Keresés

Részletes keresés

Vultur Csaba Creative Commons License 2008.10.14 0 0 690
Ne hibáztasd magad, nálunk is - látszólag ok nélkül - jártak így sünök. Miközbem mindent megkaptak: legjobb kaját, legjobb almot... ez van, az állatorvos is egészségesnek látta. Mégis. Nem tippelek, de nem valók fogságba. Még ha a legjobb indulattal van is nálad... mi a kutyáktól vettük el őket, de ötből kettő sajnos lakásban sem maradt meg (kicsik voltak).
aGinger Creative Commons License 2008.10.12 0 0 689
Sajnos úgy tűnik, a tegnap reggeli aktivitás valami végső fellángolás lehetett, mert az állatka estére elpusztult...megragadom az alkalmat, hogy a melegvizes palack elengedhetetlen fontosságát hangsúlyozzam újfent, minden kis süninél!!! Nem szabad abba a hibába esni, hogy kint úgyis hidegebb van, mint a szobában...keserű tapasztalat, de lehet hogy látnom kellett egy sünit elpusztulni, hogy a későbbieket már meg tudjam menteni... :( Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a biztatást.

Strasszeros (és kristof89), sajnos az emberi hóbort és divat hullámai előbb-utóbb a legkülönfélébb állatfajokat érik el. Itt a fórumon javarészt nem díszállat-tartók hozzászólásait olvastam, hanem állatka-mentőkét, akik az egészséges jószágokat az őket megillető helyre telepítik vissza. Saját véleményem szerint egy gyerek fejlődésében fontos a kisállat, hogy közelebb kerüljön a természethez, megtanulja a felelősséget, és hogy a döntései/gondoskodása életet menthet/olthat ki. Egyetértek azonban maximálisan azzal, hogy tartósan lakásban tartásra nem minden állat - sőt, igen kevés - alkalmas, és a sün nem tartozik ezek közé, legyen az kelet-afrikai díszsün vagy takren...ez az emberi mohóság és természeten uralkodni vágyás egyik hozadéka. :(
Előzmény: Thor (686)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 688
Szerintem nem jó dolog egy vad ráadásul védett állatot adogatni ide oda annyiféle kisállat van már hörcsög,egér,patkány mókus stb amit lehet otthon tartani és még simogatni játszani is lehet velük
aGinger Creative Commons License 2008.10.11 0 0 687
Az ötlet jó, de párom tuti kivágna, ha a süni és a görög teki (plusz házi pókok, ehhe) mellé még egy tégely csontit is hazavinnék. :D Toleráns, csak nem a végtelenségig, ugye :) (egyébként igaza is van, ha nem lenne visszatartó erő, már rég állatkert/menhely lenne az otthonunk :))
Előzmény: Thor (686)
Thor Creative Commons License 2008.10.11 0 0 686

:)))

Hagyd, amíg ilyen kis gyenge, egyen amit akar, aztán majd lehet variálni. Próbálkozz esetleg lisztkukaccal, azért nagyon odáig vannak: állatkereskedésben lehet kapni, vagy két adagot tegyél lisztbe, levegősen záródó dobozba, ott el is szaporodnak majd.

Előzmény: aGinger (685)
aGinger Creative Commons License 2008.10.11 0 0 685
Köszi, remélem is! Mivel ma hajnalra mentem dolgozni, bepróbáltam egy korai etetést...mintha új sünink lenne! Palack mellől ki, habzsol-csámcsog (szigorúan a csirkehús, fene a kényes fajtáját), rohangász, viszamász, szunyál (közben cseréltem vizet).  Állítólag még most is motoz, gondolom a palackhoz orintálódik közelebb, ahogy hűl a víz :)
Előzmény: Thor (684)
Thor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 684

Na örvendek :) ha evett is, melegszik is, akkor innen kezdve már inkább helyrejön a kismalac, mint nem :)

Ügyes vagy :)

Előzmény: aGinger (682)
kristof89 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 683
Sziasztok!
Pár napja találkoztam egy sündisznóval (Buda, sportkor ház kertjébe) és nagyon megtetszett, már régóta szeretnék sünt tartani! Mivel a hazai sünök védettek ezért milyen fajokat lehet megvásárolni? ("hosszúfülű sün, sivatagi sün) én ilyen nevekkel találkoztam eddig! Egyik bevásárló centrumba lehet kapni (hosszúfülü sünt 9e-ért) ez milyen ár, reális? Nekem olcsónak tűnik egy sünhöz képest! Tudok esetleg tenyésztőt ajánlani? Valami oldalt esetleg leírást ajánlani és pontos nevet is, hogy akkor milyen neven is keresem!

Üdv,
Kristóf

Itt van 2kép a sünről!


aGinger Creative Commons License 2008.10.10 0 0 682
Szuszmák úr még él, jelenleg a melegvizes-palackon elnyúlva alszik...hamarabb kellett volna. Tojás-joghurt combóval egy órán át küszködtem, bele se nyalt. Mire elbőgtem volna magam, eszembe jutott a csirkemell...a kis mocsok, arra egyből ugrott! :) Lenyomott belőle egy magához képest normál adagot, majd azonnal visszakéredzkedett aludni...meglepte a meleg és azonnal bújt...szegénykém :(. Azt hittem, mivel kinti állat, a szobahőmérséklet épp jó neki, ezek szerint tévedtem...remélem, még nem késő helyrehozni.
Előzmény: aGinger (681)
aGinger Creative Commons License 2008.10.10 0 0 681
Elég hülye vagyok, gondolhattam volna erre hamarabb...ehh, remélem, még nem késő...drukkoljatok, este beszámolok, hogy van az állatka...
Előzmény: Thor (680)
Thor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 680

Ódejó! :)

Remélem, sikerrel jársz. A tojássárga tényleg jó ötlet, azt szinte mindenki imádja, én a cicákat szoktam azzal roborálni, ha betegek voltak. Nem nagyon láttam még olyan kis étvágytalan, elnyűtt állatot, aki a tojássárgát ne ette volna meg azonnal. Legfeljebb annyit kellett segíteni, hogy előre kipukkasszam.

A húslevest is szerette az összes süni, akit megkínáltam vele.

Előzmény: aGinger (679)
aGinger Creative Commons License 2008.10.10 0 0 679
Sikerült beszélnem az állatkertben egy kedves gondozóval. A remegés a gyengeség és a kihűlés jele, semmi fertőző betegségük nincs (élősködőkön kívül persze). Javasolta meleg helyre helyezését (lámpa, meleg vizes palack), illetve speciális étrendként a joghurt-tojássárga kombót. Remélem, életben lesz még, mire hazaérek, és foganatosítani tudom a tanácsokat...
Előzmény: aGinger (677)
partics Creative Commons License 2008.10.10 0 0 678
"Víz az állatorvos szerint nem kell neki..."

Azért én tennék oda neki egy kis vizet. Nálunk télen bent és nyáron kint is kaptak vizet, és itták is időnként.
Pedig találtak gyümölcsöt is.

Az egyik kicsinek először belelógott a vízbe az orra ivás közben, és tüsszögött :)) Meg kell ezt is tanulni. :)
Előzmény: Vultur Csaba (675)
aGinger Creative Commons License 2008.10.10 0 0 677
Jó kérdés....most hogy mondod, nem voltak túl melegek a tappancsai...előtte csak a hasát néztem, mert azt írtátok, hogy nem jó, ha hideg...nem is volt az :) Lehet hogy tényleg csak a parketta hűvös neki, és fél az új környezettől...meglátjuk, mire jutunk :). Köszönöm a javaslatokat! (Víz helyett én is a hígított kefírrel próbálkozom most, az tegnap bejött :))
Előzmény: Thor (676)
Thor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 676

Nem hidegek a lábai?

Az én malacom kisebb volt ugyan, de igényelte a melegítést, egy puha jégakkun aludt, amit időnként megmelegítettem neki. Ha van olyanod, vagy infralámpád, próbáld ki, ha nincs, tesztelj egy sima forróvizes palackkal, hogy odabújik-e hozzá.

Előzmény: aGinger (674)
Vultur Csaba Creative Commons License 2008.10.10 0 0 675
Sziasztok,
nálunk is állandóan vannak sünök a lakásban (a kutyák találják őket a kertben), hosszabb-rövidebb ideig pátyolgatjuk őket, aztán elengedjük.
Az állatkert ugyanezt teszi (ha kell, áttelelteti, aztán engedi szabadon a megfelelő élőhelyen).
A mi kis sününk igazi éhenkórász, a kedvence most a Whiskas alutasakos, valami szósszal, ínycsiklandó...gyakorlatilag bármennyit megenne. A szósz külön jó, mert lehet vízzel hígítani. Víz az állatorvos szerint nem kell neki - ha kap elég gyümölcsöt -, ahogy oltás sem.
Frontline sprayvel tökéletesen bolhátlanítottuk.
Nem "beszél" még (semmi szusz vagy puff), csak szimplán rosszalkodik (bárhonnan kirágja magát (papírdobozból), és aztán kalandba indul, míg meg nem unja, és akkor megkeres minket a lakásban.)
Sünözni jó!
aGinger Creative Commons License 2008.10.10 0 0 674
Nagyjából lemértem, olyan 16 centi körül van hosszra...Újabb furcsaság, hogy enni ugyan eszik, de este kint hagytam egy kicsit kódorogni, és mintha koordinációs zavarai lennének...reszket-remeg mászkálás közben, és nem is nagyon túrázott, inkább a szénát kereste, és ahogy visszatettem a helyére, egyből el is bújt aludni. (Amikor megleltük az út mellett, rendesen kocogott.)  Párom tart tőle, hogy esetleg beteg - szkeptikus vagyok, mert a szeme-orra tiszta, hasmenése nincs, ha fogom, és megérintem a lábacskáit, akkor normálisan reagál, seb nincs rajta...ennyire félne vagy fázna? Aki találkozott hasonlóval, írjon lécci!
Előzmény: Manócska01 (673)
Manócska01 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 673

nálam is ez a gond- hogy alszik, reggeltől estig - estétől reggelig - ha etetni akarom- fel kell keltsem- akkor meg puffog- eszik, csámcsog - imádnivaló - aztán alszik tovább-

én is azt kérdezem hogy hagyjak ott előtte kaját ?- majd rájár?- vagy keltesem fel?-

 

az én kis babám már nagyobb - 20 deka és alvás közben kb. 10 cm-

 

vizet  ő sem iszik, viszont rendszerint beletonnyan -

Előzmény: aGinger (667)
aGinger Creative Commons License 2008.10.09 0 0 672
fene a képfeltöltésbee
Előzmény: Thor (668)
aGinger Creative Commons License 2008.10.09 0 0 671

Uhm, lehet nem jó az arányérzékem, nem mértem le :) Én is úgy gondolnám, h legalább még egyszer fel kéne kelteni reggel, csak nem akarom, h a gondoskodásba haljon bele...amúgy kb ekkora, a parkettacsíkokhoz viszonyítva (mellette nem tányér, csészealj, bocs a pocsék minőségért, nem akartam vakuzni). Tüske színes, nem szúr...sajna fél 7 előtt nem jutok haza, reggel szuszmákolt a szénában, mikor arrébb raktam, de nem mutatkozott :(

 

Előzmény: Thor (668)
Thor Creative Commons License 2008.10.09 0 0 670
Gondolom, az jó lehet. De egy ilyen pici malacnak mindenképp sokkal gyakrabban kéne ennie.
Előzmény: Törölt nick (669)
Thor Creative Commons License 2008.10.09 0 0 668
8-10 centi az nagyon picinek tűnik - puhák még a tüskéi? , nekem volt egyszer egy olyan, 4 óránként etettem, mégis elpusztult. Ekkorának tán inkább tejet kéne, vagy azt is - felére hígított tehéntej vagy állatbolti macskatej lenne jó, azt hiszem - de hátha hozzászól valaki okosabb.
Előzmény: aGinger (667)
aGinger Creative Commons License 2008.10.09 0 0 667
Sziasztok, nálam hétfő óta van egy kb 8-10 centis, járóképes példány.. :) Végigolvasva a fórumot jó sok kérdésemre választ kaptam, viszont a fő gondom a következő: állat konkrétan egész nap alszik, este hazaérve felkeltem, rátukmálom a kaját (csirkemell-csíkokat és kölyökmacska-tápot kap, vizet nem iszik, csak a kajáról nyalja le), sokat nem merek, nem tudom, mennyit szabad...Elég könnyűa jószág, így  dilemma az, keltesem fel többször és etessem, vagy jó ez így neki, elég sokk a napi egyszeri zargatás? Kaját hagyok neki a ketrecben, de az orrát se dugja ki, nem hogy a tálig elmásszon...köszi előre is :)
Manócska01 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 666

sziasztok - sikerült majdnem az egész topikot visszalvasni - és nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg- persze még igy is rengeteg kérdés vetődik fel bennem- de talán azt már leküzdöm.

 

Sünikém 24 órás koplalás után végre evett - egy kis kutya konzerv husit- és egy kis pulyka mellett - nyersen.

 

Imádnivaló ahogy puffog magában- leszegi a fejecskéjét és mondja  a magáét - fuj és puffog.

Már sikerült megsimogatni - finom selymes az orrocskája meg a pocija is - persze még bizalmatlan - de engedékeny is ugy látom.

 

Remélem van élet még itt - mert ahogy olvastam az évekkel ezelőtti beirásokat- ugy láttam sokan vagytok süni fanok -

 

 

 

Manócska01 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 665
Hahó - én vagyok az ismerős- 8-) nálam van a bébi süni - várok mindenféle tanácsot - hogy hogy élje túl a telet -
Előzmény: Törölt nick (664)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.26 0 0 662
Köszi az infót!:)
Előzmény: Vultur Csaba (661)
Vultur Csaba Creative Commons License 2008.09.26 0 0 661
Egy-három fújás, mérettől függően. A lényeg, hogy beterítse, de a szemébe ne menjen.
Előzmény: Kiswatzak (660)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.26 0 0 660
Utánna olvastam, a Frontline Spray 100 ml-eséből 1 fújás 0.5 ml-nek, a 250 ml-esből 1 fújás 1.5 ml-nek felel meg.
1.5 kell,vagy ilyen pici sünire kevesebbet kell fújni?
Előzmény: Vultur Csaba (659)
Vultur Csaba Creative Commons License 2008.09.25 0 0 659
Szia! Mi kiskutyáknak (3 napos kortól) való Front Line SPRAY-vel oldottuk meg, semmi bajuk nem lett.
Előzmény: Kiswatzak (654)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.25 0 0 658
Patikus mondta, hogy bolfot nem árulnak.Felhívattam vele a beszállítóit is, a szegedi és békéscsabai (ezek vannak hozzánk közelebb) is, azt mondta,hogy már nem lehet kapni, és Magyarországon nem is volt engedélyezett.
Szóval szakembertől nem várhatok segítséget, mer ők tagadják, hogy beszerezhető lenne.:((((

Normális, ha a sünfiókánk harap?
Ma délelőtt nagyon izgága volt. Kivettem a helyéről és megetettem, aztán leültem és néztem ahogy felfedezi az új helyét. Hálából nekem esett.:S
Nem csipkedett, hanem belemélyesztette a fogait a mamuszmba,zoknimba és eszeveszett módon ráncigált.
2napja van nálunk, nem vártam, hogy egyből kezes bárány legyen. Tudom idegen neki a hely, a zajok, ez most még elnézhető, de mi lesz később?
Előzmény: Thor (655)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!