Keresés

Részletes keresés

ash6 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 717

Kedves drtm!

 

Megkérdezhetem az említett agyvérzésen átesett doktornő nevét,elérhetőségét illetve a megjelenésre váró könyv címét? Nagy segítség lenne.

köszönettel egy sorstárs családtagja

Előzmény: drtm (716)
drtm Creative Commons License 2010.10.20 0 0 716

Mindenkinek!

 

Együtt feküdtem egy doktornővel, aki belülölröl élte át az agyvérzést, a bénaságot és a felépülést. Már dolgozik.....pedig rajta csak az agymütét segitett.

Ő gyerekkel foglalkozik akiknek fejlődési rendellenességük van.

Olyan szinten segitett, hogy ma nem lennék itt....akinek segithetek vele szivesen megadom a számát, nagyon érti, most jelenik meg könyve a strokosok felépüléséről, ami a családnak , betegnek segitség.....Forduljatok hozzá bizalommal.

 

 

ovics Creative Commons License 2010.10.12 0 0 715
Hasonló estem volt kb 15 éve. Jobb kezem kisujja+középső ujja, majd ugyanez a bal kezemen zsibbadt. Ha könyököltem, akkor még jobban, de ez már lüktetéssel együtt. Reuma kezeléseket kaptam, meg bogyókat fájdalom csillapításra, de éppen, hogy nem fájt, nem éreztem.Spondilózist diagnosztizáltak röntgen nélkül.Azt mondták ez terjedni fog, de megakadályozzák a tolókocsit.
Lányomat hordtam akkoriban akupunktúrára és meséltem a dokinak ott, mire tolmács segítségével azt mondta, az európaiak szerint ez könyökideg gyulladás.6 nap.......... mindenhol tű bennem 1 óra hosszat,majd majd közölte, hogy a következő kezeléseknél ő kiszúrja belőlem a rossz vért. Na gondoltam, a tolmács sem tud magyarul. Mire a doki elkezdte az ujjaim begyét szúrkálni és nyomni a vért.7. nap e-művelet után már 1 óráig éreztem az ujjaimat, a a 8-9 iken már alig zsibbadt kis időre és a 10. napi vérkiszúrás után és azóta sem zsibbad az ujjam.


Szóval 10 nap alatt helyretettek. Nem kuruzslók, hanem Eőry Ajándok professzor alapitványa, ahol igazi kinai orvosokat alkalmazott. Ez nem reklám volt, csak érzékeltetni akartam, hogy nem hazánkba vándorolt kinaiak, hanem igazi orvosok magyar orvos vezetésével.

Én azóta hiszek az akupunktúrában.
Előzmény: Ormótlan (702)
afintha Creative Commons License 2010.04.08 0 0 713
Ilyen helyzetben, amikor egymasnak ellentmondo eredmenyek szuletnek, erdemes a hozzad legkozelebbi orvostudomanyi egyetem neurologiai klinikajat felkeresni.
Valamint jo lenne egy altalanos belgyogyaszati kivizsgalas is.
Ha gondolod, kuldd el a eddigi eredmenyeket bescannelve, hatha eszembe jut valami.
Előzmény: Angel* (712)
Angel* Creative Commons License 2010.04.08 0 0 712
Sziasztok!
A segítségeteket,tanácsotokat szeretném kérni.
Magamról annyit, hogy 30 éves nő vagyok, lassan 4 éve végzek irodai munkát. Tavaj szeptemberben kezdődtek a gondjaim. Egyik napról a másikra a jobb lában térdtől lefelé kezdett érzéketlenné válni. Elmentem ideggyógyászhoz aki arra gyanakodott, hogy a térdemmel van gond. Milgamma injekcióval, fizikoterápával, illetve gyógytornával kezelt.Közben elküldött röntgenre, ami persze semmit nem mutatott ki. Ez a kezelés eltartott január elejéig. Mivel nem hatott a kezelés jött a gerinc MRI vizsgálat. Egy hetes várakozás után meglett az MRI eredménye. Négy helyen kezdődő sérvet állapítottak meg a lumbális szakaszon. Vissza a kezelőorvoshoz, megnézte a leleteket és megállapította, hogy nem attól van az érzéketlenség. Jött az újabb vizsgálat EMG, itt az eredmény egyből meg volt. Minden rendben a lábamban lévő idegekkel. Újabb beutaló SEP illetve VEP vizsgálatra. 03.31-re meg is van az időpont. Elötte való este az orvos aki végezte volna a vizsgálatot felhív telefonon: "sajnálom hölgyem szabadságra megyek holnaptól, május 28-ra tudok magának időpontott adni" . Most ott tartok, hogy lassan elveszítem az állásomat, hiszen nem tudok autót vezetni, ami szükséges volna az ügyek intézéséhez, és csak várok várok.
Volt már valakinek hasonló problémája?
Tudnátok ajánlani egy jó orvost?

Előre is köszönöm a segítséget, további szép napot!

Angel
Ormótlan Creative Commons License 2010.04.01 0 0 711
OK, de az uramnak semmilyen fájdalma nincs....
Előzmény: Sfakutya (710)
Sfakutya Creative Commons License 2010.04.01 0 0 710
Tegretolt egyszer nekem is felírt a neurológus, mert gerincműtét után nagyon erős idegfájásom volt. Megmondta, hogy ezt a gyógyszert egyébként mire szokták írni, de azt is elmondta, hogy ettől megemelkedik a fájdalomküszöb. Igaza volt, valóban csökkent a fájdalmam. És nem volt semmi mellékhatása.
Előzmény: Ormótlan (709)
Ormótlan Creative Commons License 2010.04.01 0 0 709
Beszélt az uram a doktornővel, azt a választ kapta, hogy a Tegretolt az idegvezetés javítására írta. (???) Megmondta azt is az uram, hogy nem szedi be, szerencsére nem akadt ki a dokinő. Mást se írt helyette.
Előzmény: afintha (705)
Ormótlan Creative Commons License 2010.03.30 0 0 708
Pontosan emiatt tartok tőle én is, ráadásnak az uram munkája révén azért nem árt, ha észleli a külvilágot, mert bele is halhat, ha elront valamit... Én egy emberhez mentem hozzá, nem egy leszedált, munkaképtelen és életképtelen mormotához. Volt a családban epilepsziás, aki szedte, mert neki muszáj volt (nem az uram rokona, mielőtt felmerülne, hogy nem ok nélkül írta a doki), hát, ha nekem kellett volna úgy élni, akkor inkább a Viadukt...
Kívülállóként úgy gondolom, ha már annyira le van minden szabályozva, legalább annyi lehetne, hoyg h.o. CSAK szakorvosi rendelvényre írhasson ilyesmit, ha benne van a betege adatbázisában, hogy ez és ez a kór indokolja a rendszeres szedést (mindezt csak azért, hoyg adott esetben, ha elfogy a gyógyszere valakinek, s nem tud eljutni szakrendelésre, legyen hogyan pótlást íratni.) De ez már politika, nem orvosi ügy... Sok indokolt esetben meg van kötve a doki keze, amikor meg nem kéne, akkor meg írhat, amit gondol...
Előzmény: Biga Cubensis (707)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.03.30 0 0 707
Furcsállom, hogy háziorvos felírhat Tegretolt, lévén erős antiepileptikum.
Nem vagyok szakember, csak nekem is ezt írta fel a neurológus. Kicsit az az érzésem a Tegretollal kapcsolatban, hogy mindenre felírják, amiről nem igazán tudják, hogy micsoda. Az én esetemben nem állapítottak meg epilepsziát, annyit mondtak, valami hasonló. De én sem szedem pár éve, mert gyakorlatilag nem tudtam dolgozni mellette, állandóan álmos voltam tőle. Mellékhatásait kb 5 oldalon keresztül írja a leírás, egyik rémségesebb, mint a másik.
Előzmény: Ormótlan (702)
Ormótlan Creative Commons License 2010.03.30 0 0 706
Hát, szerintem elég hülyén jönne le, ha egy 40 éves férfit elkísérne a felesége a dokihoz és bemenne vele a rendelőbe... :-)
Addig még megpróbálom az embert rábeszélni. De akkor is a neurológusban bízom, meg az ő szakvéleményében. (Neurológusokról csak pozitív tapasztalataim vannak, korábbi, a családban volt betegség kapcsán. Korrekt, egyenes emberek. Háziorvosokról ugyanezt nem tudom maradéktalanul állítani.)
Előzmény: afintha (705)
afintha Creative Commons License 2010.03.30 0 0 705
Ha a ferjed nem meri megkerdezni, akkor kerdezd meg Te.
Szabad egy papirra is felirni a kerdest, es odacsusztatni az orvos asztalara. Ferjednek ekkor meg szajat sem kell kinyitnia.
Előzmény: Ormótlan (704)
Ormótlan Creative Commons License 2010.03.30 0 0 704
Köszi szépen, attól tartok, az uramnak nincs bátorsága feltenni ilyen kérdéseket a háziorvosnak.
Én meg nem engedem, hogy szedje, míg neurológus nem javasolja... (nem ok nélkül teszem)
Előzmény: afintha (703)
afintha Creative Commons License 2010.03.30 0 0 703
Ezeket a kerdeseket a haziorvossal/neurologussal kellene megbeszelni elsosorban. Fontos lenne, ha tudna a haziorvos, hogy a ferjed nem szedi a felirt gyogyszert.

A leirt tunetek jellemzoek a tartos szamitogephasznalat soran jelentkeznek, ha az alkar kemeny feluleten/asztalszelen fekszik fel.

Neurologus velemenye feltetlenul fontos ebben a helyzetben.
Előzmény: Ormótlan (702)
Ormótlan Creative Commons License 2010.03.30 0 0 702
A következőben kérnék véleményt. A férjemnek kb. 2 hete mindkét kezén (jobb oldalon erősebben - jobbkezes) a kisujja, kissé a gyűrűs ujja valamint a kézfej külső éle ujjak alatti részen zsibbad, csökkent érzékelésű lett. B-vitamin komplexet elkezdett szedni. Elment a háziorvosához tegnap, aki Milgammát írt fel kétnaponta adandó injekció formájában, valamint 200mg-os Tegretolt. A Milgammát értem, de a Tegretolt nagyon nem.
A diagnózis cubitalis alagútszindróma (ez valószínű stimmel), de neurológus nem látta még, csak májusra kapott időpontot (sürgősséggel).
Tudomásom szerint a Tegretol elsősorban antiepileptikum, illetve erős fájdalommal járó idegzsába, perifériás neuropáthia esetén adható, fájdalomcsillapítási céllal.
A férjemnek egyáltalán nem fáj a keze/karja, a könyöke belső oldalán nyomásra érzékeny, nyomás esetén fokozódik a zsibbadás (ez megfelel a diagnózisnak). Vizsgálat során semmi más elváltozást nem talált a háziorvos se nyaki, se gerinci területen.
Én azt mondtam neki, hogy ne vegye be a Tegretolt, mert bár nem vagyok orvos, egyáltalán nem látom indokoltnak az orvos által leírt diagnózis illetve a tünetei szempontjából. Azt hiszem, hogy ez esetben a Tegretol mellékhatásai nem állnak arányban az alkalmazási céllal (már ha van ilyen).
A fentiek mellett magas vérnyomással kezelik hosszú évek óta, sikeresen, mivel folyamatosan jó értékeket mutat a gyógyszerei (Minipress, Accuzide, Betaloc) mellett a vérnyomása.
40 éves, raktárosként részint kétkezi munkát végez, ami sokszor monoton kézmozdulatokból áll, a tünetei is egy megerőltetőbb kézhasználattal járó munkanap után jelentkeztek először. Targoncát is vezet. Emellett sokat ül számítógép előtt (átlag napi 6-8 órát, de van, hogy jóval többet, munkában és szabadidőben is használ számítógépet), ami valószínű szintén nem tesz jót a kezének, karjának...

Közben bejelentkezett maszek neurológushoz, jövő szerdán megy.

Abban kérnék segítséget, hogy milyen indokkal írhatta fel a háziorvos a Tegretolt, van-e bármi valós alapja ennek a fentiek alapján, főleg neurológus szakorvos vizsgálata nélkül? Előre is köszönöm a választ!
Vivy22 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 701
Van valakinek valami tapasztalata a Wörishofeni Nervenpflege nevű cuccal? Alkalmas ez a bigyó.. bogyó ;) pl nekem, aki elég stresszelős típus vagyok? Minden kis hülyeségen képes vagyok izgulni.
Marcesz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 700
Egy neurológus tudna nekem segíteni, hogy röviden leírja, hogy praktikusan milyen lépésekből az alábbi vizsgálatok?

12267 A látópályarendszer neuroophtalmológiai vizsgálata
12268 A központi idegrendszer szemmozgató idegének vizsgálata
12054 Extrapyramidális mozgásszabályozás vizsgálata
12031 Afázia neurológiai vizsgálata

Ezeket állítólag elvégezte rajtam egy rezidens a 8 perces rendelői vizsgálat alatt, én erősen kétlem.
afintha Creative Commons License 2009.12.29 0 0 698
scanneld be, emailben kuldd el az eredmenyeket, hatha van valami otletem.
Előzmény: frauzini (697)
frauzini Creative Commons License 2009.12.29 0 0 697

Sziasztok.

 

Segítséget szeretnék kérni, illetve tanácsokat a tapasztaltabbaktól. lassan 1 éve van folyamatos 37,4 - 37,8 közötti hőemelkedésem, mellette szédüléses egyensúlyzavarom, fejfájásom, stb....

Az orvosok minden irányban vizsgáltattak, de többnyire belgyógyászat irányába mentek el, pedig minden eredményem jó lett.

 

A napokban olvastam hogy a központi idegrendszer betegségek is okozhatnak ilyen tüneteket, illetve hasonló tüneteket....??

Tud erről valaki valamit, esetleg van valakinek hasonló tünete és mellette felállított diagnozísa??

 

Megjegyzem, hogy az orvosok erre nem is gondoltak, de ennyi szenvedés után, mindenképpen szeretnék választ kapni erre a felmerült feltételezésemre.

 

Hozzászólásaitokat előre is köszönöm, minden jót.

Reni 9 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 696
Nem tudom, hogy tudományosan be van-e bizonyítva, de egyértelmű hogy összefüggés van. ezt te is tapasztalhattad, ha esetleg volt már pánikbetegséged, vagy egyszerűen gondolj csak a stresszre, mint olyanra.

Mondjuk gondoljunk a jó stresszre. Rágondolsz a lányra, akibe szerelmes vagy, és 1 óra múlva találkoztok. Elképzeled hogy hogyan fog megölelni, megcsókolni, és máris a vegetatív idegrendszered felviszi a vérnyomásod, kicsit gyorsabban lélegzel, a véred oxigéndúsabb lesz, és az agyadban elkezdenek termelődni a dopamin, szerotonin, stb. Tehát a gondolat hatott a vegetatív idegrendszeredre.

De ez ugyanígy van más helyzetekben is, a gondolataidra mindenképp reagál a vegetatív idegrendszered. És gyakorlással ezt tudatossá is lehet tenni.

ha lány vagy, akkor fiúval gondold el a példát . :-) /
Előzmény: paradigmaváltás (695)
paradigmaváltás Creative Commons License 2009.12.27 0 0 695
Segítséget kérek eligazodni abban, hogy a tudomány legfrisebb álláspontja szerint milyen átfedés van a szervi-zsigeri működésünk irányításáért felelős (vegetatív) agyi hálózatok és a gondolati-kognitív képességeket szabályzó agyi területek között.
Tud-e valaki arról, hogy történt-e műszeres alapú kutatás (pl. fMRI diagnosztika) e kérdés tisztázására? Messzemenőkig érdekelne, hogy a gondolataink teremtő erejéről szóló tanítás tudományosan megalapozott-e.
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 694
Ennek nagyon örülök. Meglásd, lesz ez még ennél jobb is. :-)
Előzmény: Törölt nick (693)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.27 0 0 693
Valamivel jobban erzem magam. A meleg es a pihenés, meg a kenőcs jót tett.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 692

Köszönöm mindkettőtöknek a hozzászolását.

Reni 9 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 691
Nekem háromnegyed év alatt múlt el a zsibbadás, úgyhogy nem rövid folyamat . Szerencsére én folytathattam a munkámat, mert a bal kezem zsibbadt könyékig. A jobb kezemmel végeztem a bal kéz munkáját is. Nálam megröntgenezték a nyakam, és megállapították, hogy beálltak a nyakam körüli izmok, és ez elnyomta a kezem. Sok sok gyulladáscsökkentő,fizokoterápia , és ipari mennyiségű magne B6, B1,és B12, után fokozatosan állt vissza az eredeti érzékenységre a kezem.Már csak a kisujjam zsibbad kicsit, de az abszolút nem zavar. Hasonló korú vagyok egyébként mint te.

Remélem hamarosan meggyógyulsz. :-)
Előzmény: Törölt nick (686)
Falco Alba Creative Commons License 2009.12.11 0 0 690
Ebben az esetben a Dulcamara C9 és a Bryonia C9, vagy 12-t használnám, és esetleg valami speciális tornát is bevetnék, pl a 8 brokáttekercs valamelyik gyakorlatát, a 3; 5; 6; és 8., valamelyiket ezek közül, de már a Dulc. Bry párostól is jó eredményt várnék, persze ennek sikere függ az adagolástól. A dulcamarával kezdenék, 4-5 napig szedném napi egy adagban, aztán 3-5 napig a Bryoniát. Aki tudja, milyen módon kell ezeket a szereket használni, csak az vágjon bele, persze könnyedén utána lehet nézni:

http://homeopatia.freeblog.hu/categories/Homeopatias_szerek_szedes/

Előzmény: Törölt nick (689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 689

Igen, az orvos javasolta.

Nálam a sérülés igy történt: vágtam szeget, harapófogóval és ugy látszik igen megerőltettem a tenyerem a szorításnál. Éreztem, hogy egy erős szorításnál, megrendült és megfájult a kezem. Fájni nem fáj, viszont a bal tenyeren kisujja és alatta el van zsibbadva és nincs erő a tenyeremben. Pl. még a körömvágót is alig tudom. Nehézkesen mosakszom, öltözködöm.

Köszi, hogy figyelsz. Isten áldjon.

Előzmény: afintha (688)
afintha Creative Commons License 2009.12.08 0 0 688
a neurologus irta fel a milgammat? mit javasolt?
szamitogep hasznaloknal, programzoknal gyakori, hogy az asztal ele belevag az alkarba, es ekkor az idegek serulhetnek. ez a kisujj zsibbadasaval var altalaban.
Előzmény: Törölt nick (687)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 687

Jartal-e mar neurologusnal?

Igen


hasznalsz-e szamitogepet?

Igen


Mi a munkad?

asztalos


Miota vannak ilyen tuneteid?

kb 1 hónapja, amikor megerőltettem a kezem


hany eves vagy?

40


Milyen gyogszert hasznalsz?

Milgamma N

Előzmény: afintha (685)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 686

Igen. Voltam orvosnál. "Milgamma N" ez az orvosság amit szedek. Hármat egy nap.

Egyáltalán nem használ és drága is. Egy hónapra irta fel. Már két hete szedem és semmi javulás.

Előzmény: greenwood (684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!