Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.04 0 0 324

Had kérdezzem meg amúgy, van más olyan akinél teljesen hatástalan és semmitérő minden gyógyszer? (Mondjuk nem meglepő. mert magamon se nagyon láttam még, hogy bármi is használt volna.)

Ha lemérgezem az öreg istennel, akkor is pont az van, mint ha nem kap semmit. (Jelenleg 3-5 hetente megjön 3-6 napra a 20 percenkénti nagyrohamsorozat.)

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.04 0 0 323

Tény és való. Azért kérdem nem-e feküdt ki valami vitaminhiányban? :) Én is hasonlókkal kísérletezem amúgy, annyi hogy zöldséget azért kap a húsok mellé. Viszont 8 hét után (elég régóta nem volt már 5-nél több) most esett be megint a szokásos több napos, 20 percenként nagyroham sorozat, tehát itt igazából halottnak a csók.

Előzmény: Kilyum (320)
n.tomika Creative Commons License 2015.07.22 0 0 322

Szia!

Most olvasom, hogy hogyan is jártatok! több mint 2 hónapja írtad az első rohamról a beszámolót....azóta hogy van? Ha kicsit visszább olvasol elég sok hozzászólást találsz a nevemben, hisz nekem volt egy csodaszép 11éves németjuhászom, akit 9hónap alatt vitt el ez a betegség, vagyis nála az agydaganat!

Nekem az első roham után 3hónapig nem volt semmi. utánna egymás után 3is!akkor kezdtem el gyógyszerezni, és utánna egy sikersztorinak indult, mert augusztusig nem volt roham, aztán úgy begyorsult, hogy szeptember végéig bírta szegénykém!

Szóval ezt mindenkinek írnám, hogy ha van egy kis "üres járat", akkor se hagyjátok fel a kezelést, próbálkozást mert ebből gyógyulni nem lehet, csak szinten tartani!

Minden esetre, ahogy olvastam a szitu hasonló. nekünk szinte mindíg álmában kapta el! épp ezért a sevenal és diazepam, amit neked is felírtak NEM jó! mert mind 2 nyugtató hatású gyógyszer! és mivel álmában vagy nyugalmi időben kapta el a roham, épp még rosszabbat teszünk vele ezekkel a gyógyszerekkel, mert csak nyomjuk oda vissza! nem tud feljönni belőlle! Legalábbis nekem az epilepszia szakember ezt mondta! Nem tudom milyen orvoshoz jártok, de sejtem, hogy sima állatorvoshoz, mert ők ezt tanulják, és mind ezt is tanácsolja, írja fel, de eddig egy ismerősömnek se vált ez be! Én azt tanácsolom Neked és mindenki másnak, hogy ha teheti keressen fel egy kutya epilepsziára szakosodott állatorvost! A kutyaepilepszia.hu oldalon az epilepszia térképen mindenki megtalálja a hozzá legközelebbit! Én tegretolt adtam a kutyámnak, és meg nem mondom, mi lett volna ha nem azt adom, vagy ha épp nem adok neki semmit, de azt mondták ez a jó és én mindent megpróbáltam!

Egyébként nekünk csakis nagy rohamaink voltak, és az 99.99% ban nagy nyálalással járt! amikor a kutya oldalt fekve rohamozott erőss nyálalás volt amivel végig összekente a nyakát, szája környékét, és ha utánna azonnal nedves ronggyal vagy vízzel nem töröltem le nagyon oda száradt, szerintem ez a ti esetetekben is jel lehet arra az esetre ha nem vagytok vele! bár én sem tudom volt e rohama mikor nem láttuk, de szerintem nem, mert ezen árulkodó jelek nem voltak!

A frontok nagy hatással vannak rájuk, álltalában rohamot okoz, és mostanság folyamatosan váltogatják egymást!

Mindenkinek kívánok rohammentes napokat, jó egészséget és legfőbbképpen KITARTÁST!

Ha kérdés van kérdezzetek nyugodtan, ha tudok írok!

Előzmény: Mackómamó (310)
n.tomika Creative Commons License 2015.07.22 0 0 321

Szia!Köszönöm hozzászólásodat! Szerencséra jól van a kutyus, de 2 hétig élet halál között volt. minden nap vinni kellett vissza a dokihoz, infuzió...stb. de szerencsér már jól van. mostanság nem járok erre, valahgy még mindig nehéz.

Előzmény: babyke1 (311)
Kilyum Creative Commons License 2015.06.22 0 0 320

Üdvözletem!
A diéta kezdete óta eltelt 2 hónap. Ugyebár a blogban leírtam, hogy mi is történt és hogyan romlott Mushu állapota.
Múlthónap végén volt egy kisebb roham de fele annyi ideig tartott és abszolút nem viselte meg, mert a rohamok fele olyan erősek voltak. DE leszögezném hogy bernáthegyi kutyusról beszélünk és nem tudom ki mennyit olvasott az epilepszia után de az egyik legnehezebben kezelhető kutyusok közé tartozik. Véglegesen elmulasztani nem tudjuk a betegségét, de lényegesen sokat segítettünk rajta a diétával és ezért is ajánlanám mindenkinek! Egy próbát megér veszíteni valója senkinek sincs hiszen ez csak egy étrend változtatás és nem gyógyszer csere vagy hasonló kockázatos változás. Arról nem is beszélve, hogy cseppet sem drágább ez az étrend mint a tápos vagy konzerves etetés :) 

Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 319

Had kérdezzem meg én is hogyan alakul azóta a történet?

Előzmény: Kilyum (316)
Orsolya6 Creative Commons License 2015.06.16 0 1 318

Üdvözlöm! Olvastam a ketogén diétáról írt cikkét. Ki fogom próbálni!!!! ugyanis az 5. éves foxi keverék kutyánk vasárnap estétől (06.14.) kb. 37 rohamon van túl, igen, nem írtam el, 37 db. Túl lehet ezt élni????? :-( Szedi a gyógyszert, reggel és este. De, hidegfrontnál mindig előjön. Kb. 3 hetente, időjárástól függően. De, ez most elképesztő!!!!!!!!!!!! Kutya miatt sosem sírtam még, de most ez is bekövetkezett. Pedig nem szeretem (szerettem) a kutyákat. És mégis! A házunk elé volt kidobva, kb. két hónaposan, görbe lábakkal, alig tudott járni, csetlett-botlott, mert kalcium hiányos volt. De befogadtuk.....

Előzmény: Kilyum (316)
Chrysthal83 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 317

Én is egészségügyben dolgozom:)

Igen van igazság abban amit mondasz, hogy kell a gyógyszer, de attól a pillanattól kezdve h gyógyszert adsz neki a mája és a veséje károsodhat. Sajnos gyógyszer mellett is lehet rohama. Nekünk szerencsés a helyzet soha nincs egyedül és kanapé balerina :) Az is érdekes, hogy bármikor rohama van (akár éjjel) mindig odajön és megbök és csak ezután esik össze, és a szemén már jó előre látjuk, hogy rohama lesz, sőt aznap vizet sem iszik és a tejét sem issza meg. Másrészt én pont azt írtam, hogy nem hagyunk el semmilyen tápanyagot, csak kevesebbet viszünk be. Nem vagyok gyógyszerellenes félre értés ne essék, de nem minden esetben tartom fontosnak/elkerülhetetlennek. Nekünk szerencsére működik a dolog, ritkán van rohama, és az sem erős, mostanra már legtöbbször nem veszíti el teljesen az eszméletét, vagy csak a lábaira korlátozódik a rángatózás. Mi relatíve szerencsések vagyunk az egésszel. Persze van kutyi, akinek sokkal erősebb súlyosabb epilepsziája van, ott nyilván szükséges és kell is a gyógyszer.

Én is sok sikert kívánok a kutyafülűdhöz :)

Előzmény: Mackómamó (315)
Kilyum Creative Commons License 2015.05.18 0 0 316

Üdvözlök mindenkit!

December 24-e óta harcolunk az epilepsziával eddig eredménytelenül de most úgy tűnik áttörést értünk el :)

Azt a bizonyos ketogén diétát csináljuk amiről mostanában páran beszéltek. Egy hidegfrontot teljesen roham mentesen vészeltünk át! Készítettem egy blogot ami a mi kutyusunkról szól és a diétájáról. Nagyon szeretném ha minél több emberhez eljutna a blog hogy segíthessek a kutyusokon és a kétségbeesett gazdikon. A kutyusunk legelső rohamától kezdve leírtam mindent amit tudtam és a diétát pontosan úgy írtam ahogy azt tartani kellene minden epilepsziás kutyusnak.

Remélem nem voltam tolakodó vagy ilyesmi! :)

Szeretettel várom a kedves olvasókat és a beteg kutyusok gazdijai kérdéseire is nagyon szívesen válaszolok :)

 

kutyaepilepszia.blog.hu

 

Mackómamó Creative Commons License 2015.05.18 0 0 315

Egy bármilyen diétának (ami persze tartalmaz normális mennyiségben minden szükséges tápanyagot) én semmi ellenjavallatát nem látom, de nem értek egyet azzal, hogy gyógyszert semmiképpen, amikor épp az a cél, hogy elkerüljük a rohamokat, és a rohamok okozta későbbi esetleges agykárosodásokat. Én egészségügyben dolgozom, emberek között, és bár vannak a betegeink között ilyen-olyan diétákat alkalmazók, de azért inkább ezt is kizárólag csak a gyógyszerek mellett alkalmazzák. Amikor az én kutyám első rohamát megtapasztaltam, bennem is sok minden lezajlott ezzel kapcsolatban, de az egyértelmű volt azonnal, hogy bármi áron, de azon leszek, hogy az összes lehetőséget kihasználva kerüljem el az esetleges későbbi rohamokat, és a vele járókat. Kerti kutya is, dolgozunk is, éjjel meg alszunk, tehát nincs mindig a szemünk előtt, hogy tudjunk minden esetleges rohamról, nem akarom kockáztatni sem a vele járó szenvedést, sem az esetleges következményeket. Én azt hiszem, hogy ahogy az embereknél is a legbeváltabb módszer, az állatoknál is használni kell a gyógyszereket, és nem belemagyarázni mindenféle indokot hogy miért nem.(sajnos manapság okkal-ok nélkül történik ez)  Kétségtelen hogy a világon mindennek lehetnek esetleges mellékhatásai, gyógyszereket sem szabad csak úgy "kedvtelésből" szedni, de a kockázat-előny mérlegelését figyelembe véve úgy vélem, ebben az esetben az előnye egyértelműen  nagyobb. Lehet hogy soha többet nem lesz a kutyámnak gyógyszer nélkül sem rohama, de én nem merem kockáztatni. És mondom, az általam ismert epilepsziás emberek kezelései és állapotuk alapján nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem, én azért javasolnám Neked is, és mindenkinek hogy bízzon a gyógyszerekben. Egyúttal sok örömöt kívánok még a kutyusodhoz, és  rohammentes napokat MINDENKINEK.

Előzmény: Chrysthal83 (307)
Chrysthal83 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 314

Annyira nem vészes a tej szénhidráttartalma, de sok kalcium van benne, ami görcsoldó. Pl az ásványvízben arra figyelünk hogy sok kalcium+magnézium kevés jód és foszfor. Szereti a csirkeszív pörit, zúzapörit ezekben nagyon kevés a jód és a foszfor. Pörköltek nagyon kevés zsíron felfuttatva készülnek kevés sóval.  A farhát az természetesen megy (bár a csontban van foszfor, de kalcium is).  Nyilván teljesen nem elhagyhatóak ezek az anyagok, mert szükség van rá, de megfelelő csökkentéssel szinten tartható. Néha kap egy kis szűrt husilevest. Meg amit írtam halfélét+ májat nem kap (bár szegénykémnek csorog a nyála érte :( ). Konzervet és száraztápot is kap, de már évek alatt kialakult, hogy melyiket tudja enni és melyiket nem. Szóval egész változatosan táplálkozik :) Sőt mára már többféle jutifalatot is tudunk adni neki.

babyke1 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 313

Szia! A ketogén diétát én is próbáltam rá, de nekünk nem vált be. De pl. a tejben rengeteg szénhidrát van.Tudnál írni pár dolgot, hogy mit etetsz vele?Kíváncsi lennék, hátha én csináltam valamit rosszul, és azért nem vált be.

Előzmény: Chrysthal83 (307)
babyke1 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 312

Nem merek így utólag semmit mondani.... :((( de szerintem felelőtlenség ilyet mondani egy orvos szájából!!Bármi lehet az oka, ezt ránézésre senki nem állapíthatja meg!És egyáltalán nem biztos, hogy visszatérő, rendszeres rohamok lettek volna.Nyugodjon Békében a kis Drága!Minden nap ezzel kelek, hogy én is elveszítem.Nem is jövök már fel ide sokszor, mert egyre több szomorú történetet olvasok, és csak sírok rajtuk.Nem tudom elfogadni, hogy ez gyógyíthatatlan betegség.Mindnekinek rohammentes napokat!

Előzmény: Tomi és Titusz (309)
babyke1 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 311

Sziasztok! Nem tudom azóta hogy van a kutyus, de az én véleményem az, hogy ilyenkor nem szabad hagyni, hogy csak magától zajljanak az események.Valószínűleg vagy kapott egy belső fertőzést a műtét miatt, vagy esetleg sebláz a fájdalomtól, vagy a nehezen gyógyuló sebtől.Vagy gyulladás,vagy felszakadhatott a varrat, bármi lehet, de semmiképp sem szabad hagyni, hogy majd magától helyrejön.A Drágámat is nyáron megműtötték ugyanígy a méhe miatt.Az aznapot végigsírta szenvedte, másnap még kókadt volt, de utána mint akinek soha nem volt semmi baja.Sokkal hamarabb felépülnek, mint az emberek.Remélem azóta minden rendben!!Én két és fél órát ültem kint  a váróban, úgy hogy azt mondták rutinműtét, kb egy óra alatt megvan.Mondta is a doki, hogy volt gond, ébredezett többször, vissza kellett altatni..A szívem szakadt meg, mikor beengdtek, hogy hazavihetem.Sírtam olyan fájdalom volt a kis arcán.Azt mondtam soha többet műtét.Írj, hogy van a kutyuska, remélem semmi baja azóta!!!

Előzmény: n.tomika (308)
Mackómamó Creative Commons License 2015.05.09 0 0 310

Sziasztok. Az én 7 és fél éves csodaszép , törzskönyves német juhászommal ma éltük meg első grand mallunkat, borzasztó volt. Mivel ő kertben lakik, és napközben dolgozunk, nem tudjuk, volt-e már neki máskor is. Ma kint dolgoztam  a kerti asztalnál, gyönyörű idő, madárcsicsergés, mindenütt béke és nyugalom, a kutya szokás szerint a székem és a fal közé "bepréselődve" szunyókált, vagyis tiszta idill...egyszercsak valami szokatlan , monoton zajra figyeltem fel, s akkor látom a hanyatt fekvő, szétmeredező lábú, kidülledt szemű, tátott szájjal reszkető, hörgő  kis szerencsétlent, rémisztő volt a tehetetlenség, hiába tudtam hogy epilepsziáról lehet szó... a vejem családjának is van egy,  most 14 éves kutyája, aki vagy 6 éve küzd ezzel a betegséggel. Szerencsére ő a gyógyszerek mellett jól van, talán ha egy rohama van évente. Amint elmúlt az enyém rohama, és oldódott a görcs, szegénykém mint egy kis  rémült ágrólszakadt próbált felállni, de eldőlt, és ettől még riadtabb lett. Én meg próbáltam nyugtatni, simogatni,  látszott hogy nincs képben, és megkapott. Ő, akinek a szájában lehet akár turkálni (ha akarna persze az ember) mert olyan szelíd, jámbor állat. Hagytam hogy lenyugodjon, és hívtam az állatorvost, aki azt mondta, mivel nincs állandó kontroll alatt, nem kizárható, hogy nem ez volt az első. Ezért egyből jónak látta elkezdeni a kezelést, 2 napig 2X 1/4 Diphedant és ugyanennyi Sevenalt javasolt, 2 nap múlva 3/4-et, újabb 2 nap múlva 2x felet, és hogy ha nem észlelünk semmi mellékhatást, akkor ezt az adagot tartaná. Ha kábultnak, szokatlannak látnánk, akkor visszacsökkenteni, a cél, hogy megtaláljuk a lehető legkisebb dózist, amivel az esetleges későbbi rohamok  biztonsággal megelőzhetők. Nagyon remélem, nem lesz semmi baj, ma egész nap izgatottabb volt szegénykém a szokásosnál, a gyógyszert csak most estére tudtuk beszerezni, talán megnyugszik tőle. Mint mondom, ő kerti kutya, amin nem is szeretnénk változtatni, így azt hiszem a mai, "első" éjszakánk, kicsit mozgalmasabb lesz, nem fogok sokat aludni. 

Tomi és Titusz Creative Commons License 2015.05.01 0 0 309

Sziasztok!

Sajnos az én drágaság 10 éves vizslámat is elvitte ez a kórság. Pár hónapja elkezdett bepisilni, zavart lett, félős lett, aztán ma éjjel kapott egy durva rohamot. Nem tudom volt-e neki ilyen előtte, én nem láttam. De ettől ki is készült, azonnal elvittem 0-24 dokihoz Őrmezőre. Ma is tántorgott, mondták, hogy 90%, hogy agydaganat, ami menthetetlen. Én nem vállaltam a hosszú és felesleges kezelést, és a vele járó szenvedést, és a doki is azt mondta, hogy az altatás a leghumánusabb. Elég szarul vagyok, de úgy érzem ez volt a felelős döntés. Nyugodjon békében a drága szerelmem... :(

 

n.tomika Creative Commons License 2015.04.29 0 0 308

Sziasztok. Jól rég nem jártam már erre. És sajnálattal látom miket írtok. Sajnálok minden kedves gazdit akinek ebben a csúnya betegségben szenved a kutyusa.Igazából most más miatt írnék. Barátnőmnek van egy 11 evés spániel kiskutyaja és 5 napja műtötték. Igazából gennyes méh gyulladás miattam kivettek a méhét, és ha már műtik egy úttal ki vették az egy hónapja diagnosztizált daganatos lépét is. Nehéz műtét volt, másodjára is vissza altatták és felvagtak de még sokáig vérzett. Igazából nehezen tért magához de ahogy magához tért egyből aránylag jól volt, jött ment már száradni akart. De az elmúlt 2 napban mintha kicserélték volnA.teljesen levert lett, nem akar sétálni, enni is csak nehezen, csak alszik de nagyon.  Tudom ez nem ehez a topikhoz tartozik de ha valakit akinek van véleményem tapasztalata vagy akármi az kérem írjon. előre is köszönöm. 

Chrysthal83 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 307

Sziasztok!

Nekem is epilepsziás a picim (35 kiló :) ) ő egy öröklött típusúban szenved, apuka volt az, neki 1 rohama volt, de abba belehalt. Szuli most már 6 éves elmúlt. Nem szedünk gyógyszert, de ráálltunk egy diétára, az embereknél van egy ún. ketogén diéta (nem elismert) ezt egy kicsit lebutítottuk kutyára. Az egész lényege, hogy kevés jód és foszfor és minél kevesebb szénhidrát kerüljön be és sok kálcium és magnézium. Pl nem ehet halfélét vagy májat, de mindennap benyom egy fél liter tejet és ásványvizet iszik. Konzervben és szárazban is ezeket az anyagokat kerüljük. De pl nem eszik tésztát vagy rizst, helyette a hús mellé kap pár szem borsót. Nekünk ez annyira bevált, hogy az elején (6 hónaposan volt az első rohama) volt amikor hetente 2-3x is volt. Mostanra ott tartunk, hogy 2-3-4 hónapig egyáltalán nincs... van amikor tovább is. 

kicsibrigi Creative Commons License 2015.03.28 0 0 306

sziasztok

egyszer írtam Nelsonomról, hát sajnos 3 hete elment :( 3 napig rohamozott kezdte vasárnap éjjel 11-kor hajnali 4-ig addig minden lehetséges gyógyszert vitamint kúpot beadtunk nagy nehezen elmúlt, de délután 5-kor ismét kezdődött nem ertem neki indulni az estének, így bevittük infúzióra (agy nyomás csökkentése) szerencsére maradtunk a dokinál még egy picit és ismét roham lett,de ettől eddig mindig elmúlt,bealtattuk jobban lett, másnap délután 14körül ismét kezdődött közben egyeztettem mind a 2 dokinkál, egyből epanutin, kúpok, medrol szóval a legerősebb amit kaphatott, de percenként rohamozott roham alatt össze pisilte magát, majd bocsánat de szó szerint össze fosta, gyógyszerek fél óra múlva kezdtek hatni szegénykém egyből roham után elaludt de kb 5 percre és rohamra ébredt, a halucinációból nem tudtam kihozni, teljesen elhagyta magát kicipeltem a kocsiba, út közben picit jobban lett csak képzelődött és sírt, dokinál ismét altatás és úgy kezeltük, kijött a rohamból,halucinációból, de nyugtalan volt láttam hogy nincs teljesen jól este 6 kor jöttünk el, itthon szokatlan helyeken feküdt le ahol nem szokott. oda ültem mellé simogattam és megkértem ha menni akar és feladta megértem csak hagy legyek vele ekkor adott egy puszit és az ölembe tette a fejét, éjjel 11kor ismét kezdődött és megint percenként hívtam a dokit rohantunk vele megint persze kúpok epanutin, medrolt nem mertem mert száj zárat kapott féltem hogy félre nyeli ha betömöm a szájába,ismét altatás jött a délutáni rengeteg gyógyszer miatt sok mindent már nem adhattunk neki, altatásból nagyon hirtelen ébredt így nem jött ki a halucinációból, puszilgattam arra figyelt meg csörgettem a kulcsot hogy megyünk haza de sajnos nem tudtuk kihozni, ahogy puszilgattam felém fordult adott ő is egy puszit és letette a fejét ahogy délután, hirtelen nagyon felment a vérnyomása, hiába kapott bármit nem ment le, így kimondtam a végső szót, elköszöntünk tőle és elengedtük, nagyon hiányzik tudom hogy nem tehettünk érte már semmit de mégis hibásnak érzem magam. Anita az orvosunk mindent megtett érte mikor mondtam neki hogy engedjük el ő még adott neki valamit hátha... de sajnos semmi. velünk együtt sírt. 

20.-án lett volna 3 éves de sajnos nem élhette meg.

kitartást és sok erőt minden gazdinak és kutyusnak. én még egyszer nem tudnám végig csinálni.

gyógyszereinket ami megmaradt elküldtük egy gazdinak aki nem tudta megvenni hátha segítünk egy picit.

goffi Creative Commons License 2015.02.02 0 0 305

Sziasztok!

 

Nagyon rég nem jártam már erre... Szomorúan olvasom, hogy egyre több epilepsziás kutya van...

Hogy vannak a kutyusaitok? Most elég ramaty idő van, gondolom nem tesz jót a ti kutyáitoknak sem. Mikor ilyen szélsőséges időjárás van és mondjuk nekem is szét akar robbanni a fejem, mindig arra gondolok, hogy szegény kiskutyám most biztos rosszul lenne és rohamozna.

Rohammentes napokat kívánok mindenkinek!

n.tomika Creative Commons License 2015.01.21 0 0 304

Szia!

Üdv. mindenki

Én is epilepsziára gyanakodnék, de azt a sevenal tablettát el felejteném a diazepammal egybekötve! mind 2 nyugtató hatású és az ő esetében ez azért nem jó mert vissza nyomja abba a világba ahol nem foglalkozik semmivel csak nézelődik bele a vakvilágba.Én a helyedben igaz már kis idő eltelt mióra írtál és nemtudom tovább léptetek e de videó felvételeket készítenék a "rohamokról" és egy specialistát felkeresnék. itt egy térkép hol találsz legközelebb.: http://kutyaepilepszia.hu/epilepsziacentrumok/show.html  Ha stressz alapú lenne adj neki nyugodtan B vitamint, mi milgammát szedtünk az egy b vitamin komplex és az jó az idegi bajokra, sőtt ha epilepsziás lenne a kutyus akkor se ártassz vele mert arra is jó mellék gyógyszerként!  egyébként ha sima állatorvoshoz vitted, ő is tud csinálni vérvételből vérképet és abból megállapítható hogy van e valami gyulladás valahol vagy van e valami más szervi baja. ha nincs akkor nagyon epi gyanus! legalábbis szerintem! De ne várj mielőbb kezd el a kezelését mert sokat segíthetsz neki!  (legalábbis remélhetőleg)

Előzmény: kisskati92 (302)
babyke1 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 303
Szia!Az en velemenyem is az,hogy ez epilepszia lehet,csak nem nagy rohamok,hanem sak fokalis.De az ilyen barmikor atcsaphat GM-be,es rangatozas,nyaladzas lehet belole.En ugy hallottam,hogy a Sevenal nem egy jo gyogyszer.. :(( Minden allatorvos altalaban ntugtatohoz nyul,az a legegyszerubb.. :(( Nekem is foxi-talan parson keverekem van.Mi mar fel eve kuzdunk.Ha van egy picit tobb penzed,keresd fel Magyarorszag epilepszias kutyakkal foglalkozo orvosait,ne a koklereket,akik pl. egy roham utan azt mondtak a kutyamra,hogy megcsipte egy bogar,es allergias tunet. Addig amig meg megfoghato,es talan "helyreallithato".Eselyes ha meg az elejen vagytok,meggyogyul a kutyusod!Az epilepsziacentrum oldalan talalsz helyeket,rendeloket,ahol Magyarorszagon ezzel a betegseggel foglalkoznak.Gyogyulast kivanok! Kitartas!!
kisskati92 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 302

Sziasztok!

 

Hétfőn vettük észre a kicsivel több, mint egy éves foxi és jack russel terrier keverék, kan kutyusunkon, Foltin, hogy máshogy viselkedik, nyugtalan, és körbe-körbe járkál az udvaron, másnapra a lakásban csak a fal mellett járkált körbe-körbe, a szemével felfelé néz, vagy előre, de a lábai elé nem, és mindig olyan, mintha nem is ránk nézne csak a messzibe tekintene, nem áll le fél percre sem, és ha bemegy például két fotel közé próbálna tovább menni, és nem veszi észre, hogy ott fal van, ilyenkor ideges is lesz, főleg ha megpróbálunk segíteni neki és kiszedni, elkezd morogni, sokszor a fallal szemben áll és csak néz a falra, volt háromszor, négyszer, hogy rájött egy fajta tüsszögés roham, de annál erősebb, ezek 1 percnél tovább nem tartottak, volt hogy csak fél percig, és lábon maradt a kutyi, nem dőlt el . Ezen kívül eszik, iszik, pisil, és kakil rendesen, és más tünetei nincsenek. A játékaira néha reagál de csak pár másodpercre lehet lekötni vele és abba is hamar elfárad, és elkezd újra körbe körbe menni a lakásban és az udvarban. Néha "nyámnyog" a szájával, de soha nincs neki tiszta pillanata, ez nála egy állapot, és nem rohamként jön rá. A nevére sem jön oda hozzánk csóválja a farkát de csak néha téved oda hozzánk, hiába próbálnánk nyugtatni, vagy megölelgetni, csak menni akar, és menni újra és újra, a fal mellett, minden alá bebújva. Elvittük állatorvoshoz, vizsont ő sem tudott semmi pontos diagnózist felállítani, adott neki nyugtatót. Másnap telefonáltunk neki, és akkor azt mondta ő epilepsziára gondol, mert még agyhártyagyulladás is szóba jöhetne, de annak más tünetei is lennének, viszont epilepsziánál is produkálhat ilyen tüneteket. Felírt sevenalettát napi kétszer felet, de nincs változás, az orvos azt mondta emeljük az adagot, és felírt antibiotikumot is, hogyha agyhártyagyulladása van, akkor azt is kezeljük. Meséltük a dokinak azt is, hogy 3-an voltak kan kutyák, de az idősebbik 2 hete elaludt, és vele még jóban volt a beteg kutyusunk, de a másik kan kutya sokszor terrorozálja, és neki is megy, és ez sokszor megviseli őt, esetleg nem lehet, hogy a stressztől lett neki valami idegrendszeri baja? Mert van egy törpenyuszim, akinél egy éve hasonló tünetek jöttek elő, és akkor egy másik orvos Bp-en azt mondta, hogy stressz hatására jött elő nála (valószínűleg a foga miatt, mert épp fogászati kezelések alatt állt), és kórházban volt 4 napig, azóta teljesen jól van és tünetmentes a nyuszi. A kérdésem az lenne, hogy vajon jó irányban indult-e el a doki Folti betegségével kapocsolatban, vagy vigyük el egy másik orvoshoz? Valamint, hogy kigyógyulhat-e, és mennyi időbe telik, hogy lássuk a gyógyulás jeleit?  Mit tehetünk, hogy segítsük a felépülését? Esetleg Győrben, vagy Sopronban nem tudnátok mondani jó kutyadokit, aki szakmailag is kiváló, és lelkiismeretes?

 

Köszönöm a válaszokat előre is!

 

Kati

babyke1 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 301
Basszus,minden ilyen posztotokat megsiratom.Sajnalom!!! Nem baj,ha kiirtad magadbol,valamelyest biztos megnyugtat.
Ha a Dragamnak el kene mennie,biztos mennek utana.Fogalmam sincs,hogy lehet(ne) az ilyet feldolgozni. :((((
Amilo 1974 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 300

Ami le maradt,most intézem a hamvasztását és természetesen jön Haza.Ő a mi "kisfiúnk " volt és itthon a helye.Remélem nem ítéltek el ez miatt de nekem ez megnyugvást jelent h itt van velünk...:-(

Zsuzsa

Amilo 1974 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 299

Sziasztok!

 

Most találtam ezt a fórumot,és szeretnék mindenkinek kitartást kívánni aki elveszítette a kutyusát! Sajna én is közte vagyok,most dec 24.-én este 1/2 7-kor át kellett segíteni szeretett 13 éves cocker spánielünket az örök vadászmezőkre :-( minket is az epilepszia vitt el. kb 7-8 éves korában kezdődött de nekünk "csak"a meleg frontra jött ki de szörnyű kórság. Ez kegyetlen betegség,egyik ellenségemnek sem kívánom! Ott vagy és nem tudsz segíteni. Mi is orvostól orvosig futottunk mikor az első jött neki de közölték h mivel nem sűrű a roham így nem adnak neki gyógyszert mert az többet árt neki mint használ.Amúgy mi is kaptunk egy hirtelen kisegítő kúpot az a Dia... de nekünk sem jött be.Nem is volt gond egy darabig.hétfőn ünnepelte a 13.szülinapját,24.én meg itt hagyott minket,nagyon haragszom rá mert borzasztóan hiányzik és mi az h csak így elmegy!!! :-( megszakad a szívem,nem találom a helyem és mindenhol őt keresem.Elmaradnak a reggeli keltegetések,az együtt kv-zások stb...nem bírom elviselni ezt a fájdalmat. Tudtam h előbb-utóbb bekövetkezik mivel 13 éves volt de h ilyen csúnya véget érjen az élet,nem ezt érdemelte.Tele volt élettel,szeretettel.Imádta a műanyag flakonokat vinni a szájában,szerette a gyerekeket.A légynek nem ártott és mégis mennie kellett!! Miért? és miért így? 1 napon belül 8 rohama volt,a 4.nél hívtam a dokit h most azonnal segítsen,adott neki v.mi infúziót meg seduxent.Haza értünk vele épp hogy megint egy és megint,gyors vissza a dokihoz de mire oda értünk alig élt és csak halkan nyöszörgött mintha segítséget kért volna.Feltettük az asztalra,pedig utálta a dokit,most ügyet sem vetett rá és mondta h nincs kiút,alig él :-( el kellett engedni...végig mellette voltunk,simogattuk és beszéltünk hozzá. Az altató beadásánál már alig vert a szíve,utána jött a szer 2-3 szuszogás és vége,ennyi volt.Soha nem hittem volna h megtudom tenni h elengedem de nem volt más választásunk,mivel a rohamok után amik egymást követték,nem volt már képben,vérzett a kis nyelve mivel elharapta,próbáltam neki langyos vízzel mosogatni a száját de szinte azt sem tudta ki vagyok.Nem tudott felállni,össze esett,Ő aki mindig mozgékony volt.Segítettem neki de össze rogyott és csak halkan nyüszögött.Kész vagyok,nem bírom h nincs.Remélem nem baj h megosztottam veletek de úgy érzem jobb kiírni magamból mert megbolondulok a hiányában...köszönöm h elolvastátok!!!

Remélem másnak több szerencséje lesz...Hiányzol kiskutyám nagyon nagyon!!!! :-)

n.tomika Creative Commons License 2014.12.19 0 0 298

Köszönöm,Kedves vagy!

Már jobb de engem azert eléggé megvislet, és az az űr még mindíg meg van és még sokáig meg is lesz! Minden kutyáról amibőll sok van a közelemben ő jut eszembe, ez a legrosszabb!

Kívánok neked erőt és kitartást és sok szerencsét hogy jobban legyetek és le tudjátok győzni ezt a szörnyű betegséget! 

Előzmény: malnagazdi (297)
malnagazdi Creative Commons License 2014.12.13 0 0 297

Sírtam a posztodon. Nagyon sajnálom a kutyusod. Minden gazdi rémálma, hogy az éppen zajló roham talán végzetes. Sok erőt neked!

Előzmény: n.tomika (294)
malnagazdi Creative Commons License 2014.12.13 0 0 296

Grand rohammal indított, bepisilt az ágyába, aztán váltott fokálisra. Többnyire a vívóállást produkálta, hol egy, hol kétoldalon; és egyszer a fejét fel-hátra feszítette, de a szája nem volt nyitva közben, és volt, hogy a fejével befúrta magát az ágya sarkába. Ez a roham 6:39től 8:15ig tartott; a végén, az utolsó fél órában már teljesen magánál volt, nem rángott semmije, de lihegett, fújtatva vette a levegőt, és időnként nyöszörgött fájdalmában. Persze még a roham elején megkapott minden gyógyszert, sanaxot, furont, 3 kúpot (gordius, kepra, tegretol,) glicerint, 4mg medrolt, fél algopyrint. Ezután már csak borogattam hideg vizes törölközővel, és vártam, h vége legyen.

n.tomika Creative Commons License 2014.11.23 0 0 295

Szia!

Sajnálom hogy ti is ebben a betegségben szenvedtek!

Én nem tudok semmilyen prktikáról ami ilyn esetekben segíthetne! maximum a gyógyszer.

Nem tudom mennyire jártatok utánna a dolgoknak, hogy epilepsziás szegényke vagy valami agyi baj van a háttérben, de ha csak sima epilepsziáról van szó akkor a megfelelő gyógyszerekkel, elvileg azokat is szedtek azokkal kordában lehet tartani a rohamokat és sokáig együtt is lehet vele élni! Ismerek olyan 15éves kuytát ami 13 éve epilepsziás, sőtt a kutyája is az 10éve! De nekik sima epi. áll a háttérben! Ha valami agydaganat vagy agyi baj van a háttérben, akkor hát biztos segítenek a gyógyszerek de csak egy ideig! Én azt mondom hogy lehet hiába szedtük a gyógyszert mert mikor súlyosbodott a helyezt akkor hiába emeltük a dózist, meg változtattunk nem ért semmit! magyarul lehet hiába adtunk be neki annyi gyógyszert nem segített semmit, esetleg a lelkiismeretemet nyugtatja hogy mindent megtettünk! De ez már annyira nem is lényeg....

inkább lehet nektek is a dózison kellene változtatni! Nekem mikor heti rendszerességgel voltak rohamokr akkor emeltük a tegretolt 1ről 2 re.vagyis 1szem 250mg os ról 2 re, de idővel mikor elfogyott és ujat kellett felírni akkor már 1szem 500mgs adtunk neki. Esetleg ez segíthet! Mi még adtunk neki Milgammát is ami sima gyógyszertárban megvehető b vitamin komplex, és elvileg nagyon jó idegi betegségekre. Hát nemtudom de esetleg meglehetne próbálni ezt vagy valami hasonlót! Ha esetleg van további kérdés ha tudok segítek!

szép estét és Rohammantes napokat mindenkinek!

 

Előzmény: kicsibrigi (290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!