Keresés

Részletes keresés

lépiláp Creative Commons License 2007.01.03 0 0 436

 

Kedves Teve!

Az a szomorú helyzet, hogy nem tudom mi az urbandictionary magyar on-line szótár.
Teve movondd /el privátban/ lécci, Te miviévért jársz errefele, érintett vagy?  
Egyébként viszont tavaly, 19106-ban döbbentem rá 53 évesen, hogy auti aspinak születtem. Azért sem értek semennyit angolokul, franciákul, németekül, spanyolokul, kínaiakul, eszperantókul stb. mert nem is találkoztam ilyen embörökkel és népekkel, továbbá ma má annak is örülnék, ha a magyarok megértenének.
De biz sajna a honfitársaim sem értik a mondandómat, külföldivel kommunikálni pedig esélyem sincs, ezért nincs igazán motivációm /késztetésem/ a nyelvelésre.

Ajánlom figyelmedbe ezt is itt

Asperger?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9125215&la=62486337

Előzmény: NevemTeve (435)
NevemTeve Creative Commons License 2007.01.02 0 0 435
Az a szomorú helyzet, hogy nem ismerek az urbandictionary-hoz hasonló magyar on-line szótárt.
Egyébként viszont, ma, 19107-ben, mindenkinek kell valamennyire tudnia angolul... (persze tudom, hogy ez sérti a franciák, németek, spanyolok, kíniak, eszperantók stb. érzékenységét)
Előzmény: lépiláp (433)
lépiláp Creative Commons License 2007.01.02 0 0 434

Találtam egy figyelemre méltó régi cikket, ime.

http://www.fn.hu/index.php?id=31&cid=59083

 

Mennyire nőies vagy férfias az Ön agya?

/.../ a nők agyműködése alapvetően az érzelmekre "drótozott", ezzel szemben a férfiak erőssége a különböző rendszerek átlátása, felépítése.

 (Lássuk, milyen típusú az Ön agya! >>)

Új szemlélet az autisták kezelésében
Miben tud egy ilyen elmélet újat mutatni? Baron-Cohen szerint segít a gyerekkori neurológiai problémák, ezen belül is elsősorban az autizmus és enyhébb formája, az Asperger szindróma korai felismerésében és megfelelő kezelésében. A betegségben szenvedőknek magas a rendszerező és alacsony az érzelmi intelligenciájuk; elsősorban fiúknál fordul elő.
A kutatók által eddig elhanyagolt terület volt az extrém női agy vizsgálata: Baron-Cohen szerint ideje górcső alá venni azokat is, akinek kiugróan magas az érzelmi és nagyon alacsony a rendszerező intelligencijuk.
Baron-Cohen szerint az autizmus az extrém mértékben férfias agy betegsége. A klasszikus autisták és az Asperger szindrómában szenvedők közös jellemzői: nehézségek a társas érintkezésben, kommunikációs problémák, szokatlanul szűk érdeklődési terület és a rutinokhoz való görcsös ragaszkodás.
Mivel az Asperger szindrómások IQ-ja átlagos, gyerekkorban kommunikációs képességük is látszólag normálisan fejlődik, mire a betegséget a szülők, tanárok észreveszik, a gyerek gyakran számos sérülést szerez. Mivel az autista gyerek többnyire nem érti a metakommunikációs jeleket, nem észleli, mikor gúnyolódnak vagy tréfálkoznak vele, az is elképzelhető, hogy egy viccen ő nevet utoljára, általában nem érzi, ha egy megjegyzése a másik számára sértő vagy bántó, és sokszor félreérti a másik szándékát. Mire az ilyen gyereknél észreveszik a betegséget, elképzelhető, hogy társai már kiközösítették, és emiatt súlyos depresszióba esett.
Az autisták esetében gyakran nagyon magas a rendszerezési intelligencia, ezért a tanár megfelelő hozzáállással a gyereket akár nagy dolgok felé is terelheti. Lényeges azonban, hogy az /ilyen/ gyereket hagyni kell egy-egy témában alaposan elmélyedni, ahelyett, hogy látókörét próbálnák szélesíteni.

Mennyire nőies vagy férfias az Ön agya? Tesztelje! >>

 

lépiláp Creative Commons License 2007.01.02 0 0 433

Kedes Te V.E. kérlek tájékoztass, hogy a linkek alatti infókból magyarul hol lehet olvasni, tájékozódni?

Előzmény: NevemTeve (432)
NevemTeve Creative Commons License 2006.10.30 0 0 432
Előzmény: lépiláp (431)
lépiláp Creative Commons License 2006.10.25 0 0 431

kedves teve

Teve sevem levehevetsz eveszevesevebb, mevert nevem levehevet evezzevell sevem kevezdevenivi sevemmivit.

Kérlek írd le, mit tartalmaznak a neked tetsző, de más autisztáknak, Asperger's Syndromédásnak megismerethetetlen oldalak?

köszi

    

Előzmény: NevemTeve (430)
NevemTeve Creative Commons License 2006.10.25 0 0 430
NevemTeve Creative Commons License 2006.10.18 0 0 429
<Bocsánat, on-topik>
Index - Tech - Közelebb az autizmus rejtélyéhez
</Bocsánat, on-topik>
rainman Creative Commons License 2006.10.13 0 0 428

oppardon sokadszorra...

 

Mondtam volt:  szakportálok, szaktopikjai...   Ha felfogod, mit akarok mondani...

 

merthogy az általad beidézett indexes fórumlinket nem tekintem szakportál szaktopikjának....

hirtelen szétnéztem az esoember.hu portálon, de egy kumma megnyilatkozást ott nem láttam tőled és a barátaidtól.

 

JA! és kifejezetten kérem ezennel a MODERÁCIÓ ÁLLÁSFOGLALÁSÁT  arról a dologról, hogy hogy hogyan is állunk azzal a helyzettel, amikoris az általad belinket topikban egy hozzászólásnak álcázott nemistudommiben kimondottan az én adatlapomra vivő link jelenik meg?

ezzel mit is akartál elérni? Megmagyaráznád kérlek! mi célod is volt azzal, hogy közvetlenül elérhetővé tetted az adatlapomat, ezáltal kifejezetten nyilvánosságra hoztad az egyébként nem titkolt privát szférámat.

De hogy jön az auti témához az, hogy érdekelnek a régi szerkezetek, hogy fejlesztettem prince of persia pályaszerkesztőt, meg szagértek távközlési, netügyi témákban is.

 

Ezügyben megkérdezném KURI nevű jogvégzett topiktársat, alfos tagot, de eddigi megkereséseimet zaklatásnak vette és letiltatott előszőr az index auti fórumáról, aztán letiltott a levelezőprogramjában, mint nemkívánatos küldőt. Pedig most is jogi fennforgás vagyon, de hát immár nem írok neki, mert úgysem válaszol, pedig annyira hangoztatta, hogy annyira segítőkész.

miközben az alf listagazdájával deklaráltan nem óhajt kommunikálni, azért csak kukkol az alf-on. Juteszembe ezügyben: nem kéne feljelentést tenni ezügyben (deklarált nem-kommunikálás) valami akárkik felé? Merthogy volt már erre precedens...

 

 

Szerintem kérd meg a moderációt, hogy töröljék azt a hozzászólást. csak a békesség kedvéért...

Előzmény: surányi pál (426)
lépiláp Creative Commons License 2006.10.10 0 0 427

1, MI AZ AUTIZMUS? /érzelmi vakság/

2, Mi az f/l-csapat?

3, Hol a személyes támadás, kit mért támadtam volna?

4, Ki, hol, mikor mondta magát JOGVÉGZETTnek?

 

 

 

 

Előzmény: rainman (425)
surányi pál Creative Commons License 2006.10.10 0 0 426

 

Kedves rainman

Ne off-olj.

Az esőember -be folytassuk, itt

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9122728&la=43306007

Előzmény: ZöPö (-)
rainman Creative Commons License 2006.10.07 0 0 425

úgy látszik, a f/l-csapat kéthozzászólásos új nickkel erősít itt az indexen, miután a hvg közélet szekcióban (kac-kac, mármint közélet...) nyit autizmus-közeli topikokat, de kerüli a szak-honlapok szak-fórumait megnyilatkozásaival.

 

alanti hozzászólásod sem az autizmusról szól, hanem többnyire személyes támadásról.

Mellesleg egy általad felemlegetett személynek több mint egy hete irtam privátban, válaszra eleddig nem méltatott, pedig Ő magát JOGVÉGZETTnek mondja.

 

 

 

Előzmény: lépiláp (424)
lépiláp Creative Commons License 2006.10.06 0 0 424

A 412-esre vonatkozóan

Kedves Goldner Ibolya - ibolyka!

Minden állításod csúsztatás és valótlanság!!

Kuri állításai nem merítik ki a Btk.179-180. §-aiban körülírt rágalmazás és becsületsértés fogalmát! Állításaiban nincsenek rágalmazások, legfeljebb téves állítások lehetnek.

Erre gondolok pl:

1) "Sajnos G.I. jogi téren nem tud labdába rúgni..." 

    EZ TÉNY, hiszen Neked nincsen jogi végzettséged. Rúgjál a labdába :-)  

2) "Ezzel szerinted nekünk szülőknek jobb lett?"

    Tudjátok-e, hogy hány autista és értelmi sérült felelt meg az emelt mértékű ápolási díjnál az 5 törvényi követelményből háromnak?

3) "van egy jogvédő egyesület, aminek az elnöke vagyok"??

    Ilyen jogvédő egyesület egyik Magyar Közlönyben és OGYH-ban sincs!!!!!!!!!!!

    Az Országgyûlés Elnökének közleményeiben és a jegyzékeibe vett kb 600 érdek-képviseleti és társadalmi szervezet listáján Ti soha nem szerepeltetek!!

4) "kezdetek óta - elsőként m.o.-n - számlák szintjéig vállaltuk könyvelésünk teljes nyilvánosságát. Jelenleg épp azon dolgozik végre először egy könyvelő, hogy szakszerű könyvelést készítsen. hamarosan a neten lesz - számlamásolatokkal együtt."

Az Értelmi sérültek és Családjaik Jogvédő Egyesületének tehát mégsincs rendben a szakszerűtlen könyvelése Mo-on a nyilvános

http://uk.geocities.com/ecsje/ és a

http://www.ecsje.fw.hu/ honlapok tanúsá szerint!! A honlapokon a pénzügyi elszámolásod csak 2002-2003-ra van meg.

Ott 2003.09.05-ére ügyvédi díjként az apolási díj közig. peredre jogellenesen levontál 60.000 Ft-ot! Milyen jogon pazaroltad a közpénzt a magáncélodra?

De nézzük tovább:
1) a számtalan szülőből akivel beszéltél telefonon csak egy konkrét esetet írj le korrekten!

2) az ápolási díj szabályozással kapcsolatban az alábbi változásokat NEM sikerült elérned:
- az alanyi jogú áp. díjat NEM 2006. jan. 1-től, HANEM ESETLEG 2007-től már NEM az ÖK testületek, hanem ESETLEG a jegyzők bírálják el. (mivel VALÓBAN NEM KÖTELEZŐ megadni, nincs mit a testületek vacakoljonak velük)!!

- Írod méh, hogy "Van egy fogyatékos gyereket nevelő diplomás szülő, aki - családi támogatással - megengedheti, hogy ne fosson be attól a lehetőségtől, hogy csekélyke 20 ezer Ft-os apanázsát elvegyék, mert szólni mer. "
A diplomás szülőre lásd

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108473

Goldner Ibolya    2004.04.11 05:08:49 (0) -ban 

"25 éves súlyos fogyatékos fiammal vagyok otthon /.../", aki tehát már nem gyermek, hanem önellátó, középsúlyos autisztikus, mint mondottad volt ibolyka...

A többi pontban írt állításod is mind pontatlan és téves, ezért Te kövesd meg kedves Iboly kurit és az itt olvasókat...

Olvasd el lent ibolyka - Autika helyett 2000.06.15 - 2002.07.26 között írt, Egy autista fiúcska mindennapjairól szóló /(12) - (132) / blogját...

Előzmény: lépiláp (423)
lépiláp Creative Commons License 2006.10.01 0 0 423
Hol van a kuri írásában rágalom?
Előzmény: Goldner Ibolya (412)
Deibler úr Creative Commons License 2006.09.27 0 0 422

Tisztelt Goldner Ibolya!

Javaslom a http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=58965253&t=9126303 címen található állásfoglalás tüzetes elolvasását. Ennek alapján a kuri nick inkriminált hozzászólása törlődött és a nick belépési jogait letiltották, további jogsértést már nincs módjában elkövetni. Kérem, hogy a jövőben a moderációs problémákat a moderációs topikban jelezze.

Előzmény: Goldner Ibolya (421)
Goldner Ibolya Creative Commons License 2006.09.27 0 0 421

Tisztelt operátor!

Ön a vitát frappánsan?? lezárta?.

Itt keményen meg lettem rágalmazva, keményen, ok nélkül el vagyok marasztalva.Olyan mond itt véleményt rólam, aki még sosem látott, aki még sosem beszélt velem.

 

És valószínűleg nem ismeri a sorstársaim véleményét rólam. Legalábbis nem gondolom, hogy közélemény kutatást tartott volna erről.

 

A lezárás azt jelenti, hogy megtámadnak, és lezárul a lehetőség a védekezés elől?

 

4 éve napi tizen órákat töltök sorstársaim ügyeivel való törődéssel, értünk való lobbizással, sorstársaim megbízása alapján.

 

2-3 ember - mindegyiknél kimutathatók a nemtelen okok - támadnak. És mindig a támadók vannak az indexen védelembe véve?

Vhogy mindig úgy jön ki, hogy ITT MARADNAK a rágalmak, amikre nekem nincs lehetőségem reagálni.

 

Konkrét állítás volt, hogy eu-s pályázati pénzekből élek.

Ezt cáfoltam, erre jött a stílusom.

 

Kuri - nak - kérésére - többször, különböző helyen felajánlottam a közvetlen kapcsolatfelvételt. Ha némi tisztességes szándéka lenne és nem eleve a provokálás, akkor elfogadta volna a kérésére ajánlott kapcsolat felvételt.

 

Számomra ismeretlen okból "ismeretségünk" abból áll, hogy hol itt, hol ott rágalmaz, különböző állításokkal.

 

Sok ezer embernek jelent segítséget, hogy vagyok. Akik hozzám akarnának fordulni - és nincs máshoz forduljanak - azokat tántorítanak el ezek a rágalmazások.

 

Szal nagyon nem örültem ennek a frappáns lezárásnak.

 

Tisztelettel: Goldner Ibolya

Operator Creative Commons License 2006.09.26 0 0 420
Figyelem!

A kuri kontra Goldner vitát frappánsan lezártam. Ha valaki óhajt ugyanilyen frappát, bátran kezdje újra a témát...
kuri Creative Commons License 2006.09.26 0 0 419

Kedves Ibolya!

 

Én a fogyatékos gyermekeket nevelő szülők és fogytékosok mellett vagyok!

 

Elgondolkodtató, hogy miért vannak rólad rossz véleménnyel az ember...és tudod, hogy kikről beszélek!

 

Nem követlek meg, mert nincs miért. Ha értenél a joghoz, akkor te is pontosad tudnád, hogy ez még nem rágalmazás! Én 2 évig tanultam büntetőjogot és 1 évig gazdasági jogot....

 

De amiket és ahogy írtál gondolkodóba ejti az embert, hogy miért is ...a stílusod az amivel nem lehet mit kezdeni...

 

Sajnálom, de először még segíteni is akartam neked, de egyre többet olvastam rólad, általad és úgy döntöttem, hogy ezt az energiát inkább a környezetemben lévő fogyatékosoknak tartogatom. Számomra te nem vagy az a nyertes típus. Még sokat kell fejlődnöd, hogy az emberek megbízanak benned, te még nagyon nyers vagy.

 

Ez az én meglátásom, több éves pszichológiai tanulás után.

Előzmény: Goldner Ibolya (415)
Goldner Ibolya Creative Commons License 2006.09.26 0 0 415
Döntsd már el, hogy támogatod-e, vagy támadod!!!

Mert hol felkent támogatója, képviselője vagy, hol meg vitatod a jogunkat, hogy ezért küzdhessünk!!

Ibolya

Előzmény: libabor (369)
Operator Creative Commons License 2006.09.26 0 0 414
Figyelem!

A szerzői jog mélységeiben nem óhajtok lemerülni azonban jelzem, hogy a cikkek szakmányban történő beidézése alapot adhat szerzői jogi perekre az Index ellen.

Az efféle tevékenységet, miszerint mások szellemi tulajdonát képező anyagokat itt osztanak meg az olvtársak a többiekkel, kérteik befejezni.

autismus-felix nick törlésre került összes beírásával, a következő inkarnációjában lesz szíves a hatályos jogszabályok adta keretek közt gyakorolni az irgalmasságot.
Goldner Ibolya Creative Commons License 2006.09.26 0 0 413
Kedves kuri!

Ha tényleg körbejárnád a dolgokat, amint írtad #378-ban, akkor tudnád mi az, amiért pl. ÉCSJE is küzd.

Ajánlom figyelmedbe pl. a vaucher c. előadásom az OKI konferencián.

Szeretnélek tájékoztatni, hogy nincsen olyan konferencia, előadás, ahol ott vagyok és szóba ne hoznám, hogy családok is léteznek, meg nem másoknak kellene adni a nekünk szánt pénzeket.

Ha tényleg kíváncsi vagy rá mivel is foglalkozunk, miről miket nyilatkozunk, mivel kapcsolatban miért lobbizunk, írj egy mailt, és megkapod a linkeket.

Mi lenne, ha nem szapulnál, inkább együttműködnél, hisz u.azt akarod Te is, amit az egyesületünk!?

Miért gondolod, hogy minden ÖK képviselő kellene tudja ki is vagyok?
Kérdezd meg tudja-e mi az az EBH. Meglehet nem fogja tudni.

---
Nézd meg pl. a Zöld könyvet. Benne van, hogy ápolási díjat megoldjuk. ennyi, s nem több.
A Medgyessy programjába még Csehákkal be tudtuk tetetni, hogy minimálbéres lesz az ápdíj. Nem a mi bűnünk, ha helyette hirtelen nagyi gyes lett.

Nézd meg a Zöld könyvet, ápolásról azt írja, hogy öregek az aktív kórházi ágyakon. Ehelyett öregeket passzív gondozó intézményekbe kellene tenni.
Se fogyatékosok, se család nem szerepel abban a könyvben.

És akkor jön MEOSZ, hogy az ígért támogatást visszavonta, mert ígéretet kaptak, népszavazás nélkül is minimálbérre emelni áp.díjat??

És jönnek nagyeszű fogyatékosok, akik MA nem kaphatnak - de lobbizásunk értelmében nekik is adni kellene - ápdíjat. Egy éve még úgy gondolták támogatják az ügyet, ma meg áskálódnak ellene.
És tégy csodát!

Kedves kuri!
légyszí a dolgok körbejárást esetleg pl. nálunk kezdeni, vagy netán egyszercsak mégis minket is megkérdezni. Van-e ennek akadálya??

Goldner Ibolya
írj: ecsje kukac freemail dot hu
hívj: +36 30 5098364

--------------
"A minap találkoztam egy önkormányzati képviselővel aki az esélyegyenlőségi törvény tervezetében működött köre és felkért arra, hogy hosszabb távon tartsuk a kapcsolatot...hmmmm.....G.I-t nem ismerte...hmmmmm....

Azt viszont belátta, hogy az alapítványok csak viszik a pénzt, erre felkértem, hogy inkább a fogyatékos gyermeket nevelő szülőknek adják ezeket a juttatásokat, mert sokkal többre mennek vele, mivel később nem két beteggel kell számolniuk hanem lehet, hogy eggyel sem...."
Előzmény: kuri (377)
Goldner Ibolya Creative Commons License 2006.09.26 0 0 412
Kedves kuri!

Az állításaid kimerítik a rágalmazás fogalmát.
Erre gondolok:
"Sajnos G.I. jogi téren nem tud labdába rúgni...Hogy pártot alapított...alapítványa van...erre azt közölte az önkormányzati képviselő idézem szó szerint: "Hát persze, hogy ezt csinálja, mivel EU támogatást kérhet...és kap is...nem kevés pénzt...és jól tud belőle élni"



Elnézést G.I. ha olévasod, de én mindent körbejárok!!!



Ezzel szerinted nekünk szülőknek jobb lett???????????? Hidd el megírom ha jobb lesz!!!

Üdvözlettel: K.R. Kuri"

1) nincsen alapítványom.
2) van egy jogvédő egyesület, aminek az elnöke vagyok
3) nézd meg az asz-t - SEMMIFÉLE ÁLLAMI (POFÁRA MÉRT) PÉNZT (MAGYAR ÁLLAMTÓL) NEMFOGADHATUNK (ÉS NEM IS FOGADUNK) EL!
Legnagyobb sajnálatomra az EU-s pénzek mind a szoc. min-on keresztül igényelhetők, és hozzátesznek magyar állami pénzeket is. Így erről is le kellett mondjunk.
meglepne, ha találnál egyetlen pályázatot , ahol pénzt kaptunk volna. Ilyen nem létezik.
4) kezdetek óta - elsőként m.o.-n - számlák szintjéig vállaltuk könyvelésünk teljes nyilvánosságát. Jelenleg épp azon dolgozik végre először egy könyvelő, hogy szakszerű könyvelést készítsen. hamarosan a neten lesz - számlamásolatokkal együtt.
5) havonta 10-15 ezer Ft-t kapok magánszemélytől, adományt. Ebből fedezzük a működtetést (bank költség, csekély posta ktsg, internet, eszköz beszerzések. Ezenfelül saját időmből, zsebpénzemből tartom fent az egyesületet. Tagjaink - kérésükre - MIND felmentést kaptak tagdíj fizetés alól.

Ebből aztán jól megélek.

Szal ezt tuti nem jártad körül. Jól biztos nem.
Elvárom, hogy itt ebben a topikban ezért a kijelentésedért - alapítványi pénzekből jól megélek - megkövess!

Szeretnélek tájékoztatni, hogy pár évvel ezelőtt - nem ÉCSJE, hanem másik egyesület keretében - készítettem pályázatot. Azt céloztam meg, hogy országos hálózatot építsek ki (szakértőkkel együtt) szülőknek terápiás célból. Segítsük helyzetünket, gyerekeinket elfogadni.
A DEMNET-nél nyertem erre a célra 1,5 millió Ft-t!!!
Ezt még egy egyesület tagjaként. Miután meggyőződtem róla, hogy az az elnök tényleg lop, és a pályázati pénzeket lenyúlja, jeleztem a problémát a DEMNET felé. Igaz ezzel el is vesztettem, vesztettük a megnyert pénzt. Azóta sincs ez a cél megvalósítva.

Ha autentikus forrásból akarsz információt szerezni pl. FP-ről, akkor javaslom ezt az eredeti szervezettől beszerezni.
pl. itt info kukac fogyatekosokpartja dot hu

---

kérdés lett-e jobb a fogyatékosok helyzete? pl. ÉCSJE munkája által?

nézzük:

1) számtalan szülővel beszéltem telefonon, akik számtalan használható tanácsot kaptak tőlem. E-mailben dettó.

2) több szülő kapott tőlem tanácsot hogyan tudja visszafordítani a már beindult gondnokság alá helyezési pert. Nekik ez volt annyira fontos, hogy mind többször is felhívtak, újabb infókat kérve, kapva. És többen vissza is jelezték, hogy a gondnokság alá helyezési pert megszűntették.

3) ápolási díj szabályozással kapcsolatban az alábbi változásokat sikerült elérnünk:

- az alanyi jogú áp. díjat 2006. jan. 1 óta nem az ÖK testületek, hanem a jegyzők bírálják el. (mivel KÖTELEZŐ megadni, nincs mit testület vacakoljon vele)

- 2005. szept. 30. óta nagyon sokan (több ezer család) 30 %-kal több áp. díjat kap, mint korábban.

- 2005. szept. 30. óta akiknél az állami ellátás (ami miatt nem kaphat áp. díjat) alacsonyabb, mint az áp. díj, annak kiegészítik az ápdíj összegére.

- 2006. jan. 1-e óta, aki úgy megy nyugdíjba, hogy előtte 10 éve már áp.díjon volt, annak nem veszik el a ny.d. miatt az ápdíját.

- időnként egy-egy jkv. nyilvánosságra került.

- van egy szervezet, ami független állami pénzektől, így a fogyatékosok érdekei mentén - és nem pénzfüggőség alapján - szabadon nyilatkozhat (nyilatkozik) fogyatékosokat érintő ügyekben. Az már nem a mi sarunk, ha érdemi nyilatkozataink a médiából rendre kicenzúrázzák. (Még a Sorstársak is, megy fogyatékosok más "érdekvédő" szervezetei is. Kérésre listát írok honnan és mit tiltottak ki.) Többek között ezt az állapotot is kellene FP felszámolja. Merthogy képviselőket nem cenzúrázzák ki. amit elmondanak a Parlamentben az elhangzik, jegyzőkönyvbe vétetik, stb.)

- Van egy fogyatékos gyereket nevelő diplomás szülő, aki - családi támogatással - megengedheti, hogy ne fosson be attól a lehetőségtől, hogy csekélyke 20 ezer Ft-os apanázsát elvegyék, mert szólni mer.

- és hál istennek van 2-3 hivatásszerűen engem rágalmazó, szapuló személy, és vannak a rágalmaknak bedőlő fogyatékosok, illetve fogyatékos gyerekeket nevelő szülők.

- és merthogy pl. angol sorstársainknak is 20 évbe tellett, míg érezhető változásokat elérniük sikerült. Hát gondolom, sem tőlem, se az általam vezetett szervezetektől csodát várni nem kellene.

- Remélem a 2003-as állapotokhoz képest ÉCSJE tevékenysége következtében rosszabb helyzetbe nem kerültünk.

- Mindenesetre továbbra is azon vagyunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk.

Goldner Ibolya, Értelmi sérültek és Családjaik Jogvédő Egyesülete, valamint a Fogyatékosok Pártja elnöke.
p.s. várom, ide megkövető beírásod. Ill. kérdéseid a megadott címen


Előzmény: kuri (378)
kuri Creative Commons License 2006.09.25 0 0 410

Kedves Felix!

 

Ön is tudja, hogy egy autista gyerek nap, mint nap új kihívást jelent! Látta, hogy milyen amikor valamit nem akarunk...és szép lassan Ön is átvette az általam kitaposott utat. pl.: ebédnél nem kell a saláta...majd én megeszem helyetted...erre magához húzta és azt mondta nem enyém...

Általuk és tőlük mindig lehet tanulni!!! És ha valaki odafigyel minde új dolgaikra, akkor nagyon nagy eredményeket lehet náluk elérni!

Előzmény: Törölt nick (409)
kuri Creative Commons License 2006.09.24 0 0 408

Kedves Felix!

 

Örülök, hogy ismét nagy lendületben van (amit most nagyon is irigyelek Öntől!) és hatalmas mennyiségű írást jutattot el nekünk.

 

Bag Ragaz a gyermekeim számára fantasztikus élmény volt, sőt még nekem is. Hiányzik az a nyugodt világ!!! A kicsilány eszméletlen beszámolót tartott a gyógypedagógusnak, logopédusnak és az óvonéniknek...ló, háp-háp, hegy, hó, miau...

NevemTeve Creative Commons License 2006.09.23 0 0 402
Szerintem akár egy külön topikot is nyithatnál ennek a témának... pl "Hogyan és miért nem segítettek ötven évvel ezelőtt a pszihiátriai módszerek az autistáknak?"
Előzmény: Törölt nick (401)
rainman Creative Commons License 2006.09.23 0 0 399

Na akkor hasonlítsd össze a Te verzióddal:

 

"És most egy kérdés mindenkihez: egyik délutàn elmentem fürödni. A fürdöszoba ajtaja természetesen (!!) nyitva volt. Amint szappanozom magamat, egyszercsak megjelenik a Kislàny meztelenül, hogy ö is jön fürödni. Teljesen elképedtem s természetesen (???????) visszaküldtem a szobàjàba, hogy öltözzön fel, majd este fürdünk. Ez a sztori.
A KÉRDÉS: jòl tettem?? vagy pedig rendeznünk kellett volna egy nagy-nagy közös pancsolàst?? a "hadd ùsszon a fürdöszoba, azért van" jeligére!"

Kérdés: Miért természetes, hogy egy gondjaidra bízott sérült jelenlétében tágranyitott fürfdőszobaajtó mellett szappanozod magad?
Ez is része lenne a terápiának, miszerint ha már úgy is ki van szakítva a megszokott környezetéből, hát érje minnél drasztikusabb inger?

Kérdés: Netán megerősítést vártál a közös mesztelen pancsikolás perverz gondolatára, hogy vetted a fáradságot elmondani a történetet ahelyett, hogy felejtetted volna, mint üldözendő rossz gondolatot.
Hát nem kaptál megerősítést, viszont kivívtad magadnak az egységes megrőkönyödést, és az ellenszenvet.

Mi nem kérünk az ilyen terápiás módszerekből!
Mi megvédjük kölkeinket a hasonló szituációk esélyétől is, mert tudunk arról, hogy igenis megfogalmazódott valakiben ennek lehetősége, és még le is írta, elküldte.

Előzmény: Törölt nick (390)
rainman Creative Commons License 2006.09.22 0 0 398

1. Alapállásom az volt, hogy hatalmi szóval nem rúgok ki senkit.

Veled is kellően türelmes voltam. Túlságosan is .... Aztán elszakadt a cérna, az általad beidézett rendszerüzenetek szerint megtettem, csak erről kélsőbb megfeledkeztem egyébb gondjaim okán, merhogy nekem is vannak úgy alapból, és te rátettél még jónéhány lapáttal.

Igen, kénytelen voltam egyértelművé tenni a hozzád hasonlók számára is, hogy mit jelent a prim azon kitétele, hogy archívum csak tagoknak.

Azt, hogy a listán megjelenő levelek máshol nem használhatóak fel (még VT feljelentés ügyében sem) a szerző hozzájárulása nélkül.

Az ALF soha nem volt nyilvános, és soha nem volt topik.

Nézzél utána a fogalmaknak.

Az ALF mindigis zártkörű (archívum csak tagoknak) és levelező lista (tehát nem fórum-topik) volt.

És ha ez nem volt egyértelmű számodra, akkor kérdezhettél volna. Nem tetted.

Csak ellene nemtél a szabályoknak. (és azt ismered, hogy a szabályok nem ismerete nem mentesít a következményektől?)

 

2. A "kiborulásom" utáni véleményeket ezek szerint nem olvastad/olvashattad. (vagy csak letagadod....)

 

3. az Esélyegyenlőség listán hoztad szóba a listámat, ezért ott reagáltam rá, illetve jeleztem inkorrekt eljárásodat. Én nem tettem feljelentést az esély-lista gazdájának azügyben, szóval nem értem miről beszélsz.

 

4. igenis ártottál nekem, a listámnak, bizalmi válságot okoztál, miszerint nem magunk között vagyunk, mert van ám valaki, aki kiszivárogtat.

Az életkorod, az alapvető sérülésed meg kurvára nem érdekel, ha olyat teszel, ami nem való.

 

5. Tehát Te emlegethetsz engem az esély-listán a VT előtt, nekem meg kuss vagyon?

 

6. Valami VT határozat beidéz valami ALF-os levelet. Azt L.A.D. biztos csak úgy megálmodta.

 

7. Miért vagy ráizgulva az FP-re? Miért kell az FP okán belerondítani mások életébe? Vívd meg velük a harcodat más terepen! De Te belekeverted az én listámat is a dologba.  Nekem nem hiányzott...

 

8. Nem publikus ugyan, de volmi virnyákok mozgolódásának okozását emlegetted fel valahol, ott, ahol a listámat is felemlegetted.

Na ha nem publikus, akkor hogyan tudunk direkte neked virnyákokat küldözgetni?

 

9. Autistának mondod itt magad, máshol meg kifejted, hogy szakértő ezt még nem igazolta.

Na akkor a Te autizmusod innentől felejthető. És igenis a listámat használtad fel személyeskedésre. Ennek vetettem véget.

 

10. nehogymár rajtam kérd ezt számon. Érdeklődj tán kezelő-gyógyszerészednél, topikmoderátorodnál ezügyben, és ne tőlem.

Előzmény: libabor (397)
libabor Creative Commons License 2006.09.22 0 0 397

Kedves Rainman Úr!

 

Én az Ön írott gondolatait képtelen vagyok követni és értelmezni!!

 

1. Most miért követ meg engem?

Ön tudta, hogy kizárt az ALF primlistáról, hiszen minden jel arra utalt!

A levelező listája nyilt és nyilvános volt, a kizárásomat követően írták át a főoldalon annak az ismertetését.

2, Egy személy, G.I. véleménye rólam nem nevezhető közvélekedésnek. Engem sem Te, sőt a G.I. sem ismer.

3, Te az alfon engem nem figyelmeztettél soha, csak az eselyegyenloseg primen inzultáltál, provokáltál és lejárattál, illetve leirattál volna...

Miért?  

4. Egy nálad jóval idősebb, tapasztaltabb, de súlyosan rokkant és a társadalomból kiesett, sőt, neked nem ártó ember/ek/nek több tisztelettel tartoznál.  

5, Mivel negatív döntéseket hoztál rólam, illetőleg a súlyos egészségi állapotomat is felemlegetve megalázó véleményeket irkáltál nyilvános fórumokon, ezért ezennel megtiltom Neked, hogy letegezz, bármilyen vélt vagy valós nicken, emilen engem néven emlegess itt vagy másutt!

Engem a neten legfeljebb a G.I, az L.A.D. /V.T./ vagy a TE írományaidból lehetséges beazonosítani .   

6, Felhatalmazlak rá, hogy itt nyilvánosságra hozd az alf-on megjelent azon írásaimat, amelyek miatt onnan kirugtál. Azt a konkrét helyet is mutasd meg itt légyszi, ahová mások írását kivittem az alf-ról!

7, Egy nem létező, tagság nélküli pártnak /F.P./ és a jogvédő egyesületnek vezetősége, elnökei, netán határozatai sincsenek! Szerintem jogellenes az aláírások gyűjtése is..

Ki még a tagja a Fogyatékosok Pártjának és az ÉCSJE-nek? 

8, A libabor emilcíme itt nem publikus, de jól tudja.

9, Itt egy olyan autista beszélgetne azon autisták felelős szüleivel, akit egy másik nyilvános topicból /alf-prim/ kiiratott egy autokratikus, de kevésbé autista vagy szülője.

Tehát én NEM személyeskedem.

A durva és alpári Rainmannel ezennel befejezettnek tekintem a polémiát.

10, De kié volt a 392-es írás, és mi volt benne? 

Előzmény: rainman (395)
rainman Creative Commons License 2006.09.22 0 0 396

az egy dolog, hogy egy-egy cikket beszkennel az ember, és privát levélben privát felhasználásra privát személynek eljuttat, azzal, hogy csak neked szól, nem továbbterjesztésre

 

De azt hadd ne legyen már támadási felület, hogy mondjuk pl. a kapocs kiadó jogdíjas nyomtatott termékei egy honlapról inygyért is letölthetőek legyenek, miközben a kiadó perkál az eredeti szerző jogkezelőjének is minden terjesztett példányért.

Előzmény: Törölt nick (384)
rainman Creative Commons License 2006.09.22 0 0 395

Nos akkor megkövetlek.

Meglehet, hogy mégis én nyomtam meg a gombot, noha rajtad kívül (meg most külön kérésre) eleddig nem tettem ilyet.

Alapállásom az ugyanis, hogy a listám tagjai képesek az önkontrollra, ha valakiről az a közvélekedés fogalmazódik meg, hogy nem a listára való, akkor magától húz el a véresbe..

Te többszöri több helyen megfogalmazott figyelmeztetés ellenére sem vettél vissza, ez lehetett az indíték a gombnyomásra.

 

(itt most kibukott a primlista egy hiányossága, miszerint sokminden eseményről kapok értesítést, de az általam eszközölt leíratásról ezekszerint nem kapok nyugtát.)

 

Megkövetlek azért, mert rosszul emlékeztem.

De csak és kizárólag ezért, nem másért, nem azért, hogy kirúgtalak onnan. azért megküzdöttél jócskán. Surpal emilje nem lesz tag azon a listán, ahogyan félixé sem.

Ennyi.

 

Előzmény: libabor (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!