Keresés

Részletes keresés

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.06.17 0 0 2784

Valóban a tv valószínűleg ugyan az. Akiről írtam hogy: "Hozzá kell tenni hogy a tv-t utálja mindenki mint a sz@rt,mert sokan a kutyájukkal nem beszélnek úgy mint ő az emberekkel. Igaz,utána pár nappal megy puncsolni hogy ő nem így gondolta,meg hogy feszült volt,de ami elhangzott az elhangzott." Csak magamat tudom ismételni,kíváncsian várom hogy Te mire jutsz. Mellesleg az utolsó infóm az hogy a bv más üzletbe került,- a lakóhelyéhez közelebb - ezért írtam hogy akár változás is történhetett. Ő volt az aki 16 óráztatta a helyetteseket. Sok sikert.

Előzmény: Dydand (2783)
Dydand Creative Commons License 2017.06.16 0 0 2783

Az üzlet Tv-je évek óta ugyanaz. Ergo nem hiszem, hogy változhatott valami, ha a vezető állandó. Ezért is köszöntem meg, hogy leírtad!!! 

Előzmény: Ficzek Úr (2782)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.06.16 0 0 2782

A jelenlegi állapotokról nincs infóm mert lelépett a volt kollégám,de ha visszaolvasod amiket régebben írtam akkor tudod hogy mi volt ott. Mert arról a boltról volt szó. Persze azóta javulhatott a helyzet,de ami megtörtént az megtörtént. Kíváncsian várom hogy mire jutsz.

Előzmény: Dydand (2781)
Dydand Creative Commons License 2017.06.15 0 0 2781

Biztos vagyok benne, hogy azért írtad, mert..... ;) Köszönöm az infót, meg fogom nézni! (és tényleg köszönöm!!!)

Előzmény: Ficzek Úr (2780)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.06.13 0 0 2780

Ha ráérsz,nézz körül Lajosmizsén.

Előzmény: Dydand (2779)
Dydand Creative Commons License 2017.06.12 -1 0 2779

Azt kell mondjam jól döntöttél, hogy már nem dolgozol a kereskedelemben. Nem, nem a Pennynél, a kereskedelemben. Nem Neked való, ahogy be is láttad.

Több olyan dolgot is írsz a hozzászólásodban, ami nagyon nem pontos.

Egy percre sem lehet megállni - Te írod. Miért nem? Meg lehet állni, ha így láttad, akkor a vezetőd (ÜV) nem volt a helyzet magaslatán. De az is lehet, hogy a TV nem volt ott a szeren, amikor a beosztható órákat tervezte... Személyesen ismerek több olyan boltot, ahol közös reggeli, délelőtti/délutáni kávé, több cigiszünet is mindennapos rutin.

 

Az viszont alapvető baki, hogy probléma Neked az, ha a vevő (Vásárló) valamit kérdez tőled, akkor.... hogy is fogalmaztál? "akkor elmondod neki, hogy hol van, de oda már nem vezetheted". Nos a Pennynél alapvető szabály az, hogy nem elmondani kell neki, hanem oda KELL vezetni a Vásárlót... (az a fránya három plakát az étkezőben, amit nem is olvastál el amellett, hogy erről -ezek szerint- nem is kaptál oktatást....)

 

Kasszamunka: ma Magyarországon minden egyes cég, ahol pénzzel kell foglalkozni anyagi felelősséget vár el azoktól a Munkavállalóitól, akik a pénzével dolgoznak. Ha hiánya van akkor azt be kell fizetnie, ha többlete, azt nem tarthatja meg. Ez nem Penny sajátosság, a LIDL, Aldi, SPAR, Coop, Tesco, CBA, Real -stb- ugyanezt és ugyanígy alkalmazza, ergo mindenhol ez a helyzet.

 

Plusz egy dolog a végére: ha Neked a Penny a "100% költséghatékonyság" és "nagyon keményen meg kell dolgozni" (Téged idéztelek), akkor mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám egy Aldi vagy egy LIDL sokkal többet vár el a pénzéért...?

Most hirtelen csak ennyi.

Előzmény: Shandro (2778)
Shandro Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2778

Üdv mindenki, én üzletvezető-helyettesnek jelentkeztem a Penny-be, amire fel is vettek. Azt kell tudni róla, hogy a Penny egy 100%-ig költséghatékonyságra kihegyezett üzlet. Mindenki, még az üzletvezető is lényegében árufeltöltő, napi legalább 10 órát dolgozik mindenki, de sokszor többet, viszont ezeket mind ki is fizetik a túlóradíjjal. Egy percre sem lehet megállni, folyamatosan raklapokat kell pakolni, ha egy vevő kérdez valamit, akkor elmondod neki, hogy hol van, de oda már nem vezetheted, ennyire pörögni kell. Fél (nem fizetett) óra van naponta a kajálásra, amit jó ha kb. 5-10 percen tartasz, különben te fogod magad kínosan érezni, hogy a többiek hajtanak, te meg nem. 

 

Pénztárosként is nagy a felelőssége az embernek, hiszen ott is tartani kell a rendkívül magas percenkénti árulehúzást, viszont ha a nap végi elszámolásnál mínuszod lesz, amit határozottan könnyű összehozni, ha abban az iszonyat pörgésben akár 1 papírpénzt is elnézel, azt bizony ki kell fizetni. Ha pluszod van, azt nem kapod meg. Ha az ember egy hónapban a több ezer visszaadásnál akár kétszer is 20-ast ad vissza 10-es helyett, miközben az előtte lévő várja a pénzt, két másik vevő meg oldalt nyöszörög, mert valami bajuk mindig van, mert kib*szottul kényelmesek ezek a nyugdíjasok, akkor szépen meg lehet ritkítani a hóvégi fizetésed.

 

Túlóradíjjal a pénztárosoknak is összejöhet a nettó 200, vezetőknek jóval több, de ezért nagyon keményen meg kell dolgozni. Hozzá lehet szokni. Nekem személy szerint nagyon nem tetszett, 1 hónap után felmondtam, de sokan bírják, és az az igazság, hogy én sem mondhatok túl rosszakat róla, csak annyit, hogy nem az én stílusom. Ha egy nagyon pörgős és teherbíró ember vagy (nőként is le/fel kell pakolni bármilyen kartont, akár 15-20 kilósakat is fejmagasságba), akkor nem lesz rossz neked, mert a kereskedelemhez képest megfizetik az embert. Ha inkább kényelmesebb ember vagy, mint én, akkor egyszerűen lelkileg nem fogsz tudni hozzászokni. Nekem hiányzik a kapcsolattartás a vásárlókkal, a Penny pörgése és személytelensége számomra túl rideg. 

 

Egy szó, mint száz, ha van erőd, próbáld ki. Lehet, hogy bejön és akkor jól fogsz keresni.

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.05.31 0 0 2777

Én a boltban szereztem tapasztalatokat,és a hozzászólók is. Ha a raktárról szeretnél infókat megosztani,szerintem semmi akadálya,tedd meg. Gondolom a helyzet aligha más mint a boltokban.

Előzmény: Törölt nick (2776)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.29 0 0 2776

Érdekes, hogy az alsónémedi raktárról egy szó sem esik itt. Pedig lehetne mit mondani az állandó 11-13 órás műszakokról, a kötelező és az évi 300-at meghaladó túlóráról, a szabadságok ki nem adásáról stb...

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.05.11 0 0 2775

Nekem nincs pozitív tapasztalatom,de lehet hogy csak nem volt szerencsém. Mivel nem minden boltot ismerek,akár lehet köztük normális is.Bár ha az ide írogató dolgozók véleményét nézem,nem lesz könnyű ilyet találni. Majd írd meg hogy jártál.

Előzmény: 01andris (2774)
01andris Creative Commons License 2017.04.21 0 0 2774

Van valakinek pozitív tapasztalata a Pennyvel?Jelentkeztem ide,de kicsit megijedtem.

szjozsi79 Creative Commons License 2017.04.12 0 0 2773

Helló Béla!

 

Budapest-környékbeli vagy? Van már munkahelyed azóta?

Előzmény: Béla1972 (2772)
Béla1972 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 2772

Sziasztok.

 

Közel egy éve dolgozom Bp egyik Penny üzletében, mint eladó-pénztáros. A tapasztalataim már a kezdetektől nem voltak valami fényesek, de örültem, hogy van munkám.

Az első érdekes tapasztalatom, hogy nem volt külön férfi, és női öltöző. Mindenki egy helyen öltözik. De később rá jöttem, hogy ez a leg kisebb probláma ami a cégnél van.

A munka beosztásunkat csak egy hétre előre tudjuk meg, azt is péntek, szombat magasságában tették közre, így előre tervezni nem igazán lehet programot, mert az éppen aktuális szabad napot soha nem tudtuk meg hamarabb.

8 órás munkarendben kellett volna dolgozni, három műszakban ( délelütt, délután, köztes ) Én személy szerint 7 hónapig csak délutános voltam, és hiábba szóltam a felettesemnek, hogy jó lenne már más műszakban is járni, semmi változás nem történt.

a 8 óra soha nem volt 8 óra, mer időben senkit nem vesznek ki a kasszából, és így mire leszámoljuk azt 1-1,5 órával is tovább kell bentmaradni, úgy, hogy előtte senki nem jelzi azt nekünk, hogy maradni kellene. ( itt hozzá teszem a kassza elszámolása 20-25 percet vesz igénybe. )

Olyan műszak vezetők vannak, aki a vásárlókkal szemben nyomda festéket nem tűrő stílusban beszélnek, rólunk beosztottakkal már nem is beszélve.

De ezek még nagyfröccsel elmentek, mindent a jövőért alapon.

 

Decemberben bejelentettem, hogy elköltözöm, és mivel olyan helyre megyek, ahol szintén van Penny, szeretném ha áthelyeznének oda, hisz erre van is lehetőség cégen belül.

A területi képviselőm azt mondta semmi probléma, megoldható.

Azüta el telt majdnem 2 hónap, pár nap mulva költöznék, és azon a településen még csak nem is hallottak rólam, így nagy a valószínűsége, hogy nem tettek az én érdekemben semmit. 

 

Ilyen aljas céggel még az életemben nem talállkoztam.......

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.03.03 0 0 2771

Egyetértek. Az külön pech hogy az én tapasztalataim amiket közel 20 éve szereztem vezetőként a cégnél,megegyeznek azzal amit a volt kolléganőm szerzett a mai időkben. Azaz 20 év alatt semmi sem változott. ( Lehet hogy pár hónap múlva leírom hogy ő melyik üzletbe szerezte a tapasztalatait amiket lejjebb említettem.És utána tudsz nézni hogy ki az a kemény gyerek,a tv. Előre jelzem,minden igaz amit leírtam még akkor is ha Neked más eredmény jön ki.) Amit a fluktuációról írsz az igaz,de az is hogy soha egy cég sem lépett a dolgozók érdekében egyetlen vezető ellen sem! Illetve egyről tudok,a már kivonult Match-nál volt hogy egy tróger tv ki lett rúgva a dolgozókkal való bánásmód miatt. Egyébként az is bejött hogy ha nem találnak megfelelő embert,akkor olyat fognak pozícióba helyezni akit nem igazán kellene. Az említett üzletbe ugyanis olyan ember lett a helyettes,aki nem tudott levizsgázni. Nincs más,valakinek be kell tölteni a pozíciót. Kapitalizmus van,itthon a vadabb fajta. Nem gondolnám hogy az anyaországban hasonló tapasztalatokat lehetne szerezni.

Előzmény: Dydand (2770)
Dydand Creative Commons License 2017.03.03 0 0 2770

Eg szóval sem írtam, hogy minden szép és minden jó :) Minden egyes cégnél vannak problémák és vannak olyan irányok, rutinok, folyamatok, amiket erősíteni, fejleszteni kell, ez tény.

És sajnos minden egyes cégnél vannak olyan, magukat vezetőnek nevező emberek, akik azt hiszik, hogyha korbács van a kezükben, ordítanak, mint a fába szorult féreg, megszabják, hogy minimum 12-14 órát már pedig bent kell maradni plusz pénz nélkül, a kollégáikat pedig úgy kezelik, mint a lábtörlőt akkor ők a f*sza gyerekek. Ez alapvető (vezetői) hiba. Általában a gyorsan magasra elv alapján kinevezetteknél fordul elő szerintem. Pedig az, hogy a dolgozók gyomorgörccsel mennek dolgozni, feszültek, frusztráltak ahhoz vezet, hogy romlik a teljesítményük, és hibáznak. És ha ekkor még jobban kapnak a fejükre még idegesebbek lesznek, még többet hibáznak. Ez egy negatív spirál, ami pl. a magas fluktuációhoz is vezet.

 

Előzmény: Ficzek Úr (2768)
Merkei Zoltán Creative Commons License 2017.03.03 0 0 2769

Külföldi munkára, hollandiába keresek henteseket marha bontásra, darabolásra, csontozásra.
Kiemelkedő fizetés, nyelvtudás nem kell!

Érdeklődni: 0036203827224; e-mail: info@humanskill.org

Ficzek Úr Creative Commons License 2017.03.02 0 0 2768

Az egyik " informátorom" is lelépett. Napi 16 órázott decemberben több napon keresztül ( párszor januárban is a létszámhelyzet miatt), mert a főnöke nem engedte haza. Ráadás volt amikor megtudta hogy a ter.vez-ek között mennyi lét osztottak szét,pedig a melósok hordták össze a jó eredményüket. Tartja a kapcsolatot a volt kollégákkal,de már egyre kevesebben vannak a régiek,az újak meg pár nap után lelépnek. Hozzá kell tenni hogy a tv-t utálja mindenki mint a sz@rt,mert sokan a kutyájukkal nem beszélnek úgy mint ő az emberekkel. Igaz,utána pár nappal megy puncsolni hogy ő nem így gondolta,meg hogy feszült volt,de ami elhangzott az elhangzott. Abban igazad van hogy vezető függő a dolog,az ilyen mókus ne lepődjön meg hogy egy műsora után valaki arcon csapkodja. A boltok közötti infók szerint több boltjában óriási a fluktuáció,de mivel "kemény" vezetőként tarják számon a központba,azt csinál amit akar. Kerül amibe kerül.Egyre kevesebbszer fogunk találkozni,mert fogynak a Pennys ismerőseim,így kevesebb lesz az infóm. Neked sok sikert a jövőben is,legalább egy ember van a cégnél aki szerint minden szép és jó.

Előzmény: Dydand (2766)
Dydand Creative Commons License 2017.02.28 0 0 2767

Ez megint csak vezető függő, mint minden egyes láncnál.

Előzmény: Ficzek Úr (2765)
Dydand Creative Commons License 2017.02.28 0 0 2766

Az én környezetemben ezt nem tapasztalom. Sem a felmondás hegyeket, sem a vezetők napi 12-14 óráját.

Előzmény: Ficzek Úr (2765)
Ficzek Úr Creative Commons License 2017.01.30 0 0 2765

A vélemény alakul,felmondás hegyek. Ez lett a vége a hülyítésnek hogy lesz pénz ( ez lett) meg jobb körülmények. És milliós jutalmak a versenyben jól szereplő területi vezetőknek. A vezetőknek, helyetteseknek napi 12-14 óra meló az üzletekben. Azon csodálkozom hogy van aki még nem mondott fel ezek után,és azon hogy a sajtóban soha egy betű sem jelenik meg a Pennyről,a Tescoról ezeknél jóval kisebb ügyekből is cikk hegyek jelentek meg országosan.

Előzmény: jason44 (2762)
Dydand Creative Commons License 2017.01.03 0 0 2764

Minden üzletben kell lennie (a kasszazónában, a rágók fölött) bevásárlókocsi érmének, amit 99 Ft-os áron árulnak. Ha nem volt, az -sajnos- a bolt hibája, mert nem rendelt. Váltani pedig csak fém érmét válthatnak a boltok.

Előzmény: Sentinel800 (2763)
Sentinel800 Creative Commons License 2017.01.03 0 0 2763

Egyike vagyok azoknak, aki rendszeresen látogat különböző boltokat, hogy felmérje mennyire felszerelt, mit honnan érdemes megvenni.

 

Már régóta terveztem miskolci lakosként, hogy meglátogatom a tapolcai elágazásnál fekvő boltot, mert kíváncsi voltam annak felszereltségére és mert ugye vásárolni szerettem volna.

Azonban rájöttem, hogy nincs nálam aprószázas és emiatt nem tudok kocsit vinni. Gondoltam bemegyek és megkérdezem van-e kocsiba való érme vagy fel tudnak-e váltani (a normális helyeken lehetőséget adnak a váltásra, ha a kocsi adott érmével működik csak).

 

Érme nincs, váltani nem tudnak. A biztonsági őr meg úgy nézett mintha valami rabló lennék. Bűnös is vagyok, mert vásárolni akartam...

 

Mondom édesanyámnak, ha más nem, kézben elviszem a kasszához ami kell, de édesanyám azt mondta menjünk, ha ennyire vagyunk fontosak és igazat adtam neki.

 

Én úgy gondolom a középkor már régen véget ért, már a 80 as években a csemege boltok is használtak kosarakat. Az is meglepő, hogy évek óta minden valamirevaló boltban lehetőség van érmeváltásra, mivel egyre többen használnak bankkártyát és szeretnének minden vevőnek lehetőséget adni a kocsi használatra.

 

Szóval ha már nincs kosár egy ,,modern" üzletben, nincs érmeváltás - legalább lenne kocsi érme, amit meg lehet vásárolni:D  

 

Bár gondolnám, hogy csak engem zavarnak ezek a dolgok, de ahogy olvasom esetem nem egyedi,  hiába panaszkodik a vevő ha sz*rnak rá.

 

Nem tudom ez miért jó így, a kőkorszakban lenni, miért nincs változás, de azonban szerencsére nekünk van választásunk más üzletbe menni, sokaknak nincs ilyen lehetősége, ezért azokat sajnálom.

 

Üdv
G

jason44 Creative Commons License 2017.01.01 0 0 2762

Sziasztok penny-s kollégák!

Mi a véleményetek a 2017-re kiírt napi ledolgozható órákról? Aki esetleg nincs képben. Napi 32, 35, esetleg akcióváltásra 40 óra! Ez most mi??? Ez naponta 2-2 ember délelőtt és délután meg talán 1 köztes dolgozó! Ekkora áruházban hogyan lehet műszakonként 2 dolgozóval dolgoztatni úgy hogy az egyik a műszakvezető???? Mindenki tudja hogy van jó pár problémás üzlet a hálózatban! Muszáj a többit is romba dönteni és azok szintjére süllyeszteni???

Ebből mi lesz....? Azért sejtem! Kilométeres sorok a kasszáknál, háborgó vevők, kipakolatlan árú, elvégzetlen feladatok abból a napi ezerből! Stb!  Vagy az elmúlt időszakban stopperrel lemért munkafolyamatok időeredményei olyan jók lettek, hogy most már mindent egyedül el tud végezni a műszakvezető(ha épp nem kasszában van)???

Végig gondolta ezt valaki?

Várom a véleményeket!

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.29 0 0 2761

"Még mindig kihajtsák az emberböl a szart is? "

Persze.

 

 

Előzmény: Rover 214 Sedan2 (2760)
Rover 214 Sedan2 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 2760
Üdözletem. Mi újság mostanában az alsónémedisi raktárban? állítólag a német tulajdonos belement valami béremelésbe. Milyen mostanában ott a munka és a pénz?
Még mindig kihajtsák az emberböl a szart is? Ajánlanátok mint a munkahelyet egy targoncásnak?

előre is köszi
Ficzek Úr Creative Commons License 2016.11.20 0 0 2759

Még valami: soha sem derül ki hogy ez miatt a hozzáállás miatt mennyi értékes embert veszített a cég.  Ez felmérhetetlen,biztos hogy forintba is kimutatható lenne hisz helyettük újakat kellett képezni és ez komoly veszteség mert ameddig tanulnak,nem termelnek úgy mint egy hozzáértő. Persze ez nem csak a Pennynél van így,de aki ezt felismeri és tesz is érte az lépéselőnybe is kerülhet a többiekkel szemben. Ugyanis a cégeknek fel kellene ismerni hogy az olcsó rabszolgák ideje lejárt, ezt igazolja hogy az egész szakma jelentős létszámhiánnyal küzd. Az egyre kevesebb szakember megbecsülése anyagilag,emberileg lépéselőnyt hozhat. De ezt nem akarják a cégek, - bár lehet hogy már tudnak róla - ez ugyanis pénzbe kerül.

Előzmény: Dydand (2756)
Ficzek Úr Creative Commons License 2016.11.19 0 0 2758

Egyetértek. De ehhez segítséget kap egy olyan bv-től,aki ezt szokta meg és "belenevelték" hogy a Penny az első,és a vezető ezt elvárja a helyetteseitől is akik inkább lecuccolnak mert  család is van a világon. Kerül amibe kerül a vezetőnek,de a górék felé ő egy jó arc.  A tv azt mondja hogy mindenki menjen haza nyugodtan,de a munkája legyen befejezve - 20 éve nekem ugyan ezt mondták -,de a tv tudja hogy egy élelmiszer áruházban a munka soha nincs befejezve főleg úgy,hogy a létszám hiányos. A vége pedig az lesz hogy vagy kényszerből fognak kiemelni embereket vezetői pozícióba úgy hogy a nagy részük alkalmatlan lesz,vagy pedig bezárhatnak boltokat létszámhiány miatt. Tudok multiról aki már ide jutott. A kereskedelembe az a cég fog "nyerni" aki hajlandó lemondani a nyeresége egy részéről a dolgozói javára - akár jobb fizetéssel akár premizálási rendszerrel - és ez mellett emberszámba fogja venni azokat,akik megkeresik nekik a profitot. ( Az elkövetkező 100 évbe ilyen nem látszik). Eddig az Aldi és a Lidl vezet,de a Lidl-ről is hallani rosszakat,nem véletlenül keresnek ők is sok embert,pedig a fizetés messze az átlag felett van. Azért kíváncsi lennék hogy az anyaország üzleteiben hogy alakul a dolgozók,vezetők munkaideje ténylegesen,aligha hiszem hogy ott ez a hozzáállás a dolgozók felé működik. Ahol én dolgozok ott sincs kolbászból a kerítés,jelentős a létszámhiány. De itt beérik egy középvezetőnél napi 10 óra munkával,már ez is sok főleg úgy,hogy a fizetés nincs ezzel arányban.De nem megyek olyan céghez ahol 12 órát kell naponta dolgozni még akkor sem ha egy százassal kevesebbet keresek.

Előzmény: Dydand (2756)
Carolka52 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 2757

Ma kiderült, hogy a Penny egy nagy képmutató, jellemtelen társasággal van tele. Vajon az igazgató ezzel tisztában van?

Nem is tudtam, hogy ez a német mentalitás.

Vannak német ismerőseim, hál istennek ők nem ebbe a körbe tartoznak.

Igaz nem más hátán kapaszkodtak fel és élősködtek más munkáján.

Tisztelet a kivételnek (fizikai dolgozók)!

Dydand Creative Commons License 2016.11.15 0 0 2756

Az a TV, aki napi 12-13 órákat dolgoztatja a BVH-kat (vagy BÁRMELYIK Munkatársát), az nem TV, és nem való oda - szerintem.... Rövidtávon nem szabad gondolkodni, mert az lesz az eredménye, amit Te is írtál - megintcsak szerintem ;) Nem értem ezeket az embereket (az ilyen TV-ket) mire is apellálnak, mire is számítanak, hogyan is gondolkodnak a jövőről. Ez számomra is elkeserítő.

Előzmény: Ficzek Úr (2755)
Ficzek Úr Creative Commons License 2016.11.11 0 0 2755

Elég serényen lépkednek ki a helyettesek egyes boltokból,van amelyikből több is rövid idő alatt. Nem tetszik nekik hogy naponta továbbra is 12-13 órát kell dolgozniuk annak ellenére hogy nem ezt ígérték. Valamint annak a kiszivárgott információnak sem örülnek hogy a ter.vezetők között verseny van aminek a fődíja 1 millió forint,ugyanis azt hiszik hogy a verseny miatt hajtják ki a belüket a főnökeik. Persze biztos ez sem igaz,de akkor valakit a cégnél se..be kellene rúgni hogy ne terjesszen rémhíreket,és ne dolgoztassák a helyetteseket ennyit mert ők is emberek,és lenne igényük a magánéletre,pihenésre. Dehát a Penny az Penny,ebből szempontból évtizedek alatt semmi sem változott ezek szerint,amit el kell ismerni hogy a pénz az jobb lett.

Előzmény: Dydand (2753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!