem tartanék kutyát, mert undorítónak találnám a kutyaszart szedegetni. Hát látom, más meg úgy oldja meg a kérdést, hogy odaszaratja, és otthagyja, én meg moshatom le a cipőmről az undorító kutyájának az undorító szarát. Szét kéne kenni a kutyatartó fején.

Mint látható, sajnos nincs megoldás a kérdésre. Be lehetne tiltani a kutyatartást, magas ebadót bevezetni, bűntetni a szaratást és otthagyást... de sajnos nincs apparátus rá. Magyarországon amiből sok van, abból nem kéne annyinak lenni (kutya, kulturálatlan kutyatartó, tömeg a metrón, stb.), amiből meg kevés van, abból többnek kéne lenni (közterület felügyelő, orvos, metró stb.)

Ez már csak ilyen tökéletlen ország, de sajnos láthatóan semmit sem lehet tenni, hogy javuljon a kérdés. Szar az egész, úgy ahogy van.

hudeklever Creative Commons License 2000.11.03 0 0 52
Tisztelt mindenki!
Reggel lakoteleprol megyek az oktogonhoz, szarbol-szarba.Nekem ne dumaljon itt senki a kutyatartok jogairol, meg szocializalodott kutyakrol, bullshit, ill. kutyaszart! Az en adombol takaritjak fel utanuk, ill. nem takaritjak, es en lepek bele, nonszensz. Nekem torpepapagajom van. az egesz madar van vagy 10 deka. Es olyan kibaszott kosz van utana( igaz kizarolag az en lakasomon belul), hogy el sem merem kepzelni ugyanezt egy 50 kilos kutyara vetitve. Aki osszeszedi a kutyaja utan az se legyen buszke magara, mint ahogy en se vagyok buszka arra ha lehuzom magam utan a klotyot. Nem kell itt dullesztgetni a melleket. Meg szep hogy osszeszeded vazze.
Nem lehet betiltani a kutyat, mert elvesztik a valasztasokat OK. Nem lehet allatvedelemre hivatkozva sem betiltani a komondort a 25 m2-es panelban, mert elvesztik a valasztasokat, OK.
Nem lehet kutyaadot bevezetni, mert latagadja a sok kocsog, hogy van neki,ahogy en a TV-t(senki se tokeletes, bar isten bizony nem nezem ezt szart amit itt adasnak hivnak) OK.
Megoldas?
En egyet latok.
Kurva nagy adot a kutyaeledelre. Cigi luxus adoztassuk, pia luxus, adoztassuk, kutyaeledel is luxus.
Elnezest a nyers fogalmazasert de meg igy is tul finom voltam.

Hudek

Kedves kutyatartok varom jelentkezeseteket, de csak azokkal allok szoba akinek belszarhatok az eloszobajaba es szo nelkul otthagyom aztan idejovok a forumba es dumalok, hogy en hozzaszoktam a panelhez evszazadok alatt meg az olembe hajtom a fejem meg tars, meg ilyen hulyesegeket, elmentek ti a P.... demszkivel az elen.

illus Creative Commons License 2000.04.21 0 0 51
Juppi, ma reggel egy kutyaszarral sem találkoztam a járdán, és büdös sem volt.

Váú ez egy jó nap lesz§:-)))

Köszönöm kedves takarító néni, ez a tiéd:

 w
\|/
 |

fasügér Creative Commons License 2000.04.20 0 0 50
szia hehe tata,
tényleg off, remélem, elviselik tőlünk..A nejemet 25 éve nyűvöm, ez dícséretes, én a mostanit (a második) csak a hatodik éve, azért remélem, hogy a blökikkel való gondjaid ellenére jól érzed magad a világban :-((( és :-)))
minden jókat, fs
Előzmény: hehe tata (49)
hehe tata Creative Commons License 2000.04.20 0 0 49
Kedves Fasügér

Topic off, csak válaszolok röv. Amúgy békében vagyok a közvetlen környezetemmel, még a nyakambaépítkezős szomszédommal is köszönő viszonyban vagyunk, amikor a bíróságokon találkozunk időnként:-)), de az nagyon hosszú lenne. A nejemet 25 éve nyűvöm, a munkahelyemen pedig kifejezetten jó légkör van, amiben nekem is részem vagyon (vagy szeretném így hinni?).

A tágabb környezetemmel (törvények, rendeletek, gazdasági helyzet, stb.) már korántsem vagyok megbékélve, de ez úgy tűnik mással is előfordul. Topic on, és üdv.
ht.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!