Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

jee_c Creative Commons License 2007.06.18 0 0 18

Amikor beírtam múltkor ezt, még nem tudtam, hogy mi lesz a vége.

Most már tudom:

- a rendőrkapitányság nem törődik vele, hogy bemutatom-e az igazolást, vagy nem, ők nem adhatják vissza ezt az okmányt (a forgalmi engedélyt), csak az okmányiroda.

- az okmányiroda nem adhatja vissza nekem a szokásos ügymeneten kívül a forgalmit - hiába érvényes! - mert ők nem bírálhatják felül a rendőrségi intézkedést

 

Szóval pont arról van szó, hogy hiába próbáltam teljesen szabályos lenni, hiába volt érvényes forgalmim, de elkövettem egy mulasztást: az erről szóló igazolás nem volt nálam z igazoltatáskor. Ez a mai magyar jogrend szerint pont egyenlő azzal, mintha a múszaki lejárt volna, és úgy veszek részt a forgalomban. Nem elég rugalmas az ügyintézés ahhoz, hogy különbséget tegyen a két eset közt. Úgy is fogalmazhatnék, hogy sz@rnak az ember fejére: nem volt ott a papír, ja akkor nincs is, ha meg nincs, akkor lásd a megfelelő paragrafust (a szivatás része). Ja, hogy utána bemutatnád a papírt? Ugyan már, az már késő! Azt már nem lehet (Rendőrkapitányság: csak az Okmányiroda adhatja vissza, Okmányiroda: a Rendőrkapitányság döntését ők nem másthatják meg) :(

 

"Fucking great" - Magyarország 2007.

 

Most még azon küdök, ha már a logikus részét bebuktam, hogy a szabsértési bírság lehetőleg ne legyen annyira magas. Ennek az eredményét még beírom ide, mások esetleges  okulására.

Előzmény: jee_c (17)
jee_c Creative Commons License 2007.06.14 0 0 17

Hello,

 

velem pnt ilyen eset történt: műszaki lejárt 5.25-én, előtte vittem műszakiztatni, csak júli 3-án mehet az autó. Kaptam róla papírt, ok.

A probléma: tegnap éjjel hazfele menet megállítottak, ellenőrzés - és azt vettem észre, hogy véletlenül kitettem ezt az igazolást a hátizsákomból.

Eredményképpen elvették a forgalmit, mintha az autón nem lenne érvényes műszaki.

Felhívtam a megfelelő rendősrkapitányásgot, hogy most akkor mi van, hogy esetleg be tudom-e mutatni az igazolást utólag. A véálaszból az derült ki, hogy tök mindegy, hogy van-e ilyen papírom, vagy nincs, mivel az igazoltatáskor nem volt nálam, ezért olyan, mintha nem is lenne ilyen. Ergo nem használhatom az autót - ki tudja meddig. Bírságot szabnak ki rám - ki tudja mennyit (megkérdezték a fizetésemet, mert ez alapján fogják meghatározni a bírság összegét - ez valami új dolog..).

Összességében mivel még nem került szab.sértési előadó elé az ügy, még azt sem tudtam elintézni, hogy egyáltalán valahol nyoma legyen annak, hogy nem csak arról van szó, hogy lejárt a műszaki, hanem arról, hogy ez a papír nem volt nálam.

 

Szerintem elég vacak, hogy nem tudnak elektronikusan utánanézni, hogy egy autónak meg van-e hosszabbítva a műszakija ilyen úton, és ha igen, akkor meddig.

 

Van valakinek valami ötlete, hogy egyáltalán lehet-e valamit csinálni ilyenkor? Két gyerek van, és jó lenne, ha lehetne használni az autót addig is, vagy legalább is, hogy miképpen lehetne a bírság összegét a legkisebbre kihozni..

 

Rohadtul idegesítő, hogy  bár minden szabűályos, de azért, mert nincs nálam egy papírdarab (amit utólag simán be tudnék mutatni), ugynaolyan következményekkel nézek szembe, mintha teljesen szabálítalanul műszaki nélkül járnék az autóval.

 

Jee

Előzmény: tibierdrol (13)
ninja99 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 16
a képet nem sikerült beszúrnom!
semmi idom,más kormány és más lámpák.mad max kinézet erösen.
tud valaki segiteni?
ninja99 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 15
sziasztok.
segitséget szeretnék kérni!olyan embert keresek aki át tudná rugdosni a motoromat a vizsgán.a képen látható gpz 1000 rx-röl van szó.
Losits Róbert Creative Commons License 2007.04.18 0 0 14
Szeretném megkérdezni, hogy hová lenne érdemes vinni egy 125cc-is enduro motort műszaki vizsgára, és az mennyibe kerül? Budapest környéke érdekelne, de inkább Érd, Százhalombatta irányában.
Gondolom, hogy helye válogatja, mennyiért csinálják, de kicsit sokallom a hallomásból tudott 14-15e-es vizsgát.. igaz ott akkor is átmegy, ha nincs kereke :P
Szóval, olyan hely kellene, ahol jó árban van a vizsga, és nem arra megy ki a játék, hogy minél többször megbuktassák az embert, hanem, ha megfelelő állapotban van a gép, akkor kapja meg a műszakit.

Apropó, ha már itt tartunk, mit szoktak ellenőrizni, mibe szoktak belekötni, mire érdemes odafigyelni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
tibierdrol Creative Commons License 2007.04.17 0 0 13
Ezt az oldalt találtam:
http://www.kff.hu/fofelugyelet/szakteruletek/jarmu/kovetelmeny/idomuszvizsg

Idézet:
"Amennyiben a kérelmet a forgalmi engedély érvényességi idejének lejárta előtt benyújtották, de a hatóság a járművet csak az érvényességi idő lejárta után tudja fogadni, a vizsgálati napról kiadott értesítő, az értesítésben közölt időpontig, a forgalmi engedély érvényességi idejét meghosszabbítja."
Krisz.19 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 12

a KPM -nél 7700Ft a VIZSGA  az autóklubnál 16600Ft   azek után miért jó nekem ,hogy,ha  autóklub tag lennék?

 

tudja valaki mi a helyzet ha  júl 7-én lejár a műszaki a kocsimon ,de csak 20-án vihetem műszakiztatni ...közben  pl 13-án megállít a rendőr akkor  megbüntet?

S.Zola Creative Commons License 2004.02.09 0 0 11
Én úgy szoktam, hogy odamegyek reggel, beállok a sorba, és amikor sorrakerülök mondom hogy műszaki vizsga, és kész, levizsgáztatják. Semmi előzetes bejelentés vagy ilyesmi. De lehet hogy nem mindenütt így működik. Az önkormányzatnak, rendőrségnek semmi köze hozzá, egyszerűen elmész egy olyan szervízbe, ahol vizsgáztatnak is.
Előzmény: murray (9)
S.Zola Creative Commons License 2004.02.09 0 0 10
Helló !

Hogy lehet úgy autót műszakiztatni, hogy nem a tulaj viszi ? Konkrétan arról van szó, hogy én vinném egy családtagom járgányát vizsgáztatni, tehát vezetéknév, lakcím ua. Ez esetben kell a tulaj személyije és meghatalmazása ?

murray Creative Commons License 2004.01.09 0 0 9
segitene nekem vki hogy van eza müszaki vizsga folyamat ma pontosan?
már nem a rendőrségen csinálják hanem az önkormányzatoknál, ugye??
chgergo Creative Commons License 2002.08.28 0 0 8
Kösz mindenkinek a hozzászólást!

Elég elképesztő tapasztalatokat szereztem, de végülis minden jóra fordult.
Mint írtam, nem igazán hittem el az első 2 szerelőnek (akik már többször szervízelték a járgányt), hogy feltétlenül karosszéria felújítás szükséges a sikeres műszaki vizsgágoz, de a 3. és 4. ilyen vélemény után már kezdtem komolyan aggódni. Egy kozmetikai felújítás sem áll meg 50e alatt, ráadásul az meg csak kidobott pénz. :(
Viszont, miután befizettem a járgányt egy próbavizsgára, és hibátlanul megfelelt úgy ahogy volt, kezdtem megnyugodni. Be is tértem a legközelebbi szervízbe, ahol még sohasem jártam, és bejelenttettem velük a kocsit vizsgára. Ők nem csináltak a kocsin semmit, csak elvitték KPM vizsgára 1500Ft tiszteletdíjért. Át is ment, ahogy kell.

Így utólag egészen biztos vagyok benne, hogy az egész szívózás a régi szervízemben csak arra ment ki, hogy csípjenek egy kövér karosszériázást. Már akkor felébredt bennem a gyanú, mikor azt állították, hogy ilyen meg olyan vizsgahelyre elvitték a kocsit, hátha kis csúszópénzért átengedik, de hát túl rossz állapotban van...
Csak a km számláló nem mozdult semmit...
Persze attól még mehettek vele kikötött órával, esetleg 100km-eket is (ilyenre is láttam már példát) de a tartályból sem hiányozhatott sok üzemanyag (tizedre a megszokott fogyasztás jött ki).

Elképesztő, hogy az embert a 12 éve megszokott régi szerelője próbálja legjobban lehúzni, míg egy vadidegen szinte ingyen elrendez mindent!

Na mindegy, remélem jó tanúlság lesz ez a kis történet másnak is. Nekem az volt.

Clarvoyant Creative Commons License 2002.07.09 0 0 7
Esetleg tudok segiteni, de erdekelne, hogy mit jelent az a karosszeriahiba?
Peldaul ne legyen ketfele szine a kocsinak, mert azt sem szeretik.Legyen lefestve, ha ideiglenesen is.
Előzmény: chgergo (-)
clark Creative Commons License 2002.07.09 0 0 6
Szerintem kis autoszerelő műhelyekben érdeklődj, vagy egyszerűen csak szerelő vigye az autót műszakira, vele nem szivóznak(már olyan szerelő aki rendszeresen vizsgáztat).Én saját fülemmel hallottam a KPM irodában amíg vártuk a szerelőmmel a kocsim papírjait:
Szereplők:1,Marika az adminisztrátor
2,Józsi a vizsgáztató

Marika-Szia Józsikám, szép időnk van!Na, milyen napunk lesz ma?
Józsi-Szia Marika!A szokásos, fele megbukik fele átmegy.:-((((((
Szóval erről ennyit.Üdv Clark

Kibi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 5
Csak egy javaslat:
add be egy szervízbe, hogy vizsgáztassák le.
Igaz így k.b. 20kHuf lesz az ára, de nekik van bejáratott helyük, ahol nem vágják meg a kocsit.
(persze ez csak addig igaz, amíg a biztonsági feltételeknek megfelel a gép!)

Mozaik utca meg tényleg felejtős...

Üdv,
kibi

Előzmény: chgergo (2)
Popsi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 4
Hi

Keress valami kisebb eldugotabb mühelyt, ami véletlenül se a mozaikba viszi az autokat.Ott több az esélyed.Ott még probálkozhatsz is talán pénzel. Az én kocsim is széjjel van rohadva:)) Ülés mellett kilátok az utra:)

Popsi

moretto Creative Commons License 2002.07.09 0 0 3
Akkor még se add el. Annyit tudok csinálni, hogy felhúzom a topicodat :-)
Előzmény: chgergo (2)
chgergo Creative Commons License 2002.07.08 0 0 2
Most javítgattam ki minden baját. 2 éve csináltattam meg a karosszériát 100e-ért. Egész biztosan csak genyáznak a kora miatt! Olyan hely kéne, ahol elnézőek az apró szépséghibák miatt.
moretto Creative Commons License 2002.07.08 0 0 1
Bocs, hogy ezt mondom, de add el a kocsit.
Előzmény: chgergo (-)
Janibacsi Creative Commons License 2002.07.08 0 0 0
0 karosszéria=0 biztonság...:o(

JAno

Előzmény: chgergo (-)
chgergo Creative Commons License 2002.07.08 0 0 topiknyitó
Tud valaki olyan műszaki vizsgáztatót, aki esetleg kevéske támogatásért hajlandó jóindulattal átengedi az autót? Fék, futómű, kormány, kerekek, kipuffogó stb. teljesen rendbe lett tetetve, de a karosszéria csak házilag lett befoltozva. Sajna ebbe belekötöttek, hogy biztos nem szakszerűen lett kijavítva, és jól elhajtottak. Karosszéria felújításra viszont nem akarom rákölteni a kocsi értékét...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!