Keresés

Részletes keresés

Julocsos Creative Commons License 2018.06.03 0 0 710

Írjatok az e-mail címemre, ha érdekel a Vetri:

 

julocsos@gmail.com

 

 

Előzmény: Julocsos (709)
Julocsos Creative Commons License 2018.06.03 0 0 709

Szia!

 

Nekem van Vetri DMG-m, 114 ml-es kiszerelés kb. 3/4-ig van, ez a 114 ml-es kiszerelés 15.000 Ft-ba kerül. 5000 Ft-rt elküldöm neked postán.

 

A leukózisos cicáknak egyfolytában kell adni a Vetri DMG cseppet.

Előzmény: dorko1212 (707)
Julocsos Creative Commons License 2018.06.03 0 0 708

Sziasztok!

 

Már régen nem írtam ide, nálunk 2013-án kezdődtek a tünetek, akkor 3 éves vörös kandúr cicámnál, Cirunál.

 

Azóta többször volt többféle problémája, nyirokcsomók bedagadtak, gyomor-, bélgyulladás, évente 2x kb. súlyos étvágytalanság, letörtség.

 

Tavaly szeptemberben vitaminos, szteroidos infúziós kezelést kapott, heti 3x, kb. 60.000 Ft értékű kezelés, plusz gyógyszerek, speciális tápok, Vetri DMG-t szinte az első rosszul lét óta (2013) egyfolytában adtam neki (kb. 16.000 Ft/114 ml), B vitamin az étvágytalanságra, Calopet stb.

Akkor felépült, de az orvosunk figyelmeztetett, hogy nincs sok neki hátra, a csontvelője teljesen tönkre van, muszáj lesz átgondolnom az elaltatást...Akkor még annyira felépült, hogy télen terhes nőstény macskának nézték, kedve, étvágya is jó lett :) pufók, gyönyörű cica volt...

 

1 hónapja körülbelül megint hullámvölgy érte el, nem volt étvágya a vitaminok, Vetri dmg ellenére sem. Eldöntöttem, hogy nem teszem ki többet a sok szenvedésnek, ha az itthoni kezelések hatására nem épül fel, elengedem, mert szinte minden alkalommal elmondta az orvosunk (aki hozzáteszem a végsőkig mindent megtett a cicáért, és hála neki többször felépült), hogy előbb utóbb el kell altatni...vagy majd egyszer annyira rosszul lesz, hogy elbújik valahova, és nem találom meg...

 

Utóbbi 2 hétben már szinte alig evett, vitaminokat, gyógyszereket, Calopetet adtam neki, de folyamatosan csappant a súlya, egyszer hányt és a vizeletét sem tudta tartani, ennyi alkalommal láttam, lehet, hogy volt több is, de nem voltam mellette napi 24 órában, mert ugye doloznom is kell járni...kint a kertben üldögélt, inkább feküdt, sokat aludt, vizet ivott, nagyon letört volt, látszott, hogy gyengül.

 

Tegnap még próbáltam neki némi ételt adni, de már nem kellett neki semmi, kicsi Calopet és víz. Éjszaka megint nem tudta tartani a vizeletét, és el is bújt, reggel mikor elő akartam venni, megint nem tudta tartani, és reggel 6:30-tól kb. másfél óra leforgása alatt vége lett...Lehet, hogy már előbb el kellett volna vinnem elaltatni, de az utolsó másfél órájában itthon volt, vele voltam, beszéltem hozzá, simogattam...

 

Tudom, hogy nagyon sokan borzalmasan megijednek és kétségbeesnek mikor megtudják, hogy milyen betegség a macska leukózis, 5 éve harcoltam érte, időt, energiát, pénzt nem sajnálva. Rettenetesen örültem neki, mikor sikerült kimenteni egy-egy mélypontjáról, aminek a számát szinte nem is tudom...annyiszor volt már orvosnál...

 

Nem szabad feladni, és lemondani a cicátokról, jobban lehet, ha már nagyon rosszul van akkor is, viszont van az a pont, amikor már látod, hogy ő akar menni...nem tarthatod itt erőszakkal...

 

A leukózisos cicám a diagnosztizálása után még 5 évet élt, nagyon szép pillanatokkal, maximálisan megkapott minden törődést, szeretet, kedvességet, kényelmet, ételt, italt... 8 éves korában ment el.

 

Sok erőt, kitartást, türelmet kívánok nektek és sok sok szép pillanatot a cicátokkal!

dorko1212 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 707

Kedves Mindenki!

 

Az én Sweet cicámat (8 éves ivartalanított asszonyka) vasárnap vittük orvoshoz, zöld genny folyt a szájából :( 

Hamar kiderült, hogy daganatos, ezt a röntgen is igazolta, a vérvétel után pedig a leukózisra is fény derült.

Eszeget, nem annyit, mint normál esetben, de eszik és sokat iszik! Egyébként a kedve sem rossz, jön-megy, bújik, dorombol. A doki azt mondja nem lehet műteni és az egyetlen remény a Vetri DMG csepp.

Tapasztalatok? Mennyi esély van így normális életre, hogy a kis pofijában van a daganat? :(

Szerintetek mennyire segíthet a csepp? 

Nagyon félek, hogy hamarosan elveszítem. :(

 

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

Dóri

 

 

EvaMacs Creative Commons License 2018.03.06 0 0 706

Kedves Macska Szerelmesek és aggódó Gazdik !

 

Én a változatosság kedvéért egy sikertörténetet szeretnék veletek megosztani. ILYEN IS LÉTEZIK !!! HIGGYETEK !!!

 

Kb. 12 évvel ezelőtt én is könnyes szemmel olvastam ezeket a leukózisos blogokat és halálra voltam rémülve. Ekkor derült ki.

 

Állatorvosunkat ( akit azóta 10es skálán 10esre értéklek ) akkor majdnem szó szerint elküldtem a K anyjába, hogy miért ad nekem olyan papirokat, hogy 80% hogy a cicám meghal, stb. Teljes kétségbeesés.

Aztán kicsit összeszedtem magam. nagyon-nagyon betartottam amit írtak a féregírtásról, prémium kajáról, a félévenkénti vérvételről , Vetri DMGről stb.

Biztos, hogy szerencsés vagyok abban,hogy pl. nekem volt és van anyagi keretem vásárolni prémium kaját , Vetri DMG-t

adagolni és gyakori vérképet, évenkénti oltást csináltatni. Biztos,hogy az állatorvosunk szaktudása is nagyon nagy szerepet játszik. És a cica genetikája is

 

MIDAZONÁLTAL:

Itt vagyunk, élünk és virulunk: én Éva ,a macskabuzi, Nyunyika a Topmodell- tulajdonképpen az első cicám, aki talált kiscica

és befogadása tervezve volt- valamint a szóbanforgó leukózisos, utcáról befogadott Termóka ( valójában Terminátor ) aki nem volt tervezve, de ellenállatatlan volt.

 

SZÓVAL:

van egy kb. 12,5 éves, leukózisos, alsó húgyúti szindrómás, rosszindulatú rákos daganattal és jóindulatú, nagyméretű miómával műtött ex-nőstény cicám. ezenkívül még csak annyi problémája volt, hogy az állatorvosi tankönyv macska részleget simán megtölti. Ezek ellenére él és virul. 

 

A sikerproject résztvevői: TERMINÁTOR a cica, Éva a kiszolgáló személyzet, és nem utolsó sorban: Dr. Pallagi Attila http://www.palavet.hu, aki KITŰNŐ állatorvos . 

 

Minden leukózisos cicának a legjobbakat !

Éva

 

 

fintaagi Creative Commons License 2017.11.03 0 0 705

Üdv Mindenkinek!

 

Müzli cicám májusban múlt egy éves, 6 hónapos korában derült ki, hogy Felv pozitív. Szerencsére tünetmentes, Vetri-DMG-t és Vet-P-Im immunerősítőket kap felváltva. Szeretném neki megrendelni az LTCI-t de sajnos mindenhol falakba ütközöm, a Hungarovet Állatkórház sem forgalmazza már. :(

Esetleg tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm: Ági

juli41 Creative Commons License 2017.10.30 0 0 704

Már nem aktuális az LTCI

Előzmény: juli41 (703)
juli41 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 703

Kedves Fórumtársak, 4 adag LTCI injekció átadó. Privátban írjatok. Juli néni

Előzmény: BVNG25 (702)
BVNG25 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 702

LTCI ill. interferonos kezelés sokat javíthat, immunerősítés mellett. Valóban nem reménytelen általában, érdemi javulás és jó életminőség is elérhető lehet. Ezen az oldalon főleg a hozzászólásokban van róluk szó,érdemes tanulmányozni:

http://allatorvos.net/macskaleukozis/

 

az orvosok válaszait.

 

Az LTCI-injekciók beszerzése nehéz, de a Hungarovet Állatkórház révén sokszor sikerül. Virbagen Omega interefront szinte azonnal lehet venni, pl. az állatorvosi egyetemmel szemben lévő állatpatikában (kell orvosi javaslat vagy vény hozzá).

 

Előzmény: Axvoyage (701)
Axvoyage Creative Commons License 2017.06.11 0 0 701

Surgos . Sziasztok. A cicámrol a mai labor vizsgálat meg állapította hogy  leukózisos. Az orvos a vér vizsgálat alapján azt mondja nagyon rossz állapotban van és azt javasolja altasuk el. Körülbelül 4-5eves. Mellékelem a labor eredményeket hátha valaki tud jobb megoldást. Segítségeteket előre is köszönöm.  /van másik 2 cicám akik egészségesek /  

Annamária Horváth Creative Commons License 2017.06.06 0 0 700

Sziasztok. 5 napja tudom hogy a cicám bak leukózisa van. Azóta nem javult az állapota, sőt nem eszik, talan picit élénkebb. Inni iszik. viszont 40 fokos láza van folyamatosan. Van valakinek valami ötlete? Van értelme a tranfúziónak?

Cat86 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 699

Köszönöm a választ. 

Pontosabban fogínygyulladást írtak a kórlapjára. Szerdán és tegnap más más orvoshoz kerültünk. Állítólag meg kell várni a 3 alkalmas injekciós kezelés hatását, hátha múlik a gyulladás is, és erősödik az immunrendszere. Addig nem merik altatni. De a teljes kúra így 9 napos, és ha addig nem eszik, akkor hiába. :( Most olvastam itt az ezüst kolloidról. Az szerintetek hatásos lenne? Valamit ki kellene találnom, hogy addig is csillapodjon az ínygyulladása, mert szerintem is azért nem eszik :(

Köszönöm előre is.

Előzmény: CBNora (698)
CBNora Creative Commons License 2017.05.06 0 0 698

A fogfájás nagyon megviseli a macskát. Az enyémnek pajzsmirigy túlműködése volt, emiatt rossz volt a szíve, a háziorvos nem merte altatni. Végül az állatorvosi egyetemen húzták ki a fogait, az ottani fogorvos aneszteziológus is, el merte vállalni. A szemfogai kivételével az összes fogát kihúzták. Már másnap sokkal jobb étvággyal evett, előtte minden falattól megijedt.

Szóval érdemes lenne megmutatni másnak is. Persze nem tudom, mennyire rossz a vérkép, mekkora kockázat az altatás és a foghúzás.

Előzmény: Cat86 (697)
Cat86 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 697

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, hogy mit tegyek.

7 éves cicám nem evett, elvittük a Lehel úti állatkórházba, ahol sajnos Felv pozitív lett a tesztje. A fogai rossz állapotban vannak, érzékenyek. Lehet ezért sem tud enni. Néha nagyon keveset nyal a pépes konzervből, de ez kevés: szerdán 3,5 kg, tegnap 3,4 kg volt. A vérképe kimutatta az fvs emelkedést és anaemia-t. 3 alkalmas Zylexis kúrát kezdtünk, kapott antibiotikumot és lázcsillapítót is. Az ínyét napi 2x kell kenni a Stomodine géllel és kapott Vetrit is. Illetve 7 napig Enroxil tablettát.

Az a legnagyobb baj, hogy nem eszik, már fecskendővel próbáljuk, de nehéz lefogni, elkapja a fejét, mozog, a fele kaja a nem a szájába landol. Hogyan bírjuk rá az evésre és mit adjunk neki? Fogászati beavatkozásra nem vihetjük, amíg nem rendeződik a vérképe. Milyen tanácsot tudtok adni, mit lehetne még tenni, kezelés ügyben is?

Köszönöm előre is.

BVNG25 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 696

kedves Fórumozók!

 

szeretnék LTCI injekciókat beszerezni, akár megmaradtakat, akár újonnan megrendelve - ebben kérem a segítségeteket. Ha konkrétan injekcióval nem, de információval tudna valaki segíteni, hogyan lehet gyorsan beszerezni, akár külföldről, kérem, írjatok!

 

Erre a mailcímre:

kovacs.attila.janos@gmail.com

 ne az indexes adatlapcímemre, mert az előzőt nézem folyamatosan.

 

Köszönöm!!

 

Titi78 Creative Commons License 2017.01.13 0 0 695

Köszönöm, a Tiédnek is. A Vetrit én is ajánlom, ha talpraáll, szerintem mindenképp add neki. Ráadásul az ízét is imádják, egy kis kompenzáció a sok gyógyszerért :) (amit egyébként az enyémek is nagyon rosszul viselnek).

Előzmény: ez_vagyok_én (694)
ez_vagyok_én Creative Commons License 2017.01.13 0 0 694

Szia! Hát enyémnek veséje most az első, mert rosszabodott, vittük infúziózni..azóta sokat javult veséje, most kap vesekimélő kaját illetve ezer gygóyszert, aminek határása, vagy más miatt, nemtudni, hasmenése van sokszor, hány is sajnos (de lehet már a stressz is, mert rettenetesen utálja ez a millio gyógyszert)..Székely Attila szert többek között emiatt, későbbk ezjük el, de megérkezett minden rendben ment, de igy arról véleményt még nemtudok mondani.

A Vetri-DMG-t rengetegen ajánlják.két  közvetlen ismerősöm is közöttük, ők mindketten folyamatosan adták a cicának.

Egyikőjük cicusa leukózisos volt, kis korában megállapitttkák. voltak jobb rosszabb időszakai, de 8 évig elélt és auto végzett vele.

 

jobbulást a cicádnak!

Titi78 Creative Commons License 2017.01.13 0 0 693

Szia, köszönöm a telefonszámot, próbálkozom majd :) Esetleg van már azóta tapasztalatod a szerekkel kapcsolatban amit kaptál? jobban van a cicád?

 

Újabb kérdés: Virbagen Omegával van-e valakinek tapasztalata.

Az én cicám pillanatnyilag jól van, Vetrit kap napi 5 ml-t és Immunovet port. Játszik, fürge, eszik, ha olyanja van dorombol, szóval meg nem mondanám róla, ha nem tudnám, hogy beteg. A fertőzöttség egy másik, elhúzódó betegség kapcsán derült ki anno, azóta kaja a fenti szereket.

 

Mivel jelenleg tünetmentes, elgondolkodtam a Virbagen Omegán, viszont több helyről eltérő véleményeket hallottam.

Az egyik állatorvos szerint nem érdemes, adjam a Vetrit, jelenleg az a legjobb, a másik szerint nagyon jó készítmény, viszont lutri, hogy milyen hatása lesz a cicára (használ-e vagy sem - és ha használ akkoris az élet meghosszabbítását szolgálja, nem a gyógyulást). Viszont volt olyan is, akinek meggyógyult tőle a macskája (nyilván ez ritka, de ki tudja, mi van ha az enyém lesz a következő).

 

Azt tudom, hogy vitaminkészítményekkel együtt lehet adni, de lehet vajon a Vetrivel is? Vagy a két készítmény ugyanazon hatásmechanizmussal működik csak a Virbagen egy erőteljesebb dolog? (félek abbahagyni a Vetrit, mert azóta van jól amióta adom neki).

Egyébként a Vetri DMG-ről is volt aki azt mondta kúraszerűen adjam, máshol viszont nem találtam ilyen infót. Ti hogyan adagoljátok tünetmentes cicának? Folyamatosan, vagy tartotok szünetet egy-egy üveg után?

 

Igazából azt tapasztalom, hogy az állatorvosok is eltérően vélekednek mind a leukózisról (pl .több helyen olvastam - főleg külföldi oldalakon -, hogy a macskák egy része legyőzi a vírust, és életre szóló immunitást szerez -  szeretném hinni, hogy így van - más orvos viszont szkeptikusabb), mind a kezelési lehetőségekről (pl azt hallottam, h ne adjunk szteroidot FELV-es cicának, mert immunszupresszív, mástól meg azt, hogy ez segít majd átlendülni a hullámvölgyeken) és ez nagyon megnehezíti, hogy laikusként a legjobb döntést hozzam meg a macskám érdekében.

Azt tapasztalom, hogy egyik orvos sem mondja határozottan, hogy ezt és ezt kell csinálni, nyilván mert nincs bevett és garantáltan hatékony módszer - sőt, sok esetben semmi sem használ - , hanem valahogy rám van bízva, hogy találjam ki, mit szeretnék. Nyilván egy egészséges, gyógyult macskát :)

 

Aztán az is lehet, hogy ez az egész tényleg macskafüggő, és minden attól függ, hogy az adott cica szervezete hogyan reagál a vírusra és az adott szerekre, ez esetben tényleg a szerencsén múlik az egész.

 

Van itt olyan akinek meggyógyult a cicája?

 

Ha van valakinek tapasztalata Virbagen Omegával, szívesen venném.

Előre is köszönöm. T.

ez_vagyok_én Creative Commons License 2016.12.28 0 0 692

Székely Attila elérhetősége:06203901322

 

Én ma beszéltem vele, jobban mondva feleségével. Nagyon nagyon segítőkész volt! Bizakodóvá tett. Tegnap derült ki a betegség a macskámnál. Lefogyott, ment a hasa, hányt. Nyár után kötőhártyagyulladása is volt.  Étvágya van, közérzete is jó. De sajnos a tesztje pozitiv lett illetve már egyik veséje is romlani kezdett. 12 éves, többségében szobacica (ebből adódóan nem adták neki valószinüleg a leukózis elleni védőoltást :( )

 

Mindenesetre most nagyon bizom abban, hogy ez a Székely Attila féle oldat sokat fog segíteni, illetve a gyógyszerei is. Valamint megfelelő étrendet is összeállitunk neki.

 

Mindenkinek javaslom, hogy keresse fel Attilát. Én később megírom az oldattal való tapasztalataimat is. 

 

Jó gyógyulást mindenkinek!!

Titi78 Creative Commons License 2016.12.12 0 0 691

Sziasztok, 

Meg tudja valaki adni Székely Attila elérhetőségét? Hívtam ezen a számon: 0620-390-1322, nem érem el. Rákerestem a neten, egy dombóvári állatorvost találtam ezzel a névvel, Ő tagad.

Van valakinek használható telefonszáma? Sajnos az én cicám is megbetegedett, szeretnék segíteni neki.

Köszönettel, Timi

 

matyi222 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 690

A meghirdetett LTCI injekciók elfogytak.

Előzmény: matyi222 (689)
matyi222 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 689

Sziasztok!

 

Eladnám a cicám után megmaradt 5 db LTCI injekciót. Érdeklődni a következő email címen lehet:

 

matyi222@gmail.com

 

adry1992 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 688

Sziasztok! Afelől érdeklődnék, hogy volt, akinek segített az LTCI Amerikából behozott készítmény a cicáján?

Nefrediel2 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 687

Kedves fórumozók! Felv hordozó cicának keresek gazdát. Utcáról befogott, én gondozom, fizettem a műtétét, gyógyszereit, etetem és elzárva tartom más macskáktól. Nálunk nem maradhat, mert az egészséges, idős cicámat kiszorította a kertbe, és a párom sem tud ideköltözni miatta, mert ő cicástul jönne, akit szintén nem tennénk ki a vírusnak.

Ezért egyedüliként lakásba, VAGY egy másik leukó hordozó cicához társnak adnám szívesen örökbe. Kérlek, nézzétek meg a nyilvános videót róla a fb-on: https://www.facebook.com/Nefrediel/videos/vb.1135490014/10209220700171317/?type=2&theater

LTCI Creative Commons License 2016.08.26 0 0 686

Sziasztok!

 

A 2 hónapja meghirdetett LTCI elfogyott. 

Előzmény: LTCI (682)
Zsu&Dió Creative Commons License 2016.08.19 0 0 685

Sziasztok, a Mi helyetünk elég speciális, 4 hónapja tudom, hogy a cicám leukozis pozitív, de nem ez a legnagyobb baja, 5 mm lyukat találtak a szív ultrahangján. A fogyás, a vérszegénység és iszonyat vizesedés után 5 orvos vizsgálta. Nála valószínű a szív betegség váltotta ki az immungyengeséget és így aktiválhatta a leukózist, ha egyáltalán az a baja. De én reménykedek, hogy "csak" a szive okozza a tüneteket. Vetrit kap, ezen kívül Nekünk ugye a szíve az elsődleges, így két féle dolgot szed még arra. De a laukozisa a Vetrin kívül nem lett mással kezelve...igazából az egész eset egy nagy kérdőjel, mert én azt gondolom ha 4 hónapja még mindig eszik, iszik, normális a széklete, nem a laukózist kell kezelni, vagy lehet pont még az kéne erősíteni hogy végleg vissza nyerje régi önmagát!? A vérszegénység és a fogyás még mindig nem változott :( pedig magához képest rengeteget eszik...és most a legújabb, hogy össze vissza pisil, eszi az almot és a kutyaólat nézte ki alvóhelyéül...kicsit olyan mintha elment volna az esze :( a laukózis kitart 4 hónapig? Illetve okozhat ilyen fura viselkedést? Az állatorvosok nem sokat tudnak, Magyarországon nincs tapasztalatuk, szörnyű ez a tudatlanság, sehol a neten se találni infókat, hogy mit tudnék neki segíteni. Én vallom hogy a leukózist csak hordozza...de nem tudom létezik e ilyen...két cicám van amúgy a másiknál a AIDS jöt ki teszre, és ő gyönyörű, 7 éves, szóval szerintem ezek a tesztek 10-9 macskánál vlmt kimutatnak...  

Előre is köszönöm a tanácsokat :)

nooora80 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 684

Kedves Gazdik!

 

Februárban eladásra hirdetett Interferon (20Ft/üveg) elfogyott.

 

Kis Sz. Nóra

 

yina Creative Commons License 2016.07.26 0 0 683

Kedves Gazdik! Cicámnak feleslegesen írtak fel Meloxydil  (0,5 mg/ml) 15 ml mennyiségű gyógyszert 4700.- forintért. Ha valakinek szüksége van ilyenre Bp-en fél áron átadom. 2018 júniusi lejáratú bontatlan.

Javallat: műtét utáni fájdalom és gyulladáscsökkentés valamint krónikus mozgásszervi problémákra.

LTCI Creative Commons License 2016.06.30 0 0 682

Sziasztok!

Leukózisos cicám 1.5 évig LTCI kezelést kapott, aminek hatására tünetmentesen éldegélt, de sajnos a múlt héten elment. Maradt utána 6 adag LTCI injekció. Ha érdekel valakit írjon!

LTCIgyogyszer@gmail.com

zeeb Creative Commons License 2016.06.24 0 0 681

Kedves Gazdik, a fórumot olvasó állatorvosok, kérlek segítsetek/segítsenek!

 

Ugyan nem leukózis, de halálos betegség ez is. A Pfizer gyógyszergyár kivonja Magyarországon a forgalomból a Primucell FIP AUV fertőző hashártyagyulladás elleni intranazális (orrba csepegtetendő) vakcinát.

Kérem akinek maradt vagy van készleten /van eladandó FIP vakcinája keressen meg. Akár lejárt is jó, két ampulla kellene.

Köszönöm előre is.

 

emailcímem: juditpoc@euromail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!