Keresés

Részletes keresés

Anni74 Creative Commons License 2011.09.17 0 0 4402

Sziasztok! Bocsi, de nem tudok gépnél lenni, a lányom kórházban van, reggeltől estig mellette vagyok:(   A gyógyszert eddig nem tudtuk beszerezni, ma este is megyek egy gyógyszertárba, hátha sikerült hozniuk.

Ha lesz időm, majd jelentkezek.

Előzmény: Zsebi14 (4400)
marcimami Creative Commons License 2011.09.14 0 0 4401

Gratula a kicsihez! Séta után nézd át a bundiját kullancs után kutatva!

Legyen szép a napod! Zsu:)

Előzmény: Zsebi14 (4400)
Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 4400

Sziasztok! :)

 

 

Gondoltam, bejelentkezem így az oltás után! :)))

úgy alakultak a dolgaim, hogy tegnap nem tudtam én lemenni Zsebivel az oltásra sajnos, így eléggé görcsöltem, hogy a párom hogy veszi majd az akadályt. :) Nem mintha ez olyan nagy dolog lenne, csak hát én ilyen alapos típus vagyok...ő meg néha kicsit szétszórt. :DDD Be is felejtette persze a bolha elleni kezelést, szal majd mehetek kérni egyet! :))) De a lényeg, hogy Zsebikém elég jól viselte..most nem lázasodott be, mint a múltkor szerencsére. Úgyhogy nem volt olyan gáz, de azért kicsit mindig sajnáltatja magát, hogy ő most akkor szurit kap! :DDD Este is, ha véletlenül rosszul fogtam meg, akkor egyből jött a nyüszi, hogy na ez most nagyon nem jó nekem. 

Viszont már 1,6 kg a súlyunk! :))) Ez ugye jó? Vagy gáz egy 3 hónapos kis blökinél?

Már rendesen dűlöngél, meg ilyen kis tömött! :)))) Mondjuk, mikor megnéztem a bordáit, akkor azért még lehet érezni, szal nagyon nem lehet elhízva, és képzeljétek, most már a doktornéni is megdícsérte, hogy milyen kis helyes lett, hogy szépen van tartva. :))Kicsit dagadt a májam! :)

Na, Anni van valami fejlemény gyógyszerügyben? Jól emlékszem, hogy most kezditek ezen a héten, ugye? Mesélj, hogy vagytok...

És hát biztos, ő is kis szép lesz, ha beválnak a gyógyszerek, megy a drukk érte! :DDDD

 

Éééés hétvégén már mehetünk vele Margitszigetre csatangolni kicsit! :DDDD Alig várom...:))) 

 

 

Anni74 Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4399

Sziasztok!

Sajnos én is ritkábban tudok gép elé ülni.

Dézy még nem szedi a gyógyszert, majd jövőhéten kezdi el. Ő nagyon jól tűri a kozmetikázást, nincs vele semmi gond. Egyébként mi sem tenyésztőtől vettük. Megnéztük a szüleit, előző alomból származó tesvérét. Mind gyönyörű volt. Bízok benne, hogy ő is visszanöveszti a bundáját:).

Zsebi sok sikert a szurihoz.

marcimami Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4398

Zsebi...:)

 

Úgy alakultak a dolgok, hogy a melóhelyről a mobilnetről nem tudok hosszab lélegzetű h.sz-t küldedni, mert elszáll az egész, otthon meg valami miatt mindig elmarad.

 

Bocsiiiiiii.....!

Előzmény: Zsebi14 (4397)
Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4397

Sziasztok! :)))

 

Kicsit ( bár inkább nem kicsit ) el vagyok havazva melóhelyen, így bár már tegnap akartam reagálni, de nem jutottam el odáig! :( Hát szegénykéim nektek sem nagyon lehet egyszerű az élet! Az  lényeg, hogy Dézy jobban legyen a szerektől...már szedi is őket? És de jó nektek...én már alig várom, hogy mehessünk kozmetikushoz, mert nem éppen egy kezes bárány Zsebi! :)))Nem szereti a fésűt, mondjuk lehet én sem vagyok az igazi, ha fésüléshez szoktatásról van szó. Már adtam neki jutifalatot utána, próbáltam a mosógépes fésülést...de nem igazán működött a dolog! :DDD Na mind1, próbálok következetes maradni, meg szigorral hozzáállni, de hát úúúgy tud nézni, hogy meg kell zabálni! :))) Valakinek valami egyéb ötlet?

Amúgy köszönöm szépen a dícséreteket...szerintem ha kellőképpen őszinte akarok lenni, nem egy tenyésztőtől származó kiskutya képét láttam akár itt is, meg a honlapjukon is, és hát Zsebikém inkább aranyosan huncut, mint szép! :DDD Mondjuk nekem ő a legszebb természetesen! :))) 

De Marcimami, Te nem is meséltél, hogy mi újság Veletek? 

Jövő héten kedden megyünk dokihoz, akkor kapja meg Zsebi a második kombinált oltását. Kíváncsi leszek, hogy hogy fogja viselni, mert az első oltását észre sem vette ( annyira örült a jutalomfalatnak :D ), a másodiknál pedig borzalmasan sírt, és be is lázasodott utána. De ha minden igaz, akkor jövő keddhez egy hétre vihetjük már sétálni. :) Én már alig várom, meg ő is...néha ki szokott osonni a folyosóra laposkúszásban, hogy lássa, mi van arrafelé! :DD És annyira tud örülni mikor körülnézhet kicsit! :))))) Már megvettük a pórázát is, meg a nyakörvet, hááát még a barátkozás folyamatánál tartunk, annyira nem rajong a nem teljes szabadságért.

 

 

Anni74 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4396

Dézy holnap lesz 9 hónapos. A betegsége úgy kezdődött, hogy nagyon folyt a könnye, amiről kiderült, hogy fertőzés, de így utólag biztosan az allergia is okozta. Utána jött a vakarózás, szőrhullás, töredezés, ami csirkementes diéta után jobb lett, de néhány hete megint jobban hullani kezdett a szőre, meg nagyon sokat vakarja, rágja magát. Szegénykémből lassan kínai kopasz kutya lesz. Majd rakok fel képeket is. Szegénykém úgy néz ki, mint akit nem ápolnak. Jövő héten készülünk kozmetikába. Amíg rá nem mondta az orvos, hogy a szőre nem fertőzés miatt ilyen, addig nem mertük elvinni, pedig már nagyon ráférne.

Nagyon szép a kutyusod, remélem az enyémnek is lesz egyszer ilyen bundája:) Imádom fésülni, csak így, hogy ilyen kevés a szőre, nem lesz szép fésülés után sem. De aminek nagyon örülök, hogy a kedve és az étvágya jó. Azzal nem is volt gond, "csak" a vakarózástól szenved. Bár most még hat a tegnap kapott szuri.

Előzmény: Zsebi14 (4394)
marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4395

Nagyon édes:))))

Előzmény: Zsebi14 (4394)
Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4394

Szia Anni! :))

 

 

Hát kitartást a jövőre nézve, és szívesen vesszük, ha teszel fel híreket, képeket! :)))

Reméljük a legjobbakat még mindig! :)

Lehet tudni, hogy Dézy mennyi idős? Meg, hogy hogyan is derült ki a betegsége? Jól emlékszem, hogy nagyon sokat vakarózott? 

 

Illetve elvileg ezen a linken meg lehet nézni a képeket Zsebiről! Ha valamiért nem működne, akkor szóljatok...szabályosan taszítom ugyanis a technikát! :DDD

 

 

http://indafoto.hu/zsebi14

 

marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4393

Elküldtem mail-ban a mail címem:)))))

Előzmény: Zsebi14 (4392)
Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4392

Sziasztok! :)

Szia Marcimami! :)

 

Én is sajnos melóhelyről vagyok, ami elég nehézkes, mert eddig egy perc szabadidőm sem volt, hogy legalább egy fél szavas választ is akár lekörmöljek.

Természetesen ha úgy gondolod, hogy a mi történetünk bárkinek is a segítségére szolgálhat, akkor nyugodtan közzéteheted. Én azért a helyesírási hibákat lehet gyorsban kijavítanám! :))) Ha gondolod, és adsz egy email címet a javított verziót is elküldhetem Neked, és nem kell vele bíbelődnöd! :))))

 

 

Apropó, megpróbálok fényképet is csatolni, ha már erre tévedtem! :)

Anni74 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4391

Szia Zsebi14!

Az orvos azt mondta, hogy volt már olyan kutyus, aki szedte ezt a gyógyszert és meggyógyult, de Dézynél nagyon sok az allergén, elég lutri. De nem adjuk fel, bújom a netet is, hátha találok valami megoldást. Ti is sok mindenen keresztül mentetek, de örülök, hogy jó lett a vége:)

Köszi neked is, meg marcimaminak is a bíztatást.

Előzmény: Zsebi14 (4384)
marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4390

A legjobbakat kívánom, Anni!!!

Előzmény: Anni74 (4382)
marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4389

Ami hirtelen a legfontosabb: szeretném megosztani írásodat a lapomon, ill. a facebook-on, ha hozzájárulsz. Fontos lenne! Köszi:)

Előzmény: Zsebi14 (4383)
marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4388

Ezek bezzeg megvannak, majd mondatonként válaszolok! :))))))) Kínomban már csak röhögök:))))) Bocsi....:)

marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4387

Na majd este otthonról, mert itt a mobilnet kitol velem.....

Előzmény: marcimami (4386)
marcimami Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4386

Most válaszoltam meeeeg!!! Hol vaaan?????

 

Én is úgy jártam min te, Zsebi....

Előzmény: marcimami (4385)
marcimami Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4385

Zsebi, Anni!

 

Holnap reagálok. Nagyon örülök, hogy írtatok a fórumra!

 

Zsu:)

Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4384

Szia Anni74! :)

 

 

Most olvastam, hogy mi újság Dézyvel. Hát mit mondhatnék, remélem, hogy be fog válni az a két gyógyszer, amit szednetek kell az allergiára, és Dézy meggyógyul! :))) És akkor nem kell szteroidokkal pumpálni szegénykét.

Apropó, lehet, hogy ez buta kérdés lesz, de ebből egyáltalán meg lehet gyógyulni, vagy csak gyógykezelés mellett tünetmentes lehet a kutyi?

Reméljük a legjobbakat Nektek! :)))

 

Amúgy Zsebikénk asszem rácuppant a Royal Caninra. Írtam az első hozzászólásomban, hogy keverem neki a régi és az új tápot. Az első nap után nem kiválogatta a Royalt??? Csak azt volt hajlandó megenni a tálkájából! :DDDD A többit meg szépen mellészórta, és otthagyta! :))

És hétvégén vettünk neki egy eredetileg macskajátékot, ami úgy néz ki, hogy van egy pálca, amin van egy gumikötél, aminek a végén egy egér himbálódzik. Ez az első játék, ami leköti, és van egy kis pihi, amíg nem a kezünket marcangolja! :DDD Totál odavan érte..:DDD

 

Marcimami, mi újság Marcival? :)) Remélem ő is jól van. És lenne Hozzád egy kérdésem is: te ugyebár ivartalaníttattad Marcit. Én is ebben gondolkodom...de félek, hogy lelkileg nagyon meg fogja viselni Zsebit. :( Ezellen lehet tenni valamit?

Fényképet pedig megpróbálok lőni melóhelyről, elvileg holnap már lesz net! :)

 

Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4383

Sziasztok, szia Marcimami! :)

 

Szinte sejtettem, hogy Te leszel az első, aki reagál! :)

És bocsánat a késlekedésért...elkezdtem megírni pénteken a történetet, de közben iroda költözés miatt elment a net, majd szombaton megírtam itthonról...nem bírtam megint elküldeni :S, és ma szedtem össze újra magam.

Nos a mi sztorink ott indul, hogy én hatalmas állatbarát vagyok, ha tehetném mindenféle apróságot beköltöztetném magunkhoz! :DDD Általában ezt a hajlamomat, hogy úgy mondjam nővéreméknél élem ki, ők potenciális veszélyforrást jelentenek számomra ( él ott 4 paci, nyuszik,csirkék, 5 kutty:D ), tőlük van a pici nyulink is, aki a Kicsi névre hallgat, mert olyan kis aprócska volt, mikor elhoztuk, de mára már inkább a ,,debella ella" név passzolna rá! :DDD De azért imádjuk, egy kis tündér. Születésnapomra sógorom megígérte, hogy szerez nekem egy nyerget, hogy tudjak kicsit pacigolni. Az egyik ismerőstől kapta, amit a lovaglás után vissza is kellett vinni, és hát mit ad Isten? aznap ellett a bolognese kutyijuk. Gondolhatjátok..meglátni azokat a kis apróságokat egyet jelentett a végzetemmel, tudtam, hogy már csak a páromat kell meggyőznöm, hogy vigyünk haza egyet. Ez, minthogy Zsebi velünk éli mindennapjait, sikerült is, bár azt el kell mondanom, hogy óriási méretű csészeszemeket tudok növeszteni, ha szeretnék valamit! :DDD Én magam léptem be a csapdába, hiszen természetesen tudtam, hogy nem tenyésztőtől lesz a kutyi, de akkor már tényleg elvesztem! :S Elkezdtem hát autodidakta módon képezni magam kutyafronton ( bár volt már előtte Német Juhászunk, és keverékünk :D ), elolvastam újra mindent a neveléssel kapcsolatban, állatorvosok honlapján az információkat, tenyésztők honlapjait, Kutyapszichológiát, Marcimami a Te weboldaladat is :D, és persze a fórumot. Gondoltam, hogy így utánajártam a dolgoknak nem lehet nagy baj, hiszen tudom, de legalábbis sejtem, hogy mire is figyeljek. Kéthetente kutyilátogatás, fényképezés, hogy lássam, hogy fejlődik, magamhoz szoktatás ( már amennyire ilyen idős korban lehet ). Megbeszéltem mindent a csajjal ( részletfizetést kértem, hogy csökkentsem a kockázatot ), egészségügyi ellátást. Úgy gondoltam, mivel a kutyik nem voltak rosszul tartva ( Zsebikénk elvileg a 2. alomból van ), nem volt bűz, szerették őket, hogy tényleg ha már szaporítók, akkor a  jobb fajtából. Az első meglepi akkor ért, mikor rámtelefonáltak, hogy a kutyik már 6 hetesek, esznek önnállóan, el lehet hozni őket két héttel a megbeszélt időpont előtt. Mindezt hétfőn, mikor meló után kb. 10-re értem volna haza a kicsikéval, mert azért nincsenek feltétlenül túl közel. :S De tesómék mondták, hogy elhozzák nekem. ( ők is vettek egy kicsit ) Megjöttek, kérdeztem hol az oltási könyv, ,, Ja, hát azt nem kaptak" ! Itt kicsit elszakadt a cérna, és az eszem szerint visszaléptem volna, de a szívem nem hagyta, hogy visszaküldjem, mint valami selejtes árut. És nem láttunk igazán semi vészjósló jelet, kicsit puffadtnak éreztem a pociját, de nővérem mondta, hogy adott nekik hamit. Gondoltam azért. Aztán a hajnali csomagban megtaláltam a spontán ürített ,,szörnyeket" alias férgeket. Amiről tudtam, hogy több, mint rossz, így bár várni akartam az állatorvossal, míg megszokja az új környezetét, természetesen így másnap levittem Zsebit. Féreghajtásnál a dokink mondta, hogy ez nem lesz egy sétagalopp, mert erős fertőzöttséggel állunk szemben. Másnap végignéztem, ahogy a törpicsek férgeset hényt ( 1 nap 3x ), majd csütörtök éjszaka már az ügyeleten voltunk, mert Zsebi szegénykém próbálkozott a csomaglerakással, de nem ment. ( kb. 20 perc ) Csak sírt, nyüszített, mi meg persze megijedtünk, így taxi, és irány az állatkórház. Persze útközben megszületett az eredmény, de akkor már nem akartunk visszafordulni, aminek így utólag örülök is. Kapott szegénykém beöntést, mert azt mondták, hogy az erőlködéstől totál kipirult a végbele, meg valószínűleg nem kis fáéjdalmai vannak. A doktornő még azt is hozzátette, hogy továbbra is bármi előfordulhat állapot van. És hogy nem kizárt, hogy lesz még utunk ide, mert elképzelhető, hogy kifordul a végbelének egy kis darabja, ha nagyon erőlködik, és azt vissza kell tenni S.O.S, mert különben elhal. ( remélem jól értettem, amit mondtak, és nem írtam nagy hülyeséget ) Szerencsére ez nem történt meg, mondjuk orvosi tanácsra kis olívaolajat kevertünk a tápjához, hogy megkönnyítse a dolgát.

Amikor kiderült ez az egész, felhívtuk a nőt, aki azt mondta, hogy az ő állatorvosa szerint 6 hetes kor előtt nem lehet féreghajtani a kutyákat, és állítólag a többi kutyában nem volt féreg! :(( No comment! :(((

Illetve annyit hozzátennék, hogy én tisztában vagyok vele, hogy az állatok tartása nem olcsó mulatság, de azt is el kell mondanom, hogy nekem a féreghajtás 300 Ft-ba került ( nyilván 1 alkalom ). Egyszerűen nem értem, hogy valakinek hogy nem ér meg 300 Ft-ot egy kisállat élete.? Ember az ilyen? Inkább kifizettem volna még azt a költséget is, minthogy a kiskutyám szenvedéseit végig kelljen nézni. Lehet, hogy erre egyszerűen csak legyintenek az emberek, ohgy ezek ,,csak" férgek, de a súlyos fertőzöttség az állatok életébe is kerülhet, arról nem beszélve, hogy az emberek is elkaphatják. :((((

A különbség ott van, hogy egy genetikai hiba 100%-osan nem elkerülhető megfelelő körültekintéssel sem, viszont a férgesség orvosolható. Az állatorvos szerint, ha akkor nem kerül hozzánk Zsebi, akkor lehet, hogy ma már nem élne, sőt valószínű! :(((

 

És tudom, hogy hibáztam, hibáztunk. Körültekintőbben kellett volna állatot vásárolni, nem is szeretném mentegetni magam. Megtanultam a leckét. Hála az égnek, nem kaptam visszavonhatatlanul nagy pofont. Remélem ez így is marad, és jó gazdái leszünk Zsebinek. :) Azzal vigasztalom magam, hogy ez volt a sors akarata, hogy Zsebi nekünk van szánva. :))))

 

És itt és most maximális tiszteletemet szeretném kifejelzni a tenyésztőknek ( bármilyen kutyafajtáról is van szó ), és azoknak, akik megfelelően gondoskodnak a hozzájuk került állatokról. :))

Anni74 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4382

Szia marcimami, majd mesélek én. Ma voltunk Dézyvel allergia vizsgálaton. A helyben végzett, olcsóbb vizsgálatot kértük, de olyan rossz lett az eredmény, hogy felesleges a drágábbat megcsináltatni. Börpróbával kb14 féle allergént néztek, minden pozitív. Az orvos azt mondta, hogy ilyet szerencsére ritkán látni. Allergiás a különféle pollenekre, a lakásban található háziporra, bolhára és még sok mindenre. Első körben néhány nap múlva elkezd szedni kétféle gyógyszert (az egyik 16.000ft körül van). Ha belátható időn belül nincs javulás, akkor szteroidot kell kapnia, amit sem én, sem az orvos nem igazán szeretne. Nagyon el vagyok keseredve, de mindent megteszek, hogy a tünetei megszűnjenek, mert nagyon rossz látni, hogy állandóan vakarózik és nagyon ritkul a szőre. A lába szinte kopasz. Bízok ebben a gyógyszerben, mást nem tudok csinálni:(

marcimami Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4381

Nem meséli.....:((((

Előzmény: marcimami (4380)
marcimami Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4380

Szia Zsebi!

 

Meséld el a történetet, biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkat érdekelni fog és tanulhatunk bekőle!

 

Köszi: Zsu:)

 

 

 

 

Előzmény: Zsebi14 (4379)
Zsebi14 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4379

Sziasztok! :)

 

 

Most már mi is bemutatkoznánk, immár 4 hete vagyunk boldogságban a kis Zsebinkkel! :)))

4 hete került hozzánk, 6 hetes korában, a súlya az 1 kg-ot sem érte el sajnos. Most kaptuk meg kedden a második oltásunkat, és a harmadik féreghajtást, mert borzalmasan tele voltunk belső parazitákkal és elmondhatjuk, hogy már 1kg 30 dkg a súlyunk. Ez azért nyugtasson meg valaki, hogy már a normál vagy közel normál állapot lassan 11 hetesen.? Épp most tartunk a tápváltásnál, mert amikor hozzánk került még túl pici volt a Royal Canin minihez is, és a startert meg nem lett volna túl gazdaságos megvennünk a Fressnapfban 2 hétre. Így rábeszéltek bennünket a Select Goldra, de én nem voltam megelégedve Zsebi étvágyával ( a tápot meg annyira nem ismerem ), így inkább a váltás mellett döntöttünk a párommal. Pillanatnyilag keverem neki a két tápot, mert úgy olvastam itt nálatok, hogy ez a helyes eljárás. :)))

Az, hogy Zsebi hozzánk került elég hosszú történet, és mivel már harmadjára írom a bemutatkozásomat ( az első kettőben még benne volt a dühöm, és a teljes történetünk...de valamiért nem bírtam elküldeni :S ), ezért most már nem akartam elsőre lefárasztani a társaságot, de ha vkit érdekel, hogy jártunk, nagyon szívesen megírom! :)))

 

Apropó, lenne egy kérdésem is...lévén, hogy nagyon hamar került hozzánk, nem volt alkalma megtapasztalni a harapás erősségét, így borzalmasan nagyokat harap. Van arra valami jól bevált módszeretek, hogy hogyan lehetne megtanítani neki, hogy ne harapjon ekkorákat? Mert már nem egyszer véresre harapta a kezemet! :S

 

Ha esetleg az előző kettő bemutatkozásomat is láttátok volna, akkor elnézést az ismétlésért...de én nem láttam, hogy elküldte volna! :S

 

Anni74 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4378

Szia!

Ezt a port megjegyzem, lehet, hogy majd kipróbáljuk. Most egyelőre hétfőn visszük allergia vizsgálatra a kutyust, mert csak hullik a szőre és vakarózik. Valószínű ezért  is könnyezik annyira a szeme,mert a sok szőr belehullik.  Ha megtudtuk az eredményt és sikerült beállítani az étrendet, hátha megszűnik a könnyezés és a többi tünet is. Ha mégsem, szerintem ki fogjuk próbálni a port. Nagyon köszi a tippet.

Előzmény: kretasan (4374)
kretasan Creative Commons License 2011.08.30 0 0 4377

A készítmény por.

60 gr. van egy piciny műanyag-flakonban, hozzá egy "mérőkanál".

A használati utasítás (pontosabban a kutya súlya) szerint adagolandó a por.

A tanács szerint rá kell(ene) szórni a kajára, ám ha a kutya pl. aznap nem eszi meg a kitett kaját, kárbavész az egész.

Én ezért adom inj. fecskendőben.

Egyébként valóban táplálék-kiegészítő, ám én amolyan "gyógyszer"-félének tartom.

Remélem mellékhatás nélkül.

Előzmény: albea16 (4375)
biancopass Creative Commons License 2011.08.30 0 0 4376

Szia, ez egy por, amit a megfelelő adagban a kutya ételébe kell keverni.

Több álláspontot is ismerek a szerrel kapcsolatban. Van aki azt mondja, nyugodtan adható a kutyának, van aki azt mondja olyan szerek, anyagok vannak benne, amik károsak a kutya szervezetére. Egyszer mi is használtuk az egyik kiállítási kutyánknál. Valóban gyönyörűen rendbe hozta a dolgokat. Aztán abba is hagytuk, mert nagyon megoszlanak a vélemények a szerről mind az itthoni, mind külföldi tenyésztők körében. Volt egy idő, amikor itthon nem is lehetett kapni, mert ha jól tudom, be akarták tiltani.

Ettől függetlenül mindenki azt csinál és ad a kutyájának, amit akar. Hozzáteszem, a mi kutyánknak semmi baja nem volt a szertől.

Előzmény: albea16 (4375)
albea16 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 4375

Szia!

Érdeklődnék azután a - Könnyfolteltávolító- után, hogy az szájon át kell adni vagy kívülről a szőrt kell vele bekenni?

Ezt azért kérdezem mert azt írja a leírásban ott a kép alatt, hogy táplálékkiegészítő. Te meg úgy írtad, hogy por.

Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de nem teljesen tiszta.

Köszi.

Előzmény: kretasan (4374)
kretasan Creative Commons License 2011.08.28 0 0 4374

A mi kicsinknél 7 hetes korban kezdett jelentkezni a szem és ajkak körüli barnásodás.

Vettünk ugyan a Freshnapof-ba könny-oldót, de nem jutottunk semmire.

Aztán -németországi tanácsra- megkerestük a http://www.petnet.hu/kutya/kozmetika/ful_es_szemapolas/termekek/161/  oldalon  található termékek sorában a 60 gr.-os (14.875 Ft.!, igen húzós) amerikai eredetű port (ingyenes házhozszállítás két napon belül) és  jóllehet csak egy hete használjuk, már megszűnt az oxidálódó szemfolyás, könnyezés.

A tippadó német hölgy odakinn három ízben altatásos műtét alatti könnycsatorna átöblítést végeztetett és egyik beavatkozás sem járt sikerrel.

A szer használata óta hófehér mind a szájszeglet, mind a szemkörnyék.

A magyarázat egyszerű(nek tűnik): a szer biológiai úton megszűnteti a váladékolás azon "képességét", hogy az a levegővel érintkezve oxidálódjék, elszíneződjék.

Előzmény: Anni74 (4351)
Szofymama Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4373

Sziasztok!

Én is nagyon örülök, hogy újból itt vagytok/vagyunk! Morzsi nagyon szép kutyuska lett, örülök, hogy megoldódott a szőrproblémátok! Marcimami tapasztalt tanácsaira is nagy szükség van! :D

Szofykánt nagyon aranyos, tündéri kutyuska lett, a kis hiperaktív babakor után, egy végtelenül nyugodt leányzóvá vált. Mostanában rögtön jelez, ha csöngetnek, vagy valaki járkál a lépcsőházban. Nagyon éber és ragaszkodó. Nem bánná, ha egész nap csak simogatnánk, szokta a kezünket lökdösni, amikor ha egy kis simizésre vágyik. Néha azért kis csintalan, amikor ellopkodja a gyerekek zokniját, ezért "Lopezkének" szoktam hívni, vagy amikor kibújt a kapunk a nagyiéknál, ott kis "Szökevény"-nek hívtuk.

Viccet félre téve, a szőrproblémánk sajnos nem oldódott meg. Májusban tápot váltottunk, ételallergiára gondolván, most Trainerrel etetem (csak tápot kap). Utána némi javasulást láttam, a bőrén elmúltak a besötétedett foltok (az állatorvos szerint bármilyen allergia okozhatja, de arról nem győződött meg, hogy milyen), viszont a szőre annyira száraz és a bőre is már hámlik, hogy szegénykém folyamatosan vakaródzik. Hiába ápolom, fésülöm rendszeresen, 1-2 nap után becsomósodik annyira száraz. 2-3 havonta féreghajtom, és továbbra is Zannis cuccokat használunk. Időnként sajnos el kell vigyem kozmentikushoz, mert a nyírást és a bűzmirigy kinyomását szakemberre kell bízni.

Most szegénykém a gyerkőceimmel száműzve lett a nagyiékhoz, mert felújítottunk, és idő hiányában elhanyagolódott a szőre, ezért holnap viszem lenyíratni, mert már sajnálom szegényt a fésűvel szenvedtetni.

Azt gondolom, hogy nem a kajája lehet a bűnös, mivel minőségi allergiás kutyáknak kifejlesztett tápot kap, így megkapja a szükséges vitaminokat is. Hogyan lehet az allergiát kiszűrni? Már nagyon tanácstalan vagyok és elkeseredett, hogy ennyi gondoskodás után sem jutunk el a megoldáshoz.

További szép, kicsit hűvösebb nyarat kívánok mindenkinek!

Betti

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!