Keresés

Részletes keresés

palánta01 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 65

Sziasztok!

Jo regen nem irtam bocsanat. Most eppen kulfoldon vagyok, de vasarnap mar otthon leszek, akkor diskuralhatnank bovebben. A Palanta eleg jol van, mar ami a lelket illeti, a teste nem annyira. A labai erosodnek, de onalloan nem akar felallni. Sokat tornazunk, amit ajanlok Nektek is Gabriella. Muszaj, es eredmenyes. Nalunk is jol mukodik a kaki pisi, sot a pisi tul jol.Setaltatjuk specialisan. Ha hazaerek megirom Neked a skype cimemet, mert msn-em nincs, s ott beszelhetunk eloben, s atfogoan. Udvozlettel: Marcsi

bimbosissi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 64
Szia!!

Találtam varónt aki var nekem olyan ruhát amit a tacskosos honlapon van Eszkulápnak.
Sissike javulgat jövő héten megyünk varratszedésre.
Gabriella
ZZZZZia Creative Commons License 2010.04.28 0 0 63
Szia!
Nekem van egy olyasmi dolgom ami olyan mint egy táska csak alul kivan vágva a 4 lábának és így olyan mintha egy szatyorban vinnéd tehát a súly a szatyor aljára nehezedik, nem tudom érthető e. Én ezt a Freshnapfban vettem a kutyaruháknál, ilyen tűzoltópiros és anyagra egy elég erős vászonból van.
Én ezt azért vettem korábban mert sehogysem sikerült ölben levinnem a lépcsőn, igaz ez se vált be mert összevissza ugrál, és nem engedni feladni,de nálatok hátha jó lenne. Szóval nézd meg a Freshnapfban.
Előzmény: bimbosissi (62)
bimbosissi Creative Commons License 2010.04.27 0 0 62
Kedves Marcsi és Palánta,

Láttam egy tacskosos oldalon egy olyan ruhát. Facebook-on is ott vannak. De azt is varrták. Mondjuk, elég lenne nekem sablon. Mi még nem voltunk sétálni. Bár tegnap nyitva hagytam az ajtót és láttam, rajta hogy ki akar menni. , de eddig nem mertem emelni szóval tegnap már elhagyta helyét. Bár ö gyenge, de le a kalapom előtte mivel ö egy hónapja fekszik szóval gyenge. Felnyomja magát első két lábra. Akkor kicsit remeg az erőlködéstől. Étvágya nagyon jó mindent megeszik. Vettem most neki olyan royal tacskók részére száraz tápot, májkrémbe adom be a gyógyszert. Néha adok neki Paraffinolajat egy kiskanállal akkor a kaki nem sül bele. Ö amúgy szóba tiszta. Ha meg felfekvés van akkor posi kenőccsel kell kelni. Most nem pelenkázom hanem csak pelenkát rakok alá. Hogy felszívja a pisit. Amúgy egy paplanon fekszik arra rá jön egy kilyukadt matrac ami olyan műanyagmatrac és arra rakok rá lepedőt. Szóval akkor ha véletlen átázik akkor csak lepedőt kell mosni. Marcsi van msned? ahol lehet beszélgetni erről
Köszönöm válaszod.
Én csak pesten láttam hidroterápiát.
Gabriella
Előzmény: palánta01 (61)
palánta01 Creative Commons License 2010.04.26 0 0 61
Szia!
Kutyaruhánk nekünk sincs, olyat szerintem csak varrni, varratni lehetne. Emelgetjük, és úgy sétál a 2 első lábán, de önállóan lábraállni nem tud a Palánta. Ha lábra állítom, akkor meg tudja magát tartani, a lábában van már annyi erő, de oldalra eldőlne, ha nem fognám. Még nem tudom azt mondani, hogy haladunk, inkább csak azt, hogy a lábát érzi, és van is benne erő, de használni nem tudja. Rehabilitációra nem tudom hordani, mert itt Vas megyében nem találtam senkit, aki segítene. Illetve egy valakiről hallottam, aki akupunktúrával gyógyít kutyusokat, de még nem vettem fel vele a kapcsolatot, holnap telefonálok neki. A farkincáját mozgatja, ha valahova el akar jutni, akkor elvonszolja magát... Nem szép látvány, s nem is szeretném, hogy erre rászokjon. Ezen kívül jól van, jó az étvágy, ugyanolyan ugatós kiskutya, mint amilyen előtte volt. Tornászunk, nyujtjuk, hajlítjuk a lábát, a lábfeje nem akar működni, mert amikor állunk, akkor sem tudja úgy fordítani, ahogy kellene, ha a lábfején áll szinte észre sem veszi. Ja, és mellette azt hiszem megjelent nála a lustaság is, ha mi elvisszük, etetjük, cipeljük, akkor ő minek erőlködjön. Nem tudom mi lesz velünk, mire alakulunk úgy, hogy kint pisilünk kakilunk. Jelzi, ha kakilnia kell, de nem tud felállni... nem egyszerű, pelenkát használunk és sok-sok törölközőt és mosóport. Jó lenne, ha látnám a javulását, én külföldön dolgozom, és junius elsején megyek vissza, addigra eredményt kellene produkálnunk, mert ilyen állapotban nem tudom a szüleimre hagyni. Hát ez van velünk. Nálatok a kaki pisi hogyan alakul?
Üdv: Marcsi és Palánta.
Nem tudok Pesten kívül olyan helyet, ahol kutyarahabilitációval foglálkoznának.Így azt sem tudom, hogy hidroterápia van-e valahol Baranyában, vagy Kaposvár környékén. A neten keress rá, hátha kidob valamit, valakit, aki ezzel foglalkozik.
Előzmény: bimbosissi (60)
bimbosissi Creative Commons License 2010.04.26 0 0 60
Szia Marcsi es Palanta!


Szóval nálunk úgy kezdődött ez a betegség, hogy 2009 novemberében lebénult ( 2-3 hét alatt rendbejött) gyógyszeres kezelés által. Most 1 hó és 2 hét kb. Kezdődött a tünet. Mindjárt elvittem orvoshoz. Kedvetlen volt és nem állt fel egyik napról a másikra történt. Mindjárt kihívtam az állatorvost gerincre adott gyógyszert. Hétfőn reggel meg látom, hogy véres a vizelete. Mindjárt megint orvost hívtam. Kijött, de mondta, hogy délután vigyem, vissza a rendelőjébe ott jobban megvizsgálja. Így is lett. Mert mikor házhoz kijött akkor ö azt mondja nem látott vért. Én ekkor nem voltam otthon (Gondoltam ilyen nincs, én láttam, mert fehér plüssös ruha volt alatta) Szóval elvittem du. és megnyomogatta a húgyhólyagját. Ultrahangon megnézték húgyhólyagját és benne olyan mintha szőrös lett volna belül nyomásra nem ment arrébb először azt hittem daganat, de valójában alvadt vér volt. (ha húgykő, akkor mozog húgyhólyag nyomására). Másnap vittem Szigetvárra, hogy műtét lesz. Ott elaltatták és állatorvos megvizsgáltam megnyomkodta és „rotyog” ahogy nyomta vér jött ki vagy 6 dl. utána újból ultrahang. De mát tiszta volt a húgy hólyagja nem volt benne az a szőrös dolog ott így derült ki, hogy vér tapadt hozzá. Utána csak arra koncentráltunk, hogy az legyen meggyógyítva, mert az létfontosságú szerv. A húgyhólyagja rendkívül meg volt nagyobbodva ami nyomta a gerincet. Most az rendbejött.
Szóval irány Kaposvárra ahol végeznek gerincműtétet. Az első konzultáción mondta a doktor hogy előbb hozhattuk volna. Ö csak 30 %-ott ad hogy újra járni fog. 2 hátsó lábát megszorítottam akkor elrántotta, DE ODA NEM KAPOTT ez azért fontos, hogy agyig nem jut el. Mindegy műtét mellet döntöttem kb. fél hét múlva kaptam időpont ott. Műtét előtte inni-enni nem szabadot. 10:30-ra vittem és olyan 14:20 fele hoztam el . Elég jól viselte a műtét utáni időt. Aznap nem is adtunk neki enni. Még nem emeltem meg törölközővel. Farkát meg érzi, szóval nem úgy lóg neki csak. Ha pisil akkor úgy felemeli a lábát inhat amikor lány kutyák pisilnek olyan ülő pozícióba de ö közben fekszik. Most már feltornássza magát két első lábbal és pozíciót vált. Ma éjjel is ez volt minden pozícióban volt aminek én nagyon örülők. Éjjelenként mellettem van és egy gyenge lámpa ég,hogy tudjam, merre jár vagy éppen mit csinál Sissi. Amúgy azt vettem észre, hogy egyre jobban van egyre többet próbálkozik amúgy ha valaki bejön a lakásba akkor megugatja. Bára cicánkat megmorogja, de szerintem ez azért van mert kiszolgáltatott állapotban van. Körülbelül ennyi történt. De folyamatosan minden féle pirulákat szed reggel, délben, este. Legelején felfekvése is volt, de popsi kenőccsel kentem és már meggyógyultak.
Olyan kutyaruhát keresek, ami megkönnyíti a kutya mozgatását.
Hidroterápia van e Baranyában???????? Eddig én nem találtam.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Gabriella
email:gabi3425@freemail.hu
Előzmény: palánta01 (59)
palánta01 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 59
Szia!

Nekünk egy hónapja volt a műtétünk, naponta tornáztunk a műtét után egy héttel már. Most naponta többször tornázunk, az eredményeink még nem tul nagyok, de talán lesz belőle valami. Ha konkrétan kérdezel nagyon szivesen válaszolok. De írj a kutyusodról, hogy eddig mi is történt vele. Szorítok nektek. Marcsi és Palánta
Előzmény: bimbosissi (58)
bimbosissi Creative Commons License 2010.04.22 0 0 58
Sziasztok!!

Nekem is van egy tacsim 2 napja operaltak meg ( tacsko-benulas). Mikor lehet felemelni??? Labat tornasztatom minden nap. email: gabi3425@freemail.hu
Valaszt elore is koszonom.

Gabriella
palánta01 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 57

Szia puhamoha!

Láttam a topikodat, s nagyon sajnálom, hogy veletek is ez történt. Nekem 4 éves tacsi lánykám van, 2 hete vagyunk tul a mütéten, lebénult a hátso 2 lába. Azota sem nagyon javulunk, illetve az egyik lábán a talpa érzékeny , a másikon kitapinthatoak az izmai, tehát jobb a másiknál, de sajnos csak ennyi. A pisi kaki dolgunk lassan helyreállt. Nagyon el vagyok keserdeve, nagyon féltem öt.  Szeretném, ha tanácsaiddal elhalmoznál :-) Szükségem lenne rá. A környezetemben nem nagyon hisz benne senki, hogy meggyogyul, de nekem meggyözödésem. Az állatorvos azt mondta, hogy vannak csodák.... Szoval igy állunk, örülnék, ha válaszolnál, s esetleg irnál arrol a bizonyos segédeszközröl, ami a hátso lába alá szerelhetö gurulo valami. Még csak nem is láttam olyat. Köszönöm: Marcsi és Palánta

Előzmény: puhamoha (54)
ZZZZZia Creative Commons License 2009.03.12 0 0 56
Na látom is hogy pár hszel előbb leírtad!
Előzmény: puhamoha (54)
ZZZZZia Creative Commons License 2009.03.12 0 0 55

Helló! nagyon örülök a híreidnek! Jó ilyesmiket olvasni.

Irt nekem innen a fórumról valaki akinek most lett beteg a tacsija (talán jobban van közben, nem bénul le) de szüksége lenne azokra az infokra amiket leírtál anno. Nem emlékszel hogy ezt csak nekem küldted el emailen? vagy ide is betetted? mindjárt visszanézem persze, csak mostanában semmi időm nincs netezni. Az emailemben nem találom, pedig szeretném elküldeni a fórumtársnak.

 

Előzmény: puhamoha (54)
puhamoha Creative Commons License 2009.02.20 0 0 54
sziasztok!

ismét rég jelentkeztem, de vannak fejlemények, nem is akármilyenek:
Léna jár!
kb 10 napja kezdte: letettem kicsit a kertben a mamáméknál és mire visszanéztem 30 méterrel arrébb volt - elszaladt a többiek után!!!
nem egy delnő mozgásával, de JÁR!! konkrétan sétálunk már 1-200 métereket...nem tudjátok elképzelni micsoda életminőség változás ez nekünk..
szóval kitartás mindenkinek meg lehet csinálni! 2 hónap kellett hozzá de elindult. 3-4 hónapra már olyan lesz a mozgása mint régen.

ami az öreg kutyákat illeti, léna 11 éves és igy meg tudtuk csinálni, pedig már ő sem mai csirke.
még annyit hozzáfűznék, mert ugysem birom ki, hogy a juhászékat én nagyon nem ajánlanám ilyen problémára...sorozatműtés, jaj hopp egy kis műhiba...csak az épp az én kutyám volt...

ja meg még a műtét és akupunktura árakkal kapcsolatban: nekünk nagyon megérte az akupunktura..szerintem fel sem állt volna nélkülke..nem kell belőle olyan sok..ha baj van szerintem érdemes kipróbálni és meglátod nektek jó e.

de a lényeg: megcsináltuk. léna jár és egyre szebben. nagyon köszönöm mindenkinek aki gondolt rá és szorított neki - drágák vagytok

ha bárkinek segíthetek a sajnálatos módon beszerzett tapasztalatainkkal, csak szóljatok.
szép napokat mindenkinek!

léna&judit
ZZZZZia Creative Commons License 2009.02.11 0 0 53
Ne agódj szerintem ha újra mozog akkor még nem olyan vészes a helyzet. De mindenképp vidd el orvoshoz és azt ajánlom valami jól felszerelet helyre mert biztos kell röntgenezni. A Juhász klinikát tudom ajánlani, nagyon felszerelet több vizsgálóval, műtővel. Kérdeztem ott a recepcióst azt mondta heti 2-3 tacskót műtenek ilyen dologggal, szóval van tapasztalatuk.
Sajnos nagy bánatom hogy az én kutyim se engedi magát ölben vinni, össze vissza tekereg és ki akar ugrani ami életveszélyes a lépcső tetején.

Előzmény: jah13 (52)
jah13 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 52
sziasztok
nekem van 18éves tacsim, már nem vele lakok fél éve.
szegény anyum beteg, vele lakik most a kutya, ő nem tudja kézbe lehordani, szegény tacsi öreg korára ideges is lett, nem is nagyon engedi, hogy fel emeljük, oda kap, és tudd ám csunya sebet csinálni
tegnap teljesen ledermedt a hátsó két lába, hátúl a feneke előtt a gerincére érzékeny
ez a tacskó bénülés?
3ikon lakunk, kb 2éves koráig volt kézbe hordva... szegénynek gy tünik most jött elő
pedig olyan strapa biró kis úr volt
ma viszem dokihoz, de ma reggel mikor mentem hozzá megnézni, már tudott menni
sántán, húzta de jött imádom a szaróst
sok minden olvastam itt, találtam jó 5leteket, remélem ennél az öreg kutyánál is el lehet érni gyogyulást, lehet még kérek tőletesk sok tanácsot.
most ahol lakom 2angol bulldogom van, de úgy hiányzik az öreg fütyim...
sok sikert mindenkinek a beteg kutyusokhoz...
Előzmény: putyel (36)
ZZZZZia Creative Commons License 2009.02.10 0 0 51
Az a baj hogy a épcsőn kiugrik a kezemből, nem tudom levinni ölben továbbra sem:((( tényleg mindent próbáltam már hámokat készítettem neki stb...még 1 év és költözünk ki kertbe addig bírja ki és nem lesz több lépcső az életében..


Előzmény: ZZZZZia (50)
ZZZZZia Creative Commons License 2009.02.10 0 0 50
Szia!

Végül azóta eltelt több mint egy hét és Barnival végül nem történt semmi. Már aznap este a régi volt, nem tudom mi lehetett ez nagyon nagyon remélem hogy csak egy rossz mozdulat betett neki. A Juhász klinikán adták ezt a zöldkagylós porcrugalmasító kapszulát, azt szedetem vele azóta kúraszerűen.
Adja az ég hogy ne legyen vele semmi....Persze megnyugodva nem vagyok mert a röntgenen látszik hogy meszesedik az egyik csigolya köz és ez ugye hajlamosító tényező.
Kanapét kiiktattuk teljesen, le van blokkolva amikor nem vagyunk otthon.
A műtétre én is ennyit gondoltam szerintem még nem is olyan sok... az akupunktúra viszont elég borsos:(((




Előzmény: puhamoha (49)
puhamoha Creative Commons License 2009.02.07 0 0 49

szia!

jaj jesszusom ne haragudj .- ilyen régen kérdezted és csak most látom.

ha még ennyire idejében vagytok simán megfoghatod alternatív terápiákkal és elkerülheted a bazi veszélyes műtétet.

igen akupunkturás hölgy kijön házhoz, szerintem amugy is, de ha más nem mond meg neki, hogy a Léna gazdi mondta hogy kijön (mert hozzánk kijár)

nem olcsó, de nagyon jót tesz a lénának:6000 huf / kezelés

ezen kívül ő amúgy is nagyon ki van képezve minden kiegészítő kúrából / táplálék kiegészítőből stb amivel megelőzni és / vagy kezelni lehet.

a zöldkagyló jó cucc, mi egy olyan szert szedünk ilyen porc rendbehozónak, amiben chondroitin van meg nem is tudom már mi...de az akupunkturás lány megmondja:)

szóval szerintem mindenképp fussatok neki, nem érdemes a műtétet kivárni. engem mindenki arról győzköd az eleje óta, hogy még lehet hogy lénával is elkerülhető lett volna a műtét megfelelő megelőző kezeléssel.

a műtét? na hát az se volt occsó, viszont pompásan lebénították a kutyámat potom 50 e. hufért..de a varratokat ingyé szedték ki...hát nem kedves?!...és ugye pont ott ahova ti is mentetek...

szóval szerintem hajrá, ha más nem egy szakvéleményt és egy első kezelést megér az akupunktura, aztán meglátjátok nektek is beválik e.

mi amugy alakulunk: lénának már 3 lába működik, és csak egy nem mocorog, de amugy a 'tornaszőnyegén' kaja után gyönyörűen feláll és ha a nem mozgó lábát én rakom, akkor pompásan tud 3-4et is lépni! szóval haladunk szép lassan, ide jutottunk 2 hónap alatt, ugyhogy tavaszra szerintem kisebb sétákra már jók leszünk, de mondjuk ez még a jövő zenéje, mert egyelőre annak örülök hogy áll és imbolyogva tipeg egyet egyet.

hajrá nektek, ne aggódj, még szerintem megfogható, idejében észrevetted, és látod: nálunk nagyobb peched nem lehet és még ebből is van visszaut. persze ne jussatok soha ide, csak biztatásnak szántam - remélem ugy értetted.

sok sikert & jobbulást - szolj ha bármit segithetek!

szép estét

léna&judit

ZZZZZia Creative Commons License 2009.01.31 0 0 48

Az akupunktúrás hölgy kijön házhoz akkor?

 

Előzmény: puhamoha (46)
ZZZZZia Creative Commons License 2009.01.31 0 0 47

Nálunk ma nagy ijedtség volt... elkezdte púpozni a hátát és ahogy végigsimítottam a hátán egyszer nyüsszentett is... ja és nem ugrott fel a lábunkra amit állandóan csinál (tudom nem szabad de nem tudjuk megakadályozni) a lába jó, nem bénult le, de nagyon megijedtem elrohantunk vele a Juhász klinikára. Megröntgenezték, amúgy ott már teljesen jól volt. Azt mondták amúgy hogy a röntgen sajnos nem mutatja ki hogy a porc milyen állapotban van. Arra jó volt hogy megállapították az egyik csigolyája meszesedik ami magában hordozza azt hogy egy rossz mozdulat és lebénulhat ő is.:(((de az is lehet hogy évekig minden OK lesz max néha lesznek fájdalmai olyankor adjam ezt a gyógyszert azt mondták. Megnyugtatgattak hogy sok kutyánál van ez és nem lehet tökéletes az élet...

Nem kívánom senkinek ezt az egészet amit éreztem ma...

Kaptunk Rinatiolt ami fájdalom és gyulladáscsökkentő és egy 2 hónapos zöldkagyló kúrát ami javítja a porc állapotát vagyis rugalmasan tartja.

Ebben az egészben az a rossz hogy nem tudom mit hoz a holnap...akár az is lehet hogy egyik nap nem áll fel, nem tudom hogyan van ez hogy ez most elmúlik slussz passz vagy itt már elindul egy folyamat.

 

Puhamoha köszi az akupuktúrát azt hiszem megkeresem őket. Mennyibe kerül a kezelés? és még annyit akartam kérdezni hogy mennyi volt a műtét? természetesen nem számít a pénz de jó lenne felkészülni... a mai röntgen+ a gyógyszerek 16 ezer volt:((mondjuk ebből gondolom ez a porcerősítő volt drága mert boltban is 5-6 ezerért láttam.

 

Irjatok légyszíves..

Előzmény: puhamoha (46)
puhamoha Creative Commons License 2009.01.25 0 0 46

sziasztok mindenki,

 

na mielőtt elfelejtem, amit lehet és jó info, azt közzéteszem:

a hidroterápia ahova járunk, ugyanitt mágnesre is járunk és masszázs is lenne, de az nem a mi műfajunk: www.hidroterapia.hu

döbbenet hogy a fő domain az övék , de igy igaz: ez egy kutya rehab, amit egy nagyon jófej lány csinál.

 

most én épp azzal vagyok bajba, hogy költözik uj helyre és 10 napig nincs, ami nekünk nagy kiesés és nem találok átmenetileg más hidroterápiást. ha valaki tud segítsen!!!

 

akupunkturára járok még, illetve jár hozzánk - az elképesztően jót tesz akárcsak a hidro, és ő egyben állatorvos is és nagyon figyel a kutyára, tényleg:

www.allatakupunktura.hu/

 

szerintem amugy érdemes ha egyszer rászánjátok magatokat megmutatni az akupunkturásnak aki állatorvos is csak alternativ terápiákkal foglalkozik - ő hátha meg tudja mondani mi tenne jot neki. érdemes megelőzni, ezt ma már a saját bőrömön érzem..lehet hogy ha nagy néha eljártok hidrora az még kezdődő mozgásszervi parát kijavit.

 

és nekünk alapvetően ő az állatorvosunk - jól fleszerelt, kedves, tényleg odafigyel a kutyára - csak sajnos nem ő műtötte Lénát, mert amikor léna végleg rosszul lett, ő pont nem volt...de ha másnak ajánlhatom: www.mestervet.hu/

 

hát ők hárman a mi guruink:)

 

amugy haladunk, szokás szerint apránként: már hosszabban tud állni (szerintem akár egy perc is van néha, no meg fel tud állni a megfelelő ülő helyzetből. járni nem tud egyelőre, csak a baloldali két lába lép, a jobb hátulja picit és a jobb eleje még aligalig, inkább csak vizben. a torna mára azt jelenti, hogy kajára feláll és megpróbál lépni ugy hogy tartom.

ja: gurulós kocsi: én annyit tudok, hogy külföldről lehet rendelni, de nekem lerajzolta az akupunkturás doki milyen legyen a hám és apukám gyártotta hozzá a keretet és gurulós installációt. még nem gurul vele - szerintem a kezemben egyelőre jobban bízik mint a hámban.

amugy lejárunk sétálni - ld leviszem kézben és leteszem állva - és ott végzi a dolgát - viszlát alom!!!(éljen éljen)

mi is van még...ja: visszatalált a régi hangjához teljesen:)

szóval apránként, de egyre kutyábbak vagyunk, szerintem még másfél két hónap és csak rendbe jön.

 

nagyon köszi mindenkinek hogy gondol ránk továbbra is - jelentkezem majd ismét hogy állunk:)

 

szép estét

léna&judit

 

putyel Creative Commons License 2009.01.16 0 0 45

Puhamoha!

 

Minden nap gondoltunk rátok !

Micsoda kitartás van a kiskutyádban és persze benned is , hogy ilyen csodálatos javulást értetek el!

 

Csak így tovább, írj még többször is !

 

Üdvözlettel: Magdi, Dina és Alex( a szálkás tacskó) Győrből

Előzmény: puhamoha (43)
ZZZZZia Creative Commons License 2009.01.14 0 0 44
Szia!

Huu na látod felépül a kis drága!
Engem érdekelne az általad fellelt jó állatorvosok elérhetősége, kit tudja mikor lehet rá szükség! Minden a hidroterápiás elérhetőség is és az is aki ilyen kis keres kocsit tud csinálni. Megtennéd hogy beírod ide vagy az emailcímemre: rituss2008@freemail.hu?

Az én kutyimmal minden OK leszámítva annyit hogy amikor fut már elég régóta nagyon enyhén az egyik lábára terhel, idegen nem venné észre de én hátulról ahogy nézem kiszúrom, kicsit mintha csak az egyik lábával lökné magát. Elvinném egy röntgenre de ahhoz asszem altatni kéne azt meg ennyiért nem vállajuk be asszem..Arra is gondoltam hogy a szar előéletében történhetett valami esetleg elrepedt egyszer a medencéjénél a csont és azért ilyen szóval túlaggódom a témát:)))

Előzmény: puhamoha (43)
puhamoha Creative Commons License 2009.01.11 0 0 43

sziasztok!

 

élményekben gazdag boldog uj évet mindenkinek először is!

hosszú hallgatásunk nem annak tudható be hogy baj lenne, csak az ünnepek plussz léna kb minden időmet elvitték.

 

de örömmel jelentem mindenkinek: javulunk!!!

megpróbálom összesezdni mi mindent csináltunk, hátha egyszer valakinek hasznára válik az info:

szóval járunk mágnesterápiára - ez főleg az elején volt láthatóan hasznos, de most se árthat még,

aprókat fejlődünk de folyamatosan: mi is ugy kezdtük, hogy reflex csipkedésre reagált picit - most ott tartunk, hogy tegnap 2 másodpercig megállt a lábán (jó ez még nem rendzseres, de volt)

szobatiszta lett!!!! lehordom ölbe naponta háromszor és igy ujra minden ok. előtte almoltunk, 2 óránként pisilt, mindent összepisilt, beleértve engem...

most már nem használjuk, mert túlfejlődte, de csináltunk neki egy hengerpárnát, amire ráhasaltattuk, és ha közben kajcsit lóbáltál az orra előtt, előre vonszolta magát.

igazából már nagyon sokminden történt, nehéz összesezdni...

mondom inkább most hol tartunk, de ha valakinek valaha kell, örömmel elmesélem részletesen az elejétől.

szóval most már akupunktúrára járunk - kár hogy a legelején nem tudtam, hogy van ilyen kutyáknak - ami elképesztően jót tesz neki. akinek kellhet abszolút lelkesen ajánlom az állatorvos lányt akit megtaláltunk és aki ilyen alternatív terápiákat is tanult amerikában azt hiszem, és akupunkturára specialózálódott. szóval ez nagyon jót tesz neki, látványosan.

a héten elkezdtünk hidroterápiára is járni és az a a döbbenet, hogy vizben futószalagon már mind a 4 lábát megmozditja és csak a feját kell tartani, a testét nem!! ez is egy csoda, tényleg látványos javulás.

mostanra felépült egy gurulós járókeretke is, ahol egy rá szabott hámban lóg, és hátha egyszer megmozdul. na ezzel még nem szaladgál, de szerintem fog azt is.

amugy tornázunk naponta 4-5 alkalommal, most már csak kaját lóbálva előtte és arra megmozdul és szépen halad. az elején még mozgatni kellett fekve, maszirozni - ma már ezt nem is hagyja. az elején eldőlt minden pózból, ma már ülve eszik egyedül és egyszer eljön az állás ideje is.

igazából az egyik oldala tök jól működik, a jobb oldala sajnos még nem de majd fog.

valahogy igy állunk hát.. de már egészen kutya formája van, kezd visszajönni a hangja is és szerencsére most már a tornákkal ki lehet fárasztani, és akkor a maradék időben alszik, és nem bambulva fekszik.

szóval haladunk!

nagyon köszönöm a  hordozó felajánlást tényleg rendes tőled, de azt hiszem most már felszereltük magunkat mindennel és az életem lassan csak egy logisztikai kihívássá válik:) ja hogy a tacskó féltékeny?! hát az  tény:)) de megszokja - mi már amióta beteg is összeeresztettük anyuék kutyával és a volt pároméval is ujra, és nagyon helyesen elvoltak. de hajrá - egészséges tacskó kiköveteli, hogy ő legyen a No.1, az tény:)

össezsítve: javulunk szépen lassan!

ha valakinek valaha akár enyhébb vagy más betegségekhez is kell tipp, azt hiszem 100%osan kiképeztem magam hazai alternatív állatorvoslásból - bátran forduljatok hozzám:)

remélem ti mind jól vagytok, jeletkezem majd még hírekkel, és remélem egy szép napon azzal, hogy elmentünk sétálni:)

minden jót!

Judit

 

 

ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.10 0 0 42
Szia!
Jaj de jó hogy végre otthon lehet!Biztosan nagyon örül, ez meg szuper hogy ennyit tudsz vele foglalkozni.
Mindennap ha van időd írd meg hogy van a kis beteg engem nagyon érdekel.Ne adjátok fel semmiképp, 3-4 hónap alatt csodák történhetnek!

A májkrémtippet köszi kipróbálom, bár asszem Barni ennél dörzsöltebb: lenyalja a májkrémet és a zöldséget meg otthagyja:) nehogy egy gramm is bekerüljön a szervezetébe.Bezzeg a kukoricát azt az egyet amit nem emészt meg na azt szereti... másnap látom ahogy egyben távoznak a szemek.
Nálunk most kis sértődések vannak, mert a párom kutyája is ott van néha,sőt ott is aludt és együtt mentünk reggel sétálni. Ilyenkor látom rajta mint egy gyereken ahogy elkezd besértődni és szemrehányóan néz a kosarából szó szerint,pedig nem simizem a másikat sőt próbálok vele többet törődni ilyekor.. Hiába igazi tacskó jellem:)
már annyira várom a délutánt amikor megyek haza és ahogy örül nekem.

Amúgy ha esetleg szükség van rá tudok kölcsönadni egy hordozódobozt, ha tudok vele segíteni. Én 3. kerületben lakom Bpe-n.
Előzmény: puhamoha (40)
putyel Creative Commons License 2008.12.10 0 0 41

Puhamoha, Léna, Judit !

 

Szívből örülök, hogy hazaértetek !

 

Fel a fejjel meg fog gyógyulni a kiskutyád ! Meglátod mekkora akarat van benne és biztosan meghálálja majd a gondos ápolást !

 

Ahogy korábban írtam a mi kiskutyánk is a műtét után nem mutatott semmit csupán a körmei közt amikor körömmel összecsíptük a bőrt arra mozdult egy alig észrevehetőt.

 

Érdekes módon a talpán lévő szőrszálakat csiklandozva tudtuk kb 2-3 hét után némi reflexet kicsikarni.

 

 

Írj rendszeresen, mert nagyon szorítunk értetek !

Előzmény: puhamoha (40)
puhamoha Creative Commons License 2008.12.10 0 0 40
sziasztok,

elnézést a hosszas csendért, nagyon drágák vagytok, hogy aggódtok, de Lénát tegnap hoztam haza és eléggé el voltam havazva ezzel.
szóval végre itthon van, amitől szerintem ő is, én is jjobban vagyunk.
miután meg tudom oldani, hogy nagyrészt itthonról dolgozzak, jobb a helyzet:
kétnaponta mágnesterápiára járunk, tegnap volt az első; két óránként tornázunk 10-15 percet és maszírozom is (a saját dokink megmutatta hogy kell); beszereztem egy nagy müanyag kosarat, amiben most forgács van és a feje és felsőteste alatt rongy, hogy puha is legyen, meg a pisit is felszívja - bár szerintem lassan áttérünk a macskaalomra, mert konkrét istállót varázsoltam a lakásból a szálló forgáccsal 48 óra alatt.
mind a 4 lába béna, de reflexek vannak, a dokik szerint nem reménytelen, de 50-50 százalék esélyünk van. már kétszer is befeküdt magától félig U alakba a kosárban, ami nagyon jó mert ehhez azért meg kell emelnie az elejét
szóval bár még egyáltalán nem áll a lábán, én úgy érzem, hogy nagyon apránként de javulunk. sokáig fog tartani az biztos (azt mondják egy ilyen sérülés 3-4 hónap legalább), de én most már optimista vagyok: jobb lesz, egyszerűen csak kitartóan csinálni kell és nagyon akarni: etetni, itatni, takarítani, tornázni, biotron lápázni, mágnesezni, stbstb.
szóval így vagyunk.
majd mesélek amikor valami fejlődés áll be: pl csípésre odanéz a lábára ahol megcsípem (az állítólag nagy haladás).
kb olyan mintha hirtelen lenne egy csecsemőm, de meg fogjuk oldani és most már legalább tudok érte valamit tenni.
de hogy beszálljak a táplálkozás kérdéskörbe is: léna is húshívő, bár a sajt/tej még érdekli, viszont az abszolút módszer nálunk arra, hogy mondjuk némi zöldet is megegyen, vagy hogy a gyógyszereit bevegye, aza májkrém...:) pici májkrámmel bekenve szeritem a küszöböt is megenné:) apró kulináris csalás kutyáknak:)
szóval mindenkinek köszönök mindent, mesélek majd, amikor valami valami előrelépés van, de ha valakinek van valami plussz tuti módzsere, azt is szívesen veszem - a cél. hogy tavaszra megint le tudjunk sétálni a Tabánig!
szép napot mindenkinek
judit & Léna
Előzmény: putyel (39)
putyel Creative Commons License 2008.12.05 0 0 39

Sziasztok!

 

Tényleg vicees látni, ahogy a kutya kiválogatja az ételét. A mi kutyánkat az Alexet, néha kevert étellel etejük, amiben van valamilyen kaja maradék és száraz kutyatáp is. Hát a kutyatápot kiválogatja és szabályosan szétköpködi a konyhában. De olyan szinten, hogy a kutyatáp csak úgy repül !:) Persze utána az is felfalja. Egyébként az ételét még tőlünk is félti, de hát az állatok már csak ilyenek !

 

Puhamoha mi van veletek ?????

Előzmény: ZZZZZia (38)
ZZZZZia Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38
De jó nektek..az én kutyim semmit nem eszik meg szinte csak a húst. Ja és persze minden mást megenne amit nem szabad a kakaóscsigától kezdve a pizzán át a virsliig..
Képes kiválogatni a srépa és borsódarabokat nehogy egy is bejusson a hasába...


Előzmény: g.gebra (37)
g.gebra Creative Commons License 2008.12.04 0 0 37
egyet értek putyellel, bármit lehet neked adni, amit megeszik.
Bikficcel is szerencsénk van, szinte bármit megeszik, amit mi, narancs, alma, kedvence a répa, imádja a leveseket, stb...a kivivel meg a banánnal vallottunk kudarcot...másra nem emlékszem.

putyel Creative Commons License 2008.12.04 0 0 36

g.gebra!

 

A családomnak már sok tacskója volt, az én gyerekkoromban is volt több kutyánk. Ugyanott lakunk a 2. emeleten, a kiskutyák mindig lépcsőztek. Egyiknek sem volt semmi baja soha. Egyik kutyánkat súlyos asztma miatt kellett elaltatni 13 éves korában, de más betegésg nem volt a kutyák között.

 

A Juhász doktor azt modndta, hogy amelyik kutya hajlamos a porckorong sérvre azt el is fogja kapni.

Persze a kiskutyákra nagyon kell vigyázni és már én sem engedném lépcsőzni őket !

Előzmény: g.gebra (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!