Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kálmánka Creative Commons License 2002.12.10 0 0 3
"nézd meg, hogy biztosan jól (rugalmasan) mozog-e a gumi és lapát, azaz jól követik-e az ablak ívét. Vagy lehet, hogy nem tudja elég erővel odanyomni."

Ilynekor nem csikot, hanem foltot hagy, de igazad van ez is gyakori hiba! Főleg öregebb kocsikon amikor már kicsit kifáradt a feszitő rugó. Kicsit hajligatni kell a fémet és megoldódik a dolog. Vannak olyan karok is amiken direkt 2 db lyuk van a rugónak, hogy utána tudjál fesziteni évekkel később. Mondjuk megnézem, hogy mennyi idő alatt és milyen szenvedések árán rakja valaki át a második furatba azt a rugót, de ha sikerül, akkor utána biztos hogy fasza a szerkezet.

Előzmény: Varshi (2)
Varshi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 2
Szvsz nézd meg, hogy biztosan jól (rugalmasan) mozog-e a gumi és lapát, azaz jól követik-e az ablak ívét. Vagy lehet, hogy nem tudja elég erővel odanyomni. (Nekem mindkét előző előfordult már - igaz, hogy csak a hátsó ablaktörlőnél.)

Aztán a sérült, kőfelverődéses szélvédő is gyönyörűen tud produkálni ilyet... Szvsz egyszer próbáld meg kintről figyelni a folyamatot, és nézd meg, kövesd végig a lapát újtát, ahol a csíkot húzta...

Előzmény: honda vti (-)
Kálmánka Creative Commons License 2002.12.10 0 0 1
Nekem is volt már ilyen. Azzal oldottam meg hogy a két ujjam közé vettem a lapátot, és az élen végighúzva azt megtisztitottam az olyan apró szennyeződésektől amit az ablakhoz veregetéssel nem tudtam véghezvinni. Előfordulhat hogy valami ráragdt, és csak igy jön le.

A másik lehetőség az, hogy az üvegen valahol a törlési területen van egy egészen apró kőfelverődés, ami rendesen és módszeresen szaggatja a lapátodat (lehet, hogy te ebben a szar időben észre sem veszed).

Szerintem ha cseréled az eszközt, akkor csak a gumicsikot cseréld, mivel a fém felfogást tök fölösleges egy ugyanolyanra cserélni. Ugyan vitathatatlanul egyszerűbb és kényelmesebb, de az a 15-20 perc ameddig magamnak áthúzom az új gumit megéri azt a pár száz, vagy ezer forint spórolást. (van aki nem igy van, azt is meg tudom érteni, hiszen hideg is van szar is az idő...)

Varshi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 0
Ez ma a második nullásOm! :o) (Ha sikerült. :)
Előzmény: honda vti (-)
honda vti Creative Commons License 2002.12.10 0 0 topiknyitó
Nem tudok rájönni mitől csíkoz az ablaktörlőm. Most épp a Bosch méregdrága darabjain van a sor, de ez is elkezdett csíkozni két nap után... Pedig mindig figyelek, hogy jó sok vízzel töröljek, véletlenül se legyen üresjárat.

Kinek mi a tapasztalata?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!