Keresés

Részletes keresés

Lord Iffy Creative Commons License 2003.09.16 0 0 7
egy ideig mindenképp jó. hasznos dolgokat tanulhatsz, hasznos dolgokat gyakorolhatsz (nem csak csibészelés!). ha jó a galeri akkor jár sokáig mert ártani nem árt...de ha csak olyan "elmegy" akkor nem kell.
én voltam jó suliban is, szar suliban is.
mindenesetre többet használt az alap dolgokban az otthoni képzés.
masztiff Creative Commons License 2003.09.16 0 0 6
Szia, azert az nemi tulzas, hogy minden munkaosztalyos kutyatol elvarhato a munkavizsga, en inkabb azt mondom, hogy levarhato nem szot fogadas! Ami kinek mit jelent. Nyilvanvalo a gyere vissza elsodleges nalam. A tobbi ahgoy gondolja, hala isten nem nagyon kellett meg orzo vedoztetenm, de azt nem is akarom, mert az elozo kutyusomnak kifejezetten rosszatt tett, nagyon agressziv lett, koran kezdtuk. De viszont sokkal engedelmesebb volt mint a jelenlegi birka kutyusom. De azt azert szerettem ezt meg ezert. A kutyasulikkal egyebkent en is javaslom, csak az az igazi kerdes, hogy hova erdemes. Most mar a mostani is szot fogadd azert, de vannak meg pillanatok...
Előzmény: coney (3)
Ilusta Creative Commons License 2003.09.16 0 0 5
Sziasztok!
Szerintem nagyon is so értelme van a kutyasuliknak. Persze meg kell nézni hova viszed.
Az én airedale szukámnak nagyon jót tett (sajna Ő halt meg júniusban). Mindenhová el tudtunk vele menni, legyen az étterem, nyaralás, szálloda stb. Ahová beengedték, csak dicsérték, hogy milyen jól nevelt. Ha egyedül hagytuk pár órára (akárhol) nem ugatott, szépen lefeküdt és addig nyugton ott maradt. Kerthelyiséges étteremben lefeküdt a lábunkhoz és ott maradt. Ezekhez a dolgokhoz fél évet jártunk suliba. Én szerettem volna többet, de egy családi affér miatt hagytam abba..Őrző-védőzött is. Ez nagyon hasznos volt, amikor a Balatonnál kint hagytuk Őt a cuccainkkal és hatékonyan őrizte azt.
Szóval minden kutyatartónak csak ajánlani tudom, sőt én kötelezőnek írnám elő!
Mivel nem csak a kutya tanul ott. Sőt megkockáztatom, hogy a gazda sokkal többet tanul, mint a kutya. Nem lenne ennyi baleset, a neveletlen kutyák és gazdáik miatt.
Konkrétan, én tavasztól megpróbálom az új kis airedalem ( meg a mixemet is el kellene vinni) tanítását Ürömön, nekünk az van közel. Igaz, nem tudom, milyen ott az oktatás, de majd előtte megkukkolom.
Előzmény: coney (3)
coney Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4
Elírás: ...mert NEM csak neki segítettek, hanem nekem is...
Előzmény: coney (3)
coney Creative Commons License 2003.09.16 0 0 3
Van értelme. Már csak azért is, mert megtanulod kezelni. Ha tapasztalt kiképző keze alá kerülsz, ő több módszert meg tud tanítani, amivel kezelni tudod a számotokra felmerült problémákat.

Nekem nagyon félős volt a kutyám. Nem tudtunk elmenni a lakótelepről, mert annyira parázott, hogy absz. nem érdekelte, mit mondok neki, ment magának a saját feje után, nem tudtam vissza hívni. Nagyon jót tett neki, mert egyrészt már nem fél annyira, meg, ha meg is ijed, én akkor is urrá tudok rajta lenni (de leginkább ő saját magán), visszajön, ha valami pánikja van.

Sokkal engedelmesebb, sokkal több mindent tud, mint anno, mert csak neki segítettek, hanem nekem is, hogy hogyan bánjak vele. Egy kezdő gazdának szerintem mindenképp jó, ha egy kicsit tanul. (Ő leginkább, nem annyira a kutya).

Az viszont tény, hogy a való életben csak akkor tudod alkalmazni, ha következetesen alkalmazod azokat a dolgokat, amiket a suliban tanultok.
Arra nem jó, hogy ott megtanulja, aztán kész, kint is tudni fogja, ugyanúgy megcsinálja, mert az más környezet, más inger hatás. Ezért kell kint is sokat gyakorolni, amikor nincsenek zavaró tényezők, aztán már ő is tudni fogja, hogy akkor is meg kell kint is csinálni, ha játék van, vagy bármi más.

Ha valaki már tapasztalt, annak sztem nem túl fontos, ha nincsen kül-ebb terve a kutyájával. Azonban, ha munkaosztályos kutya, akkor nem árt, ha bármi terved van vele, mert biz. fajtáknál kötelező a munkavizsga, ehhez pedig szerintem elengedhetetlen a kutyasuli.

Előzmény: masztiff (2)
masztiff Creative Commons License 2003.09.16 0 0 2
Meg az a kerdesem, hogy mennyit er a kutyasuli, van e ertelme. Annyiban tudom, hogy van, hogy kutyus kutyustol tanul a legjobban, meg a hulyeseg is ragados naluk:))
Előzmény: coney (1)
coney Creative Commons License 2003.09.16 0 0 1
Szóval komolyra fordítva részint talán itt is volt már ilyen topic, de minden iskolának meg van a maga színe, meg a visszája, úgyhogy ez nagyon relatív.

Én nem sok suliba jártam, de ahova jártam, ott az egyiket azért szerettem, mert hangulatos, családias volt, viszont nem volt olyan jó minőségileg a pálya...

A másikon jó volt a pálya, vmivel tapasztaltabbak a kiképzők, azonban a beilleszkedés nem ment túl jól, nekem mert nem vagyok nyomulós típus. Amúgy a kiképzéssel mind a két helyen elégedett voltam, mind a két helyen másképp, és másért. :-)

Lehetne negatívumokat is írni, de szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy neki mi szimpi, mi nem. Az a legjobb, ha előítéletek nélkül megyünk valahova, és a saját szemünkkel győződünk meg a helyzetről. Először szerintem érdemes kutya nélkül, hogy szabadabban mozoghassunk, beszélhessünk oktatókkal, segédekkel, tanoncokkal. Végig nézünk egy foglalkozást, megismerjük a hozzáállásokat, stílust, több sulit meg lehet így nézni, és ki lehet választani a legszimpatikusabbat.

Előzmény: masztiff (-)
coney Creative Commons License 2003.09.16 0 0 0
Jó is, rossz is, nem nulla az biztos. :-)
Előzmény: masztiff (-)
masztiff Creative Commons License 2003.09.16 0 0 topiknyitó
Csumi mindenkinek, a cim adja megat, kinek milyen tapastalatai vannak a kutyasulikban...Jo, rossz...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!