Keresés

Részletes keresés

Vonatozó Névmás Creative Commons License 2014.06.03 0 0 4440

Van egy fontos kérdésem. :))))

 

Az én kuttyom Spyke, JRT, 3.5 éves ivaros kan. Alapvetően nem domináns, kíváncsi, barátkozós, ha rámorognak inkább elszalad, de visszamegy utána barátkozni.

 

Van Rudi, aki JRT-foxi keverék, úgy 2 éves, és domináns ivaros kan.

 

Korábban még elvoltak együtt, illetve Rudi kölyökkorában (mint minden kölyök) haverkodni próbált, de Spyke a kölykökkel nem tud mit kezdeni. De azért el voltak a parkban egymás mellett. 

 

Mostanában viszont megváltozott a helyzet.

Spyke ugyan nem akar semmit, csak szaglászni, de Rudi határozottan azt próbálja éreztetni, hogy márpedig itt ő a főnök.

Ma a délelőtti sétánál aztán egy meglehetősen heves vita bontakozott ki a két kutty között.

Így utólag értékelve a helyzetet, most azt gondolom, hogy inkább szájkarate volt a dolog, mert a nagy hörgés meg fogcsattogtatás meg harc közben azért mintha arra vigyáztak volna, hogy ne tegyenek kárt egymásba, és az a kábé 20-30 másodperc, amíg a vita folyt, gyakorlatilag sérülés nélkül ment végbe, és szétszedtük a kutyákat, de most azért nem igazán tudom mit tegyek.

 

Akkor persze mindkét gazdi megijedt, és kikaptuk őket a viadalból, csak azt nem tudom, mennyire tettem ezzel jót.

 

Hagyjam, hogy le meccseljék egymás közt, és akkor már a későbbiekben rendben lesz minden, vagy van-e egy pont, ahol a gazdinak közbe kell avatkozni, vagy a legrosszabb, hogy kerüljük el. Nem arra gondolok, amikor vér folyik, hanem az azt megelőző szituációkra.

 

Nekem nem az a fontos, hogy az én kutyám legyen a park királya, csak az, hogy nyugodtan tudjunk ott játszani, sétálni. Spyke amúgy is inkább az "azonnal megadom magam csak legyünk barátok" kutya, de van egy határ, amit nem enged átlépni, és akkor azonnal kibújik belőle a terrier vér, és akkor gyanúm szerint addig küzd ameddig tud. Vagy nem, ezt nem tudom, mert eddig sosem fajult a dolog, mert kivettem a vitákból.

De azért mégis valahogy ezeket a dolgokat le kellene rendezni.

 

Nyilván az a fontos, hogy benne se tegyenek kárt meg ő se másban.

Olyan harciasnak, mint amilyen ma volt, mindenesetre még nem láttam. 

No, hát ezt is meg kell tanulni kezelni.

Minden tapasztalt jRT gazdi tanácsa jól jön.

 

 

 

 

Mesi&Héra Creative Commons License 2014.06.03 0 0 4439

Szuper választás az agár terrier mellé.

Van egy csaj itt környéken van egy magyar-orosz keverék agara, mellé néha még 1-1 ideiglenes. Héra kutyám imád játszani az agarakkal. Ez a lány mondta, hogy sokan tartják a 2 fajtát együtt, mert az esetek nagy részében jól kijönnek, és passzol a játszási stílusuk egymáshoz! ;)

Hát könnybe lábad a szemem, amikor egy agarat úgy isten igazából futni látok. Az egy valódi ÉLMÉNY.

Előzmény: Doriika (4437)
Lizizumi Creative Commons License 2014.06.03 0 0 4438

Szerintem mindegyik tápba beledarálnak minden sz@rságot, tudomásom szerint a Brit termékcsalád elég jó, nem a legjobb táp és nyilván az a legjobb étel, ha magad főzöl, de a Brit se rossz. Legalábbis fényévekkel a tescos meg a kutyaszalámi fölött van. Egyébként is először meg kell kérdezni, hogy eddig mit kapott a kölyök és az anyakutya és egy kis ideig ugyanazt kell adni, bármi is az, majd fokozatosan kell áttérni, ha az ember át akar térni másra.

Előzmény: Doriika (4434)
Doriika Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4437
En az elso 2 hetben teljesen ki voltam akadva tole :D Felmostam, feszaradt, bepisilt. Felmostam, felszaradt, bekakilt. Felmostam, fel se szaradt, elkapott egy kis cserepet es atfutott a szoban, be az agy ala, persze a cserepbol vegig hullot a viragfold. Ultem a szoba kozepen 40 fokban, szakadt rolam a viz, es nem tudtam, hogy kinomban sirjak vagy nevessek, aztan elomaszott, tiszta foldes volt, es akkor minden harag elszallt, ahogy a dagadt kis koszgomboc ott alldogalt, mint aki jol vegezte dolgat :) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ossze kell szokni. Mondjuk o egy alomkutya, nem hiperaktiv, vagy hozzam kepest nem az, es le van farasztva rendesen, nem tudom. Elso naptol kezdve vegigaludta az ejszakat, sosem sirt, nem ragott meg semmit, nem kellett eldugni elole a cipoket, tudta, hogy a sajat jatekait nyuzhatja. Amikor kamaszodott voltak probalkozasai, de nem szabad hagyni, hogy a fejedre nojon. Makacs kis dogok ezek :) Az enyem pl sunyi is, nala aranyosabban senki nem tudja eloadni, hogy epp probalja a sajat akaratat ervenyesiteni :D Eleinte nem akartam parsont, de most mar nem tudom elkepzelni, hogy mas fajtam legyen (na jo, egy agarat azert meg szeretnek melle, de az meg odebb lesz :P)
Előzmény: A tumi (4436)
A tumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4436

Szia. Köszi a segítséget, a sok hasznos infót. Július 1-én megyek Butch-ért. 200km-t(oda-vissza) kell majd utazni a kutyusért. :) A BRIT premium puppies tápot néztem ki a kölyökkorára. Az Astort már felnőttkorában gondoltam, de ezek után már elbizonytalanodtam. Remélem megbirkózok a nevelésével, ha nem irány a bogrács(ez csak vicc volt)!:DDDD

 

Előzmény: Doriika (4434)
Doriika Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4435

Valahogy mindig felmegy bennem a pumpa, amikor ilyeneket olvasok. Fel nem foghatom, hogy képes valaki megválni a kutyájától, legyen az bármilyen is (nyilván nem a kutya tehet róla), vagy mert gyereket vár... Ilyen nemtörődöm embereknek nem is való kutya, nemhogy egy terrier. Drukkolok neki nagyon, hogy jó helyre kerüljön, ahol "kihasználják" az adottságait :)

Előzmény: PJRT (4428)
Doriika Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4434

találtál valahol pontos összetevőket? (csak azért kérdezem, mert én nem, és érdekelne :D)

én a helyedben ezt nem adnám a kutyámnak, egyrészt nem kölyköknek való, másrészt nem jó minőségű. bár nem találtam pontos összetevő listát a leírásnál az első összetevője: hús és állati termékek = toll, szőr, bőr, ín, csőr, köröm, stbstb. mindenféle maradékot bedarálnak. 

kölyökkorban nagyon fontos a megfelelő táplálás, főleg az első 1-1.5 évben, erre nem szabad sajnálni a pénzt. az enyém kiskorában royal canin startert kapott, utána áttértünk a barfozásra - nyers hús, csontos húsok, zöldségek, gyümölcsök, halolaj, stb. kölyökként ezt nem ajánlom, mert elég macera kiszámítani a kalcium-foszfor arányt, és 6-7 hónapos (azt hiszem) koráig a kutya szervezete sem képes tartani az egyensúlyt, gondok lehetnek belőle. sajnos 1,5 hónapja újra tápozunk (Orijen Red, Acana Lamb&Apple, Orijen 6 Fish), mert költöztünk, és így nem volt időnk semmire, de tervezem, hogy visszatérünk erre az etetésre. árban olcsóbban jössz ki, mintha tápot vennél, és pontosan tudod mit eszik a kutyád, hiszen te készíted el neki. az enyém mondjuk egy porszívó, mindent megenne, de amikor először nyerset evett, állt a szőr a hátán, látszott rajta, hogy teljes az eksztázis :)) 

mikor érkezik a kutty? :) 

Előzmény: A tumi (4433)
A tumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4433

Astor a kutyatáp neve. BRIT gyártja Astor néven. Ha igazak a honlapon feltüntetett dolgok akkor best buy vétel! :)

A tumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4432

A 4424-es hozzászólásomnál linkeltem.  :)

Előzmény: Lizizumi (4431)
Lizizumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4431

Jól hangzik, elárulod melyik ez?

Előzmény: A tumi (4424)
Lizizumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4430

Gyönyörűség, nem is az a baj, hogy nem tudták a gazdik, hogy mi vár rájuk, hanem, hogy nem látták be a tévedésüket, nem látták a hibákat. Igen, van akinek nem való nemhogy kutya, de akkor ott a gyereknevelés is megkérdőjelezhető és azt már nem adhatják vissza a tenyésztőnek. Forr a vérem, amikor ilyet látok. Mostmár aztán kijár a kisördögnek egy szupergazdi!

Előzmény: PJRT (4426)
Mesi&Héra Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4429

Ez a kutya nagyon, de nagyon tetszik nekem. Nagyon szép feje van.

Szurkolok Neki, hogy minél előbb eljöjjön az álomgazdi érte.

Én pont ezért beszélek le mindenkit, akit csak tudok a terrier tartásról. Sérül szegény kutya, meg a k. gazdi is.... Senkinek nem jó ez így. Sajnálom a kutyát. Remélem innentől csak jó jön számára.

Előzmény: PJRT (4426)
PJRT Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4428

Köszi, aranyos vagy! :) Sajnos utólag vettem észre, hogy van pár fogalmazási hiba a szövegben, de a FB-on javítottam azokat. :)

A volt gazdái azt hitték, hogy magától lesz okos és jólnevelt a kutya, meg attól, hogy ők elolvasnak egy kutyanevelésről szóló könyvet. Most kisbabát várnak és rájöttek, hogy nem fogják bírni...kár, hogy nem előbb kapcsoltak. 

A tenyésztő többször érdeklődött már korábban hogyléte felől, de mindig csak azt mondták, hogy jól van, rendben van a kutty...hát most kiderült, hogy mit jelentett ez náluk. 

 

 

Én is remélem, hogy mielőbb szupergazdira talál, nagyon jókat hallottam róla, pedig még csak 1-2 hete került vissza a tenyésztőjéhez. 

 

 

 

Anna

 

Előzmény: Doriika (4427)
Doriika Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4427

óó, épp most jöttem, hogy belinkeljem őt, de látom megelőztél. remélem hamar rátalál a megfelelő gazdi, gyönyörű kutya! :) Lehet tudni, miért került vissza a tenyésztőhöz?

Előzmény: PJRT (4426)
PJRT Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4426

Eddie, a gyönyörű, fajtatszta, ivartalalanított, microchipes, FCI törzskönyvvel rendelkező Parson Russell terrier gazdit keres! Eddie 2010. május 5-én született, gyorsan tanul, könnyen motiválható. Tapasztalt kutyagazdát keres, aki megfelelő mennyiségű figyelmet szán a kutyának, megfelelően lemozgatja, valamint szabályokat hoz a kutya életébe, mert eddig nem nagyon volt ebben része. Eddie nagyszerű társ lenne bármilyen sporthoz (agility, flyball, frisbee, stb) és vadászathoz is. Visszakerült a tenyésztőjéhez, aki Dunaszerdahely mellett él (szlovákiában), közel a magyar határhoz. A tenyésztő angolul, németül és szlovákul beszél, a foxmeadows@gmail.com címen lehet neki írni.


Anna

A tumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4425

400ft/kg-ra jön ki az ára...az úgy elég barátinak tűnik! :)

A tumi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 4424

Ár/érték arányában elég jó tápot találtam! Azt hiszem ilyen fogok venni a kutyusnak! 20-30% hús, semmi szója...és még olcsó is, ráadásul Debrecenbe ingyenes a szállítás! :)

Astor

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4423

a fressnapfban van egy új táp, 40% hústartalommal, 1000ft/kg.

Előzmény: Lizizumi (4417)
A tumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4422

Köszönöm! :)

Előzmény: Lizizumi (4421)
Lizizumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4421

Nem feltétlen csak táp, van aki főz a kutyának. Húst, belsőségeket, halat összekeverve tojással, rizzsel, borsóval más zöldségekkel kevés gyümölccsel. Én ehhez lusta vagyok, nagyon ritkán kap maradékot, de oda kell figyelni, mert a kutyának nem szabad nagyon fűszeres, sós dolgokat adni, túl sok keményítős kajától, tehát babtól, lenycsétől szorulása lesz, nem beszélve arról, hogy mi emberek sok olyan dolgot is megeszünk, amit nekünk se kéne! :D

 

Most nem számolom ki pontosan, de majd te. Amit biztosan tudok, hogy egy 10 kg alatti felnőtt kutyának a napi szükséglete a legtöbb tápnál meg van adva 100-130 g. Mivel a jack russell nagy mozgás igényű, nem hízékony fajta ezért általában a felső határ szükséges, így én is 120-130 g-ot adok. A tápok hátulján van erre egy táblázat. Te kölyök tápot vegyél 1 éves koráig és rajta lesz a zsákon,hogy mennyidős korában mennyire lesz szüksége.

Előzmény: A tumi (4419)
A tumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4420

Azt írtad, hogy kb 15kg táp elég a kutyusodnak fél évre.  Nagyon sok helyen azt írják(kistestű kutyatulajok), hogy kb 5kg tápot eszik meg a  kutyájuk 1 hónapban. Hogy kalkuláljak a táppal? 2,5kg/hó elég neki ahogy te írt vagy 5kg kell majd neki? :)

Előzmény: Lizizumi (4417)
A tumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4419

Köszönöm az infókat. Tehát ha jól értem, kizárólag csak táppal(jó minőségű) etessem a  kutyust?

Előzmény: Lizizumi (4417)
Lizizumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4418

A konzerveket meg csupán egy okból nem ajánlom, ugyan magas a hús % az összetevőkben, viszont a konzervek 70-80 % víz, a vízért meg minek fizessek? Azt tudok adni külön, a száraz tápokban 6-10 % a víz.

Lizizumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4417

Hűűű, tescos? Kutyaszalámi? Felejtsd el! Ezeknek semmi köze a húshoz és az egészségeshez. Én táppal etetem a Cápit, eleinte olcsót vettem, a fressnapf állateledel bolt saját termékét, de attól olyan gizda volt, hogy kilátszott az összes bordája. Meg kell nézni az összetevőket, ha nem hús van az első helyen, akkor már nem is kutyának való, hiába úgy reklámozzák, a hajára kenném annak aki kitalálta. Nézz szét a zoofast.hu oldalon, és a fressnapfban is adnak tájékozatást, de amit a tescoban meg lehet venni, meg a tévében reklámoznak, az mind a legalja, ha nem akarsz csontsovány, bélfertőzéses és vesebeteg kutyát, akkor pedigree , friskies, chappi felejtős, persze vannak eszement drága tápok is, azért szerintem az se szükséges, de 500 FT/kg legyen minimum és tényleg nézd meg, az összetevőket, minimum 15-20 % hús legyen. Kutyeledel boltokban lehet kimérőset is kérni érdemes fél kilót venni próbának a kiszemelt tápból, nehogy allergiás legyen rá és feleslegesen ne vegyél 3-10 kg-ot. Én egyébként purina pro plant veszek, ez olyan középkategória. Mindig 10-15 kg ez kb fél évre való adag. A futár még az emeletre is felhozza és sokkal olcsóbb a nagy kiszerelés és a webáruház által, mint a boltban.

Előzmény: A tumi (4416)
A tumi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4416

Mivel érdemes etetni a kutyust(kölyökkorában), hogy normális legyen a fejlődése? Táp, kutyaszalámi? A tápból jó a  tescos is? :)

Előzmény: Lizizumi (4414)
A tumi Creative Commons License 2014.05.31 0 0 4415

Jó képek lettek! Aranyos a kutyád! :)

Előzmény: Lizizumi (4414)
Lizizumi Creative Commons License 2014.05.31 0 0 4414

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.464690186967293.1073741860.261468123956168&type=1

 

Nem tudom így meg tudjátok-e nézni.

Lizizumi Creative Commons License 2014.05.31 0 0 4413

Gyönyörű kis pöttöm! Annak idején nekem is csak ez az egyetlen fajta tetszett, azóta már tudnék mást is választani, azokat néztem én is akkoriban, amiket te felsoroltál, de azok még most sem annyira tetszenek. Én most pumit, vagy cairn terriert választanék, ezeknek nem hullik a szőre, de a temperamentumos és hiperaktív jellem azért megmaradna. Imádom a pörgős kis gyagyaságát. Most értünk haza a nagy sétából és volt lent egy kisfiú buborékfújóval, eszméletlen volt, már lógott a kutyusok nyelve mert az összeset le kellett vadászni. :D Csináltam néhány képet, mindjárt átnézem.

Előzmény: A tumi (4409)
A tumi Creative Commons License 2014.05.31 0 0 4412

Képek:

Előzmény: Lizizumi (4408)
A tumi Creative Commons License 2014.05.31 0 0 4411

Képek

Előzmény: Lizizumi (4406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!