Keresés

Részletes keresés

b.olga Creative Commons License 2010.07.21 0 0 440
Sziasztok!

google madárkórház legközelebbi város

legrosszabb esetben hívjatok fel egy állatorvost, tudnak segíteni.

nővéremék is találtak fiókát, mondtam nekik vigyék be az állatkórházba. ott nagyon megköszönték, mert mint kiderült valami ritka fajta madár fiókája volt.

az otthoni nevelés/etetés kétesélyes. vagy megmarad vagy nem. szakemberek kezében nagyobb az esélyük a kicsiknek
sixtree Creative Commons License 2010.05.17 0 0 439
A vadon élő madarak gyógyítása szerintem támogatandó misszió.
Hortobágyi Madárkórház
tpuppi Creative Commons License 2009.10.06 0 0 438
off itt is
hogy miért- mert a megmentett varjam a menhelyen kimult. Na nem madárinfluenza csak simán éhenpusztult. Ezért aki bedől egy madárbarát állatvédő hülye dumájának az is bolond. Nálam semmi baja csak éhes volt és megetettem. A madárvédőknél kiéheztették. Köszi.
Ha még egyszer ilyent hallok akkor inkább köpök egyet. Mert az is jobb dolog...
Előzmény: tpuppi (432)
baksus Creative Commons License 2009.08.23 0 0 437

sziasztok.

én is hazahoztam a multkor egy sérültszárnyu solymot. felhivtam a közeli természetvédelmi őrt, és eljuttattam hozzá. elvitték a debreceni madásrkorházba, de hogy mi lett vele, azt nem tudom. azt igérték hogy telefonálnak, mert az alatt a másfél hét alatt, amig itt volt, nagyon megkedveltük egymást. már a kezemre ugrott, mert repülni nem tudott, a szárnya égett meg.

nem tudom, meggyogyult-e.

*indira* Creative Commons License 2009.08.23 0 0 436
Sziasztok!!!

Csak azért írok, mert én is teljesen jószándékból hazahoztam egy kis fiókát..mint kiderült tengelic volt...hála az itteni fórumképeknek. Szegényke egyedül gubbasztott az út közepén. Kerestük a fészket de nem találtuk. De hála ennek az írásnak:

http://www.madarpark.hu/index.php?q=node/4913

rájöttem hogy teljesen el vagyok tévelyedve így visszavittük a fiókot:) (persze át egész Budapesten keresztbe) ahol anyukája már nagyon csivitelve kereste őt.
Kb 1 perc után a kis fiók válaszolt is anyukájának. Megnyugodtunk hogy végül jót tettünk..reményeink szerint. Itt a biztos halál várt volna rá és mi végtelenül elszomorodtunk volna, noha hiába tettünk volna meg minden tőlünk telhetőt.

Szóval ha kicsi madarat talátok aminek egy-2 sárga tolla van, a lényeg hogy hagyjátok ott...ugyanis anyukája eteti őt!

De köszönöm az összes itteni segítséget és hozzászólást, tapasztalatmegosztást!

Sziasztok
pippoka Creative Commons License 2009.08.05 0 0 435

http://www.vadmadarkorhaz.hu/vadmadarkorhazrol

 

Ide lehet vinni a sérúlt , beteg , befogott madarakat!

Hiver Creative Commons License 2009.06.16 0 0 434
Sajnos nem en vittem be, hanem tesomat kertem meg, mert en nem ertem ra. De lehet, hogy elmegyunk majd meglatogatni :o)
Előzmény: Törölt nick (426)
tpuppi Creative Commons License 2009.06.12 0 0 432
Az index azt hiszem nem segit a kép felrakásához. HA valami látszik az nem csak az Őn készülékének hibája.
Talán egyszer összejön. A szobába se tul jó fekete madarat fotózni. A szomszéd kétéves kisfia hamar el is tünt a fekete madár láttán. Még a szeme is koromfekete.
tpuppi Creative Commons License 2009.06.12 0 0 430
A csóka rövid időn bellül lelépett.
Előzmény: Törölt nick (428)
tpuppi Creative Commons License 2009.06.12 0 0 429
Az étvágy elég nagy. Ha közelitek akkor tátja a csőrőt és enne valamit. Cseresznyém az sok van. Magot azt kell vennem , tegnap főtt kukoricát evett, ma sajtot is adtam neki. Nem igen irnak ilyenről sehol. Csak képet raknak fel ha latinul irja be a nevét az internetre. Meg hogy milyen hangot ad.
De ezeket aki egyszer látja már ismeri. Meg az előfordulási helyét. Azt hiszem aki világot lát nem éppen a madarak tartozkodási helyét fogja tanulmányozni.
Komolyabb leirás még a madaras könyvekbe sincs.
Apám régi fotoskönyveiben több dolgot tudtam meg róluk. Tildy:kölykök és Fiókák nevü könyvének van egy érdekesebb párja talán ez a cime:Ágrol szakadt barátaink.
Ez sokat ir egy csókárol és mátyásmadárról. Ajánlom mindenkinek. Nagyon régi kiadású könyv.
Előzmény: Törölt nick (428)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.11 0 0 425
Nem lesz baja ennyitől. A hús is jót tehetett neki. Éjjel meg amúgy sem kell etetni.
Előzmény: Hiver (424)
Hiver Creative Commons License 2009.06.11 0 0 424
Akkor amit a én kutyám eszik, az tuti jó lett volna, mert majdnem 100% hús, sztem egy átlag macskaja se tudja ezt überelni. Kár, hogy akkor még nem tudtam.
Kemény tojás: az egy éjszakás+egy reggeles etetés az remélem kiegészítőnek számít ;o) De kapott egy kis csirkehúst is, csak éjjel nem, félálomban nem volt erőm fagyasztott csirkéből csíkokat "reszelni", már az is nagy szó tőlem, hogy magamtól felkeltem etetni, pedig nem is csipogott a kis védencem. (Jó edzés a későbbi babázáshoz...)
Előzmény: T. Thick (423)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.11 0 0 423
Azért írunk macskakaját, mert abban kevesebb a gabonaféle, és mert apróbbra szokott lenni darabolva. Whiskas Juniort szoktam adni a lágyevő madárfiókáknak.

A kemény tojás önmagában, fő táplálékként biztosan nem jó egy lágyevőnek. Néha kiegészítésképp elmegy.
Előzmény: Hiver (421)
Hiver Creative Commons License 2009.06.11 0 0 422
A kemenytojas aprora vagva onmagaban sem jo a rigofiokanak?
Előzmény: T. Thick (419)
Hiver Creative Commons License 2009.06.11 0 0 421
Sajnos pont olyan helyen volt, ahol rengeteg kutya setal, hiaba fekezem meg a sajatomat (ezt tettem, ki is kotottem, amig azon tanakodtam, hogy most mi legyen (vigyem, de hogyan?/ott hagyjam?), meg mielott megfogtam volna a fiokat), nem allhatok ort ott napokig :o( Vagy tegyek ki egy tablat, hogy "Vigyazz, madarfioka, mindenki kosse meg a kutyat!" ? ;o) Ja, es macska is van ott tobb is, azok meg nagyobb veszelyt jelentenek.
Tovabba abban sem voltam biztos, hogy a nagy csetepateban nem serult-e meg a kis torekeny madarka...

Szoval hazavittem, kiolvastam a netet, hogy mit kell vele csinalni, aztan masnap delelott me'g elsetaltam arrafele, ahol megfogtam, hatha kutyasetaltatas szempontbol nem-csucsidoben nem tunik olyan veszelyesnek a hely, de belefutottam akkor is par raero kutyas nenibe, igy nem mertem visszavinni. Felenk a legtobben elengedik a kutyat (en is!, bar ettol meg nem neveznem oket felelotlennek, de ebbe most ne menjunk bele - volt viszont olyan pincsis, aki porazon kergette a madarat a kutyajaval egyutt, mert az milyen jo poen, na ez a kotsogseg), es azok osztonosen vadasznak, es sok macska is van, teljes a taplaleklanc ;o), igy eleg rosszak az eselyei.

Inkabb biztosra mentem, most mar az allatkertben udul ;o) Azt mondtak, jo allapotban van, jol csinaltam vele mindent, es ha felno, majd elengedik vhol Bp-en kivul.

Legkozelebb mar a kutyakajaval fogok probalkozni hasonlo esetben, mindenhol csak macskajat irtatok, de az nem volt, kutyaet meg nem mertem adni neki, mert arrol sehol nem volt szo. Azert koszi a tanacsot, mar az is eleg megnyugtato volt, hogy jol kiolvastam ezt a topikot :o))) Azt az egy ejszakat+reggelt szepen vegigettuk, utana mar szakember kezebe kerult szerencsere.
Előzmény: T. Thick (419)
tpuppi Creative Commons License 2009.06.10 0 0 420
Buszon hazavittem egy dobozba. A kőlyök mikor egy jót károgott akkor mindenki összerezdült a buszon és egymásra néztek. Ezt nem birtam ki röhögés nélkül. Innentől azt hitték a drága utasok hogy varjú hasbeszélő vagyok. Na egye fene higgyék azt.
Tényleg öröm egy ilyen kölyök. Most már eszik, szerencsére....
Előzmény: Törölt nick (418)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.10 0 0 419
A rigófiókák repképességük elérése előtt kiugrálnak a fészekből. Ott kellett volna hagynod a szüleivel, semmi természetellenes nem volt abban, hogy nem a fészekben ült. Inkább a kutyákat kellett volna megfékezni. Ha nem voltak eléggé betanítva erre, akkor pórázon sétáltatni.

Kutyakonzerv és nyers hús mehet a rigónak, a tojásos-darás táplálékot felejtsd el. Nemsokára magától eszik a madár, akkor engedd el, lehetőleg valami olyan helyen, ahol nincsenek felelőtlen kutyatartók.
Előzmény: Hiver (415)
tpuppi Creative Commons License 2009.06.10 0 0 416
Most egy varjú kölyök csapodott hozzám.
Már két napja obégatott-az anyja pedig csak félválról kezelte. Azt persze nem vállalom hogy felmászok a fészkéhez és vissza rakom. Mivel a fészek kb 25 méter magassan van. Az egyik szárnyát kicsit lógatja. Két napja még elég hős volt. Most simán meg lehetett fogni. Kép majd később.
A szárnyával mit csináljak????
Hiver Creative Commons License 2009.06.09 0 0 415
Sziasztok!
Ma este egy feketerigó fiókát mentettem meg a kutyám és a park többi kutyája/macskája elől. A mamája nagyon kétségbeestetten próbálta védeni / elterelni róla a figyelmet, még ő is veszélyben volt, az esti sétálatás idején egyszerre két-három kutya vadászott rájuk, a gazdik (köztük én is) meg a kutyájukra :o(
Repülni még nem tud a fióka, de nem lehet már messze tőle, mert "gyalog" (ugrándozva, verdesve) nagyon fürge volt, csak trükkel tudtam megfogni (mikor beszorult egy házfal mellé, finoman a fejére eresztettem egy pólót, és azzal együtt felvettem).
Mi a teendő ilyenkor?
http://www.madarpark.hu/files/press/pusztadoktor_2007_junius.pdf
A fenti link alapján megitattam, főztem neki keménytojást, lereszeltem, és egy kis főtt kukoricadarával+kölessel összekevertem (több benne a tojás, mint a dara), ebből csinálok neki "kukacokat", eszik lelkesen. Második etetésre kapott a tojás mellé almát és pici csirkehúst is. (Túletetni is lehet, vagy amíg megeszi, nem lehet baj?) Macskakaja nincs itthon, jó minőségű (80% hús!) kutyakonzervet vajon lehet neki adni?
Hajnalban még felkelek hozzá 1x, remélem reggelre minden OK lesz...
Holnap reggel amúgy is viszem a kutyámat oltatni, elvigyem a rigócskát is a dokihoz, hogy megvizsgálja, a csetepatéban nem lett-e vmi baja, vagy egyből irány az állatkert? Ha utóbbi, milyen számot kell hívni, hogy hova/mikor vihetem hozzájuk? A honlapon csak egy általános info telszámot találtam, a madármentésnél nincs semmi elérhetőség.
B-terv: van rá esély, hogy ha pár napon belül megtanul repülni, és visszaviszem oda, ahol találtam, akkor a saját mamája fejezi be a felnevelését?
T. Thick Creative Commons License 2009.06.09 0 0 414
Én is Budapesten lakom, a főváros keleti külvárosában, Zuglóban.
Előzmény: Törölt nick (410)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 413
Gondolj csak a kerti csapoknál, parkbéli kutaknál ivó és fürdő madarak ezreire. Vajon mind meghal klórmérgezésben? :-) Még a Rákos-patakból is rendszeresen isznak, pedig annak a vize még sokkal több vegyszert tartalmaz, mint a csapvíz.
Előzmény: mpara (411)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 412
Butaság. Minden madaramnak csapvizet adok hosszú évek óta.
Előzmény: mpara (411)
mpara Creative Commons License 2009.06.08 0 0 411
Sziasztok, állítólag a madarakat megmérgezi a városi csapból folyó víz, mert klóros. Szénsavmentes ásványvizet kell helyette adni.
T. Thick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 409
Ja, igen, nagyon apró csíkokra vágott nyers csirke- vagy pulykahús, -máj, -tüdő, -szív és egyéb madárbelsőségek is jók neki.

Gyümölcsöt csak ősszel csipegetnek.
Előzmény: T. Thick (408)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 408
Házi rozsdafarkú, szépen felcseperedett elsőköltéses fiatal, önálló példány. (Fiókának már nem nevezném, de idei madár.) Repülnie elvileg már kifogástalanul kellene tudni. Nézd át a testét, hogy nincs-e rajta sérülés.

Jó lenne, ha adnál neki legalább pár lárvát, szárnyatépett legyet, pókot, frissen vedlett lisztkukacot. Csonti és giliszta nem megfelelő. Ha nem megy, akkor lágy macskaeledelt tegyél ki neki apró gombócokra vagy darabokra törve. Vizet tálban, akkorában, hogy fürödni is tudjn benne. A tojás, gyümölcs nem jó, ezek a madarak ilyesmit nem esznek.

Az állatkertben, a madármentőhelyen szívesen fogadják majd. Ha mégsem, írj, és befogadom én.
Előzmény: Törölt nick (407)
tpuppi Creative Commons License 2009.06.05 0 0 405
Egyszer csak fogta magát és itt hagyott. Cseresznye volt éppen nálam. De a földön amikor felszedtem nem akart elrepülni. Nem bántottam csak tartok töle a macska szivessen megfogta volna.
Előzmény: T. Thick (404)
T. Thick Creative Commons License 2009.06.04 0 0 404
Mivel eteted?
Előzmény: tpuppi (403)
tpuppi Creative Commons License 2009.06.04 0 0 403
Kölyök csoka kicsit nehezen repül, és ma fogtam. Addig etetjük amig meg nem tanul repülni.
T. Thick Creative Commons License 2008.09.29 0 0 402
Nagyon szívesen.

A képen a bagoly nem röpdében van, hanem 80x50x40-es kalitkában. Ne tévesszenek meg az arányok, ez az egyik legkisebb európai bagolyfaj, kisebb, mint a feketerigó. :-)

Persze van röpdém is, de varjúnál nagyobb madarat sajnos nem tudok befogadni.
Előzmény: Törölt nick (401)
hopi Creative Commons License 2008.09.17 0 0 398
sajnos ez nagyon benne volt a pakliban. sajnálom, és nagyon rendes tőled, hogy segíteni akartál. amúgy nem nagyon vannak olyan helyek, ahovásérült madarakat vinni lehet, így gyakran esélytelen az ügy.
Előzmény: pesi (397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!