Én is igyekszem kerülni, és inkább a frisset veszem, csak arra céloztam, hogy csokiból a már vállalható minőséghez nem kell annyira mélyen zsebbe nyúlni, mint egyes más élelmiszerek esetén. Persze a Tibi vagy a Boci nem prémiumkategória, de már nyugodtan adható ajándékba is.
Azért érdemes megjegyezni, hogy egy középáras tartóskenyérben is több adalékanyag van, mint egy alsókategóriás, de már nem kakaómasszás, hanem tejcsokiban!
Inkább fizetek többet a minőségért, mint vegyek olcsbban olyat, ami inkább műanyag, mint csokoládé. Nekem megéri 1000 ft-ért igazi csokit enni, mint 3x300 ft-ért valami műanyag vegyszerekkel teli borzalmat. Sajnos nem veszek minden héten ilyen csokit, egyszeri alkalom volt.
Tudja valaki,hogy a cote d'or étcsokoládét melyik boltokban forgalmazzák?Eddig a Tescoban vettem a 86%osat,de onnét eltűnt az összes cote d'or?Máshol még nem leltem rá.
A nagy kakaótartalmú csokoládék (70-80-90%) viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaznak. 10-25 g / 100 g. Abból cukorbetegek is falatozhatnak. Az egy másik kérdés, hogy sokan nem kedvelik ezeket a "dark" típusú csokikat....
Ismerték, csak jórészt korábban meghaltak, mint ahogy a káros hatások eredményei kifejlődhettek volna. És azt se felejtsük el, hogy a "klasszikus" indiánok a békepipával azért összességében nem dohányoztak annyit, mint a modern dohányosok.
Az nem orvos, hanem sarlatán és kuruzsló! A Theobroma cacao pozitív élettani hatásai közismertek, ha ezt egy gyakorló orvos nem ismeri, nem méltó szakmája folytatására.
Ki tilthatja meg egy tisztességes, adófizető állampolgár számára, hogy becsülettel megkeresett jövedelmét finom csokoládéra költse és azt jóízűen elfogyassza???