Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 0
0
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 topiknyitó

A következő gonddal szembesültem:

Ma szerettem volna diákbérletet venni a gyerekeimnek a Széna téri VOLÁN busz pályaudvaron. Ezt megtagadta a pénztáros, mondván, hogy csak érvényes diákigazolvány felmutatásával ad bérletet.

 

Problémáim:

 

1. A bérletpénztárakat megszüntették, vagyis csak a végállomáson, nevezetesen a Széna téren lehet venni bérletet. Hogyan oldja meg a gyerek a bérletvásárlást, ha nem teljes viszonylatban utazik az iskolába? Fizet egy plusz utat a pénztárig?

 

2. Ha elveszem a gyerek diákigazolványát, hogy én vegyem meg szülőként a bérletet, akkor aznap nem tud iskolába menni, hiszen csak diákkal tud utazni.

 

3. A gyerekek nagymennyiségű (relatíve) készpénzzel fognak minden hónap első napjaiban utazgatni, aminek a veszélyességére szerintem mindenki ráérezhet.

 

4. A pénztárak áteresztőképességét ismerve minden hónapban tumultusok lesznek és arra kényszerítünk 7 éves kisiskolásokat, hogy idegen helyen, idegen emberek között olyan dolgokat tegyenek, amire nincsenek felkészülve.

 

5. A pénztári sorbanállással a gyerekeket kivonjuk a tanulásból és a pihenésből.

 

6. Idáig meg tudtam venni a bérletet bankkártyára, most már nem, vagyis visszahozzák a készpénzfizetést. (a gyerek bankkártya limitje nem biztos hogy elég rá)

 

Tisztelt VOLÁN! Átgondolta-e azt a döntést egyáltalán valaki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!