Keresés

Részletes keresés

dialektika Creative Commons License 2007.07.02 0 0 30

Szivgyengeségre vegyesmézet natur ! Nálam bevált

http://www.magyarmez.hu

 

Hogyan érvényesíthetők a betegek jogai?

Az egészségügyi szolgáltató, illetve fenntartó
Az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről alapján az egészségügyi szolgáltató köteles a beteget–egészségügyi állapotától függően a felvételkor, illetőleg az ellátás előtt tájékoztatni a betegjogokról, azok érvényesítésének lehetőségeiről.

A beteg jogosult az egészségügyi ellátással kapcsolatban az egészségügyi szolgáltatónál, illetve fenntartójánál panaszt tenni. (1997. évi CLIV. tv. 29.§ (1))

Betegjogi képviselő
Az egészségügyi törvény értelmében (30.§ - 34.§), a beteg vagy hozzátartozója panaszával problémáival fordulhat annak a kórháznak a betegjogi képviselőjéhez, amelyben a gyógykezelése történt.

Közigazgatási kérelem
A Panaszos Közigazgatási kérelemmel fordulhat az intézmény felügyeleti szervéhez, illetőleg az Egészségügyi Minisztériumhoz, amely a kártérítés jogalapjától függetlenül megvizsgálhatja az érintett betegségével összefüggő gyógykezelést.

Magyar Orvosi Kamara

Etikai, fegyelmi ügyekben lehetőség van a Magyar Orvosi Kamarához fordulni. A Magyar Orvosi Kamara etikai vétség gyanúja esetén etikai eljárást folytat le.(1994. évi XXVIII. tv. a Magyar Orvosi Kamaráról, Magyar Orvosi Kamara Etikai Kódexe, 1998.)

Polgári Per
A betegnek joga van polgári pert indítani a gyógykezelést végző intézmény ellen. Az eljárásra a Polgári Peres Eljárás, valamint a Polgári Törvénykönyv szabályai vonatkoznak. (1952. évi III. tv. , 1959. évi IV. tv.)

Büntető Per
Amennyiben gyógykezelésében résztvevő orvos illetőleg egészségügyi dolgozó súlyosabb kötelezettségszegésének alapos gyanúja merül fel, lehetőség van büntető feljelentést tenni. (Az eljárásra 1973. évi I.törvény A büntetőeljárásról szabályai vonatkoznak.)

Állampolgári jogok országgyűlési biztosa
Az országgyűlési biztoshoz bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság illetve közszolgáltatást végző szerv eljárása, ennek során hozott határozata (intézkedése), illetőleg a hatóság intézkedésének elmulasztása következtében alkotmányos jogaival összefüggésben sérelem érte vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket már kimerítette, illetve jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.(1993. évi LIX. törvény az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról)

Civil Szervezetek

Tanácsért, tájékoztatásért lehet fordulni a betegek érdekvédelmi szervezeteihez, melyekről bővebb felvilágosítást lehet kérni a Lánc Szövetségnél ( 1132 Váci út 14.IV. em. II. Tel/Fax: 1 3492716) vagy a Szószóló Alapítvány Betegjogi Konzultációs Központjában.

trigi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 29

Fog- és torokgyulladásra, sebgyulladásra a jó öreg kamillatea. Magnum, ezt a mézes hagymát ki fogom próbálni, ha  náthás leszek:-)

Stoner Creative Commons License 2006.12.08 0 0 27
Szódabikarbóna, vagy mosószóda, 2 púpozott ek. és egy kk. só. Ebben 1-2 órai feredőzés. Zöldevés, enyhe masszázs. Ha ez népi gyógymód, de ha nem akkor is jó. Lehet sokizületi gyulladás, vagy túlerőltetés? Esetleg a rejtélyes autoimmun betegség, amiről nagy a homály mindenfelé. Mindenesetre csak a teljes nyerskoszt+levek, múlik el nyomtalanul. A jóga is jó, ha már lazulnak a lerakódások.
Előzmény: magnum13 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 26
Mifelént csak jól megnyaltuk a horzsolásokat, a véres seb után már köpni is kellett. A módszer még működik, csak csökkentek a sebek :-)
Előzmény: Mollly (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 25
A forróvizest próbáltam: 3 nap alatt kinn voltam a tüdőgyusziból is.
Előzmény: kriemhild (8)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 24
en is hozzajarulok egy kiprobalt gyogymoddal:
Egyik nap a parom nathasan jott haza,felvagtam egy hagymat es csukott szemmel szagoltattam vele,3 fej hagymat hejastol felnegyeltem, beledobtam egy kis kamillat es fel liter vizben foztem 10 percig,majd egy kicsit allnihagytam,amikor meglatta azt mondta mar hanyingere van,leszurtem,egy bogrenyibe tettem meg egy kanal mezet,szerencsere megkostolta es rajott,hogy nagyon finom,de ezenkivul masnapra eltunt a nathaja,aki nem hiszi probalja ki.

es ha valaki tudna valamit izuletes csomora,nagyon megkoszonnem.
rackka Creative Commons License 2006.03.13 0 0 23

Palóc gyógymód csömör esetén:

 

Téli disznótorokat nagy vendégeskedéssel ülik meg; nem is tartják vendégnek a ki annyit nem eszik, hogy máskor egy hétig sem eszik annyit, ennek aztán természetes következménye a csömör, - morbus hungaricus - a mely áll lankadtság, étvágytalanság és gyomorpöfögésből, nem ritkán revocálásból s különősen jellemzőleg abból: hogy a gerinczoszlop két oldalán végig, lencse, bab nagyságu daganatokat lehet észlelni, a melyek úgy látszik az étkekből felszivódott zsirgyülemlésekből állanak; - a nép gyógymódja abból áll: hogy másnap reggel káposzta levet főznek, és azt iszszák; minek azon hatása szokott lenni, hogy rendesen meghajtja a beteget; a másik kimaradhatatlan cura az, hogy a megcsömörlött hasra fekszik, és egy másik mezitláb a hátára áll és megtapossa végig; - némely gyengébbek ezen taposást más módon használják, t. i. egy jó kenő asszony lúdzsírral a beteg hátát végig gyömöszköli, s igy szétoszlatja a csömörcsomókat; a cura nehány napí étvágytalanság és koplalás után gyakran használ, azért ezen bajban orvost ritkán keresnek meg.

csillagszem030 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 22
Kedves Pista!

Köszönöm,hogy válaszoltál.Közben sikerült meggyógyulnom.hogy mitől azt nem tudom.A lényeg,hogy elhasználtam 10 db fülgyertyát.De mellette állandóan használtam a bioptron lámpát is.Elképzelhető,hogy az segitett.Egy biztos,hogy a 150 db gyógyszer önmagában kevés volt.Üdvözlettel:csillagszem
Előzmény: Besenyő Pista (21)
Besenyő Pista Creative Commons License 2006.02.10 0 0 21

Szia!

A fülgyertyától nem kell félned. Lehet, hogy nem használ, de nem is árt. Többféle is létezik, mindegyiken rajta van, milyen esetekre ajánlják (pl. arc-, homloküreg gyulladás, megfázás, fejfájás, stb.). Fájdalommentesen kiszippantja a fülből, ami nem odavaló. Elképzelhető, hogy csak a tökéletes fülmosást helyettesíti :-)

Mindenesetre próbálj meg hinni a gyógyító hatásában. Igaz, hogy itt inkább a népi gyógyászatot kellene népszerűsíteni, de arcüreggyulladásra véleményem szerint a bioptron lámpa használ a leginkább.

Előzmény: csillagszem030 (20)
csillagszem030 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 20
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék,hogy hallott-e már valaki a fülgyertyázásról?
Nekem arcüreggyulladást állapitott meg az orr-fül-gégész szakorvos.És amig vártam a rendelőben egy hölgy ajánlotta,hogy vegyek fülgyertyát,és garantálja,hogy elmúlik.Miután nagyon félek minden orvosi beavatkozástól,ezért úgy döntöttem,hogy kipróbálom.Ha valakinek volna tapasztalata ezzel kapcsolatban,köszönöm ha megosztaná velem.
kkmd Creative Commons License 2006.01.11 0 0 19

Egy kicsit későn találtam erre a topikra, de remélem még tudod használni az ötleteimet:

tea galagonya levélből, nagyon jó szíverősítő.

Igaz, nem népi gyógymód, de nekem a billentyű problémáimra nagyon jó hatásssal volt a Q10 tabletta.

Előzmény: degee (18)
degee Creative Commons License 2005.12.14 0 0 18

Sziasztok!!tudtok nekem abban segíteni hogy milyen természetes gyógymodok vannak szívbetegségekre??Nagymamámnak rossz az egyik billetyűje, és lehet hogy ki kell majd cserélni, de nagyon félünk ettől mert 70 éves, és ilyenk korban ez a műtét kockázatos, nem??Szóval eetleg tudtok segítnei valamilyen gyógynövénnyel, vagy valami ilyesmivel??szívgyógyszereket szed..(nem tudom ez jelent e valamit, minden gyógynövényt lehet használni attól mert valaki gyógyszert szed??)amúgy még az ilyen misztikusabb gyógymodok is érdekelnek, például van az a piramisunk, ami energiát gyűjt, az az izületi fájdalmakat 5 percen belül elmulasztja, nem tudom szívre hatásos e.

Szóval kérném a témával kapcsolatban a segítségeteket!!

köszi: degee

feherlofia Creative Commons License 2005.12.13 0 0 17
Erről már hallottatok?
 
Gyógyítás weben keresztül:
http://webgyogyito.uw.hu/index.html
rackka Creative Commons License 2005.12.02 0 0 16

1909-es születésű nagymamám a hascsikarásunkat köpölyözéssel gyógyította. Ez a  módszer is van vagy 1000 (?) éves.

 

Vastag szelet burgonyát kifúrt középen, 2-3 centis szövetcsíkot húzott bele, étolajjal nedvesítette, köldökre tette, meggyújtotta, csuporral leborította. A láng szinte azonnal kialudt és vákuumot keletkeztetett. Ez felszívta a bőrt és az alatta lévő lágy szöveteket. Kb. 5 perc múlva levette. Pillanatok alatt jött a hatása!

 

Ma én kis mécsessel és teáscsészével csinálom. Az eredmény ugyanaz:)

rackka Creative Commons License 2005.12.02 0 0 15

A tehéntrágya és -vizelet az indiai Ayurvéda fontos szere. Tehát a magyar népi gyógyítás bölcsen használja. Városi emberek számára elárulom, hogy a növényevő kérődzők ürüléke nem bűzös, mivel a bűzt a fehérje bomlásakor keletkező gázok okozák. A vizelet azonban csak frissen szagmentes, ui. fehérjét tartalmaz, amely idővel bomlani kezd.

Mollly Creative Commons License 2005.12.01 0 0 14
Hááát... Szerintem a keleti gyógyászat (aloe vera) mégiscsak jobb a sebekre.
Előzmény: fándájk (13)
fándájk Creative Commons License 2005.12.01 0 0 13

Kedves Topic-gazda!

 

Szerintem is nagyon jó ez a topic, kár, hogy nem nyomulnak benne többen. Én azt a népi gyógymódot ismerem apámtól, hogy ha valakinek sebe keletkezett, akkor arra tehéntrágyát (szart) kell tenni és akkor meg is gyógyult hamarosan.

 

Üdv

 

A festQ

ERA09 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 12

Sziasztok,

  Nagyon jó ez a topik,remélem sokan felfedezik,és előbányászódnak a rég elfelejtett kincsek...a természet kincsei.Egyet hadd osszak meg én is az érdeklődőkkel így a tél közeledtével.Gyerekkoromban imádtam sóbányába járni,és akkor csak annyit tudtam,hogy minél mélyebbeket lélegzem a bánya mélyén,annál egészségesebb leszek.ma már szakvéleményt is tudok mondani a sós levegő jótékonyságáról,és csak csodálni tudom az időseket,ahogy évtizedekkel ezelőtt már bevitték a lakóterükbe ezt a nagyszerű ásványt,hogy"távoltartsa"a légúti betegségeket.

  Szülőként rájöttem arra,milyen fontos dolog,hogy minél közelebba természethez tudjam megőrizni csemetéim egészségét,és bátran elmondhatom,eddig sikerült.Egy zseniális kémikus feltalálása eredményeképpen,mi a házunkba hoztuk a sós levegőt,és nap mint nap ebben a légtérben tartózkodunk,alszunk,anélkül,hogy használnuk.Való igaz,hogy már benne van a modern technika is,mert kell hozzá mindössze egy 220v-os konnertor,de ha ez a feltétele a családom egészségének,én természetgyógyászként sem fogok hátat fordítani ennek a készüléknek.Ha valakit komolyabban érdekel,a soslevego@freemail.hu-n mindenkit szívesen tájékoztatnak,2005.decembertől honlaot is ígértek hasonló néven.

Mollly Creative Commons License 2005.11.07 0 0 11
(Még az sem biztos, hogy olcsóbb) Természetesen, ha valaki erősíteni akarja szervezetét, jól teszi, ha gyógynövényekhez nyúl, természetes vitaminokhoz, de ha már beteg.. Borogatni hosszadalmas, a láz kellemetlen, és nem hagy végezni a dolgomat. Inkább bekapok valami gyors elmulasztót..)

Népi erősítő:

Nagymamám ezt pancs-nak hívta:

Citromlébe tojást helyezve és kiáztatva hasonlót nyerünk, mint a calcium-c vitamin egyveleg a patikában. Miután a tojás héja teljesen megpuhult, el lehet fogyasztani a citromlevet, amiben állt. Nem is olyan rossz, mint első hallásra tűnik, és hatékony erősítő. :))
Előzmény: Magdi60 (2)
enn Creative Commons License 2005.08.27 0 0 10
Örülök a véleményednek. Nembeszélve arról, hogy aszervezet védekező mechanizmusa is. A virusok, de a ráksejtek sem birják a megemelkedett hőmésrékletet.
enn
Előzmény: kriemhild (8)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 9
Szia kriemhild!

Ez jó volt, jöhetnek az újabb hasznos tanácsok.

boraka
Előzmény: kriemhild (8)
kriemhild Creative Commons License 2005.08.05 0 0 8

Sziasztok!

 

Ha már itt járok, gondoltam segitek, elmondom amit hallottam-ismerek.

 

Először is én is ellene vagyok annak, hogy az ember rögtön gyógyszerjez nyuljon. Utálom, amikor ha öcsém egyet köhhint, anyám rohan antibiotikumért, amit otthon talál, nem törödve azzal, hogy ezzel többet árt! (Ti. a baci, ha nem jó szerel bombázzuk nyilván tovább él, viszont akit lefogna a szer, az meg ellenállóvá válik egy idö után és rá se fog hatni, ha majd már az kéne..)

 

Nos szerintem elsösorban a LÁZAS beteg kezelésével kapcsolatban is sok a tévhit! Az ember rögtön nyul valami szalicilátért (Algopyrin, Amidazophen, Rubophen...), ahelyett, hgy előX a végtagokra (ahol sok véna látszik-boka,csukló..) +homlok hideg borogatást tenne. Második lépcsö, amikor egy gyors 'hideg' zuhanyt (ami kézlangyos viz!) eresztünk a szerencsétlenre. Harmadik fázisban ( mármint sulyosabb eset) kétféle variáció van (egyébkánt a 2. fokozaton is mükszik mindkettö, csak felesleges) vagy beültetjük langyos vizbe és elkezdjük engedni a hideget bele, mig nem esik rosszul (és csakis has szintig, a tüdö-sziv ne érjen a vizszint alá!) és ott ücsörög egy picit, majd kiszáll és aztán félóra mulva lázmérés (hatásfok ellenörzés) Vagy Forró vizbe ültetjük, aztán törölgetés nélkül gyors lepedöbe csavarjuk és bedobjuk az ágyba jól betakarjuk, hogy izzadjon! (Nagyanyáink még az ágyba  bedobtak egy forró féltéglát is)Természetesen rossz höregulációju egyének(csecsemö, idös ember, kahexiás beteg..) esetén nem alkalmazhatjuk.

Na ennyit a lázról, legközelebbmajd valami másik hazsns dolgot mesélek!

 

Télig pedig ne felejtsétek el. Legközelebb valami nyári dolgon gondolkodom...

 

LG: Kriemhild

enn Creative Commons License 2005.07.04 0 0 7
Bocsi, de nagyon régen nem néztem meg a tropikot. Tölem lehet kapni hajtást, de szerintem mag is lesz idén. A menta telepem Pécs mellett találhato. Most koplett tövet tudnék nagy földlabdával kiásni, mert már késö az ültetés. Irj az email cimemre.
Előzmény: M.Katalin (5)
M.Katalin Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6
Sóval még fogat is lehet mosni.
Előzmény: belagyi (0)
M.Katalin Creative Commons License 2005.06.24 0 0 5
hol vagy helyileg? esetleg szabad tőled kérni hajtást a fodormentából?
Előzmény: enn (4)
enn Creative Commons License 2005.04.12 0 0 4
Én olyan ocska keverékeket vettem, hogy sana a tüzben landolta, (zsurlo, fodormenta)
Elövettem a skorpioban gyüjtött zsurlomat, ami 5-6 éves volt és kitünö állapotban talátam.
Ezek után csak magam gyüjtött dolgokat fogok felhasználni.
Miután nem permetezünk a családban(még szölöt sem), még a kukorica bajuszt is leszedem.
A fodormenta telepemet most bövitem 5-6 m2-re, amiböl böven jut még a barátaimnak is. Ja, nem gyomlálom és a többi (gaz) növény között nö.
Üdv
enn
Előzmény: Magdi60 (2)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 3
A nagymama teakeveréke jöhet. :-) A gyógynövényes dolgoknak bőséges szakirodalma van, a népi gyógymódoknak (tudomásom szerint) nincs. Ezért gondoltam, hogy ezeket szedjük össze, ki mit alkalmazatott, esetleg mit hallott a szülőktől, nagyszülőktől, dédszülőktől... Igen, az biztos, hogy olcsóbb is lenne és talán még hatásosabb is az előre gyártott (ki tudja miből készített) szereknél.
Előzmény: Magdi60 (2)
Magdi60 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 2

Gyógynövényes dolgok jöhetnek?

(Egyébként szerintem már annyi minden van a patikában készen, hogy az emberek nem vacakolnak ilyenekkel, pedig sokkal olcsóbb lenne!

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1
Igen, én többször is ezzel (a nagymama receptjével) kezeltem a torokgyulladást. Nekem nagyon bevált!
Előzmény: belagyi (0)
belagyi Creative Commons License 2005.02.01 0 0 0

nekem múlt héten volt torokgyulladásom és a mézes tea is megfelelő volt rá! :)

 

van olyan ember aki önként gargalizál sós vizzel?

Előzmény: Törölt nick (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!