Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2006.11.06 0 0 388

Kedves Fuly, kösz a linkeket!

 

Legtöbbször hallgatom, de negyedikén kimaradt. Majtényivel más témákban is egyetértettem már sokszor. Nagyon rokonszenves ürge, és őtőle még eltűrték, hogy nem egy síkhülye pártrobot. Mellesleg épp most van a pasi az Este műsorában, pártfinanszírozás témájában. Kiszámolták, hogy "négyszer annyit költenek a pártok kampányra, mint amennyit bevallanak".

 

Csót:

b

Előzmény: Fuly (382)
Fuly Creative Commons License 2006.11.06 0 0 387
:))
Te is hallgattad Majtényit?
Előzmény: sierra (384)
sierra Creative Commons License 2006.11.06 0 0 386
Előzmény: Törölt nick (385)
sierra Creative Commons License 2006.11.06 0 0 384

UGYE?

 

-- NEM. És nem is erkölcsi reneszánszra (ez már akkor fából vaskarika volt, mikor Molnár Tamásék a Kossuth téren kitalálták)...

A rendszer működésképtelen, mert a pártok nem működtetik. A választók meg nem kényszerítik a pártokat működtetésre, hanem mindez idáig alávetették magukat a táborlogikának. Az értelmiség még alá is játszott neki. Így aztán elértünk a működésképtelenséghez. A parlament nem működik, az emberek egy szavát nem hiszik el annak, ami odabent folyik, a képviselők szinészkednek, a parlamenti vizsgálóbizottságokat bojkottálni lehet. A kormány nem működik, mert adott esetben egyszerűen elhatározhatja, hogy ő most inkább nem kormányoz a választásig, lesz, ami lesz, továbbá a miniszterelnököt bojkottálni lehet. A média politikai szempontból nem működik, mert elsöprő többsége oldalas beállítottságú és célja a saját oldal igazolása. A rendőrség nem működik, mert elsődleges feladata valami egészen érdekes dolog lehet, nem pedig a rendfenntartás. Az ügyészség amúgy sem működik együtt a rendőrséggel. A MNB nem működik, mert vagy pártos, vagy nem, de mindenesetre a kormány ignorálja. Az ÁSZ nem működik, mert szó nélkül aláírja a szemenszedett hazugságokkal teli választási pártelszámolásokat és amikor véletlenül felemeli a hangját, akkor senki nem figyel rá.

 

Szinte semmi nem működik, velejéig rohadt a rendszer. Megérett reboot-ra.

Előzmény: Törölt nick (378)
Fuly Creative Commons License 2006.11.06 0 0 383
Bocs, nov. 3-a este és ma reggel.
Ma már reagálásokkal.
Előzmény: Fuly (382)
Fuly Creative Commons License 2006.11.06 0 0 382
Ajánlom figyelmedbe ezeket:
Jó lenne befejezni egymás nyíltszíni feldarabolását
Lepusztult politikai szereplők egymás torkát harapdálják
A nov.2-i Háttér (Kossuth Rádió) sajnos nincs fent, csak némi reakció. Nagyjából hasonló, mint a 16 órás nyilatkozat, csak hosszabb és élesebb.
Előzmény: borzimorzi (373)
Fuly Creative Commons License 2006.11.06 0 0 381

OFF:

Mint azt az egyik legilletékesebbtől, volt miniszterelnökünktől tudhatjuk, "más a választási program, és más a kormányprogram".

Ez akkor sürgős és tartós hörgést váltott ki - azóta elfogadott szlogen lett.

Érdekes egyébként Orbán egyes nagy felzúdulást kiváltó mondatainak, kezdeményezéseinek utóélete. Ez is elfogadott lett, most megvalósul a kormányzati negyed, az EU bővítés is az elhíresült "az EU-n kívül is van élet" beszéde után indult be, stb.

Előzmény: borzimorzi (373)
Fuly Creative Commons License 2006.11.06 0 0 380

A jelenlegi pártok ellenérdekeltek a legtöbb olyan változásban, amely a köz érdekében áll. Sajnos, ez a tapasztalat. Sokáig próbáltam magammal elhitetni, hogy biztos nem így van, de így van. Mások is egyre többen látják így, ahogy elnézem.

Csatlakozom, (kormány)pártfüggetlenül igaz.

Ha kell, példák sorát is írhatom, ezt inkább offline tenném.

Előzmény: borzimorzi (372)
borzimorzi Creative Commons License 2006.11.05 0 0 379

Kedves Geo és Pasa, nagyjából egyetértünk. Gondolom, forradalmi erejű erkölcsi megtisztulásra, esetleg a politikai elit nagy részének lecserélésére  gondolhatott a T. Olvtárs. De majd megmondja ő maga.

 

OFF Szvsz a drótos is a hátán hordja a motyóját, a drót pedig szúr. De ha üvegessel van az eredeti mondás, akkor tisztelettel elnézést kérek, amiért kerékbe törtem egy szólást.

 

Csót:

b

pasa_ Creative Commons License 2006.11.05 0 0 377
Ja, igy mar ertem.
Előzmény: borzimorzi (373)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.05 0 0 376
Ezt lehet sokkal tomorebben osszefoglalni: a vezetoknek nincs semmifele *felelossege* semmilyen iranyban. Legyen szo akar a vegrehajto akar a torvenyhozo hatalomrol. Minden mas ebbol kovetkezik egyenesen.... Ahogy az is, hogy minden ugy marad ha nem jon egy forradalom, hisz a torvenyhozok nyilvan nem szarnak a sajat fejukre.
Előzmény: borzimorzi (372)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.05 0 0 375
>úgy kell egy párt,mint drótos tótnak a hanyattesés

bah, miert felne a drotos a hanyattesestol? Nem ugy mint az ablakos tot.
Előzmény: borzimorzi (372)
borzimorzi Creative Commons License 2006.11.05 0 0 373

Bocsánat, félreérthetően fogalmaztam! Mint azt az egyik legilletékesebbtől, volt miniszterelnökünktől tudhatjuk, "más a választási program, és más a kormányprogram".

 

A civil szervezetek, szakértők és más jobbító szándékú, de a politikánál tisztességesebb,  eredeti szakmájukban megmaradni kivánó emberkék ötleteinek lenyúlása természetesen a választási program céljára történik. Mert minden választói csoportnak kell valamit mondani (értsd: hazudni), hogy a ... Pártra szavazzon.

 

Aztán a kormányprogramból mindezek a javaslatok rendre kimaradnak, bárki is van épp kormányon.

 

A baj csak az, hogy ha ezek után az eredeti ötletgazdák maguk szerveznek pártot a jobbító célú javaslataik megvalósítása érdekében, akkor azokra csak legyintenek a T. választók, merthogy "x nagy párt is  mondta már ezt, rájuk is szavaztunk, hogy megcsinálják, aztán még nekik se sikerült. Mit akarnak akkor ezek a kis gittegyletecskés figuretták?" Na, így lehet a jó ötleteket lenyúlni, diszkreditálni, majd elhitelteleníteni azokat is, akiktől loptuk őket. Na, nem. Nem ma jöttem a hathúszassal. És ezt nem én mondom, hanem egyre több, nálam komolyabb szakember is. Ettől még eltanácsadóskodnak jó pénzért olyan politikusok mellett, akiknek csak dísznek kellenek, mert munkaadóik nem fogadnak meg egyetlen tanácsot se.  Akkor minek? Ja, a pénzért. Hát, köszönöm, én inkább kisebbre szabom az igényeimet. De nem csinálok olyasmit, amiben magam sem hiszek.

 

Csót:

b

Előzmény: borzimorzi (372)
borzimorzi Creative Commons License 2006.11.04 0 0 372

Kedves Pasa, ebben egyetértünk. Sőt. 

 

Több ismerősömmel, s barátaimmal együtt évek óta próbálkozunk azzal, hogy a politikába nem (nyakig) belemerülve, hanem azon kívül maradva próbáljunk egy-egy, a józan észre és a költségtakarékosságra alapuló javaslatot eljuttatni a döntéshozókig. Van, aki évek óta azért küzd, hogy a súlyosan értelmi fogyatékos gyermekek szüleit ne döntsük a kilátástalan nyomorba abban az esetben sem, ha nem adják gyermekeiket állami intézetbe. Az intézeti ellátás havi 100-130 e. Ft. Az ápolási díj valami 22e (lehet, hogy azóta, mióta utoljára néztem, 25e.). Ha közelítenénk az otthoni ellátás finanszírozását az intézetihez, mondjuk az ottani költség felét, kb. egy minimálbérnyi összeget odaadnánk a fogyatékos gyermekeket 24 órában gondozó szülőknek, azzal mindenki jobban járna. Win-win game. A hölgy, aki ezért egyesületi támogatással küzd, már minden fórumot megjárt, az illetékes parlamenti bizottságtól az aláírásgyűjtögetés kapcsán az OVB-ig. Lassan felőrlik az energiáit. De más emberek és ügyek is vannak bőven.

 

Tanulság: a politikai hatalom birtokosai szerint a bölcsek köve az ő zsebükben van, és bárki, aki a hatalom sáncain kívülről könyörög azért, hogy ugyan, valami ésszerű dolgot csináljanak már meg, pláne, ha olcsóbb is, az ab ovo csak hülye lehet. Mostanában egyre több civil, akinek úgy kell egy párt,mint drótos tótnak a hanyattesés, kezdi belátni, hogy csak a közhatalom eszközeinek megszerzésével lehet épeszű dolgokat keresztülvinni. A jelenlegi parlamenti pártok gyakorlatilag töksüketek a választók alulról jövő kezdeményezéseire. Beleértve azokat a kezdeményezéseket is, amelyektől az állam működése olcsóbb és jobb lenne. Az olcsóbb ugyanis sok esetben azt is jelenti, hogy a holdudvar nagyágyúi által gyártott ill. forgalmazott bigyók egy részére nincsen szükség, vagy nem annyiért. A jobb meg sok esetben azt jelenti, hogy a pártvezetői pereputtyok pár tagját ki kell rúgni az államigazgatásból, aztán 5-6 ilyen csókos helyett felvenni egy olyat, aki ért is ahhoz, amit csinálni kell.

 

A jelenlegi pártok ellenérdekeltek a legtöbb olyan változásban, amely a köz érdekében áll. Sajnos, ez a tapasztalat. Sokáig próbáltam magammal elhitetni, hogy biztos nem így van, de így van. Mások is egyre többen látják így, ahogy elnézem.

 

Csót:

b

Előzmény: pasa_ (371)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.04 0 0 371
Szellemi termek? Nem tevesztetted el a hazszamot?
En azt hittem a partoknak az a lenyege, hogy bizonyos celokat akarnak elerni vagy megkozeliteni. Ha minel tobbek tamogatjak a programjukat, az annal jobb.

En mit nem adnek ha barmilyen programomat lenyulna a ket nagy part es megszavazna torvenynek...
Előzmény: borzimorzi (370)
borzimorzi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 370

Természetesen. Kösz az érdeklődést! Előbb azonban a barátaimnak szeretném megmutatni, akik majd eljátsszák az ördög ügyvédjének a szerepét. Ha megteszik a kedvemért, akkor remek program lesz belőle. Abban reménykedem, hogy a barátaim 2010-re rájönnek, hogy maguknak kell elindulniuk a választásokon, ha valami jót akarnak e mai kocsma helyett. Persze, még ráadásul azt is el kell érni, hogy hajlandóak legyenek párttá összeállni és végül, hogy ne mazsolázhassanak ki bennünket a jelenlegi parlamenti pártok. De ha átmegy a kemény kritikai szűrőn, akkor itt lesz. Épp csak az a bibi, hogy ha túl hamar nyilvános valami, azt a nagy pártok úgy lenyúlják, mint a sicc. Aztán már magyarázkodhat egy kis egyesület vagy akár párt, hogy egy dolog voltaképp az ő szellemi terméke...

 

Jelezni fogom, ha hozzáférhető.

 

Csót:

b

Előzmény: sashimi (369)
sashimi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 369
Megosztanad velunk is javaslatod?
Előzmény: borzimorzi (368)
borzimorzi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 368

Pontosan ezért dolgoztam ki egy olyan válogatási rendszert a jelenlegi felvételi helyett, kedves Sashimi, amely ezt a problémát kiküszöböli. Továbbá az államnak olcsóbb, az egyetemeknek bevételt generál, környezetkímélőbb és végül, de nem utolsó sorban minden érettségizett számára megadja a tanuláshoz való, mellesleg az Alkotmányban biztosított jogot. Emellett még csak olyan apróságokat garantál, mint a rendszeres óralátogatás és az oktatókkal való tényleges kommunikáció, a tanszabadság és a hatékony közösségépítés. Anélkül, hogy egyetlen mérés alapján döntené el bárkinek a sorsát, vagy pedig az adófizetők pénzéből finanszíroznánk egy rahedli bulista lógós egyetemi lebzselését. Magyar Bálint miniszter úrnak 2002. szeptember 14-én kis kezébe odaadtam a vázlatot, az általa megszabott terjedelmi korlátot betartva. Reakció: 0.

 

Reméljük, nem az volt a baj, hogy nem kértem érte egy vasat se, így nem is lett volna miből visszaadni. Reméljük, hogy én vagyok két diplomával és több más szakképesítéssel együtt is olyan hülye, akinek négy év alatt se érdemes egy választ megereszteni. A reményhal...

 

Csót:

b

Előzmény: sashimi (367)
sashimi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 367
Az en kerdesem szandekosan volt manipulativ modon megfogalmazva. Hasonloan a fideszehez.

A te kerdesed korrektebb lenne, de ezt nem tesszi fel senki.

Az alapproblema: mar a felvetelikor eldol, hogy ki lesz allamilag tamogatott es ki "koltsegteriteses", ami eufemisztikus kifejezes a tandijra. A jo felveteli eredmenyben a csaladi hatter igen fontos tenyezo, hisz elit kozepiskolaba kell jarnod es nylevvizsgat kell tenned, ha elit szakra akarsz menni allamilag fizetett kepzesre. Hiaba lesz tiszta 5-os kesobb a koltsegteriteses es szin 2-es az allamilag tamogatott diak, nincs atmenet a ket rendszer kozott.

A bevezetni kivant "tandijrendszer" tudtommal ezen a helyzeten kicsit javitana, a legrosszabbak/legjobbak reszere atjaras lenne a ket rendszer kozott.
Előzmény: pasa_ (364)
borzimorzi Creative Commons License 2006.11.01 0 0 365
;)
Előzmény: pasa_ (364)
pasa_ Creative Commons License 2006.11.01 0 0 364
A kerdes arrol szol, hogy az allamilag tamogatott kepzesben mi legyen. Az altalad korulirt megelhetesi egyetemistakat ki kell(ene) rakni az allamilag tamogatott kepzesbol es kesz. Es nem fugg ossze az eredeti kerdesre adando valasszal.

Kivanja-e on, hogy az allamilag tamogatott kepzesre felvett, de a kepzesi kovetelmenyeknek
eleget nem tevo, a vizsgain rendre elbuko diakok tanulmanyi koltsegeit tovabbra is kizarolag az onok adojabol fizessuk, s a diak semmilyen anyagi terhet ne vallaljon?


mit szolsz egy masfajta verziohoz:

Kivanja-e on, hogy az allamilag tamogatott kepzesre felvett, de a kepzesi kovetelmenyeknek eleget nem tevo, a vizsgain rendre elbuko diakok tanulmanyi koltsegeinek 80%-at tovabbra is az onok adojabol fizessuk, s a diak a koltsegek 20%-anak beperkalasaval erezhesse ugy hogy megtette amit kell?

Ugye a ketto ugyanazt ekrdezi ugyanarrol a tenyhelyzetrol, es csak a maskeppen manipulalo megfogalmazas miatt fognak a kevesbe fiygelmesek az egyikre igent, a masikra nemet mondani, holott a velemenyuk esetlef alapvetoen megegyezik...
Előzmény: sashimi (356)
sierra Creative Commons License 2006.10.27 0 0 362
Sömmit. Nem értek a felsőoktatás pénzügyi kérdéseihez, nem t'ok véleményt nyilvánítani. Annyit tudok mondani, hogy "rendszeres"-en nem lehet gyereket csinálni, csak darabszámra.
Előzmény: sashimi (356)
Fuly Creative Commons License 2006.10.27 0 0 361
Ja, értem. Sőt, megértem.
Marketing kort élünk...
Előzmény: Törölt nick (360)
Fuly Creative Commons License 2006.10.27 0 0 359
Nem értem a szomorúságot. A termék lényege, hogy a profi CRM rendszer user interfésze az eddig szokásos alkalmazás.

Illetve, ha az ügyfélkapura húzom, akkor talán mégis. Ott nem biztos, hogy ez a jó út.

De nem vagyok biztos abban, hogy ez volt a fő gondolatod.
Előzmény: Törölt nick (358)
sashimi Creative Commons License 2006.10.26 0 0 356
Jobb, ha semmi jobbítót nem fűz hozzá, mert úgy le fogják szavazni, mint a huzat.

Mit szolnal az alabbi kiegesziteshez a tandijmentes kerdeshez:

Kivanja-e on, hogy az allamilag tamogatott kepzesre felvett, de a kepzesi kovetelmenyeknek
eleget nem tevo, a vizsgain rendre elbuko diakok tanulmanyi koltsegeit tovabbra is kizarolag az onok adojabol fizessuk, s a diak semmilyen anyagi terhet ne vallaljon?

Előzmény: sierra (351)
sierra Creative Commons License 2006.10.26 0 0 354
Márhogy a sajátjuk, véled?
Előzmény: Törölt nick (352)
Fuly Creative Commons License 2006.10.26 0 0 353
Vigyázat, a Fidesz se feltétlenül ért egyet az igenekkel.
Gyurcsány programját kérik számon.

Más kérdés, hogy ennek így mi értelme...
Előzmény: Maotai (347)
sierra Creative Commons License 2006.10.26 0 0 351

Jobb, ha semmi jobbítót nem fűz hozzá, mert úgy le fogják szavazni, mint a huzat. Ez most csak arról szól, hogy a Fidesz újabb jelét tárja a közvélemény elé, mennyi elégedetlen és dühös ember van Mo.-on. Önk. választás #2. Tulajdonképpen csak a "terhelő bizonyítékokat" sorakoztatják a vádhoz, vagy másként fogalmazva a népszerűségi előnyüket mutogatják, ami a köztéri harcok mellett újabb érv lenne amellett, hogy a társadalom hallani sem akar a ballib kormányzásról. Ezt lehet komolyan venni és lehet elutasítani. Borítékolom, hogy a koala a hatalmi és egzisztenciális érdekeit szem előtt tartva az önkormihoz hasonlóan ignorálni fogja. Ez törvény adta joga.

 

Mindeközben az iszapbirkózás közben pedig tovább dühönghet az utcán az a tömeg, amelyiknek pontosan az ilyesfajta politikai úri huncutsággal van olyan mértékben tele zsebe, hogy langyos őszi estén sörivás helyett inkább könnygázt szív, gumival löveti magát és barrikádot épít.

Előzmény: sashimi (350)
sashimi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 350
Semmi akadalya annak, hogy a fidesz 7 nepszavazasi kerdese melle meg het masik kerdest (vagy akar 20-at) hozzafuzzon a kormany hogy donthessunk a fontos, de a Palamentben iszapbirkozasba fullado kerdesekben.
Előzmény: Maotai (347)
borzimorzi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 348

Bár ott tartanánk már, hogy normális társadalmi diszkusszió folyik a költségvetésről...

 

Csót:

b

Előzmény: Törölt nick (346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!