Keresés

Részletes keresés

mhkbrt Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20236

ilyen a drágaság lába

mhkbrt Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20235

köszi szépen a hamar és gyors válaszokat van egy olyan etetőm ami kívülről beönthetem a magokat egy tölcsérbe és adagolja neki mint a vizet(rendszeresen hurkapálcával piszkálni kell, mert a kanári eleség elakad azon pár milliméteren)

Fressnapf ra gondoltam beszerezni a dolgokat pl: ajtóra akasztható madárfürdő.

Beszéltem akitől kapta kislányom a kanárit már 3 éve ilyenek a tollai ő is igy kapta

 

Böszőke Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20234

   enyém is csak ekkorában volt,de szabadon röpködött a lakásban.

Ezt csak azért raktam fel,hogy lásd a teljes méretet:

Előzmény: Böszőke (20233)
Böszőke Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20233

Szia,röviden:

1,hím 99%,mert azok énekelnek(rendkívül ritkán előfrodul,hogy a tojó is)

2,nem kell neki pár,mert folyamatosan akkor sem lehetnének együtt,nem egy párban élő tipus,mint a pintyek,sőt!! verekedés,akár meg is ölheti az ellenkező neműt,előfordulhat,de gondolom szaporítás nem célod,pláne hozzáértés nélkül.

3, vízben fürdik,van erre spéci fürdő,a kalitkára akasztható,de akár egy tálka vízben is megfürdik,a viz magasság ebben az esetben kb.másfél ,két cm-es legyen!

4,kell a homok is neki,mert az emésztéséhez szükséges,sokféle van,kagylóval dúsított,stb,nem tudom hol tudsz vásárolni,ettől függ a kínálat.

5,pikkelyek a lábán: lehet a kor miatt van,minél öregebb annál pikkelyesebb lesz,de lehet fürdés hiánya/ápolatlanság.

6,A KALITKA TÉNYLEG ELÉG KICSI,DE HA VAN RÁ MÓD ÉS KIENGEDED SZABADON RÖPKÖDNI,akkor elég is lehet,nagyon okos,ha senki nem zavarja megszokja a helyét,gond nélkül ,magától visszamegy.

7,A toll kiállás nem vészes ,persze nem látom,de akár ijedtség,nekirepült a rácsnak,elhúzódó vedlés,stb is lehet..

8,eszik a kalitka aljáról is,pláne ha odaszoktatod,te kis etető edénye gondolom van.

Előzmény: mhkbrt (20232)
mhkbrt Creative Commons License 2015.12.14 0 0 20232

Sziasztok kislányom kapott egy kanárit a nagynénjétől én nem értek a madarakhoz olvasgattam neten de lenne még egy pár kérdésem: Sárga színű a kanári és nagyon szépen énekel egyedül van szegény (3 éve biztosan) kellene neki egy pár hogyan tudom meg meik a nőstény és meik a hím?

Eszik e földről kalitka ajáról, mert elkezdtem csíráztatni magoat? 

Homokot vagy inkább vizet tegyek e be neki fürödni? kalicka ajára tehetem vagy azt is az ülőrudak szintjére kell rakni?

Nagyon kicsi a kalitka amivel kaptuk 30*35*30cm mekkora kalitkában érezné jól magát? (Tudom minnél nagyobban) mi az ideális legkisebb kalitkaméret?

A lábai eléggé pikkejesek egyesével elálnak a lábáról mi lehet a baja? 

Néha a toljait borzolja és egy két fehér toll kiáll belőle mi lehet a gond?

kérlek segítsetek köszi előre is.

Böszőke Creative Commons License 2015.10.07 0 0 20231

Valóban kár,de annyira magunk maradtunk a kizárólag "kedvencként" tartott madárkáinkkal,hogy nemegyszer ezért kritika is ért bennünket,pedig ha olyan téma került szóba,amit mi már megtapasztaltunk,mindig segítettünk mindenkinek,de hál istennek,nem jöttek naponta problémával,mi pedig szúrtuk olyanok szemét,akik olvastak ,de soha hozzá sem szóltak,csak időnként "leszóltak",ezért a családias beszélgetéseinket magán levelekben bonyolítjuk:).

Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (20230)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2015.10.06 0 0 20230

Kár ezért a topicért,mert tök arik voltatok itt a fórumon!Persze mindig a kedvenc madárkák-l volt szó.Tényleg sajnálom,de hát ha még lesz itt eszmecsere.

Előzmény: sz.margo (20229)
sz.margo Creative Commons License 2015.10.06 0 0 20229

Szia Benji!

 

Sajnos itt bezárt a bolt:(...néha még megpróbálkoztunk Elzivel benézni, ha valaki jött, de mivel utána sem nagyon volt reagálás, mi is elvonultunk. További jó madarászást neked!

Előzmény: BENJÁMIN(BENJI) (20228)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2015.10.04 0 0 20228

Bocs de ez a topic,behalt:-(

BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2015.09.26 0 0 20227

Üdv mindenkinek!:-)

 

Sos-be keresnék vörösfejű kákapintyet hím-t.Előre is köszönöm. 

Böszőke Creative Commons License 2015.08.29 0 0 20226

Szia,

ami a tojást illeti:finoman ki lehet tapogatni a kloákájánál,ha alulról a két ujjaddal (mutató ,hüvelyk) húzogatod a hasától hátrafelé,mintha ki akarnál belőle nyomni mindent,DE ezt nagyon finoman óvatosan és akkor ha ott a tojás teljesen jól kitapintható,mintha csak éppen még nem jött volna ki.   Kis olajat,becseppenthetsz neki  és ki is maszírozhatod belőle ha valóban ez a gond,De borzasztóan óvatosan össze ne törd benne.Nem egyszerű,de korántsem megvalósíthatatlan.nem kell félj .

Nekem is sikerült egyszer,ehhez még annyit tennék,hogy nálam egyértelmű volt a probléma:valóban lement a tálcába,kissé szétterjesztette a szárnyait és kicsit lógtak is neki,látszott hogy erőlködik,tehát az egész madárkának szörnyű kinézete volt...

Nálam soha nem volt újságpapír,de mástól hallottam a tépkedés lehet a fészekrakás jele is,ha lenne fészek és oda akarná hordani...

Hogy a hím miért kezdte el bántani,erre nincs ötletem,akár a tolltépés lehet a fészkelés jele...

 

 Próbálj meg tenyésztővel beszélni,ha nem sikerül a Galambász kuckóban minden héten van igazi,madárhoz értő állatorvos:

http://www.galambaszkucko.hu/

Előzmény: bdpest_20 (20225)
bdpest_20 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 20225

Sziasztok! Itt is megpróbálok segítséget kérni a kanárim miatt, nagyon köszönöm, ha tudtok tanácsokat adni!

 

Van egy pintypárom. Egy tojó és egy hím. Nem a legfiatalabb pár már, kb 7-8 éve vettük meg őket. Azonban 3 napja a tojó furcsán kezdett el viselkedni, és azóta is tart nála ez az állapot. 

3 napja arra lettem figyelmes, hogy lehunyt szemmel gubbaszt a kalitka alján felborzolt tollakkal. Azóta ez nem változott, csupán a helyeket váltogatja, illetve néha még a fejét is a tollai közé fúrja. Néha oda-oda repül az etetőhöz és szemezget belőle, inni viszont rengeteget iszik. Mióta észrevettem nála ezt a viselkedést az itatójukba vitaminos cseppeket töltök, illetve a magvaikhoz is vettem az etetőbe vitaminos eledelt. Néha csinál furcsa dolgokat, pl. lerepül a kalitka aljára (ami újságpapírral van kibélelve), és kicsit tépkedi az újságpapírt. Olvasottakból arra következtettem, hogy esetleg nem tud megtojni. Már kétszer kivettem a kalitkából, finoman simogattam, próbáltam tojásokat kitapogatni, azonban nem tudom hol keressem, illetve ha valamit kitapintottam, akkor az a tojás(ok) volt-e. Nagyon szeretnék rajta segíteni, borzasztó látni szenvedni, kérlek adjatok tanácsokat! 

Ráadásul a problémát fokozza, hogy a hím folyamatosan bántja, tépkedi. Erre esetleg valakinek van tanácsa? 

Előre is köszönöm!

sz.margo Creative Commons License 2015.07.30 0 0 20224

Sajnállak Digires, mert nekem volt részem ilyenben a régebbi madaraimnál, sajnos gyakori volt, ez bizony torokatka. Az egyik fehér kanárim már alig kapott levegőt, enni sem bírt szegény, pedig látszatra állandóan "evett" mégis fogyott, tehát nem tudta lejuttatni valahogy a kaját és a végén az állatkórházban elaltattam, mert nem akartam, hogy tovább szenvedjen már szerencsétlen.

Fogalmam sincs mitől kapták, de a többieknek is volt mindenféle baja, a lábukat húzkodták, néha bepirosodott benn az ér, valami keringési zavar lehetett, egyik meg is vakult, úgy élt még 2 évig....szóval megértelek:(

Aki most van szerencsére neki semmi ilyen baja eddig nem volt még, 4 éve van nálam, persze nem akarom elkiabálni, de ő meg annyira fura, válogatós, semmit nem akar megenni, ami neki való kaja lenne, inkább a kekszmorzsát, meg bármilyen süteményből, de kunyerál egy morzsányit, tyúkhúrt, salátát semmit...néha egy kis főtt tojást, mákkal, és sajtot is szoktam neki adni, de pld.a fürtöskölest sem eszi meg, a magkeverékből kiválogat egypárat, a többit kiszórja és a paprikacsutkáért van oda legjobban, mint valami kábítós, aki függő:)...néha almából eszik picit és most még a dinnyére is rácuppant végre, fura egy különleges ízlésű madár, de imádom a kis vacakot.

Sajnos neked segíteni én sem tudok, én is csak Ivermektinnel kezeltem őket, amikor inkább tollatkájuk volt csupán, na és a lábukat is kenegettem vele néha...a torokatkásat sajnos nem sok sikerrel, ahogy leírtam már.

Remélem neked több sikered lesz, de nem sok jót ígérhetek:(

Előzmény: Digires (20222)
Böszőke Creative Commons License 2015.07.28 0 0 20223

Szia ,

sajnos nem tudok segíteni,nálunk ilyesmi sosem volt,a másik,hogy még amikor többen voltunk akkor sem emlékszem szegedire az ittlévők között.

Egy dolgot javasolnék:A Galambászkuckóban hetente rendel állatorvos,aki kifejezetten ért a madarakhoz,szerintem telefonon is segít ha felhívod és az elmondottak alapján tud.

 

https://budapest.cylex.hu/ceg-info/galamb%C3%A1sz-kuck%C3%B3-51347.html

 

Előzmény: Digires (20222)
Digires Creative Commons License 2015.07.28 0 0 20222

Sziasztok!

 

Kétségbeesett kanári madár tulajdonos vagyok .5 hónapja járunk orvosról orvosra de a kismadaram nem gyógyult meg, lesoványodott és még a csőre is olyan hibás lett.

 

Tudna valaki Szegeden egy állatorvost aki madárspecialista? 

 

 

Tünetek: Éjszaka kattogó hangokat ad gondolom így lélegzik. Reggel tüsszögéssel kezdi a napot napközben is szokott néha. A tollazatát állandóan "bogarássza" mint amikor egy kuta vagy cica ki akarná szedni az élősködőket. Liht sh-invermectinnel kezelem 5 hónapja közben kapot antibiotikumot, és vitaminokat is is mert többször vittem állatorvoshoz.

Böszőke Creative Commons License 2015.07.18 0 0 20221

Azt gondolom Margó túl sokára reagáltunk és a hozzászólásokból arra következtetett,sajnos jogosan,hogy meghalt a topic....

Előzmény: sz.margo (20220)
sz.margo Creative Commons License 2015.07.18 0 0 20220

Látod Elzi, megint idecsábított bennünket egy madártartó akinek segíteni próbáltunk, azóta meg be sem kukkant, legalábbis nem reagált a válaszunkra!:( Erről ennyit!:(

 

 

Előzmény: sz.margo (20219)
sz.margo Creative Commons License 2015.07.11 0 0 20219

Most látom csak Elzi, miután a levelet elküldtem, hogy Te is jöttél, de jó!:)...tudtam, hogy neked több ilyen tapasztalatod van ez ügyben:)

Ezek szerint azért csak jó néha benézni ide is!:)

Előzmény: Böszőke (20218)
Böszőke Creative Commons License 2015.07.11 0 0 20218

Sziasztok!

Talán életre kel még újra ez a topic is:)

 

Kanári és zebrák:nálam voltak együtt,De nem egy ketrecben,csak kiengedve együtt röpködni,semmi baj nem volt belőle,be is jártak egymás kalitkájába,de aztán mindenki elvonult a sajátjába,nem laktak együtt.Nem volt verekedős a kanárim,nagyon méltóságteljes úriemberként veselkedett és tűrte az apró népet: sirálykák,zebra pintyek  maga körül:)

 

Előzmény: sz.margo (20217)
sz.margo Creative Commons License 2015.07.11 0 0 20217

Szia, üdvözöllek Kunpusztai!....véletlenül néztem be most ide, mivel jan. óta senki nem járt itt, ugyanis mi, páran a régiek is bezártuk a boltot érdeklődés hiányában:(

Nos, én úgy tudom, hogy a hím kanárik nem nagyon jönnek ki egymással sem (nálam kívételek voltak, mert én tartottam régebben együtt 3-at is, de mindig kaptam is miatta a szakértőktől, hogy nem szabadna, mert elég agresszívak tudnak lenni!), más madárral meg pláne nem!...szóval inkább ne rakd be  a többiekhez, maradjon ő egyedül a kalitkájában!...persze jobb lenne, ha őt is ki tudnád engedni röpködni, nálam napközben a mostani egy szem madárkám kijárhat kedvére, amikor nem kell attól félnem, hogy meggyullad a gáztól, tehát amikor főzök, akkor bezárom és még van olyan helyzet máskor is....ő már nagyon megszokott bennünket és olyan, mint egy kiskutya, jön utánam a lakásban, főleg, ha valami finomat szeretne kapni:)....de pld. itt az Ildikónál sosem jöhet ki a madárkája és mégis jól érzi magát, vígan énekel, ahogy hallom tőle, tehát bezárva is jól érezheti magát, ha van elég tágas helye és megkapja a fürdetőt, szükséges kajákat, zöldet, gyümölcsöt, melyik mit szeret, ez az én mostani Tücsim sajnos nagyon válogatós, nem akar semmit megenni, amit a régiek imádtak, pld. fürtös köles, tyúkhúr stb.

További jó madarászást, néha majd benézek, ha látom, hogy van itt még valaki:)

Előzmény: Kunpusztai (20215)
Kunpusztai Creative Commons License 2015.07.07 0 0 20216

Bocsánat zildi ,

 

természetesen nem válasznak szántam!

Kunpusztai Creative Commons License 2015.07.07 0 0 20215

Üdvözletem!

 

Hozzáértőktől kérdeznék.

Van egy egyedül élő, kb 7 éves, hím kanárim, illetve egy röpdében -egyéb madarak mellett- 4db zebrapinty.

Az a gondom, hogy ha a kanárit beteszem a röpdébe nagyon agresszív lesz a két kisebbik zebrapinttyel. Szinte "vadászik rájuk", állandóan zavarja, megcsípi őket. /többi madárral nincs gond/

Van e valamilyen szoktatási mód, hogy megbékéljen velük? Pl. a röpde mellé teszem a kanári kalitkáját, vagy időnként 1-1 napra beteszem a röpdébe a kanárit stb...

 

Nagyon köszönöm

Előzmény: zildi (20214)
zildi Creative Commons License 2015.01.01 0 0 20214

BUÉK!!!

Előzmény: Böszőke (20213)
Böszőke Creative Commons License 2014.12.31 0 0 20213

Ildi neked is kívánok Boldog Új Évet!

Jó egészséget a párodnak ,lányodnak ,állataid vidámítsák minden napjaitokat!

Nem fogok eltűnni, a kaktuszosban még úgy tűnik van élet,de bejelentkeztem én hozzátok a Régimódiba is,csak nem írtam,mert tudtuk tartani itt a kapcsolatot,olvasgattam a hozzászólásokat ott is,nagyon tetszik az a sok szép kép,a gyerekkoromat juttatja eszembe és az jól esik.Talán néha írok is majd,de e-mailben is fogok küldeni ezt-azt,ami igazán tetszik:)Fenn vagyok a Face bookon ,de nem tevékenykedem...

Gyönyörű belülről az év vége,olyan csicsergés van,percnyi szünetet sem tartanak:)lehet már cserélhetném a vizüket megint,kb 1 méterre száll a fröcskölés úgy fürödnek.

Előzmény: zildi (20212)
zildi Creative Commons License 2014.12.30 0 0 20212

Elzikém! Nem szeretnélek elveszíteni én sem! A kaktuszos topikban láthatlak és még hol irogatsz rendszeresen?

Valóban hiába próbáltuk, kevesen vagyunk, hogy életben tartsuk ezt a topikot.

Békés, boldog új évet kívánok, jó egészséget, sok örömet találjál állatkáidban és növényeidben!

BUÉK!!

Böszőke Creative Commons License 2014.12.29 0 0 20211

Viszlát Margó!

Boldog  Új Évet!

Előzmény: sz.margo (20210)
sz.margo Creative Commons License 2014.12.29 0 0 20210

 

 

Sziasztok kedves madaras barátaim!

 

Lassan ismét vége az évnek és most már én is kezdem belátni, hogy kár itt erőlködnünk tovább a topik életben tartásával....Elzikém amit akarunk e-mailben megoszthatjuk mi is egymással, Ildikóval is találkozom a másik fórumon, vagy a Face-n, így egy Nagyon boldog új évet! kívánásával elköszönök innen. További jó egészséget mindőtöknek, állatkákkal együtt, ha van valami megtaláljuk egymást!

 

Báj, báj....

 

 

 

zildi Creative Commons License 2014.12.23 0 0 20209

Békességet, egészséget, ételeket-italokat, jó kedvet kívánok a karácsonyi ünnepekre és az elkövetkezendő új év minden napjára!

 

Böszőke Creative Commons License 2014.12.23 0 0 20208

Előzmény: sz.margo (20207)
sz.margo Creative Commons License 2014.12.23 0 0 20207

Ez meg lemaradt az előbb:(

Előzmény: sz.margo (20206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!