Keresés

Részletes keresés

-=Zsoca=- Creative Commons License 2019.03.11 0 0 121

Próbáld a nyers, főtt, sült csirkehúst magában adni, leginkább combot.

Előzmény: csbaúr (119)
garf_ Creative Commons License 2019.02.17 0 0 120

próbáltad már a Ferbelt ételeit? webshopból lehet rendelni: https://www.ferbelt.com

Előzmény: csbaúr (119)
csbaúr Creative Commons License 2019.02.09 0 0 119

Sziasztok!

Érdekelne, hogy mit érdemes adni enni, tápot olyan kutyának ami cukorbeteg, de nem kövér, sőtt, elég soványka szegény? Már 2 félét is vettem, de mindkettő kövér kutyáknak volt adható. Olyan kellene, ami sovány kutyát felhizlalná a cukorszint megemelkedése nélkűl.

Törölt nick Creative Commons License 2019.02.01 0 0 118

Majd az orvos elmondja a táplálás miből álljon.

 

Nálunk két éve főtt rizs, csirkemellfilé, édesburgonya egyenlő arányban+ egy evőkanál búzakorpa. 

 

A mi kutyánk sem volt jó evő előtte, de miután elkezdődött a cukorbetegségére a kezelés hamar megváltozott és minden normális lett.

Ma már ugatással és csaholással jelzi az etetési időt. :)

 

Szigorúan tartsd be a diétát, semmi elcsábulás, akkor sem ha jól van! Ha úgy érzed az állatorvosod nem jut egyről kettőre, gyorsan keress másikat!

Előzmény: Vaj87 (117)
Vaj87 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 117

Sziasztok!

A 11 éves torpeschnauzer kutyám nagyon úgy néz ki, hogy cukorbeteg. Egyelőre várjuk a vérvétel eredményét, de a tünetek egyértelműek. Pár hasznos ötletre lenne szükségem. Azt szeretném kérdezni, hogy inzulin beadas után nyilván ennie kell, hogyan tudom megoldani, ha rossz evő a kutya? Tápot abszolút nem eszi, amit én csinálok neki azt is akkor kéri amikor megehezik. Tudom, hogy muszáj lesz rendszert bevezetni az étkezésbe, de eleinte ezt hogy kellene csinálni?

Meg az elejen vagyunk, nem kap semmit,ezért rengeteget iszik szegénykém  igy éjszaka 2-3 óránként pisi van.. Kissé már hulla vagyok, tudnátok valami biztatót írni, hogy ha kezelik ugye ez elmulik neki?

Köszönöm ha válaszolok ! 😊 

ancibaba Creative Commons License 2018.11.30 0 0 116

Budapest, VII. István utca. Vagy ha jobb az állatorvosi egyetem és kórházzal szemben van egy patika, én ott szoktam venni a Pet-be az inzulint.      De a Lehel uton lévő állatkórházban is van egy patika, ami még vasárnap is nyitva van. Azt megmondták hogy mit ehet és mennyit? Mert adhatod az inzulint, ha nem azt kapja a kiskutya amit lehet. Én pont egy éve szurom a havanese kiskutyámat. Sok sikert.

A vetpenbe az inzulin 2,7 ml-es

Előzmény: kakapo (113)
gabicska15 Creative Commons License 2018.11.25 0 0 115

Szia! Nekünk egy 12 éves westie kan kutyánk van és két hete kiderült, hogy cukorbeteg. Naponta 3-4x mérjük a vércukorszintjét, mivel még most próbáljuk beállítani neki az caninsulint. Mi a szája belső részét, a nyálkahártyát szoktuk megszúrni. A fülével is próbálkoztunk az elején, de onnan nem jött elég vér.

Előzmény: Midaszter (114)
Midaszter Creative Commons License 2018.11.18 0 0 114

Sziasztok! Az utóbbi időben nagyon sokat iszik a 13 éves Bolognese kiskutyám szerettem volna vércukor mérővel megmérni a cukorszintet, de a füle felső feléből nem jött elég vér a fül melyik területét kéne megszurnom? 

 

kakapo Creative Commons License 2018.11.15 0 0 113

Sziasztok,

Kiderült a 8 (vagy 9?) éves illatosról mentett bársonytalpú szobamamuszunkról hogy cukorbeteg.

Kórházban beállították a cukrát, megvetették velünk a vetpent, de arról elfelejtettek szólni hogy a starter kit-ben nincsen inzulin. Sőt az sem volt nekik meg hogy az inzulint bizony fell kell írni ahhoz hogy ki lehessen váltani..... :/

Visszamentünk, felírták, de sajnos mivel semmi tapasztalatunk nem volt a témában elhoztuk a fiolát (kettőt is rögtön) amiről kiderült hogy az bizony soha nem fog belemenni a vetpenbe..... (profi tájékoztatást kaptunk a kórházban mint látható....)

Elrohantam fecskendőért a helyi patikába. Most van inzulinunk rakásra, meg fecskendőnk, amik kompatibilisek. Meg van vetpenünk amit nem tudunk használni.

Nekem nem probléma  felvenni a tűvel pontosan a két NE-nyi inzulint, és megszúrni az állatot, de a család többi tagja nem lelkesedik a dologért. Magabiztosabbak lennének a vetpennel (ami ugye egy fél vagyonért ott áll kihasználatlanul amúgy is). Továbbá elég nehéz megoldani egyszemélyes hadseregként minden reggel és este hogy én vagyok az egyetlen aki nem pánikol a tűtől :D.

Kérdésem az lenne hogy van-e olyan hely az országban ahol darabra meg lehet venni a penbe való fiolát? Én ahol kérdeztem azt mondták tíz darab egy csomag és nem bontják.

Az is érdekelne ha valakinek lenne eladó fiolája, akár lejárt, vagy üres is.

 

Köszönöm hogy elolvastatok, és azt még jobban ha segíteni tudtok!

 

ancibaba Creative Commons License 2018.10.15 0 0 112

 

 

Szia, irj   egy   emailcimet   a rak58@citromail.hu-ra  és részletesen leirom, hogyén hol  mennyiért,  veszem az inzulint, a tápot,  mert  ahány  hely   annyiféle ár. Itt nem akarom  leirni nyilvánosan. Szia.

Előzmény: V.Mercédesz (111)
V.Mercédesz Creative Commons License 2018.10.08 0 0 111

Szia!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen inzulint kapott a kutyusod,ami 40 napig elég és csak 6.300 Ft? Az én kutyusomat most kezelik cukorbetegséggel és a kezdő adag, amit otthon kellett neki adnom pár napig, az ennek a duplájába került és azt mondta akkor az állatorvos, hogy kb 7-8 napig lesz elegendő. Persze gondolom, hogy az attól is függ meddig elég, hogy mekkora adagot kell kapnia, de szívesen fogadnék egy kicsivel barátibb ötletet az inzulin megoldására, mert ha ez így marad, eléggé borsos lesz az ára.

Válaszodat előre is köszönöm!

Előzmény: Zs69 (91)
bbea81 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 110

Koszonom a segitseget, Nadegeto! 

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.25 0 0 109

Az inzulin adagolását csak az állatorvos változtathatja meg. Szerintem hallgass rá.

Előzmény: bbea81 (108)
bbea81 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 108

Kedves Nadegeto! Koszonom a valaszt! 

Mikor szultem, parom nem ert ugye haza az etetesre es mikor kiengedtek, ott is volt csuszas... Ez volt majus vegen.

En etettem oket reggel, o az inzulint adta. Miota itthon vagyunk az uj felallasban, minden raharult es rovidebb csuszasok elofordultak reggelente...

Enni uazt szoktuk adni, rizs+hus, ebben nem volt valtozas. Vagy a szaraz tap, de akkor a napi max-ot ket reszre osztva kapta 1-1 etetesnel.

A cukormero 30 felett nem mer azt hiszem, csak "high" jelzest ir ki. Amikor par honapja kiderult a betegsege, akkor vettuk es rendben mukodott eddig.

Annyi valtozas volt, amibol gyanakodtunk, hogy nem akart abszolut semmit sem enni es kicsit bagyadt volt. A doki azt mondta, hogy adjuk be igy is az inzulint ill.emeljuk 8-ra, mert a tul magas vercukorszint se jo. Penteken meg 10 koruli ertekeket mertunk, elkezdett kicsit enni, azota "high"-t merunk es 9-t adunk be, de semmi. Egyebkent jo kedelyu. 

Meddig lehet emelni az inzulint? 

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 0 0 107

Ez nagyon furi, ha a kutya nincs rosszabbul lehet a mérő romlott el.

Csak egy megoldás van hogy kiderüljön, minden nap mérni betartva az etetés és inzulinozás szabályait precízen.

Olyan nincs hogy nem méri a műszer.

Ingadozás amúgy szokott lenni, általában a nem megfelelő táplálás okozhat ilyet.

Sajnos ennie kell mindig, a szokott időben. Ha ez kimarad és nem kap inzulint az nem jó de az sem ha megkapja az inzulint, úgy hogy nem evett.

Minden kép kell enni.

Előzmény: bbea81 (106)
bbea81 Creative Commons License 2018.06.23 0 0 106

Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni!

Van 2 szuka kutyank. Az egyik min.9 eves, utcarol befogadott, ivaros beagle. Telen derult ki, hogy cukros, Caninsulint kap napi 2x. 40-es volt a cukra, mikor kiderult a betegsege, amit szerencsere par nap alatt levittunk 10 korul-alatti ertekre. Rizst es fott csirket szokott kapni 2x, ritkabban Trovet tapot, ha epp nincs idoben kesz a fott kajcsija.

Par hetig nem mertuk a cukrat, mert terhessegem vegen nem tudtam paromnak segiteni megfogni a kutyunk az ellenorzeshez es a kicsi szuletese ota is elmaradtak a meresek. Majus kozepen meg otos ertekei voltak.

A heten viszont mertuk es ossze-vissza ertekeket kaptunk: 10-tol 30-ig volt minden, ma pedig mar nem is merte a vercukor mero, olyan magas volt.

Kb.2 napig nem evett szinte semmit, most elkezdte a szaraz tapot enni. Ha jol latom, tuzelnek mind a ketten.

Hivtam a dokit, felemeltette az inzulint 4-rol 8 egysegre, de emellett is ma merhetetlenul magas volt a cukra. Korhazban akarja beallittatni es forszirozza az ivartalanitast.

A korhaztol tartok, hogy ideges lesz az uj kornyezet miatt es nem lesz jobb a cukra.

Kerdesem volna: mit tudunk tenni, hogy bealljon a cukra es esetleg elkeruljuk a korhazat?

A tuzelestol is lehet magas-ingadozo a cukra, nem? Beallhat vajon ujra normalis szintre, ha mar nem fog tuzelni?

A valaszokat elore is koszonom!

ancibaba Creative Commons License 2018.06.18 0 0 105

Az én kutyusom most operálta a Péter. Csak ajánlani, és dicsérni tudom. Pedig nem egy egyszerű eset volt a kutyusom. 

Előzmény: sanyooo1 (100)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.17 0 0 104

Ne tápot kapjon, hanem főtt rizs*főtt csirkemell filé*főtt édesburgonya keveréket, lehetőleg egyenlő arányban elosztva, egy evőkanál búzakorpát is keverjél bele.

Ezt reggel és este az inzulinnal egyidőben kapja.

Semmi nasi, semmi táp egyenlőre amíg beáll a cukor szintje.

Előzmény: Bobedomemami (103)
Bobedomemami Creative Commons License 2018.06.17 0 0 103

Sziasztok! Van köztetek, aki cukorbeteg kutyus ügyben okos tanacsot tud adni? A doki eléggé tanacstalan....

5 hete kap Böbénk caninsulint. Előbb 1x8 egységet. Nagy volt az ingadozás, ezért most 2x5-t. Ennek eredményeképpen a cukor elindult felfelé, reggel 15-17, és délben is annyi, a kutyus nincs elhízva, 8,5 kg westie, Hills tápot kap ketszer. Nem értem, nagyon féltem őt! Még csak 7 éves,

kutyaminden02 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 102

Sokan aggódnak a kutyájuk egészsége miatt, ami érthetős és átérezhető.

Vannak olyan betegségek az állatoknál, merülhetnek fel olyan helyzetek, amiben tanácstalan a gazdi és pénzügyileg sem áll jól de tudja, hogy fontos számára a kis kedvence.

 

Van erre megoldás, ami egyben a családot is segítheti. Van olyan lakás biztosítás, ami nagyszerű segítség és kockázat csökkentés - átvállalás a családnak és e mellé köthető olyan kis állat biztosítás, amivel teljesen lefedhető egy orvosi ellátás költségei vagy orvos ajánlás és esetleg ellátási segítség. Ha az ember szán rá időt, akkor ha rá nézz maga vagy szakmai tanácsot kér átláthatja, hogy ezeknek az egyszeri költségei ami fedezi a lakást és az ahhoz tartozó ingóságokat és egyben a kis állathoz felmerülő költségeket és segítségnyújtást, sokkal könnyedebb és nullára csökkenthet egyes költségeket.

 

Ha szeretne valaki ebben bővebb információt vagy érdekli, az alábbi oldalon esetleg e-mailben érdeklődhet:

 

https://tanacsado.aegon.hu/959190

 

mikulaskrisztian@gmail.com

 

Mindent a családunkért, mivel a kutyánk is a családunk tagja!

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.08 0 0 101
Előzmény: sanyooo1 (100)
sanyooo1 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 100

Sziasztok!

 

Bocs az OFF-ért de segítség kéne!

Kutyám eltörte a lábát az orvos szerint. Tudtok észak Bp. és vonzáskörzetében olyan állatorvost, rendelőt, sebészt ajánlani, aki meg tudja röntgenezni (altatásban), és esetleg ott helyben meg is műti? 

Jobb első láb könyökben van valami törés. 
Kis-Münszterlandi kan 9 éves, kb 30 kiló.


Köszönöm a válaszokat!
sanyooo

Bobedomemami Creative Commons License 2018.06.06 0 0 99

Sziasztok! Böbim, 7éves westie kislány, egy hónapja cukros. Reggel 12-13, délután 8-9- t mérek, naponta reggel 8 egység caninsulinnal. Hills tápot kapnak, kétszer,  főzünk hozzá ízesítésnek. Nem túl nagy az ingadozás? Nem kellene inkább kétszer szúrnom? Köszönöm! :)

willrose Creative Commons License 2018.06.05 0 0 98

Szia.Rendes emberi cukormérővel.A füléből lehet kinyerni a hozzávaló szúróval a vért.

Előzmény: ancibaba (97)
ancibaba Creative Commons License 2018.04.28 0 0 97

Sziasztok.Otthon hogy tudnám .mérni kutyusom cukrát.?

Annamari81 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 96

Sziasztok,

Nekem van egy cukorbeteg cicám és eladóvá vált egy VetPen automata inzulinadagoló toll ami caninzulin beadására alkalmas. Három hónapot használtuk, hibátlan állapotban van, gyári csomagolásában. Eladási ára 15.000,-Ft. Nem tudom esetleg érdekelne e valakit. Mi nagyon szeretjük és nagyon könnyű használni, teljesen fájdalommentes az inzulin beadása vele. Nekünk kettő van belőle, így az egyik eladóvá vált. Érdeklődni a bodogannamari@yahoo.com email címen lehet.
Pár hozzászólást láttam, csak megnyugtatás képen írom, nekem két éve derült ki a cicámról hogy cukorbeteg. Beállítottuk a cukrát, amihez tényleg idő kell, pár hét, de azóta éli boldog nyugdíjas éveit. Az étel kiválasztása nagyon fontos. Az én cicám az orijen tápot eszi, hosszú kutatás után találtuk meg, abból is a halasat. Nem drágább mint a royal canin és jobb. A www.gordi.hu weboldalról szoktam rendelni, ott le is van írva részletesen hogy mit tartalmaz a táp. Remélem szolgáltam egy pár hasznos infóval.

bogano Creative Commons License 2018.04.03 0 0 95

Szia! Ha megvannak a gyógyszerek, engem érdekelne, mert ma mondta az állatorvos, hogy ezzel kellene próbálkozni az inzulin előtt. Nagyon fontos és borzasztóan sürgős lenne, kérlek jelezz vissza mindenképpen. Köszönettel: Judit

Előzmény: Ragi65 (94)
Ragi65 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 94

Sziasztok! Sajnos nemrégiben meghalt cukorbeteg kiscicám. A kezelésére Minidiab 5mg gyógyszert kapott. Többnyire ezt ajánlotta az orvos inzulin alternatívájaként, amíg nem volt túl súlyos a betegség. Közel 3 teljes doboz (120db/doboz) gyógyszer maradt meg, amit szeretnék eladni. Magyarországon nem forgalmazzák, ezért Ausztriából tudtam beszerezni. Ha van érdeklődő a gyógyszerre, kérem írjon itt!

ancibaba Creative Commons License 2017.12.25 0 0 93

Köszi a válaszokat. 21,5-tel vittem be. pár  napig volt bent, első ellenőrzéskor ( kiengedés után 2 nappal ) 3,7 volt, a második alkalommal 4,8. Otthon 4 egységgel indultunk, most már 3 egység reggel, 3 egység este. És csak gyógytápot ehet. Reggel és este. Tűt már vettem 50.- Ft-ért,sőt tegnap el kellett szaladnom venni, és 80 Ft-ért adták darabját.  Ez már nagyon durva szerintem. Ja és hasmenéssel, ( a szőrében is volt maradék ) adták ki.  Olyan büdi volt szegénykém, hogy egyből a fürdőszobába vittem fürdetni.És a Royal Canin gyógytápot vadászom, hogy hol olcsóbb. 835.- Ft-tól 1045 Ft-ig terjed az ára.Ha elküldenéd a cimet, ahonnan a tűt rendelted, megköszönném. A rak58@citromail.hu címre. 

Előzmény: Zs69 (91)
Replay Creative Commons License 2017.12.20 0 0 92

Az, hogy meddig tart ki egy üveg insulin az nem általános, attól is függ, hogy a kutyának naponta hány egységet kell beadni. Én 3 hetente használtam el egy üveggel.

Előzmény: Zs69 (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!