Keresés

Részletes keresés

liame24 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 232

sziasztok,

köszi a hozzászólásokat. Épp a T-mobile-os mobilnetemről jelentkezem. Egyelőre meg vagyok vele elégdve.

mgy Creative Commons License 2011.03.02 0 0 231

Attól függ, mi a célod. Pár ezerért kaphatsz függetlent a neten (ne legyenek illúzióid, valszeg inkább "függetlenítettek"), de annyira már nem drágák ezek a csomagok, hogy ne tudj venni mondjuk kettőt, két különböző szolgáltatónál.

Nem nagyon szólhat bele a szolgáltató, hogy mibe rakod a simet.

Előzmény: napsutott (230)
napsutott Creative Commons License 2011.03.02 0 0 230

Akkor jobban megéri külön venni egyet, és azt használni az aktuális szolgáltatóval? Vagy így nem engedik, hogy te viszed az eszközt?

 

 

Előzmény: mgy (229)
mgy Creative Commons License 2011.03.02 0 0 229

Vodás lesz, hacsak nem aranyárban veszed.

Előzmény: napsutott (228)
napsutott Creative Commons License 2011.03.02 0 0 228

Kérdésem lenne az értőkhöz: ha a Vodától veszek mobilnetet (feltöltőst, hűségidő nélkül), és ehhez veszek náluk egy USB modemet, akkor ez a modem a Vodára lesz korlátozva, vagy ha később átmegyek más szolgáltatóhoz, akkor az itt megvett modemet  tudom majd használni később más szolgáltató sim kártyájával is?

boyfiu Creative Commons License 2011.03.02 0 0 227

A telenort, és tréhomot ismerem. Mindent beválalnak, mármint ügyfelet, és a hálózatukat minden lehtséges módon védik. Elég, ha telített a hálózat azonnal Edge, vagy gprs-re lassul. Persze ha a havi kvóta letelt gyorsan lelassulsz. Filecsere, stb  különösen ellenőrzött.

Előzmény: napalm. (224)
napalm. Creative Commons License 2011.02.27 0 0 226

ki kell faggatni az üzletkötőt (ügyintézőt), de vigyázni amit mond (vagy rögzíteni a beszélgetést) mert hajlamosak azt mondani amit hallani szeretnél.

Előzmény: liame24 (225)
liame24 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 225

igen, pontosan ilyen véleményt hallottam én is a Telenorról. De a Digis mobilnetnél elméletileg csak a hálózatot adják a "propelleresek", a többi (korlátozás vagy nem korlátozás) már a Digin múlik, abba elméletileg nem lehet beleszólása a telenornak... vagy igen?

Előzmény: napalm. (224)
napalm. Creative Commons License 2011.02.27 0 0 224

a telenorral vigyázni kell, úgy hallottam egy kicsi file csere (pl. torrent), vagy ftp és máris lekorlátozzák a sebességedet.

ha átlépted a havi kvótát, ha nem.

Előzmény: liame24 (223)
liame24 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 223

sziasztok,

 

most a Diginél is bevezették a mobilinternetet (http://www.digikabel.hu/mobilinternet), a szolgáltatás mobilhálózatát pedig a Telenor adja. A Digi mint kábeltévé és vezetékes internetszolgáltató szerintem megbízható, a családban többeknek van, a szolgáltatás minőségével eddig nem volt gond. A mobilinternet csomagjaik is egész jók, ráadásul - úgy olvastam - nincs hűségidő (ez azért még megér egy kérdést az ügyfélszolg-on).

 

Én most mobilnet vásárlás előtt állok és igazából a T-Mobile-os akció (1290 ft 4 hónapig) meg e között vacilálok. A telenoros hálózat mennyire jó? Nézegettem a honlapjukon (http://www.telenor.hu/internet/tudnivalok/lefedettseg/), aki tapasztalatból tud, írjon legyen szives véleményt. Egy kicsit azért vagyok bizonytalan, mert a Telenorról elég sok rosszat olvastam, hallottam. ELŐRE IS KÖSZI!!!!

Selener Creative Commons License 2010.12.14 0 0 222

Ilyen sorozatokat telón nézegetni ...hmmmm csak akkor éri meg ha nem vagy otthon és valahogy el kell töltened az időt, pl utazáskor. Tényleg, a volán járatain is van már wifi. :)   Én nem vagyok mobil internet párti. Annak megéri, aki sokat utazgat, de lassan a máv  járatain is lehet wifizni, aki meg kocsival közlekedik, vezetés közben úgyse tudja használni.

Előzmény: Zetorforever (221)
Zetorforever Creative Commons License 2010.12.14 0 0 221

Én úgy vagyok a mobilnettel hogy 2gb már olyan szinten sok hogy egy hónapban le se tudom forgalmazni. Persze ez akkor igaz ha nem nézegetek folyton youtube-ot. Normál esetben ha csak híreket olvasgatsz meg email-ezel akkor 500mb vagy 1gb is bőven elég. Hogyha komolyabb dolgokat is használsz + töltögetsz akkor értelemszerűen nagyobb csomag kell. Nekem pl. van a telómon egy AXN Player nevű alkalmazás melynek segítségével meg tudom nézni az AXN csatorna sorozatait telón. Ez pl. elég nagy adatforgalmat generál de ennek kiküszöbölésére ott van a wifi. Szóval ha valmait meg akarok nézni akkor nem feltétlenül a mobilnetet fogom használni. A szolgáltatókra kitérve, véleményem szerint a T-mobile a legjobb, utána Telenor és utolsó a Vodafone. Talán lefedettségben is ez a helyzet. Árakban mindenképp a T. ő kinálja most a legjobb csomagokat...a többi vagy drága vagy ha nem az akkor aránytalanok a különböző csomagok.

MartonkaFull Creative Commons License 2010.12.14 0 0 220

ÉS ez miylen csomag, ha túlléped az 5G-t akkor gondolom, nem számláznak pluszban csa kegyszerűen csökkentik a sávszeledet nem? Vagyis a tesóméknak olyan van, de csökkentve is simán lehet vele mindent csinálni csak lassabban ugyebár...

Mondjuk mellékesen jlezem ennyi erővel lehetne korlátlan is, mondjuk egy lassabb korlátlan csomag, de hát az már luxus :S

Előzmény: franatic (219)
franatic Creative Commons License 2010.12.10 0 0 219

Nekem szintén 5 GB-os mobilnetem van, csak annyi a különbség, hogy én a T-nél vagyok. Nem is tudom, hogy pontosan mióta van előfizetésem rá. A 2-3 év alatt a mostani a második USB stick-em. Az elsővel valami gond adódott, de ebben még ők sem tudtak segíteni. Kedvesek, türelmesek voltak a boltban. Adtak egy csere USB-t is, amíg javítani próbálták, de nem jött össze. Ingyen kaptam helyette egy újat, amihez adtak már kábelt is, nehogy bármilyen baja legyen neki.Illetve volt egy másik alkalom is, amikor valamiért elromlott. Vagys nem romlott el, mert tudtam ugyanúgy internetezni, de nem listázta az adatforgalmat. November hónapról nincs semmi adatom. Decemberit már listázza, újra visszaállt minden. Most kiváncsian várom a számlát. :)

A szolgáltatás is elég gyors, behoz mindet oldalt egy-két pillanat alatt.

 

i love metric Creative Commons License 2010.12.10 0 0 218

Gondolom a Rendszergazdai jogosultságok jelentették a problémát. Én is jártam már így, nem engedte a modemet telepíteni, majd rendszergazdai jogosultságokkal indítottam a telepítőt és egyből felkúszott.

 

Egyébként nekem a Vodafonnal nincs jó tapasztalatom. Gyenge a lefedettségük és már többször próbáltak átvágni a számlával. Meg szerencsére lejárt a hűségidő, visszaadhattam nekik a hülye modemjüket és más szolgáltatóhoz mentem. Most a mobilomon van egy 5GB-os csomag és a wi-fi tetheringgel simán megoszthatom a laptopom irnyába ha szükségem van rá, ha meg csak apró dolgokat akarok megnézni a neten akkor arra a mobil is elég, legalább alacsonyabb az adatforgalom így.

 

Otthon meg van wifi.

 

Mondjuk most kicsit szívom a fogam, mert van Androidra egy AXN alkalmazás amivel az ő sorozataikat lehet nézni, de mobilneten rizikós, mert kicsit nagy adatforgalmat csinál (ellenben wifin tökéletes). Oké, még soha nem sikerült lenulláznom a havi 5GB-os adatforgalmat, de így már lehet rá esély. Mindenesetre az is biztos, hogy kell neki egy combos mobilnet csomag ha valaki út közben akarja használni.

Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 217

Probléma megoldódott. Nem a Voda ügyfélszolgálat, hanem az én informatika tudásom a jobb és hasznosabb. :)

Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 216

Sziasztok!

 

Vodafone-os mobilnetem van, azaz csak lenne. A telepítéskor a fájlok másolásánál közli, hogy nincs jogosultság az új fájlok másolásához, majd megszakítja a telepítést.

 

Win7 van a laptopon, a modem a K3765. A boltban, ahol vettem, az volt a világmegváltó ötletük, hogy frissítsem le, netről!

 

(Ember, nem működik az internet...! Különben is, azért vagy te, hogy ne én, az ügyfél szarakodjak vele.)

 

Na, a lényeg az, hogy frissítettem, de ugyanaz a hiba. Remélem, van valami ötletetek. Előre is köszönöm a segítséget!

JAMIE222 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 215

Na úgy néz ki, megoldódott.Szerverhiba lehetett.Cirka 40 perc után engedett leülni a versenyasztalhoz.

Előzmény: JAMIE222 (214)
JAMIE222 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 214

Létezhet az, hogy a mobilinternet-szolgáltatóm nem enged hozzáférést bizonyos oldalakhoz egyik napról a másikra?Nincs számla elmaradásom, minden szokásosan látogatott oldalt el tudok érni, egyet kivéve.

Konkrétan pókerezni nem enged, ma óta. Nem ad hozzá sávszélességet.

i love metric Creative Commons License 2010.12.07 0 0 213

Sajnos az ilyesmi előfordulhat. Bár a hozzászólásod már relatíve régi, de gondoltam hasznos lehet ez a kis infó amit leírok:

 

A mobilnetet manapság egyre többen mobiltelefonon használják, mert kényelmes, nem kell hozzá külön modem és a nagy, érintőkijelzőn könnyű a navigálás a weboldalakon. Továbbá nyaralásra is inkább ilyet cipel az ember, mint egy laptopot. Ha az előfizetésben nincs külön megrendelve mobilnet, akkor is van egy "alap csomag", amellyel bármikor felmehetsz a netre, de nem tartozik hozzá leforgalmazható adatmennyiség, így alapból túlszámlázással indul. Nagyon cseles, mert nem nehéz elkövetni azt a hibát, hogy telefonra telepítesz alkalmazásokat, melyek folyamatosan használják... ezek meglévő csomag mellé készültek, de hát mit tegyen az ember, előfordul. Ezt az alap csomagot le lehet mondani (és le is kell ha nincs szükséged rá), illetve lehet nagyobbra váltani. A túlforgalmazás díja horrorisztikus, képesek 3-4 megabájtra is 15 ezret kiszámlázni!!!!

 

Külföldi nyaraláskor meg az a veszély is fenyeget, hogy eleve roaming díjat számítanak fel, ami ezt a horrorisztikus túlforgalmazást még drágábbá teszi! Egy most érvénybe lépő EU-s rendelet értelmében a szolgáltató külföldi tartózkodáskor köteles azonnal letiltani a mobilnetedet ha elérted az adatforgalmi korlátot és csak kérésre engedélyezheti újra! Ez nyáron még nem volt érvényben, így sajnos nem tudok semmi jót mondani, a szolgáltató az apró betűs részben erre is felhívja a figyelmet (ha nem, akkor ez jó per alap lehet).

 

Továbbá érdemes arra is figyelni, hogy az okostelefonokon lehet már GPS is, amelyben a navigációhoz szükséges térképet folyamatosan netről tölti le... így előfordulhat a közel 200 megabájtos letöltés a nyaralás alatt.

 

A szolgáltató követelése jogos, bár neki meg kellett volna üzenetet küldenie, hogy mekkora adatforgalmi tőllépésnél jár az előfizető (ennek is szerepelnie kell az apróbetűs részben). Ha ez is elmaradt akkor ezzel is lehet őket kicsit cseszegetni.

Előzmény: lacaba (208)
mgy Creative Commons License 2010.11.12 0 0 212

Na, ez meg egy válcsvelünk ügynök. Ehhh, csak ennyire telik?

Előzmény: petike87 (211)
petike87 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 211

Sziasztok!

 

Nemrég indult három új mobilinternet szolgáltató (Btel, Drávanet és Externet) a piacon.

A műszaki hátterüket a Vodafone biztosítja a számukra, így csomagjaik a Vodafone által

szélessávval lefedett területeken érhetőek el. A csomagok 1G, 3G és 8G forgalmi kerettel rendelhetőek, túlforgalmazási díj mentesen. Hűségidő nélküli, 12hónapos és 24 hónapos

hűségidős opciók vannak. Bizonyos csomagok csak meglévő előfizetőinknek elérhetőek,

ezek ára azonban jelentősen kedvezőbb a többi csomagénál.

Várhatóan rövidesen minden, a piacon lévő mobilinternet csomag elérhető lesz a

http://www.valtsvelunk.hu/mobilnet/

portálon. Akit érdekel, hogy a T-Mobile, Telenor és Vodafone meglévő kiskereskedelmi mobilinternet csomagjai mellett milyenek érhetőek el még a piacon, annak érdemes

körülnéznie itt.

 

Üdv,

 

Péter

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.14 0 0 210
Mobilinternettel én is meg próbálkoztam a vodafonnál,havi 2000-3000 ft lett volna 2gb-ig.Afölött felárral.Hazavittem a sticket,beállitottam,olyan lassú volt,hogy a csiga forma 1-es autó hozzáképest.Másnap vittem is vissza,ingyenes volt a kipróbálási lehetőség.De azért 300ft-ot kiszámláztak,azért a kinlódásért.Mindegy,perre nem mentem,vegyenek belöle orvosságot.Elötte vezetékes T-HOME korlátlan volt,visszatértem ahhoz ,pár ezerrel több,de ez szuperül működik.
lacaba Creative Commons License 2010.09.22 0 0 209
Még 1 dolog már ( 88 ) részletes szálát küldtek de egyiken sincs részletesen miképp jött ki ez a hatalmas forgalom Köszi
lacaba Creative Commons License 2010.09.22 0 0 208
Helló Mindenkinek!
Kérem segítsen valaki Aki ért hozzá! Horvát Országban használtak mobil internetet ( T-mobile). Létezik olyan, hogy 2 alkalommal összesen 11 percet voltak a neten és 198 Mb letöltésük volt? Egy Magyar és egy Horvát oldalra mentek föl. A magyar oldal Autóklubbal kapcsolatos a másik oldal Időjárással kapcsolatos oldal volt. Ha jól tudom 1 Olasz honlap. Nem értem, hogy ez hogy lehet 202 600 kbyte. Segítsen aki tud mert olyan giga összeget kérnek ami kiverte a biztosítékot ( 300 000 Ft).
Már minden reklamáción túl vagyunk, de nem tudunk fizetni Mit tegyünk? Lacaba
napalm. Creative Commons License 2010.08.24 0 0 207
akkor könnyű dolgod van.
vidd el a laptopodat a boltba és nézzétek meg ott.
Előzmény: lukamate (205)
Doky586 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 206

hát hogyha a boltban még működött, nálad meg nem, akkor szerintem nálad van a gond.

Eggyes külvárosi pincelakásokban ha nincs térerő akkor ott nem fog menni..  :-))

 

Amúgy kissé fura hogy sikerült telefonáldod vele, mert ezekre a sim-kártyákra nem szoktak hangszolgáltatást aktiválni. Azt vajon milyen tarifával számlázzák majd ki?

Előzmény: lukamate (203)
lukamate Creative Commons License 2010.08.24 0 0 205
laptop
Előzmény: napalm. (204)
napalm. Creative Commons License 2010.08.24 0 0 204
pc-n vagy laptopon használnád?
Előzmény: lukamate (203)
lukamate Creative Commons License 2010.08.24 0 0 203
Nemrég vásároltam T-mobile mobilinternetet. Sajnos nem működik.
Telepítettem a programot addig nem is volt gond, aztán először a pin kódot nem fogadta el, ezért betettem a sim-et egy telefonba ott jó volt, telefonálni is lehetett vele. Beállítottam, hogy ne kérje a pin-t akkor engedett belépni a t-mobile managerbe, de nem engedett csatlakozni, az írta, hogy elötte regisztráljam a hálózatot. Kézi regisztrációnál azonban azt sem engedte, hiába választottam a T-Mobile-t...
Erre bementem a bolta, mondván, hogy nem jó. Adtak egy másik sim-et, ott a boltba azt monda a csaj, hogy működik, nem a stick a rossz. Hazamentem de ugyanaz volt a problémi, mint az elkőző kártyával...
Szerintetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!