Keresés

Részletes keresés

nannaa Creative Commons License 2011.10.12 0 0 303

Sziasztok

 

A véleményeteket és esetleg tanácsot szeretnék kérni, ugyanis már teljesen nem értem ami velem zajlik. Vagy még inkább, az orvosokat nem értem.

Úgy fél éve voltam általános nőgyógyászati kivizsgálásra, amikor is kiderült, hogy egy hatalmas - férfiöklömnyi miómám van. Az orvosom azonnali méheltávolitást javasolt. (Jobban mondva a fejemhez vágta, hogy ez a méh már ugyancsak megérett a kivételre, és ugyan mindegy a petefészkeimet is eltávolitani egyszerre a méhhel, mert csak bajom lesz vele a későbbiekben. Jobb egyszerre letudni. Igy tudtam meg, hogy miómám van. Mindezt egy hónappal az eskövőm előtt. 29 évesen.) 

Pánikba estem, mert hát csak az eskövőt vártuk, és azonnal babát szerettünk volna.

Megkérdeztem akkor a dokit, hogy nem lehet e valami más megoldás, mivel babát szeretnék. Erre azt válaszolta, hogy nincs, de ha épp gondolom várjunk fél évet, és utána menjek vissza ellenőrzésre, addig meg próbálkozhatunk. De ebből gyerek már nem lesz. Bőgve jöttem ki a rendelőből. Ha van olyan, hogy derült égből villámcsapás, akkor ez az volt.

A jövendőbeli anyósom viszont azt monda, hogy neki is van már csecsemőfejnyi évek óta, és fel sem merült nála a méheltávolitás, csak ellenőrizgetik, szerinte nem kell ezt ennyire eltúlozni, és nem kell azonnal egyszeri ultrahang után a kés alá feküdni. Őt még idáig senki sem akarta miatta megműteni. Hogy megnyugtasson elvitt egy másik orvoshoz. Itt egy hét centi feletti miómát állapitottak meg, illetve még egyet, ami viszont akár petefészek ciszta is lehet. Ez a doki azt mondta, hogy bár a mióma nagy, de elvileg akár még gyerekem is lehet úgy, hogy ki sem veszik. Esetleg a mióma eltávolitása jöhet szóba, a méhemről viszont szépen lefejthető. Szó sem lehet arról, hogy ki kellene venni a méhemet. Ellenben a másik miatt aggódott. Ja ez kisebb, 4 cm-es valami volt. Ugyanis, lehet, hogy szintén mióma, ami kocsányon lóg, igy könnyen eltávolitható lenne, illetve nem valószinű, hogy gátolja a terhességet, de ha esetleg petefészek ciszta, akkor el kell távolitani, mégpedig a petefészkemmel és valszeg a petevezetékkel egyetemben. E miatt ő is azonnali műtétet javasolt. 

Ekkor úgy gondoltam, hogy ha műtét, akkor már adjuk meg a módját, és magán dokihoz megyek. El is mentünk. Ő is látta a miómát, mégpedig 6 cm-eresnek. De hiába kereste a másik miómát, vagy cisztát, azt mondta, hogy semmi mást nem lát, csak ezt az egy miómát. Újból jött az azonnali műtét kell, hát meg is egyeztünk egy időpontban az esküvő utánra. Igy volt másfél hónapom, hogy rágódjak a dolgon. Utána néztem a neten, főleg az orvosi véleményeket és tanácsadásokat kerestem, és el kezdtem kételkedni benne, hogy egyáltalán valóban ennyire neki kell e rohanni a műtétnek, főleg, ha a mióma a jelek szerint csökkenő és nem növekvő tendenciát mutat, a másik dolog meg most vagy van, vagy nincs. Ugye a ciszta könnyen ki tud alakulni, de könnyen el is tud múlni, lehet, hogy itt is erről volt szó.

Közben anyagi okok miatt felül biráltuk a magán dokis műtétet. Hát elkerlültem a negyedik nőgyógyászhoz - (lecserélve az eredetit, aki azonnal ki akart pucolni belőlem mindent.) Ez a nőgyógyász 5 cm-es miómát talált, illetve ő újblól látta az előző orvos által sehogy sem talált 4 cm körüli akármit, amit miómának azonositott be. AZt mondta, hogy essek minél hamarabb teherbe. (Hatalmas felüdülésként éltem meg, hogy nem azonnali műtéttel jött) Erre adott nekem négy hónapot, és ezek után kell hozzá visszamennem. (mivel a férjem pánikba esett, igy nem lett semmi sem a babacsinálásból, sehogy sem tudtam meggyőzni arról, hogy "nem halhatok bele".) Jelenleg viszont már vissza kell mennem a nőgyógyászhoz, baba sehol, én pedig félek, hogy jön újból a "ki kell szedni" szöveg. 

Tudom, hogy nehéz ilyesmire válaszolni, de szeretném megkérdezni, hogy Ti belemennétek egy ilyen helyzetben a műtétbe? A miómáról azt olvastam, hogy 5 cm felett kell komolyabban odafigyelni rá. Ha erős vérzést okoz, vagy ha/és növekedésben meghaladja a 10 cm-t, akkor kell műteni. A miómás nők kis százalékánál okoz a mióma problémát a terhességnél. Én teljesen tünetmentes vagyok. A másik mióma/ciszta pedig 4 cm-es. Ha ciszta, ez pont az a méret, amikortól komolyabb megfigyelést érdemel, de itt fenáll, hogy akár fel is szivódhat. És, lehet, hogy épp ez történt, aztán egy újabb ciszta alakult ki, mire eljutottam ehhez a negyedik orvoshoz. Azt mondják a cisztákról, hogy jönnek-mennek a nőknél, és az esetek többségében nem kell velük foglalkozni, csak figyelgetni. Ha esetleg hónapok múlva sem tűnik el, vagy ha rohamos növekedésnek indul, akkor kell megműteni. (persze, ha ezekről a funkcionális cisztákról van szó) De engemet idáig még csak ultrahanggal vizsgálta meg mindegyik orvos. Mindegyik egyszer. Ez az utolsó is egyszeri ultrahang után adott nekem négy hónapot, és állitott fel diagnózist. De a méretbeli különbségek, illetve az a második hol van-hol nincs, vagy ez-vagy az... ez engemet teljesen elbizonytalanitott. 

Nem szoktak, vagy nem kellene másféle kivizsgálásra is elküldeniük az ultrahangon kivül? Hogy lehet egyszeri UH után azonnali műtétet javasolni, mégpedig három orvosnak is, úgy, hogy azt sem tudják mit is látnak? 

Úgy értem ezeket a kérdéseket, hogy ez rendjén van, és esetleg én vagyok túl bizalmatlan az orvosok felé?

 

msz67 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 302

Tudom, mert elmondta a doktornő.Azt is elmondták amikkor meglett az eredmény, hogy ha gyereket szeretnék  nagyon sok kezelésre lenne szükség, mert nem tudnám simán kihordani. Utána rendesen menstruáltam, ahogy tablettával meghozták azóta kisebb bajom is nagyobb ennél,hogy milyen a hormonháztartásom. Néha elmegyek ha muszály a szürésre,akkor lássak nögyógyászt amikor a hátam közepét.

gynomed Creative Commons License 2011.08.01 0 0 301

az a méhnyálkahártyád hormonális állapotáról adott felvilágositást. Azért vettek töled mintát, hogy megtudják milyen a hormonális állapotod.

Előzmény: msz67 (299)
Andi anyu Creative Commons License 2011.07.21 0 0 300

Eladó 2 db Nuvaring hüvelygyürű bp-en az ecseri metrónál, mivel nem vát be! Ármegegyezés szerint ,mondasz egy árat(én 12-ért vettem 3db-t , most ebben hónapban) A terméket bontatlanul, hütőbe tartom, és 2évig még jó. Ugyan itt Jasminelle 2 db eladó szintén bontatlanul érd: babakocsi2011@gmail.hu

msz67 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 299

nekem huszonegyéves koromban maradt ki három hónapra, valami fájdalmas szövetminta vétel volt, amire azt mondták, ha engedem akkor meguszom a kaparást. Valamilyen tablettákat kaptam, ugy jött meg.Fejletlen vagyok azt mondták. 

Előzmény: lajoscsilla (281)
Teextinna Creative Commons License 2011.05.28 0 0 298

Köszönöm:))

Előzmény: gombóc63 (297)
gombóc63 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 297

Egy barátnőm használja, megbizható. Ennyit tudok róla.

Előzmény: Teextinna (296)
Teextinna Creative Commons License 2011.05.26 0 0 296

Sziasztok!

 

Nem tudom, hogy olvassa-e valaki ezt a fórumot, de lenne egy kérdésem.

A nőgyógyászom felírta nekem a hüvelygyűrűt, mivel nem tudok tablettát szedni.

Bár őszintén szólva kissé tartok még a gyűrűtől, sosem használtam ilyesmit.

Valaki használ(t) esetleg hüvelygyűrűt?

Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.31 0 0 295

sziasztok!nekem olyan kérdésem lenne,hogy volt-e már valakinek közületek l

ézeres nögyogyászati mütéte?

Ha igen .hogy zajlott?fájdalom mentes volt?

Érzéstelenitést ilyenkor hova adják?az mennyire fáj?kb hány perc után hat?

Tecu20 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 293
Sziasztok. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor voltam rákszűrésen nem tudták megcsinálni a szűrést mert erős folyásom van. És irtak fel hüvelykúpot, amit a gógyszertárba kelett elkészíteni. Ma kaptam meg de nem mondtak, és nem is írtak rá semmit. Mennyit kell 1 nap használni, és mikor? És pl, hogy lehet e nemi életett élni addig amíg a kupott használom.?!! Semmi tájékoztató nincs hozzá.
Valaki kapott már ilyen kúpott amit a gógyszertárba kelett megcsináltatni.

Előre is köszike a válaszokat. További szép napot mindenkinek!
wawabagus Creative Commons License 2010.09.23 0 0 292
 

Sziasztok!

Petefészek teratoma hogyan alakul ki?

Konkrétan mikor? Már benne van az emberben születésekor?

Az hogy ez egy "ki nem fejlődött ikertestvér" az igaz, vagy félreértés?

Köszi 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 291
Az biztos, hogy 2009 őszén rengeteg olyan hír keringett az interneten, hogy a H1N1 oltás után elvesztette a babát - most pedig az látszik, hogy májustól összezuhant a születésszám. Nem végeztem vizsgálatokat ebben a vonatkozásban, ezért is kérdem, mik a kutatási eredmények?
Előzmény: gombóc63 (289)
gombóc63 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 290
Mindemellett kiváncsi lennék, hogy miért van ennyi probléma a nemzőképességgel is.....a lányom 25 évesen lombikprogramban van, mert baj van a férjével.
gombóc63 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 289
Nem tudom mit tettem volna ha kismama vagyok....de sajnálom aki ennek az egész gyógyszerlobbinak bedőlt.
Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 288

VÉGEZTEK VIZSGÁLATOKAT?

--------------

November 16, 2009 at 4:15 pm
(411) THERESA FARRIS:

2009. október 29-én 14 hetesen ultrahang vizsgálaton estem keresztül, és az derült ki, hogy minden rendben van velem és a kisbabámmal. Aznap megkaptam a szezonális és a H1N1 elleni oltásokat. Két héttel később elmentem ellenőrzésre, és az orvos nem észlelt szívverést. Volt egy újabbb ultrahangom, amin nem látszott sem szívverés, sem semmi mozgás. Utána a szülész azt mondta, hogy a magzat 12 nappal azelőtt meghalt, ami 2 nappal az oltás után lehetett. 2009. november 13-án, pénteken küretem volt. Megkérdeztem az orvost, játszhatott-e szerepet az oltás ebben az "elvesztett terhességben". Ő azt válaszolta, hogy egyáltalán nem. Nehéz elhinnem, hogy ez a sok nő véletlenül vetélt el az oltás után néhány órával vagy nappal. Attól is félek, hogy mivel az oltás még mindig a szervezetemben van, ha újból próbálkozunk, újból megtörténhet. Azt SEM vizsgálták!!!! Megkérek mindenkit, ossza meg velünk az esetét. Együttérzek velük, és imádkozok mindazokért, akik gyászolják gyermekeik elvesztését. Isten áldjon.
Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 287
A havi grafikonon nagyon látványos, hogy valami HIRTELEN történt májusban - illetve hónapokkal korábban.

Nem mondom, hogy az oltás hatására megnőtt a spontán abortálódások száma - de amíg nem vizsgálják ezt meg, addig biztosan megcáfolni sem lehet.

Mindenesetre VALAMI történt - és ha később visszaáll a normál szintre a születésszám, akkor egyértelmű, hogy nem társadalmi, hanem külső egészségügyi oka volt.
Előzmény: gombóc63 (286)
gombóc63 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 286
Én is olvastam a születésszám csökkenését, de mivel ez első féléves adat, az oltást meg novemberben és decemberben adták be nagyobb számban, szerintem nem függ össze a kettő.
Előzmény: Törölt nick (285)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 285
Üdv !

Láthatóan összezuhant a születésszám. Kilépett a szórásmezőből. Lehet ennek esetleg oka a H1N1 oltás olyan esetleges hatása, ami csökkenti a fogamzás valószínűségét? Csak kérdezem.


Szandra01 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 284
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha másfél éve szedem a Marvelon tablettát és egy most először véletlen kifelejtettem egy szemet, bár nem volt akkor nemi aktus, az a későbbiekre nézve mit jelent? Ennyitől még a terhesség "veszélye" vajon nem áll fenn?
15 órán belül pótoltam csak, sajnos, előbb nem jutott eszembe... Mi a teendő?

Várom szíves válaszotokat!


Köszönettel:
Szandra
denamka Creative Commons License 2010.06.18 0 0 283
Választ várok valakitől!


Érdeklődni szeretnék, hogy a mercformin tabletát amit hormonszint beállításra írt ki nekem nőgyógyász most miután teherbe estem szedhetem-e tovább?

Válaszokat előrre is köszönöm!!!

Tisztelettel: Edina
lajoscsilla Creative Commons License 2010.05.23 0 0 281
Sziasztok! Az lenne a problemam, hogy nem jot meg a menstruaciom mar egy feleve, de kozbe mar egy honapja jarok egy nyugdijas dokihoz (regen fo orvos volt) kezelesre. A gond csak az, hogy nem szeret tabletaval gyogyitani, vagy jo?, hat nem tudom...Most utoljara mikor nala voltam E-vitamint irt fel es megint nem soka vissza kell mennem hoza. Vett mar cito mintat es ultra hangot is de azt mondta, hogy ezek rendben vannak. a kerdesem a kovetkezo: tapasztalt valaki ilyesmit, vagy maradot ki neki is ilyen hosszutavra es ha igen mi lehetett az ok?
merry-82 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 280
Köszi a választ! Én is így érzem. Most aztán már tényleg nem vagyok nyugodt! De majd a nőgyógyász remélem megmondja, hogy mi okozza ezt a tünetet. Olvastam már több helyen, hogy lehet, hogy valami gyógyszert fognak felírni erre a problémára. Köszi még1x
Előzmény: gombóc63 (279)
gombóc63 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 279
Fél év után már rendeződnie kellene. Nem normális.
Előzmény: merry-82 (278)
merry-82 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 278

Sziasztok!

 

Fél éve abbahagytam a tabletta szedését és azóta rendszeresen késik a menszeszem 2-3 hetet is az előző hónaphoz képest. Volt esetleg valakinek ilyen problémája? Vagy ez normálisnak számít?

Senike Creative Commons License 2010.05.19 0 0 277
Szia!


Megmondanád hogy hívják ezt a pénzéhes nőgyógyászt?
Én azt javaslom menj el egy másik nőgyógyászhoz, akár magánhoz is, ha az sztk-s dokiktól berzenkedsz, egyébként megértelek.... És kérjél tőle szakvéleményt, mond el neki, hogy az előző nőgyógyászod ezt és ezt állapította meg, legyen kedves vizsgáljon meg még egyszer. Ha szükségesnek találja a vérvizsgálatot, ultrahangot, úgyis mondani fogja, illetve beszéld meg vele, hogy az előző dokid mit javasold, kérd ki a véleményét.. Ezután ha írni fog beutalót, az valószínűleg fizetős lesz arra készülj fel, viszont az árak talán másak. Ha azonban tb-sen szeretnéd intézni sajnos azt kell, hogy mondjam marad az sztk-ás doki.

Írj, hogy melyik mellett döntöttél!

Üdv: Seni
Előzmény: vaesz (275)
Senike Creative Commons License 2010.05.19 0 0 276
Sziasztok!


Tudtok nekem mondani valamit Dr. Sipos Miklós nőgyógyászról?

Nőgyógyász választás előtt állok és tanácstalan vagyok!


Segítségeteket köszönöm!

Seni
vaesz Creative Commons License 2010.04.15 0 0 275
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Magán nőgyógyásznál voltam, és elküldött ultrahangra és vérvételre (speciális hormonok). Csak az a baj, hogy nem írt beutalót, hanem megadta a cége számát, hogy ott kérhetek időpontot. csak az a baj, hogy maga a vérvétel 38 ezer forint lenne, plussz erre jönne az ultrahang. Gondolom azért nem írt beutalót, mert az ő érdekeltségi körébe tartozik az a cég, amit megadott. Csak ez rengeteg, ennyit nem tudok kifizetni. gondoltam akkor kérek beutalót a háziorvosomtól vagy az üzemorvostól, de ezt csak szakorvos írhat, mert speciális. Az üzemorvos pedig azt mondta, hogy ha bemegyek az sztk-ba, akkor kivágnak, hogy miért nem ott kezdtem el az egészet, ha már olyan miss vagyok, hogy nekem nem jó, csak a magánrendelés, akkor menjek vissza. Mert, hogy ilyen az egészségügy. Mit tanácsoltok?
pmarika Creative Commons License 2010.04.12 0 0 274
Szeretném kérdezni,hogy lehet tudni a méhgyűrűről?Mennyire tartós,vele elkerülhető-e a műtét,van-e mellékhatása stb.
wawabagus Creative Commons License 2010.02.09 0 0 273

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy normális dolog-e, hogy menstruáció alatt erősen izzadok éjszaka?

 

Az utóbbi hónapokban vettem ezt észre, de azt hittem a fájdalomcsillapítók mellékhatása (amit hasfájás ellen szedtem - Aleve).

 

Most viszont nem ettem semmilyen fájdalomcsillapítót, úgyhogy nem lehet mellékhatásra kenni.

 

34 éves vagyok és elvileg még nem kéne klimaxolnom ugye. Ezt csak azért írom, mert annak az egyik tünete, ha jól olvastam.

 

Köszi a segítséget!

Y

 

julia_s_14 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 272
"Es a fejlett vilagban miert csak az USA-ban es Nemetorszagban (maganbiztositok, hello) javasoljak a rendszeres nogyogyaszati ellenorzest?"

annyit meg, hogy az USA-ban minden harmadik nonek eltavoltjak a mehet menopauza elott. http://www.cnn.com/2008/HEALTH/03/03/healthmag.hysterectomy/index.html
Szerinted ennek a nyerészkedő hentesmunkának nem lehet ennek valami koze a rendszeres "ellenorzeshez"? Es ehhez a szemlelethez ugy altalaban?
Előzmény: julia_s_14 (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!