Keresés

Részletes keresés

Nika91 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 5260

Sziasztok,

 

többen kérdeztétek a tornát, úgyhogy leírom.

Semmi extrára nem kell gondolni, leülsz előre nyújtott lábbal, és elkezded mozgatni a lábujjaidat, feszíted felfele, megtartod pár másodpercig, aztán elengeded. Én 10x csináltam egymás után. Aztán mehet ugyanígy lefele (behajlítod), aztán széttárod őket. Szigorúan csak saját lábujj-erőből, nem kézzel, legalábbis nekem azt mondták, hogy amíg nem forr össze teljesen, addig kézzel se feszegessem.

Később ezeket bokahajlítással együtt is csináltuk, tehát amikor felfele feszítettem a lábujjaimat, akkor a bokámat is felfele hajlítottam (azt hiszem, ezt hívják pipának, ezeket mindig keverem), amikor pedig lefele, akkor a bokámat is lefele (spicc?).

 

Ezen kívül a lábboltozat megtartására csináltatták velem álló helyzetben is a lábujjszéttárást, illetve a "bekarmolást", ami igazából ugyanaz, mint az ülő verziós lábujj behajlítás, csak közben rajta állsz a lábadon (icipicit hátrébb kell dőlni, vagy hasonló módszerrel elérni, hogy a súly nagy része ne a talppárnán legyen, legalábbis nekem úgy eléggé fájt, ahogy a lábujjam "felgyűrődött" :D ).

Illetve mivel nem mozogtam túl sokat az elején, de vérhigítót csak 10 napig kaptam, nekem mondta a gyógytornász, hogy ülve, nyújtott lábbal bokakörzéseket is csináljak, és masszírozzam sokat a lábamat, hogy a vérkeringésem rendesen működjön.

 

A korábban linkelt vénás torna se tűnik rossznak, de én úgy láttam, hogy inkább a vérkeringés serkentésére van, mint kimondottan bügyökműtét utáni lábtornára. Mondjuk Hadri82 írta, hogy még ödémás, nem vagyok se orvos, se gyógytornász, de amíg így van, addig én inkább csak ezt a vénásat csinálnám.

 

Mamy3, végül vezettél? Én nem mertem volna a helyedben, akkor még javában a kezelőcipőt hordtam, abban esélytelen lett volna. :D

tbvé Creative Commons License 2020.09.29 0 0 5259

Szia! Elküldtem a tornát.

 

itt is prólálom közzétenni, ha engedi a gép a mérete miatt.

Előzmény: Mamy3 (5258)
Mamy3 Creative Commons License 2020.09.28 0 0 5258

Szia! Én is szeretném a vénás torna leírását elkérni. Írtam a megadott -e-mail címre. Köszönöm

Előzmény: tbvé (5257)
tbvé Creative Commons License 2020.09.26 0 0 5257

Szia Hadri 82!

Nem kell gyógytornász. A kórházban műtét után kaptam egy vénás torna leírást. Ott mindenkinek adtak, akinek műtötték a bütykét.

Ha küldesz egy e-mail címet, elküldöm.

az én címem: toth.eva56@g-mail.hu

Üdvözlettel: Tóth Éva       Teva 56 néven vagyok fent a fórumon. Nekem 4 éve műtötték mindkét lábam egyszerre.

Előzmény: Hadri82 (5255)
pepepe112 Creative Commons License 2020.09.14 0 0 5256

sziasztok! Ha valakinek, vagy ismerősének lenne eladó műtét utáni kezelőcípője, előláb tehermentesítője megköszönöm ha megkeres privátban....itt ritkán vagyok.....köszönöm ha facen ír: https://www.facebook.com/nagy.peter.56481/

Hadri82 Creative Commons License 2020.09.06 0 0 5255

Kedves Sorstársak! :)

Július 6-án műtötték a bal lábam bütyökkel. Csavarozva van. Hétfőn volt röntgen, elvileg minden jó. A nagy lábujj mozgása beszűkült, tornáztatni kell. Most kb. fele annyira hajlik be, mint a másik. Kinek mennyire mozgott 2 hónaposan? Nekem borzasztóan duzzadt az első perctől kezdve és még most is ödémás kicsit. Emiatt még nehezebb mozgatnom. Olvastam hogy volt valaki gyógytornásznál, ő milyen gyakorlatokat javasolt? Köszönöm a válaszokat! :) 

 

Mamy3 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5254

Szia! A doki azt mondta,hogy csak savó és nem genny ürül a -sebből. Próbáltam gyógytornászt keresni : a környéken nincs,aki a hivatalos munkája mellé még bevállal ilyet. Neked milyen gyakorlatokat kellett csinálni? A neten se találtam használható tippeket...kb.mennyi idő telt el,mire vezetni tudtál? Én már alig várom- jön a hosszú hétvége,el tudnék menni a gyerekeimhez ha képes volnék vezetni - 140 km-t oda és ugyanennyit vissza - de ilyen bénán :C 

Előzmény: Nika91 (5253)
Nika91 Creative Commons License 2020.08.14 0 0 5253

Hát, én tavaly szeptember óta nem hordtam normális cipőt, csak a lábamnál 2 számmal nagyobb lyukacsos anyagú edzőcipőket. Utálom az edzőcipőt is, ez meg még ronda is. :D Jövő héten kiszedik a varratokat, már alig várom, hogy végre bakancsot vagy tornacipőt húzhassak, tutira bakancsban fogok fel-alá mászkálni 40 fokban is, mert végre megtehetem. :D Szóval átérzem a helyzetedet, de ez sajnos ilyen, sok idő és türelem és szenvedés, de legalább csak egyszer kell rajta átesni az életben.
Kocsit én akkor vezettem először, amikor már gördíthettem a lábam járás közben. Valószínűleg fizikailag képes lettem volna korábban is, de egyszer véletlenül lábujjhegyre álltam egy kicsit, és rohadtul fájt, úgyhogy nem akartam kockáztatni, nehogy egy hirtelen satuféknél megnyomja a lábujjamat a pedál szára. Amikor vezettem, akkor is úgy, hogy kicsit befelé fordítottam a lábfejem, hogy a pedál szára véletlenül se érje el az ilyen helyzetekben.
Nekem senki nem írta ki a gyógytornászt, a dokim szerint felesleges, szóval én magam kerestem egyet. Elsőre teljesen felmér, és mindennel baja lesz (a csípőm nem párhuzamos a talajjal, a gerincem ferde, stb stb), de ne keseredj el, nem csak a lábadra lesz hasznos. :)
A genny viszont nem hangzik jól, lehet, hogy meg kéne nézetned a dokiddal. Amikor kilyukadt a lábam, az én dokim azt mondta rá, hogy nem baj, amíg nem gennyes, szóval a genny szerintem nem jó.

Előzmény: Mamy3 (5252)
Mamy3 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 5252

Szia! A torzulás nekem 38 fokos volt,ami szerintem elég durva.hha megtalálom a képet a telefonomban,felrakom ide.

Köszönöm a biztatást, bár tegnap kicsit el voltam kenődve mert ahol a drót vége kint van,gennyes trutyi jött belőle. Ödémára én se vagyok hajlamos szerencsére. Mivel a munkahelyemen kötelező az acélbetétes cipő, egy darabig még nem megyek dolgozni. Gyógytornát a sebész vagy a háziorvos írta ki Neked? Ha lehet,én is igénybe venném. Szeretnék kimozdulni itthonról, autót vezetni, kocogni menni - remélem hamarosan fogok tudni ilyen hétköznapi dolgokat végezni :D 

Drága mirror! Nagyon sajnálom a rettenetes helyzetedet. Véleményem nekem is ugyanaz: érdemes lenne más sebésszel is konzultálni. Mondjuk,ilyen előzmények után én se szívesen feküdnék újból kés alá.

Jobbulást mindenkinek!

Előzmény: Nika91 (5250)
B.Katalin. Creative Commons License 2020.08.08 0 0 5251

Sziasztok!

 

Csavar kivételre készülök. Tavaly szeptemberben műtötték a jobb lábam, nekem egy évig kell benne hagyni a csavart. Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? Mennyire fáj? Utána mennyire kell pihentetni? 

Nika91 Creative Commons License 2020.08.08 0 0 5250

Sziasztok!

 

Mamy3, neked is szép lett a lábad. :) A dagadás szerintem normális, én egy hónapos lábbal még éppen csak, hogy visszamentem dolgozni. Ugyan az enyém csak kicsit dagadt (nem vagyok hajlamos a vizesedésre), de durván lilult, és ezt a szokását sajnos 2-3 hónapig meg is tartotta. Szerintem a dagadás is eltarthat addig. Polcold rendszeresen, nekem attól el szokott múlni a lilulás. A munkahelyemen a srácok leszerelték az egyik szék háttámláját, hogy be tudjam tolni az asztal alá, és azon tartottam a lábam. :) Tornáztasd is, az segít, hogy a vérkeringés visszaálljon a normálisra. 

mirror joker, én kérnék egy másodvéleményt is, mert én se látom egyenesnek, de azért azt hozzátenném, hogy teljesen egyenes nem is lesz, nekem is egy kb 10 fokos görbület van benne most is, de ez természetes. A lábujjam sokáig nekem se ért le a földre, ennek főleg az az oka, hogy a mozgatás hiánya miatt összeugrik az ízület. Aki válltörést szenved, és sokáig fel van kötve a keze, nem tudja utána kinyújtani, ez ugyanaz a helyzet. Én ezért jártam gyógytornára hónapokig, és mostanra már mindkét lábujjam a földön van, mikor állok, a mozgástartományuk is megnőtt. Az én ujjam is egy picit rövidebb lett, de nem okoz problémát, emiatt ne aggódj.

 

Tegnap volt a csavarkiszedésem. Hát, szerintem rosszabb volt, mint a műtét, mert akkor legalább aludtam. Kaptam egy rakat lidocaint a lábamba, az fájt (nem bírom a tűket se, és a fájdalmat se), aztán betoltak a műtőbe, és végigkenték a lábam jóddal. A műtősök jófejek voltak, és mint a régi filmekben a szülésnél, felhajtották a takarómat egy állványra, hogy ne lássak semmit, de szerintem csak azért, mert mondtam, hogy pánikrohamos vagyok. A bal lábamnál elég simán ment, egy kicsit szúrt a vágásnak a vége, meg a varrásnál, de maga a kicsavarozás laza volt. A doki szólt, hogy most fájni fog, de igazából csak egy tompa nyomást éreztem. Nem úgy a jobb lábam... kaptam bele még lidocaint a műtőben, miután felvisítottam a vágásnál, de nem éreztem úgy, hogy sokat segített volna. Iszonyatos volt, éreztem mindent, a vágást, a varrást, de a kicsavarozás volt a legrosszabb, úgy éreztem magam, mintha satuba tették volna a lábam és nyomták volna össze. Rendesen sírtam és visítottam. :D

Fura módon az utána a csontba kapott lidocain is fájt, de az már nem vészes, olyan érzés, mint amikor nagyon hideg vízbe lépsz, és fájni kezd a lábad (vagy amikor a lefagyott kezedet meleg vízbe rakod télen). Szerintem főleg azért fájt annyira, mert március óta be volt gyulladva. Viszont a doki ügyes volt, mindennel együtt kevesebb, mint egy óra alatt kész lett, és csak egy-egy varratom van, bár még nem látom, mert két napig nem vehetem le a fáslit. A többi a szokásos, víz nem érheti a varratszedésig, ami 19-én lesz, és nem állhatok lábujjhegyre, de biciklizhetek, ami jó, mert biciklivel mentem a műtétre is. Nem mondom, hogy most nem fáj, minden baja van, lüktet, néha beszúr, és a satus meg a hideg vizes érzések is megvannak néha, de mindegyik tompább, inkább csak idegesít, gyógyszert se szedek rá. Hamarosan vége, és ez a lényeg, augusztus végén már tornyot mászhatok a nyaraláson. :)

 

Kitartást mindenkinek!

mirror joker Creative Commons License 2020.08.07 0 0 5249

Szia Mamy 3! 

 

Neked egyenes az ujjad. Nekem nem csak, hogy görbe, de a levegőben van, nem ér le a talajra. Látszik a körmömön, hogy el van fordulva. Plusz rövidebb az ujjam, mint volt....

 

 

Üdv. Mirror

Előzmény: Mamy3 (5247)
Mamy3 Creative Commons License 2020.08.06 0 0 5248

Talán most...

Mamy3 Creative Commons License 2020.08.04 0 0 5247

Sziasztok! Tegnap volt a bal lábam egy hónapos. Ha többet vagyok talpon, eléggé bedagad. Nem tudom feltölteni itt a képet. De próbálkozom vele

mirror joker Creative Commons License 2020.06.26 0 0 5246

Az lemaradt, hogy az operáló orvos szerint egyenes, nem érti, hogy miért látom görbének. Ezt áprilisban mondta. 

mirror joker Creative Commons License 2020.06.26 0 1 5245

Sziasztok! Nekem sajnos ugyan olyan görbe, mint volt. Nem értem, hogy miért nem csinálták meg. Nem fogom 3 x is műtetni. Évek óta csak gyógycipőben jártam, télen 2, 3 számmal nagyobb csizmában. Úgy tűnik, a maradék életem gyógycipőben fogom leélni. :( 

 

Üdv. Mirror

Mamy3 Creative Commons License 2020.06.22 0 0 5244

Szia! Nagyon szépek lettek a lábad! Ámulattal olvastam soraidat. Én is próbáltam a dokimat rávenni a két lábfej egyidejű műtétjére,de nem sikerült. A masszázslabdáról még nem hallottam eddig,de jó ötlet. Nekem jövő péntekre van kiírva a második műtét,_ remélem semmi nem jön addig közbe. A dokim szuper, orvosként és emberként is csodálom őt , nagyon szerencsés vagyok hogy őhozzá kerültem. Kitartás mindenkinek!

Előzmény: Nika91 (5243)
Nika91 Creative Commons License 2020.06.19 0 0 5243

Sziasztok!

 

Mostanában sokan írtak problémás műtétről, úgyhogy gondoltam, írok én is, kicsit javítani a statisztikát. Nekem gyerekkorom óta bütyköm volt mindkét lábamon, ráadásul elég nagy, 35-40 fokos lábujj görbülettel. Ez lényeges infó, mert emiatt a csontom szélességének a fele lett a korrekció mértéke (egyébként a doki szerint ez a maximálisan megengedett eltolás), így elég sokáig tartott a gyógyulásom.

Tavaly már viszonylag gyakran fájt, ezért szeptemberben megműttettem. Dr. Greksa Ferenc főorvos csinálta Szegeden, Wilson-módszerrel (csavarozás). Nagyon ajánlotta, hogy ne egyszerre csináltassam mindkét lábam, de úgy voltam vele, hogy nem fogom ezt a kálváriát kétszer végigcsinálni, úgyhogy végül beadta a derekát és megcsinálta mindkettőt egyszerre.

 

A műtét napján reggel be kellett feküdnöm, és kaptam egy fél Xanaxot. Délután műtöttek, és mivel kis műtétnek számít, szóba se jött katéter vagy ilyesmi (ettől pl eléggé rettegtem, szóval hátha másnak is fontos). Nem lényeges infó, de vicces, hogy egy korábbi vizsgálaton rákérdeztem, hogy ki kell-e szedni a fülbevalókat/piercingeket (van "néhány"), és a doki azt mondta, hogy nem, de az altatóorvos a műtőben jött rá, hogy nyelvpiercingem is van, és erre egyikük se számított, úgyhogy egy minipánik után azt gyorsan ki is szedették velem, és belerakták egy fél pár gumikesztyűbe. :D Ébredéskor eleinte nagyon fáztam és az orrom is rettentően viszketett, de más bajom nem volt.

Egy éjszakát benn tartottak a kórházban az altatás miatt, másnap reggel a doki kötést cserélt és mehettem. Adott plusz fáslit meg tapaszokat is, de azt mondta, a kötést a varratszedésig csak akkor cserélhetem, ha átvérzik, és szerencsére nem vérzett át. Itt kiemelném, hogy bár reggel elbocsátottak, a betegszállító csak este jött értem, mégis, a nővérek rendesek voltak és hoztak ebédet és vacsorát is, és fájdalomcsillapítót is kaptam, szóval jó dolgom volt.

 

Én egy hónap táppénzt kértem a dokitól, és addig itthon is voltam, bár a főleg azért, mert a harmadikon laktam és nem volt lift. Az első két hét nagyon rossz volt, az első héten minden lépés szenvedés volt, de a következőn is sokat fájt a lábam, és nem tudtam kb negyed óránál tovább lábon lenni, mert zsibbadt és lilult. Dagadni nem igazán dagadt szerencsére. Állandóan polcolnom kellett, és csak járókerettel, kezelőcipőben tudtam járni (már a kórházba is bevittem, és erősen javaslom is mindenkinek, hogy szerezze be előre, mert NAGYON sokat segít!), illetve újra kellett tanulnom pl felkelni a wc-ről. :D Ha rosszul léptem, rettenetesen tudott fájni.

Két héttel a műtét után volt varratszedésem, azt egy másik doki végezte, de ügyes volt ő is, alig vérzett a lábam. Fájni azért fájt, mert szépen "belenőtt" a lábam a varratokba, és rendesen húzni kellett a cérnát, hogy hozzáférjen a szikével. Innentől már rendesen moshattam a lábam, és elkezdtem hordani a szilikonos lábujj elválasztót is, amiről itt olvastam, de sajnos nekem kisebesedett tőle a lábujjam közötti rész, így pár hét után ezt elhagytam.

 

Ezután eleinte gyorsan, aztán már lassabban, de fokozatosan javult a helyzet, egyre többet tudtam állni és lábat lógatni is. Valamikor tél elején teljesen elmúlt a lilulás, és januárban a kezelőcipőt is elhagyhattam. Azóta egy decathlonos lyukacsos anyagú, varrásmentes, a méretemnél 2 számmal nagyobb sportcipőben járok, de még márciusig nem gördíthettem a lábam, ki kellett fordítanom járás közben. Ekkortájt már csak akkor fájt a lábam, ha valami megnyomta a csavart, vagy véletlenül megpróbáltam lábujjhegyre állni.

 

Végig havonta egyszer kellett röntgenre és kontrollra járnom, és nem voltak komplikációim, leszámítva, hogy kb egy hónappal ezelőttig a bal lábfejemben nem sokat éreztem (még a csavar környékén se) a néha fellépő enyhe zsibbadáson kívül, illetve kb 5 hónapja kicsit gyulladt a jobb oldali csavar környékén a bőr. Valamint, ez elég ijesztő volt számomra, de KILYUKADT a jobb lábam. :D A cipő vagy a zokni ledörzsölte a bőrt egy kb 1mm-es lyukban ott, ahol a csavar pereme leginkább nyomta, nagyon durván nézett ki, láttam benne a fém csillogását. Ez később bevarasodott, aztán újra kilyukadt, kb 3 hónapja ezt játsszuk már. A doki azt mondta, tegyek oda egy darab szivacsot, de hát így is alig fér a lábam a cipőbe anélkül, hogy nyomná a csavart, így ezzel nem is próbálkoztam. Ha kilyukad, fertőtlenítem és bekenem bepanthennel.

 

Én a varratszedés óta járok gyógytornászhoz, mert nekem se mondtak túl sokat a mozgatásról, de nem akartam úgy járni, ahogy itt valaki mesélte, hogy letapadt neki, meg nem tért vissza a régi mozgástartomány. A műtét előtt hobbi futó voltam, vigyáznom kell a lábamra. A gyógytornát is tudom javasolni egyébként, szerintem sokat segített abban, hogy úgy mozogjon a lábujjam, ahogy jelenleg mozog, még csavarosan is, illetve fokozatosan szoktat vissza a normálisra. Én például eleinte járás közben reflexből elemeltem a földtől a nagylábujjam, erre is ő hívta fel a figyelmem, és a kompenzálására is tanított gyakorlatot.

Amit még nagyon tudok javasolni, az egy masszázslabda. Az enyém 8 cm, kemény, picit rücskös, smr-hengerhez hasonló anyagú. A gyógytornászom ajánlotta, szerinte javítja a vérkeringést, és így gyorsítja a csont gyógyulását is. Ezt nem tudom, de azt igen, hogy az egész napos kifordított lábbal való mászkálás után a belső talpélem rettentően el tudott fáradni, és olyankor csodás érzés volt a talpam alatt görgetni a labdát. A mai napig használom néha, és egyébként ezek univerzálisak, nem kifejezetten lábra készülnek. Ismerősöm pl a vállára és a hátára használja, olyan helyekre, ahova a hengerrel nem fér oda.

 

Sajnos a csavarom még bent van, így a kiszedésről nem tudok nyilatkozni, de ambulánsban megcsinálják majd, érzéstelenítővel, egy varratom lesz lábanként. Márciusban még volt az egyik lábamban egy hajszálnyi üreg a röntgenen, így a doki azt mondta, áprilisban szedi majd ki a csavart, de hát ugye a jelenlegi helyzetben ez elmaradt. Augusztus környéke tűnik lehetségesnek, ezt ma tudtam meg, és elég csalódott vagyok, mert már a bal is fáj, azt hiszem, valami ideg futhat a csavar mellett, mert mikor masszírozom, hallom, hogy pattog, és durván bele is tud hasítani a fájdalom, ha úgy sikerül lépnem. A jobb továbbra is gyulladt, és néha lyukas. :D Egyébként nem vészes a helyzet, már főleg csak a csavar miatt vannak problémáim, a műtöttség miatt már csak annyi van, hogy ha gyorsan megyek (=jobban gördítem a lábam), akkor még fáj néha, de ez már az a tompa "elfáradós" érzés, nem szúr vagy hasogat. Már lábujjhegyre is állok, bár még kicsit kifordítom a lábam hozzá, mert félek, hogy "kinyomódik" a csavar, bár valószínűleg túlaggódom.

 

Így visszagondolva nem csinálnám másképp, és bár a hosszú csavaros szenvedésem miatt sokszor úgy érzem, hogy megbántam, valójában maga a lábam, a járás annyival kevesebbet fáj, hogy ha visszamehetnék az időben, akkor is ugyanígy megműttetném, és főleg így utólag nem akarnék kétszer átesni ezen, bár tény, hogy egy működő lábbal azért könnyebb lett volna az élet, főleg az elején.

 

Tettem fel pár képet ide: https://photos.app.goo.gl/a9j4ydqxbE6K2hiK8

 

Bocsánat, hogy hosszú lett, de 9 hónapot sűrítettem bele. Viccelődök is néha, hogy lassan megszülöm ezeket a csavarokat. :D Remélem, akit az utolsó oldal megijesztett, azt sikerült kicsit megnyugtatnom, valamint kitartást kívánok mindenkinek, aki hozzám hasonlóan a vírushelyzet miatt kötelezően "félre volt tolva", és csak vár és vár. Minden jót! :)

Wednesday08 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 5242

Sziasztok! Tavaly műtötték mindkét lábamat, de sajnos nem jól sikerült a műtét, a bütykök továbbra is ott vannak és fájnak, ezért újra csináltatnám. :( Tudnátok nekem megbízható orvost, specialistát ajánlani? Jó lenne Pécsen, de az se baj, ha utazni kell, csak csinálják meg normálisan.

Mamy3 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5241

Szia! Nekem február második felében volt a műtétem, a drótot 5hét után szedték ki.Ekkor hagytam el a kezelő cipőt. Rá 2hétre már simán hajlott az ujjam, igaz hogy lábujjhegyre állni még most is körülményes_ ezt inkább a lustaságom rovására írom. Kényelemből alig tornáztatom, de nincs okom panaszra. Nap végére még dagadt és a színe is érdekes - a doki szerint nagyon rossz a vérkeringés benne. Bízom benne hogy minden nappal jobb lesz majd.

Milyen rögzítőt hordtál? A röntgen képet láttad? Nekem akkor is hajlott,mikor még benne volt , igaz félve mozgattam eleinte - mifelénk nem írnak elő gyógytornát, mindenki saját belátása szerint önállóan tornáztatja . Még tippeket,tanácsokat se adnak ezzel kapcsolatban.

Előzmény: Krakes98 (5238)
Krakes98 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 5240

Krakes98 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 5239

Csatolok egy fényképet is 

Krakes98 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 5238

Sziasztok!

 

Feburár elején műtötték a jobb lábam Debrecen Klinikán, csak bütyök, csavarozták de ha nincs probléma nem veszik ki. Azóta eltelt 4 hónap és az alsó ujjperc még mindig nem hajlik.. ahogy az idő engedi, nyáron remélem műttetem ugyanígy a bal lábam is. Volt már így valaki hogy 4 hónap után nem hajlott? Lehet hogy a csavartól nem hajlik? A vírus miatt a 6 hetes kontrollra nem tudtam visszamenni.. Nem írtak ki gyógytornát, 6 hétig kezelő cipő majd utána állhattam rá, fokozatos terheléssel plusz 4-6 hétig lábujj rögzítőt hordtam. Egyébként nagyon szépen begyógyult, szépen megcsinálták' Várom a tapasztalatokat, köszönöm! :)

mirror joker Creative Commons License 2020.05.28 0 0 5237

Szia Vali!

 

Ne akard, hogy amputálni kelljen az ujjad. Az én operált lábam 3 cm-el szélesebb, mint a másik. Műtét után nem volt ilyen, mint most. Teljesen szétesett, az ujjam visszagörbült (de nem is lett kiegyenesítve), a bütyök is jön vissza. Varratszedéskor még egész emberi formája volt, de most olyan, mint műtét előtt, vagyis ronda. Nem tudom, hogy mikor lesz eltávolítva a drót. Azóta is hőemelkedés van, már 4 hónapja. Elegem van az egészből... 

 

Üdv. Mirror

Előzmény: Valéria Heiterné Kódai (5236)
Valéria Heiterné Kódai Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5236

Műtét előtt 60 fokos görbület volt. Most 30 fokos lett. Kb . mint a bal lábam.... A 4.ujjammal viszont lesznek gondjaim..Nyomja a cipő.. A 3. ujjamat jobb lett volna, ha amputálja. Sajnos olyan nagy fokú volt az elhajlás és a kalapács ujjak görbülete, hogy csak ennyire tudta helyre hozni. 

A bal lábamat tökéletesre meg tudná csinálni azt mondta a doki. MEGGONDOLOM. Talán jövő februarban....Mèg nem döntöttem.

Egyébként azzal elégedett vagyok, hogy a hatalmas bütyköm eltünt. Fájdalmam most nincs.

 

Sorstársaim!Mindenkinek jobbulást kívánok. 

Mirrot!!!Mielőbbi teljes gyógyulast Neked is. Írjál majd ha rendeződött a sorsod. Üdv. Vali

Előzmény: mirror joker (5235)
mirror joker Creative Commons License 2020.05.14 0 0 5235

Szia Vali!

 

Köszönöm szépen! 

 

Tudod, legalább lenne ok a lábam, de nem az. Szinte ugyan olyan széles és görbe minden, mint volt. 

 

Majd tegyél fel képet!

 

 

 

Üdv. 

 

Mirror

Előzmény: Valéria Heiterné Kódai (5234)
Valéria Heiterné Kódai Creative Commons License 2020.05.14 0 0 5234

Sziasztok ! Sajnálom Mirror!! Ez nagyon elkeserítő.

 

A 6 hetes kontollom óta ma tudtam utolérni az orvost, aki 

műtött.Ügyeletes volt a sürgősségi baleseti ambulancián.

Ott kerestem meg és ma kivette a csavart a bütyök csontból.

Gyógyultnak nyílvánított. Nem lett tökéletes a lábam sajnos.Az ujjak

igaz, hogy kiegyenesedtek, de jobbra húznak továbbra is.

Még mindig bedagad a bütyök résznél és a második ujjam is dagadt.De hál Isten sokat tudok jönni, menni kényelmes sportcipőben.

Tanácsolta hogy majd csináltassak ortopèd cipőt. És betétet is

használjak a sportcipőkbe. MA már elég csinos ortopèd cipőket lehet csináltatni méretre.

 

A csavar kivétel nem fájt. Kaptam egy lidokain injekciót, jól elzsibbadtam.Ès kicsavarta. 

 

Most kötés van rajta, varratom sincs, majd pár nap mulva teszek fel képet róla.

Drága Mirror! Remélem mostmár majd rendeződnek a dolgok és Neked is megoldódik az a fránya drót kivétel.

Addig is türelem, és jó egészséget kívánok.

Mamy, Neked is gyors gyógyulást.

 

Üdv. Vali

mirror joker Creative Commons License 2020.05.14 0 0 5233

Ennyire nyomódik kifelé a drót.

mirror joker Creative Commons License 2020.05.14 0 0 5232

Az orvos szerint egyenes a lábujjam. Szerintem meg egyre rosszabb...

mirror joker Creative Commons License 2020.05.14 0 0 5231

Sziasztok Csajok!

 

Ti hogy vagytok? 

 

Én elég nyűgösen....

 

Sajnos semmi előrelépés. Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy ennyire le van állítva minden. Nagyon el vagyok keseredve. 

 

Azért sem jelentkeztem, mert hol dühös vagyok, hogy meg elsírom magamat. Voltam a műtétet végző orvosnál is, de sajnos egyenlőre nem operálhat. 

 

A lábam eléggé fáj, már ahol a drót nyomja ki, ott lett egy másik dudor. Rendszeresen jegelem, de ahogy kicsit használom, már tiszta dagadt. Most gépről írok, de a telefonról átküldök képet. Nekem még mindig rondán bedagad, jóval szélesebb, mint a másik. 

 

Üdv. 

 

Mirror

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!