Keresés

Részletes keresés

Cheew Creative Commons License 2007.01.02 0 0 111

 

Szia!

 

Én azt tanácsolom neked, hogy az alábbi weboldalon nézz körül:

 

http://rottweilerklub.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=51

 

Ezek közül a tenyésztök közül válogathatsz, ők nem fognak átverni.

 

Üdv.

 

 

Előzmény: Évi5 (110)
Évi5 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 110

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni. Tudtok olyan tenyésztőt ajánlani, ahonnan jó minőségű kiskutyát lehet venni?

Nem tudom, hogy hogyan írjam le az igényeimet, így rögtön belevágnék a közepébe. Nem akarok túltenyésztett rottit, melynek csak a kinézete jó, és ilyen, meg olyan felmenői voltak, később meg kiderül, hogy beteges, több egészségügyi gondja van.

 

Egy strapabíró, egészséges rotti kölyköt szeretnénk (igaz, ezt senki se garantálhatja), sportos alkatút. Mivel a rotti nagyon tetszik, ezért ragaszkodunk a fajtatiszta ősökhöz, de nem ragaszkodunk a különböző díjakhoz. Tudtok hasonló gondolkodású, igényű tenyésztőt ajánlani, mely a minőségre törekszik, nem a mennyiségre?

 

(Zárójelben megjegyezném, hogy ahogy lehet hallani, nem biztos, hogy a versenyeken a legszebb kutya kapja a díjat, hanem a leghíresebb nevű tenyésztő.)

 

Előre is köszönök minden információt.

denjoe Creative Commons License 2007.01.01 0 0 109

Szóval a képek: 

 

 

Athos              Athos

 

denjoe Creative Commons License 2007.01.01 0 0 108
Kép nem ment...
denjoe Creative Commons License 2007.01.01 0 0 107

Eger és környéke!

 

Fedezésre ajánlom a képen látható Alf von Edelhause (athos) nevű 2 és fél éves kanomat.

Ezüst koszorús tenyészet, diszplázia mentes, kimondottan szép kiállású, domináns kan.

Apja Martinus Hamed- Max von Calibra

Anyja Réka von Rottkönig - Burghtan

 

 

Zay Dániel

06/20-526-5067

mopsz001 Creative Commons License 2006.10.19 0 0 105

Szia!

 

Nagyon sajnálom ami a kis Zeuskáddal történt! Már örülök, hogy jobban van!

Úgy lehet elkerülni csak a szándékos és nem szándékos mérgezéseket, hogy megtanítsuk a kutyánkkal , hogy nem fogadhat el indegenektől semmit sem , illetve nem ehet fel a földről sem semmit. Az egyik ismerősöm így nevelte a rottweilerét, és tényleg senitől semmit nem vesz el.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Nagyon édes a képeken Zeus.

A mi 3,5 éves Zeuszunk a naygobbik öcsémmel! ( neki magyarosítva van a neve)

 

 

 

Nancy és a mopszunk Vacsi. :))

Előzmény: peetr04 (103)
Zsumano Creative Commons License 2006.10.17 0 0 104
Szia, tényleg nagyon szép a kutyád. És bizony igaz, hogy a kutya olyan, amilyenné nevelik. Én láttam már pit-bullt, aki hanyatt vágódott az utcán egy kis hasvakarásért, de láttam már olyan magyar vizslát, hogy nem mertem volna megsimogatni.
A szomszédunknak is volt egy rotija, Barbár volt a neve, de nagyon édes pofa volt. Néha megkért, hogy vigyem el sétálni, ez még panellakó időszakomban volt, és a séta alatt soha nem volt vele gond. Akkoriban nekem egy kis terrier keverék kutyám volt, az folyton neki ugrott szegény Barbárnak, ő pedig szó szerint nem értette, hogy most mi van.
Aztán a szomszédnak összejöttek a dolgok, és el kellett ajándékoznis, mert nem volt ideje rá, és szegény kutya csak szenvedett, én már akkor kijártam a sulit, elkezdtem dolgozni, úgyhogy mint kutyasétáltó, már én sem jöhettem szóba. Elajándékozta itt Vácon egy dunaparti kertes házba. De azóta is látogatja, és azt mondja, rá sem lehet ismerni, nagyon boldog kutyus.

Remélem a váci menhelyes rotinak is lesz gazdija. Tényleg hihetetlen, hogy vérengző vadállatként hozták oda, és most már tök édes, kedves.
És annak is örülnék, ha itt az utcánk végében lakók megértenék, hogy ha igazán szeretik és ragaszkodnak a rotihoz, akkor nagyobb mozgásteret biztosítsanak neki, ha ez nem megy, akkor pedig legyenek önzetlenek és ajándékozzák el.
Nekem most vizslám van, 4 éves a kis majom, de két éve nekem is nagyon összejött minden (válás, anyukám halála), nekem is majdnem el kellett ajándékozno, mert szegény reggel 7-től este 6-ig be volt zárva a lakásba. De szerencsére kedves barátnőm, aki csak 2-ig dolgozik felajánlotta, hogy minden nap megsétáltatja, csak ne ajándékozzam el, mert nagyon fog hiányozni, és akkor már tényleg senkim sem maradt volna.
Mostanra már örülök, hogy így alakult, mert ilyen kis majom kutyim biztos nem lesz még egy, mint Goldi.
Előzmény: peetr04 (103)
peetr04 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 103
Szia!

Az én kutyám már jólvan teljesen, sőt mondhatni már túl jól is. :) Tele van energiával, olyan mint egy rakéta. :) Nyoma sincs a mérgezésnek.

Nem tudom mi volt az oka amérgezésnek, de hát Zeus tényleg olyan jámbor, barátságos. Nem volt még olyan akivel ne jött volna ki. Bárki is jön hozzánk és látja rajtunk, hogy minden ok akkor csak azzal foglalkozik, hogy minél előbb vele foglalkozzunk mi is meg a vendég is. Szeret a középpontban lenni. Kierőszakolja a kényeztetést. Jön bújik hozzád, hozza a játékait, hogy játszál vele. :) Persze a kerítésen kívül elkerékpározó vagy futó emberkéket fogja a kerítésen keresztül, de hát végül is kutya.

Az biztos hogy amit leírtál az nagyon kicsi hely egy ilyen fajta kutyának. Habár nekünk ő az első rotink, meg nem sokat ismerek, de kb. olyan mint a duracelles reklámban a nyúl. Sosem merül ki csak pörög pörög.

Helyes nagyon a váci kutya is amit felraktál. Remélem mihamarabb otthonra lel.

Na még a végére itt egy friss kép.

Üdv.

Íme a vérengző Rottweiler! Grrrr :)
ezt szereti

Szereti ha kényeztetik.
ezt is

Figyel.
:)

Visszanéz . :)
figyel
Előzmény: Zsumano (101)
margaritta Creative Commons License 2006.10.15 0 0 102


Fotó a váci menhelyes rotiról akiről az előzőekben szó volt!
Zsumano Creative Commons License 2006.10.15 0 0 101
Sőt, (ha már így belendültem az írásba)!!!
Az utcánk végében van egy roti, aki egy kb 5 méter hosszú, 3/4 méter széles helyen vegetál. A gazdája állítja, hogy szokott vele sétálni, de a környékbeli kutyások még nem látták kinnt a kutyát. Pár hete írtam a rotimentőknek, de nem reagáltak, azt is hallottam, hogy be kéne jelenteni a polg.hiv-ban, és akkor elvitetnék. Na de akkor meg a menhelyre kerülne, ott szintén nem jutna nagyobb mozgáshoz. Max. annyiból lenne jobb ott neki, hogy foglalkoznánk vele, meg talán találnánk neki új gazdát.
Nem mondanám, hogy a jelenlegi gazdái nem szeretik, csak éppen azonkívül, hogy megetetik, semmi mást nem tesznek vele. Szerintetek?
Zsumano Creative Commons License 2006.10.15 0 0 100
Sziasztok!
peetr04! Sajnálom, ami a kutyáddal történt. Lehet, hogy ez mögött is az emberi butaság áll? "A szomszédnak van egy életveszélyes vadállat rotweilere, ha az egyszer elszabadul, valakit megöl" és ehhez hasonlók. Sajnos még mindig kevesen értik meg, hogy a kutya olyan, amilyenné nevelték.
Egy nagyon jó példa erre az, ami mostanában velem történt. A váci kutyamenhelyen szoktunk barátnőmmel szombatonként segíteni takarítani, etetni, sétáltatni, simogatni, meg amit kell. Két hete bekerült egy fajtiszta roti, állítólag harap, és nagyon veszélyes. Mondták, hogy őt hagyjuk ki, be ne próbáljunk menni hozzá, mert kinyír. Így is tettünk. Kicsit tényleg dilis volt, folyamatosan ugatott, vicsorgott, de ebben közrejátszott a szemben lévő kennelben lakó ónémetjuhász is, aki mikor kijött, folyamatosan hergelte, beugatott neki. Múlt hét szombaton már egész normális volt, nem ugatott folyamatosan. Most szombatra pedig mintha egy teljesen más kutya lett volna. Új kennelt kapott, ahol nincsen szembe szomszédja, nagyobb is. Most már barátnőm, Anna bement hozzá, csóválta kis csonka farkát, pogácsával kínáltuk, pacsit adott.
Egyébként, ha már így megreklámoztam, ha esteleg valakit érdekelne, elvihető a menhelyről, majd teszek fel képet is. Kicsit csapzott, és a hátán fura fehér valami van, talán festék. De azt ki merem jelenteni, hogy nem egy vadállat, csak érteni kell hozzá.
peetr04 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 99
Szia!

Annyira nem volt szép a hétvégénk. Főleg nem a szombat. Feleségem reggel sírva ébreszt, hogy nagyon beteg a kutya.

Szegény alig bírt menni. Mindig elesett. Az egész helye mint egy csatatér. Összehányva *osva minden. Gyorsan kihívtam a dokit. Azt mondta mérgezés. Este 21 órakor még semmi nem látszott rajta. Éjszaka meg be szoktuk csukni a kennelbe. Szóval nem tudom, hogy sikerült megennie valamit meg mikor.

Na a doki adott neki 3 oltást. Meg mondta, ha nem javul délután állatkórház.

Estére már látszott rajta hogy kezd "jobban " lenni. Az azt jelenti, hogy tudott menni mr nem esett el minden percben. Enni inni nem akart. Egy kis tejet tudtunk beleimátkozni. Semmi m,ást nem evett ivott meg.

Vasárnap már csak a szeme remegett és estére még jobban lett. De még mindig látszott rajta, hogy nem 100as. Ma reggel viszont már semmi baja nem volt.

Az a baj, hogy nem tudom, hogy mitől lehetett illetve szándékos volt e vagy nem. Meg , hogy hogyan tud az ember ilyen ellen védekezni.

Na szóval most már ok.

Csak kérdés mikor ismétlődik meg.

Üdv.
Előzmény: mopsz001 (98)
mopsz001 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 98
Ismét szép vasárnapot!
mopsz001 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 97

Nagyon szép vasárnapot mindenkinek!

 

mopsz001 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 96

Jó éjszakát mindenkinek!

mopsz001 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 95

Majd el felejtettem a hétvégén nem leszek mert elutazunk, vasárnap estétől viszont vagyok.

Szép hétvégét!

Előzmény: peetr04 (93)
mopsz001 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 94

Szió!

 

Persze, hogy lehet. Az egyik ismerősöm a kutyliját 7 éves korában ivartalanítatta.

Nem lesz semmi baja, még nagyon fiatal, ja most jut az eszembe a barátnőm az airedale terrierét 2, 5 éves volt amikor ivartalanítatta.

Gyönyörű a kutyád, imádnom őket.

Olyan tekintélyt parancsoló a megjelenésük!:))

Várom a képeket!!!

 

Előzmény: peetr04 (93)
peetr04 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 93
Szia!

Igen. Ő a kutyánk. :)

De már 2 éves. Ilyenkor is lehet sterilitáltatni? Nem sínyli meg?

Üdv.

(majd este rakok még én is képeket.)
Előzmény: mopsz001 (92)
mopsz001 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 92

Bocsi a szövegek kicsit elcsúsztak!

 

Előzmény: mopsz001 (91)
mopsz001 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 91

Szia!

 

Ő a Te kutyusod?

Nálunk a kan lett kiivartalanítva, mert Őket könnyebb is és olcsóbb is meg nincs akkora heg. Zeusznak össze sem kellett ölteni. Így legalább nem csinál babákat az Anyukájának. Nekünk így van írva magyarosan a Zeusz.

 

Ő Zeusz, itt még kölyökként és Vacsi a mopszunk. Nagyon jóban vannak.:))

 

 

Zeusz a nagyobbik öcsémmel.

 

 

 

 

Ő Nancy az anyukája Zetyónak, és persze Vacsi.

 

 

Nancy a babákkal, valahol Zeusz is ott fekszik. Itt még a szemük ki sem nyílott.

 

 

 

Ismét Nancy és az egyik kölyök. Ez gyönyörű kép.

 

 

 

 

Gyönyörű a kutyád!!!! Gondolom a tied?

Jó éjszakát!

Előzmény: peetr04 (90)
peetr04 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 90
Hello!

Akkor ezek szerint lehetne mellé egy lány rotit. És pl ha eléri a kort akkor ivartalanítani.
Na majd holnap utánna nézek van e valahol valami kiskutya.

Ő a Zeus. :)
zeus1

zeus2

Bye
Előzmény: mopsz001 (89)
mopsz001 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 89

Szia Peetr04!

 

Anyukáméknak van két rottweilere egy 6 éves szuka Nancy és fia Zeusz 3 éves lesz idén novemberben. Nekünk van egy 5 éves kan mopszunk akivel 2 hetente taliznak és akkor ott vagyunk pár napot náluk. A Zeusz nagyon szereti a mi mopszlinkat, pedig ritkán látják egymást. Néha vannak összezördülések a fiúk között, de az sem komoly.

Legtöbbször a kölyök kutyákat a felnőtt kutyák nem bántják, mert még nincsen szaguk, mert nem ivarérettek, így akár kant is vehetsz hozzá, ja és nem butúl le.  :)))

Nyugodt fajtát keress mellé.

 

 

Sok sikert!

 

Előzmény: peetr04 (88)
peetr04 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 88
Szia!

Nem tudom igazán, de régebben a suliban mindig nekiment a nagyobb kanoknak. :)

Szia!
Előzmény: ditt (86)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 87

Sziasztok,

 

A vaci Zoldmenedek menhely mult heten 2/a uton a godi leagazasnal befogott egy kb. 5 eves fajtiszta rotweiler kan kutyat.

A kutyus nagyon kedves es ugy tunik, hogy mas kutyakkal is jol kijon.

 

Nem hallottatok valakirol aki ezen a kornyeken elvesztette kutyajat?

ditt Creative Commons License 2006.08.22 0 0 86
Persze, gondoltam hogy egyedüli kutyaként ő a főnök:) De más kanokkal hogy jön ki?
Előzmény: peetr04 (85)
peetr04 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 85
Szia!

Persze kan. Mivel egyedül van így gondolom ő a főnök. Vagyis Én. :)

Üdv.
Előzmény: ditt (84)
ditt Creative Commons License 2006.08.22 0 0 84
Szia!

Nekem is van rotim, és mellette még 2kutya.. Semmi probléma nincs köztük, a rotim szuka, a másik 2kan. És egyik sincs elbutulva:)
A Te kutyusod kan, ugye? Mennyire domináns? Nálunk is 2kan van egymás mellett, a kicsi a főnök, nagy melák fundim a legutolsó a falkában..:)
Előzmény: peetr04 (83)
peetr04 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 83
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőltek. Van egy nagyon szeretett rotink. Május 1.én volt 2 éves. Nagyon jó fej meg okos is. De szerintem magányos egy kicsit. Egész nap melózunk, jó lenne neki egy játszótárs. De fogalmam sincs, hogyan fogadna egy másik kutyát, meg egyáltalán milyen kutya lenne jó mellé, milyen nemű stb..

Hülyeséget nem akarok csinálni, nincs tapasztalatom ilyenben. hallottam olyat, hogy kan kutyát nem szabad mert veszekednének. ha szuka akkor meg ugye jönnének a kiskutyák, de azt sem szeretném nagyon. Olyat is hallottam, hogy elbutulhat ha van melette egy másik kutya.

Szóval ha valakinek van tapasztalata akkor írjon.

Köszi.
mopsz001 Creative Commons License 2006.08.20 0 0 82

Szegényke!

Szívtelen gazdi, nem tudom ő mit szólt volna, ha az édesanyja leadja egy nevelőintézetbe?!

 

Előzmény: 2elkedő (74)
kacagógerle Creative Commons License 2006.05.18 0 0 81
Felhívtam a csávót,de már sajna elvitték.:-(((
Előzmény: Tima2 (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!