az eltelt 1 hónap alatt milyen véleményed alakult ki a következő három szempontban:
- tárolása: mekkora helyet foglal a konyhában?
- gyümölcslégyűjtó "kanna": mennyire tudod kihasználni a viszonlyag nagy kapacitását? (mindenhol azt olvasom, elkészítést követően a lé lehtőleg azonnal elfogyasztásra kerüljön...)
van benne valami mikro vagy nano szűrő , a centrifugális erő azon préseli át a levet.
hogy a sejtfalat lebontja-e azt én sem tudom
de erre jó támpontot adhat a testkontroll , ahol komolyan kitökölve ajánlják éppebn a gy.c-t , hogy friss levet nyerjünk, és hozzá jussunk az aminósavakhoz.
de ott azt is írja, hogy ugyanolyan jó egészben elfogyasztani a gyümölcsöket .
szóval , hogy egyenértékű.
ZsuR -t szeretnémkérdezni, hogy amerikában , ha jól tévedek fit for life néven fut a testkontroll .
Ha igaz, hogy "Csak ugyebár az emberi emésztés nem képes a sejtfalat lebontani.", akkor teljesen mindegy, hogy centrifugalod vagy sem - ha egeszben eszed, ragod, akkor sem bontja le a szervezet.
Ha nem igaz, (nem tudom, nem hallottam meg errol), akkor is, nem?
Ugyebár a zöldség vitaminokat és ásványianyagot, aminósavakat tartalmaz.
Csak ugyebár az emberi emésztés nem képes a sejtfalat lebontani.
Tehát a kérdésem az lenne ezek a zöldségcentrifugák csak apróra rázzák a zöldségeket (amivel nem vagyunk előrébb) vagy a sejt nedvességtartalmát és beltartalmát rázza ki a zöldség sejtjeiből (ez lenne a jó zöldségcentrifuga).
Én 3 éve vettem - ha jól emlékszem. Olcsó volt, 600 W-os, és csinos is.
A konyhapulton volt, de elég nagy, sok helyet foglal el. Eleinte mindent kipróbáltam vele, de rájöttem, hogy én a zöldség leveket nem is szeretem :)
Korlátozza a használatot, hogy hangos, az egész házat felverem vele, ha nem családi házban lakik az ember lánya, akkor reggel 8 előtt és este 8 után nem illik használni. A mosógépem például annyira csendes, hogy ha éjfélkor jutna eszembe, hogy mossak - az sem zavarna senkit.
Most már csak akkor használom, ha főzéshez stb. magyobb mennyiségű valamilyen lére van szükségem.
Aminél tényleg bevált - az a befőzés.
Málna, ribizli, fekete szeder, egres stb. lekvárhoz szoktam a gyümölcsöt lecentrifugálni, - ami tele van apró magokkal - erre tökéletes. Nem marad a gyümölcshúsban benne az a sok vacak magocska. A zaccot kiáztatom, leszűröm és abból szörp lesz.
Viszont... ott a sargarepa le. A sargarepaban annyi olyan van amire nagyon szukseg van, es ha nyersen akarna az ember elfogyaszatni azt a mennyiseget ami kellene, egesz nap ragna a repat :)).
Mi befürödtünk a gyömölcscentrifugával. Annak idején jóanyám vett, hogy a gyerekek egészséges almalevet igyanak almából :D hát nem sokat ittunk. Anyám nem szerette takarítani a préslemezt, ami bezony nagy melo XD!!
Ami ráadásul nem teljesen világos, h a mo-i szállító mennyire tisztességes: merth elsőre rozsdás reszelővel küldte a gépet, mintha használt lett volna... úh kapásból cserélni kellett.