Keresés

Részletes keresés

zsebdömperr Creative Commons License 2013.11.15 0 0 16884

Inkább egy őrült szabadult ide be! De én többet nem szólok a modinak,mert úgy látszik,akkor az is repül,aki szólni mer,meg teszi a megjegyzéseit e-mailben. Szerintem kicsit túlzásba esnek itt a modik, ők e-mailben nem igen tehetnének megjegyzéseket egy felhasználóra sem. :/

Előzmény: Mr.Dimitrij (16883)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2013.11.14 0 0 16883

Jól van na, biztos csak elfelejtetted a jelszavad. :-)

 

Előzmény: zsebdömperr (16882)
zsebdömperr Creative Commons License 2013.11.14 0 0 16882

Szia, "örülök", hogy mint mindig, hozod a formád....

Előzmény: Mr.Dimitrij (16881)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2013.11.13 0 0 16881

Üdv néktek, hozsánna!

 

Most olvastam vissza 4-5 éves bejegyzéseket, egész nosztalgikus hangulatba kerültem.

Ahogy látom, nem sok régi arc van itt, vagy csak mindenkit kitiltottak, mint Zsebdömper(R)-t. :-))))

Stitch kutyusom, aki most már 7,5 éves, köszöni, baromi jól van. Egészséges, mint a makk, nincs vele gond. Kivéve, hogy utál, amiért keveset foglalkozok vele. Nomeg őszül, egyenesen sármos lett tőle, mint Sean Connery.

Nemrég összefutottunk egy itteni régi ismerőssel, ill. kutyusával, és legnagyobb meglepetésünkre totálisan leszarták egymást, pedig ahogyan az elmúlt évben fogyasztotta otthon a PET-palackokat, mint egy daráló, feltételeztem, hogy végkimerülésig fogják egymást űzni. Hát nem így lett. Öregszenek, mint én.

Remélem, mindenki jól van, kifutottak a szemgyulladásos, térdfájós és allergiás szériák és mindenki boldog a döggel, ahogyan annak lennie kell!

Legjobbakat,

D.

 

zsebdömperr Creative Commons License 2013.11.13 0 0 16880

Igen,az jó jel, de nem muszáj csipkedni :D

 

A legfontosabb,hogy kíméljétek, ne ugráljon fel-le sehová!

Lehetőleg szőnyegen mászkáljon, ne csúszós felületen. Gondolom kapott gyógyszereket otthonra,azokat be kell neki adni. Mi anno kaptunk fájdalomcsillapítót és antibiotikumot.

A lábát elég maszírozni, a hátát nem kell. Ha még esetleg nehezen járkál ,lehet neki segíteni azzal,hogy a hasa köré tesztek egy törölközőt és egy kicsit megemelve a hátsó részét a kutyinak segíthettek neki a járásban, de ezt csak akkor, ha láthatóan nehezére esik a járás vagy netán még bizonytalan pl. gyakran összecsuklik, ilyesmi.

Figyeljétek nem-e lázas, pisil,kakil-e rendesen. Bármi nem természetes jelenség esetén irány az orvos.

 

Nekünk a távolság miatt nem volt kivitelezhető, de ha kicsit már jobban lesz, Pesten van lehetőség olyan vízterápiás kezelésre, ilyen műtétek után kifejezetten jó a kutyának. Pontosan nem tudom hol van ez ott helyileg.

 

Fájdalmai még lesznek ,de elvileg olyan nagynak nem szabad lenni, hogy pl. nyüszögjön vagy remegjen a kutyi a fájdalomtól.

 

Ha pedig felgyógyul a későbbiekben is ajánlatos lesz kímélni, inkább úgy mondanám saját magától óvni a kutyit, sajna velünk megesett a Dettim esetében, hogy a műtét után 1 évvel megint produkálta a tüneteket, de előtte napokig nem lehetett a két blökivel bírni, ugráltak meg csak idétlenkedtek és a másik kutyám szaladva, jó nagy lendületből felugrott az ágyra és neki esett Dettinek és abban a pillanatban felvisított és nem is bírt felállni. Szerencsénkre szurival orvosolni lehetett a problémát.

Detti kutyám szintén sérves volt, Dennis ő leesett a lépcsőről, rajta nem is látszik,hogy műtötték úgy ugrál.

Előzmény: bogyóka2004 (16879)
bogyóka2004 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 16879

Szia, köszönöm a segítséget, ha van jó tanács a műtét utánra szívesen fogadom, nem sok mindent mondtak :-(, masszírozom a lábát, meg ahogy engedi simulálom neki ( vakarom, simogatom, hajlítgatom ), fájdalom érzete van rendesen, ha megcsípem a lábújját, morog  :-), azt mondták ez jó jel! 

Előzmény: zsebdömperr (16878)
zsebdömperr Creative Commons License 2013.11.11 0 0 16878

Oké, remélem elláttak titeket tanácsokkal, hogy mit kell tenni műtét után.

 

Időben műtötték valóban, az én kutyim sajna már teljesen lebénult, de nekünk is azt monták,hogy rosszabbodni fog, ehhez képest másnap már mozgott a hátsó lába, 3. nap meg szaladt!

 

Az ára....hát sajnos ilyen húzós, de ha rendbe jön és elél még vagy 12 éves koráig,akkor simán megéri.

Ha kérdésed lesz, írj nyugodtan!

Előzmény: bogyóka2004 (16877)
bogyóka2004 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 16877

Megműtötték, most alszik, a 2-3 ágyék csigolya között volt a gerincsérv, 80-90% ban helyre fog jönni, eleinte romolhat, de a doki szerint a hét vége fele javulni fog. 

bogyóka2004 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 16876

Az még elfelejtettem, magától pisil, és tartja is a pisit nem pisil maga alá, a kaki is megy, csak tartani kellett a fenekét egy kicsit, nehogy bele essen! 

bogyóka2004 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 16875

Szia, már orvosnál van, és műtik, azt mondta adoki, Dr Bőr Tamás, hogy vagy gerincsérv, vagy daganat, az előbb altatta el, röntgen, és felállítja a diagnózist. Azt mondta, Ő azt látja időban jöttünk, és 80-90% ban fel fog épíűlni, de azt nem gondoltam, volna, hogy a műtét 100,000.- fortint, de az most mellékes, csak gyógyúljon meg.Amit tegnap kaptunk gyógyszer: Amoxysol 150 LA, Betamox LA, inj. Melosolute inj, Carprodyl. Köszönöm, hogy válaszoltál. Szép estét!

Előzmény: zsebdömperr (16874)
zsebdömperr Creative Commons License 2013.11.10 0 0 16874

Nem csak ötletem, de tapasztaltom is van.

 

Az orvos nem mondott valami hozzávetőleges diagnózist? Milyen gyógyszert kaptatok?

Valószínű a gerincével lesz a gond, ha fáj olyankor be szokták húzni a hasukat és ezért tűnik kenyének. Ha nem sír a kutyi, nem liheg, nem remeg, akkor még nincsennek nagy fájdalmai.

 

Egy röntgen minimum kellene a kutyinak.

Ha módotokban áll vigyétek fel Pestre,mert ahogy látom a szuri hatására sem javul. Lehet még csípő probléma is.

Mi már túl vagyunk mind a két kutyával gerincműtéten, nem akarok megint egy csomó mindent leírni ezzel kapcsolatban meg jól beparáztatni.

 

Ahova én vinném (mert már megesett, hogy nem hallgattak rám, elvitték a kutyát máshová és az nem volt annyira jó doki, kevesebb tapasztalat stb. és a kutya sajnos azóta már nem él, aztán jött az,hogy miért nem hallgattak rám és stb.)

 

Szóval Pesten vagy az Állatorviostudományi Egyetem klinikája vagy pedig a Primavet Állatkórház (dr. Zsoldos), nem azért mondom,mert nekünk mind a két kutyát a Zsoldos műtötte,hanem azért,mert ez tény, hogy az országban jelenleg ő a legjobb specialista.

 

Kersess rá erre a két klinikára és hívd fel őket,hogy hol tudnak hamarabb fogadni.

 

A kutyát mindenképp figyeljétek, pisil-e magától például. Ha nem, vagy esetleg elkezdene cseppegni a vizelete, akkor a bénulás tüneteit produkálja, szóval összességében jó lenne minnél gyorsabban a megfelelő orvoshoz vinni a pontos diagnózis miatt.

Előzmény: bogyóka2004 (16873)
bogyóka2004 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 16873

Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 4,5 éves Francia Bulldogom, pénteken elkezdett furán viselkedni, úgy mint akinek nagyon fáj a háta,hátsó lába, és kacsásan ment.Reggel elvittük orvoshoz, ott még a pocia is keményebb volt a kelleténél, pisi, kaki van, tehát a bélcsavarodást kizártuk, kullancs nincs benne pisije tiszta. Este, már menni sem akart, úgy kell kézben vinni,  látom rajta, hogy a mégváltozott helyzettel nem tud Ő sem mit csinálni, meg van rémülve.Kapott szurit, meg gyógyszert. Nincs ötlete valakinek mi lehet a baj!!

Köszönöm ha válaszoltok.

bodza1132 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 16872

Köszi a segítséget!:)
Szombaton megérkezett a kis drága:) Döme a neve, kis foltos és eleven, rohangál a lakásban.

Szerencsére hamar feloldódott, fél óra intenzív játék után bárhol elalszik fél órára és utána megint mehet a játék.

Imádjuk!:) A szobatisztaságra neveléssel van baj elég egyenlőre, de ez gondolom még normális. Kutyapelus a helyén, már háromszor sikerült is rávégezni, de valszeg merő véletlenből csak:)

Előzmény: zsebdömperr (16871)
zsebdömperr Creative Commons License 2013.10.31 0 0 16871

Ágyikó terén én a kosarasat nem venném meg,Dettimnek olyan volt,de megrágta. Veszélyes,ha megeszi belőle a fát.

 

A gerincproblémának semmi köze hol fekszik, nekünk a mi ágyainkban alszanak, mégis mindkettő gerincműtött.

 

Játékoknál is oda kell figyelni, olyat venni neki, amivel,ha játszik nem sérti meg a fogait. Na meg lehetőleg abból se egyen meg egy darabot se.

Etetésben ki kell tapasztalni mit eszik meg és mitől lesz beteg (hanmenés stb.) Mi csontot sosem adunk nekik, bulleszoknak annyira nem is javasolják. Kérdezzétek meg,ahonnan veszitek,hogy ott jelenleg mit kap enni.

Előzmény: bodza1132 (16870)
bodza1132 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 16870

Sziasztok!
Párommal szombaton megyünk a francia bulldogunkért, aki első kutya lesz a családban.Már nagyon várjuk!:)

Mivel még kicsi (8 hetes lesz hétvégén), és tapasztalatunk sem sok van, ezért a segítségeteket és jó tanácsaitokat szeretném kérni, a kölyök kutya etetésével kapcsolatban (mit ehet, mit nem), valamint a szobatisztaságra szoktatásban is. Régi gazdájánál az ajtónál toporzékolt ha "menni kellett". :) Remélem ez nálunk is működni fog, de ha mégsem, arra is fel szeretnénk készülni:)

Épp felszerelés beszerzésen dolgozunk. Kinéztem 2 féle fekhelyet. Az egyik hagyományos, a másik is csak ennek nagyon kellemes, puha a párnája és a kosár része is. Én biztos azt választanám, ha kutya lennék, de felvetődött bennem, hogy nem kényelmetlen-e a kutyunak, ha túl puha a fekhely? (későbbi gerincproblémák??) 

Köszi a válaszokat előre is!

Gizmó2008 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 16869

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valaki nem tud-e ismerőstől esetleg francia bulldog kiskutyát karácsonyra hobbi célra? Max. 40.000 Ft-ot tudok a kutyusra szánni, de azt garantálhatom, hogy jó helyre kerül egy 5 éves tesó mellé :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

HAJDUKER Creative Commons License 2013.09.23 0 0 16868

Kedves kutyások a figyelmetekbe ajánlok egy hasznos új találmányt!

 

EDDIG NEM LÉTEZŐ ÚJ TERMÉK! FERBOK KUTYAPISZOK FELSZEDŐ!

EGYSZERŰ, OLCSÓ, ESZTÉTIKUS.

Használatával kutyája okozott környezet szennyeződést rendkívül higiénikusan megszüntetheti.

KERESSE, HASZNÁLJA, AJÁNDÉKOZZA.

Használata: elsősorban közterületekről, de az udvaron belüli piszok felszedésére is kiválóan alkalmas. Ez az egyszerű praktikus,esztétikus eszköz rozsdamentes fényes acélból készül, zsebben is elfér. Használata rendkívül egyszerű, élettartama örök.

Az eszköz 4 méretben készül a kutyák testsúlyának megfelelően:
- az XL-es méret 10 kg
- az XXL-es méret 10-30 kg
- az XXXL-es méret 30 kg-nál nagyobb súlyú kutyák részére 1-2 piszok felszedésére
- a negyedik EXTRA méretű eszköz fa nyéllel van gyártva 2-6 piszok felszedésére alkalmas (udvarokról, telephelyekről)

 

Árak: Eszköz 1300-1750 Ft

         Komposztálható zsák: 600-780Ft/100 db

Alkalmazása: mind az ábrán is látható nem kell kézzel a zsákba belenyúlni, hanem a mellékelt komposztálható speciális anyagból és méretből készült zsákot kell az eszközre helyezni.

Minden méretű eszközre más zsák való és ezért ezt is figyelembe kell venni. Az eszközön és a zsákon is ez jelölbve van. Haználatkor mivel csomagoljuk az ürüléket semmi nem szennyeződik csak a zsák belseje. Tehát teljesen higiénikus és még olcsó is!

AZ ESZKÖZ ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ KOMPOSZTÁLÓ ZSÁK MEGRENDELHETŐ A www.hajduker.unas.hu OLDALON!

 

zsebdömperr Creative Commons License 2013.09.15 0 0 16867

Ohhh, szőnyeg! Nálunk már a kis póló is befigyel Dettin :P

Előzmény: lucita (16866)
lucita Creative Commons License 2013.09.12 0 0 16866

:)))

Nálunk annyiban változott a helyzet, hogy Bubi is már szőnyegre fekszik (miután az ágyra képtelen felmenni), nem a kőre, parkettára, de a saját ágya még nem nagyon érdekli. Ahhoz még nincs elég hideg. :)

Előzmény: zsebdömperr (16865)
zsebdömperr Creative Commons License 2013.09.11 0 0 16865

Most jól, de nem akarom elkiabálni.....jelenleg az van, hogy bejött a hűvösebb idő és már majd meg fagynak, takaró alatt vannak állandóan. :)))))))))))

Előzmény: lucita (16864)
lucita Creative Commons License 2013.09.10 0 0 16864

Ja, csak azon ütköztem meg, hogy darabra van a kutyus, nem azon, hogy 1. :)

Nekem valahogy a kutya nem tárgyias. Csak ennyi.

 

mi újság nálatok? Mindenki jól van?

Előzmény: zsebdömperr (16863)
zsebdömperr Creative Commons License 2013.09.10 0 0 16863

Miért baj ez?

Anno ránk is itt maradt egy kiskutya, 3 hónapos volt,mikor elvitték, de én is csak úgy hirdettem, hogy őt egyedül.

Gondolom ő sem akar tőle 20ezerért "megszabadulni", akkor biztos elvinnék pikk-pakk.

Előzmény: lucita (16862)
lucita Creative Commons License 2013.09.10 0 0 16862

1 db bulldog... Hum... Mintha 1 db tolltartót árulnál.

Előzmény: kriszucs (16861)
kriszucs Creative Commons License 2013.09.09 0 0 16861
cesare4 Creative Commons License 2013.09.05 0 0 16860

Sziasztok!

 

1,5 év körüli Francia bulldog szukának keresünk szerető gazdát, családot.
1 hónapja alapítvány gyűjtötte be komoly sérüléssel (bal szemét el kellett távolítani). Azóta teljesen rendbe jött, visszahízott.
A kutya ingyen elvihető alapítvány részére látogatási lehetőség biztosításával, ivartalanítva, vagy ivartalanítási kötelezettség vállalásával, chippel, féregtelenítve. Abszolút kedves, jóindulatú, embercentrikus, törődésre kiéhezett, értelmes.
Szaporítók kíméljenek!

Érdeklődni ideiglenes befogadónál: Farkas László M: 204383213

ildy78 Creative Commons License 2013.09.03 0 0 16859

Sziasztok!

Új francia bulldogos fülbevaló eladó 1500 Ft-ért.
http://aprod.hu/hirdetes/uj-francia-bulldog-koves-kutya-kutyas-fulbevalo-ID1hUMd.html
Ajándéknak is kiváló!

Üdv,

Ildi

beeex Creative Commons License 2013.08.25 0 0 16858

 

Sziasztok! Tavasszal költöznénk be családdal kertesházba , és 2014 nyarára - őszre keresek minőségi Francia Bulldog kölykököt.
Kizárólag minőségi, törzskönyvezett, kiállítási címmel rendelkező, tenyészszemlézett szülőpártól megbízható kenelből.
ha van tipp ide várnám: beeex@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 16857

Bocsánat,azt nem irtam hogy francia bullyt szeretnék.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 16856

Sziasztok!

Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra!Nagyon sok hasznos információt találtam!Sajnos még nekem nincs bullym,még csak most szeretnék.Éppen ezért szeretnék segitséget kérni tőletek!Rengeteget keresgettem a tenyésztők között,de még semmi eredménye:-(Nem tudom kitől,honnan vehetnék megbizható helyről egészséges bullyt?Esetleg ha tudnátok segiteni?!Előre is köszönöm!Szép napot mindenkinek!

zsebdömperr Creative Commons License 2013.07.22 0 0 16855

Amúgy a leírtak alapján tippem nincs,hogy ez milyen betegség lehet....elég összetett tünetei vannak.

Előzmény: pubee23 (16853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!