Keresés

Részletes keresés

ccsa Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1122
Koszonom szepen a melltarto-tippeket. Megfogom nezni oket. Eddig egyetlen megfelelo amit en talaltam az egy Triumph Sport Action nevre hallgato csoda (tehat nem kimondottan kismamaknak van kitalalva). Jo szeles pant, a bort lelegezni hagyo, puha anyag, kenyelmes tartas (a gumi nem hagy nyomot a boromon), csak hat az ara...
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1121
Eloszor is a Bugi csalad nagyon szorit emiliert...
Remusz bacsiekert ugyszinten...
Amblokk minden terhesert, hogy atelhessek azt az oromot, amit egy talpig szaros kiskolyok tisztabatevese jelenthet hajnali kettokor.

Elkeserit ez a Mr. Spock elleni hangvetel.
Holist! Gondoltam nem szolok bele a reszedrol szemejeskedo vitaba, de most, hogy szemmel lathatoan "egyszerusodnek" hozzaszolasaid, nem tudok tovabb varni. Mr. Spock nem szorul a vedelmemre, nagyon jo ervekkel tudja alatamasztani sajat igazat, engem csak az zavar, hogy ezzel a "stilussal" esetleg elveszed a kedvet attol a tevekenysegtol, amit korunkben folytat. A Bugi csaladnak rengeteget segitett emilben is, kiegeszitve uj informaciokkal a meglevoket. Nagyon halasak vagyunk Neki, ezt nevezted Te valami seggnyalasnak, vagy minek. Baratom, ezzel a nehany hozzaszolasoddal feltetted a pontot az i-re (igaz ezen mar van...) . Eddig sem volt ertelme Rad figyelni, hiszen minden ep eszu, normalis, felelossegtudo es NEM SZNOB! kismama a korhazat valasztja kisbabaja vilagrajovetelehez, de ezek utan nyugodtan kivonulhatsz es nyithatsz egy otthon szulo topicot, ahogy azt korabban is tervezted.
Regen annyi erdekeset lehetett megtudni errefele, jo hangulat volt, baratsagok kottettek, de miota itt nyomod ezt a nyavajadat, picit haragos lett a legkor. Kimelj meg ettol minket legyszives.

originalqszi Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1120
Skorpióval vitázik a Thor!
Melyik fog győzni és mikor?
Opponálásban Thor verhetetlen,
"Így válaszoltokban.." voltam tehetetlen,
Hogy Opponálás Herczegnőjét kihagytam
És sikert ezzel nem arattam:((((
Ezennel bocsánatot kérek.....
Míg élek, csak remélek:DDDDDD
Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1119
Sziasztok kis- és nagymamák!
Mivel egy vírusnak látszó tárgy először a szerverünket tette gajra, majd engemet és végül juci nevű társamat (lehullt a lepel!), ezért csak most vagyok olyan helyzetben, hogy hozzászóljak.

1. Köszönöm Vikóca védelmét.
2. Elnézést ccsa-tól. Mamabel melltartó ajánltatik néki, juci szerint nagyon jó.
Egyébként reméltem, hogy kérdéseim nem csak az én köreimben tarthatnak számot érdeklődésre, hanem esetleg másnál is. Asszem, valami ilyesmi is volt a cél, nem? Abban igazad van, hogy mér utasítottalak rendre titeket, vitázókat. Azóta ezeket a hozzászólásokat kihagyom.
3. Mr Spocknak köszönet a tanácsért. És a kövér nős história meg a főbelövős szerintem nyomdáért kiált, a többivel együtt. Nem kacérkodtál még a gondolattal?
4. Kiskatica: először írtad jól, mutasd és nem mutatsd. Gondolom, a kijelentő mód 3. személyű alak vitt a tévútra tégedet.
5. Emili: abszolút együttérzés és drukk a sikerért. Czeizelt próbáltátok már? A rossz hírek ellenére én sok jót hallottam róla. XIV. Bolgárkerék u. 3. Tel: 383 8477

Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1118
Ez egy próba, hogy ne írjak feleslegesen sokat.
Skorpió Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1117
Szia Kedves Vikoca !

Nem, nem nincs.
Lehet E-mail de csak holnap, mert ebed utan dolog van.
A "jol vagy " a - hmmm - kevesbe szalonkepes megjegyzesednek szolt.

Előzmény: vikoca (1116)
vikoca Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1116
Szia,

szerintem van kozuk, de ez tenyleg offtopik. Imelben netan? Az en cimem meg el. Most egyebkent baratkozol ezzel a "Jol vagy?" -al? Na nem mintha nem orulnek neki, csak meglep.

Előzmény: Skorpió (1091)
Bluebird Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1115
Az előbbi hozzászólásom utlsó bekezdése a jó modorra vonatkozott, csak kifelejtettem.
Bocs
Előzmény: Bluebird (1113)
Bluebird Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1114
Teljesen igazad van, csakhogy a Jehova tanúi azt mondják:nem baj, ha meghal,de hitéhez hű marad.Itt viszont holist bele sem gondol abba, hogy esetleg meghalhat a gyermeke (lehet, hogy ennek kicsi az esélye, de akivel megtörténik, annak, higgyétek el, 100%): Szemellenzős érvei arról szólnak, hogy kinek mennyire kellemes a kórház, és nincs szó arról, hogy itt emberi élet a tét (kicsit jobban jön össze, mindjárt kettő is).
Kívánom neki,hogy ne találkozzon ezzel a problémával, és évek távlatából is merjen még tükörbe nézni.

Bluebird

Előzmény: bubu (1108)
Bluebird Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1113
Kedves holist!

<< Amikor Spock feltette tendenciózus kérdését, nem tájékoztatott arról, hogy szülést ilyen esetben lehet lassítani, lehet szinte leállítani, hoy lehet a gyerek fejét a szülocsatornában visszanyomni, hogy lehet az eloreesett köldökzsinórt visszanyomni - ezek nyilván azok a szakmai részletek, amelyek a ti értelmi képességeiteket meghaladják.<<

És ezek a fent említett fantasztikus beavatkozások az anyának jók, vagy a gyereknek? Szerintem ez mindkettőjüknek nagyobb megterhelést jelent, mintha a problémát azonnal megoldják a kórházban.

Nagyon kíváncai vagy a szakmai részletekre:Ne haragudj, hogy megkérdezem, de Te melyik orvosin végeztél? Tudod, én még csak most tanulom, ezért az én értelmi képességeimet igenis meghaladják a szakmai részletek (lehet, hogy ennek az az oka, hogy kórházban születtem?).Egyébként én úgy tudom, hogy a szakma túlnyomó többsége ellenzi az otthon szülést. Mit gondolsz, miért van ez így?
<Itt most a kórházi neonatológusokra gondolsz, vagy a gyermekorvosra?A neonatológus biztosan látott már gyereket, ha mást nem is, de azokat a hátrányos helyzetűeket biztosan, akik ott voltak kénytelenek világra jönni.A
gyermekednek meg akkor is szüksége van gyermekorvosra, ha otthon születik, ha másért nem is, de az oltási könyvet le kell pecsételni. Egyébként őt szabadon választhatod.
<Örülök, hogy elolvastad az erre vonatkozó hozzászólásoka, most már csak meg kellene próbálni alkalmazni.Ez a meggondolatlan fröcsögés és vagdalkozás hozzád sem méltó.

Előzmény: holist (1107)
Kiskatica Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1112
Kedves holist

A doktornő eseteiben még soha nem fordult elő olyan, hogy rutinos segítségnyújtásai ellenére a dolgok végkifejlete nem az ő elvárásai szerint alakult? Egyik kismamája sem került végül kórházba?

Tudod, nekem nem lehet olyan alacsony a „hibaszázalék”, hogy veszélyeztetném a kisbabám életét. És nem gondolom, hogy Mr Spock bármiben is kevesebbet tudna, mint Geréb Ágnes, minthogy azt sem, hogy indokolatlanul műtéteket végez.

Mr Spock Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1111
Kedves holist,

Csak egymas melle teszek ket dolgot amit irtal, a dolog magert beszel:

1.Az otthon is szulo doktornorol irsz:

Csak szándékosan nem használja a misztifikáló orvosi lingot, ugyanis tudja, hogy az kisebbségi érzést ébreszthet, félelmet kelthet, az meg nem használ.

2. Rolam beszelsz:

Vagy az, hogy "technikai részletekbe nem érdemes belemenni, azokat úgyse értené senki..." - kedves Spock-rajongók, ti nem veszitek észre, hogy mennyire hülyének néz titeket ez az ember?

Gabor
Ps: minden mas valasszal utalok Skorpio es Hja nagyszeruen megirt leveleire.

Mr Spock Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1110
Kedves emili,

A harmadik babam is meghalt (kb. 8 hetesen)s most megigertek, hogy alaposan kivizsgalnak (nalunk ehhez 3 kell :(. Tudom, hogy nalatok masok a szokasok, de megis kb. milyen vizsgalatokra szamithatok?

Remelem hogy jol viseled, ugyan tudom hogy ez nagyon nehez.

Ha mindharom 20 het elott volt, a kovetkezokre szamithatsz.

1. Genetikai vizsgalatok.
Statisztikak szerint 10-25% az ilyen esetekben (harom spontan veteles), valamelyik szuloben levo genetikai rendellenesseg miatt van.

2. Kulonbozo endokrin (hormonalis) es metabolikus rendellenessegek utan valo kutatas (pl.: pajzsmirigy, korai cukorbetegseg, stb.)

3. Immunologiai problemak utani kutatas (pl lupusz)

4. Helytelenul mukodo sargatest.

5. Anatomiai rendellenessegek (pl. dupla mehureg)

Attol fuggoen, hogy mennyire "agressziv" az orvosod, varhatsz egy csomo vervizsgalatot, es esetleg egy hysteroscopy (nem tudom hogy mondjak magyarul, talan hiszteroszkopia?) es laparoscopy, mindetto a mutoben torteno "konnyu" beavatkozas (tudom, konnyu nekem (:-)).

Gabor

Előzmény: emili (1098)
mulatt Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1109
Sajnos hiába a nevem mulatnom kell azon, hogy milyen elánnal veszekedtek. Nem kell szitkozódni. Szüld meg gyermekedet ahogy Nekek jólesik, de gondolj arra, mi lesz h 9 hónap után az othonszülés miatt egy komplikációban baj lesz. Aki megfellebbezhetetlen, vitathatatlan érveit hangoztatja, soha nem látott közlekedési balesetet. Akkor is mindenki úgy gondolta, hogy csak egy pici kockázat és alaig van valószínűsége a bajnak.
bubu Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1108
remenytelen
mintha Jehova Tanuival probalnal vitatkozni a veratomlesztes hasznossagarol :(((
holist Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1107
Azt kérdezte toletek, mindenkitol, nem kevés pátosszal és sejtetéssel a Spock, hogy "mit gondolotk, mi történt volna ezzel a gyerekkel OTTHON?". Most hoztam egy példát, amikor egy pontosan ilyen helyzetben az történt a gyerekkel otthon, hogy egészségesen megszületett. És ez nem minden. Amikor Spock feltette tendenciózus kérdését, nem tájékoztatott arról, hogy szülést ilyen esetben lehet lassítani, lehet szinte leállítani, hoy lehet a gyerek fejét a szülocsatornában visszanyomni, hogy lehet az eloreesett köldökzsinórt visszanyomni - ezek nyilván azok a szakmai részletek, amelyek a ti értelmi képességeiteket meghaladják. Késobb, kénytelen, kelletlen, elismerte, hogy "egyes esetekben" a köldökzsinórt vissza lehet helyezni, hozzátette, hogy másokban nem, de egy árva szót nem mondott arról, hogy milyenekben igen, milyenekben nem - nyilván megint a nagyközönség értelmi képességeit meghaladó szakmai részletek, ugye? Szüljetek csak kórházban, jogotok van hozzá. És doljetek hátra, amikor tolünk majd elveszik a jogot (nagyon úgy néz ki) hogy ne szüljünk kórházban, amikor a feleségemet bornírt védonok és csecsemot a gyakorlat óta nem látott gyerekorvosok már nem csak hülkyeségekkel ilyesztgetik, hanem rendort hívnak hozzá - gusztusos, mondhatom. Ja, és közben papoljatok a jó modorról.

holist

Hja Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1106
Kedves Holist!

Eddíg csak "úgy" bele a vakvilágba (fórumba) püföltem levelemet, de ezt már nem bírom, és közvetlen neked írok (bár nyílt levélben).

Nem tudom, Te mivel foglalkozol az életben, de én több szakmát is (jelesül hármat) kellett, hogy felsőfokon megtanuljak, és ez alatt olyan ismerethalmaz birtokába jutottam, ami néha nehézzé, vagy egyenesen lehetetlenné teszi, hogy az adott témával nem foglalkozóknak bizonyos problémákat, gondokat elmondjak. Azt írod a leveledben:
>> Vagy az, hogy "technikai részletekbe nem érdemes belemenni, azokat úgyse értené senki..." - kedves Spock-rajongók, ti nem veszitek észre, hogy mennyire hülyének néz titeket ez az ember? <<
Nos, tapasztalataim szerint már azt sem értem, amikor kedvenc barátaim (és élettársam) "egyszerű" beszélgetést folytatnak az ember bizonyos részeiről (mindegy melyikről), hisz az Ő nyelvük erre a latin - és minő hiányosságom, nem tudok latinul. Az más lapra tartozik, hogy lassacskán megismerem a polcokon lévő anat és egyéb atlaszok tartalmát, hisz néhány kérdésemre a válasz csak ezek ismeretében adható meg. Ebből adódóan azt hiszem, hogy a Dr. Spock által adott mondat nem lekezelő, hanem figyelembe veszi e lényeges dolgokat. (pl. Milyen jól hangzik, amikor elkezdem magyarázni a barátnőmnek: "milyen szép egy regiszter áramkör, mert amikor a bejövő DTMF jelek hatására a trönkökön át továbbépíti a kapcsolatot...". Te ebből mit értesz?) Te is érezheted(néd), a szakmai nyelveket nehéz kívülállónak értelmezni és társítani valódi kézzel fogható dolgokhoz).
Légyszi vedd figyelembe, hogy hozzád képest mi csak egyszerű halandók vagyunk, és nehezen értenénk a mély szakmai fejtegetéseket. (Én nem jártam orvosi egyetemre, bár lehet, Te igen és ezért nem értesz egyet néhány itt elhangzó dologgal).

Amúgy mindezek ellenére a Skorpió által megfogalmazott nézőpontot vallom, és hiszem, hogy nem kellene a T. szülő nőket teljesen "hülyének" és "anyámasszony-katonájának" nézni. Ha valaki felvállalja azt, hogy szülni akar/fog, akkor általában tisztában van azzal, ez mit is jelent (ha meg nem akkor talán még várni kéne).

Amúgy szintén osztom a lejjebb elhangzó véleményeket, azaz ha valaki egy orvosi cím tulajdonosa (még ha Dr nem is erről a területről való), akkor is elvárható tőle, hogy emberi, kultúrált módon fogalmazzon meg dolgokat. Az az útszéli stílus, ami itt elhangzott, azt jelzi számomra, a hölgy nem szokott vele - elvileg - egyszinten álló kollégákkal társalogni. Ha ez viszont igaz, akkor az bárhonnan nézem nagy probléma, ami - általában - a szakmai tudás rovására megy (elefántcsont toronyból nem lehet az emberekkel társalogni -> lásd a kultúrtörténet). Amúgy mint diplomázott ember határozottan visszautasítom, hogy egy szinten említhetnek egy ilyen stílust képviselő emberrel. Ez mind a saját magamra, mind a többi diplomásra nézve sértő (nem?). Ezen stílusért apám már óvodásként is megbüntetett, mondván "tanulj meg viselkedni!".

Remélem e sorok nem sértőek Rád és elveidre, mert azokat - mint mindenkinek a sajátját - tisztelem.

Üdvözlettel

Hja

Előzmény: holist (1100)
Hja Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1105
Mivel megtanultam e leveledből, hogy nekem a Dr-től, és a specializált témanevektől félnem kell, azt hiszem NEM IS MEGYEK TÖBBÉ KÓRHÁZBA. Majd megoldok mindent itthon mint az ókori bölcsek (állítólag a budhista szerzetesek akár az öngyógyításra is képesek)

Az előzőekhez meg csak annyit, hogy e tény szerint ha valaki így nyilatkozhat bármely kollégájáról annak ismerete nélkül, azt az embert én nem tekintem szakembernek (pl mielőtt véleményt alkot nem lenne rossz további kérdésekkel tájékozódnia. A saját szakmámban ezt így szokás, holott "csak" gépekkel dolgozom).

ui.: Lehet, hogy túl könnyű az orvosegyetemen a felvételi?

Előzmény: holist (1099)
Hja Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1104
Állítólag orvos...
Előzmény: Skorpió (1094)
Hja Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1103
Nekem annó a pártállambeli pátoszos beszédek jutnak eszembe (azaz kicsit demagóg nem?).

Mellesleg ez a leírás (és az előző kapcsolódó vélemények is) azt mutatják ez a Dokinéni abszolúte tévedhetetlen, messzemenőkig nem hibázik, és még soha nem dolgozott egyfolytában 2 napot, s soha nem hozott hulla fáradt formájában döntést (amiről Ő is érezte, hogy sántít).
Csak sajnálom, hogy nem hozzá mentünk, amikor a fiam született, hisz Ő abszolute profibb módon megoldotta volna, az a minimális kis munka sem lett volna benne...

Ámen

ui.: Bocs, de az ilyen "szakvélemények" után borsózik a hátam. Ha én is ilyen profi lennék...

Előzmény: holist (1092)
Hja Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1102
Ez egy kicsit aggreszív volt a T. doktornő részéről nem?
Előzmény: holist (1087)
Skorpió Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1101
Kedves holist !

Megnyugtat a valaszod, hogy szulesz is.
A doktori cimhez.: Nem ertem azt a gondolatot, hogy egy doktori cim miert ebresztene barkiben kissebesegi erzest ? Valoszinuleg hölgy - mivel pszichiater is - mindenkiben pszichologiai esetet lat. Pedig az emberek altalaban normalisak, es normalisan közelitenek egy doktori cimhez. Szamomra inkabb megnyugtato ha valaki hasznalja, hiszen az a normalis, mi oka van arra ha nem ? De igazabol nem ez tünt fel, hanem a hölgy stilusa. (Amennyiben az ö szavait interpretaltad.) Engem nem a latin kifejezesek hianya bosszantott, de egy orvos nekem ne mondja azt, hogy : „tök jo", „egyszer csak beterített... a magzatviz", „azt irta a marhaja". Amennyiben a felesegemet egy ilyen stilusu szulesz vette volna kezelesbe, azonnal mashoz fordulok. Egy peldaval illusztralnam. Bemesz a bankba, szeretnel valami jo lekotest a penzednek. A banktisztviselo aki veled foglalkozik a kovetkezöket mondja : „ Na, figyusz haver, van egy olyan tuti tippen, hogy baro ! Meglatod, majd döl a lé. Hidd el nekem, en mar nyestem különbet is" stb stb. No, rabiznad a penzed erre bankra ?

Erre a „barkit barmikor cserben hagyhatja a test"-re annyit reagalnek, hogy jobb felni mint megijedni.

En nem vagyok Spock fan, egyszeruen bennfentesnek tartom, akinek e topic temaja a szakmaja. Ezert szivesen veszek töle minden informaciot.
Töletek - ezalatt az otthonszülest preferalokat ertem - leginkabb valami homalyos, erzelemi, megfoghatatlan erveket hallottam, neha minosithetetlen, szemelyeskedö stilusban. Ettöl fuggetlenul nem mondom hogy bizonyos dolgokban nincs igazatok, de ugy erzem, hogy ezek a dolgok - pl. megszokott kornyezet - lenyegesen kisebb sullyal esnek latba azon a merlegen ahol a masik serpenyöben a hatranyok vannak.
Ugy erzem, hogy ti a szulö nöt egy akartgyenge, pszichozisos, idegbeteg nönek tekintitek, aki sirogörcsöt kap ha nincs mellette a mamaja, ha nem a kedvenc agyaban fekszik, aki kissebsegi komplexust kap egy doktori cimtöl. Azert nem ez az altalanos. (En egy ilyen nöt nem is engednek szulni, mert egyszerüen nincs felkeszulve ra.)

Azt meg vegkepp nem ertem, hogy miert tekintitek az orvosokat ellensegnek ???

holist Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1100
cseben = cserben.

Spock,

szóval nem azért vitatkozol itt, mert bármiféle "nyernivaló" van, hanem hogy egy veszélyes tendenciára felhívd a figyelemet? Ugyanakkor mindenre lehetséges civilizált reakció?

Klassz. Tehát az, hogy "figyelem, mindenki, nem vitatkozom ám ezzel a szegény eltévelyedettel,fel sem merül, hogy igaza lehet bármiben is, csak azért, hogy felhívjam a figyelmet valamire, amit veszélyesnek tartok (és persze erre már számtalanszor felhívtam a figyelmet)" - nos, szerinted ez egyí civlizált reakció? Vagy az, hogy "technikai részletekbe nem érdemes belemenni, azokat úgyse értené senki..." - kedves Spock-rajongók, ti nem veszitek észre, hogy mennyire hülyének néz titeket ez az ember?

holist

holist Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1099
Kedves Skorpió!

Pszichiáter, szülész-nogyógyász. Csak szándékosan nem használja a misztifikáló orvosi lingot, ugyanis tudja, hogy az kisebbségi érzést ébreszthet, félelmet kelthet, az meg nem használ. De ha neked sok latin kifejezés kell, meg az a tudat, hogy bárkit bármikor minden ok nélkül cseben hagyhatja a teste - hát mindent bele. Ez a kínálat legnagyobb része.

holist

Előzmény: Skorpió (1094)
emili Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1098
Kedves Mr. Spock,

A harmadik babam is meghalt (kb. 8 hetesen)s most megigertek, hogy alaposan kivizsgalnak (nalunk ehhez 3 kell :(. Tudom, hogy nalatok masok a szokasok, de megis kb. milyen vizsgalatokra szamithatok?
S a masik kerdes, AB utan mennyi ideig tart a verzes? Az elso utan kb. 2 napig, a masodik utan 10-12 napig, s most mar 6. napja tart. Mennyi a normalis ilyenkor?
Koszi a valaszt (az elozoert is :)...

Mr Spock Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1097
Kedves ccsa,

Nyaljuk veresre az amerikaiak segget

es Kedves holist,

Azt írta a marhája, hogy 1 cm-re nyitva volt a méhszáj. Elfelejtette talán.

Eloszor is: legyetek szivesek turtoztetni magatokat. MINDENRE lehetseges valamilyen civilizalt reakcio.

Masodszor is: nem, nem felejtettem el. A kerdes elmeletileg lett megkerdezve, hiszen a leirasod nem emliti, hogy mikeppen tapintana a koldokzsinort, ha ez eppen nem lehetseges. De ha mar specifikus szituaciorol van szo, az en esetemben ugyan 1cm volt, de hosszu es rugalmatlan volt a mehnyak, amin keresztul ugyanugy nem lehetett tapintani mintha zarva lett volna. Raadasul a fej melyen lent volt, teljesen kizarva a "korultapintast". Normalis es atlagos korulmenyek kozott egy ilyen szituacioban nem szokott a koldokzsinor beszorulni. Es itt megis valahogy beszorult.

mint álmos Spock úr esetében

Nem figyeltel. A tortenet reggel kezdodott, nappal folytatodott, nem voltam almos.

A köldökzsinórt szépen visszanyomtam-illesztettem, a gyermek pedig makk egészségesen megszületett.

Igen, neha lehet, neha nem. Az esetben amit en leirtam, nem lehetett. Dr. Gereb helyeben en eloszor kerdeseket adtam volna fel, mielott velemenyt mondtam volna.

Kedves Skorpio,

Nehany hozzaszolasbol - ha kerhetlek - ne szurd le azt a következtetest, hogy Magy.o-on mindenki bunko.

Persze hogy nem. Ha nekem ez egy problema lenne, mar reg itthagytam volna ezt a topicot. De 27 eves orvosi prakszisom alatt megtanultam, hogy a bunkokat is kell segiteni, sot neha jobban mint a tobbieket. Remelem, es tenyleg remelem, hogy mindenki megerti itt, hogy en nem azert vitatkozom holist-tal, meg ccsa-val, mert en itt valamilyen vitaban nyerni akarok, mert semmi nyernivalo nincs, hanem azert, hogy egy szamomra veszelyesnek tartott iranyzatra felhivjam a figyelmet.

Gabor

Skorpió Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1096
Nem figyelsz, ccsa. Mr Spock magyar ! Megha USA-ban el is. Lehet hogy ez faj neked ? A szules-terhesseg temaban is hozzaszolok, ha jonak latom. Amugy meg abszolut nem erdekel, hogy mi a velemenyed arrol, hogy offtopicot irok-e vagy sem.
Mivel helyetted is szegyeltem magam, azert irtam azt a Mr Spocknak. Utalom, hogy erdekes, jo temaju topicokat azert hagynak el ertelmes hozzaszolok, mert van nehany primitiv bunko, aki szemelyeskedö hozzaszolasokat tesz. Mint pl. ez az utolso "gyöngyszemed". A szemelyes tapasztalataidat nyugodtan ird meg ebbe a topicba mindenki okulasara.

Egyebkent legalabb ket eve irok ide, söt ennek a forumnak az elödjebe is rendszeresen irtam. Azota az email cimem megvaltozott. Nem fogok minden valtozaskor uj nick nevvel jelentkezni.

email cimem : skorpio_a@yahoo.com

Ide nyugodtan irhatsz, de valaszt ne varj, legalabb is addig amig kulturalt modon nem fogalmazol.

Egyenlöre sajnalom a leendö gyermekedet, de gyözz meg az ellenkezöjeröl !

Előzmény: ccsa (1095)
ccsa Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1095
Skorpio,
nalam mar "ignore" vagy, mert a hulyesegek olvasasa artalmas a kismamak egeszsegere :) De szeretnem felhivni ismetelten a figyelmedet, hogy lehetoleg a szules, terhesseg temahoz szoljal hozza, ugyanis errol szo ez a topic. "Nyaljuk veresre az amerikaiak segget, mert mi nem vagyunk bunkok" cimu topicot nyithatsz batran, ugyanis az alabbi hulyesegeid oda valok, nem ide. Abban majd en is szivesen elmeselem tapasztalataimat, hidd el nagyon tanulsagosak. Addigis szamuzzuk a temat emilbe innen (az en cimem igazi :)
Előzmény: Skorpió (1094)
Skorpió Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1094
Egyebkent valoban erdekelne, hogy milyen orvosi vegzettsege van ?
(Ha nem tul kenyes a kerdes.)
Skorpió Creative Commons License 1999.06.20 0 0 1093
Tudom hogy Mr Spock nem szorul a vedelemre, de ö azt irta, hogy :
"Meg 1 centire sem volt tagulva," Csak a pontossag kedveert.

Kedves holist !

Ha az alabbi szöveget valoban Gereb Agnes irta, akkor a stilusabol itelve ö inkabb egy babaasszony, mintsem orvos.

Egy bicikli örzesert sem biznam ra, nemhogy egy gyerek eletet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!