Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 702
(ja... nem HA-t kapott, azt soha többet...)
Előzmény: Törölt nick (701)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 701
ott én sem találtam meg, azt hittem, ez speciálisan a 2 év alattiakra vonatkozhat... (mondjuk nem bánnám ha szedhetné, szerintem jó volt) (ma megint bepropoliszoztam most meg pucérkodik és sós vízben pancsol... és még egyszer sem vakarózott:))) Olyan aranyos napozókat kaptunk, szeretném már végre ráadni őket:))))

Ja igen. Hátha tud valaki ebben is tanácsot adni. Elkezdtük ugye a tejjel terhelést.A doki azt mondta, 3-4 nap is lehet amire a tünetek megjelennek ha gond van. Szerintetek ha ma adtam neki tejalapú tápszert (az tűnt a legártalmatlanabbnak, a joghurthoz képest legalábbis jobb kezdő terhelésnek tűnik... ha ezzel nincs gond akkor mehet a joghurt és a túró) akkor adjak neki holnap és holnapután is vagy most tartsak 3 nap szünetet és figyeljem a reakciót? Köszi!
Előzmény: CérnaSzáll (700)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.06.27 0 0 700
utánanéztem a neten, és sehol nem találtam olyat, hogy ne lehetne hosszan szedni, pedig gondolom ha problémát okoz, akkor legalább a gyógyszer tájékoztatójában jeleznék, de ott sem
Előzmény: Törölt nick (699)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 699
ez tök jó... pedig azt hittem, hogy ez legalább valami egyértelmű dolog. Nekünk külön kihangsúlyozta, hogy max! 2 hét, utána megint kálcium aztán majd egyszer megint Fenistil csepp 2 hétig (3*8 csepp).

Mondjuk a 15 hós oltás is izgi. Gyerekorvos ugye nem adta még be a bőre miatt (2 hete kellett volna úgyhogy nincs nagy csúszás) meg hátha tojásérzékeny, úgyhogy kivárja a gasztrodokit az eredményekkel. Gasztrodoki meg most mondta, hogy adja csak be, ez csak egy tévhit, ha tojásérzékeny lenne akkor is kaphatná. Éljen.
Előzmény: CérnaSzáll (698)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.06.27 0 0 698
Én a Fenistil-cseppeket december óta adom Kristófnak napi rendszerességgel, és nem mondta egyik doki sem (bőr illetve házi), hogy ne adjam, pedig mindig rákérdezek.
Előzmény: Törölt nick (697)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 697
Á, tök aranyosan pancsol, állandóan szem előtt... nem olyan vészes:) (mondjuk praktikusabb ha befogom takarítani... ma délután segített és akkor aztán szépen elfoglalta magát... mondjuk a segítség nála azt jelenti, hogy amit én bepakolok a játéktartó dobozába azt ő kipakolja... de legalább eszébe se jut olyankor a bőre:) (ez a dög meleg iszonyú... még pelenkában is ragad a gyerek, nem csoda ha teljesen kikészül a bőre... főleg teljesen felöltözve... éjjel a legrosszabb... megy nála a csillárventillátor, éjjel többször is átszellőztetjük a szobáját egy óriási ventillátorral és úgy kb. elviselhető... )

Ja... hátha tudja valaki a megoldást. Olyan anyagot keresek mint ami a pelenkákon is van. Sima nedvszívó masszív, rugalmas papír. Vettem papírvattát, az semmit sem ér, málik. A pelenkán lévő papír viszont marha jó, amikor azt tekerem a derekára nem pattog ki a bőre az izzadtságtól, gyönyörűen gyógyul, nem szakad le róla viszont szépen ráfeszül, lehetetlen kivakarni a bőrt. (ld. beszívja a nedvességet, nem fülled be stb.) De az ugye nem túl környezetbarát megoldás (ld. ha levágom a tetejét a többi meg kuka). (a bőre egyébként szépen javul, csak sajna az utolsó pillanatban mindig kivakarja úgyhogy kezdődik minden előről... Igaz, új helyen már nem jött elő jó régóta semmi, a nem kivakart részek meg már nagyon szépek. 2 hete Fenistil cseppeket is kap de azt most abba kell hagyni, újra jön a kálcium... aztán nem tudom mikor mehet megint a Fenistil csepp, a gyerekorvos mondta, hogy azt max. 2 hétig adhatjuk neki)

Előre is köszi a tippeket!
Előzmény: AliceCsodaországban (696)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.26 0 0 696
Hát neked aztán van programod egész napra... :-(
Előzmény: Törölt nick (695)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 695
Sziasztok!

Helyzetjelentés: Voltunk az endodokinál. Abszolut pozitív tapasztalat ismerve a mai helyzetet az EÜ-ben. Max. 10 percet kellett várnom, a várórész tiszta, rendezett, sok pad a szülőknek, hatalmas elkerített tehát biztonságos gyerekjátszó a piciknek kifejezetten jó játékokkal. Korrekt. Nagyon is. A Heim Pálhoz képest meg egy másik világ (Sote 1). Le a kalappal. Úgy tűnik így is lehet.

A doki tök rendes volt, mondta, hogy a bőrével kapcsolatban nem tud semmit se mondani mert nem ért hozzá (szerinte is ekcéma viszont elgondolkoztató a dolog - ld. tyúk vagy a tojás és, hogy most miből is van több, mi az ami az állapotot fenntartja... ha gomba akkor sajna a vakarózás mindenképp), viszont mindent megnéz amit lehet, hogy mi okozhatja - már amit ő mint endokrinológus megnézhet. Mondjuk mondta, hogy ha most minden negatív akkor is jó lesz 2 éves kora után allergiavizsgálatra vinni. Kiadta, hogy kezdjük el tejtermékekkel (erjesztett) terhelni aztán figyeljük mi történik (3-4 napos eltolással figyelve a tünetekre). 1 hónap múlva kontroll.

Levettek 3 kémcsőnyi vért... és kértem egy beutalót a Mária utcai bőrgyógyászatra. Hátha hajlandó lesz valaki jobban megnézni. (Endodoki szerint egyszerűen rossz bőrgyógyászokhoz mentünk eddig, próbálkozzak újra, hátha... de azt is mondta, hogy csak akkor ha van még hozzá türelmem/energiám... Miért van az az érzésem, hogy nem látta túl sok értelmét?)

Mondjuk aminek nem örülök, hogy kérdeztem tőle, hogy a hasa az ugye nem olyan gáz mint amilyennek nekem tűnik, mondta, hogy annyira nem az, de egy kicsit azért tényleg tömörebbnek (vagy minek) érezte. Hát ez nem nyugtatott meg. Mondjuk a vérvétel legalább megvolt a gluténérzékenység miatt. Remélem negatív lesz és csak ilyen típus aztán egyszer kinövi (a férjem is kinőtte).

(Plusz kiraktam egy minimedencét a leárnyékolt teraszunkra, beleöntöttem egy kis tengeri sót, bokáig érő vizet és hagy szóljon. Pucérkodni egyébként nem lehetne hagyni mert azonnal szétvakarja magát... kivéve ha pancsol... Mondjuk akkor is figyelni kell de ha pancsol csak akkor kezd el vakarózni ha már elfáradt akkor meg kiveszem, bekrémezem és vissza a ruhákba. A szellőztetéstől viszont mintha egyértelműen javulna a helyzet, a sok ruhától ebben a melegben viszont csupa apró kiütés ... úgyhogy trükközni kell, hogy naponta néhány órát kint pucérkodhasson a friss levegőn... )
abessza Creative Commons License 2008.06.26 0 0 694
Sziasztok!
Próbálkozott már valaki biorezonanciás kezeléssel ekcéma ellen? Nem biztos, hogy mindenütt ez a neve, arra gondolok, mikor (diagnosztika után) vmi elektromos kütyüvel megkísérlik helyreállítani a test immunrendszerének normális működését. Azt hallottam, volt gyerek, akin pár kezelés segített. Vannak ilyen tapasztalataitok?
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 692
ó, húztam már én is harisnyát a kezére, tényleg jó megoldás, valszeg ha a nagy hőségig nem lesz tökéletes a bőre akkor az lesz a megoldás (szétvágok egy vékonyabb pamut harisnyanadrágot, azt húzom rá könyék fölé), mert úgy akkor egy szál pelenkában is flangálhat majd otthon, nem kell beöltöztetni.

Fenistilt nem kap, a kálcium úgy tűnik, hogy elég (most max. 1/4 tablettát kap esténként de csak akkor ha aznap minimálisan is de vakarózott... de szerintem 1-2 nap és már az se kell szerencsére). (éjjel vékony rugdalózóban alszik, az is jó megoldás, nem csúszik fel a derekánál stb. így nincs késztetés a vakarózásra)
Előzmény: Arzénka (690)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 691
Köszi a tippet!!! Akkor legközelebb bepróbálkozom nála:) (hála a jó égnek az új gyerekorvos nagyon rendes és segítőkész).

(nem akarom én kizárni az orvosokat a gyógyításból, csak szeretnék végre egy olyat találni aki hajlandó gondolkozni is és hajlandó meghallgatni a tapasztalataimat is - ld. bármilyen zsíros krém felhólyagosítja a bőrét így köszönjük, de nem kérünk belőle hiába tudom, hogy ekcémás bőrre azok a jók, Halicar semmit sem ér, vizes krém önmagában semmit sem ér, canesten önmagában jó csak én töménynek érzem rendszeres használatnál, vizes krém canestennel nagyon jó, bőre izzadás után romlik, azonnal melegkiütéses lesz, levegőztetés semmit sem befolyásol, melegtől azonnal kivörösödnek a foltok stb. stb. Ja, és ugye kentem én anno szteroidos pimafucorttal is -abban is van gombaölő!- amitől amíg kentem javult, utána viszont százszor durvább lett. Csak mert eddig ezekre az összes doki legyintett, hogy miért akarom én -a hülye szülő aki a nap legnagyobb részében a gyerekét lesi- elmagyarázni nekik, hogy milyen tünetei vannak és milyen krémeket nem kérünk amikor ők jobban tudják, hogy milyen tünetei vannak az ekcémának... nem a lányomnak... az ekcémának... )
Előzmény: Arzénka (689)
Arzénka Creative Commons License 2008.06.06 0 0 690

mi vakarózás ellen zoknit húztunk a kezére, ragtapasszal rögzítve. Igen, brutális megoldás, de kellett pár nap a bőrének, h. egyáltalán meginduljon valamiféle bőrképződés.

 

Fenistil cseppet nem kap?

Előzmény: Törölt nick (688)
Arzénka Creative Commons License 2008.06.06 0 0 689
szerintem a gyerekorvos is vehet le kenetet, te meg beviszed az ÁNTSZ-be.
Előzmény: Törölt nick (688)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 688
Persze, hogy túlmegy, de ha az orvosok nem kezelik csak elszúrják mert a fejükbe vettek egy diagnózist (ld. ha az apja ekcémás volt és még asztmás is akkor a gyerek KIZÁRÓLAG ekcémás lehet minden más elvből kilőve) akkor nem lehet mit tenni.

Én (plusz a gyerekorvos is) még kitartok a gomba mint diagnózis mellett (az alapdiagnózis lehet, hogy más - akár ekcéma is lehet -bár inkább a szőrtüszők gyulladására tippelek mint a melegkiütésnél mert mindig olyankor jön ki amikor elkezd melegedni vagy lehülni az idő ő meg vagy izzad vagy eseteg túl van öltöztetve és amiatt befülled- de a bőre most nem amiatt lett csúnya hanem a valszeg ott dekkoló de soha nem kikezelt gomba miatt!), messiásként várom a gasztrodokit hátha ő kiír majd valami vizsgálatot amivel közelebb jutunk az igazsághoz (max. koppanok egy nagyot).

A canestenes kenegetés (vizes krémbe belekeverve naponta 2* ha vakarózik akkor többször) úgy tűnik remekül!!! működik, de még csak most kezdi a bőre kiheverni a bőrgyógyász által adott krém miatti durva felhúlyagosodást (ld. ahol nem vakarta ki ott már teljesen! gyógyult, ahol kivakarta ott még komoly harcok folynak mert miközben varrasodik viszket neki ezért megint kivakarja úgyhogy állandóan lesben állok... de nagyon szépen javul a helyzet, vakarózni is egyre ritkábban szokott, akkor is csak amikor álmos és félálomban van és mostanában már olyankor se vakarja magát véresre mint korábban). Mindez úgy, hogy már jó ideje minden nap zuhanyoztatom ami korábban elképzelhetetlen lett volna úgy bedurrant utána a bőre hiába is kentem előtte/utána akármivel. (Plusz a hasa is elkezdett egy kicsit lelapulni - ami valszeg ugyancsak a gomba miatt lehet olyan pókos!)

Többen is írtak nekem közben, hogy szerintük is gomba de kéne valami belső gombaölő is mert tutira kevés a kenegetés. Megpróbálok majd még konzultálni a gyerekorvossal, hogy mi legyen (ld. mit lehet egy ekkora babánál tenni).
Előzmény: Arzénka (687)
Arzénka Creative Commons License 2008.06.06 0 0 687

Lehet, h. Lilla bőre nem vészes egy durva ekcémáshoz képest, de egy egészséges gyerek bőrhöz képest igencsak gázos. (Félre ne érts, nem akarlak bántani!)

 

Én azt gondolom erről a kérdésről, h. ki kell hozni a legjobbat az adott helyzetből, és ha lehet rajta javítani, akkor meg kell tenni. Elsősorban nem azért, mert csúnya, hanem azért, mert sérült a szervezet első védelmi vonala a bőr. Rengeteg kórokozót be lehet így nyelni, ami további problémákat eredményezhet. Sajnos a ti esetetek is túlnőtt már a házipatika keretein, szakemberhez kell fordulni, akivel végig viszitek a kezelést.

 

Nekem azt volt nehéz elfogadni, h. a bőrgyógyászat (valszeg sok más gyógyászat sem) nem egy olyan tudomány, h. ránéznek, aztán megmondják a frankót. Kezdik a leggyakrabban beváló szerekkel, aztán finomítanak. Ehhez kell sok-sok türelem.

 

A kálciummal csínján bánnék, könnyen lehet vele vesekövet gyártani.

 

A tenyésztéshez: rám a fülészeten néztek furcsán, amikor kértem, vegyék le a tenyésztést a sorozatos fülgyulladások után. Kedvesen megkérdeztem: van-e jogom kérni. Azt mondták, van. Kértem.

 

Előzmény: Törölt nick (683)
Arzénka Creative Commons License 2008.06.06 0 0 686
Tit, írtam mélt. Messzi vidék, de én akkor a világ végére elvittem volna a fiamat.
Előzmény: Titanilla_202 (684)
mamua Creative Commons License 2008.06.05 0 0 685
csakegy, próbálsz amúgy találni egy neked megfelelő orvost? pl. Arzénkáé hátha bejönne, hátha együtt tudnátok működni.
és ne hidd, hogy Lilla bőre nem vészes, nagyon is csúnya, elhanyagolt problémája van! kár, hogy nem nézel magadba...
Előzmény: Törölt nick (683)
Titanilla_202 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 684
Arzénka, engem érdekelne ennek az orvosnak az elérhetősége, vagy ha más tud ajánlani egy jó szakembert, én is készülök vinni a kisfiamat.
Előzmény: Arzénka (682)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.30 0 0 683
Örülök, hogy a fiaddal megtaláltátok a megfelelő orvost. A bizalom stb. kérdéssel teljesen egyet is értek, csak én még nem találtam meg azt az orvost akiben akár egy kicsit is meg tudnék bízni (ld. valszeg az kéne hozzá, hogy elgondolkozzon a tapasztalataimon és elkezdjen végre gondolkozni a problémán. Nem is azzal van a gond, hogy ők is csak próbálkoznak csak egyszerűen egy teljesen automatikus és személytelen folyamatnak érzem azt, ahogy Lilla bőrét kezelik. Valszeg azért is lehet ez, mert a bőre azért nem olyan vészes, amikor én teljesen bepánikolok az lehet, hogy egy durván ekcémás gyereknél már egy nagyon jó állapot... Amikor pl. "csak" a vádliján voltak plakkok nekem AKKOR az volt a világ vége... most meg ez... a vádliprobléma meg mai fejjel már csak egy szúnyogcsípés)

(engem hülyének néztek a letenyésztéses kérdés miatt az eddigi összes helyen... )

Most kicsit megszívattam magunkat mert kipróbáltam a zsírozó krémet (2 napig a vizes helyett). Ez most egy kettőt előre hármat hátra lépés volt...

Valszeg az van, hogy a vizes szépen felszívódik, nem gátolja a bőr szellőzését... ezzel szemben ha becanestenezem plusz zsírozó krém az teljesen lezárja a bőrt ami így szó szerint begyullad a kérdéses helyen (azok a részek viszont amik már lényegében teljesen meggyógyultak nem hólyagosodtak fel, azoknak még jót is tett a zsírozás, csak a még akár minimálisan is gombás részeket vágta haza). Úgyhogy most kap kálcium pezsgőtablettát a viszketés ellen (reggel-este 1/4-1/4) plusz ha elkezd vakarózni azonnal rohanok krémezni a vizessel (ez jól működik...).
Előzmény: Arzénka (682)
Arzénka Creative Commons License 2008.05.30 0 0 682

remélem, már javult a kislányod bőre! A fiamnak is volt ilyen csúnyán felmaródott. Nálunk az hozta a megoldást, h. vettek le tenyésztést a bőréről, a tenyésztés eredménye alapján írtak fel antibiotikumot, a kúra alatt heti 2x mentünk kontrollra, folyamatosan mérték a bőr nedvesség tartalmát és ez alapján írták fel a következő alkalomig szóló kencét, és volt köztük szteroidos is. Vettek le vért allergiavizsgálatra is, mind negatív, de azt mondta a doki, h. ilyen korban még nehéz kimutatni az allergiát. Vettek vért vitaminokra, hátha valami vitaminhiány, az is jó lett.

 

A dokker azt mondta, h. ki kell tanulni a gyerek bőrét: mikor kell zsírozni, mikor kell vizes krémet használni, mert kevert a bőre. November óta teljesen tünetmentes, pedig volt ótvartól kezdve húsig felmaródott bőrig minden. Azóta tapintás alapján tudom kenni vizes vagy zsíros krémmel, ha szükséges.

 

Eleinte azt gondoltam, h. az én nem alapos kezelésemnek gondolja majd a dokker, h. nem javul a kencéktől, de aztán megnyugtatott, h. azért kell visszajárni gyakran, h. megtaláljuk a megfelelő kenőcsöt, mi visszamentünk, ha 3-4 nap alatt nem javult a bőre. Ehhez pedig elengedhetetlen a bizalom. Ha találsz egy dokit, akiben megbízol, akkor gyakori ellenőrzéssel meg fogjátok találni a gyógymódot, attól viszont fogadj el akár szteroidos kencét is.

 

Sok sikert!

 

 

Előzmény: Törölt nick (681)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 681
na, ma reggel végre sikerült lefényképeznem... ez közvetlenül kenegetés után készült vakuval, így nagyon jól látszanak a legcsúnyább foltjai (sokkal vörösebbek mint az életben plusz a vaku miatt még azok a kisebb foltok is látszanak -tök érdekes- amiket szabad szemmel nem is vesz észre az ember). Ezek most teljesen laposak, simák és a formájuk is tök más mint néhány napja - mostanra abszolut szabálytalan lett az összes plusz szó szerint összefolytak egymással. (a második kép mutatja milyen a hátán lévő vörös izé nem közvetlenül a kenegetés után -tegnapi kép) A fenekén lévők még szabályos kör alakúak de azok annyira eltűntek, hogy szerencsére már nem is érdemes őket fényképezni:)

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 680
Extra pont az orvosoknak...

Ma berohantam a gyerekdokinkhoz Sinlac receptért, kérdezi, mi van Lilla bőrével. Mondom, hogy használ a Canesten (anno ő mondta, hogy kenjem vele nyugodtan), bár a bőrgyógyászok szerint ekcéma... legyintett egyet (ld. naná, hogy ekcéma de teljesen begombásodott ekcéma), aztán kikerekedett szemekkel megkérdezte, hogy ugye nem kenem szteroidos krémmel, nehogy véletlenül szteroidos krémmel kenjem mert ha gomba -és szerinte az- attól úgy belobban, hogy csak lesünk...

Éljen.

Lilla ma fél napon át homokozott a szüleimnél... kicsit izgulok, mi lesz most a bőrével... remélem semmi :)
monkat Creative Commons License 2008.05.26 0 0 679

Szerintem nem számít,nálunk is volt a korszülöttség miatt eleve 1 hós csúszás.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (676)
monkat Creative Commons License 2008.05.26 0 0 678

Ott nem,nekünk is előírták,de a háziorvoshoz kell visszamenni,ő ír három vizsgálati lapot,ad 3 tartályt,azt az ántszhez kell vinni,akik továbbküldik,az eredmény a házio.hoz visszamegy,és úgy kell visszavinni a gasztrora a 3 eredményt.

 

Szóval nálunk ez volt a legmacerásabb,mert csak de.11ig viszik a mintát el,ált.friss széklet kell,namost az iskolás gyereknek nem mindig jön össze reggel a dolog, volt hogy én is este kiraktam az ablakba,és úgy vittem el reggel.:)

 

Bocs,hogy ilyen bő lére ersztettem:)

 

 

Előzmény: AliceCsodaországban (675)
kismica Creative Commons License 2008.05.25 0 0 677
Sziasztok, nálunk úgy fest, h a 2 hónapos lányomnak a füle ekcémás, máshol nem. Anyatejes. Szerintetek mitől lehet és miért csak ott?? Tejet, tejterméket szinte egyáltalán nem eszek már, tojást sem nagyon. Csak gyógyszertári fürdetőt használunk, egyelőre kék kupakos Eucerinnel kenem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.25 0 0 676
ez szuperül hangzik:) (a tojás most a legsürgősebb mert a gyerekorvos addig nem adja be neki a 15 hós oltást amíg nincs meg az eredmény... de 1-2 hónap csúszás nem hiszem, hogy számítana ha nem jár gyerekközösségbe)
Előzmény: monkat (674)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.25 0 0 675
A gasztrón nem végeznek pl. széklet tenyésztést?
Előzmény: monkat (674)
monkat Creative Commons License 2008.05.25 0 0 674

 A gasztros elsőkörben vért vesz,a glutén/tej/tojás allergia kizárására.Utánna elküld a saját bőrgyógyászatukra.Tudom,mert nálunk is ez volt a protokoll,más problémából kifolyólag,alaposak nagyon,mi már a negyedik körnél tartunk,nálunk most a 4 órás H2 kilégzéses teszt jön, tejcukor stb.. felszívódás vizsgálatára,már túl vagyunk a nyál,ill.verejtékteszten.

 

Jó,hogy odamentek,egyrészt megnyugszol, ha nem allergiás.Mindent ki fognak zárni,nálunk még a cisztás fibrózis is gyanú volt,(legalábbis kizárták), stb...

Sztem itt meg fogják azt is  nézni,hogy belsőleg mi a helyzet,kitenyésztik,hogy gomba-e vagy mi a fene,és célirányosan kezelik.

 

Rátok férne már a gyógyulás:)

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (671)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.25 0 0 673
dehogy állok, mondták is, hogy mit kéne neki adni csak ugye azt orvos plusz komoly ellenőrzés nélkül nélkül nem (ezért várom a gasztrodokit nagyon... hátha...)...

Esti jelentés: A karján és a vádliján már majdnem csak a szétvakarások látszanak, a foltok kezdenek teljesen eltűnni:))))) (a fenekén lévő hatalmas folt is halványrózsaszín lett és teljesen sima, csak a kenegetés után látszik, egyébként alig észrevehető:) A derekán lévő nagyon durva foltok (azok voltak a legrondábbak) még kicsit rücskösek de majdnem teljesen lesimultak már és a színük is halványodik:) Ilyen durva javulásra álmomban se gondoltam volna:)))) Jól tudom, hogy kb. 2 hétig kellene folyamatosan kennem, hogy ne jöjjön vissza?

(az arca két szélén viszont tutira ekcémás foltok vannak sajna, azokra viszont kifejezetten jól hat a Halicar és abszolut semmit sem változtat a Canesten... mondjuk azoknál már télen is gyönyörűen hatottak az ekcémára adott zsírozók... szerencsére nem viszket, nem is ronda csak ha közelről megnézem akkor látom a száraz foltokat amik tök másképp néznek ki mint a testén lévők - ld. közelről a felszínük)
Előzmény: AliceCsodaországban (672)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.25 0 0 672
Tegyük fel - mondom tegyük fel, hogy neked van igazad, és a gyerek gombás, és elterjedt a testében, nos a gomba az emésztőrendszerben mindenféle kínos dolgokat bír okozni. Ha valóban gomba - mondom, ha valóban - akkor ne álljál ellen a belső kezelésnek, mert továbbra is azt éred el, hogy mindenfélét megvonsz a gyerektől, és semmi hatása nem lesz.
Előzmény: Törölt nick (671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!