Keresés

Részletes keresés

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.04 0 0 84
rock!

Ha ez Pocak kutyaira vonatkozott, akkor egy jo nagy adag paraszt beszolas volt (ha nem, es a sajatjaidrol nyilatkoztal, akkor vissza minden). Ez olyan, mintha valaki buszken berakna ide (na jo, nem pont ide :)) a gyerekei fenykepet, Te meg azt mondod rajuk, hogy rondak, na meg undoritoan koverek is (meg ha igy is van, akkor is).

Ubi

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.04 0 0 83
Meggyes, Csülök!

Kossz az infot!

compi!

Dobj egy mailt, aztan majd meglassuk!

Ubi

berku Creative Commons License 1998.12.04 0 0 82
Pocak,

:)))))))))))))))))))))

Szóval az ott lentebb Bercike, egykor és most.

Rock, ha nem tetszik, ne nézd.

Csülök Creative Commons License 1998.12.04 0 0 81
Zöldubi,
a családhoz tartozó gyereket a legvadabb természetű kutya is elfogadja, sőt védi, mert része a falkának. Kivéve a szándékosan vadított szerencsétlen jószágokat. (Téveszme, hogy az őrzésre tartott kutyát a család tagjai sem símogathatják, vagy dédelgethetik. Kell, hogy tegyék, csak arra kell nagyon figyelni, hogy senki más, tehát a legjobb barát, vagy a kedves szomszéd se!)
Meggymag Creative Commons License 1998.12.04 0 0 80
Zölduborka,
kérdésedre sztori jön:
Még gimiben loptunk egyszer egy kutyát. Az egész úgy zajlott, hogy találtunk egy rotweilert, ami ôrkutya volt, és egy kb másfél méteres dróttal (!!!!) volt kikötve. Napokon át se kaja, se víz. Háza sem volt. Sajnos a kutya ebbe hamar beleôrült (szó szerint). Egy darab húsba altatót tettünk, majd mikor elkábult, elloptuk. Egy ismerôshöz került, aki hónapokon át nem tudott a kutyához érni, abban a kennelben volt, ahová mi betettük, mert a kutya tök gáz volt. Azóta már eltelt pár év (3), a kutya lenyugodott, bizalmatlan és kiszámíthatatlan, de a múltjához képest oké. A gyerekeket viszon imádja, volt olyan, hogy egy mélyebb árok mellôl a testével tolta el az akkor járni tanuló kislányt, nehogy beleessen.
Ezért tartotta meg az ismerôs is, mert a gyerkôcök teljes biztonságban vannak a kutya mellett, holott szó mi szó, elég rossz természetu állat.
Az állatok nem hülyék és szeretik a gyerekeket. En rá fogom bízni a leendô gyerekeimet a kutyáimra, ez biztos.
Compi Creative Commons License 1998.12.04 0 0 79
Hali!

Lécci segítsetek ha tudtok! Már egy hónapja keresek gazdit egy három és fél éves gordon szetter lánynak, de eddig semmi. Egy öreg nénié, aki már nem tudja rendesen sétáltatni. A kutyus mellesleg angol-belga vérvonalú, nagyon szép, szinte énekel a törzskönyve. Kiállításra is érdemes lenne járni vele. Ha valaki tud segíteni, a compi@musicbox.hu -n megtalal.

Elore is koszi

Compi

Cicus Creative Commons License 1998.12.03 0 0 78
Sziasztok !

"Ősi ellenségként" idejárogatok olvasgatni és jól szórakozom.
Gratula a topicért.
Én is imádom a kutyókat, de még sosem volt nekem, ezért szemlélődő maradok itt.
Köszönet a sztorikért !

CICUS

Rock Creative Commons License 1998.12.03 0 0 77
Eleg randak. Meg lassuak is.
Pocak Creative Commons License 1998.12.03 0 0 76
Itt vannak Berku kepei:

liblib Creative Commons License 1998.12.03 0 0 75
Nekem is van 1 kutyám, Bogáncs névre hallgat a fekete PULI. Április végén lesz 4 éves, de még mindig elég idétlenül tud viselkedni. Igaz, majdnem 2 éve nem élek vele együtt, ugyanis a szüleimnél van 1 panellakásban!Én meg elköltöztem!
Nagyon jól érrzi magát, holott 1 puli köztudottan kerti kutyus. Hát o annyira megszokta a panell.-t, hogy nagyon sokat lustálkodik, és mindig "szól" Apunak, ha kedve támad egy sétára. Hozzá kell tennem, hogy kiskorától fogva nem volt egyedül hagyva ( Apu nyugdíjas ), így akkor van gond, ha el szeretnének menni a szüleim valahová!
És persze rengeteg idot tölt Apámmal a tanyánkon!!!
Legtöbbször viszik magukkal!
Amióta nem lakom vele ( Bogáncs) nagyon szomorú, és ha kiejti Apám a nevemet a kutyus elott, rögtön nagyon éber lesz. És amikor berakom a zárba a kulcsot, és elfordítom, hát el se tudjátok képzelni, milyen örömünnep-pel fogad engem.
IMÁDOM OT!!!!
Persze nem volt véletlen választás a puli, hiszen nagyszüleimnél is ilyen kutyus volt, de sajnos o nem érhetett meg szép kort.( A nagyon fáj c. topicban irtam róla):(((((((
Zölduborka Creative Commons License 1998.12.03 0 0 74
Akkor tud valaki mondani par szot a komondorokrol? Konnyen tanul vagy nehezen? Lehet mellette mas kutyat is tartani pl. vizslat (egyutt nevelve oket) vagy "megeszi" ? Hogy viszonyul egy kesobbi embergyerekhez (mondjuk a sajatomhoz)? Feltekeny lesz es korhazrol korhazra jarhatok a gyerekemmel vagy nagyon szereti oket (mert az enyem) es az elete aran is megvedi?

Ugy altalaban ez egy nagy dilemmam, hogy mi lesz, ha gyerekem lesz. Ugyanis en szeretnem, ha a ket leendo kutya kozul az egyik egy kicsit "vadabb" fajta lenne, hogy vedje a hazat, de remelem, hogy nemsokara gyerekem is lesz es nagyon nem szivesen valnek meg a kutyatol.

Van tapasztalatotok-e teren?

Ubi

Kham Creative Commons License 1998.12.03 0 0 73
Hahó Pocak,
törpekecskeTopic ON
A kecske úgy néz ki mint egy rövid lábú, elhízott antilop, kb. a feje az ír szetterével van egymagasságban. Van neki egy kb. 20 nm2 helye 2m magas kerítéssel (az alacsonyabbat helybol átugorja), egy ekkora helyen el van egész nap, de ajánlatos egyszer kiengedni rohangálni. A mienk ilyenkor egybol felrohan a teto gerincre és onnan sasol szerte-szét, utána meg séta. A kutyával elvan mert iszonyú módon társaságkedvelo, persze össze kell oket szoktatni. Nyáron egy fán alszik, télen meg az óljában. Nem, tudom, hol lehet szerezni, akitol kaptuk ott már nem él a mama, azonkivul csak egy bakkecskét tudok, nálunk pedig már el vannak ajándékozva a kisgidák elore. (talán 1-2 év múlva vagy a Zoo)
törpekecskeTopic OFF
Mallory Creative Commons License 1998.12.03 0 0 72
Meggymag,
gazdát kerestek nekik. Azt a kis fiatal dobit rögtön haza is vittem volna (iszonyú lemondás látszott rajta...), de már valaki örökbe fogadta...
Egyébként az Illatos úti Állategészségügyi Teleprôl voltak ôk... ott 14 napig tartják a kutyákat, aztán elaltatják ôket... (Én még nem mertem oda elmenni, mert biztos elhoznám az összes kutyát...)
berku Creative Commons License 1998.12.03 0 0 71
Megnéztem ezt a Bogáncs közvetítőt és találtam egy rémséget:

"Megunt kedvencét elcserélheti egy másik kedvencre, vagy valami másra."

?!?!?!

moonchild Creative Commons License 1998.12.03 0 0 70
Bogancs Kutyakozvetito online
http://www.pannonet.hu/kutya/bogancs/
Meggymag Creative Commons License 1998.12.03 0 0 69
Mallory, komolyan, bordeaux-i dog, meg ilyesmi is volt?
Mit csináltak velük a CAC-on? Gazdát kerestek nekik, vagy kiállították ôket?

A dobermannt valahol megértem, hisz az divatkutya volt, de a bordeaux-i, az viszonylag ritka és értékes kutya.
Egy ismerôsömnek basset houndja van menhelyrôl. Gyönyöru kutya.

berku Creative Commons License 1998.12.03 0 0 68
Én is oftopic, bocs.

Vah úr, köszi!
:)))))))

(A második mail miatt kaptam?)

Thor Creative Commons License 1998.12.03 0 0 67
Csípem a komondort, nagyon tetszik! Korzóra meg úgyse mennék vele. Meggondolandó eb. Tavasszal volt nálunk kutyakiállítás csupa magyar fajtából. Ott egész nap egy komondort vakargattam, a végén a gazdája adott egy névjegykártyát, ha esetleg ilyen kuty kellene nekem is. Lehet hogy megkeresem. Állítólag még pitbullbiztos is a bundája miatt. (Ja, mert nem tudom, hogy hallottatok-e róla, profi betörők, akik megrendelésre mennek, kutyás helyen előbb átdobják a két pitbullt a kerítésen.)
Mallory Creative Commons License 1998.12.03 0 0 66
Nem is tudom, ki írta, hogy esetleg örökbefogadással szeretne kutyát. Csak bíztatni tudom!
A kutyamenhelyek telefonon is adnak felvilágosítást, hogy van-e náluk adott fajtájú kutya. Tulajdonképpen szinte minden lehetséges. A legutóbbi CAC kiállításon a "sintérteleprôl" voltak kint kutyák, elaltatás elôtt egy-két nappal: dobermann, bordeaux-i dog stb. Fiatalok, szépek és nagyon szomorúak...
Amikor a Kiskutyánk meghalt, mi is menhelyrôl hoztuk el egy másik dobermannt. 8 hónapos volt akkor... sovány volt, tele sérülésekkel... Most már 12 hónapos, 35 kg és sokan mondják, hogy nagyon szép... (és rossz, mint az ördög).
Szóval IMHO mindenképpen érdemes menhelyrôl elhozni kutyát... Igaz, hogy ritkán van bent egészen kölyök kutya... de legalább megspórolja az ember a rágcsálós, szobába pisilôs idôszakot...
A Bogáncs kutyaközvetítônél is lehet érdeklôdni: tel.: 27/391-225. És minden kutyaújságban vannak menhelycímek. (weben: www.kutya.hu - a Kutya Szövetség c. újság)
Vah úr Creative Commons License 1998.12.03 0 0 65
Szia Kutyások
Oftopik lesz, bocsánat

berku,
:-)))))


Oftopik volt

Vah úr

Meggymag Creative Commons License 1998.12.03 0 0 64
Az a jó a komondorban, hogy MINDENKIT beenged, de csak a gazdát engedi KI. Egy ismerôsöm kb 3 órát álldogált télen az udvaron, mert a kutya még azt sem engedte meg neki, hogy az orrát megtörölje.
Képzelhetitek, hogy nézett ki, mire jött a gazda!
Solya Creative Commons License 1998.12.03 0 0 63
Kham,

ami a nyolcasban rohangálást illeti, a magyar vizsla legalább olyan gyagyás. Időnként a szoba közepén jut eszébe - napszaktól és sétáltatástól teljesen függetlenül - hogy körbe-körbe rohangáljon. Most viszont megnyugodtam, hogy nem egyedi eset:-)

Ezek után el tudom képzelni, hogy egy szetter és egy vizsla mit tudna művelni - együtt...

Solya

berku Creative Commons License 1998.12.03 0 0 62
Azt hiszem, komondorról hallottam olyan sztorit, hogy 3 napig hasalt egy megfogott betörőn :)))
De ezt az 5 napra elegendő vizet és élelmet nehezen tudom elképzelni. Nem eszi meg mindet azonnal?
berku Creative Commons License 1998.12.03 0 0 61
Pocak,

jaj, ez annyira kedves Tőled, köszönöm szépen!!! :)))
Küldöm majd a képeket, mert saját honlapom nincs, de már nagyon szeretném megmutatni Nektek a mi kis eleven plüssmacinkat!

Kham,
a mi kutyusunk is szokott 8-asban rohangálni (bár a fajtájára állítólag nem jellemző), ha egy hely - rét, nagy kert - nagyon tetszik neki. Egyszer neki is rohant egy kifeszített drótnak szegény, szerencsére nem lett komoly baja, csak csökkent aznapra a lelkesedése.

Lütyő Creative Commons License 1998.12.03 0 0 60
Thor!

Ha igazi jó házőrzőt akarsz, akkor maradj a komondornál.
Kiválóan birja az időjárás változásait, igénytelen jószág.
Nem igényli a pátyolgatást.
Felénk egyre többen tartanak a zártkertekben hátrahagyott őrként kuvaszt/komondort. Ugy veszem észre, hogy a kuvaszok egy idő után elvadulnak, a családtagokat is képesek megtámadni, ráadásul állandóan dominanciaharcot provokálnak mindennel, és mindenkivel. Komondornál még ilyet nem tapasztaltunk. Igen nyugodt, kiegyensulyozott. De az Isten mentse meg tőlük a betolakodót!
Vasárnap este hátrahagyják a kiskertet a kutyával, és elegendő vizzel, élelemmel teli tálakat. Péntek délben jelennek meg ujra. A komondor pedig büszkén jelenti, hogy a rábizott értékek hiánytalanok, esetleg még bemutatja az illetéktelen hátrahagyott/letépett ruhadarabját/cipőjét.

Igaz, az ázott komondorral nem lehet villogni a korzón, de amire kitenyésztették, arra tökéletesen megfelel, még nem találtak nála jobbat.

Pocak Creative Commons License 1998.12.02 0 0 59
Kham,

Errol a torpekecskerol meselned kell! Hogyan szereztetek? Nehez tartani? Mekkora terulet kell neki? Ezek szerint a kutyaval jol kijon?
Csak azert, mert van egy almom, hogy majd egyszer mindenfele allatokat fogok tartani, tobbek kozott kecsket.

Berku,
Kepet ugy lehet feltenni, hogy eloszor fel kell tolteni valamilyen szerverre.
Aztan ezt a hivatkozast kell beirni:
(img src="http://www........kep.jpg").
Az idezojelek kozott legyen a teljes cim, a zarojelet pedig csibecsorokre <> kell kicserelni. Ha nem nyitottal meg ingyenes honplapot, akkor elkuldheted nekem is a kepet, pocak_@hotmail.com-ra, en felteszem.

Kham Creative Commons License 1998.12.02 0 0 58
compi rulez,
Végre egy ír szetteres. Szerintem ez az egyik legszebb kutyafajta. +abszolút győztesei a lelkes és teljesen hülye kategóriának. Én akárhányszor sétáltatom majdnem mindig, odajön hozzám valaki és közli hogy 'Jaj de szép ez a kutya'. Mellette az enyém teljesen futóbolond. Én legalábbis még nem láttam más kutyátol, hogy önfeledten rohangálna egy mezőn kilométer hosszú nyolcas alakzatban, csak úgy.
Mivel rendelkezünk egy kameruni törpekecskével is (ilyen úgy sincs senkinek se, böböbö!) , együtt szoktuk őket sétáltani, annál sincs nagyon viccesebb mikor rohangálás közben átugrálnak egymás fölött.
berku Creative Commons License 1998.12.02 0 0 57
Offtopic!
Segítsetek légyszi, (emilben): hogy tudok képet beilleszteni ide Netscape-pel?!?!?!
Meggymag Creative Commons License 1998.12.02 0 0 56
Az olasz vadászok azt csinálják, hogy amikor ôsszel-télen jönnek vadászni, akkor a határon vesznek egy képzett vizslakutyát, majd a vadászat végén itthagyják. Legközelebb vesznek mégegyet...
Találtunk már mi ollllyan szépséges vizslát is, hogy a szívem majd' megszakadt, amikor jött érte az új gazdája.
Undorító dolog.
Kellene már egy hatékony állatvédelmi törvény...
moonchild Creative Commons License 1998.12.02 0 0 55
Meggymag: igen, ez felreertheto volt. A neten, termeszetesen. En lennek a legboldogabb, ha az utcan talaltam volna. Egyebkent a kutyank, Pici utcagyerek, 1989 karacsonyan tettek ki "jotet lelkek", az iskolam portasa engedte be az iskolaudvarra. Es ekkor jottem en... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!