Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 6
Vettem 2 kilo citromot. :-) Ezekkel most globális aláaknázásba kezdek perceken belül. :-) Remélem lesz valami hatása...
Előzmény: I.C.A. (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 5

Igen, a fújás látványosan hatásos, de az a tapasztalatom, hogy sajnos csak pár napig.

Ahol volt rá lehetőségem, ott én is befújtam, és onnan azonnal el is tűntek. De pár nap múltán két gerendával arréb már megint megjelentek. :-) Vagyis csak annyit ér a fújás, hogy új rést keresnek, és a már befújt részt kikerülik és özönlenek máshol. Aztán ha már elmúlt a szer hatása, akkor ugyanott is elkezdik a vonulást ismét.

Most vettem egy másik hangyacsapdát, meg vettem egy kültéri csapdát is, azt megpróbálom a bejárat közelébe helyezni, hátha...

Csak az a bajom, hogy az ilyen csapdákba eddig még egyetlen hangya sem ment be, komolyan mintha éreznék, hogy az nem lesz nekik okés..:-) Azt meg kell állapítanom, hogy nem hülyék :-) De nem adom fel. Alapból nincs bajom a hangyákkal, ha csak néhány van nem is törődöm velük, de az már kicsit túlzás, hogy az egész házat megszállják...közöttük az ágyamat is :-)

 

Előzmény: procaliber (4)
procaliber Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4

nekem régen a csapdás megoldás használt, szép lassan maguktól eltüntek.

Viszont most kedden ismét úgy gondolták benéznek hozzám. Mivel egyre több hangya jelent meg így kénytelen voltam drasztikusan fellépni. A füdőszobában jelentek meg így az itthon található rovarkövetős sprayvel lefújtam őket. Erre még több jelent meg, de 10másodperc alatt véget ért a harc. Azóta se jelentek meg újra.

Én helyedben kamrából kipakolnék- ha lehet- majd lefújnám azt a részt ahol jönnek be.  

Előzmény: Törölt nick (-)
I.C.A. Creative Commons License 2006.06.08 0 0 3
Igen a citromlével és a héjával a mosogató környékét, polcokat be lehet kenni, a fél citromokatn pedig hagyd elő egy kis tányérban!
Előzmény: Törölt nick (1)
I.C.A. Creative Commons License 2006.06.08 0 0 2
Ha így elszaporodtak, akkor ne is várj gyors eredményt! Mindig akkor kell elkezdeni, amikor megjelennek. Én is a neten olvastam,-próbálj még ott kutakodni- azóta nyugtom van. Családi házban nincs végleges megoldás, ezeket a módszereket ismételgve, viszonylag nyugodtan telik el a nyár!
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1

Köszi a tippet!

De citromlét préseljek kis és azt folyassam bele a résekbe? Az a gond, hogy az egész házon átmasíroznak már. Szerintem ott követtem el hibát, amikor hagytam a dolgot még az elején. Akkor még csak egy helyen voltak. Azóta már szinte az összes helyiségben vannak, de a legfertőzöttebb a konyha, és a kamra. A konyhában jönnek be, az egyik gerenda mellett. Befújni nem tudom, mert a permet szétterjedne az egész konyhában,. Sajnos pont a legrosszabb helyen van.

A tanyát megtaláltam a kültéren is, de sajnos a bolyt nem, csak azt a gerendát ahol felmásznak a házra. Már lefújtam az egészet vagy ötször, de csak 1-2 napig volt hatásos.

Előzmény: I.C.A. (0)
I.C.A. Creative Commons License 2006.06.08 0 0 0
A citrom nagyon jó, csak sok hangyánál nem elegendő néhány karika! A kertben keresd meg a tanyájukat, többnyire korhadt fa, vagy beton lépcső zugában megtalálod! Chemotoxot szórj oda, a lakásban pedig hagyjál elő citromot főleg a konyhában és a szemetesben! Nálam elmenekültek!
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 topiknyitó

Elleptek a hangyák. Ismét. Családiházról van szó. Nem a panelekben előforduló fáraóhangya van, hanem az a fekete, talán kertihangya névre hallgat.

1,5hónapja kezdődött. Eleinte nem csináltam semmit, gondoltam vonuljanak csak, majd abba hagyják. Nem bántjuk az állatokat jeligére. Aztán már ellepték az egész konyhát. Tüneti megoldásként porszívóztam, persze semmi eredménye. Aztán jött a kamra. Milliószám vannak. Éjszaka szabályos sorokban támadják a szemetest, és újabban a kamrában mindenféle olyan élelmiszert, amihez hozzáférnek.

Az agyam tegnap borult el végleg, mikor este lefekvéshez készülődvén látom, hogy az ágyam tele van hangyával -az emeleten-, és vonulnak tízezrével. Úgyhogy most telt be a pohár, háborút hirdettem. Az emeletet befújtam, mert kénytelen voltam azonnali hatást elérni, hogy lefeküdhessek aludni. Ugyanakkor irtózom a vegyszerektől, nem szívesen fújogatok ilyen szarságokkal a lakásban.

De sajnos nem is jók ezek a szerek, mert sem a konyhában, sem a kamrában nem használhatom ezeket, mivel kaja közelében nem lehet. Vettem ezt a hangyacsalétek nevezetű kamut is. A leírás szerint majd besétálnak, és megeszik a mérget. Na persze. Egy nagy átverés az egész. Letettem a vonulási útjukra, és azóta is módszeresen kikerülik. Már elment a csapda mellet vagy tízezer hangya, de még egyik sem ment bele. Teljesen tanácstalan vagyok.Egyszerűen nem lehet kiirtani a dögöket. Már próbáltam minden un. Bio módszert is. Sütőpor+porcukor, fokhagyma, citromkarika az újukba, de rá se bagóznak. Lassan megeszik a házamat. Mi a francot lehet csinálni?

Gázmestert hívhatnék, de hogy őszinte legyek, nekem hiába mondják, hogy az a szer emberre nem káros, én valahogy nem szívesen gázosítanám el az egész házat. Régen, amikor még nem voltak vegyszerek mit csinálatk az emberek? Hagyták, hogy a hangyák az ágyukba masírozzanak és felzabálják a kamrát? Bármilyen ötletet szívesen veszek. Bár nem hinném, hogy lesz használható...De talán mégis. Ha valaki már küzdött hasonló problémával, és megoldotta, kérem segítsen tanácsaival!

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!