Keresés

Részletes keresés

sjohn Creative Commons License 2018.11.22 0 0 57251

...fekete Goldit nem találsz de a Hovawart tök olyan feketében, mintha Goldi lenne...

Előzmény: Majoros péter (57250)
Majoros péter Creative Commons License 2018.10.20 0 0 57250

Sziaszrok. Kérdésem lenne szeretnénk egy fekete goldenretriver kölyköt. Hol,kinél lehetne érdeklődni. Vagy esetleg tudna valaki? Válaszokat előre is köszönöm.

Kutyanapközi Creative Commons License 2018.09.12 -1 0 57249

Kedves Gazdi,

 

ha kutyusod szeret a szabadban szabadon sétálni , labdázni, úszni a Dunában vagy barangolni az erdőkben ,mezőkön ,akkor a LeiKaland Kutyanapköziben a helye. A kutyusokat gépkocsival hozzuk és visszük a Kalandokra. Preferált kerületeink a  XVII., XVI., XV., XIV., XIII., X., VII., és a IV. Áraink kedvezőek.

Ha felkeltettük érdeklődéseteket nézzétek meg facebook oldalunkat. 

 

 

https://www.facebook.com/leikalandkutyanapkozi/?modal=admin_todo_tour

 

Üdvözlettel :

 

 

Renáta&Sanyi Leica&Sunday

Bujazliz Creative Commons License 2018.07.12 0 0 57248

Igen a kemping sátras nyaralást jelent nálunk. Nincs megkötve a kutyus, mert nem hagyjuk magára. Éjszaka benn alszik a sátorban velünk, ahogy itthon is a lakásban.(Nagy sátrunk van.)

Előzmény: joevagyok68 (57247)
joevagyok68 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 57247

kempingben, az sátrat jelent ?ha igen.... hogy van kutyus ?  megkötve, pórázon ? éjszaka hog, bírja ?

Előzmény: Bujazliz (57245)
Bujazliz Creative Commons License 2018.07.11 0 0 57246

Javítás: 50m-re a parttól (nem 50mm-re)

Bujazliz Creative Commons License 2018.07.11 0 0 57245

Görögország, Sithonia, Sikia-öböl. Ide csak kiruccantunk, tavaly itt voltunk nyaralni.

A part nagy és nem zsúfolt, a homokos rész úgy 50-300m széles és 2 km hosszú . A tenger itt hamarabb mélyül, úgy 50 mm-re a parttól kb. 1,5 m mély.Kék zászlós (nagyon tiszta) part. Az idén innen 40 km-re északra a Vourvourou melletti kempinben voltunk. 

Előzmény: joevagyok68 (57244)
joevagyok68 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 57244

DE jó nektek !  :-)

Ez hol készült pontosan ?  vagy elég cska ország, ha nem akarod, h valaki utánatok menjen !  :-P
Jól látom "hosszúvezetőn" van ? Mintha nem lenne nagy tömeg....szabadon szokott ?

 

Jaaa ....amúgy milyen volt találkozás a "nagy " és "sós" vízzel ?

Előzmény: Bujazliz (57243)
Bujazliz Creative Commons License 2018.07.11 0 0 57243

Golden retriever (Bodza hűtőruhában) és a tenger:

Bujazliz Creative Commons License 2018.05.09 0 0 57242

Ma rendeltem a

matricamágnes.hu

oldalán autós, mágneses figyelmeztető matricákat (14x12 cm), ha itthon, vagy ha külföldön szállítom a blökit.(Az 5 hónapos "Bodza" fotója került bemontázsolva)

absztinens Creative Commons License 2018.05.08 0 0 57241

Nekem nincs erről ismeretem.

Előzmény: Bujazliz (57240)
Bujazliz Creative Commons License 2018.04.29 0 0 57240

Kerestem az NET-en, de nem igazán kaptam választ ara a kérdésemre, hogy milyen a golden retriever bőrének színe.

Sok fotót is végig elemeztem, de nem jutottam dűlőre. A "bézs" színű kutyámnak 3 hónaposan még világos-rózsaszínű volt a bőre, de fokozatosan változott. Most 5 hónaposan, az orránál, a pofijánál, a fejénél, lábainál, és a hasának nagy részén a bőre sötét színű, majdnem fekete (a hasán foltosan még van "eredeti szín") , de a popsijának környéke és a farrészénél a háta továbbra világos rózsaszínű.

Van valami "előírás", vagy általános tapasztalat a bőr színével kapcsolatban?

Előzmény: absztinens (57239)
absztinens Creative Commons License 2018.04.25 0 0 57239

...csak úgy leírom a tapasztalataimat...

Még nyári fürdőzés esetében is előfordul, hogy hiába a meleg szárító ereje, "befülledhet" a szőrben maradt víz. Érdekes, hogy ez a pofa és a nyakon fordul elő elsősorban. Ennek jele a szag, és kis területen enyhe irritációnak tűnő pirosodás (ez egy gombás fertőzés). Megelőzhető azzal, hogy ezeket a területeket alaposabban szárazra kell törölni.

Ezt a bevezetőt azért írtam le, mert habár a tudomány fejlődik, de akik azt tanulják hajlamosak az egyszerűsítésre. Esetem a következő:

Befülledt a Dave arca, de ezt csak pár nap múlva vettük észre. Mivel van gyakorlatunk, el kezdtük kezelni. Nem sokkal később a füle is begyulladt (időközben az arca már tünetmentes volt) és elég makacsnak volt mondható. Az állatorvos kezelte, de folyamatosan mondta, hogy ez táp allergia és hypoallergén tápra kell átállni, mivel az új tudományos ismeretek ezt támasztják alá.

Fül problémával már több mint harminc éve is találkoztunk, így tudtuk, hogy kitartó, következetes tisztítással több hónap is lehet az átfutási idő. Az állatorvos és az őt egyszer helyettesítő is teljességgel kizárta, hogy az arcán lévő fertőzés okozhatta a fülgyulladást. Következetesen allergia volt a diagnózisuk.

Nem álltunk rá más tápra (happy dog neoseeland -ot kap, + egy kis házit), kb. négy havi fültisztítás után tartósan (fél éve) tünetmentes.

Mi ezek után az ételallergiát kizártuk...

Mivel a biztonság kedvéért az orvosi vizitelést (vérvétel, fültisztító, vizit díj, stb.) nem mulasztottuk el, mert a tapasztalatot nem társítottuk önteltséggel, így "megúsztuk" kb.: 70 e Ft-ból.

 

...és ez csak egy kis bibi, meg egy Labrador esetében általánosnak mondható probléma volt.

Öröm az ürömben: nem kell diátáztatnunk.

 

 

Bujazliz Creative Commons License 2018.04.25 0 0 57238

Sajnos az állatkereskedelem is magán viseli a minél nagyobb haszonra törekvést. Az elválasztásig - csak az alapvető és kötelező élelmezési, gondozási és állatorvosi kiadásokat véve alapul - több tízezer forint az önköltség. A pedigrés kutyák esetében további adminisztratív és plusz állatorvosi költséggel kell számolni, így ott az önköltség már túllépi a százezret. Az önköltségre rájön a haszon, így az eladási ár máris rohamosan kúszik felfelé. 

A kérdés az, ki tudja megfizetni?

A sznobokat, a kiállításra járó kutyamániásokat és a tenyésztőket kivéve a körből, a kedvtelési célból tartott kutyák tartását az átlag magyar állampolgár is anyagilag erősen megérzi.

Ismerek jó néhány kutyatartót a környéken, aki szoros pénzügyi beosztással, de ellátja a kutyusát, ugyanakkor éveken át bicegő, lassan járó kutyáját már nem tudja elvinni állatorvoshoz a magas költségek miatt. (Nyilván vannak fájdalmai a kutyának, de lehet ezért elaltatni, vagy elvenni a számára mindent jelentő gazdájától.)

Borzasztóan magasak az állatgyógyászati költségek, amelynek oka részben a gyártók, esetenként az állatorvosok hipermagas profitja.

Egy glükozaminos tabletta az egyik állatpatikában 18eFt, a másikban 23 eFt. A blökimnek felírt bőrfertőtlenítőt 4500 Ft-ért kaptam az itthoni állatpatikában, míg neten rendelve, házhoz szállítva ugyanazt a gyógyszert 3450 Ft-ért lehet megkapni.

Tőlünk nagyon nyugatra egy 8 hetes goldiért 2200-2500$-t az EU-ban 2000-2600€- kérnek el. Ezt egy átlagos honpolgár nem tudja megfizetni.

Nehéz ügy.

absztinens Creative Commons License 2018.04.24 0 0 57237

 Jó pár évtizede - ha jól emlékszem - nem törvény írta elő a szülőtől való elválasztás idejét. Ennek ellenére minimum 3 az az három hónap előtt kifejezetten nem engedték!!!

Ez az idő volt a minimum arra, hogy a kölykök együtt és az anyjukkal "alap szocializálódjanak" és átvegyenek olyan viselkedés formát ami által a fajta tulajdonságok még az alomban erősödhessenek.

A 8 hét meghatározása -véleményem szerint- hibás.

Ez a kor a kiválasztás első időszakának lenne megfelelő és nem az elválasztásnak.

Sajnos találkozni lehet sok esetben azzal is, hogy az anya csak a szoptatás idején találkozik a kölykökkel, mondván, hogy ne "amortizálódjon" a terheléstől, ami a szoptatási időn kívül töltött idő lenne a kölykök és az anya közt.

Régen a 8 hét meghatározása a tejtől való leválasztás kezdetét jelölte! Ma már 8 hetesen tápra szoktatottan adják át a TENYÉSZTŐK IS!

Érdemes lenne átgondolniuk a tisztelt hozzáértőknek, hogy egy alomnak milyen formán és mennyi időre van szükségük együtt maradniuk, természetesen az anyjuk társaságát sem mellőzve, és kell e tápszert adni csak azért, hogy a jelenlegi előírás minimumra az anyakutya teje már biztosan elapadjon.

A kutya árát akkor is meg kellene fizetni, de legalább a szaporulat felelősebb magatartással történne és a kölyköt kiválasztó gazda is jobban felismerheti a szőrgombóc mögött azokat a tulajdonságokat amit szeretne és elvárna az új társától.

 

A reagálásom nem az azt leírónak, hanem a 8 hétnek és annak átgondolatlan hátrányának szól.

Előzmény: Bujazliz (57231)
Flamy67 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 57236

Magyarországon nagyon kevesen tartják be az állatvédelmi törvényt főleg nem a szapik. Egy pedigrés kutya nem száz hanem több százezerbe kerül ami ugye a hiedelemmel ellentétben nem igazán a haszonról szól,kezdve a szűrésektől a kiállításokon át.Ami sajnálatos hogy rengeteg a papíros szapi ami nem tenyésztő.Környezetemben van egy pár úgynevezett "nem állandó tenyésztőtől" való goldi egy idősek az én kutyámmal de sajnos mind diszpláziás alig bírnak menni,ennyit a szűretlen kutyákról.Igen lehet rejtett betegsége egy drága kutyának is de kisebb a valószínűsége,és sajnos nem lesz jobb a genetikája  az idegrendszere a falusi alomból levő olcsóbb kutyáknak a jobb minőségi táptól.Mindenki maga dönti el hogy honnan szerez kutyát de nagyjából kifizeti ugyanazt az összeget, igaz nem akkor amikor megveszi hanem amikor középkorúan már nem bír menni mert terhelt a fajtajelleg miatti betegségekkel.

Előzmény: Bujazliz (57231)
Bujazliz Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57235

Skót származású kutyá(m)nak eredeti skót hám:

Bujazliz Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57234

Előző kutyusom 5 éven át hordta nyáron, a tengerparton napoztunk, míg ő nagyokat horkolt a tűző napon! Hurta márkájú volt, de az Alin rendeltem hasonlót negyed áron.

A lényege auz, hogy egy háton végigfutó ruha, amely belül vízálló szövet, a külső rész pedig egy szitaszerűszövet. A kettő között egy nagyon nagy felületű szálas anyag, amely kb 4-5 dl vizet képes magába szívni, így amikor akár séta közben egy vizes flakonból vizet öntünk a ruhára, az elpárolgó víz miatt 30 perc és 1 óra időtartamig (amíg meg nem szárad) 5-8 fokkal hűvösebb lesz a kutya háta és oldala. A hősugarakat, UV sugarat nem engedi át.

https://www.aliexpress.com/item/My-Pet-Air-Mesh-Cooling-Coat-Summer-Breathable-Cool-Pet-Dog-Clothes-Outdoor-Cooling-Dog-Jacket/32818043989.html

Hűtőruhával séta a nyári melegben 2012-ben Biogradban:

Előzmény: joevagyok68 (57232)
merQree Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57233

Anno Szepi bától (Isten nyugosztalja, sajnos az idén elhunyt) vásároltunk nem kevés pénzért labrador kölyköt. Szívbeteg volt a kölyök, sajnos a budapesti István úti állatkórházban sem tudtak rajta segíteni.

Jellemzően ez maradt meg mindenkiben, amikor anno az esetünket leírtam.

 

Az már nem maradt meg senkiben sem, hogy ezek után újabb kölyköt kaptunk a tenyésztőtől, díjmentesen.

Ez a különbség szerintem a tenyésztő és a szaporító között. A felelősség vállalás.

joevagyok68 Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57232

Erről a hűtőruháról írhatnál bővebbet ! link esetleg ? ez nekem uj...

Előzmény: Bujazliz (57230)
Bujazliz Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57231

Nem vagy egyszerű helyzetben.

Az állatvédelmi törvény szerint kutyát csak 8 hetes kora után lehet eladni (tulajdont szerezni), még menhely esetében is.

A kutyákat kötelező az előírt védőoltások beadásához állatorvoshoz vinni. Ma már számítógépes rendszerben tárolják a kutyák adatait (a chip miatt).

Nagyon kevesen kockáztatják meg a törvénysértés miatt azt, hogy 8 hetes kora előtt eladják.

A 8 hetes koráig való tartás költsége egy kutyára vetítve bizony több tízezer forint (oltás, táp stb.). Egy "pedigrés" célra tenyésztett kutya költsége már közelíti a 100 ezret. A költség mellett ott van a haszon is, így valóban sokba kerül egy kutyakölyök.

Én a jófogáson vettem a kutyámat un. nem állandó tenyésztőtől (nem ebből él meg). 75 eFt-ról indult, de 50 eF lett a vásárlási ár, mert a 9 kiskutyából 5 már eleve Németországba került (4 hónapos koráig kell neki tartania és csak azután utaztathatják be Németországba), a "maradékra" voltunk páran hazai vásárlók. Eddig nem volt panaszom a kutyusomra, megpróbálom a legjobb egészségi állapotot és boldog életet biztosítani számára. Cserébe Ő is boldogságot, szeretet ad nekünk. 

Ahogy előttem is írták, nagy lutri fajtatiszta kiskutya megvásárlása.

A kockázat egy tenyésztőnél kisebb, de sajnos - ezeket statisztikai adatok támasztják alá - a szaporítók és tenyésztők közösen tehetnek sokféle kutyafajta újkori betegségéért és rövidülő életükért.

Ha mégis az "olcsóbb" felé hajlasz, akkor előbb mérd fel az eladó kutyatartási körülményeket, a kutyaszülőket.

A természet csodálatos, ugyanúgy lehetnek egészségesek, jó képességgel rendelkező kölyökkutyák egy "falusi" alomból is. Nyilván az "olcsóbb" kutyák nem prémium eledelt kapnak azok magas ára miatt, de a fejlődés korai fázisában nagyon gyorsan utolérik a kívánt súlyt és kondíciót,ha az új gazdi már tud költeni a minőségi tápokra.

Ha választottál és letelik a 8 hét, minél előbb vedd magadhoz és "állítsd új életpályára" a kis jövevényt.

 

Előzmény: verde1 (57229)
Bujazliz Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57230

Jól látod, a kép nem sokkal fürdés után készült.

3 naponta kell fürdeti, mert a kutyafuttatóban a kutyabarátaival történő hancúrozáskor jól összekoszolja magát (sokat hempereg).

A labdázás nálunk is csak rövid időre köti le figyelmét, a fabot rágcsálásra gyorsan lecseréli. Lehet, hogy azért is, mert most van a fogváltás, sorra hullanak ki a kölyök fogak, a végleges fogsor, még nem teljes. A mozgása a miénknek is kissé mackós.

Súlya jelenleg 17 kg.

Nagy dolgát már csak a lakáson kívül végzi, pisi azért napjában egyszer előfordul, de azt is csak az előszobában levő pelenkára.

Minden kutyával jól kijön, semmi arrogancia,vagy dominanciára való törekvés.

Elképesztően kedves és bújós kutyus.

Ha valamit szerelek, hónom alatt bedugja a buksiját és nézi, ahogy a kezemmel dolgozom.

Az elmúlt közel 3 hónapban, amióta velünk él, semmit nem rágott össze a lakásban. Eleinte megpróbálta nyalni-rágni a fenyőfa bútorokat, szőnyegeket, de rászóltunk, így rájött arra,hogy nem jót csinál, abbahagyta (illetve leszokott róla). Csendes, csak akkor ugat - feltételezhetően izgalmában - ha készítem a kajáját. Lassan már erről is kezd leszokni,mert ha ugat, csak akkor kapja meg a tálját, ha már csendes. A konyhában, ha foglalatoskodunk, van mikor két lábra áll és nézi, mi van a pulton. Az ételhez, vagy ennivalóhoz nem nyúl hozzá.

Csak azt tudom mondani, hogy fantasztikus teremtés. Nem tudom mekkora lesz, de nem is érdekel, nekünk a kutya a fontos.

Egy hét múlva fog találkozni a 8 hónapos unokámmal (külföldön élnek). A vejem a napokban hazalátogatott és egy első találkozással letesztelte a viselkedését. Szerintem megnyugodhatott, nem lesz semmi gond.

Természetes megyünk nyaralni vele a tengerre (Görögország).

Már megvan az utazó fekhely, az úszóruha, és a hűtőruha is (most még egy kicsit nagy, de közel 2 hónap múlva már biztosan jó lesz, amikor indulunk).

Egy fotó a séta közben:

 

Néhány fotó a játszópajtásaival:

Fekvő "szájkarate" a foxival

 

 

Előzmény: joevagyok68 (57226)
verde1 Creative Commons License 2018.04.23 0 0 57229

Leginkább ez fogott meg: "amit asszonyék szereztek az is 40ezres szerelemgyerek.... És teljesíti az általad támasztott feltételeket..."

Mivel nem vagyok benne a kutyatémában, csak az internetes fórumokat olvasva, mindenhol azt olvasom, hogy a jófogásról és hasonló apróhirdetési oldalakról nem szabad 30-40ezres "fajtatiszta" kutyákat venni.

Elég szomorú, hogy a kisebb kockázatot vállalva is 150-200000Ft-ot kell kicsengetni, egy "egyszerű" családi kutyához.

 

Azért is fordultam hozzátok, hogy az apróhirdetési árnál, némileg magasabb összegért (50-60000ft) tudna valaki ajánlani, egy megbízható helyet ahonnan el lehetne hozni egy családi környezetbe szánt kutyát.

Nincs köztes állapot, csak a jofogási 30-40ezer ft.-os ár, és a tenyésztői 150-200000Ft-os ár?

 

 

Előzmény: joevagyok68 (57228)
joevagyok68 Creative Commons License 2018.04.22 0 0 57228

Mindjárt jön az, hogy az 50-60 ezres az NEM tenyésztő, hanem szaporító !

ÉS igazuk is lesz...

 

Ha jem szutyokkal eteted, akkor havi 10ezerbe benne lesz....VÁRSZ 1 évet, lesz +120 ezred az 50-60 hoz még....És keresgélhetsz tenyésztőket

 

ÉS lehet az sem lesz biztosíték semmire ! Mert olvastunk/hallottunk már sokfélét, meg az ellentettjét IS !

 

Emlékeim szerint volt már itt szívproblémás tenyésztős kutya, meg ismerek 12 éves goldit szaporítótól, akit 8 hónaposan műteni kellett diszplázia miatt...mert már járni nem bírt...

 

Most pl. játszópajtásunk lett egy labi mix. kutyus.... annyira értelmes, okos, nyugodt, hogy csak na...

 

Szóval lutri az egész..

 

Mondom ezt úgy ,hogy amit asszonyék szereztek az is 40ezres szerelemgyerek.... És teljesíti az általad támasztott feltételeket...

 

Előzmény: verde1 (57227)
verde1 Creative Commons License 2018.04.21 0 0 57227

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni labrador kutya vásárlás témakörben.

Nekem még nem volt kutyám(csak gyerekoromban pár hónapig, amíg a szomszédom meg nem mérgezte), ezért egy könnyen kezelhető kutyát keresnék.

Családi kertes házban lakunk, sokat sétálunk, kerékpározunk, túrázunk, egy 3 és egy 9 éves gyermekem van, akik imádják a kutyákat.

Olyan tenyésztőt keresek aki megfizethető áron(max.:50-60000Ft), tudna labrador kiskutyát ajánlani, nem kell törzskönyv, csak az a lényeg, hogy nyugodt temperamentumú, jó idegrendszerű szülőktől legyen a kutya.

A szomszédomban kutyaiskola van, úgyhogy kezdő botladozásaimat valószínűleg ott tudják korrigálni.

Békés megyei vagyok, de elég sok felé járok az országban, így bizonyos keretek között a távolság nem számít.

Tudtok ilyen tenyésztőt ajánlani?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

 

joevagyok68 Creative Commons License 2018.04.21 0 0 57226

Nagyon aranyos..

Sokat nőtt/nyúlt !

Lehet tudni, hogy most hány kg ?

 

Érdekes a fülén a szőr...  megázott nemsokkal a fénykép készülte előtt ? estleg fürdött..?

 

"Tanítása" már elkezdődött ?  

 

Szeret labdázni, apportírozni ?

Csak azért kérdem mert a mienk nem.. 2x elmegy érte, a 3. után félúton leül és elkezd faágat rágcsálni.. Még ha jutizunk akkor se nagyon..

Lehet a mi hibánk.. nem motiváltuk eléggé..

DE lehet nem.. szoktunk találkozni egy labradoros hölggyel akinek a kutyája labdaőrült ! Órákon keresztül képes labdázni..

Ő mondta, hogy kutyáknál van a show vonal és a "munka" kutya...  (lehet rosszul idézem..)

AZ ővé "munka"..  a mienk meg show...izé lusta !  :-)

(mondjuk az övének a mozgása is teljesen más...mikor fut, teljesen "kinyúlik", mint a gepárd.. a mienk mackósabb/megfontolt !  :-)

 

 

IDÉN már terveztek/mentek nyaralni vele ??    Hova ?

 

 

Előzmény: Bujazliz (57225)
Bujazliz Creative Commons License 2018.04.19 0 0 57225

Jövő héten már 5 hónapos lesz:

TKK Creative Commons License 2018.04.17 0 0 57224

Szia! A mi labradorunk 9 éves és már több mint 3 éve az ACANA Pacifica tápot kapja. Nagyon szép a szőre (mondjuk rendszeresen fésüljük is), csillog, puha, remek kondiban van a kutya, a labor eredményei is nagyon jók.

Előzmény: Tomo75 (57217)
Bujazliz Creative Commons License 2018.04.03 0 0 57223

Fejlődünk, növekedünk......

Tomo75 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 57222

Van valakinek válasza az 57217-re?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!