Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.27 0 0 43
Ahol faj, ott finomabban kell masszirozni, hogy ne nagyon fajjon, de kell. A fajdalom csokkenni fog idovel, csak jarj rendszeresen, sot, nyomkodhatod magadnak is.
Előzmény: tyon (40)
tyon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 42

nem feltétlenül akkor jönnek, de azért az esetek nagy többségében igen. akiket én ismerek, azok mind akkor mentek valamilyen természetgyógyászhoz, mikor a nyugati orvoslás nem tudott segiteni (túl erős gyógyszerek se igazán hatottak, mindig kiújult a betegség, vagy szimplán meg se tudták mondani, mi a baj)

aztán akinek segitett a természetgyógyászat, utána már hűséges maradt hozzá.

Előzmény: ny63 (41)
ny63 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 41
Az alternativ módszerek nem feltétlenül akkor jönnek, ha a tradicionális orvoslás már nem segit. Én pl. kiegészitő terápiaként járok rendszeresen talpmasszázsra. De diagnosztikára is nagyon jó. Akihez én járok, az rendszeres orvosi ellenőrzésre is buzdit... :-)
Előzmény: tyon (40)
tyon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 40

a "túllenni"-t úgy értettem, hogy: az embernek baja van, szeretne meggyógyulni, elmegy orvoshoz. esetleg orvosokhoz. ez nem segit. ilyenkor jönnek az alternativ módszerek, hátha az majd segit. az emberek nagy többsége egy idő után jut el oda, hogy ezeket is kipróbálja. (szerintem, vagy legalábbis akiket én ismerek, magamat is beleértve). azért irtam, hogy mire az ember eljut reflexológushoz, már eljutott egy olyan fázisba, hogy marhára meg akar szabadulni a bajától. egy kis fájdalom ilyenkor már meg se kottyan.

nagyon sokan szidják meg humbugnak tartják ezeket a módszereket. én is igy voltam vele, sőt , tulajdonképpen most sem tudom, mit higyjek. de ha a nyugati orvoslás nem segit, mit lehet tenni, meg kell ezeket is próbálni.

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 39
Akkor megállapíthatjuk, h neked fájt. De a gyógyuláshoz ez egyáltalán nem szükségszerű. Sokféleképpen lehet csinálni.
Másrészt miért kellene túllenni bmin is? Értelmes ember idejében lép.
Előzmény: tyon (38)
tyon Creative Commons License 2009.02.26 0 0 38

ha valami fáj, ott van gond. ha elkezdik azt a  részt kezelni, az is fáj... csak majd, gondolom, csökken a fájdalom egy idő után.

nem panaszkodni akartam, csak, mint tényt, közölni. fáj, de kibirható. ha elmész reflexológushoz, akkor valószinüleg már túl vagy pár dolgon, ez azokhoz képest semmi.

nekem az akupunktúra is fájt - arra is azt mondták, hogy nem kellene, hogy fájjon.

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 37
Sokféleképpen lehet masszírozni. Van, akinél fáj, van, akinél nem. A fájdalomtól nem feltétlenül hatékonyabb. De ha vban fájdalmasat keresel, menj a kanalashoz: volt, aki nem tudott lábra állni utána :-))))
Előzmény: tyon (36)
tyon Creative Commons License 2009.02.26 0 0 36

nem tudom, valaki nézi-e még ezt a fórumot, de hátha érdekelhet valakit.

 

a talpreflexológia nem kellemes. konkrétan marhára tud fájni. aki azt gondolja, hogy ez valami kellemes kis masszirozgatás, az téved. persze egy teljesen egészséges embernek lehet, hogy az.

én azért mentem el reflexológushoz, mert az orvosok nem tudták megmondani, mi a bajom. ami fáj, azzal nem találtak semmit. kiváncsi voltam, mit mondanak a talpamból, meg hát eléggé elkeseredett is.

a reflexológus megmondta, hogy mindent stressz, belső elfojtás okoz, az idegrendszerrel vannak gondok. ezenkivül még egy jó pár dolgot megmondott, részben amiről tudtam, de volt, amiről nem. arra nem jött rá, milyen bajjal jöttem hozzá, mi fáj, mikor megmondtam neki, újra végignyomkodta azokat a pontokat, és semmi. (ahogy az orvosok se találtak semmit)

szerintem mindent a helyén kell kezelni. a reflexológia kiegészitő terápia. megvannak a határai. mivel nekem stresszoldásra kell, ebben a hatásában bizom.

 

megkérdeztem a reflexológust, hogy küldött-e már orvoshoz pácienst, mert nagy bajt érzett. azt mondta igen, több esetben is, talált már daganatot is. szerintem fontos az, hogy olyan reflexológust találjon az ember, aki orvoshoz küld, ha nagy a gáz.

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 34
Nem vitazom, csak hozzatettem 1et a tapasztalatok listajahoz. :)
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 33
Minek vitatkozol olyqannal, aki valszeg ne is probalta? :-)
Hmm... labmaszi-kanape... nem is rossz otlet... :-DDDD
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 32

Nem tartom szelhamossagnak! Evekig jartam hetente talpat massziroztatni, imadom. Aztan megtanultam en is, elvezem. Aztan megtanitottam a ferjemnek, es 5 eve mar ugy vettunk uj kanapet, hogy PONT jo legyen sztereoban masszirozni egymas talpat :))).

Most ott tartunk, ha leul, automatikusan rakja a labat az olembe. A kanape a ket vegen ki van ulve :) Kozepen meg, mint ujkoraban.

 

Nagyszeru jatek, a reflexologia mas modszerei is nagyon erdekelnek, van egy Nagy Konyvem (The Reflexology Atlas) kezfej-ful-fej-shiatsu - mindig a konykupac tetejen valahogy.

 

Tetszik, ahogy irod, nyavajan segiteni, es nem meggyogyitani - segit a gyogyulasban, ebben biztos vagyok.

Előzmény: Herr Professore (-)
Latta Creative Commons License 2007.11.08 0 0 31
líí Creative Commons License 2007.11.05 0 0 30
Mozgásszervi problémáknál nem biztos, hogy a reflexológia a leghatékonyabb megoldás. A tornát semmi esetre sem pótolja.

Lehetséges, hogy a masszázs, kiropraktika, vagy vmi gyógytornaféle (pl. jóga, lásd Etka Anyó) többet segít.
Előzmény: Nevu Sere (28)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.03 0 0 29
Írj egy emilt, a címem publikus.
Előzmény: Nevu Sere (28)
Nevu Sere Creative Commons License 2007.11.03 0 0 28

szia!

 

tudsz egy jó reflexológus címet, vagy címlistát? nekem eléggé fáj a lábam, és sok mozgásszervi problémám van. én teljesen elhiszem, hogy ez működik, akárcsak a füles akupunktúra (a fül is az ember kcisiben), vagy az íriszdiagnosztika. egyszer elmentem valahova, először voltam ott, nem kérdeztek semmit, belenéztek, 15 perc múlva elsorolták az addigi 25 évem összes baját, a legnagyobbat is. ezt megismételtem vidéken egy másik embernél. igaz kell, hogy legyen. ugyanígy van a talppal. ha "felrázzuk", olyan, mintha tornáznánk egy nagyot, csak kíméletesebb, és mélyrehatóbb.

 

szeretném, ha egy igazi, ajánlott szakember kezelésbe venne, felsorolná, hogyan előzhetem meg a fájdalmaimat, hogyan váltsak életmódot. nem a nőklapjából vagy a glamourból fogom ilyet realizálni.

 

köszi a választ: ns

Előzmény: zsp-zsp (22)
omrami Creative Commons License 2007.06.17 0 0 27
Csak azt lehet meggyógyítani, aki hagyja magát.Ha ellenérzésed van nem fogsz meggyógyulni,legyen az bármilyen gyógymód.Az a te bajod, hogy nem is akarsz meggyógyulni mert te így érzed jól magad.A reflexológia,az akkupunktúra,az akkupresszúra stb. több ezer éves tudomány,nem a vakhiten alapszik,hanem a Meridián rendszeren.
Előzmény: Törőlt_nick (16)
dialektika Creative Commons License 2007.05.09 0 0 26

Nem feltétlenül kell specialistához menni,nem mintha gond lenne hogy pénzért csinálja,mert az természetes.Hanem mert nem feltétlenül szükséges.Bárki megteheti hogy általánosságban itt-ott-mindenütt maszirozza a talpát,bokáját mondjuk tévézgetés közben.Napi félórácska jót tesz.Ha konkrét panasza van az embernek akkor az adott zónákat meg lehet keresni,utánanézni a szakkönyvben.Én Hédi Masafret müvéből dolgozok mint autodidakta...

Nekem beválik,bár kétségtelenül inkább megelőző,roboráló és lassu gyógymód.

ny63 Creative Commons License 2007.04.08 0 0 25
Eléggé "régi" az utolsó hozzászólás - senki nem jár talpmasszázsra?
Én igen, és nagyon is érzem a jótékony hatását mindenfajta problémámra. Lehet hogy szerencsém van, jó helyet találtam? (Én ebben biztos vagyok...)
Előzmény: marklsrac (24)
marklsrac Creative Commons License 2006.11.26 0 0 24

Hát én nem ezt tapasztalom, pláne ha egy reflexológus "rendbehoz " pár

rákost meg cukrost akkor valahogy hirtelen a környezete elkezd hinni ...Nem is értem miért:-))

 

Sztem ha valaki frankó, akkor csak a teherbírása jelent korlátot , jönnének az emberkek csőstül....

 

 

 

 

Előzmény: zsp-zsp (22)
zsp-zsp Creative Commons License 2006.05.17 0 0 23
igen, kóklerek vannak, de ha megnézem a saját szakmámat, ahol kb 10 % ért ahhoz amit csinál, mért pont a reflexológiában lenne másként:)
Előzmény: MAMAhal (18)
zsp-zsp Creative Commons License 2006.05.17 0 0 22
Sziasztok! Szerintem jó a talpmasszázs, mármint nem simogatós, hanem az igazi reflexpontos. csak nehéz az átlag emberekkel, elfogadtatni, főleg a fiatalokkal, akikben még nagyon megvan a magyar virtus. Hogy "mi ez a nyafogás, talpmasszázs....meg ilyeneket gondolnak sokan szerintem"
MAMAhal Creative Commons License 2005.08.30 0 0 21

szia

irtam Neked

Előzmény: enn (20)
enn Creative Commons License 2005.08.28 0 0 20
Kedves MAMAhal
lNagyon szeretnék veled egy érdeked dolgot megbeszélni. Email cimem: enn@torzsasztal.hu
üdv
enn
Előzmény: MAMAhal (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 19
Az orvosok sem ingyen kezelnek. Nem hiszem hogy ez bármit is csökkentene az értékén...

Előzmény: Törőlt_nick (14)
MAMAhal Creative Commons License 2005.05.16 0 0 18

kedves Anteris

Sajnos,csak mot tévedtem erre.

Nem tudom hogy ennyi idő elteltével látogatod-e még ezt a térséget,de egy kicsit megdöbbentett,amiket irtál.Nem is azt mondom,hogy butaság,inkább olyan dologról irsz,amit nem ismersz,vagy csak felületesen ismesz,és levontad a következtetést.

Először is a placebo-hatás,meg a vak hit.Nem tudom,hallottál-e már a hagyományos kinai orvoslásról,meg a meridiánrendszerről.Én nem mondanám,hogy csak annak van,aki vakon hisz benne.És főleg,hogy csak annak használ.Ugyanis a reflexológia alapja pont a meridiánrendszer.Ha érdekelnek a konkrétumok,nagyon szivesen leirom neked.

A beteg hite a gyógyulásban igenis nagyon fontos,mint ahogy azért mész el az orvoshoz is,mert hiszel benne,hogy meggyógyit.De csak a hit önmagában kevés,hiszen akkor nem kellene ennyi pénzt gyógyszerre ,orvosra,természetgyógyászra költeni.

A hagyományos természetgyógyászat a betegséget kiváltó okot szünteti meg,pl. a talpmasszázs is,szemben a hagyományos orvoslással,ami a tüneteket kezeli.

Azt a gúnyos megjegyzésedet,hogy biztos nem ingyen csinálja,szintén nem értem.Ahhoz hogy valaki természetgyógyász legyen,rengeteg tudás,idő,energia és anyagi ráforditást jelent.Én is azt vallom, a tudást igenis meg kell fizetni.A kőműves sem ingyen épiti fel a házadat.Persze ebben a szakmában is,mint bárhol máshol az életben sajnos vannak kóklerek,akik hirtelen akarnak nagy pénzhez jutni,és felelősség sőt mondhatnám alázat nélkül, futószalagon kezelik a betegeket.Lehet hogy te egy ilyennel akadtál össze?

Szivesen elbeszélgetnék veled erről a témáról.Nem azért hogy győzködjelek,hanem kiváncsi lennék,mi az,amit már kipróbáltál ( nem csak ezt,mindent) és mi az,ami számodra hogy ugymondjam: nem jött be.

szeretettel ölel:

MAMAhal

(mellesleg természetgyógyásznak tanulok,reflexológiát is végeztem)

Előzmény: Törőlt_nick (16)
GoldenEye Creative Commons License 2000.07.02 0 0 17
Legyen neked igazad.:)
Előzmény: Törőlt_nick (16)
Törőlt_nick Creative Commons License 2000.07.02 0 0 16
próbáltam. nem csak ezt, mindent. semmi különös. persze, hogy jó érzés. mindig jó érzés, ha valaki jószándékkal érinti meg a testedet. a talpad - mivel azzal tartod egyensúlyban a testedet - rengeteg idegvégződést tartalmaz s ezek stimulálása kedvezőn hat a lelkiálapotodra és ezen keresztül a testedre is. de a lényeg a hit, a vakhit. ha kételkedsz és nem hiszel benne, 0-t ér az egész.
Előzmény: GoldenEye (15)
GoldenEye Creative Commons License 2000.07.02 0 0 15
A professzor nem reklámozta magát, hanem feltett egy kérdést és egy barátja reklámozta őt, aminek én speciel kimondottan örülök.
És nem placebó hatás...próbáltad már? Tudod milyen jó ez? Ha nem, akkor próbáld ki és utána meglátjuk...:)
Előzmény: Törőlt_nick (14)
Törőlt_nick Creative Commons License 2000.07.02 0 0 14
nem tudom, ez az önreklámozás eléggé visszatetsző dolog itt a tasztalon, már csak azért is, mert gondolom nem ingyen végzi a "doktor úr" a kezeléseket. :(
Egyébként ez is - mint a legtöbb hagyományos gyógymód - a placebó-hatáson alapul.
Előzmény: Munchausen (10)
GoldenEye Creative Commons License 2000.07.02 0 0 13
Oks.:)
Előzmény: Munchausen (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!