Keresés

Részletes keresés

szuterén vélemény Creative Commons License 2011.07.25 0 0 1982

http://www.youtube.com/watch?v=6EPbZuxT188&feature=related

 

 

ezt láttátok már kész átverés show, írtóra nagy xd

jó hír Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1981

nem tudom...nem akar politizálni, ami nem is baj...de (retorikai)sportot az csinálhatna mint pártonkívüli szimpatizáns....

...és ha Ő mondana valamit mint szószóló, arra odafigyelnének...

 

 

...mellesleg lenne fogak vicsorgatása...

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1980
jó hír Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1979

Tegnap láttam a Húzósban...kedves MSZP! nehogymá'  Vágó legyen a szóvivőjük...még a végén nyernének! nem! azt nem lehet! Vágó csak vesszen el a süllyesztőben...azzal legalább mindenki veszít!

 

...az lenne az igazi fricska, ha Gyurcsány alakítana akármit, és felkérné Vágót szóvivőnek!  ...nyerő csapat lenne,  még tüzérségi össztűzben is....

 

 

bm613 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 1978

"A cég máig családi tulajdonban maradt. A tulajdonos testvérhármas gyógyszerész tagja szerint ez a biztosíték arra, hogy kellő forrás jusson kutatásra, vizsgálatokra, melyek a homeopátia, mint kiegészítő gyógymód jogosultságát igazolják."

 

Höhö. Hát arra kell is forrás, mert eddig soha nem sikerült. Mókás, ahogy itt reklámozod az átverést. Mondhatni, házhoz jössz a ló...ért.

Előzmény: MontyPython (1977)
MontyPython Creative Commons License 2011.06.25 0 0 1977

A homeopátia helye az egészségügyi rendszerben  

2011. 06. 22.

  

Budapesten járt Michéle Boiron szakgyógyszerész, a homeopátia nagykövetasszonya. Látogatásának oka az volt, hogy magyarországi jelenlétének tizenötödik évfordulóját ünnepelte a hazánkban piacvezető francia cég, mely a homeopátiás gyógyszerek gyártásában és forgalmazásában világelső.

A homeopátiás gyógymóddal jelenleg a világon több, mint négyszázmilió ember gyógyul. Elterjedt az USA-ban, Latin-Amerikában, Oroszországban és Európa-szerte is. A világ homeopátiás nagyhatalma azonban India, ahol mintegy százezer homeopata praktizál, és a módszert százhúsz egyetemen oktatják. A Boiron család tagja beszélt a szelíd gyógymód lehetséges alkalmazási területeiről is, továbbá tájékoztatott arról, hogy az ilyen típusú gyógyszerekre egyre nagyobb az igény világszerte. Ugyanakkor kiemelte, hogy a homeopátiás gyógyszerek magas minőségi követelményeknek megfelelően készülnek.

 

Franciaországban ebben nagy kezdeményező szerepe volt a gyógyszerész doktor ikerpárnak, Jean és Henri Boironnak. A kutatások és a minőség iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy a homeopátiás gyógyszerek bekerültek a hivatalos Francia Gyógyszerkönyvbe. Megalapították a gyógyszergyárat, amely ma már négyezer embert foglalkoztat, tizennyolc országban. Franciaországban a homeopátia valódi komplementer gyógymód, a lakosság 62%-a használ rendszeresen homeopátiás szereket. A homeopátiás kezelés a kórházi ellátás integrált része.

 

A cég máig családi tulajdonban maradt. A tulajdonos testvérhármas gyógyszerész tagja szerint ez a biztosíték arra, hogy kellő forrás jusson kutatásra, vizsgálatokra, melyek a homeopátia, mint kiegészítő gyógymód jogosultságát igazolják. Jelenleg több mint 80 kutatási projektjük fut. Michéle Boiron 40 évig dolgozott gyakorló gyógyszerészként. Magyarul most jelent meg tapasztalatait összegző könyve a "Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra", mely segítséget nyújt gyógyszerészeknek és laikusoknak egyaránt, hogy sikerrel használhassák a homeopátiás gyógyszereket és magát a módszert a mindennapokban. Az eddig 12 országra adaptált könyv szerzői bevételét Michéle Boiron minden országban rászoruló gyermekeket támogató szervezeteknek ajánlja fel. Karitatív tevékenységét a francia állam a Becsületrend kitüntetéssel honorálta.

MontyPython Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1976

Családi szembenállás Orbán miniszterénél

"A homeopátia napjának rendezvénysorozatát dr. Szentágothai Klára, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter felesége nyitja meg. Szentágothai és vele együtt Réthelyi miniszter családjának azonban ambivalens kapcsolata van a legnépszerűbb alternatív gyógymódokkal.

 

Május 14., vagyis e hét szombatja lesz a Homeopátia napja. Ez még önmagában nem lenne érdekes, azonban az elkötelezett homeopatákat megnézve hirtelen azzá válik. Dr. Szentágothai Klára, a rendezvény fővédnöke, egyben gyermekorvos ugyanis a homeopátia egyik legnagyobb élharcosa Magyarországon.

Azonban ő egyben Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter felesége is. Az ország egészségügyének menedzselése pedig pontosan a NEFMI alá tartozik, Szócska Miklós államtitkár vezetésével. Szentágothai családjának furcsa viszonya a homeopátiával azonban nem ér itt véget.

Schimert Gusztáv, a magyarországi homeopátia újjáélesztője, egyben egyik leghíresebb alakja ugyanis Szentágothai nagyapja. Schimert majd 50 éven át vezette a Szövetkezetek Erzsébet Kórházának homeopátiás osztályát, de magánpraxisával is sokat tett a tudományág elfogadásáért.

Gyakran bevonta orvosi munkájába gyerekeit, így Szentágothai János professzort is, Réthelyi miniszter apósa is közelről láthatta Schimert működését. Azt gondolhatná az ember, hogy a homeopátia iránti vonzalom egyenes ágon öröklődik a családban, ám ez alól a Szentágothai családban is van egy kivétel.

A már említett Szentágothai János ugyanis nem csupán közelről ismerte a honi homeopátia legjelesebb képviselőinek munkásságát, de 1922-ben alapítója, majd elnöke lett az első magyar szkeptikus társaságnak, a Tényeket Tisztelők Társaságának. A szkepticizmus azonban mindig is erőteljesen elutasította a homeopátiát, áltudománynak és levitézlett kísérletnek tartva azt.

Így tehát Szentágothai Klára és édesapja, Szentágothai János szakmailag erősen szemben állnak egymással. Azt nehéz volna elvitatni, hogy az idősebb Szentágothai szakmai berkekben sokkal nagyobb befolyással bír, mint lánya, azonban kérdés, ez a befolyás mennyiben terjed ki Réthelyi miniszterre, a magyar egészségügy jelenlegi urára.

Réthelyi Miklós szintén közel állt Szentágothai Jánoshoz, hiszen Réthelyit a pécsi egyetemen megszerzett orvosi diplomája után Szentágothai professzor vitte magával Budapestre, hogy a mai Semmelweis Egyetem II. Számú Anatómiai Intézetének gyakornoka, majd tanársegédje és adjunktusa legyen.

A NEFMI minisztere Szentágothai Jánossal közösen egy nyolc kiadást megért anatómia tankönyvet is írt, ezért az idős agykutató befolyása megkérdőjelezhetetlen a miniszterre nézve. Reméljük azonban, hogy a homeopátiával kapcsolatos szoros családi kötelékek nem fogják az alternatív gyógymódok felé terelni a magyar egészségügyet."

 


MontyPython Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1975

Kiderült, miért rúgták ki Vágó Istvánt

"Saját kiabálásával és hisztijével magyarázza Vágó István kirúgását a TV2-től. Állítása szerint a 40 milliós játszma szabályain akart változtatni, ám ezt nem engedték neki.

 

"Kiabáltam. Egy ismerősöm, aki járatos a TV2 belügyeiben, azt állítja, hogy ezért a hisztiért rúgtak ki. Valóban hisztiztem. Hangosan. Azt kiabáltam, hogy ezt a műsort én másként fogom csinálni, mert úgy lesz jó. Lehet, mondták, de nem ez áll a licencben, nem így találta ki az angol jogtulajdonos. Mire én azt üvöltöttem vissza, hogy több licencet változtattam már meg, és hogy írjanak levelet az angoloknak, hogy ezt én így akarom" - mesélte Vágó, aki a heves szóváltás után végül rájött, hogy nem fognak rá hallgatni.

"Parázs, paprikás hangulatban váltunk el egymástól. Dühösen bevágtam magam az autóba és hazavezettem" - emlékszik vissza a kvízmester az eseményekre Bárdos András könyve második kiadásának új fejezetében.

Vágó István nyilatkozata után a TV2 szóvivője, Koltay Tamás az Új Ásznak elmondta: a szerződésbontásról szóló döntést nem egyik pillanatról a másikra hozta meg a TV2 vezetősége, így a kvízmester kirúgása nem a könyvben említett eset miatt történt."

MontyPython Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1974

Vágó István nem nyugszik, és paranoiával küzd

 

"A Demokratikus Charta pécsi szervezetének vendége volt Vágó István. Az ismert tévés személyiség beszélt a TV2-től való távozása sajátos körülményeiről, a Magyar Szkeptikus Társaságról és az aktuális politikai helyzetről.

 

Mintegy 40-50 néző volt kíváncsi Vágó Istvánra a hét közben pártszékházként, hétvégente pedig szórakozóhelyként működő Tüzér utcai MSZP székházban, ahova az ismert tévés a Demokratikus Charta meghívására érkezett. A bő egyórás beszélgetés érintette Vágó tévés karrierjének végét és a Magyar Szkeptikus Társaságban végzett tevékenységét is.

Tévés karrierje nagy vihart kavart megszakadásával kapcsolatban Vágó felidézte azt a már ismert történetet, miszerint kirúgása - azaz munkaviszonya megszűnése napján nézeteltérésbe került a TV2 új vetélkedőjét gyártókkal, mindezt azonban pár új részlettel egészítette ki. Ezek közé tartozott állítása szerint, hogy távozása után hirtelen a jobboldali Helyi Théma a TV2 szappanoperájának kiemelt hirdetőjévé vált, és egyes hírek szerint a csatorna egymilliárdos bevételhez jutott, illetve, hogy a TV2 híradójához a Hír TV-ból érkezett egy újságíró magas beosztásba - Vágó hangsúlyozta, hogy ő csak tényeket sorol fel, és azok értelmezését a résztvevőkre bízza.

Tévés karrierje vége után a volt műsorvezető napjait manapság leginkább a Magyar Szkeptikus Társaságban betöltött tevékenysége tölti ki. Ezzel kapcsolatban Vágó elmondta, hogy a szkeptikusság lényege, hogy semmit sem hiszünk el bemondásra, bizonyíték nélkül, és ez ugyanúgy igaz az újsághoroszkópokra, mint a politikai pártok mondanivalójára."

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1. Vágó évekig húzott a busásnál is nagyobb fizetést az RTL-től, akkor is, mikor parkolópályára tették. Annyi jót és izgalmas dolgot tehetett volna, de csak sértődösködött, beásta magát a végletekig ebbe a szkeptikus-ketrecbe, most már a Vágó név egyet jelent vele. Megbukott a TV2-nél is, de már annyira akart szerepelni, hogy inkább megcsinálta azt a kvízműsort is, aztán az elkeseredés lett úrrá rajta, és legnagyobb baklövése a Bárdossal való könyv. Mindig gellert kap a golyó, ha valaki a média ellen fordul.

2. Még mindig ott tartok, hogy nem próbáltak ki semmit, és úgy beszélnek a homeopátiáról. Közben pedig remekül kinevettették magukat :))))).

MontyPython Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1973

Sedatif PC - napi 3 x 1-2 tabletta

Stressz okozta ingerlékenységre.

 

Lenne egy másik, a Zincum Metallicum, amely szintén idegességre van,

de intellektuálisan fáradt egyének számára, szóval ez nem érint téged :).

Előzmény: bm613 (1970)
Ágicácska Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1972

Kedves Kvízkedvelő Barátaim!

Elindult egy új online kvíz, ahol 4 nyelven lehet játszani:

http://www.adaugusta.eu/

Még kezdeti stádiumban, van, de jónak ígérkezik.

Nézzétek meg!

 

bm613 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1970

Zsenikém, felfoghatnád, hogy százával végeztek kísérleteket a kutatók, betegeket végigkezelve a homeopátiás szarokkal, és megkapták azt az eredményt, hogy ugyanannyian gyógyultak meg tőle, mint a placebótól. Azaz: tudományos módszerekkel kimutatták, hogy a homeopátiának valódi gyógyhatása nincs. Ennyi. Ha nem érted, és költöd erre a baromságra a pénzedet, az mondhatnám, hogy csak a te bajod, és tojok rá, de valahogy mégis zavar, hogy szélhámosok keresik degeszre magukat a hozzád hasonló, tudományhoz nem értő szerencsétleneken.

Előzmény: MontyPython (1969)
MontyPython Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1969

Szavakat kiforgatni nem szép dolog :).

Vágót lehet kedvelni, nem kedvelni, mint minden ismert ember esetében, de ölre azért nem megyek miatta :).

Az általános mindig veszélyes, márpedig ő és a Társaság Fatia Negrát csinálnak mindenkiből, aki ezt a gyógyászati módszert követi. Ebből kiindulva jutottam el odáig, hogy leírjam: persze, hogy vannak a természetgyógyászok között is kóklerek (le sem kellett volna írnom, hiszen effektív a homeopátia volt terítéken), de a Társaság más "rossz" ellen is felléphetne, amiről pontosan tudja, hogy létezik, és ez az orvosok tévedhetetlensége például, amikor a legkevésbé sem vállalják a rosszul felállított diagnózis következményeit, avagy a műhibákat.

 

Ismét elmondom: tessék szkeptikusnak lenni, tessék akkor kívánság szerint bekapkodni a kemikáliát.

De harcba ne úgy szálljunk, hogy öngyilkos merényletnek nevezzük és túladagolásnak azt a szert, amit "bizonyításképpen" marékszámra bekapkodtak, aztán diadalmasan ugráltak, hogy nem múltak ki, és nem lett semmi bajuk, mert ez végtelenül gyerekes volt.

Harcba ne úgy szálljunk, hogy nem is ismerjük a mechanizmust, és ki sem próbáljuk.

Ha egy receptnél nem követjük az elkészítési mutatót, abból nem lesz az az étel, amit szeretnénk. Erre bátorkodtam most már többedszer kilukadni.

 

Ha teljesen hatástalan, mint mondjátok, és végre be akarjátok ezt bizonyítani, talán az a 2-3 ezer forintnyi összeg nem túl sok, amit belefeccölhetnétek, nem fog hiányozni. Tessék elmenni egy valós nyavalyával egy homeopátiás orvoshoz, és tisztességgel (!) beszedni azt és úgy, amit előír. Három hónap múlva lehet beszélni az eredményről.

Leírtam előzőleg, miért hamis a bizonyítás, egy doktornőt is idéztem, szanzsén figyelmen kívül hagyjátok.

 

És még valamit. Nem homeopátiában hívő ember vagyok, hanem egy olyan valaki, aki megannyiszor megtapasztalta már a hatásosságát. A puding próbája az evés - a szkeptikusok ezt igencsak elszalasztották megtenni, közben pedig vagdalkoznak, Vágó pedig nyilatkozik egy olyan valamiről, amit lőtávolból néz, és elítél mindenkit, aki ezzel foglalkozik, népbutításnak, sarlatánságnak tartva azt, en bloc pedig a természetgyógyászatot kóklerségnek nevezi.

Ezzel a szellemi magassággal tényleg nem érdemes vitatkozni mindaddig, amíg a fenti metódus szerint végig nem csinál egy kúrát. Az viszont akkor jön el, amikor valaki bebizonyítja, hogy a Föld egy téglalap.

 

Előzmény: pufffffneki (1966)
bm613 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1968

Szóval gyógyteák, illóolajok stb. Akkor minek adod ki még a pénzt a SEMMIRE is? Te vagy az elvakult. Én bizonyítékok alapján írok.

Előzmény: MontyPython (1967)
MontyPython Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1967

Nem baj, hogy nem olvasol figyelmesen, legfeljebb az orrod alá dörgölöm.

A homeopátiával nagyon sok mindent lehet gyógyítani, a test és a lélek szintjén. Ez időbe telik, ahogy írtam, három hét a legkorábbi várható eredmény, de inkább három hónap.

Amikor a gyerekem influenzáját taglaltam, nem azt írtam, hogy kizárólag homeopátiával gyógyítottam meg, hanem hogy azzal is.

A homeopátia azonban októbertől van jelen az életünkben, jelesül a már reklámozott Oscillococcinum, amit preventív jelleggel szedünk márciusig.

Egy sima nátha akár másnapra elmúlik teával és infralámpával, de egy influenzához kell az illóolaj külsőleg, belsőleg, fürdővízbe, párnára, kellenek gyógyteák stb. Egyértelműen fogalmaztam.

Elfogultságod elvakít, és biztos vagyok benne, hogy még soha nem óhajtottál megismerkedni szelíd gyógymódokkal, és nem is fogsz. Én nem folytatok kereszteshadjáratot a homeopátiáért, elmondom a gondolataimat, de a te agressziód taszít.

Előzmény: bm613 (1965)
pufffffneki Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1966

Vágó tevékenységét  veszélyesnek minősíted, abból számomra egyértelműen megállapítható, hogy  te negatíve elfogult vagy Vágóval,  ez a többi pejoratív sorodból is érződik. Ez szíved jogod, de hidd el semmi köze  se az érzéseidnek se Vágónak ahhoz, hogy a homeopata szerek hatása nem bizonyított.

 

Vágónál hiányolod, hogy az alapos ismeretek hiánya nélkül nyilatkozik, viszont te azt vonod kétségbe, hogy egyáltalán bizonyítani kéne a homeopata szerek hatását, vagyis honnan a bánatból lehetnének ismeretei akár Vágónak akár másnak a szerek hatásosságáról, ha azt csak misztifikálják? Mert te is azt teszed, amikor a családod kezeléséről nem orvosként és nem homeopataként írsz, hanem mint egy homeopatában hívő átlagember, aki elhitte ami a dobozon van, és tapasztalta a gyógulást. Ezzel az erővel ezt kézrátéttel is meg lehet oldani, csak abban kell higgyél.

 

Az átlagpolgár tapasztalatát az ember meghallgatja, és maximum elraktározza, vagy eldobja. Sokan (én is) azonban még mellé azt is gondolom, hogy na te lehetsz az az ember aki valószínűleg jósnőhöz 8is) jár, meg mindenféle frincfrancot kipróbál, mert annyira keresi az ilyen típusú kapaszkodókat. Kíváncsi lennék igzam van-e:-)

 

Na és miért pont  a szkeptikusoktól hiányolod az orvosok pellengérre állítását? Ők nem arra szövetkeztek, hanem másra, úgyhogy ez csak csúsztatás, nem több. Az orvosi műhibákról olvashatunk épp eleget, akár könyvben akár a bíróság anonim határozataiba százával is, de hol olvashatsz a homeopata ügyekben a kóklerekről, amiből szerinted is van elég? A szkeptikusok ezt az irányt képviselik, ne akarjunk tőlük mást számon kérni, de te „megátalkodottan” mindig csak ezt az irányt hiányolod.

 

A nyitottság és a rugalmasság nem feltétlenül azonos definíció az embereknél.

Van akinél ez egyenlő a naivsággal és az infantilitással, ami a kóklerek bizniszét remekül építi.

Kategorisztikus következtetéseket bárminek csak a hitéből levonni, nem mindenki képes, és ez sem nem felróható.

Azt is tudjuk, hogy  Föld mégis gömbölyű és a kvantumfizika alappillére is megdőlt, vagyis a  tudomány bizonyítékai is változnak. De a homeopaták tudományos publikálásai változatlanul hiányoznak így nincs  mi megdőljön, és ha az alap hiányzik, akkor a sok kétely sokkal rombolóbb, mint az hogy a „vaskalaposok” nem hisznek hanem kételkednek.

Előzmény: MontyPython (1964)
bm613 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1965

Önmagadat hazudtolod meg. Azt írod egyrészt, hogy a homeopátiás kezelés hónapokig tart, másrészt azt is, hogy pár nap alatt elmúlik tőle a nátha. A nátha bizony elmúlik, csak nem a te vacak placebódtól. Tudod, az olyan, hogy elmúlik, még akkor is, ha semmit nem szed az ember. Én sem szoktam, amíg nem elkerülhetetlen, maximum bedobok pár adag vitamint.

Komoly, krónikus betegségben szenvedőnek a homeopátiával történt meggyógyítását pedig csak a tiédhez hasonló privát élménybeszámolókban olvashatjuk. Érdekes, hogy ellenőrzött kísérletben soha nem sikerült bizonyítani a hatásosságot. Tudom, ezt már említettem párszor, de hát mit tehetek, ha mindig megkerülöd, eszedben sincs reagálni rá?

És miért kellene a Társaságnak szerveznie újabb kísérleteket, amikor tudósok a világ különböző pontjain eleget végeztek már? A Társaság ezekre hivatkozik. Vagy szerinted az ember csak arról beszélhet, amit saját maga elvégzett?

Előzmény: MontyPython (1964)
MontyPython Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1964

Nos, két dolgot vetettél fel, vegyük előbb Vágó Istvánt.

Vágóval nem "példálózom", hiszen ő maga tette magát a Szkeptikus Társaság ikonjává. Nagyon sokat nyilatkozik erről a médiákban, miközben nem tisztségviselő, de mint egy mentor, úgy közlekedik mindenfelé, hogy egyrészt úgymond felkarolja a Társaságot (PR-t biztosítson neki), másrészt minél több fórumon hangoztathassa a kinyilatkoztatást, mely szerint a nyugati orvoslásnak van létjogosultsága, az ezotéria, a természetgyógyászat ördögtől való, egyébként pedig úgy marhaság, ahogy van (még akkor is, ha orvos műveli).

Mindemellett persze a sorozatos műhibákat elkövető, félrediagnosztizáló orvosoknak megvan a maguk mentsége.

Vágó tevékenysége azért veszélyes, mert valaha egy népszerű tévés személyiség volt, ma még mindig ismert, nem véletlenül kérték fel egy hitelkiajánló cég arcának. Ebből következően az emberek jobban odafigyelnek a szavára, mint a Társaság négyesfogat vezetőire, akik közül jószerével Hraskó Gábor nevével találkozni a médiában, de össze sem vethető Vágó ismertségével. S mivel jobban odafigyelnek, hallgatnak is rá. Ez nem lenne baj, ha - és már megint unos-untalan kénytelen vagyok ismételni - korrekt módon meg akarná ismerni azt, amiről lesújtó véleménye van. De nem akarja.


Ez már csak azért is elképesztő, mert Vágó egy liberális gondolkodású embernek vallja magát, amivel nem összeegyeztethető egy ádáz harc valami ellen, amiről felületes ismeretei vannak (a szomorú, hogy nem tudja, hogy azok). Tovább megyek, ha tetszik, Vágóhoz méltatlan ez a felületesség. Indifferens, hogy a vizsgálódás végén elfogadja-e a homeopata orvoslást vagy sem, és azt mondja, igen-igen, de ő mégis az orvosokban bízik. De önmagáról állít ki bizonyítványt, ha ismeretek nélkül - ugyanakkor tudományos magyarázatokat gyártva, miért is nem működhet a homeopátia - nyilatkozik.

 

A Szkeptikus Társaság csatlakozásra biztatja az embereket azon az alapon, hogy "Csatlakozzanak azok, akik a racionális, szkeptikus, tekintélyelvtől mentes gondolkodás elfogadott érték legyen."
Olvasod? Tekintélyelvtől mentes! Mi az, amit hangoztatnak, ha nem tekintélyelv? Megelégszenek a saját téziseikkel, mert igazolva látják azokat téves vagy hiányos levezetésekkel, és ha részigazságra lelnek, már az egész igaz a számukra, elméletük meg van támogatva. Senki se nevezze magát tudósnak és ne kiáltsa ki tézisét eredménynek, ha az nincs minden oldalról megvizsgálva. Az ő tézisük retrográd. Benne van a Föld és benne van a forgás, csak az irány nem stimmel.
Olvasd ezt el, és mondd, szerinted egyoldalú-e vagy sem, boszorkányüldözés-e vagy sem: http://www.szkeptikustarsasag.hu/allasfoglalasok
Nem vitatom a jószándékot, hogy kiszűrjék a kóklereket, de a kereszteshadjárat ellen tiltakozom. És persze hiányolom a már fentebb említett orvosok pellengérre állítását, beleférne a kóklerság kérdésébe, azt gondolom.

Hogy tudják-e vagy sem, hogy a homeopátiás bogyókat a nyelv alá kell tenni, nem oszt, nem szoroz, mert még mindig az a lényeg, hogy a bogyókat/cseppeket három hónapig kell szedni ahhoz, hogy érdemi változás következzen be (tudod: szelíd gyógymód). Kvázi az egyszeri "túladagolás" semmit nem jelent, mondom, magukat nevettették ki.


"itt a lóláb! Miért a társaságnak kéne annak ellenkezőjét bizonyítani amit a homeopaták nem tudnak és nem is akarnak bizonyítani?" A lóláb odaát van. A Társaság mást sem tesz, mint "bizonyít", hogy a homeopátia csak szemfényvesztés, ugyanakkor sem a mechanizmussal nincs tisztában, sem a bizonyítás nem érdekli. Ha feltalálnak egy szert egy súlyos betegségre, de fél éven át kell szedni, akkor egy hét után ne mondják, hogy hatástalan, hányszor ismételjem? Tessék végigkísérni egy csoportot, különféle nyavalyákkal szenvedő betegeket, akiket kizárólag homeopátiás szerrel gyógyítanak, és amiről azt mondja a homeopata orvos, hogy gyógyítható, kezelhető, javítható, aztán fél év múlva nézzék meg, van-e változás. Ez lenne tisztességes.
Tudsz ilyen kezdeményezésről, kérésről a Társaságtól?

 

Utolsó mondatod inkább a te önigazolásod. Azt írtam valaha is, hogy megállás nélkül szedek homeopátiás szereket, amik isten tudja, mennyibe kerülnek? Ez nem vitamin!
Isten tudja, milyen költségeket tételezel fel, és erre hivatkozol? Puff neki! Tessen tájékozódni! (Egy kb. három heti adagos fiola 650 Ft.) Egyrészt, ha gond van, elsősorban mi nyilván olyan orvoshoz megyünk, aki természetgyógyász is, tehát ha van lehetőség, elkerüljük a kemikáliát, ugyanakkor van belátásunk arra, hogy egy perforált vakbélnél nem várunk semmire, hanem tudomásul vesszük, hogy csak sebész segíthet, hála az égnek, erre nem volt szükségünk.


A gyerekünk soha nem kapott antibiotikumot, de náthánál, influenzánál gyógyszert sem (infralámpa, fitotéka, illóolajok, homeopátia), mégis napok alatt helyrejött, míg más gyerekek két hétig gyógyultak. Ezeken túl pedig kétszer volt beteg 18 év alatt, az egyiknél muszáj volt egy gyulladáscsökkentő gyógyszer a gyors hatás érdekében, de a többi homeopátiás szer volt, a másiknál kizárólag bogyókat és természetes szereket alkalmaztunk egy homeopata orvos utasításai alapján.


Réges-régen leírtam egyszer, hogy három családtagomat gyógyították meg az allergiából többek között homeopátiával. Sem a lisztérzékenységet, sem a tejfehérje- vagy pollenallergiát nem tartják az orvosok gyógyíthatónak, csak gyógyszerekkel és diétával próbálják a tüneteket enyhíteni, de a kezelés, a cseppek és a diéta fél év alatt száműzte a szervezetükből. Nem érdekel, hogy számosan nem hisznek benne, hiszen az eredmény önmagáért beszél, plusz sokakkal találkoztunk, akik mind más és más probléma miatt jártak ugyanoda, ugyanolyan eredménnyel. Én nem akarok senkit sem meggyőzni, de nem szeretem az egyoldalúságot, és sosem hazudtolnék meg valakit, ha alaposan nem járom körbe, amiről beszél.

 

Ahogy előzőleg is, most is leírom: nem kell azon csodálkozni, hogy megátalkodott emberekkel a homeopaták nem fognak harcba szállni, teszik a dolgukat és ennyi. Ha ezzel valaki nem elégszik meg, az az ő baja. Valaki vagy nyitott és rugalmas, hogy több dolgok vannak Földön és égen jó Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes, vagy nem fogadja el ezt, s akkor nem használja ezt a gyógymódot. De végzetes következtetéseket levonni abból, amit soha nem próbáltunk, avagy a környezetünkben nem próbált ki valaki, igazságtalan, földhözragadt és vaskalapos.

 

Előzmény: pufffffneki (1959)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1963

Neked is igy nagyon utolag:))

Előzmény: Ildi90 (1952)
pufffffneki Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1962

Szépen összefoglaltad. Egyet értek.

Előzmény: gligeti (1961)
gligeti Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1961

Az ugyanaz is lehet, akinek üzleti érdeke, az általában nem a markába röhögve mondja a marhaságot, hanem el is hiszi. Nem azért árulja, mert elhiszi, hanem azért hiszi el, mert árulja.  Kognitív disszonancia feloldása: ha én ilyet árulok, az nem lehet, hogy átverés, mert akkor gazember lennék. De hát én nem vagyok gazember: az agy feloldja a disszonanciát: ez csak úgy lehet, hogy ez nem átverés, hanem igazi, valós dolog.

 

------

 

Egyébként meg nyugodtan lehet a homeopátiában hinni, csak akkor tessék a tudományt nem belekeverni. Még természetesen az is lehet, hogy a tudomány téved, az egy olyan dolog, ami fenn is tartja a tévedés jogát: de a tévedés felismerésének és a továbblépésnek is megvannak a tudományos kritériumai. Jelenleg azonban a tudományos kritériumok alapján nincsenek a víz struktúrájában semmiféle emlékek, és a homeopátiás szerek hatástalannak bizonyulnak szigorú tudományos kritériumok szerint (vagyis a placebónál nem hatékonyabbak rendesen ellenőrzött dupla-vak kísérletek esetén). Vagyis lehet azt mondani, hogy én hiszek a homeopátiában, de akkor azt kell mondani, felvállalni, hogy a tudományban viszont nem, mert az nem jó (hiszen ha a tudományos módszertant elfogadjuk és követjük, abból az jön ki, hogy a homeopátia nem működik). Végülis a tudományban való hit is csak egy hit: én azt hiszem, hogy a tudomány egy kiváló eszköz a világ egy nagy részének a viselkedésének a megismerésére, így modellezésére; Vágó és Hraskó és még sokan mások ezzel szemben azt hiszik, hogy nem is csak a viselkedését, hanem a világ igazi lényegét, az "igazságot" ismerik vele meg, sőt, megkérdőjelezhetetlenül ez az egyetlen igaz megismerés van csak; és van akik szerint a tudomány egy tévút, lóf*szt sem ismerünk meg vele. Ezen így nem lenne mit vitatkozni, ha valaki azt mondja, hogy a tudomány nem jó, akkor ezt hiszi, és kész, a tudományos módszertan alapjai nem bizonyíthatóak, mintegy axiomatikusak, ha valaki azokat kérdőjelezi meg, azon vitázni parttalan lenne.

 

Nem lehet viszont a polcról levenni a tudományból ezt-azt, de nem az egészet, pl. japán emberekre hivatkozni, akiknek dr. van a neve előtt, tudományosnak hangzó intézményneveket mellétenni, tudományosnak hangzó cikkekre hivatkozni, meg tudományosnak hangzó mondatokat mondani. A tudomány ugyanis nem így működik, tessék peer-reviewed, elismert tudományos folyóiratban megjelent cikkre hivatkozni, minden más porhintés, olyan intézményt és folyóiratot alapítok, amit akarok és írok bele mindenféle marhaságot. Ez egy dologra jó: a tudományosság látszatát lehet kelteni, és visszaélni épp azzal, hogy az emberekben nagyon nagy a tudomány respektje. Ez olyan, mint az Adidas nevével visszaélni, márkanév-hamisítás. Ezt a tudomány nevében kikérem magamnak.

 

Előzmény: bm613 (1960)
bm613 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1960

Vagy önigazolás, vagy saját üzleti érdek. Lehet, hogy ő is ebből az átverésből él.

Előzmény: pufffffneki (1959)
pufffffneki Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1959

 

Hát ez az!

A homeopaták begubóznak, nem publikálnak, nem szólalnak meg, hanem csak hagyják, hogy aki akar higgye, szedje, aki meg nem az kételkedjen. Ez az ami nem korrekt. Mert az emberek nagy részét megtéveszti az OEGY engedély.

 

Montynak pedig: Változatlanul nem értek egyet azzal, hogy állandóan a Vágóval példálózól, amikor ő csak egy arc akire figyelnek, viszont a társaságban számos szakember van.

 

A  homeopátiás orvosoknak igenis kellene valamit azért tenni, hogy az emberek tudják, hogy  mit szopogatnaka  nyelvük alatt hónapokig és tartják be az előírásokat. Miből gondolod, hogy nem tudták akik tegnaepelőtt ot voltak a demonstráción, hogy a nyelv alatt kell szopogatni a csodabogyókat? Légy erős mindenki tudta. A programozás elmélet pedig, nahát  épp ez az, ami bizonyításra,  esettanulmányok sokaságára szorulna, mert így elég röhejes a rezgésszámok hatásáról beszélni, hogy semmi nincs mögötte, csak a duma.

 

"De ha valaki tudományosan óhajt állítani valamit, sajnálatosan sok oldalról körbe kell járja a témát ahhoz, hogy azt igazolni tudja. Ez a Társaság szempontjából nem valósult meg."

 

Na pont ez a baj, ez a gondolatod, itt a lóláb! Miért a társaságnak kéne annak ellenkezőjét bizonyítani amit a homeopaták nem tudnak és nem is akarnak bizonyítani? Nem inkább ez (lenne) a tiszességes és a korrekt?

 

Valahogy az az érzésem, hogy nem kevés pénzt kölhettél már a témára és ez inkább némi önigazolás. Bocs ha tévedek.

 

 

 

Előzmény: bm613 (1958)
bm613 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1958

Tökéletesen körbe van járva a téma. Tudósok bebizonyították, hogy a homeopátia hazugság. Mit akarsz még ezután?

Abban meg igazad van, hogy a homeopatáknak kellene megmondaniuk, miért is működik a dolog. Baromi jól hangzik ez a rezgéses móka, csak a tudomány jelenlegi állása szerint orbitális hülyeség. Tudod, minél meglepőbbet állít valaki, annál komolyabb bizonyíték kell ahhoz, hogy hihető legyen. Ők pedig a legkisebb bizonyítékot sem tudták összeszedni 200 év alatt.

És tényleg, miért csak a "gyógyszer" készítése közbeni infók maradnak meg a vízben/tejcukorban/akármiben? Az miért nem, hogy a víz régebben mondjuk sz@ros volt, mert megjárt pár csatornát?

Előzmény: MontyPython (1957)
MontyPython Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1957

A Klubrádióban hallottam kétszer Vágót erről a napról beszámolni (hogy mi is ez a 1023-on nap, illetve egy beszélgetést Hraskóval.

Homeopátiás orvosok nem fognak odamenni szónokolni, és az ott levő embereket megpróbálni meggyőzni, teszik a dolgukat gondolom, alapvetően legyintenek a Vágó-féle társaságra, nemkülönben a Szkeptikus Társaságra, a világon mindennek vannak ellenzői, így kerek a világ.

Én legfőképpen azt nehezményeztem, hogy nem tudják, miről beszélnek.

Látom, te sem.

A vízzel való bevétel a bogyók (cukorkák) esetében nem az egyetlen marhaság. Mind a cseppeket, mind a bogyókat a nyelv alá kell tenni, mivel ott szívódik fel a legjobban, de ami nagyon fontos, hogy előtte és utána fél-fél órán keresztül nem szabad enni és inni egyetlen falatot vagy kortyot sem. Minden, amit megeszünk vagy megiszunk, egy adott rezgésszámmal rendelkezik, így "bezavarna".

A másik rendkívül fontos dolog, hogy legkevesebb három hét, mire elkezd a programozás "dolgozni" és többnyire három hónap permanens szedés szükséges a hatáshoz (nem véletlenül hívják szelíd gyógymódnak).

 

Szeretném elmondani, hogy Vágóékkal ellentétben sem azt nem szólom le, aki nem hisz ebben, sem azt, aki ki sem próbálja. De ha valaki tudományosan óhajt állítani valamit, sajnálatosan sok oldalról körbe kell járja a témát ahhoz, hogy azt igazolni tudja. Ez a Társaság szempontjából nem valósult meg.

 

Lejáratókampány, lekezelő vélemények hangzanak el, miközben egyetlen módon lehetne ezt az egészet úgymond kontrollálni: ha mindazok, akik lelkesen "túladagolták" magukat (nem lehetséges, de sebaj), vállalják be, hogy odamennek egy homeopata orvoshoz, nyilatkoznak a nyavalyáikról (lelkiekről és testiekről), majd végigcsinálják legalább 3, de inkább 6 hónapig a kúrát (ami egyébként anyagilag sem terhelő).

Ha utána nem változik semmi, akkor igazuk van.

 

Tudod, épp elég nyilatkozatot hallottam, olvasom a hírlevelüket vagy az interjúkat, tehát ha valaki, én tisztában vagyok a céljaikkal és a homeopátiával kapcsolatos nézeteikkel. Csakhogy nem nekik kell meghatározni, miért nem működik. A "megtámadott" oldal kell megmondja, szerinte hogyan működik a homeopátia, tessék részt venni benne (placebó, nem igaz?, nem lehet belőle baj), s úgy megtapasztalni vagy sem a hatásait.

No, ez (lenne) tisztességes, igazságos és korrekt.

 

Előzmény: pufffffneki (1956)
pufffffneki Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1956

Furcsa, hogy mintha nem is olvasnád el a cikket, csak marha nagy vehemenciával szidod Vágót, aki egy szót nem szól az írásban? Ezzel inkább magadat tszed nevetségessé.

 

Miért nem  voltál ott, ha ennyire biztos vagy a véleményedben és az azt alátámasztó magyarázataid igazában?

 

Miért csak egy homeopata orvos volt ott, aki a cikk szerint csak lejáratta magát és  a szakmát, azzal amit és ahogy mondott?

 

Ráadásul egyenesen olyat cáfolsz, aminek te nem jársz utána, hiszen honnan is tudhatnád, hogy a társaság minek  jár utána?


Tudják hogy kell szedni, és ha ott lettél volna, vagy figyelmesebb vagy akkor láthatod is, hogy senki nem vízzel döntötte magába a bogyókat.

„Azt sem tudják, hogy a vízkristálynak milliónyi képe van”  igen. És mi köze van ennek ahhoz a sok megtévesztetthez, aki azt hiszi hogy egy természetes gyógynövény hatóanyagát viszi be a szervezetébe?

Az indikátor által kiváltott hatásnak az égadta világon semmi bizonyítéka nincs. Talán kicsit magukba kellene nézni a homeopatáknak és nem csak a hitet, meg a rázást meg az egyéb ezen alapuló  csodákat kéne hangoztatni, hanem publikálniuk kellene minimum annyi esettanulmányt, amit a tudományos folyóiratokban a gyógyszerek kapcsán is kötelező, ha azokat engedélyeztetni akarják.

 

„A belinkelt önkormányzati újságban levő cikk legalább röviden idézi egy homeopata doktornő szavait, aki a lényeget mondja, és rávilágít arra, Hraskó és Vágó rosszul közelítenek a témához, tehát nem is juthatnak el a bizonyításig”


Annyira felületes vagy, hogy önkormányzati újságról zagyválsz, amikor annak semmi köze nincs ahhoz, ráadásul honnan is tudhatnád, hogy rövid idézetről van szó, vagy a homeopata doktornő  pont ennyit mondott vagy sem?

 

Mivel ott voltam így  saját fülemmel hallottam, hogy nem megátalkodottságról van itt szó, hanem  egy egyszerű tényről és annak kulturált kommunikációjáról. Ami igen ritka manapság.

 

A szkeptikusok abba nem nyugszanak bele, hogy a szabályozás megkülönbözteti a feltételeket a hatásvizsgálat tekintetében és mindenféle vizsgálat nélkül gyógyszerként engedi forgalmazni a homeopátiás szereket, és megtéveszti a vásárlókat, ami viszont hatalmasat lendít az üzletág virágzásán.

Előzmény: MontyPython (1954)
bm613 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1955

A homeopátiáról minden tisztességes kettős vak próba bebizonyította, hogy gyógyhatása megegyezik a placebóéval. Ennyi.

Előzmény: MontyPython (1954)
MontyPython Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1954

1023

Gratulálok a Szkeptikus Társaságnak, Vágó Istvánnak és a részvevő okostojásoknak!

A Társaság kinyilatkoztat, mint egy orákulum, semminek nem jár utána, nagyon sok mindent nem tud a témában, amivel végül is kinevetteti magát (ó, ez nekem egyáltalán nem probléma! :-D).

 

Levezetni egy jószerével "bírósági tárgyalást" kizárólag az "ügyész" megszólalási lehetőségével, emmándöfi!
Beszélni arról, amiről csak tudni véli, hogy bármit is tud, kétségtelenül az ilyen doktoranduszok sajátja. Teljesen mindegy, hogy Vágó István a Klubrádióban mondja el újra és újra, amihez mégcsak nem is konyít, majd ugyanott Hraskó Gábor terjeszti a tant és a boszorkányüldözést, aztán kimennek a utcára, és bebizonyítják, hogy a Nap forog a Föld körül.
Oly meggyőzően beszélnek, mintha tudnák is, miről, s mégcsak kétség sem ébredhet az emberekben, hogy nem biztos, hogy a Szkeptikus Társaság (vaskalapos és röghözkötött) vezetői, tagjai, követői valóban tudják-e, miről beszélnek!

Még azt sem tudják, hogyan kell szedni! (Bementem egy gyógyszertárba homeopátiás bogyóért, s miközben fizettem, megjegyeztem, hogy be is veszem, a gyógyszerésznő pedig azt kérdezte, hozhat-e egy kis vizet hozzá!!! (Jesszus!)

Azt sem tudják, hogy a vízkristálynak milliónyi képe van, miről beszél Hraskó Gábor! A testben levő vízmolekulák képe és bizonyos betegségek között összefüggést talált az a japán tudós, aki megannyi felvétellel bebizonyította és osztályozta a vízmolekulák képét (a bennük levő törvényszerűségeket), s ezt több, mint 10 éven keresztül fotózta, úgy tette közzé!

(Talán művelődjünk kissé: http://www.vitalland.hu/aquarion/dr-masaru-emoto )


Mindent egybevetve súlyosan tévútra viszik a hallgatókat akkor, amikor a témában lecsupaszítják a higítás során esetleg visszamaradó eredeti indikátoranyag fellelésének kérdését, holott az indikátor által kiváltott hatás a nyitja a homeopátiának. Az indikátor - nevéből adódóan - nem közvetlenül, mint hatóanyag kell szerepet játsszon, hanem az őt körülvevő, higításban levő, többnyire vizes folyadék belső struktúrájának változásában, és az ezzel összefüggő, a rezgésinformáció közvetítő szerepében.
Hraskó Gáborék tévúton járnak, elsősorban azért, mert nyomelemet keresnek lenyomat helyett.

Hívjanak meg olyan egyetemi oktatót, aki a vízszerkezet-kutatással foglalkozik, avagy/és az orvostudományi egyetem homeopata fakultációján tanít, horribile dictu egy homeopata orvost, aki mint orvos is elismert, de ezt az egyoldalú diskurzust, tunkolva állandóan abban, hogy mennyi buta ember van, aki a homeopátiát orvoslásként elfogadja - akár beteg, akár orvos, vagy gyógyszerész -, egy méltánytalan vitát alakítanak ki rendszeresen, az egyoldalú tájékoztatás jegyében.

A belinkelt önkormányzati újságban levő cikk legalább röviden idézi egy homeopata doktornő szavait, aki a lényeget mondja, és rávilágít arra, Hraskó és Vágó rosszul közelítenek a témához, tehát nem is juthatnak el a bizonyításig. Ez a két urat valószínűleg sem alapjaiban nem rendíti meg, sem nem fogja predesztinálni arra, hogy valaha is elmélyedjen tisztességgel a témában.

 

Az a megátalkodottság, ahogy hajtogatják a magukét, és egyáltalán nem érdekli őket a homeopátiát használók és művelők képviselőinek véleménye, az eredményeket úgy nevetik ki és degradálják, hogy abszolút meg vannak győződve a saját igazukról, ez épp "tudósok" esetében elképzelhetetlen. Úgy látszik, egyeseknek túl sok idejük van (Vágó úr esetében bizonyosan), de nem elég ahhoz, hogy beleférjen némi bátorság a másik fél érveinek meghallgatására.

Persze, megtehetik, mindenki úgy teszi nevetségessé magát, ahogy csak tudja.

 

Előzmény: pufffffneki (1953)
pufffffneki Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1953
Ildi90 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1952

BUÉK!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!