Keresés

Részletes keresés

Dermice Creative Commons License 2021.08.08 0 1 416

https://olimpia2020.24.hu/olimpiai-hirek/2021/08/08/olimpia-2021-husz-magyar-erem/#

 

Videón mindegyik érem, amit magyar olimpikon nyert Tokióban

 

A magyar olimpiai csapat összesen húsz érmet halmozott föl Tokióban: hat arany-, hét ezüst- és hét bronzérmet.

A felemelő pillanatokat nyolc percben idézi föl az Eurosport gyűjtése.

furtimel Creative Commons License 2021.08.08 0 1 415

https://www.origo.hu/sport/futball/20210808-zokogva-bucsuzott-a-barcelonatol-lionel-messi-fc-barcelona.html

 

Zokogva búcsúzott a Barcelonától Lionel Messi

 

Sajtótájékoztatót tartott vasárnap délben az FC Barcelona csapata, ahol elbúcsúzott a csapat hatszoros aranylabdás klasszisa, Lionel Messi.

 

„Szerettem volna maradni Barcelonában.

Ez az otthonom, ez az otthonunk. Maradni akartam a csapattal, ez volt a terv, ma pedig búcsúznom kell, miután az egész életemet itt töltöttem" – mondta könnyek között Lionel Messi a távozására tervezett sajtótájékoztatón.

„Igazság szerint, nem tudom, mit mondjak. Az elmúlt napokban sok minden eszembe jutott, de őszintén nem tudom, mi lenne a megfelelő.

Nem készültem fel erre.

 

Tavaly már fel voltam készülve erre, tudtam, mit akarok mondani, de idén ez már nem ugyanaz. A családommal együtt meg voltunk győződve, hogy maradunk itthon, ezt akartuk, mindennél jobban. 21 év után távozok a három argentin-katalán gyermekemmel.

Ez a város az otthonunk, hálás vagyok mindenért, mindenkinek, aki segített itt a hosszú évek alatt.

Szeretem ezt a klubot, nem ilyen búcsúra készültem. Másfél éve nem láttam a szurkolókat. Azt hittem, ha egyszer elmegyek, akkor telt ház előtt búcsúzhatok majd" - mondta Messi, akit beszéde után ováció fogadott.

 

Messi elmondta, mindent megtett azért, hogy maradhasson, de a La Liga miatt ez nem volt lehetséges. A klub elnökét, Joan Laportát idézve elmondta, a hatalmas adósság miatt nem tud maradni.

„Sok dolgot mondtak rólam, de részemről mindet megtettem, amit tudtam, mert maradni akartam. Tavaly menni akartam, ezt el is mondtam akkor, most maradni akartam, de nem tudtam."

Messi többször elmondta, tavaly menni akart, de idén maradni szeretett volna, ezért is ennyire nehéz most a búcsú.

 

Messi a jövőjével kapcsolatban elmondta, rengeteg megkeresése van, de egyelőre nincs semmi konkrétum, kérdésre elmondta, a Paris Saint-Germain is egy opció, de a hivatalos bejelentésig nem tud mondani semmit.

Lionel Messi újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy ez pályafutása legnehezebb része, ami az eddigieket illeti. Nagyon szomorú, mert ez a kedvenc csapata, amit soha nem szeretett volna elhagyni.

furtimel Creative Commons License 2021.08.03 0 1 414

https://index.hu/belfold/2021/08/03/magyar-honvedseg-legenda-halal-furko-kalman/

 

Meghalt Furkó Kálmán

 

Hetvennégy éves korában elhunyt Furkó Kálmán, a Magyar Honvédség nyugállományú ezredese, a magyar kyokushin karate egyik megalapítója – közölte kedd délelőtt Facebook-oldalán a Honvédelmi Minisztérium.

honvedelem.hu oldalon kiemelték: Furkó Kálmán „mind a Magyar Honvédségen belül, mind a magyar harcművészeti életben felbecsülhetetlen jelentőségű örökséget hagyott maga után”.

 

amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2021.07.12 0 0 413

Varga Sándor

 

"Szomorú hírt kaptunk Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Súlyos betegségben a tegnapi napon elhunyt a korábbi élvonalbeli játékvezető, Varga Sándor.

 

Varga Sándor 1951. június 4-én született Szolnokon.

Serdülő korától Szolnokon aktív labdarúgó játékos volt.

A korosztályi csoportokkal haladt egyre előbbre és lett képzett labdarúgó. Labdarúgó játékos felkészültségére jellemző, hogy futballozott az NB II -ben és az NB I -ben is.

 

Játékvezetésből Szolnokon vizsgázott 1978-ban. Vizsgáját követően a Szolnok megyei Labdarúgó-szövetség által üzemeltetett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát.

 

A Szolnok megyei Labdarúgó-szövetség JB minősítésével NB III-as, egyben országos utánpótlás bíró. A Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezető Testületének (JT) döntésével NB II-es, majd 1987-től NB I játékvezető.

A játékvezetői vizsga letételét követően a megyei labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Sportvezetőinek, ellenőreinek javaslatára 1987-ben.

 

Foglalkoztatására jellemző, hogy az 1992/1993-as bajnoki idényben 17 mérkőzést vezethetett. Küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot is végzett.

A nemzeti játékvezetéstől 1998-ban visszavonult.

 

Már aktív játékvezető időszakában bekapcsolódott az országos futsal, kispályás (4+1) labdarúgó játékvezetésbe. A strandlabdarúgás megalakulásától aktív, közreműködő részese volt a tornáknak illetve a döntő mérkőzéseknek.

A strandlabdarúgó játékvezetéstől 2008 nyarán az országos döntőn búcsúztatták NB I-es mérkőzéseinek száma: 161

Sándor az elmúlt években ellenőrként tevékenykedett.

Előzmény: nagyvárosi anzix (412)
nagyvárosi anzix Creative Commons License 2021.07.12 0 1 412

RIP

 

Zarándi Creative Commons License 2021.06.09 0 1 411

https://www.szoljon.hu/sport/helyi-sport/a-harmincharmadik-kadi-kupan-harmincharom-csapat-versenyzett-3571759/

 

Immár 33. alkalommal rendezték meg a Kadi-kupa küzdelmeit a Szolnok Tenisz Club ­tiszaligeti pályáin.

Mint tudjuk, a sorozat atyja és névadója, Ignácz ­Kálmán, vagy ahogy mindenki ismerte, Kadi sajnos már nincs közöttünk.

Az utódok azonban idén is megrendezték az országos versenyt.

 

A sportág nagy barátja, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere azt mondta megnyitójában: – Ignácz Kálmán, vagy ahogyan mindannyian ismertük, Kadi felejthetetlen ember volt, még ma is fájó, hogy immár a harmadik tornát rendeztük meg nélküle.

 

Ma lett volna ez a remek sportember 78 esztendős, s biztos vagyok abban is, ha nem ragadta volna el a gyógyíthatatlan betegség, még ma is ott lenne a salakpályán, s senki sem tudná legyőzni őt.

Köszönet mindenkinek, aki ápolja emlékét, aki érdemben tesz azért, hogy Kadi most is itt legyen közöttünk.

 

Stílszerűen 33 csapat nevezését fogadták el a szervezők.

– Nem csak ismert, hanem elismert verseny is a mieink – árulta el a torna főszervezője, Ács Károly. 

Szívesen jönnek hozzánk a versenyzők, mert korrekt körülmények között, családias légkörben játszhatnak.

Kellemes kora nyári időben, jól előkészített pályákon nagy küzdelmeket láthattunk mindegyik kategóriában.

bboxer Creative Commons License 2021.05.09 0 1 410
ájzéjá Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 409
Portusi Creative Commons License 2020.12.29 0 1 408

Ha nem látom nem hiszem el

 

https://indavideo.hu/video/A_rutin_meg_az_evek

vizontok Creative Commons License 2020.12.22 0 1 407

R.I.P.

 

Elhunyt az egykori kiváló szolnoki csatár, Pagonyi Ernő   

 

 https://www.szoljon.hu/sport/helyi-sport/elhunyt-az-egykori-kivalo-szolnoki-csatar-pagonyi-erno-3143992/   

Törölt nick Creative Commons License 2020.11.03 0 1 406

A szolnoki vízilabda és labdarúgás működéssel összefüggő üzemeltetési feladataira a magyar állam 170 millió forint támogatást biztosít Szolnok megyei jogú város önkormányzatának – derült ki a Magyar Közlönyből.

Pamkutya12 Creative Commons License 2020.10.22 -4 0 405

"Hosszú idő telt el azóta, hogy megkezdték a Véső úti sportközpont megújítását, újra alakítását....

 

Valóban:

https://jnsz.hu/aktualis/2018/04/sportparadicsom-epul-a-veso-uton

 

 

Azért aranyszájú polgármesterünk arról is ejthetne néhány szót, hogy miért azzal a kivitelezővel kötöttek szerződést, akiről tudni lehetett, csődhelyzetben van (lásd ménesi úti kollégium átadás csúszása évekkel...).

Miért harsogta még az önkormányzati választások előtt is magabiztosan, hogy heteken belül átadják, miközben tudta, hogy ez lehetetlen.

Arról sem volt szó, mekkora anyagi veszteség érte a várost és ezért ki a felelős. 

De átadta és büszkélkedett vele.

Arról is beszélhetett volna, miért ilyen a vírushelyzet, miért nem szólal meg ?

Pedig lenne miért, csak a nyilvánosságra került adatok szerint a sportolók (vízilabdások, Kosarasok, stb) és amiról szó sem esik, tanárok (Kassai 7 tanár, Széchenyi gimi, Sipos Orbán suli, Verseghy gimi ) tanárok és diákok valamint a lakosság fertőzöttsége azért indokolna egy-két szót.

Ehelyett lapít, nehogy a főnöke  választókerületi elnököt váltson

Milyen polgármester az ilyen?

 

Előzmény: Portusi (404)
Portusi Creative Commons License 2020.10.21 0 2 404

Méltó régi nagy híréhez… fölavatták az atlétikai központot

 

"Hosszú idő telt el azóta, hogy megkezdték a Véső úti sportközpont megújítását, újra alakítását. Mára viszont az atlétikai központ is, a MÁV strand is elkészült, mi több, egy hatalmas parkoló is fogadó kész – már csak versenyek kellenek az atlétáknak és nézőiknek.

Hamarosan abban sem lesz hiány, hiszen gőzerővel készül a magyar atlétika – köztük a szolnoki versenyzők is – a 2023-as világbajnokságra, aminek Magyarország a rendezője.

 

Kiváló a rekortán a pálya körül, megfelelőek öltözők, raktárak, a fedett nézőtér, ami versenyzőt és nézőt egyaránt tisztességgel kiszolgál.

A szerdai megnyitón arról beszélt Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc, hogy minden fejlesztés aligha lett volna lehetséges, ha nem válik stratégiai ágazattá a sport Magyarországon.

Csak a Véső út atlétikai pályájára, az uszodára, a vendégeket fogadni tudó szállodára, a másfél száz parkolóra több milliárd forint jutott, az eredmény nemzetközi szinten is jól összehasonlítható – hangzott el a megnyitón.

 

Mint a polgármester fogalmazta: újra méltó helye van a fölkészülésre a sportközpontban már nem csak az atlétáknak, hanem például a vívóknak is a megújított csarnokukban.

Az egészséges életmód meghirdetése évekkel ezelőtt kezdődött, aminek „nyitánya” az iskolák mindennapos testnevelésének bevezetése volt, ami országos mozgalommá fejlődött.

Az így fontossá váló mozgás lökést adott és ad ezután is azoknak, akik kacérkodnak a versenysporttal.

Miután egyre több a megfelelő körülményt biztosító pálya, csarnok és a hozzájuk tartozó fölszerelés, mosdók, öltözők, ezek a központok is segítik a „hivatásos” sportolók kiválasztódását, de a létesítmények nyitva állnak az amatőrök előtt is.

 

A sportpályák újra vonzó hellyé váltak a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére.

Ilyen hely lett a megszépül, megújult és kibővített Véső úti sportközpont, de része ennek a strand is, ami a nemzeti ünnepen nyitja ki annyi év után újra az ajtaját a vendégek előtt.

 

A sportközponthoz út is épült, járatot a Volán vállalat szervez oda, hogy a város távolabbi részéről is eljuthassanak ide a sportolni vágyók, bár mindaz, ami elkészült, elsősorban ennek a várorésznek kíván megfelelő „tartozéka” lenni."

Portusi Creative Commons License 2020.06.18 0 2 403

RIP Benedek Tibor

 

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.22 -1 3 402

"Vojvoda Dávid, hazánk egyik legjobb kosárlabdázója három évre az Alba Fehérvárhoz szerződött, és százszázalékos biztossággal kijelenti, hogy többet már nem pattogtat külföldi csapatban."

 

Nem jött vissza Szolnokra!

amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2020.04.18 0 1 401

Előzmény: amikor ittunk a Bíróban (400)
amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2020.04.18 0 2 400

 

R.I.P.

 

Múlt szombaton, hetvenkét éves korában elhunyt dr. Esztergomi Mihály, egykori kiváló vízilabdakapus – írta az mvlsz.hu.

Szolnokról indult a hálóőr pályafutása, tagja volt a Dózsa 1968-ban MNK-győztes, 1970-ben pedig bajnoki ezüstérmes csapatának.

Vízilabdás karrierje legnagyobb részét, több mint tíz szezont Szegeden töltötte, majd Hódmezővásárhelyen fejezte azt be.

Temetése április 23-án 11 órakor lesz Szegeden, a Belvárosi temetőben, szűk családi körben. Barátai, egykori csapattársai kérik, hogy aki ismerte és szerette, a temetés időpontjában 1 percre gondolataiban adózzon emlékének.

Pirtus Creative Commons License 2020.01.03 0 2 399

R.I.P. Mile Sándor, az MTE-ből került Győrbe!

 

"Fájdalommal tudatjuk, hogy klubunk Legendája, a kétszeres magyar bajnok Mile Sándor 70 éves korában a mai napon elhunyt.

Emlékét örökre megőrizzük” – ezt a rövid közleményt adta ki péntek este a győri futballklub hivatalos oldalán az egykori játékos halálhíréről.

Mile Sándor 282 mérkőzést játszott az ETO-ban, a 70-es évek közepétől alapembere volt a Verebes-féle aranycsapatnak."

vizontok Creative Commons License 2019.11.28 -1 2 398

A szerdai nappal kezdeményezte Dragan Alekszics vezetőedző szerződésének felbontását a Szolnoki Olajbányász.

Egyúttal megállapodott a csapat szakmai munkájának irányításáról a 39 esztendős szlovén edzővel, Gasper Potocnikkal – jelentette be facebook-oldalán a klub.

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.25 -1 3 397

A mai állapotokat tekintve kicsit soknak tartom ezt az összeget.

 

Székesfehérvár

Belebukott a Puskás Akadémia elleni 3-1-es, hazai pályán elszenvedett vereségbe Marko Nikolics (40).

A Mol Fehérvár élvonalbeli futballcsapata szerződést bontott a szerb vezetőedzővel, akinek ugyanakkor a hírek szerint tekintélyes, 100 millió forintot elérő végkielégítést ad a klubja.

Pirtus Creative Commons License 2019.11.17 0 3 389

Ez itthon súlyos vereségnek számít.

Azt tudtuk, hogy megerősödött a Fradi, dehogy ennyire meggyengült a Dózsa azt nem gondoltam. Arra is gondolni kell, ha központi erőforrás csökkent, vagy netalán megszűnik. Milyen minőségű lesz itt a sportélet?

 

SZOLNOKI DÓZSA – FTC-TELEKOM 7:18 (1:5, 2:5, 1:3, 3:5)
Szolnok, 950
 néző. V: Rubos, Füzesi Zs.

Zarándi Creative Commons License 2019.09.16 -1 4 395

Javítok:  A Szolnoki MÁV már hat mérkőzés óta nyeretlen.

Előzmény: Zarándi (394)
Zarándi Creative Commons License 2019.09.16 -1 4 394

Szolnok- ETO  0-2

 

"A harmadik helyről várta szolnoki fellépését az ETO, amely már rögtön a meccs elején előnybe került Szimcsó Viktor révén, majd a második félidő derekán Nemanja Andrics tette biztossá a győriek győzelmét.

A zöld-fehérek góljait tehát ugyanaz a két játékos szerezte, mint legutóbb a Vasas ellen, csupán fordított sorrendben.

Bóér Gábor együttese ennek köszönhetően pontelőnnyel vette át a vezetést a másodosztályban.

Érdemes megjegyezni, hogy az ETO ötödik meccsét hozta le ezen az őszön kapott gólt nélkül, összesen csupán háromszor találtak be a hálójába, ami a legjobb mutató az egész mezőnyben."

 

Viszont Szolnok a hatodik meccsét veszítette és az utolsó helyen áll.

Előzmény: senior222 (393)
senior222 Creative Commons License 2019.09.05 0 3 393

Ráadásul nincs az a  kényszer,mint ami edzőket a tulajdonosi nakarat  felé kötelezne.  Szakmailag rendben lévő,megfelelő végzetteséggel rendelkező edzőket pazaroltak. 

Előzmény: Dermice (392)
Dermice Creative Commons License 2019.09.05 0 3 392

Csak szólok, a csapat lentről a harmadik, ez siralmas szereplés.

Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.05 0 2 391

Megnéztem a statisztikát, nem tartom sikeres edzőnek. 

2000-2001, 2015-2016, 2019- , azaz ez a harmadik szereplése Szolnokon. A mostani sem fog sikerülni. Sajnálnám a csapatot, ha kiesne az NB-II.-ből.

Előzmény: moldi56 (390)
moldi56 Creative Commons License 2019.09.03 -1 2 390

Nagyon úgy néz ki nem tanult a vezetőség a két évvel ezelőtti kiesésből.A legjobb úton haladnak megint az NB.III felé.Amennyiben nem történik változás,nem igazolnak meghatározó játékosokat,megint a harmadik vonalba fogunk jutni.Csábi Jóska nyílatkozatait olvasva fogalma sincs mit kellene tenni.Lehet hogy jó NB I.-es játékos volt(én akkor sem voltam elájulva tőle),de edzőnek csapnivaló.

Előzmény: Dermice (389)
Dermice Creative Commons License 2019.09.01 0 3 389

Nagyon döcög a csapat szekere.

 

Szolnoki MÁV FC– Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1

Előzmény: Pirtus (388)
Pirtus Creative Commons License 2019.06.26 -1 2 388
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 2 387

Korábbi válogatott kosaras távozik Szolnokról.  A Szolnoki Olaj soraiban három szezont töltő Tóth Ádám Debrecenbe igazolt.

Előzmény: Törölt nick (386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!